Έκτακτη επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις ανατρέπουν τη ροή των αναρτήσεων μας.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο, ο Απόλλων σήμερα κατέθεσε προσφυγή στο CAS, με στόχο να ανέβει στη Super League. Με ποια βάση άραγε;

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, ο Απόλλων είχε προσφύγει κατά «της από 12.08.2015 απόφασης του Δ.Σ της Super League με την οποία μη νόμιμα επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος της Super League 2104-215 και της από 12.08.2015 απόφασης του Δ.Σ του Συνεταιρισμού για έγκριση του προγράμματος του πρωταθλήματος Super League για την 1η και 2η αγωνιστική ημέρα».

Εδώ υπάρχει το εξής περίεργο: σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 3 (γ) του τότε ισχύοντος ΚΑΠ ο Απόλλων θα ανέβαινε στη θέση του Λεβαδειακού, αν η αποβολή της Κέρκυρας από το πρωτάθλημα είχε γίνει ΜΕΤΑ την επικύρωση της βαθμολογίας (άρθρο 4 παρ. 2 «Σε περίπτωση που, για οποιαδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους συμπληρώνεται με ισάριθμες ομάδες από την αμέσως κατώτερη κατηγορία» και άρθρο 27 παρ. 4 (β) εδ. γ΄: «Στην περίπτωση αύξησης των ομάδων οποιασδήποτε κατηγορίας ή προαγωγής στην αμέσως ανώτερη κατηγορία περισσότερων ομάδων από αυτές που προβλέπεται στην σχετική προκήρυξη, οι προαγόμενες ομάδες προέρχονται από τον πίνακα κατάταξης του πρωταθλήματος που έληξε της αμέσως κατώτερης κατηγορίας με τη σειρά κατάταξής τους»).

Άρα, αν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία και ο Λεβαδειακός είχε (και τυπικά) υποβιβαστεί, δεν μπορούσε να ξανανέβει στη θέση της Κέρκυρας.  Αυτό λέει και η 244/2015 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League: «[ο Απόλλων] επικαλείται για τη θεμελίωση βαθμολογικού εννόμου συμφέροντος κανονιστικές διατάξεις που, ακόμη και αν υποτεθεί ότι η [Κέρκυρα] ΠΑΕ αποβαλλόταν σήμερα από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE, δεδομένης της μη εισέτι ολικής επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου από το Δ.Σ. της SUPER LEAGUE […], δεν θα μπορούσαν να τύχουν άμεσης εφαρμογής». Γι αυτό και ο Απόλλων καιγόταν να επικυρωθεί η βαθμολογία, ήδη από 21 Ιουλίου: «Με αυξημένο το αίσθημα της υπομονής, η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης γνωστοποιεί την πρόθεσή της να προσφύγει ενώπιον του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αν και εφόσον, μετά και την ολοκλήρωση του αυριανού Δ.Σ. της Super League δεν επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας της περιόδου 2014 – 2015. […] Επίσης, στις 17/07/2015 κοινοποιήσαμε εξώδικο δήλωση – πρόσκληση στην Super League με την οποία ζητούσαμε την σύγκληση εντός τριών ημερών Δ.Σ. προκειμένου να επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας της περιόδου 2014 – 2015 κατά τα προβλεπόμενα στους κανονισμούς».

Άρα, ο Απόλλων δεν έχει λόγο να προσφύγει κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας στο CAS. Περίεργο…

Στις 12 Αυγούστου η Super League αποφάσισε και κάτι άλλο, πέρα από την επικύρωση της βαθμολογίας: την εγγραφή ως μελών της Super League της ΑΕΚ και του Ηρακλή. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός είχε υποβάλει ένσταση, που τότε φαινόταν ξεκάρφωτη («Ο εκπρόσωπος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ Γ. Βρέντζος εξέφρασε την ένσταση του επικαλούμενος την απόφαση της ΕΕΑ για την σχέση της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον Δ. Μελισσανίδη»).

Λέτε αυτή η ένσταση να έχει σχέση με τη σημερινή προσφυγή του Απόλλωνα; Στις 9 Αυγούστου πάντως, έγραφα σε διευθυντή αθλητικής εφημερίδας: «Την προσφυγή κατά της ΑΕΚ λες να την κάνει ο Εργοτέλης πριν την επικύρωση της βαθμολογίας ή ο Απόλλωνας μετά; Από διαίσθηση και μόνο νομίζω το δεύτερο, γιατί η ΑΕΚ τη βρίσκει πάντα από δικούς της ανθρώπους (στην περίπτωσή μας, Γιδόπουλος)».

Το περίεργο είναι που τα βρήκε τόσα χρήματα για την προσφυγή στο CAS ο Απόλλων (μπορεί να φτάνει και το πενηντάρικο το κόστος). Όπως λέει και στο άρθρο «η προσφυγή στο CAS είναι χρονοβόρα (και πολυδάπανη), εξ ου και η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε εκ μέρους της ΠΑΕ».

Όλ’ αυτά, μια μέρα μετά την ανεξήγητη πυρκαγιά στο σκάφος του Κόκκαλη. Όπως ανέφερε στη Huffington Post αξιωματικός της Πυροσβεστικής που έχει γνώση των ερευνών: «Δεν έχουμε ακόμα στοιχεία που να μας δείχνουν εμπρησμό αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Το περίεργο είναι ότι την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς δεν γινόντουσαν εργασίες στο σκάφος, ούτε υπήρχε εκεί πλήρωμα που ίσως κατά λάθος να προκαλούσε την πυρκαγιά. Το γεγονός αυτό στρέφει τις έρευνες προς το σενάριο του εμπρησμού».

Post By Γιώργος Κιντής (76 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to Έκτακτη επικαιρότητα

  1. Ο/Η Δημήτρης Σουηδία λέει:

    Καλησπέρα κύριε Κιντή.

    Τι επιδράσεις μπορεί να χει αυτό στην ΑΕΚ ή στην λίγκα; τι γίνεται με τα ματς που χει δώσει κομποτιακός;

  2. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    Ψάξε βρες… Κάτσε όμως να δούμε το αντικείμενο της προσφυγής.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    1,3 το διπλο και 1,68 το over. Δεν ειναι και ασχημα…