Ολυμπιακός στρατιώτης,Μανώλης Γαβαθιώτης

Σπαράγματα. Κομμάτια από ένα-ακόμα- απολαυστικό-και ενδεικτικό της νοοτροπίας που έχει εμφυσηθεί τα τελευταία 20 χρόνια στην “Λοκομοτιβ Πειραιά”,κείμενο υπεράσπισης,υπογεγραμμένο από τον ανυπέρβλητο κυμματοθράυστη των “προέδρων του Κορυδαλού” Μανώλη Γαβαθιώτη. ( ο Κόκκαλης έντάξει,τη γλύτωσε,γιατί παραήταν “μεγάλος” για  το σύστημα,το οποίο εξέτρεφε ο ίδιος και το κρατούσε από τα “κακαλα”. Ηταν η εξαίρεση.  Αυτός, δεν φόρεσε “βραχιολάκια). Η “παρένθεση” κλείνει εδώ.

Γράφει λοιπόν,αναφερόμενος εξ αρχής στον “κουβαρντά” Μελισσανιδη ότι “πάλι θα ξηλωθεί”, ειρωνικά αναφερόμενος στην απόφαση του ΟΠΑΠ να χρηματοδοτήσει με 20 χιλιάρικα κάθε ΕΠΣ

“Εξαγορά ψήφου με είκοσι χιλιάρικα!…Γι’ αυτό το κάνει και δίνει από είκοσι χιλιάρικα σε κάθε μία από τις 53 -όπως λέει- Ενώσεις. Τι έχουμε, λοιπόν; Απλή αριθμητική είναι: 53 Ενώσεις, επί είκοσι χιλιάρικα, μας κάνουν εκατό! Με εκατό χιλιάρικα δηλαδή, ο γαλαντόμος ΟΠΑΠ που κονομάει ΤΑ εκατομμύρια κάθε μέρα, πιστεύει ότι θα το ΧΑΨΟΥΜΕ και θα πιστέψουμε ότι… στηρίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!…”

Κατ’αρχήν τί μαθάινουμε. Μαθαίνουμε αριθμητική πασαλιμανιώτικη:  20.000 επί 53 μας κάνει εκατό χιλιάρικα. Δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Δεν είναι εφημερίδα τα ηλεκτρονικά sites. Υπάρχει δυνατότητα re-edit. Δεν έχει υπάρξει ανάγκη διόρθωσης από μέρους του,πράγμα που σημαίνει ότι όντως έτσι τα μετράει. Σαν τα πρωταθλήματα. Πράγμα που μας οδηγεί στο  λογικό συμπέρασμα πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όντως να κάνει τόσο. Δεν είναι δυνατόν να κάνει λάθος ο Γαβαθιώταρος. Αρα κάνουν λάθος όσοι τον διαβάζουν. Οχι μόνο αριθμητικό,αλλά και διανοητικό λάθος Κυρίως.

Πάμε παρακάτω όμως. Ισχυρίζεται ο Μανώλαρος ο Γαβαθιώταρος πως: “…Μάλιστα, φίλοι μου. Απαξ και ένα μέλος του Δ.Σ. κάποιας Ενώσεως έχει νομικό κώλυμα, η Ενωση αυτή δεν πρόκειται να πάρει φράγκο! Τι είδους νομικό κώλυμα; Δεν ξεκαθαρίζει ο ΟΠΑΠ στην ανακοίνωσή του! Οπότε, ως νομικό κώλυμα μπορεί να θεωρηθεί οτιδήποτε! Ακόμα και με τον γείτονα να βρίσκεται στα δικαστήρια το μέλος του Δ.Σ. για κτηματικές διαφορές, ή αν έχει τσακωθεί με την πρώην σύζυγό του, ή αν κατηγορήθηκε ψευδώς για λόγους εκδίκησης από κάποιον και δεν έχει ακόμα δικαστεί, άρα η υπόθεσή του βρίσκεται σε εκκρεμότητα, η «αναγνώριση εκ μέρους του ΟΠΑΠ της κρίσιμης και δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βρίσκεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο» πάει… για τα σκουπίδια!…”

Τα παραπάνω πολύ “λογικά” (αν σκεφτείς ως “συμμορίτης”) τα είπε   αφερόμενος στην “υποσημειωση” του ΟΠΑΠ ως προυπόθεση του 20άρικου προς τις ΕΠΣ (που είναι παραπάνω) “τα μέλη να μην έχουν  εκκρεμή νομικά κωλύματα”. Και εδώ άψογος ο Γαβαθιώταρος. Σου λέει “και τί έγινε αν ο άλλος είναι υπόδικος,αν έιναι μπλεγμένος σε συμμορίες,αν έχει κρεμάσει τα παιδιά του από το δέντρο…αν στήνει ματς,αν κάνει την διαδρομή σπίτι-Ευελπίδων, Ευελπίδων-σπίτι σαν το τρόλευ Ομόνοια-Σύνταγμα. Δεν γαμιέται. Αν δε έχεις μπλεξίματα μετο νόμο τί παλίκαρος είσαι”; Αν δεν έχεις παρανομίσει,ή έστω αν δεν εχεις επιχειρήσει να παρανομίσεις, με τί “μούτρα” κύριε έρχεσαι και απαιτείς χορηγία; Που πας ρε με λευκό ποινικο μητρώο;  Σωστός.

Και τι συμπεραίνει ο Ιαβέρης  του Παιραιά; “Γρήγορα στον Εισαγγελέα. Πως είναι δυνατόν οι έχοντες ή φερόμενοι,ή κατηγορούμενοι,να αποκλείονται από ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις; Αν είναι δυνατόν”!  Λέει λοιπόν ο Γαβαθιωταρέας:

“…Κατευθείαν στον εισαγγελέα η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ!…Αυτά λέει το δημοσιογραφικό μου ένστικτο, αλλά και η κοινή λογική. Αν λοιπόν εγώ ήμουν ΕΠΟ, θα έπαιρνα την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ και θα την πήγαινα κατευθείαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου…”

Γιατί, οπως μας  εξηγεί αν και όχι νομικός εντούτοις  στην συγκεκριμένη περίπτωση  “…θα μπορούσα να ξεχωρίσω αδικήματα όπως ο «εκβιασμός», η «απόπειρα δωροδοκίας», η «παρέμβαση σε εκλογική διαδικασία». Μπορεί και τα τρία μαζί!…”

Εγώ θα πρόσθετα, να μαζευτούν οι έχοντες μπλεξίματα με την δικαιοσύνη που “τυγχάνει” να είναι μέλη όποιων ΕΠΣ και να κάνουν ένα εξώδικο και μαζί μια αγωγή. Θα δικαιωθούν δεν μπορεί. Εδώ δικαιώνεται ο Κοσκωτάς και αποδεικνύεται χορηγός της Ελληνικής Οικονομίας, 27 χρόνια μετά.

Τέτοια αίσθηση δικαιου έχουν. “Αυτό είναι σωστό-αυτό είναι σωστό” που λέει και το Τσουκαλέικο σύνθημα. Οταν η παρανομία από “τυπίκή” πρακτική  γίνεται εθισμος και κατόπιν συστροφή,έως διαστροφή.

Συνεχίζει παρακάτω ο Μανώλαρος  και τα βάζει με τον Αλαφούζο και τον “σαγώνια”, αναφερόμενος στις υποκλαπείσες συνομιλίες του  Αλτσχάιμερ τάρανδου αντιπροέδρου,με “φιλικούς δημοσιογράφους” της αγέλης.

“..ΟΥΔΕΠΟΤΕ βγήκε κάποιος από την ΕΥΠ να επιβεβαιώσει ότι πράγματι αυτά πού διαβάζει ο Θωμαΐδης στις εκπομπές του αφορούν «νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες…».  Χωρίς να  αναρωτιέται “αν δεν είναι της ΕΥΠ,τότε γιατί δεν παρεμβάινει η εν λόγω κρατική υπηρεσία να τους γαμίσει τα πρέκια,αφού -υποτίθεται- κάποιοι αντιποιούν αρχήν και κατασκευάζουν ψευδή ενοχοποιητικά “στοιχεία” χρησιμοπιώντας το “όνομά της”.

Μπα. Χαμπάρι  ο Μανωλιός  συνεχίζει να ταίζει σανό τους φουκαράδες αναγνωστες του συνεχίζοντας και σε επόμενη εκδοχή-σενάριο-αυτοαθώωση: “…Και γιατί η ΕΥΠ δεν παίρνει θέση; Είναι πολύ απλό. Διότι αν το έπραττε θα έπρεπε να δώσει ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για ΠΟΛΛΑ πράγματα. Και εντάξει, αν δεν πρόκειται για δικό της υλικό, αν δηλαδή διευκρινίσει ότι ουδέποτε τα στελέχη της διατάχθηκαν να κάνουν αυτή την ΥΠΟΠΤΗ και ΑΝΑΝΔΡΗ δουλειά, που ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ σε δημόσια υπηρεσία, παρά μόνο υπό ορισμένες συνθήκες κατά τις οποίες διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα….”

Εκτός δηλαδή από το ότι θα πρέπει να ξεσηκωθούν οι έχοντες νομικά κωλύματα “φουκαράδες κολίγοι των ΕΠΣ” και να επανακτήσουν τα δικαιώματά τους στην ίση χρηματοδότηση και αντιμετώπηση,στην ανάγκη μηνύωντας την δικαιοσύνη και τους δικαστές, στην εδώ περίπτωση έχουμε άλλο ένα γεννάιο χτύπημα κατά της  διαφθοράς και θα πρέπει η ΕΥΠ να κάτσει στο σκαμνί του εισαγγελέως ( ο οποίος εξ υπακούεται θα πρέπει να είναι εξ’ορισμού “παράνομος”,δηλαδή σύννομος κατά Παιραιά λογική) και να δικάσει την κρατική υπηρεσία. Με το αιτιολογικό: Πως τολμάς κυρά μου και παρακολουθείς φουκαράδες που στήνουν ποδοσφαρικά ματς για ένα πιατο φαί; Δεν πας να βάλεις τα “ακουστικά” σου  στους “άλλους”( οι “άλλοι” κατα το Ολυμπιακόν Ευαγγέλιον είναι “όλοι όσοι δεν προσκυνάνε και δεν φοράνε κόκκινα), παρά μας κουβαλιέσαι εδώ πέρα και κόβεις το φαί στους μεροκαματιάριδες “κωλυματίες”; Τι σου κάμαμε μωρή;

Σωστός ο Μανωλης ο Γαβαθιώτης. Και έχει και παρακάτω όπως λέει. Εχει παράπονο:

“…Πάμε παρακάτω. Η ΕΥΠ έπρεπε ΠΡΩΤΗ να βγει και να πάρει θέση. Η εισαγγελική αρχή, δεύτερη! Να εξηγήσει (ή να παρέμβει για να μάθει) πώς είναι δυνατόν υλικό δικογραφίας και μάλιστα υλικό που κρίθηκε και θεωρήθηκε άνευ σημασίας να κυκλοφορεί στα τηλεοπτικά πλατό συγκεκριμένου καναλιού και μάλιστα να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ προκειμένου να εξυπηρετηθούν ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ παραγόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου…”

Δεν ντρέπεστε παλιοκερατάδες να μας πρακολουθειτε και να μη μπορούμε να συγχρονιστούμε ως “ομάδα”, ως “οργάνωση”, ώς οικογένεια και να μας προκαλείτε συνέχεια; Τι θέλετε΄δηλαδή; Να στείλουμε “μπράβους”  να συλλάβουμε  τους δικαστες; Να στήσουμε εικονικές εκτελέσεις στην Πλατεία Αλεξάνδρας; Να κρεμάσουμε τους Αρειοπαγίτες εν απαρτία,στην Ακτή Μιαούλη; Πρέπει να φτάσουμε σε σημείο να σας υποχρεώσουμε να φερθείτε ως “νομοταγείς”; Ετσι μας λέει πάνω-κάτω ο Μανώλος.

Συμπέρασμα: Τίποτα δεν ακούω. Αν ο Μελισσανίδης δεν τους πηγαίνει γαμιώντας για τα επόμενα 20 χρόνια,δηλαδή μέχρι να γίνει 86 χρόνων,δεν θα έχει νόημα κανένα καμιά επιστρόφή κανένα πρωτάθλημα και καμιά “εξυγίανση”.

Ούτε αιθεροβάμονες είμεθα, ούτε και τρέφουμε αυταπάτες. Ολοι,άρα  και οι “δικοί μας”,για πάρτι του δουλεύει ο καθένας. Εντάξει. Ετερον εκάτερον όμως. Την χαρά,την ικανοποίηση,την ηδονή καλύτερα που προκαλέιται σε ΟΛΟΥΣ τους μη έχοντες “κωλύματα” διανοητικά, να βλέπουν τις ξυνισμένες, τις χαλασμένες μούρες των “Γαβαθιώτιδων” των “Θεοδωρίδιδων” των “Καραπαπάρων” ,των “Βρέτζων” και των “Τσουκαλάδων” , δεν πρέπει να τα στερηθούμε. Δεν είναι θέμα “εκδίκησης”. Είναι “φυσική ανάγκη”. Κάτι  σαν το χέσιμο.Είναι ώρα να τα απολαύσουμε όλα αυτά. Νισάφι οι πούστιδες, οι οποίοι χοροπηδάνε ως μπαμπουίνοι στις πλάτες μας  20 και πλέον χρόνια.

Ε,ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ.Ωρα για λίγη “εντροπία”.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ!

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to Ολυμπιακός στρατιώτης,Μανώλης Γαβαθιώτης

  1. Ο/Η Π.Κ. λέει:

    Ακριβως ετσι, οπως τα εγραψες -δεν τρεφουμε αυταπατες, για την παρτι του ο καθενας-, ουτε περιμενουμε να ξαναδουμε μεγαλη ΑΕΚ (οι καιροι αλλαξαν), μονο καπως καλυτερη μπαλα απο την ομαδα μας.
    Αλλα αυτες τις ξυνισμενες φατσες, που ελπιζω να ξινισουν κι αλλο, πραγματικα τις ειχαμε ολοι αναγκη.

  2. Ο/Η netrino λέει:

    Aγαπητέ Χρηστο ας μην εχουμε αυταπάτες και Τη Γιουβεντους στη Ιταλια την επιασαν με τη γιδα στη πλάτη, επεσε Β εθνικη αλλά τελικά πάλι αυτη παιρνει τις κουπες.
    Συμπέρασμα,αν εχεις χρήμα και λαό δεν πεφτεις ευκολα και αν πεσεις ειναι προσωρινο
    Γι αυτό θα συμφωνήσω με το προηγουμενο σχόλιο, ας φτιαξουμε μια ομαδα που θα την βλέπουμε και δεν θα πονανε τα μάτια μας και ολα θα ερθουν/