Ο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού

Μου αρεσει που ‘σκας’ ρε Stevie για ισοδυναμα. Οριστε το ισοδυναμο το ειπε χτες ο genious αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ο «ΕΝΦΙΑ εξωτερικού» βρίσκεται στη λίστα των ισοδυνάμων για το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Στην Ελλάδα ο φόρος ακινήτων θα εξακολουθεί να υπολογίζεται με τις πλασματικές αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από το 2007!

Και αυτό επειδή, όπως προβλέπει το Μνημόνιο και επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, οι τιμές της εφορίας δεν θα μειωθούν φέτος (όπως επέβαλε να έχει ήδη γίνει η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ) αλλά στα τέλη του 2016!
Δηλαδη την ωρα που η αγορα ακινητων εχει πεσει 50% (το λιγοτερο) η εφορια σε φορολογει με τιμες 2007. Αυτό αφιερωμενο στον γνωστο εξυπνο που μας εγραφε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι νομος της προηγουμενης κυβερνησης και απλα ο Αλιεξης τον εφαρμοζει για το 2014.
ΕΝΦΙΑ εξωτερικου λοιπον. Είναι δε τοσο γατα ο Τρύφων Αλεξιάδης που ανετα τον παιρνουμε στην ΑΕΚ οικονομικο να κανει διδυμο με τον άλλο το Ροκκα που ειχαμε παλιοτερα ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΓΓΥΗΤΗ.
Εχω εγω ένα σπιτι στο Λονδινο (εντελως τυχαια εκει επιλεχθηκε η αρχικη επιβολη του φορου) και θα το εχω στο ονομα μου? Καλα για μαλακες ψαχνεις? Αν δε ειμαι τοσο γκαου και το εχω, θα το εχω δηλωμενο εδώ? Σοβαρα τα λες αυτά τωρα?
Παμε όμως λιγο πιο κατω: Την διπλη φορολογηση τη εχετε ακουσει ποτε? Ότι απαγορεύεται μεσα στην Ε.Ε και εκ τούτοις ΑΥΤΟΜΑΤΑ αυτό που λετε είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ? Γνωριζετε ότι στην Αγγλία ο φόρος είναι ‘δημοτικός και όχι ‘κρατικός και η κουβεντα πλεον είναι να δωθει απαλλαγη για το ποσο από το κυριο εισοδημα που πληρωνεις στο κρατος?
Βεβαια αν εισαι Ελληνας εξωτερικου ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ αλλα θα σε βαλουν να πληρωσεις φορο! Αυτά μονο ενας Τρύφων Αλεξιάδης μπορουσε να τα σκεφτει…που μαλλον ζηλεψε τη δοξα του asset (όπως μας ελεγε ο Αλιεξης) ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ, το οποιο από asset μεσα σε 6 μηνες δεν τον βαλαμε ΚΑΝ στις λιστες. Asset που δε του λεμε ουτε καλημερα. Οσο asset ηταν η τρελλη με το ματι που γυάλιζε, ο υπουργος ….αναπτυξης που ηθελε να μπουκαρει στη τραπεζα της ελλαδας να ΚΛΕΨΕΙ τα αποθεματικα και αλλα τετοια μπουμπουκια. ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΛΙΕΞΗ ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ ηταν ολοι αυτοι.
Βεβαια τωρα εχουμε νέο προεδρο βολης: Βουτσης.. ο μπαμπας που ο γιοκας του εκανε ληστειες τραπεζων: Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, όπως ακριβώς και η πρωτόδικη ποινή, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο αναρχικός Γιώργος Βογιατζής- Βούτσης, γιος του στελέχους του ΣΥΝ Νίκου Βούτση, ο οποίος κατηγορείτο για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη, στις 3 Οκτωβρίου 2007. Ειχε δε δηλωσει τοτε για το βλασταρι του: «Μόνο ο ίδιος μπορεί να πει γιατί το έκανε αυτό. Είναι μια πράξη που με υπερβαίνει από πλευράς επιλογών. Δεν έχω αυτή την ιδεολογική κατεύθυνση, ωστόσο κατανοώ πώς η νεολαία αντιδρά». Ετσι χαρακτηριζεται η ενοπλη ληστεια αμα εισαι αριστερος: αντιδραση της νεολαιας!!
Κλεινω τα προγραμματικας δηλωσεις με αποσπασμα από τα πρακτικα:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Άκουσα λοιπόν προχτές τον κ. Τσίπρα να μιλά για «απομείωση του χρέους»…Τον καλώ να μη ξεχνά ότι, με δική του συμφωνία πλέον, αποκλείεται ρητά το κούρεμα χρέους. Πάει το κούρεμα του χρέους, εσείς το υπογράψατε. Με τη συμφωνία του ’12 μπορούσαμε και να το συζητήσουμε. Με τη συμφωνία που κάνατε, δεν μπορεί ούτε αυτό να συζητηθεί. Και για να σταματήσει το παραμύθι που λέτε και που ξαναλέτε και χασκογελάτε καταθέτω για τα πρακτικά τη συμφωνία, με τη σχετική αναφορά.

Αλέξης Τσίπρας: «Ήταν ατόπημα όσα είπατε για το χρέος…Είπατε ότι τίποτα δεν άλλαξε και ότι δεν κέρδισε κάτι η χώρα και ότι είμαστε και σε χειρότερη θέση απ’ αυτή που ήμασταν πριν την 12η του Ιούλη. Και για κακή σας τύχη, κύριε πρόεδρε, αυτή η τοποθέτησή σας εδώ στο Κοινοβούλιο έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά από μια ιστορική ομιλία του Προέδρου Ολάντ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπου αναδεικνύει ως μείζον θέμα για την Ευρώπη την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»,

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Για το χρέος κύριε Πρόεδρε, εγώ τι σας είπα; Είπα εγώ να μην ανοίξει η συζήτηση για το χρέος; Τι πάθατε και πεταχτήκατε ξαφνικά; Ίσα ίσα σας είπα να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος γιατί εσείς μας φεσώσατε άλλα 90 δις και είμαστε μαζί σας σε αυτό. Αυτό σας είπα. Φαίνετε ότι δεν ακούτε και αυτά που σας λέω. Δεν είναι μόνο ότι δεν τα ξέρετε, δεν τα ακούτε. …Βλέπω ότι με τον Ολάντ τώρα τα έχετε βρει. Ξεχάσατε τον Ολανδρέου και όλα εκείνα που του λέγατε;

Αλέξης Τσίπρας: «Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με στόχο να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα και ταυτόχρονα να ανοίξουμε τη μεγάλη συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Άρα, σε αυτή τη στρατηγική, σας καλώ να το ξανασκεφτείτε και να μην υπερασπίζεστε αυτή την αδιέξοδη στρατηγική των προηγούμενων κυβερνήσεων και να έρθετε σε αυτή την εθνική προσπάθεια ώστε να φύγει αυτός ο βραχνάς από το λαιμό της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας»,

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Κύριε Πρόεδρε καταρχήν χαίρομαι που επιβεβαιώνετε την αύξηση αυτή του χρέους. Τα έχετε μπερδέψει όμως και πάλι. Δεν εξαρτάται μόνο από τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και με το αν υπάρχει αύξηση ΑΕΠ ή όχι γιατί είναι ο διαιρέτης. Έτσι δεν είναι; Μάθετε το στο Πρωθυπουργό. Έχει μπερδέψει τα πρωτογενή πλεονάσματα με την αύξηση του ΑΕΠ. Τι να κάνω τώρα; Λοιπόν, επομένως το χρέος είναι διαχειρίσιμο αν έχουμε αύξηση ΑΕΠ. Αν έχουμε ύφεση ούτε πλεονάσματα θα έχετε, ούτε διαχείριση χρέους θα έχετε. Αυτό ακόμα δεν το καταλάβατε; Εφτά μήνες και ακόμα δεν το καταλάβατε; Τόσα λεφτά έχουμε πληρώσει για αυτά τα φροντιστήρια, δεν το μάθατε;

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to Ο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς The Snitch: Επειδή προφανώς εγώ είμαι ο “έξυπνος” στον οποίον αναφέρεσαι-είναι κρίμα να μη γράφεις straight-,υπενθυμίζω τί ακριβώς είχα γράψει σε σχόλιό μου για τον ΕΝΦΙΑ κάτω από ανάρτησή σου με τίτλο: “Τι έγινε,χαλαστήκατε”; (31 Ιανουαρίου 2015): “…Η δόση του ΕΝΦΙΑ που επικαλείσαι ΔΕΝ αφορά το 2015 αλλά το 2014 (είναι η 5η και τελευταία δόση του περασμένου χρόνου.)
    Οπως επίσης γνωρίζεις -μιας και είσαι φουλ νομοταγής- πως, ένας νόμος καταργείται ΜΟΝΟ με έναν άλλον νόμο και όχι με την ορκωμοσία μιας κυβέρνησης…”

    Δεν γράφω πουθενά πως ο ΕΝΦΙΑ εφαρμόζεται ΓΙΑ ΤΟ 2014, ή ότι θα καταργηθεί μετά το τέλος του 2014 ή μέσα στο 2015,η σε κάποια επόμενη χρονιά.
    Εγραψα απλά πως η δόση που ζητούσε η φρέσκια-τότε κυβέρνηση Τσίπρα αφορούσε σε δόση προηγούμενων μηνών και έπρεπε να καταβληθεί,ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση είναι “επάνω”. Επίσης είπα πως για να αλλάξει ένας νόμος, πρέπει πρώτα να καταργηθεί και να τεθεί στην “θέση” του ένας νέος. Το τυπικό του πράγματος ανέφερα,σε ερώτηση “γιατί δεν καταργεί ο Τσίπρας τον ΕΝΦΙΑ”. Δηλαδή, ακόμα και αν μπορούσε ή και να ήθελε,δεν μπορεί “με το στόμα” να καταργήσει κάποιον νόμο. Οπως φυσικά ουδείς άλλος μπορεί.

    Σε προηγούμενο σχόλιό μου,την ίδια μέρα,γράφω επί λέξει : “…Τα πάντα θα τηρηθούν και όλες οι υπογραφές θα επαναληφθουν απλά με διαφορετκές ονομασίες αλλα και με διαφορετικές επιδράσεις για τα κατώτατα στρώματα ωστε να συνεχιστεί ο δανεισμός και στο προσεχες μελλον…”

    Πουθενά και ποτέ δεν έγραψα,ισχυριζόμενος πως “οι πρώτοι φορά Αριστερά” και ο “Αλιέξης” θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ.
    Από που το συνάγεις και πως το συμπεραίνεις από τα γραφόμενά μου,δεν γνωρίζω.
    Κύριος οίδε.