– ΓΗΠΕΔΟ;

Για να τελειώνουμε με το παραμύθι του γηπέδου. Και περιμένω (λέμε τώρα) κάποια απάντηση από τους “Κετσετζόγλου” που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΠΑΕ (και όχι απλά της ΑΕΚ) στο εξής εύλογο ερώτημα:

Ποια άδεια καθυστερεί και ποιο γήπεδο εμποδίζεται να γίνει; Αυτό για το οποίο δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κατατεθημένα ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ στην υπεύθυνη για την κατασκευή του γηπέδου “Δικέφαλος 1924”; Καμιά 60αριά θέλει για να γίνει. ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ δεν έχουν μαζέψει. (πέρα βέβαια από τα 3-4 εκατομμύρια τα οποία προέρχονται από την αναγκαστική διακράτηση ποσοστού από τα διαρκείας)

Ας υποθέσουμε λοιπόν φίλοι ΑΕΚομάχοι δημοσιογραφάρες και λοιποί: Οτι με κάποιον μαγικό τρόπο έπαιρνε στα χέρια του την άδεια ο Μελισσανίδης αύριο το πρωί. Του τη δίναν στο χέρι. “ορίστε,λύσσαξες,πά’ρτη” να του έλεγαν οι του Υπουργείου. ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ; Θα ξεκινήσει να χτίζει; Θα έμπαιναν από Δευτέρα μπουλντόζες; ΠΩΣ; ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΛΕΦΤΑ. 5 εκατομύρια θα κοστίσουν οι εκχωματώσεις,μόνο. Και ο “μεγιστάνας” δεν έχει μαζέψει ούτε μισό.

Αλλά,ας το κάνουμε ακόμα πιο “βολικό”. (δηλαδή πιο τραγικό): Ας υποθέσουμε πως όντως έβγαινε ορθή η πρόβλεψη του Μελισσανίδη, πέρσι,τον Φεβρουάριο του 2014, πως “σε 90 με 100 μερες θα αρχίσουν τα έργα”. Δηλαδή εδώ και…15 μήνες περίπου. Το δε χρονοδιάγραμμα του γηπέδου προέβλεπε,σε αυτό το διάστημα των 15 μηνών να απέμενε η κατασκευή του στεγάστρου στην χειρότερη.Πράγμα που σημαίνει,πολύ απλά πως ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ως σήμερα,εαν τα έργα άρχιζαν τον Μάιο του 14,αν είχε ολοκληρωθεί το 70-80% του έργου και άρα να είχαν δαπανηθεί τα ανάλογα ποσά. Δηλαδή καμιά πενηντάρα εκατομμύρια.

Και ρωτάω τους “σοφούς” των κίτρινων ρεπορταζ: ΥΠΗΡΧΑΝ-Η ΥΠΑΡΧΟΥΝ- ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;-Ειστε σίγουροι πως το έργο θα πήγαινε “τραίνο” και τα κοντίλια θα έτρεχαν απρόσκοπτα; Είστε βέβαιοι πως είναι διαθέσιμα αυτά τα ποσά; Ειστε σίγουροι πως είχαν εξασφαλιστεί (και άρα πως και σήμερα παραμένουν διαθέσιμα προς επένδυση και απλά περιμένουν το “σινιάλο” του υπουργού να εκδώσει την ριμαδοάδεια οικοδόμησης; ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΩΣ ΑΝ ΠΡΙΝ 12-15 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ-ΣΤΗΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ- ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ 80% ΤΗΣ “ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ”;

Οταν ενάμιση χρόνο μετά-σήμερα δηλαδή-,δεν έχουν μαζευτεί παρά ψύχουλα για το γήπεδο- πως ακριβώς αυτό θα ξεκίναγε πέρσυ τον Μάιο; ΜΕ ΚΟΥΜΠΙΑ; ΜΕ ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ; ΜΕ ΦΑΚΕΣ; ΠΩΣ; Με τα άφαντα-σαν τον ίδιο- 10 εκατομμύρια του αθέσμιτου “εγγυητή”; Με τα λεφτά του Παπα,του Νοτιά και των υπολοίπων που ακόμα περιμένουμε να τα δούμε; Με τα λεφτά της Περιφέρειας που παλεύουν να τα “ξεκολήσουν” απο κει μέσα,δύο χρόνια τώρα;

Η θα βάλει ο Κετσετζόγλου από τα έσοδα του “365” τα μισά; Η θα βάλουν τον μισό τους μισθό οι υπόλοιποι που ρεπορτάρουν την ΑΕΚ,δηλαδή την ΠΑΕ. Δεν αναφερομαι σε όλους ασφαλώς.

Αλλά νισάφι με το παραμύθι. Μας ζαλίσατε τα ούμπαλα. Μας τα κάνατε τσουρέκια. Βγαίνει κάθε λίγο μια οδηγία από τα καταγώγια της ΠΑΕ και ορμάτε και την κάνετε σημάια. “Είπε σήμερα ο Βεζίρης….” “ανακοίνωσε σήμερα η Πύλη”… και “έκλασαν τα παγώνια του Σουλτάνου και είναι εξοργισμένος”….

Ολόκληρη κυβέρνηση είχε δικιά του,και το μόνο που εξασφάλησε 2 χρόνια επί στραβοσουγιά Σαμαρά,ήταν να ρίξει την ΑΕΚ στη Γ (ευκολάκι) και να φτιάξει μια μακέτα του γηπέδου (επίσης ευκολάκι) Αυτά,τα μπορούσε και ο Δημητρέλος. ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΓΑΛΕ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ,ΤΡΑΒΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΑΘΙΝΟ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΤΑΙΖΕ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ.

Φυσικά, έχει τις δικαιολογίες του και είναι ευλογες και ορθές. Δεν φτιάχνει μόνο το γήπεδο. Προσπαθεί να φτιάξει και ομάδα.(μη βήχετε,σας ακούω…) Και το σημαντικότερο,προσπαθεί να καθαρίσει τους σταύλους της Λιγδας και της ΕΠΟ από την Πειραιώτικη κοπριά. Ορθόν.

Αλλά το ένα δεν εμποδίζει το άλλο.Βάλε τα δικά σου 10 και αν δεν γινει τίποτα,τα παίρνεις πίσω. Ετσι δε λες και για τους μικρομετόχους; Ε,βάλτα να σε δούμε. Κοροιδεύεις το Μαρινάκη,ότι παριστάνει τον επενδυτή και πως “παντελονιάζει” τα έσοδα από το CH.L. Και σε αντιπαραβολή αυτού,έθεσες τον εαυτό σου πως “ΘΑ βάλω 10 μύρια,ίσως και παραπάνω…” ΠΟΥΝ’ΤΑ ΡΕ; 2 χρόνια πέρασαν.

Από πότε είναι κακό ένας πρόεδρος να δημιουργεί έσοδα και να “παχαίνει” το ταμείο της ομάδας του; Τι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή; Να τα βάλει σε προσωπικό λογαριασμό και να την κοπανήσει νύχτα από την ΠΑΕ πετώντας την σε κάποιον “Τροχανά”; ΠΑΛΙΟΤΡΑΧΑΝΑ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ, που μιλάς εσύ για επενδύσεις. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΣ τα τελευταία 30 χρόνια;
Αντε πια. Ολοι γίνατε “τίμια ξύλα”.
Στραβόξυλα.

Το λοιπόν: Βρέστε τα και μαζώξτε τα. Και εδώ είμαστε. Κάλιστα θα έπρεπε να είχε μαζευτεί,αν όχι το σύνολο,τουλάχιστον τα 40 εκατομμύρια για την κατασκευή. Και άσε την άδεια,να βγει όποτε είναι. Τι σε χαλάει. Βάλτα στην τράπεζα να παίρνουν και τόκο,ώς που να εκταμιευθούν. Τι σε πειράζει; Δηλαδή την άδεια περιμένεις για να αρχίσεις να μαζεύεις λεφτά; Και πότε θα προκάνεις; Ποσα θα μαζέψεις και σε πόσο χρόνο; Σε 3,σε 6 σε 12 μήνες; Και από ΠΟΥ; Γιατί μπορεί και να γίνει τραπεζικός δανεισμός σχεδόν για το συνολο. Ετσι, “εγγυούμαι” και εγω για το μέλλον της ΑΕΚ. Πάρτε δάνεια στο όνομά σας και δώστε τά μου να τα επενδύσω εγώ! Χα! (εκτος τα 20 της περιφέρειας) Κάποιος άλλος φίλος σχολίασε,πως ο “τίγρης” περιμένει ακόμα περισσότερα κονδύλια,λόγο αναγωγής του χώρου σε “Μητροπολιτικό Παρκό ΝΦ-Ν.Χ” και άρα η “γλάστρα”-γήπεδο, πιθανόν να οφεληθεί περισσότερα τώρα,από ότι αν ξεκιναγε πριν από 2 ή 3, χρόνια. Πιθανόν. Δεν ξέρω.

Το σίγουρο είναι ένα. Και πολύ φανερό. Καταφάνερο: Λεφτά για χτίσιμο ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. (επαναλαμβάνω,συγκεντρωμένα στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 για αυτόν τον σκοπό. Τέτοια λεφτά μιλάω. Για άλλα λεφτά,γενικά,δεν ξέρω. Και δεν με νοιάζει. Ο άλλος βγαίνει τσάρκα με κότερο ας πούμε και χρωστάει παντού και άλλος είναι με το καλάμι στη προκυμάια και η τσέπη του ειναι γεμάτη λεφτά. Που στο διάολο να ξέρεις τι γίνεται με τον καθένα.

Εδώ όμως δεν μας ενδιαφέρει ο “κάθε ένας”. Εδώ μιλάμε για τα ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ. Το αν και πότε θα βρεθούν στο μέλλον,το συζητάμε. Αλλά ΩΣ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ “ΜΙΑ” αδέρφια “Κετσετζόγλιδες”. Αρα,και 10 άδειες να είχε ο “μεγιστάνας”,πάλι δυο Αλβανούς που θα ξεχορτάριαζαν το οικόπεδο θα βλέπαμε.
Οχι τίποτα άλλο.Αλλά έχει εκπαιδευτεί και αετος που θα κάνει βόλτες κατα την έναρξη κάθε ματς,αλά Μπενφίκα. Και περιμένει από ψηλά να πέσουν τα μπετά. Πόσο όμως; Πόσο ζουν τα ζωντανά αυτά; 15 χρόνια; Θα προκάμει το πουλί, η θα έχει εκπαιδευτεί άραγε για να προσγειώνεται και στο ΟΑΚΑ;

Μη παραμυθιάζετε λοιπόν άλλο τον κόσμο. Μια οι πολιτικάντιδες από δω, άντε και εσείς με τα ποδοσφαιρόχορτα απ’την άλλη,θα τον ξεκάνετε τον κοσμάκη. Θα τον αποβλακώσετε εντελώς.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to – ΓΗΠΕΔΟ;

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Ειναι πολλά τα λεφτά Χρήστο, με τα προαπαιτουμενα πολλοι που γνωριζουν λενε πως ξεπερναει τα 100εκ.Το κονδυλι απο την περιφερεια θα παει για την κατασκευη του γηπεδου κ ζηταμε άλλα τοσα. περιπου 20εκ μπορει κ παραπανω για τις υπογειοποιησεις περιξ της Αγ Σοφιάς.
    Μη ξεχνάς πως οι βάζελοι ειχαν δει κ μπουλντοζες, εγω το θεωρω σχεδον ακατόρθωτο,προτιμω να κανουμε ομαδάρα κ να δω κουπες παρα γήπεδο

  2. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Μια μεριδα του κοσμου δεν παυει να γουσταρει το παραμυθι αλλιως δεν θα μπορουσε να συντηρηθει ουτε η Ωρα ουτε τρια τεσσερα σαιτ παπαγαλισματος του σαγιοναρα…..

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “a better tomorrow”: Αυτό ξαναπέστο. Και όχι μόνο ο ποδοσφαιρόκοσμος. Είναι σε κάθε γωνία και σε κάθε εποχή, ο έτοιμος να παραμυθιαστεί. Λένε,κάποιοι,πιθανόν όχι λανθασμένα, πως αυτή η τάση, -του να αποζητά παραμύθια και χοντρες υποσχέσεις ο άλλος-προσομοιάζει κάπως στην ψυχολογία της γυνάικας, η οποία ως γνωστόν γουστάρει το παραμύθιασμα. Οχι γιατί τα πιστεύει,αλλά γιατί πολύ απλά,την κολακεύει, που ένα μάτσο μαλάκες συνωθούνται στα πόδια της και της αραδιάζουν ένα κάρο ψέματα,παραμύθια,υπερβολές και χοντράδες,δίνοντας έτσι μια μάχη για το ποιος θα την πρωτογαμίσει. Εϊναι δηλαδή μια θυληκη έκφανση της κοινωνικής συμπεριφοράς, το να αποζητάνε τα πλήθη, παραμύθια. Εχει έναν τόνο αυτοικανοποίησης. “Απόδειξης” ότι μετρά ακόμα. Οτι δεν αρκούν τα πειστικά λόγια.Τα μετρημένα. Αυτά είναι για τους λογικοπαθείς. Εμεις,γουστάρουμε διαμάντια και λιμουζίνες. Λαγούς με πετραχίλια δηλαδή. Η “κοκέτα” ο κόσμος. Θέλει και “λούσα”. Θέλει και “πρίγκηπες” και “άσπρα άλογα” και “κάστρα”. Δεν κοιτάνε να βγάλουν τις τσίμπλες τους…

  4. Ο/Η Thomas Silly λέει:

    η πλακα ξερεις ποια ειναι ρε Χρηστο? οτι αν γινει κανενα θαυμα κ τελικα φτιαχτει η Αγ.Σοφια των 90 εκατ. ευρω , θα ειναι στο 80% των παιχνιδιων μισοαδεια..εδω δεν μας περισσευει το 10ευρω για να παμε ΟΑΚΑ που γινονται 30 αν παρεις κ ενα παιδι που θα θελει να φαει κ κατι , που θα βρεις 30 στη ξεφτυλα το φθηνοτερο/ανα ατομο για να ξε-χρεωσεις την Αγ.Σοφια μεγαλη η χαρη της !!

    πιο πολλοι θα πηγαινουν για κανενα ξυρισμα στο παραδοσειακο κουρειο εντος της παρα για να δουνε παιχνιδι !!

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “netrino”: Οπως συμβαίνει με όλα τα έργα που καθυστερούν. “Φουσκώνουν” με τα αναπόφευκτα συμπαρομαρτούντα.
    Αν χρειάζονται 100, τότε απλά είναι ακόμα πιο δύσκολη η εξεύρεσή τους. Αν σε 2 χρόνια έχουν μαζέψει 5 εκατομύρια σύνολο,τότε εύλογο είναι το γιατί δεν έχει παρθεί η άδεια. Γιατί να παρθεί; Να την κορνιζάρει στο γραφείο του ο Μελισσανίδης; Χρειάζονται πολλά-πολλά ακόμα. Το πιο πιθανό: 20 με 30 από την “πολιτεία” (ονομάτησέ τη όπως θες) καμιά 30-40 απο κανένα κελεμπία που πιθανόν πειστεί να βάλει- μεταξύ άλλων βέβαια- κανένα φράγκο στο πρότζεκτ του γηπέδου… απο τα περισευάμενα…απο τα παραπεταμένα τους καλέ…
    Και επίσης,πιθανόν να χρειαστεί και ο φίλος Σάλας,από την Πειραιώς. Για κανένα δανειάκι. Στο όνομα της αγίας τριάδας βέβαια. Οχι στο δικό του. Ενας Πόντιος,δεν δανείζεται ποτέ. Μήτε δανείζει Είναι νόμος. Βάζει άλλους να δανείζονται. Αυτό,ναι. Επιτρέπεται…
    Μπουά-χα-χα.Ετσι,πιθανόν να φτάσουμε κοντά στα νούμερα που απαιτούνται.

    Δύο χρόνια περιμένει ο κόσμος να “δει” τα 10 εκατομμύρια που υποσχέθηκε στον εαυτό του (και σε κανέναν άλλον) ο Μελισσανίδης. Και ως γνωστόν,το εαυτό σου μπορείς να τον κοροιδεψεις. Δεν απαγορεύεται, ούτε και είναι κολάσιμο. Τον κόσμο ποτέ. Εχει αλάνθαστο κριτίριο. Ετσι ο Μελισσανίδης επέλεξε σαν λεβέντης,να κοροιδέψει την εαυτό του και όχι τον κόσμο. Αρα.δεν είπε ψέματα ποτέ και σε κανέναν.

    Βάλε τα δικά σου 10 εκατομμύρια-με τα οποία “παραβγήκες” σε επενδυτιλίκι στον Μαρινάκη-με το στόμα δηλαδή- ρε τσικιρικιτζή και κατόπιν ζήτα και από τους άλλους. Πως ζητάς,δίχως να έχεις βάλει “μία”; Γιατί είσαι ωραίος, ή γιατί είσαι “ψάλτης στην εκκλησία”;
    Ε, ρε στουπί με γράσο στη μούρη που χρειάζονται κάποιοι…

  6. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    “Πισσα και πουπουλα” ετσι ειναι, κανενας Κετσετζογλου (και αλλοι στην πιατσα που ειναι ακομα χειροτεροι απο αυτον) δεν θα γεμιζε μπουρδες τον κοσμο αν ξερανε οτι θα φανε κλουβια αυγα με το καφασι στην πρωτη μαλακια.Ενω τωρα πουλανε μεγαλεια και βυζαντινους αυτοκρατορες στα λιγα χαπατα που εχουνε μεινει και κατι πρεζονια οργανωμενους και βγαινει ο μηνας και δεν βαριεσαι αδερφε και εντωμεταξυ αντε να ψησουμε αυριο τα παιδια μας να γινουνε αεκτζηδες με αυτα που βλεπουνε…..

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Η έλειψη εμπορικών χώρων,όντως είναι αποθαρρυντικός παράγοντας για προσέλκυση επενδυτών. Αν το ποσοστό δανεισμού από τράπεζα αυξηθεί,αυτό σημάινει πως θα “περάσει” και στα εισητήρια.
    Απ΄την αλλη,μπορεί να έχει κατα νου κάτι μακρύτερο σαν σχεδιασμό χρονικά ο Μήτσος. Ισως μέσω του ΡΣ Αττικής να προβλέπεται εκμετάλευση εμπορικών χώρων ΔΙΠΛΑ από το γήπεδο. Εκτος γηπέδου,δεν πιάνονται οι περιορισμοί,έτσι δεν είναι; Ανετα,στον ευρύτερο χώρο, στο λεγόμενο “Μητροπολιτικό Πάρκο” που θα γίνει,να χωθούν εκεί μέσα ένα κάρο καταστήματα και εμπορικά. Ποιος θα πει όχι; Και άσε το Βασιλόπουλο να χτυπάει τον κώλο του κάτω.