Α Ε Κ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Παιχνίδι σήμερα; Αυτό διαβάζω στο πρόγραμμα. Εγώ όμως δεν πιστεύω οτι υπάρχει πλέον παιχνίδι. Νομίζω οτι η σαιζόν έχει τελειώσει, λόγω κούρασης και ψυχολογικού αδειάσματος όλων, με πρώτον τον Μανωλά, με δεύτερους τους παίκτες, και τρίτους όλους εμάς.  Το καλό εισιτήριο έχει εξασφαλιστεί, και μπορεί να γίνει κι ακόμα καλύτερο την Κυριακή, αν κάνει κανά θαύμα η Σεβίλλη. Με αυτό το θαύμα ζει κι όλη η επίσημη ΑΕΚ. Και το θέλουμε κιόλας για πολλούς λόγους, αλλά κύρια για αγωνιστικούς και σίγουρους οικονομικούς. Έχει και μια μίνι φιέστα σήμερα, που δεν είναι καλός οιωνός για το αποτέλεσμα. Εν πάσει περιπτώσει, αυτά δεν αφορούν εμένα τουλάχιστον, οπότε από την τηλεόραση ξανά. Νομίζετε οτι μόνο ο Μανωλάς έπαθε υπερκόπωση;

Διαψεύσθηκα όμως για το πρώτο μέρος. Το παιχνίδι ήταν πολύ ευχάριστο και με καλό ρυθμό. Εκεί που περίμενα να δω μια τυπική υποχρέωση, είδα κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον. Και τις δυό ομάδες να ενδιαφέρονται να επικρατήσουν. Την ΑΕΚ να παίζει σαν αφεντικό του αγώνα, και τον Πανιώνιο με δυό ζώνες άμυνας, να προσπαθεί να πετύχει κάτι σε κάποια αντεπίθεση. Την ΑΕΚ να προσπαθεί να επιτεθεί με συγκεκριμένο πλάνο, και τον αντίπαλο, να έχει κι αυτός το δικό του πλάνο.

Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν πολύ ικανοποιητικό για το θέαμα. Είχαμε και κάτι ευκαιριούλες με πρωταγωνιστές τους δυό τερματοφύλακες, και περάσαμε όμορφα περιμένοντας τα σπιτικά spring rolls. Διότι όπως και να το κάνεις, όταν περιμένεις δυό βαριεστημένους να βγάλουν κάποια υποχρέωση, και τελικά καταλήγεις οτι ο μόνος αδιάφορος ή ανήμπορος να παίξει ήταν ο Πλατέλλας, είσαι χαρούμενος. Βλέπεις κάποια προσπάθεια κι από τις δυό ομάδες, σε πείσμα του πολύ αστείου διαιτητή που λέγεται Λαμπρόπουλος, που κατώρθωσε και τα έκανε μαντάρα. Αλλά δεν πειράζει. Υπάρχουν και τα τραίνα, όπως έχει πει κι τίγρης.

Είχαμε τον έλεγχο λοιπόν, και το ψάχναμε με τα ατού που έχουμε. Με πάτημα στην περιοχή. Με ανάπτυξη σχετικά καλή, και από τα πλάγια, και από το κέντρο. Με σωστή αμυντική λειτουργία. Και ο αντίπαλος, ήταν ο κλασσικός που ξέρουμε. Σφιχτός πίσω και μακρινά σουτ. Ένα πρώτο μέρος, που βάζει υποθήκη για εξ ίσου ενδιαφέρουσα συνέχεια, ειδικά άμα μπει στην ομάδα κι ο Μπακάκης.

Το δεύτερο μέρος όμως, μου έφερε και την πλήρη διάψευση. Και μακάρι να διαψεύδομαι συνέχεια. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο, με ολοκληρωτικό κέντρο, και με κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης του Πλατέλλα. Κρατώντας πολύ σταθερά την αμυντική της λειτουργία, έγινε ιδιαίτερα ποιοτική και πολύ απειλητική. Έκανε μπόλικες φάσεις, έτρεξε πολύ κι ευτύχησε να προηγηθεί με ένα γκολ του Μάνταλου, το οποίο απλά πιστοποίησε την πλήρη της κυριαρχία μέσα στο γήπεδο.

Το παιχνίδι φυσικά έγινε ακόμα πιο όμορφο, όσο κι αν ήταν μονομερές από την δική μας πλευρά. Από τον αντίπαλο, θυμάμαι μόνο ένα μακρινό σουτ, το οποίο έπιασε ο πιο πολύτιμος για μένα σήμερα, Ανέστης. Όπως θυμάμαι τουλάχιστον δυό περιπτώσεις που θα μπορούσαν να δοθούν πέναλτυ, αλλά όταν μιλάς για Λαμπρόπουλο, απλά χάνεις τον χρόνο σου. Χρόνο όμως που δεν έχασαν οι περίπου είκοσι χιλιάδες οπαδοί μας, που χάρηκαν ξανά μια πολύ καλή και ουσιαστική  ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που έδειξε οτι ούτε άδειασε, ούτε και κουράστηκε. Άρα το ταξίδι συνεχίζεται.

Κλείνοντας λοιπόν, θα ήθελα να μιλήσω για πολύ σημαντική ομαδική λειτουργία. Σαν να πάτησε ο Μανωλάς κάποιο κουμπί, και να μεταμόρφωσε το όλο σύστημα. Διότι χωρίς να θέλω να αλλάξω αυτά που είπα για τον Πλατέλλα του πρώτου μέρους, πρακτικά, όλοι οι παίκτες μας ήταν πολύ θετικοί. Δύσκολα θα μπορούσα να βρω υστερήσαντα, όπως δύσκολα δεν θα μπορούσα να μην δώσω ξανά συγχαρητήρια στον Τζιμπούρ. Συγχαρητήρια επίσης και στον αντικαταστάτη του Μανωλά.

Το καλό ΣΚ λοιπόν είναι δεδομένο και με την ελπίδα κι ο Τσιάρτας να έχει ανάλογες ευκαιρίας χαρές την Κυριακή το βράδυ. Χρόνια καλά επίσης στους εορτάζοντες.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Οταν ο Γιοχανσον είναι καλός μιλάμε για μια άλλη εντελώς ΑΕΚ. Βαρόμετρο.

  2. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Εχουνε δει τα πλεη ωχ ως τελευταια ευκαιρια σκιζονται ολοι τους τωρα μπας και εξασφαλισουνε παραμονη και του χρονου για αυτο και η ηρωικη υπερβαση δυνατοτητων απο πολλους που σπαγαμε πλακα με την αποδοση τους. Αν αποφασισουνε να κατεβουνε του χρονου με τρεις διοργανωσεις με Πλατελλες, Λαμπροπουλους και Αρθους θα ειναι η μεγαλυτερη μαλακια ever.

  3. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Επισης τα κλασσικα πληρωμενα σουργελα/ επαγγελματιες αεκτζηδες αρχισανε παλι απο τα σαιτ τους τα “πωπω τι παιχταραδες εχουμε που δινουνε απαντησεις στους γκρινιαρηδες”.Την επομενη σεζον στην ευρωπη που δεν εχει ολυμπιλαγους που τους μαζεψανε μετα απο ενα μηνα στα μπουζουκια να πανε να παιξουνε τελικο, ποσα θα μαζεψουν οι πλατελλοβαργκες θελω να δω ρε καημενοι υπαλληλοι.

  4. Ο/Η Δημήτρης Iron 21 λέει:

    Πάντως είναι ευχάριστο που συγκεντρωθηκαν και κατάφεραν νίκη με καλή απόδοση. Αν το σηκώσει η Σεβίλλη μπορούν να χαλαρώσουν για τα καλά. Αν δεν το σηκώσει τι κάνουμε είναι το θέμα. Επίσης ο Τζιμπουρ δείχνει ότι δεν ξέχασε τη μπάλα, τι θα κάνουμε με αυτόν? Τον κρατάμε? Φορτσα Αεκαρα!

  5. Ο/Η ΑΕΚ μου λέει:

    @ everyone: πολυ χαιρομαι 0ου δικαιωθηκα οταν εγραφανπριν δυο εβδομαδεςνπρος τον Snitch οτι δεν μας θεωρω χαμενους απο χερι στον τελικο. Τωρα το ερωτημα εινα: αν γκαβωθει ο θεος και το παρει η Σεβιλλη, τι διαλεγουμε; τους ομιλους του europa η την ζαρια για ομιλους Cl? Θαρρω πως δεν θα ρισκαρουν κσι θα βγουν ομορφα όμορφα τριτοι στα play offs, μη κακοκαρδισει κ ο ιβαν,και θα παμε στη σιγουρατζα των 5-7 εκ.

  6. Ο/Η Δημήτρης Iron 21 λέει:

    @ΑΕΚ μου Εννοείται ότι θα πάμε στη σιγουριά των 5-6 εκ. Σταδιακά θα ξαναγίνει ΑΕΚαρα και στην Ευρώπη. Κάτσε πρώτα να το σηκώσει και βλέπουμε.

  7. Ο/Η Δημήτρης Iron 21 λέει:

    @STEVEN Πολυχρονος και πάντα γερός, ενημερωτικος και δημιουργικός. Υποθέτω ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι έχεις δύο ονόματα. Να χαίρεσαι τους δικούς σου.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Δημήτρης Iron 21 : Σε ευχαριστώ. Αν το ξέρανε αυτό, τότε δεν θα ήμουν πράκτορας.

  9. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Χρόνια Καλά S,αν και το μαθαίνουμε από σπόντα…Ολόσωστος πράκτωρ!…Τα καλύτερα και για όλη την οικογένεια.