ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ

Ελπίζω να βλέπετε οτι υπάρχει κάποιο μπέρδεμα. Γενικά στο σώμα της ΑΕΚ. Θέλετε εταιρεία ποδοσφαίρου, θέλετε εταιρεία μπάσκετ… Δεν έχει καμμία σημασία ιδιαίτερη. Το σώμα είναι ένα και θεωρητικά κι ένας ο εγκέφαλος. Όσο κι αν στο μυαλό μου, αυτά είναι διαφορετικά πράματα. Εφόσον βέβαια μιλάμε για επαγγελματικά οργανωμένες ομάδες.

Οφείλω να πω, οτι μπάσκετ δεν βλέπω. Όπως οφείλω να πω, οτι είμαι σε κάποια φάση – πολλά χρόνια τώρα – που δεν πιστεύω στις ακαδημίες της ΑΕΚ, είτε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που αυτή η ομάδα παράγει. Δεν είναι θέμα Ζήκου ή λοιπών τεμπελχανάδων. Αυτό με αφήνει παγερά αδιάφορο, ιδιαίτερα βλέποντας τον γάβρο και πώς χειρίζεται τα παιδιά που βγαίνουν από τα τμήματα της υποδομής του. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Αν όμως δεν γίνομαι, πρέπει να πω τα εξής : Αρκετά μας γαμήσανε με την δουλειά του Αγγελόπουλου στο μπάσκετ ή την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες που διοικούσε ο Ζήκος ή το πλήρες ρόστερ στην επαγγελματική ομάδα, που δεν ήθελε σέντερ φορ. Είπα, αρκετά.

Μιλάμε οτι βλέπεις τον Σάκοτα, και πραγματικά καταλαβαίνεις οτι ο Ραν Ταν Πλαν που έχουμε scouter στο ποδόσφαιρο, ίσως και να ήταν ιδανικός προπονητής για την σπυριάρα. Μόνο βλάκας μπορεί πλέον να παίξει αυτό το άθλημα, στο οποίο είμαστε βασίλισσα έδρας, ή είμαστε κάτι που μόνο σε προπονήσεις μπορεί να βγει. ΤΟ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΡΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Αλλά να μην επιμείνω με το μπασκετ, που κακώς λέγεται ΑΕΚ κι εχει τα ίδια σήματα. Και δεν με νοιάζει το 68. Εγώ δεν μπερδεύομαι. Η ΑΕΚ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

Όταν λοιπόν έρθουμε στην ουσία, ρωτάω γιατί τρέχει ο βλάκας του Μπάγιεβιτς στην Ισπανία. Κατανοώ οτι από αλλού θα έρθουν οι παίκτες κι άρα είναι κίνηση παλιάς παραγοντικής κοπής, αλλά γιατί ταυτόχρονα αποκαλύπτονται οι αδυναμίες σε στόπερ, σέντερ φορ κι εξτρέμ; Όχι οτι δεν το ξέρουν οι αντίπαλοι, τα βίντεο είναι ελεύθερα πια, αλλά γιατί ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τον Σύριζα που ψήφισε; Πιστεύει οτι η ΑΕΚ είναι κάτι διαφορετικό από τον βόθρο στον οποίον ζει;

Φυσικά του Έλληνα του αρέσει ο βόθρος. Αλλά υπάρχει κι ένα σημείο καμπής. Εκεί που όσο κι αν τεντώσεις το πλαστικό, θα σπάσει. Αρκετά με την ομαδάρα του μπάσκετ, στην οποίαν γίνεται τρομερή δουλειά αλλά στο πρώτο δύσκολο παιχνίδι απλά έχασε, κι αρκετά με τις ακαδημίες στις οποίες δεν ξέρουμε ούτε ποιός είναι επι κέφαλής, ή το άλλο με το γεμάτο ρόστερ στα ποδόσφαιρα. Τι ψάχνει ο άλλος τελικά;

Πάει σχοινί κορδόνι το δούλεμα, το οποίο συνεχίζεται με την απόλυτη ξεφτίλα της εθνικής Ελλάδας, στην οποίαν σκόραρε ο Αραβίδης, κι άρα δικαιώνεται μέχρι κι ο Δέλλας. Που δεν ήθελε σέντερ φορ. Όπως δικαώνονται κάποιο δημοσιογράφοι για την βασίλισσαπου επιστρέφει και κέρδισε κάποιον ΠΑΟΚ στα καλάθια, αλλά έχασε σε κρίσμη στιγμή, ή οι άλλοι με το φιλικό και τον Ατρόμητο, που μάλλον έλειψαν οι διεθνείς κι ήρθαμε 3-3. Το 1-0 ήταν καθαρό; Τώρα βέβαια θα μιλήσουμε για το πλοίο της ηρωίνης;

Εδώ μιλάμε για το μπέρδεμα της αρκούδας. Μπερδεύτηκαν οι υποστηρικτές και πλέον μπέρδεψαν το πόπολο. Μπερδεύτηκε κι η ΑΕΚ, και δεν ξέρει ποιά ομαδάρα να πρωτοαναδείξει. Με κοινό βέβαια σημείο, οτι είναι και οι δυό της πλάκας. Αγωνιστικά. Διότι αν το πιάσουμε αλλιώς, υπάρχει κι άλλο μπέρδεμα που το έχει αναδείξει ο Κιντής, παραδίπλα. Είτε με τους νέους προέδρους – λέμε τώρα – είτε με τα γήπεδα που θα γίνουν, είτε με τις αναιρέσεις των προσφυγών.

Πλάκα δηλαδή γίνεται γενικώς. Ή παίζουν λαμογιάρικα συμφέροντα. Οι μεν βλέπουν βασίλισσα κι ομαδάρα που χάνει από κάποιον άφραγκο, κι οι δε, έχουν μπερδευτεί αφού δεν ελέγχουν την κατάσταση. ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΑΛΙΑ; Όχι, κι είναι μάλλον αμερικάνικα κόλπα αλλά με ταυτόχρονο αποδέκτη. Τον ίδιο οπαδό, που ζει επειδή απλά ελπίζει και γουστάρει μαλακίες. Είπε οτι ο Τσίπρας είναι ο καταλληλότερος, και καθάρισε. Ίδια μπούρδα με τον Μπουανανότε , που θέλει και διπλό στο τηγάνι.

Άμα λοιπόν έχουμε μπερδέματα – λογικότατο αφού οι μη θεσμικοί είναι απλά εγγυητές για κάτι που δεν  ξέρουε κι ακριβώς – μπορούν να παρασύρονται χώροι, αλλά όχι ο δικός μας. Που δεν κάνει αφιερώματα σε παλαίμαχους ή σε δημάρχους. Ή σε προπονητές παρωχημένης ηλικίας όσο κι αν το μπάσκετ ως γνήσια αποτυχημένο σπορ δεν αλλάζει, ή σε προέδρους, που επιτρέπουν μπέρδεμα, αφού κι οι ίδιοι δεν ξέρουν αν συμμετέχουν και σε τι συμμετέχουν. Κι είναι πολύ αποτυχημένη η λέξη, εγγυητής. Διότι μην βάζοντας φράγκο, δεν καταλαβαίνω τι εγγύηση παρέχει ο εγγυητής. Δηλαδή, πώς καλύπτει την χασούρα μου επακριβώς; Μην χάνοντας αυτός; Ή μήπως γυρνώντας η βασιλισσα και χάνοντας από τον Άρη;

Υγ1. Κακό πουλάκι αυτό που μίλησε για τηλεφώνημα στον κοντό.

Υγ2. Από γιατρούς σε παλαίμαχους;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εβαλα ενα τσαι, μιας και θελει ηρεμια το θεμα, αναψα και το καθιερωμενο μικρο robusto για το πρωι, εχει και μια ωραια λιακαδα οποτε η θεα στο παρκο ειναι super:

    Δε καταλαβαινω γιατι μπερδευεσαι

    Υπαρχει μια ΑΕΚ.
    Η νεα. Υπαρχει και μια παλια υπο εκκαθαριση αλλα: ‘για νεκρους θα μιλαμε τωρα?’
    Στη νεα ΑΕΚ λοιπον κουμαντο κανει η Αρκαδη. Η παλια. Αυτη που εφυγε στο Gay και ξαναγυρισε. Σε τι αλογο δε ξερω, ενα παρκαρισμενο ασπρο ειδα μονο απ εξω.
    Κουμαντο ως μεγαλομετοχος. Κατι μικρα θεματακια ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ να το ψαξει μπορει να βρει: π.χ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Η ΑΡΚΑΔΗ τα λεφτα και εγινε μεγαλομετοχος και με ΠΟΙΕΣ τραπεζικες πραξεις (εις καποιαν ΑΜΚ φανταζωμαι) εγιναν οι καταθεσεις.
    Η Αρκαδη λοιπον ειναι στην ΜΚΟ που ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ πηρε φετος το 40% των διαρκειας.

    Προεδρος ειναι ομως ενας αλλος, ο Ασλανιδης.

    Παραλληλα υπαρχει η ΕΡΑ που εχει ενα οικοπεδο αλλα το παραχωρει σε μια ΑΛΛΗ εταιρεια, ξενων συμφερωντων προς την ΠΑΕ ΑΕΚ για να κανει ενα γηπεδο (Δικεφαλος).
    Αυτη η αλλη εταιρεια ειναι μια εταιρεια που με το καλημερα ΧΡΩΣΤΑΕΙ 1ΕΚΚ ΕΥΡΩ, εχωντας στο ενεργητικο της ενα σχεδιο και 2 δεξιωσεις.
    Υπαρχει μια τριτη εταιρεια (Dimand) που κανει δουλεια για την δευτερη εταιρεια (Δικεφαλος) που φτιαχνει το γηπεδο της πρωτης εταιρειας (ΠΑΕ ΑΕΚ), καλα οχι ακριβως φτιαχνει, λεμε και μια κουβεντα παραπανω.
    Παραλληλα η πρωτη εταιρεια (ΠΑΕ ΑΕΚ) νοικιαζει απο μια τεταρτη εταιρεια (Μεσογαια αν θυμαμαι) το προπονητικο κεντρο της και τα γραφεια της.
    Η πρωτη εταιρεια (ΠΑΕ ΑΕΚ) ειχε αφησει και κατι υπολοιπα στη τεταρτη εταιρεια (Μεσογαια) τα οποια ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι εγιναν. Τα πηρε η μπαλλα με τη παλια ΠΑΕ, εχει υποχρεωσεις η νεα ΠΑΕ? Αγνωστο
    Η ΕΡΑ εχει παραχωρησει τα εμπορικα σηματα στη πρωτη εταιρεια (νεα ΠΑΕ ΑΕΚ) εναντι ‘καποιου’ ανταλλαγματος.

    Για τη δε πρωτη εταιρεια ακομη το τοπιο ειναι λιγο θολο: Αγορασθηκε μεν απο την μεγαλομετοχο αλλα ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ δεν μας ειπαν. Εχει το ιδιο ΑΦΜ με τη παλια, την ιδια ονομασια- εμπορικο τιτλο, το ιδιο σημα κλπ? Αν οχι μαλλον με αξαπατουν τα ματια μου και νομιζω οτι βλεπω πουλακια (δικεφαλα). Αν ναι τοτε εχουμε και κατι αλλα θεματακια, αλλα μη σε μπλεξω και αλλο.

    Βλεπεις οτι εχω επιτηδες μεινει στο ποδοσφαιρικο μερος των πραγματων. Με το μπασκετ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ. Εχει και η μαλακια ορια. Τα οποια τα ειδαμε και στο φιλικο με κατι τουρκους που στο γηπεδο δεν πηγαν οχι οι συγγενεις των παικτων αλλα παιζει αν πηγε και το προσωπικο του σταδιου, καμμια 30αρια? ηταν.

    Για να κλεισουμε το ποδοσφαιρικο μερος λοιπον, η ΠΑΕ ΑΕΚ (η νεα) εχει ως περιουσιακα στοιχεια το ροστερ της (ελα μη γελας σοβαρα μιλαω) κατι επιπλα που κατα λαθος αφησε ο Σταυρο-Δημητρεχας στα γραφεια της τεταρτης εταιρειας (Μεσογαια) και ενα πουλμαν που το βαφουμε και το ξαναβαφουμε μπας και ψηθουμε (μεταξυ μας στο Σπατο) οτι κατι γινεται. Οπως βαφουμε και το μαλλι ξανθο μπας και μας τη πεσει κανας τελιωμενος.

    Πισω απο ολα αυτα υπαρχει ο γνωστος φιλαθλος-εγγυητης. Ο δε βαζω φραγκο. Η μαλλον οχι δε βαζω φραγκο μονο, αλλα μασουλαω και κανα ψιλο για να εχω το στρατο μου. Σιγα μη πληρωνω εγω ολο αυτο το σκυλολοι εκει μεσα!

    ΤΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ? Για να παιζει μπαλλα στα γηπεδα?

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Έτσι μπράβο Δημήτρη μου. Ξεμπέρδευε με.

  3. Ο/Η J.Patikas λέει:

    Στο μπασκετ εχουμε αναλογη περιπτωση με το ποδοσφαιρο. Ο σχεδιασμος της ομαδας σε εναν παλαιμαχο. Η τελευταια χρονια που προπονησε ομαδα ο Σακοτα ηταν το 20011, καποια τουρκικη στα βαθη της ανατολης. Τελευταια του ομαδα σε υψηλο επιπεδο το 2008 η Μπολονια απο την οποια εφυγε σε εξι μηνες. Καταλαβαινετε οτι ο Μπαγιβιτς μπροστα του ειναι συγχρονος. Βεβαια και αυτος οπως ο Μπαγιεβιτς πηρε πρωταθλημα με την ΑΕΚ Μονο που υπηρχε καποιος Φιλιππου (ναι αυτος που η οριτζιναλ τον φωναζε γιαουρτα και τον εδιωξε επειδη αρνιοταν πεισματικα να τους πληρωσει τις εκδρομες τα σαντουιτς και το ημερησιο χαρτζηλικη, παρολο που με αυτον η ΑΕΚ κατεκτησε 1 πρωταθλημα, 1 ευρωπαικο και 2 κυπελλα) με απεριοριστο μπατζετ και μια ομαδα τριων ετων ηδη φτιαγμενη απο απο Ιβκοβιτς. Η φετινη ομαδα ειναι η πιο φλατ, ξενερωτη ομαδα. Χωρις εναν παικτη με προσωπικοτητα, χωρις καποιον που να αξιζει να πας να δεις 40 λεπτα αγωνα. Το μπασκετ ειναι αθλημα που δεν εχει σασπενς για 38 λεπτα και τις περισσοτετες φορες ουτε για 40. Οποτε για να ξεκινησεις να πας να δεις αγωνα θελεις κινητρο. Το καλοκαιρι ηρθε ενας παικτης που εδινε κινητρο στον κοσμο αφου ειχε προυπηρεσια στο Nba, που σηκωνοταν και εκοβε και καρφωνε στα ισια τον αντιπαλο. Τον εδιωξαν μια εβδομαδα πριν το παιχνιδι με τον ΑΡΗ, για απειθαρχια. Απ οτι εμαθα εβρισε τον προπονητη. Και ο ΟΚΟ εβρισε τον Μπαγιεβιτς αλλα εφερε πρωταθλημα. Και εχει δικιο ο steven. Η ηττα απο τον Αρη ειναι αιτια αλλαγης προπονητη οταν του εχεις δωσει το τριτο μπατζετ στην ελλαδα και εχεις θεσει το κυπελλο ως στοχο, τον οποιο χανεις νωρις νωρις. Γενικα στο μπασκετ θα πρεπει να χασεις πολλα λεφτα(εσοδα μηδαμηνα) να φερνεις χρονια επιτυχιες για να μαζεψεις εναν αριθμο 5.000 θεατων μ.ο. Ειδικα εαν εισαι ΑΕΚ δηλαδη τριτοτεταρτη σε κοσμο ομαδα στην Ελλαδα.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    @patikas
    Ο ΟΚΟ δεν έβρισε απλα τον Μπάγεβιτς σε προπόνηση. Σε επίσημο παιχνίδι (αν θυμάμαι με τον Άρη) σηκώνεται απο το πάγκο ο ΠΟΥΘΕΝΑΣ να δώσει οδηγίες!!!! Στον ΟΚΟ…
    Ο τίποτας στον οκονσκι.
    Στη γραμμή ο ανύπαρκτος κατι λεει με το γνωστό ύφος του σοβαρομαλακα και γυρνάει ο ΟΚΟ σε άπταιστα ελληνικα με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού:
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ

    Σκάει στα γέλια ΟΛΗ Η 18, ο ΠΟΥΘΕΝΑΣ βάζει την ουρά στα σκέλια (ως συνήθως) και δεν ξανά σηκώθηκε απο το πάγκο..

    Απο τις πιο απολαυστικές στιγμές στο γηπεδο με τον σαχλαμάρα …

  5. Ο/Η netrino λέει:

    @ J.Patikas
    Δεν εχει σχεση το μπατζετ του ποδοσφαιρου με αυτο του μπασκετ, με 3 καλα συμβολαια στηνεις ομαδα κ βγαινεις 3ος- 4ος
    Η ΑΕΚ δεν εχει μπασκετικο κοινό ειμαστε επιπεδο Πανιωνιου απο κοσμο 5-6