ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ

Ακριβώς αυτό βασιλεύει αυτήν την στιγμή στην ΑΕΚ. Και φυσικά αναφέρομαι στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, κι όχι στην λοιπή διοικητική λειτουργία. Είναι τουλάχιστον αστείο, να μην έχεις αποφασίσει για προπονητή, και να κάνεις ταξιδάκια,  δήθεν για να κοιτάξεις παίκτες. Κι ειδικά όταν στο ταξίδι μπλέκεται ο Ραν Ταν Πλαν.

Κι είμαι απόλυτα ξεκάθαρος όταν μιλάω για σχεδιασμό. Ο σχεδιασμός ξεκινάει από το αφεντικό και τι μοντέλο θέλει να ακολουθήσει ως αναφορά την παραγωγή θεάματος. Αφού αποφασίσει μέσα του αυτό, τότε πάει και κλείνει προπονητή. Άντε και σε συνεργασία με τον τύπο που θεωρητικά το παίζει υπεύθυνος εκτελεστικός διευθυντής έχοντας και την επιμέλεια της τεχνικής διεύθυνσης.

Εδώ τι έχουμε; Έχουμε τον απολυμένο Μιλοβάνοβιτς να σαλιαρίζει με τον Μπαρτόλο, και τον Μπάγιεβιτς να έχει δηλώσει οτι θέλει να ασχοληθεί με τις ακαδημίες. Έχουμε δηλαδή τον Μελισσανίδη, να μην παίρνει αποφάσεις για την στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος και να τα κρατάει όλα στον αέρα. Ή το γνωστό ρητό, σάλτα μωρέ τον φράχτη κι ό,τι βρούμε πίσω από αυτόν.

Κι αν θέλουμε να μπούμε στα πρακτικά, απλά να καταγράψω – με απόλυτη περιφρόνηση στα επερχόμενα μπαράζ – το πρόσφατο ταξιδάκι του βλάκα και του manager, που τον έχουν βαφτίσει αρχισκάουτερ. Τι είδαν οι δυό απίθανοι; Παίκτες και γκόμενες. Από γκόμενες δεν ξέρω πώς πήγαν αλλά από παίκτες, πήγαν και βρήκαν τον Μπονατίνι και τον Ταβάρες. Σώπα ρε, που σας άρεσε. Ο ένας κάνει τέσσερα μύρια κι ο άλλος τρία. Και δεν είναι μόνο η τιμή, που θεωρητικά δηλώνει την αξία τους, αλλά είναι κι οτι είναι σε άλλα γραφεία, που σίγουρα ανεβάζει το κασέ. Πάλι καλά που δεν βρήκαν και τον Μέσι σχετικά καλό.

Οπότε τι έφερε το ταξιδάκι; Τίποτα αγαπητοί. Διότι για να φέρει κάτι μια αποστολή, θα πρέπει να υπάρχει καθορισμένο budget. Όπως θα πρέπει να έχει υποδειχθεί και κάποιο προφίλ τεχνικών χαρακτηριστικών, από τον άνθρωπο που θα τους χρησιμοποιήσει. Όχι αέρα μπανά, πάμε και σίγουρα θα βρούμε κάποιον καλύτερο από τον Άρθο. Εντάξει τον βρήκατε. Τον πήρατε; Όχι βέβαια. Το μόνο που κάνατε ήταν να καραφλιάσετε κι άλλο τον Μπάγιεβιτς, που βρήκε την ευκαιρία, κι αντί για στόπερ βούτηξε ένα Σέρβο σέντερ φορ, μικρής ηλικίας. Μιλάμε για οργάνωση έτσι;

Την ίδια μάλιστα στιγμή, που βράζουν τα αποδυτήρια μας. Διότι ο Πογιέτ δεν είναι δίκαιος. Ναι αμέ, τα έχουμε κι αυτά. Ποιοί είναι επικεφαλής της ανταρσίας; Προσέξτε και μην γελάτε : Λαμπρόπουλος, Πλατέλλας, Ανέστης, Ανάκογλου ( δεν έχει σημασία που είναι δανεικός ). Κύρια Έλληνες παίκτες, που θεωρούν οτι αν έπαιζαν, θα σκίζανε. Και που μπορεί να έχουν τα δίκια τους όταν βλέπουν τον Μπουανανότε μέσα, αλλά παραβλέπουν οτι ούτε στην ίδια θέση παίζουν, αλλά κι αν η ΑΕΚ ήταν η κανονική, όλοι αυτοί απλά θα μεταφέρανε τους κώνους για να προπονηθούν οι κανονικοί παίκτες.

Κι αυτό βέβαια το αλαλούμ, δεν είναι τυχαίο. Το προκαλεί ο παραδόπιστος, που πάτησε επάνω στα κακά αποτελέσματα τελευταία κι άρχισε να μιλάει πάλι. Μπορεί Έλληνας να μην είναι, αλλά τη νοοτροπία του νεοέλληνα πολύ την αγαπάει. Τη νοοτροπία δηλαδή του ξερόλα ενώ είναι κλασσικός άσχετος, αλλά και του καρεκλοκένταυρου που δεν παραδέχεται οτι είναι για ρόμπα και τήλιο στο σπίτι του. Το οτι δεν την πέφτει στις γκόμενες που δουλεύουν στην εταιρεία, δεν νομίζω να είναι κάποιο συν στο γενικότερο βιογραφικό του. Και δεν χρειάζεται να πω κι  άλλα.

Αυτό όμως που πρέπει να πω, είναι οτι ο Πογιέτ είναι ακάλυπτος διοικητικά. Το οποίο είναι τεράστιο λάθος, αν θέλεις να το παίζεις μοντέρνα εταιρεία. Ή τον διώχνεις ή τον φωνάζεις με τις εκθέσεις του και κάνετε τον αραβώνα γάμο. Και ξαναλέω οτι τα μπαράζ, δεν παίζουν κανένα ρόλο. Μπορεί να έρθεις πρώτος, μπορεί και τελευταίος. Εσύ σαν διοίκηση είσαι υποχρεωμένη πλέον να έχεις κρίνει τις ηγετικές και τεχνικές ικανότητες του, και να μην περιμένεις αποτελέσματα μόνο, τα οποία μπορεί και να είναι θετικότατα αλλά τυχαία. Όπως και το ανάποδο. Είναι πάρα πολύ αστείο να θεωρείς οτι αν βάλεις τον Bill Gates σε έναν υπόνομο, οτι θα βγει καθαρός. Κι είναι πάρα πολύ αστείο να θεωρείς οτι επιτρέποντας μια εσωτερική συνωμοσία, η ομάδα θα πάει τρένο. Ή οτι με νέα γραφεία και με δήθεν οικοδομική άδεια, υπάρχουν τα εκατό μύρια που απαιτούνται για το γήπεδο.

Πειρσσότερο λάδι, δεν χρειάζεται να ρίξω στην φωτιά. Κι όπως έγραψα τα καλά νέα πριν λίγο καιρό, είμαι υποχρεωμένος να σας κρατάω ενήμερους για το βρώμικο σερβικό λόμπυ που αποτελεί και την ύψιστη αυλή του μεγιστάνα. Που είναι συνέχεια μπερδεμένος, υποθέτω επίτηδες. Χωρίς δηλαδή στόχους για τα μπαράζ, χωρίς μπετόν προπονητή, χωρίς budget μεταγραφών, και χωρίς σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Περιττό να αναφέρω οτι ούτε διάθεση δεν υπάρχει να ελέγξει τα ζώα που πάνε με μαχαίρια στα γήπεδα ή να βάλει δυό τεχνοκράτες ακόμα, μπας και γινόμασταν Πανιώνιος. Κανονικός τραγέλαφος κι ελπίζω να τον βλέπετε.

Υγ. Η Ζάκυνθος δεν ήταν εύκολη, αλλά η οργάνωση βοήθησε αρκετά. Γι’ αυτό και δεν παίρνονται μέτρα. Το πρόβλημα είναι αλλού : Οτι η υπόθεση έχει πάει στην εισαγγελία κι ο Κοντονής δεν θα μπορεί να βοηθήσει, αφού θα είναι σπίτι του.

 

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Γι αυτο και ο άλλος έφυγε. Οπως γνωρίζεις οι προπονητές στις ομάδες κλείνουν τωρα και οχι οποτε θέλει ο εγγυητής. Κοντε προχτές και φαν χααλ. Ποκετινο και πεπ εδω και μήνες.ο σιμεονε ΑΠΕΡΙΦΘΕΙ γιατι έπαιζε ακριβώς το ιδιο παιχνιδάκι που έγραψα και προχτές: καθυστερούσε για να το παίξει μάγκας, παρε κοντε και τελος.
    Ο δικός μας φυςικα και ειναι φευγάτος μετα το φιάσκο του Ιανουαρίου και φυςικα ξεχνά και τον Αργεντινό.
    Ανάγκη τους εχει ΝΟΜΙΖΟΥΝ. Τα 250 χιλιάρικα που τα εχει χεσμενα η να γυρνάει στο πάγκο και να του κανει μουτράκια ο Πλατέλλας.
    Ο Πλατέλλας κανει πολιτική αποδυτηρίων στη ΑΕΚ!!!!! Το 2016

    Φέρτε τον Ουζουνίδη το δελλα και το κάθε καραγκιόζη που θα Σκύβει το κεφάλι στις ασυναρτησίες που κάνετε.
    Απο μένα ανάλογα θα πάρετε το διαρκείας μου πιςω και απο οσο άκουσα και απο άλλους καο απο εδω μεςα: εγω ΔΕΝ τη ξαναπατάω.
    Η επιστολή προς τη ΠΑΕ ειναι έτοιμη για το κεκλεισμένων: διεκδικώ τη ΠΛΗΡΗ αποζημίωση μου για όσα ματς δεν με αφήνουν να παω στο γηπεδο αλλα εχω πληρώσει απο το καλοκαίρι.
    Δε θα δεχτώ ουτε έξτρα εισητηρια ουτε μελλοντικές εκπτώσεις ουτε τίποτα.
    Τα λεφτα μου πιςω και μονο.

    Αφου δε καταλαβαίνετε αλλιώς

  2. Ο/Η Latinos λέει:

    H ομαδα σε ολα τα επιπεδα ειναι βαρια αρρωστη…Αγωνιστικα δεν βλεπετε!!Μιλαμε για καθαρο αντιποδοσφαιρο…συμφωνω οτι το επιπεδο των παιχτων ειναι αρκετα χαμηλο αλλα δεν επιτρεπεται αυτη η εικονα της ομαδας εδω και πολυ καιρο…Με τετοια νοοτροπια δεν πας για πρωταθλημα μιας και οι γκελες ειναι 100% σιγουρες…Το ροστερ θελει τρελη ενισχυση..Βασικο τερμα,βασικο στοπερ ηγετη,αριστερο μπακ,2 εξτρεμ και φορ και μιλαω μονο για τη βασικη ομαδα…αλλο το οτι θελουμε και καμια 5ρια παιχτες ροστερ του στυλ μπακασετα βελλιο ορφανιδη κλπ…Οπωσδηποτε εξοδος για μπαροχα σοιλεδη αρθο βαργκας νανος μπυροκοιλιας το αλλο το ψηλο κουτσουρο και ποσους ακομα…Τωρα τελευταια μπαινουν στο μυαλο μου καποιες σκεψεις οτι ισως θα πρεπει να κοιταξουμε για προπονητη διαφορετικων χαρακτηριστικων..πιο επιθετικες βλεψεις και πιο εμπειρο..Για αμυνα κλπ που μας εχει φτιαξει ο πογιετ συμφωνω οτι ειναι πολυ δυνατος αλλα γαμησε με…στο ελληνικο πρωταθλημα παιζω..τελευταια φορα που πηρα πρωταθλημα το πηρα με καλυτερη επιθεση με 4 και 5 σε ντερμπυ και 4-5 παιχτες πανω απο 10 γκολ…την αμυνα εκτος την ξεκλειδωνεις με παιχτες ποιοτητας.ΤΕΛΟΣ…Θελω καλυτερα πραγματα απο την ΑΕΚ…οπως ολοι μας φυσικα…Μη ξεχναμε οτι ΑΕΚ σημαινει και επιθεση,και επιθεση δεν βλεπουμε…
    Παμε στα πιο πανω κεφαλια…δεν υπαρχουν πουθενα ντανιελ γκρεκ και ο αλλος ο καρμοιρης…α-χ-ρ-η-σ-τ-ο-ι….παπαλα…επισης ο βατραχος πρεπει να εξαφανιστει απο οτιδηποτε εχει σημα ΑΕΚ πανω…τελος αυτη η ιστορια…μας κανει κακο…μας προκαλει μιζερια η παρουσια του…ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ…παει και αυτο…Τωρα για τον ποντιο δεν ξερω τι στο πουτσο γινεται στο κεφαλι του…πραγματικα…αμα θελει πρωταθλημα δεν νομιζω να μην ξερει τι χρειαζεται να κανει…οποτε αρχιζω και σκεφτομαι οτι αμα θελει πρωταθλημα θα πρεπει να βαλει και κανα ευρω και μαλλον και μονο στην ιδεα τρομαζει…Η ομαδα χρειαζεται ΧΡΗΜΑ…σε ολα τα επιπεδα…του χρονου δεν υπαρχουν δικαιολογιες…αν η ομαδα τελειωσει πανω απο 5-6 βαθμους απο την πρωτη θεση ειναι τερμα αποτυχημενη (οι) χρονια…Γενικα τον τελευταιο καιρο με αυτα που βλεπω ακουω διαβαζω νιωθω εχω ξενερωσει απιστευτα με την ομαδα…οπως και πολυς κοσμος…
    Steven δεν ειμαι αισιοδοξος πια…Ποια ειναι η γνωμη σου για αυτα?Για παρων και μελλον…?
    P.S ελπιζω πια να μην κανουμε ξανα τα τοσο τραγικα επικοινωνιακα λαθη που καναμε περσυ…μεταγραφικα -αγωνιστικα-στοχους κλπ…

  3. Ο/Η ΒΠ λέει:

    Η ομαδα και οταν εκανε τις 9 σερι νικες με Πογετ δεν βλεποταν. Δε χρειαζοταν να ερθουν οι γκελες για να το καταλαβουμε. Ο Πογετ ειναι καλος προπονητης και εργατικος (για αυτο που θελει να παιζει), το οποιο σαν μονος τροπος παιχνιδιου δυσκολα θα μας βγει σε καλο, εαν θελουμε να κανουμε πρωταθλητισμο τα επομενα χρονια. Για αυτο πιστευω πως δεν εχει αποφασισει ο Μελ ακομα τι θα κανει στο θεμα προπονητη. Αν τον κρατησει και με καλες μεταγραφες παρουσιασει αλλα πραγματα δεν το ξερω, σιγουρα πολλοι εχετε τον ιδιο προβληματισμο.
    Ο Πογετ δημιουργησε μεν μια πολυ καλη αμυντικη λειτουργια με την ομαδα να τρωει γκολ δυσκολα απο ολους τους αντιπαλους (4 αν δεν κανω λαθος σε 13 παιχνιδια στο β γυρο), παροτι οι αμυντικοι μας ειναι σχεδον ολοι μετριοι και κακοι και αυτο του πιστωνεται. Απο την αλλη ομως επιθετικα δεν δειχνει στο γηπεδο κανενα πλανο, καμια δημιουργια, καμια παραγωγη φασεων και η εικονα συνηθως σε αυτο ειναι προβληματικη. Θα κρατησει ευκολα το μηδεν πισω, ομως επιθετικα θα κανει με το σταγονομετρο το πολυ 3-4 κανονικες τελικες σε καθε παιχνιδι. Αν κανει γκολ μια απο αυτες νωρις (που εγινε πολλες φορες), θα κρατησει ευκολα το αποτελεσμα (που ειναι σημαντικο) και θα μιλαμε για κυνισμο και ουσια. Αν δεν κανει τετοιο γκολ ομως, κλαφτα χαραλαμπε. Δυσκολα θα βρει τον τροπο να παραξει πολλες φασεις μεχρι να βαλει γκολ αν δεν της πηγαινει καλα το παιχνιδι, ακομα και με αντιπαλους Β εθνικης τυπου Καλλονης και μοιαζει σα να παιζει για την ισοπαλια.
    Το ροστερ σιγουρα ειναι ελλιπες, φτηνο με πολλα κενα και δεν πιστευω πως κανενας προπονητης θα εκανε μαγικα με αυτους, ουτε θα συγκεντρωνε πολλους παραπανω βαθμους απο τους 54 (51 με την τιμωρια), ουτε θα μαθαινε μπαλα σε αμπαλους, που ειναι οι περισσοτεροι. Ομως οταν ακομα και με την Καλλονη και το Αγρινιο η ομαδα δεν μπορει να κανει ουτε 5 σοβαρες προσπαθειες για γκολ, τοτε ευθυνες εχει και ο προπονητης για αυτο που τους λεει να παιξουν. Δεν θα απαιτησω θεαμα απο αυτο το ροστερ, ουτε 4αρες και 5αρες συνεχεια φυσικα, γιατι υπαρχει ταβανι, ομως δε νομιζω πως χρειαζεσαι και κανα τρελο μπατζετ για να παιξεις λιγο ποδοσφαιρο και να πνιξεις εναν αντιπαλο σαν την Καλλονη.
    Βλεπουμε τα καλα βλεπουμε και τα κακα και τα γραφουμε, οπως ειπαμε μπραβο στις σερι νικες. Δεν ειμαστε Νετρινο να διωχνουμε τον ανθρωπο απο την πρωτη μερα, ουτε περιμενουμε στη γωνια την ηττα για να κανουμε τους εξυπνακηδες, αλλα η αληθεια ειναι πως η εικονα ειναι οικτρη.
    Αν συνεχισουν ετσι και παικτες και Πογετ, βλεπω 4οι στα μπαραζ και προκριματικα απο αρχες Ιουλιου. Θα δουμε παντως, ολοι χαλια ειναι…

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Latinos : Αγαπητέ, έχεις κάνει μια πολύ ωραία ανάλυση, με την οποίαν δύσκολα να διαφωνήσει κάποιος. Είτε είναι παλιός, είτε είναι καινούργιος. Οπότε, από την στιγμή που έχεις πιάσει το θέμα πλήρως, η ερώτηση σου περί αισιοδοξίας δικής μου, είναι στην σφαίρα του παραλόγου. Κι επειδή είμαι παλιός, πλέον συναισθήματα τέτοιου τύπου, μου είναι απαγορευμένα. Μου λες τον στόχο, μου λες τον τρόπο για τον στόχο, μου λες και το κάρβουνο που θα κάψεις, και μετά μπορώ να κρίνω για το όλο project. Όλοι έχουμε κάνει λάθη στην επαγγελματική μας πορεία, αλλά υπήρχε μια πίστη ή έστω μια εκμάθηνση από τους κακούς χειρισμούς. Εδώ επικρατεί τραγέλαφος. Ελπίζω να σε κάλυψα.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΒΠ : Αγαπητέ Βύρωνα, πρώτον βλέπω τον ΠΑΟ. Το τέταρτοι δεν είναι κακό, αν αντέχει το budget που θα καλέσει σε πρόωρο αποκλεισμό για να υπάρχει μόνο μια υποχρέωση, αν θέλει να πάει για πρωτάθλημα. Σκέψου το.

  6. Ο/Η ΒΠ λέει:

    ΠΡΟΣ …Το φως του φεγγαριού… : Τι εκτιματε αναφορικα με το εαν υπαρχει προθεση να γινει ροστερ για πρωταθλημα, πριν την ενδεχομενη αλωση της ΕΠΟ; Μεχρι να πεσει το γαυροσυστημα, πρωταθλημα δεν γινεται να παρεις, αλλα δεν μπορει να ειναι δικαιολογια αυτο για να βλεπουμε Αρθο, Περκα και νανο. Ελπιζω να μην περιμενουμε παλι να πιασουμε μαλακα κανα κινεζο με Πιου και αυτα τα γιδια για να παρουμε κανονικους παικτες.
    Ο,τι θεση και να ειμαστε αν δεν υπαρχει σεντερ φορ και τα στοπερ ειναι της πλακας, θα πας να παρεις. Αν παμε παλι με τα ψεμματα, βλεπω τα διαρκειας σε επιπεδα Λιοσιων δικαιολογημενα. Επισης, σκεφτονται ακομα το θεμα ”προπονητης βορειας ομαδας της λιγκας” αν δεν συνεχισουμε με Γκας; Αν ναι δεν θελω απαντηση για το ροστερ.
    Για το γηπεδο τα νεα παραμενουν αρνητικα παρα τις υπογραφες;

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΒΠ : Όταν μιλάς για άλωση της ΕΠΟ και ταυτόχρονα μιλάς για ρόστερ – ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ – είναι ελληνική κωμωδία ασπρόμαυρη. Είμαστε 25 βαθμούς πίσω και μας φταίει κάποια ΕΠΟ; Αυτά είναι μπούρδες για τα βαλμένα χάπατα που είναι στην εισαγγελία Ζακύνθου. Μόνο με τα ψεμματα θα πας, διότι δεν υπάρχει κανένας αληθινός ισολογισμός της εταιρείας, δηλαδή του εγγυητή. Μην αυταπατάσαι. Στο ψέμμα ζεις, αυτό που σε βολεύει. Κάθαρση δεν υπάρχει. Δες τι έγινε στην Ζάκυνθο.

  8. Ο/Η ΒΠ λέει:

    Δικαια ειναι πρωτος ο γαυρος και ολοι οι αλλοι πολυ πισω, γιατι ειναι ο καλυτερος δεν λεει κανεις το αντιθετο. Η διαφορα αν δεν ευνοειτο ο γαυρος να ηταν μινιμουμ 15 αντι για 25-30. Πως να το παρεις ομως ο,τι ομαδα και να κανεις οσο ο αλλος εχει 26-1-1, επειδη 5 γκελες ακομα που μπορουσε να εχει κερδισε με διαιτησια; Δεν τα ριχνω εκει και ουτε εχει κλεψει η διαιτησια βαθμους απο την ΑΕΚ φετος (τον αλλο ευνοει) , αλλα αν δεν αλλαξει το συστημα (ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΓΗ ΧΑΛΙΦΗ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ), πως να το παρουμε εμεις; Εννοειται πως μας φταινε τα χαλια μας πρωτα και μετα η ΕΠΟ και αυτα γραφουμε εδω. Αν δεν περιμενουμε απο τον Μελ να διαλυσει το χοντρο τι να περιμενουμε; Λεφτα; (χαχαχα)
    Ως προς τα μεταγραφικα, καλυφθηκα πληρως.