Τετραημερακια

Τετραημερακια –αντε πενταημερα ειναι οι ‘διακοπες’ εδω και χρονια. Παραπανω πρωτον βαριεμαι και δευτερον αρχιζω να ψαχνωμαι κατι να κανω. Ποσο να κοιμηθεις ποσο να αραξεις ποσο να φας και να πιεις? Οποτε συμφωνω 1000% χερια ποδια με το Stevie και αν θυμαμαι ειχα πει κατι παρομοιο και εγω. Ασε που το πιο συνηθησμενο ειναι οταν ‘χαλαρωνεις’ να αρχιζει να γυρναει στο μυαλο τι και πως στο γραφειο, που ειναι ακομη χειροτερο μιας και εχεις χρονο να το ΄σκεφτεις’. Ειδικα που τα τελευταια χρονια το γραφειο ειναι πλεον ενα Ultrabook με μια data sim ολα αυτα ειναι τυπικα: το γραφειο ειναι σχεδον παντα μαζι η οποτε θες να το ανοιξεις. Σα φυσικος χωρος ειναι μονο η εδρα πλεον και εδω θυμαμαι εν ετη 2001 την Toshiba Σουηδιας που ειχε τοποθετησει WIFI σε ολο το κτιριο και οι υπαλληλοι της ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ συγκεκριμενα γραφεια. Υπηρχαν θεσεις εργασιας, δηλαδη ενα desk με οτι χρειαζεται ενα γραφειο τυπικα (γραφικη υλη κλπ) και ο καθενας οταν πηγαινε στη δουλεια απλα καθωταν οπου ηθελε και ανοιγε το laptop του. Την εποχη εκεινη – με τα δικτυα ακομη ενσυρματα 10αρια και ΟΛΕΣ τις επιχειρησεις με σταθερους υπολογιστες- μας εδειχνε πολυ ουαου το θεμα μιας και αν ηθελες να δουλεψεις επρεπε στη καλυτερη να βαλεις το καλωδιο.  Ευτυχως ειμουν στη Toshiba και ως Brand Manager τοτε, ειχε περασει και η αποψη μου απαντες να εχουν laptops στα γραφεια-ουδεποτε ειχα σταθερο υπολογιστη στη ζωη μου απο τον πρωτο το 1992 μεχρι σημερα..

Μια χρονια θυμαμαι –οκ οχι σε διακοπες αλλα καπου χριστουγεννα – την ειδα να κανω ενα συναρμολογουμενο. Ηθελα και ιστιοφορο τρομαρα μου- πηγα στα πολλα. Ε ακομη στο κουτι ειναι, το Cutty Sark που η αληθεια ειναι οτι δειχνει ομορφο στη φωτο απ’ εξω.

Αλλη φορα-περσυ- με εψησε η αλλη να παρουμε λεει ενα puzzle δε ξερω και εγω ποσες χιλιαδες κομματια του Λονδινου. Θα ειναι ωραια, θα το κανουμε μαζι και λοιπες αερολογιες που και οι δυο ξερουμε οτι δεν ισχυουν αλλα whatever. Ειναι τα χαζα ‘ψωνια’ 20-30 λιρες που κανουμε καθε φορα που βγαινουμε βολτα και πρεπει -για καποιο ανεξηγητο λογο- να παρουμε κατι. Εχω παρει απο διακοσμητικη βρυση που βγαινει ενας ποντικος! και απλα τη βιδωνεις στο τοιχο,  μεχρι και CD με Ragga (ενα ειδος Jamaican Reggae με Hip Hop και λογια που ΔΕΝ καταλαβαινω στα αγγλικα) οπως και CD απο κατι πλανωδιους Ινδιανους απο το Περου (ετσι ελεγαν τουλαχιστον). Στο puzzle πρεπει να εχω ενωσει 3-4 κομματια εγω και καμμια 10αρια η αλλη συνολο μαζι κατω απο 20. Το καλο με το puzzle ειναι οτι οντως γελασαμε αφου ηπιαμε και 2 μπουκαλια κρασι με τα αναλογα συνοδευτικα τυρακια κλπ, μαλλον αυτος ηταν ο στοχος. Επισης στο κουτι του..

Εγινε πραξικοπημα στη Τουρκια λεει και η ΑΕΚ πηρε τον Αλμειδα. Και τον Πατιτο. Ξεμπλοκαρε λεει και ο Μπουοναταπας που βρηκε το επομενο θυμα-ομαδα να του σκασει συμβολαιακι. Τωρα θα μου πεις εδω βρηκε ομαδα ο Πιου και ο Σοιλεδης δε θα βρει ο μαγος τσεπης που ειναι και international φερελπυς απατεων?

Πραξικοπηματα στη Τουρκια εχουν γινει 5 αν δε κανω λαθος απο το 1960 και επειτα. Δηλαδη ανα δεκαετια Μ.Ο εχουμε και ενα, οποτε δε καταλαβαινω γιατι αυτη η εκπληξη. Εκπληξη ειναι ο τροπος που το εκαναν και μαλλον το οργανωσε ο Μπαγεβιτς το promotion το εκανε η Αρκαδη και την επικοινωνια η εσχατως απολυμενη ΒΒ. Εξ ου και η επιτυχια να κανεις πραξικοπημα στις 10 το βραδυ, να σε βρισκει το ξημερωμα και αντι να εχεις μπουζουριασει εσυ (που ειχες το πλεονεκτημα του αιφνιδιασμου) τους αλλους, να εχουν μπουζουριασει εσενα.

Εντελως τυχαια στην ΑΕΚ μολις πηρε ποδι συγκεκριμενος ανθρωπος, αρχισαν να ‘ξεμπλοκαρουν’ αρκετα θεματα. Δε θα κατσω στον Αλμειδα μιας και πρωτον ειναι καθαρα οικονομικο θεμα και δευτερον μια κινηση που ετσι κ αλλιως θα γινωταν. Οχι φυσικα για το συγκεκριμενο αλλα μια μεταγραφη σε αυτα τα επιπεδα. Το λεμε εβδομαδες τωρα και οποιος δε βιαζεται απλα δε καταπινει τη γλωσσα του εν μεσω κολοτουμπας. Θα κατσω ομως στον Μπουοναταπα που για καποιο λογο ‘μπλοκαρε’ το θεμα ΑΛΑ ΜΟΝΤΑΝΙΕ. Να πω οτι δεν τα βλεπεις? Να πω οτι δε τα λεμε η οτι δε τα διαβαζεις? Πραγματικα δηλαδη…

Τωρα θα μου πεις στη  Ελλαδα εισαι. ΟΚ αλλα με οριο που μαλλον εχει χαθει προ πολλου: φιλοξενουμε μια φιλη-συναδελφο Γαλλιδα αυτη την εβδομαδα για κανα δεκαημερο, κατι που το ειχαν κανονισει μεταξυ τους απο το χειμωνα τα κοριτσια και ως συνηθως μου ανακοινωθηκε απλα..  Πλακα κανουμε φυσικα, δεν υπαρχει κανενα θεμα ισα ισα που το multicultural ειναι οτι καλυτερο για μενα. Η γυναικα εκτος απο διαμαντι παιδι, τρομερος χαβαλες με απιθανο class ειναι απλα μια διμετρη μελαχροινη κουκλαρα. Με ΟΛΟ το πακετο- σωμα προσωπο αψογο. Ειναι δε η μαλλον εγινε ιδιαιτερα γνωστη παγκοσμια γι αυτο ακριβως το λογο. Γιατι το γραφω αυτο? Μπανιο χτες στη κεντρικη πισινα στο ξενοδοχειο . Χωρις αξεσουαρ και τη μιση ντουλαπα που κουβαλανε τα local ψωνια. Ουτε καν κινητα μονο απο ενα παρεο στη μεση και τελος. Η μια πηρε και το βιβλιο της η αλλη ουτε καν αυτο. Την ωρα που παμε να πεσουμε, ειναι στις διπλανες ξαπλωστρες κλασσικες ελληνιδες με τους αναλογους ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ διπλα τους. Οι μεν ΑΞΥΡΙΣΤΟΙ σαν αφγανοι με tattoo, φωνακλαδες, να τους τρεχουν τα σαλια και να καρφωνωνται ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ μη μπορωντας να καταλαβουν τι ρολο βαραω εγω. Το οτι 2 αγνωστες συνοδευωντουσαν απο ενα τυπο, οπως και οτι οι ιδιοι συνοδευαν ειναι μια ασημαντη λεπτομερεια αμα εισαι ΤΣΟΠΑΝΟΒΛΑΧΟΣ. Οι δε ‘ξανθες’ να μιλανε και να τις ΑΚΟΥΩ: σιγα μωρε δεν ειναι και τιποτε τρομερο (το 1,80 flat) και αλλα ακομη πιο κατινιστικα σχολιακια του κολου. Το οτι με το που εβγαλε το παρεο να βουτηξει, επεσε μια γενικη παγωμαρα στην ατμοσφαιρα μαλλον δε τους λεει κατι.. Επειδη δε, μιλαμε Αγγλικα νομιζουν οτι δε καταλαβαινουμε και εχουν πραγματικα ξεσαλωσει σα να μην ειμαστε παρωντες καν!  Απο τη μια οι Ταλιμπαν και απο τη αλλη κατι χαζογκομενες με επωνυμες τσαντες-μαγιο-αξεσουαρ-κινητα και οτι μαλακια μπορεις να σκεφτεις,  βαμμενο ξανθο και ρεπερτοριο iq ραδικιου. Το οτι ειναι 1,65 με κυταριτιδες και αμα τους παρεις ολα τα ‘αξεσουαρ’  (που τις εχουν φορτωσει οι καγκουρες μπας και το σωσουν)  ειναι ΑΝΕΤΑ για τη χωματερη δε παιζει κανενα ρολο.

Βεβαια ολα αυτα ΩΣ ΓΝΗΣΙΕΣ ΚΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ πηγαν περιπατο οταν επιτηδες απαντησα ελληνικα στη φιλη μου- απο αποσταση ασχετα αν δεν καταλαβαινει- μπας και κατανοησουν οτι εχει και η μαλακια ορια. Οι μεν δικες μου απλα χαμογελασαν- δεν ειναι ηλιθιες μαλλον το αναποδο- οι δε ΚΟΤΕΣ με τους ΑΞΥΡΙΣΤΟΥΣ καταπιαν τη γλωσσα τους μετα απο μια ωρα και διαφορες εξυπναδες και επεσε νεκρικη σιγη. Ειμαι σιγουρος για οσο ειμασταν παρωντες. Μετα θα ακολουθησε- παλι ειμαι σιγουρος- η κλασσικη κολοτουμπα του Ελληνα που ειναι μονο για να κρινει.

Δε ξερω τι περιμενατε απο την ΑΕΚ και τι απο την Ελλαδα. Στη δευτερη ολα πανε κατα διαολου οπως εγραφα απο την επομενη των πρωτων εκλογων. Δεν υπαρχει δεξια και αριστερα υπαρχουν ρεαλιστες και αυταπατες. Με τους δευτερους να ειναι ΨΕΥΤΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ. Ετσι απλα.  Γιατι αν δεν ηταν κατι απο ολα αυτα, θα ειχαν καταλαβει οτι στη ζωη σου αν δε θες να εισαι ενας γραφικος σαχλαμαρας, θα πρεπει να μοχθησεις και να προσπαθησεις απο μικρος. ΟΥΔΕΙΣ που εχει μορφωθει και εχει κοπιασει δεν επιλεγει τη αυταπατη-μπουρδα γιατι πολυ απλα ΞΕΡΕΙ τι του γινεται και τι εχει να αντιμετωπισει.

Ευτυχως στην ΑΕΚ- και ας σκουζουν διαφοροι ΑΣΧΕΤΟΙ που ξερουν μονο να κριτικαρουν και να δινουν συμβουλες (που περιεργως βεβαια δεν εφαρμοζουν τα αναλογα μοντελα για παρτυ τους και παραμενουν ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ) – μεχρι στιγμης υπαρχει τουλαχιστον στο οικονομικο μια σωστη διαχειρηση. Η εταιρεια ειναι οκ οικονομικα και οι λογοι ειναι 2:

  • Εξοδα που γινωνται (και μαλιστα μεγαλα) δεν φαινωνται και δε πεφτουν στη ΠΑΕ. Και ειναι πολλα και μεγαλα.
  • Δεν πετιουνται λεφτα τυπου Μπερμπατοφ-Εσιεν, ουτε λεφτα να αλλαζουμε 17 ξενους τη σαιζον. Πρωτον γιατι δεν τα εχει η ΠΑΕ και δευτερον γιατι ακομη και αν τα ειχε δε λες ουτε το ΠΑΟ με τις 9 μεταγραφες τον Ιανουαριο το καλυτερο μοντελλο, ουτε το Gay με τα 25-30 εσοδα ανα ετος που δεν εχει καταφερει να κανει ενα κορμο, κατι αναλογο.

Θα κλεισει αυριο και το εξτρεμ (λογικα) και ειναι και ο Αλγερινος. Καπου εκει κλεινει το θεμα και πλεον οτι κινηση επρεπε να κανει η ΠΑΕ την εκανε. Πηρε και τον Ουκρανο πηρε και τον –και καλα- καλυτερο Ελληνα και ξεφορτωθηκε παλταδουρες τυπου Πιου, καληνυχτα και Σοιλεδη κλπ.

Σουταρε τον ομορφο, σουταρε τη ΒΒ καλα παμε.

Αν δε, κανει και αυτο που τον τρωει ακομη καλυτερα.

Μεχρι τοτε κοιταμε και τα παραλληλα και παμε για τη προκριση με τα Γαλλακια, ΑΕΚ ειμαστε και δε φοβομαστε κανενα σε αυτα τα επιπεδα. Σωστο διαβασμα και καλο στησιμο θελουμε και ολα γινωνται. Εδω εγινε πρωταθλητης Ευρωπης ο ζελεδακης. ΜΗ ΠΑΙΖΩΝΤΑΣ βεβαια (γι αυτο και εγινε αλλωστε) αλλα εγινε. Πρεπει να ειναι ο μοναδικος ποδοσφαιρηστης που ειναι απο ΑΦΑΝΤΟΣ εως ΑΠΩΝ (στο τελικο και κυριολεκτικα) στα μεγαλα ματς και παιρνει κουπες. Μετα ξεσπαει σε τιποτα Αλμεριες και τιποτε Χεταφες..

ΥΓ Η ΟΜΑΔΑΡΑ παει πολυ καλα μεχρι στιγμης. Και ακομη δεν εχει γινει το μεγαλο μπαμ..

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to Τετραημερακια

  1. Ο/Η A better tomorrw λέει:

    Snitch κανεις κεφι τις ψηλες ε? Σωραιος και εγω το ιδιο 🙂

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Στις γυναικες δε κανεις εκπτωσεις φιλε μου. Αλλιως κατσε μονος σου. Η συγκεκριμενη απλα ειναι φιλη της φιλης μου. Αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι περναει και ζαλιζει κοσμο.Εχουν κανει διδυμακι καλο.

  3. Ο/Η Δημήτρης Σουηδία λέει:

    Δημήτρη, μιας και είμαι Ελλάδα και προλαβαίνω και τη ρεβάνς, που είναι το ραντεβού για τα τσίπουρα; 🙂

    Στείλε μου στο μέιλ αν θέλεις.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Δημήτρης Σουηδία
    ΔΕΝ εχει κανονιστει κατι, αλλα πιστευω οτι μαζευωμαστε αν θελουμε. Ρωταμε και το stevie και το κοιταμε. εγω εδω ειμαι γενικως- τη κανω κυριως ΠΣΚΔ. Ισως για το διαστημα 20/7 με 20/8 που δεν κινηται φυλλο ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ αντε και 2 μερες παραπανω.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    ΝΕΟ θαυμα της πρωτης φορας Περιστερας σημερα. Αν λεει καποιος φερει 10,000 δολαρια/λιρες/ευρω θα μπορει λεει να κανει αμεσα αναληψη τα 3,000 απο τα 1,000 που ισχυει σημερα.
    Εχει καποιος δηλαδη 10,000 ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ (λεφτα του ειναι αν το θυμαστε) και ο Περιστερας θα του κανει τη χαρη να του δωσει το 30% απο το 10% που του εδινε μεχρι σημερα!!
    Και αυτος ο καποιος δεν τα αφηνει εκει που ειναι να εχει αμεσα προσβαση σε ΟΛΟ το ποσο ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ αλλα θα τα φερει στις τραπεζες του πρωτη φορα Περιστερα..ο οποιος μπορει καλλιστα να ξυπνησει αυριο το πρωι και να αλλαξει και παλι την ‘αποφαση’ του αφου θα ειναι αλλη μια ‘αυταπατη’.
    Απο τα δε 10δις που ελεγαν μεχρι πριν ενα μηνα οτι θα γυρισουν στις ΦΑΛΗΜΕΝΤΟ τραπεζες, τωρα λενε για 2 με 3 δις και ΑΜΑ μεχρι τελος του χρονου!

    Εξαιρετικη οικονομικη πολιτικη. Τεραστια μυαλα.

    Περιστερα μολις τελειωσεις απο ΠΘ εχει κενη θεση στο λογιστηριο μου, οπως φανταζωμαι και σε αλλα λογιστηρια εταιρειων. Καποιος να αδειαζει τα καλαθακια και να ριχνει και κανα σφουγγαρισμα μη περιμενουμε τα παντα απο τις καθαριστριες, δυο χερια εχουν κ αυτες..

    Ε η εισαι διδακτωρ οικονομικων η παιζουμε…

  6. Ο/Η A better tomorrw λέει:

    Κλαιω με την “χαλαρωση” των capital controls

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ σημερα (αποσπασμα)

    Το δικαίωμα ψήφου
    Μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα δικαίωμα ψήφου στην Αγγλία είχαν πολίτες ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας.

    Η λογική ήταν ότι η κατοχή γης -και όχι το χρήμα, το οποίο μπορούσε να μεταφερθεί- έκανε τον πολίτη υπεύθυνο στις επιλογές του για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα.

    Η λογική
    Με τον αναθεωρητικό εκλογικό νόμο του 1832, το δικαίωμα ψήφου ήταν ένας συνδυασμός κατοχής περιουσίας και ηλικίας. Με το βάρος να πέφτει όλο και πιο πολύ στην ηλικία. Για παράδειγμα, στον νόμο του 1918 δικαίωμα ψήφου είχαν οι άνδρες άνω των 21 και οι γυναίκες άνω των 30 που ήταν κάτοχοι δεδομένης περιουσίας.

    Η λογική όμως παρέμενε ίδια: η ανάγκη της υπεράσπισης της περιουσίας και η ωριμότητα της ηλικίας θα δημιουργήσουν ένα εκλογικό σώμα με σωστές επιλογές.

    Το παράλογο
    Αυτή η λογική δεν υφίσταται, όμως, στο δικαίωμα της ψήφου στα 16, σε μια ηλικία όπου το παιδί ούτε έχει περιουσία, ούτε πληρώνει φόρους για να του επηρεάσουν τις επιλογές.
    Μια ηλικία όπου οι επιλογές εύκολα είναι «πουτάνα όλα», ψήφους που ελπίζει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που έχει αποδείξει ότι συνεπώς μπορεί να υποστηρίξει την εντολή.

  8. Ο/Η DNAEK λέει:

    DIMI αν κατάλαβα σωστά το ΥΓ αφορά τη Λιβερπουλ αν και εγώ ελπίζω το ιδιο κσι για την ΑΕΚ.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ DNAEK
    Η ΑΕΚ εχει πολυ δρομο ακομη για να γινει ομαδαρα. Γυρω στα 5 ch.l και 3 europa χαχα. Δηλαδη ΠΟΤΕ.
    Ας καταφερουμε να φτασουμε στη τριετια να βλεπουμε κατι που να θυμιζει κανονικη ΑΕΚ και βλεπουμε μετα.

    Ομαδαρα εγραψα ξεκαθαρα! YOU NEVER WALK ALONE

  10. Ο/Η DNAEK λέει:

    Στο μεγάλο μπαμ αναφερόμουν.Στο αλλο,οι ομαδες απέχουν παρασάγγας.
    Αλλά οπως και να χει η ΑΕΚ θα ειναι παντα η ΟΜΑΔΑΡΑ μας.