Ομάδα “Πογιέτ” ή ομάδα “Μελισσανίδη”;

Aν πιστέψουμε τα λόγια-υπόσχεση προ 15ημέρου του ιδίου του Ουρουγουανού πως “σε 15 μέρες θα  δείτε την δική μου ΑΕΚ” τότε αβίαστα και δίχως  καμιά τύψη  μπορούμε να του την “χρεώσουμε”. Αυτήν την ΑΕΚ,που παλεύει ως να είναι ένας άλλος Πανθρακικός, απέναντι σε κάποια μεγαλύτερη ομαδα (την παλιά ΑΕΚ ας πούμε) να πάρει το  τρίποντο,ή το “Χ”, με ιδρώτα, με αμυντικό προσανατολισμό, με κόπο,καθυστερήσεις,ξαπλώματα στο τεραίν κλπ-κλπ.

Και ας μη τον κατηγορούν κάποιοι πως έπαιξε φουλ αμυντικά.Τι να κάνει δηλαδή; Να πάει για το 0-5; Πως; Με ποιους;  Δεν μοιαζει για μαλάκας. Οτιδήποτε άλλο,ναι. Αλλά και μπάλα έχει πάιξει και μάτια έχει. Λέτε να μη βλέπει τί παρέλαβε; Τί ρόστερ και με ποιες δυνατότητες του παρεδώθει;

Θέλει χρόνο για να “δεις” τον Αραβίδη π.χ. τί ψάρια πιάνει; Η ποιος είναι ο Πλατέλας,ή ποιος ο “Πίου” και ποιος ο Μπαρόχα και ποιος ο Λαμπρόπουλος και ο Γκάλο και ο Τζεμπούρ κλπ;

Σε κάθε περίπτωση, η δουλειά κάθε προπονητή-αν αυτή υπάρχει-δεν μπορεί ποτέ να φανεί σε 15 μέρες. Χρειάζονται τουλάχιστον 30  ημέρες (και αν μιλάμε για αλλαγή προπονητή εν μέσω πρωταθλήματος,τότε το χρονικό διάστημα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο).

Οπότε,έστω και αν ο ίδιος “βιάζεται” να  πάρει πάνω του το μαύρο χάλι που κληρονόμησε από τον προκάτοχό του,δεν του το “χρεώνουμε”.  Και το οποίο μαύρο χάλι,δεν είναι ευθύνη μήτε του προκατόχου,μήτε του τωρινού  προπονητή,μήτε του-πιαθανόν- επόμενου,αλλά ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ “ΕΓΓΥΗΤΗ” του ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΤΟΥ “σαγιονάρα”.

Για να μη λέμε και μαλακίες και να μη κρυβόμαστε πίσω από το λιανό μας δάχτυλο που θα έλεγε και ο Λιαντίνης. “Δημιούργημα” του Μελισσανίδη είναι αυτή η ΑΕΚ.  Του “μαζεμένου” Μελισσανίδη είναι αυτή η “μαζεμένη” ΑΕΚ.

Αλγεινή φυσικά εντύπωση προκάλεσε -το δίχως άλλο- η απόφαση του Πογιέτ (το όνομά του και η μούρη του μου θυμίζουν “Κογιότ”) να παίξει με τρία αμυντικά χαφ και συνολικά με 7-8 αμυντικούς,ώστε  το ρηθέν του-κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο όταν πρωτόρθε-να γίνει πράξη : “στην ΑΕΚ ήρθα,γιατί θέλω να κερδίζω”.

Αυτό ίσως να παρέσυρε κάποιους “αεροδρομιάκηδες” οπαδούς της ομάδας μας που πιθανόν να το ερμήνευσαν ως: “επιτέλους και ένας  προπονητής με  “στόφα” νικητή”. Φευ! Δεν ήταν αυτό που εννούσε το “Κογιότ”. Εννοούσε-σε ελεύθερη μετάφραση: “βαρέθηκα να τρώω χαστούκια,όσο και να αμύνομαι με τις “Σάντερλαντ” που ως τώρα είμουν.Καιρός είναι στο μπουρδέλο το Ελληνικό,να αναλάβω μια ομάδα που με σωστές τακτικές (τις είδατε σήμερα) άνετα θα νικάω τουλάχιστον στα μισά από τα παιχνίδια που θα δίνω”.  Περι αυτού πρόκειται.

Οχι τίποτα άλλο,αλλά θα μας πάθαινε καμιά νευροκατάθληψη ο άνθρωπος αν τον άφηνε ο Μελισσανιδης να συνεχίσει στην Αγγλία. Πως να νικήσεις με τα ψέματα εκεί; Πρέπει να σου βγει η Παναγία για να πάρεις πόντο σε ματς. Ενώ εδώ ήρθε, μάζεψε και ήλιο τόσες μέρες, θα νικάει και τους “Πανθρακικούς” της κατηγορίας και γεμάτος αυτοποίθηση στο τέλος της σεζόν θα πει συμπερασματικά (και καθόλου άδικα για να τα λέμε  όλα) πως: Ηταν μια επιτυχημένη χρονιά. Τερματήσαμε  εντός στοχων,τους οποίους είχαμε βάλει σημάδι από τον Νοέμβριο,μαζί με τον πρόεδρα τον καραμπουζουκλή. (το  “καραμπουζουκλής”  δεν ξέρω πως θα το πει  στην γλώσσα της Ουρουγουάης).

Οπότε λοιπόν,έτσι θα πηγαίνουμε ως το τέλος.Και μάλλον αρχίζω να δίνω δίκιο σε πολλούς που ανακρούουν πρύμναν,όσο αφορά στην παρουσία τους στο ΟΑΚΑ και προτιμάνε την μπασκετική ΑΕΚ,που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και -όπως φάινεται-υπάρχει σοβαρότερος σχεδιασμός.

Υ.Γ: Οχι τίποτα άλλο. Αλλά δεν μπορεί και ο Κετσεζτόγλου να “μαζέψει” τα αμέτρητα αρνητικά,χλευαστικά και ειρωνικά σχόλια (προς τον “γατούλη” τον Μελισσανιδη όπως λένε) των επισκεπτών του “365”. Πόσα να “κόψει” πια και πόσα να λογοκρίνει; Ξεχειλίζουν,οπως ο αφρός από το στόμα του δαιμονισμένου.  Από τα 100 σχόλια ,και τα 100 τα “χώνουν” στον Μελισσανίδη. Τι να κάμει και ο Κωστής; Να μείνει χωρίς δουλειά;  Απλά του προτείνω-όπως γίνεται πάντα σε περιόδους “κρίσης”,(το έχει ξανακάνει) να άρει την δυνατότητα αποστολής σχολίων. Να κάνει “φραγή”. Η καλύτερη λύση. Το κεφάλι στην άμμο.

Υ.Γ: Μετά την απόμάκρυνση του Δέλλα,με τον οποίον πήγε κουβά, το νέο  “στοίχημα” του Μελισσανίδη  λέγεται “Αρθο”. Μακάρι να του βγει. Καλό για όλους μας θα είναι. Αν μπορεί όμως να  δώσει και σε εμάς το δικαίωμα -όπως του το δίνουμε και εμείς- να πηγαίνουμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σε κάποιο πρακτορείο του ΟΠΑΠ και να στοιχηματίζουμε δωρεάν ένα κουπονάκι. Δίκαιο δεν ακούγεται;  Γιατί,αυτός πιο μάγκας ειναι να τζογάρει με τη δική μας τσέπη;

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to Ομάδα “Πογιέτ” ή ομάδα “Μελισσανίδη”;

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Σου γεμίζει το μάτι ο Πογιέτ? Ποζεράς μου κάνει σαν τον Χιμενεθ και μαθητης της σχολης Μουρινιο, αντιποδοσφαιρο δηλαδη.
    Επρεπε για φετος να συνεχισουμε με Μανωλα κ το καλοκαιρι να εσκαγε ο νεος κοουτς,που προσωπικα θα ηθελα να ηταν Βορειοευρωπαιος

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “netrino”: Για το πρώτο δεν ξέρω. Εϊναι νωρίς.Μπορεί να είναι και έτσι. Για το δεύτερο,συμφωνώ απόλυτα. Επρεπε να συνεχίσουν με Μανωλά. Οχι γιατί έκανε δυο νίκες. Δεν λέει κάτι αυτό. ΑΛλά γιατί πολύ απλά τίποτα διακριτά διαφορετικό δεν μπορεί-εκ των πραγμάτων-να επιφέρει η άφηξη ενός νέου προπονητή μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.Πόσω δε μάλλον όταν έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ με αποδεδειγμένους περιορισμούς και με τις “υποσχέσεις” της μεταγραφικής ενίσχυσης του τον Γενάρη να μη γεννάνε και μεγάλες φιλοδοξίες έτσι κι άλλιως. Δεν ξερω βέβαια αν ο ίδιος ο Μανωλάς θα ήθελε να ταυτιστεί με την μετριότητα της ΑΕΚ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί είναι άλλο να δεχθείς να γίνεις “γέφυρα” στον πάγκο για 2-3 αγωνιστικές ως την προσληψη του νέου προπονητή και άλλο να πορευτείς με αυτην (την ομάδα) ως το τέλος της σεζόν,στην ουσία επικροτώντας την απόφαση του “εγγυητή” να την βάλει σε “μνημόνιο”. Δεν είναι και μαλάκας ο Ναξιώτης.