Οικονονικη προταση

Περιμενουμε να δουμε τη πληρη προταση της ΑΕΚ για τη Λιγκα. Με το 40% του market pool (οχι των συνολικων εισπραξεων) που εκανε ηδη ο ΜΕΛ το τυρακι για να παρει κοντα του τους αδυναμους επεσε..
Δεν ειναι και λιγο οι ομαδες εκτος τετραδας-πενταδας να περνουν 5+ εκκ ευρω, αν πουμε οτι ειναι 10 ομαδες ειναι 500 ανα εταιρεια τη χρονια, δηλαδη σχεδον τα διπλασια απο οτι περνουν σημερα ως εσοδα και πολλες φορες παραπανω- μιας και σημερα ΤΕΤΟΙΟ εσοδο δεν υπαρχει.
Γνωμη μου ειναι οτι οι ομαδες ΠΡΕΠΕΙ να γινουν 14. Για να υπαρχει και ανταγωνισμος αλλα κυρια για να μπορουν οι εταιρειες να εχουν δια 14 και οχι δια 16 τα εσοδα (τηλεοπτικα-χορηγιες κλπ). Ετσι ΚΑΙ θα δυναμωσουν οικονομικα ΚΑΙ θα μπορουν να ειναι περισσοτερο αυτονομες.
Δευτερη προταση ειναι περιορισμος στους δανεικους: Καθε ομαδα θα μπορει να δινει μεχρι 4 παικτες και ποτε παραπανω απο 2 σε αλλη. Ετσι σταματα η εξαρτηση που βλεπαμε τον ΟΣΦΠ Β να λεγεται τη μια εργοτελης την αλλη ρουλης κλπ.
Τριτη προταση να μπει ενα salary floor: Να υπαρχει ενα MININUM BUDGET για καθε ομαδα, ωστε να κραταμε ενα επιπεδο και να μη βλεπουμε ροστερ των 200,000 να συμμετεχουν μονο και μονο για να καρπωνωνται οι ιδιοκτητες τους τη συμμετοχη, αλλα και να υπαρχει αναλογα ενας ανταγωνισμος στα παιχνιδια: Τι να παω να δω οταν η καθε Καλλονη των 300,000 παιζει με την ΑΕΚ των 20-30εκκ? Στην Αγγλια η Swansea εχει budget 130εκκ γι αυτο και βλεπεις να νικαει ενιοτε θηρια.
Τετατη προταση: απο αυτα τα λεφτα να γινουν minimum υποδομες στις εδρες των γηπεδων, δε γινεται να ζητας τιμες premier league και να πηγαινεις σε τσαντιρια με αγωνιστικους χωρους χωραφια.
Πεμτη προταση: Κεντρικη διαχειρηση με ΕΝΑ χορηγο, χαζοι ειναι οι αλλοι που τη λενε Barclays Premier League? Σωστη κατανομη της χορηγιας με κριτιρια, δε γινεται οι 3-4 να παιρνουν δεκαδες εκκ και οι αλλοι δεκαχιλιαρα.
Υπαρχουν πολλα που μπορουν να γινουν με μια σωστη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, αρκει να καταλαβουν ΟΛΟΙ οτι πρεπει να φτιαξουν το προιον που πουλανε.
Ανταγωνισμος λεγεται και πρεπει να γινει για να ξεκολλησουμε απο το πατο: φτασαμε απο 2+1 ομαδες στο ch.l και αλλες 3 στο Europa να δινουμε προκριματικα σε ολες τις διοργανωσεις ΑΡΑ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΛΟΙ. Αυτο ειναι το αποτελεσμα του ο ΟΣΦΠ και το Αιγαλεω να νικανε και οι αλλοι να πανε να γαμηθουνε. Εφυγαν απο τη μπαλλα οι Βαρδινογιαννηδες, ο Κοντομηνας, ο Μυτιλιναιος και ο καθε ενας που μπορουσε να εγγυηθει 5 πραγματα για να ερθει ο Κομποτης ο Κουγιας και ο Ρεμος..
Αγγλια δε θα γινουμε αλλα εχουμε πιασει πατο. Οπως σε ολα αν δε μπει ταξη στο ταμειο ΠΟΤΕ δε θα σηκωσουμε κεφαλι. Να βγαλουμε λεφτα- κανεις δεν ειπε το αντιθετο ισα ισα- αλλα πρεπει να φτιαξουμε το μαγαζι.
Μαζεψτε το μαγαζι σας, διωξτε τη φυρα, ειτε λεγεται μαγαζια που ΔΕΝ μπορουν, ειτε οργανωμενοι ειτε ανθρωποι που ξεζουμιζουν τις ΠΑΕ για να περνανε οι ιδιοι ζαχαρη. Απο αχυρανθρωπους μεχρι ‘δημοσιογραφους’, και ολο αυτο το παρασιτο που εχει μαζευτει. Οπαδικες εφημεριδες, εκπομπες που αντι να μιλανε για ποδοσφαιρο μιλανε για ‘αμφισβητουμενες’ φασεις, παρακαμερες και οτι αλλη μπουρδα μπορουν να ποτισουν τους ανεγκεφαλους.
Για να μπορειτε να φερετε και αλλους Πογιετ, Βαλβερδε, Ριβαλντο, Γκαμαρα και οχι Ματζουρακηδες και Κρισαντους.

Οχι αλλα Σαββα, οχι αλλο Δηματο και Βαγια, οχι αλλο Τσουκαλα και Μπαρουχα.

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ
Δικο σας το μαγαζι, δικες σας οι απωλειες σε ενα χωρο που εχει φτασει στο πατο απο αξιοπιστια, προσελευση, χορηγιες κλπ.
500 πραγματα μπορειτε να ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΤΕ οχι να κανετε δικα σας.
ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ.

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to Οικονονικη προταση

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Ωραίος, επισης θα πρόσθετα πως για να ανεβει το ενδιαφερον θα πρέπει οι μεγαλες τουλαχιστον ομάδες να ανταλλασουν ποδοσφαιριστές μεταξύ τους, συμβαίνει στην Ιταλία για άλλες λιγκες δεν ξερω.
    Παντως το βασικό είναι τα γήπεδα

  2. Ο/Η conpater λέει:

    Δημητρη, καλα ολα αυτα και πανσωστα. Παραλληλα, για να μην πω πρωτιστα πρεπει να ξεκινησει το ολο εγχειρημα απο τις απο κατω κατηγοριες. Φαντασου να ανεβουν ομαδες με γηπεδα τιποτα στανες και λειβαδια… Στην Γ Εθνικη γινεται της πουτανας το μαγκαλι.Πρωτη μουρη οι μπραβοι του 100 ευρου ανα παιχνιδι.Για να σου πω για πιο κατω κατηγοριες που οι φιλαθλοι ειναι 10 φουσκωτοι απο δω και 10 απο κει και με το τελειωμα του παιχνιδιου φευγουν ολοι μαζι με 3 αυτοκινητα για… οικονομια !!!!! Μακαρι να γινουν οσα αναφερεις,αλλα οταν το ολο περιβαλλον ειναι να γαμας και να φτυνεις θεωρω πιο πιθανον να βγει ο ηλιος απο την δυση ….

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ conpater
    To post ηταν γρηγορο, υπαρχουν πολλα να πουμε. Διαβαζα διαφορα το μεσημερι που ειπωθηκαν- τα περισσοτερα ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ απο δημοσιογραφους του κολου που το παιζουν και ταχα μου.
    Μονο ενας μιλησε σχετικα σοβαρα μεχρι στιγμης- ο Πανοπουλος- ακριβως επειδη ειναι ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ και οχι φανφαρας
    Απο καπου πρεπει να αρχισεις και η αρχη γινεται παντα εκει που υπαρχει το χρημα.

    Το βασικοτερο ειναι να υπαρχει θεληση να ξεκινησει αρχικα και φυσικα μη το παρατησουμε στο τριμηνο. Στην Ελλαδα εισαι που παντα μιλαει και ποτε δε κανει.
    Αν θες την αποψη μου η θεση θελει ΑΣΧΕΤΟ με τη μπαλλα -οπως την αντιλαμβανωνται στην Ελλαδα- ενα καθαρο manager δηλαδη. Να πω Αγγλο κανονικα αλλα θα πεσουν να με φανε οτι εχω ξενομανια..

    Μολις μπηκαμε στο γηπεδο, για να ασχοληθουμε και με ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, αυριο με το καλο θα πουμε αλλα πολλα κ πιο ηρεμα.

    Αρκει να νικησουμε βεβαια χαχα.

    Χαμος εδω απο το απογευμα αυτο σου λεω μονο.

    YNWA

  4. Ο/Η Δημήτρης Σουηδία λέει:

    Αν και οι αποικίες των άγγλων σηκώνει συζήτηση, άφησαν τουλάχιστον μια δομή απ όπου κι αν πέρασαν. Ας περάσουν ευχαρίστως απ το ποδόσφαιρο μας.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αν είχαμε το 1/100 της δομής τους θα είμασταν άνθρωποι εδω και δεκαετίες..

    Δυο αντί για τέσσερα σημερα.
    Εχω παει σε πολλές έδρες και στο μιλάνο επι παντοδυναμίας και στη Γλασκώβη ( με την ΑΕΚ στο 0-1) που ηταν έδρα.

    ΑΥΤΟ στο Anfield δεν υπαρχει πουθενά. Πάλι δε βγαίνει φωνή…με το γνωστό σύνθημα για τον SG8 ατο τελος να τους κανουμε πλακα..
    Το δώρο σημερα: μια μπαλλα υπογεγραμμένη απο ολο το ρόστερ ΤΗΣ ομάδας courtesy of my friend Liam..

    Klop πήρε σκαλπ κανονικά ειδικά με τον Allen.

    Να τη βάλω στο γραφειο να κανω κόντρα σε ενα φίλο που εχει μο ωραια φανέλα της ΑΕΚ!

    Μπυριτσα να ανοίξει η φωνή αύριο τα αλλα.

    YNWA

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Η δικιά μου δεν κοντράρεται με τίποτα.

  7. Ο/Η bandog λέει:

    μερικες προτασεις :

    θα προτιμουσα αγγλικο δικαιο , ειδικοτερα στα θεματα χουλιγκανισμου , με γερμανικο μοντελο στα οικονομικα και διοικητικα των ομαδων που ανταποκρινεται καλυτερα στην ελληνικη περιπτωση.

    οι ομαδες θα πρεπει να ειναι το πολυ 12 και το πρωταθλημα να διεξαγεται σε τρεις γυρους.
    θα εχουμε περισσοτερους αγωνες και 50% περισσοτερα ντερμπυ που θα κρινουν τιτλο και οχι εξοδο ευρωπης οπως η αστεια διοργανωση των πλευ οφ.
    αυτο σημαινει περισσοτερα εμπορικα εσοδα για τη λιγκα και τις ομαδες.
    ο αγωνας του τριτου γυρου θα γινεται στην εδρα της ομαδας που ειχε καλυτερο συντελεστη στα δυο προηγουμενα μεταξυ τους ματς ( γκολ , εκτος εδρας γκολ) ή καλυτερα στατιστικα ( βαθμοι , νικες, γκολ κλπ).

    να υποβιβαζονται 2 και να ανεβαινουν 2 πρωταθλητες απο τη β εθνικη δυο ομιλων βορρα-νοτου που θα πρεπει να εχει επισης πρωταθλημα 12 ομαδων σε καθε ομιλο και 3 γυρων.
    η β εθνικη αν ειναι εφικτο να αποκτησει τηλεοπτικη χορηγια σε συνδυαστικη συμφωνια με τα τηλεοπτικα της α κατηγοριας καθως και ενιαιο ή ανα ομιλο χορηγο λιγκας ( οπαπ, τραπεζα , εταιρεια κλπ).

    να μπει ανωτατο πλαφον χρησης σε δανεικους παικτες και κατωτατο στους γηγενεις που θα συμμετεχουν στην 18αδα.
    κατωτατο πλαφον να μπει και στο ροστερ για παικτες U21.
    τα ορια γηγενων και νεαρων να ειναι μεγαλυτερα στις χαμηλοτερες κατηγοριες (πχ 6 U21 στην α κατηγορια , 8 στη β , 10 στη γ )…..

    να ευνοηθει η χορηγηση δανειων με εγγυηση τηλεοπτικων και εμπορικων εσοδων και με την ευθυνη και επιβλεψη της λιγκας για την βελτιωση των γηπεδικων εγκαταστεων με μινιμουμ απαιτησεις για στεγασμενες θεσεις , παρκιν , δημοσιογραφικα θεωρεια , τουαλετες κλπ

    να καταργηθει η τιμωρια εδρας που βλαπτει εμπορικα το αθλημα και να προσαγονται στη δικαιοσυνη οι ταραξιες με συνεργασια της παε στην οποια θα επιβαλλεται χρηματικο προστιμο και αφαιρεση βαθμων αναλογα με το μεγεθος των επεισοδιων και την ευθυνη της σε αυτα.

    επισης η διανομη των τηλεοπτικων και χορηγικων πακετων απο τη λιγκα στις ομαδες να γινεται και με εμπορικα κριτηρια αναλογα με το μεσο ορο προσελευσης θεατων στο γηπεδο.
    αν δεν εχουν οπαδους ας βαλλουν τα παιδια και τα ανηψια τους , ας μοιρασουν δωρεαν εισοδους σε φοιτητες , μαθητες ,φανταρους , χηρες και ορφανα , ας βαλουν εμμισθους οπαδους οπως στο καταρ ή προσφυγες με μια πορτοκαλαδα και ενα κουλουρι.
    αδειες εξεδρες απλα δεν πρεπει να υπαρχουν…

    εχει καλαματα 3.000 κοσμο τη γ εθνικη και ο αστερας τριπολης με τον ατρομητο να παιζουν ευρωπη και να εχουν 200 ατομα…..

    αν ειναι εφικτο να αποκτησει οικονομικα κινητρα η νικη-προκριση (πλην των 4 εμπορικοτερων ομαδων) στο κυπελο απο τα εσοδα της χορηγικης και τηλεοπτικης συμφωνιας που θα το αφορα.
    ο τελικος να γινεται σε γηπεδο που θα προκυπτει με κληρωση μεταξυ των γηπεδων που ικανοποιουν τις προϋποθεσεις τελεσης ασφαλους και εμπορικου τελικου .

    να επανελθει ο θεσμος του σουπερ καπ που θα ειναι ο εναρκτηριος αγωνας της ποδοσφαιρικης σεζον και θα πρεπει να ειναι ποδοσφαιρικη γιορτη.
    σε περιπτωση νταμπλ το σουπερ καπ να γινεται μεταξυ νταμπλουχου και ξενης ομαδας προσκεκλημενης της λιγκας.

    αυτα για αρχη 😉

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Επίσης η Β εθνική να γινει ερασιτεχνική και οι under 21 των ομάδων της Σουπερ Λιγκας να μετεχουν στις τοπικές ερασιτεχνικές κατηγοριες.Να γινουν απο τις μεγάλες ομάδες σοβαρες επενδύσεις στις Ακαδημίες δηλαδή δημιουργία ποδοσφαιρικών σχολειων μεσης εκπαιδευσης γυμνάσιο, λύκειο.