ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ

ΒΛΑΚΑς

Θα πρέπει να τρίζουν τα κόκκαλα του Αριστοτέλη και των υπολοίπων αρχαίων Ελλήνων σοφών,μπρος στη θέα των σύγχρονων νεοελληνων “σοφοτζιχαντιστών” οι οποίοι είναι και κορακοζώητοι.

“Σοφοί” του κατεστημένου, που ζώνονται με “εκρηκτικά” ανοησίας και σκορπάνε γέλιο αλλά και προβλήματα από τον Εβρο ως την Κρήτη.

“Επιτροπή σοφών”, απεφάνθει πως μάλλον είναι καλό να γίνει ένα κοινό ταμείο συνταξιοδότησης. Και μάλιστα το ρηξικέλευθο της υπόθεσης είναι πως το ύψος της σύνταξης εκάστου εργαζομένου θα ορίζεται ανάλογα με τις εισφορές του. Ασε που θα πρέπει να υπάρχει μινιμουμ χρόνος απασχόλησης. Τρομερά πράγματα. Μας κοιτάνε από το Χάρβαρντ και έχουν μείνει μουγκοί.
Τι “7 σοφοί” της αρχαιότητας και ποιοι “Σωκρατικοί” “Προσωκρατικοί” και ποιοι “Στωικοί” και ποιοι “Σοφιστές”. Ποιος Πυθαγόρας και ποιος Ευκλείδης. Γατάκια όλοι τους.

Φαντάσου  ποσο ακόμα “σοφοτεροι” είναι εκείνοι που τους επέλεξαν. Πραγματικά απορώ πως έχουμε ασφαλτο στους δρόμους και νερό στις βρύσες. Ο Θεός πρέπει να μας αγαπάει. Η να μας φοβάται.

Επίσης, έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με τα τέλη κυκλοφορίας και σπάνε τα κεφάλια τους για το πως θα μοιράσουν τα 5ευρα. 125 ή 130; 235 ή 240 ευρώ το σήμα στα “τάδε κυβικά”; Οντως τιτάνιος αγώνας, αν σκεφτεί κανεις πως αυτός γίνεται από άτομα με εγκεφαλική καθυστέρηση. Δείχνουμε την πρέπουσα κατανόηση.

Ασε που σπάνε τα κεφάλια τους εδώ και μήνες για τον ορθό τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων. Πράγμα το οποίο αναγράφεται εδώ και 100 χρόνια με 5 πήχες γράμματα στο Σύνταγμα: “οι πολιτες φορολογούνται ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ”.

Αν το πληροφορηθούν και αυτό και το πράξουν,τότε θα μιλάμε για μεγάλο βήμα της ιατρικής επιστήμης,αφού θα έχει καταδειχθεί πως τo-πειραματικό- φάρμακo “Apovlakex” που χορηγείται στους έλληνες υπουργούς και “σοφούς”, έχει όντως ευεργετική δράση.

Οτι στον υπόλοιπο κόσμο νοείται “κοινή λογική” και “κοινός τόπος”, εδώ  στην μπανανία των Βλακανίων όπου η λογική εκλείπει παντελώς,νοείται ως “σοφία”. Και κατ επέκταση, όποιος κατασταλάζει σε συμπεράσματα στα οποία μπορεί ακόμα και ένα βρέφος να φτάσει,τοτε αυτός καλείται “σοφός”. Η πνευματική αναπηρία στο μεγαλείο της.

Βλακεία, η οποία ενίοτε “σώζει”. Η Γαλλία,από τον πολύ πολιτισμό,είδες τί έπαθε κι’αυτή. Εδώ,δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.  Η πιο ασφαλής χώρα είμεθα,εν μέσω τρομοκρατικής καταιγίδας και πολεμικών αναταράξεων. Ενα λιμάνι όπου μπαρκάρει-ξεμπαρκάρει όποιος λάχει. Φορτώνονται-ξεφορτώνοται χιλιάδες τόνοι συμφερόντων από και προς τα βλακοκάραβά μας.

Και οι μεν και οι δε,είναι ευχαριστημένοι. Και οι με τις κελεμπίες και οι με τις γραβάτες.  Είτε λέγονται “Αμπντουλάχ Ελ Σαλέμ”,  είτε  Τόμσεν.

Γνωρίζουν  άπαντες οι “περαστικοί”,είτε είναι  τζιχαντιστές μουσουλμάνοι,είτε τζιχαντιστές οικονομικοί, πως εδώ πρέπει να παραμείνει η περιοχή ένας ελεύθερος διάδρομος απογείωσης  των λογής-λογής   συμφερόντων. Τα οποία πετάνε πάνω απ΄τα κεφάλια των ιθαγενών βλακών οι οποίοι κουνάνε το μαντίλι κάθε τόσο,νοιώθοντας “έξυπνοι” με την τακτική που νομίζουν πως εφαρμόζουν και που στην πραγματικότητα τους επιβάλεται από τα “ιπτάμενα συμφέροντα” των τρίτων.

Η δημιουργική ασάφεια. ΄Η αλλιώς, η κουτοπονηριά του επιτήδειου ουδέτερου. Φυσικά, όταν τσακώνονται τα βουβάλια,που να πάνε και τα βατράχια. Κοιτάνε. Από το πολύ κοίτα-κοίτα όμως, μπορεί και να σε πάρει  ο ύπνος.

Η οποία “δημιουργική ασάφεια” φυσικά ποτέ δεν κρατά για πολύ και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ έρχεται η ώρα που πρέπει να “επιλεγεί” (sic) στρατόπεδο. Και μέχρι τότε,ουδεις ξέρει τί  θα έχει προκληθεί και τί θα έχει χαθεί στο δρόμο. Και αν στο παρά πέντε σωθούν προσχήματα και σύνορα.

ΤΟΜΣΕΝ

Υ.Γ: Το επόμενο χτύπημα,μάλλον θα είναι κτήριο και όχι άνθρωποι. Και μάλιστα”παλιό” κτήριο.  Και όχι πολύ μακρυά από εμάς.

Υ.Γ2: Η επανάσταση του ’21 τί άλλο ήταν αν όχι  ένα “μεγάλο Πολυτεχνείο”;

Αν δεν υπήρχαν τα συμφέροντα των “μεγάλων δυνάμεων” και τα καταγώγια των μυστικών τους υπηρεσιών, πιθανόν  “μπανανίες” όπως εμείς, να μην είχαν καμιά επέτιο και καμια “εθνική εορτή” να γιορτάσουν. Πάλι καλά… Εις αυτούς  οφείλωμεν 5-6 μέρες αργίας κάθε χρόνο. Μεγάλη  κατάκτηση.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.