92 ΧΡΟΝΩΝ

Ρε τι τραβάμε στα γεράματα ! Από τη μια οι κωλοτούμπες Κοντονήδες, κι από την άλλη η εγκληματική οργάνωση. Από τη μια ένας Κύπριος που καθάρισε την μπουγάδα, κι από την άλλη νικητές όλοι. Ακόμα κι ο Γκιρτζίκης, που έδωσε στεγνά τους συνεργάτες του. Και νάταν μόνο αυτό ! Πού να χωρέσουν 92 κεριά σε μια τούρτα; Ανάσα υπάρχει για τον υπερήλικα;

Δηλαδή τι νομίζατε; Οτι θα έγραφα διθύραμβους για κάποια γενέθλια; Δεν κατάλαβα. Τι είμαι χάπατο, που θα υπερασπισθεί την ευχή, μεγάλος να γίνεις με άσπρα μαλλιά; Αυτό είναι ευχή ή κατάρα ακριβώς; Μια φράση της πλάκας είναι για να πούμε κάτι. Εντάξει, αλλά δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς η συνήθεια; Ας πούμε, μεγάλος να γίνεις με τριάντα χιλιάδες γκόμενες; Για κάντε μας την χάρη τώρα, που ξέρει το ανθρώπινο είδος, το χιλιοφυλακισμένο από τις θρησκείες κι από τις δημοκρατικές ισότητες των τίποτες, που ξέρει γιατί ζει κι άρα ξέρει και να εύχεται.

Ένας Κοντονής είναι ο λαός. Που έχει γεράσει πιο πολύ από την ΑΕΚ. Κι απλά είναι χαζοχαρούμενος σαν τον Μπάγιεβιτς που ακόμα βρίσκει βλάκες να τον έχουν κάπου, κάποια Βρετάκου που επικοινωνεί με χασισοπότες, κάποιον Μιλοβάνοβιτς που ταξιδεύει στην Αργεντινή ενώ παίρνει παίκτες από την Σερβία, και κάποιον Δημάτο, που αν υπήρχε απλά αισθητική αύρα στην εταιρεία, θα τον είχαν σκουπιδιάρη στους κάδους αλλά και να μαζεύει τον μισθό του από τα πλαστικά που πετάνε όσοι σέβονται το περιβάλλον.

Αυτά είναι τα γενέθλια της ΑΕΚ, για τα οποία έχει γίνει και προσφυγή για την συμμετοχή της στην Ευρώπη.  Δηλαδή για την συνέχεια μας σε σχέση με το παρελθόν. Που αν δεν ΥΠΗΡΧΕ ΔΕΔΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΥΡΩΠΗ. Αυτά για να ξέρετε εσείς που γιορτάζετε κάποιο brand name, που απλά δεν υπάρχει. Αλλά μεγάλη να γίνει με φρέσκο μουνί. 92 είναι και ζητάτε τέτοια; Ε, γιατί να μην ζητάτε. Εδώ μέχρι και η Βρεττάκου, θεωρητικά είχε βρει τον Δημητρέλο να την θέλει. Καμιά φορά, βρίσκουμε ευκαιρίες από το πουθενά. Εκεί που δεν γαμά κανείς, γιατί να μην υπάρχει κι ένας που του έχουν κατάσχει την περιουσία;

Γεράματα όμως και σε εποχή Σύριζα. Με πλάνο , με σκέψη,  και φυσικά εναντίον του grexit, που το ήθελε ο Κοντονής, αλλά δεν το ήθελε κανένας. Και κέρδισε ο Κοντονής, λέει το ρεπορτάζ τελικά, ενώ όλα τα πήρε πίσω με αντάλλαγμα να φύγουν κάποιοι που διώκονται και ταυτόχρονα τους αμφισβητείται το τεκμήριο της αθωότητας πριν γίνει η δίκη. Και που φυσικά, δεν τους υπερασπίζομαι. Εγώ είμαι από άλλη σχολή για να μιλήσω για τα σκατά των υπονόμων για τα οποία είναι περήφανη η ελληνική κοινωνία. Για το προσκήνιο της, εν άλλοις.

Άλλο λέω. Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση με τόσα χιλιόμετρα αριστερών αγώνων, με τόση αλητεία για την καρέκλα της, να πείσει κανέναν για την κάθαρση; Μια κυβερνηση τόσο εναντίον της ξένης επέμβασης, να έχει επιβάλει την παρουσία τρόϊκας στο ποδόσφαιρο, που όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει αυτά που κάνουν παιδάκια του νηπιαγωγείου, που παίζουν σε κάποια αλάνα; Φυσικά, είναι η απάντηση μου. Εδώ, δεν μιλάμε για παιδάκια. Αλλά για μεγάλα παιδάκια σε ηλικία. Αγάμητα, που τους την έπεσε μια πουτάνα. Με περίεργο όνομα μεν, αλλά θελκτικότατο δε. Εξουσία την λένε την γκόμενα.

Με την γριά να γιορτάζει. Τι ρε πούστη μου; Τα 92 της; Οτι ζει ακόμα; Οτι δεν έχει σπίτι; Οτι δεν έχει τίτλο κοντά στα είκοσι χρόνια της, δηλαδή δεν την έχει γαμήσει κανείς ή δεν έχει γαμηθεί με κανέναν; Που βέβαια η γριά δεν γιορτάζει. Γιορτάζουν οι Δημάτοι και οι λοιποί, που θα γίνει κύπελλο χωρίς θεατές, αφού η γριά, έχει και κάτι μαστούρια που την υπερασπίζονται και πάνε στα γήπεδα με μαχαίρια. Και μαχαιρονώνονται για την ξεδοντιάρα. Γιατί; Όχι διότι την αγαπάνε τόσο πολύ ή επειδή κρατάει κορμί σαν την Σαπουντζάκη. Όχι ρε παιδιά. Τα τρέφει ακόμα η γριά. Μέχρι και στην Ζάκυνθο τα στέλνει, εκεί που γαμούσε ο Κονονής. Και τόχανε σίγουρο, αλλά τα χαρτζηλίκια της κάθαρσης, φτάσανε τη νύχτα στα δεκαπέντε χιλιάρικα. Αν ξέρανε οι πουτάνες οτι στα 92 τους θα βγάζανε πιο πολλά λεφτά, ίσα που θα είχανε θάψει τους νταβατζήδες, τότε παλιά που τις βγάζανε νέες στο κλαρί.

Η ΑΕΚ, ασφαλώς και δεν είναι 92 ετών. Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ, ΠΡΟΑΙΩΝΙΚΗ, ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΠΟΛΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ. ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΛΙΚΙΕΣ.

Αυτά λοιπόν για την  κάθαρση, δεν αφορούν τους Αεκτζήδες. Αυτά αφορούν τους τίποτες που πολιτικολογούν στα καφενεία. Αυτούς που περιγράφουν πλήρως το πρόβλημα της χώρας, αλλά προτιμούν να πίνουν καφέ από το να πάνε να πιάσουνε δουλειά, αφού θεωρείται εκμετάλλεση αυτή, αν δεν τους δίνεις κι ένα Καγιέν για μισθό. Όπως δεν αφορούν κανέναν κάποια γενέθλια, κάποιου Λάζαρου που νεκραναστήθηκε, που του φώναξαν το δεύρο έξω. Αυτός, πότε γιορτάζει ακριβώς; Τότε που γεννήθηκε, τότε που πέθανε ή τότε που αναστήθηκε; Σοβαρές κουβέντες για τα συνέδρια του Σύριζα με τα μπιφτέκια της τρελής που έβλεπε τους πρόσφυγες να λιάζονται κι ήρθε ο Κοντονής κι έφερε τα αντιηλιακά.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to 92 ΧΡΟΝΩΝ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αρλεκινοι και πιεροτοι σ ολη την επικρατεια Στηβεν , παμε για αυτορυθμιση εκει οδηγουν τα πραγματα , αντε μια κυβερνηση ακομα με τον Κουλη αντε και χτιζουμε την Αγια Σοφια αντε κι αλλο τυρι , δεν μπορω να πω τους βγαζω το καπελο δεν κουνιεται φυλλο