Σχετικά,καλά

Με γκρίνιες,με ευτράπελα-και ενίοτε ντροπιαστικά-με καθυστερήσεις με αναβολές και ακυρώσεις,με διθυράμβους αδικαιολόγητους και κυρίως με …πρωταθληματική διάθεση (εκ μέρους μονο των νεοφερμένων) κλείνει ή φάινεται να κλείνει η μεταγραφική περίοδος για την ΑΕΚ.

Η γενική εικόνα που μένει είναι ένα “έτσι κι έτσι” ως “καλά” για την πλειοψηφία των οπαδών,αλλά και για τον ίδιο τον Τιμούρ, ο οποίος φαίνεται να έχει αφήσει τους προισταμένους του να κάνουν αυτό που ξέρουν και μπορούν.Αφού τα κατάφεραν τότε (90’s) γιατί να μη τα καταφέρουν και τώρα; Ορθόν.

Και όταν λέμε “προισταμένους” του, εννοούμε το δίδυμο των “Μπόλεκ και Λόλεκ” της ΑΕΚ, οι ευλογοκαταραμένοι της ΑΕΚ, οι Διόσκουροι Μελισσανίδης-Μπάγεβιτς.

Αυτοί σχεδιάζουν-αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την λέξη αυτή στην Ελλάδα-αυτοί δίνουν το “βήμα”,αυτοί λένε το κάθε “ο.κ.”.

Ο Τιμούρ ο φουκαράς κάθεται στην κουζίνα και ότι του φέρουν θα προσπαθήσει να το μαγειρέψει όσο μπορεί καλύτερα. Κακαβιά,κακαβιά.

Στο βάθος  βλέπω και τσακωμάρες με παίκτες. Είναι που είναι ευέξαπτος και ολίγον “ακοινώνητος” ο Γεωργιανός, είναι και κάπως περίεργοι σαν χαρακτήρες- όπως φαίνεται και ακούγεται-αρκετοί από τους νεοφερμένους- προβλέπονται ομηρικοί καυγάδες.

Το ζητούμενο όμως είναι να παρθεί η Τροία. Δηλαδή αναμενόμενες οι αψιμαχίες και ο ενδοδιαξιφισμοί,αλλά απότερος στόχος είναι να καθυποτάξουμε τον  χοντρό “Πρίαμο” με το μούσι. Εχουμε και θεικές βοήθειες και παρεμβάσεις. Ολο και κάτι θα γίνει.

“Σχετικά καλά” λοιπόν. Αυτή είναι η γενική εικόνα. Φυσικά αυτό μένει να αποδειχθεί ή και αν γίνεται να μεταστραφεί προς το καλύτερο,στην διάρκεια της εφετινής περιόδου. Μπορεί όλοι σχεδόν να αποδειχθούν “Σιμόες” και “Γιόχανσον”. Αυτό θα ήταν “και γαμώ”. Λίγο δύσκολο βέβαια. Αν τουλάχιστον οι μισοί καταφέρουν και παίξουν τα αναμενόμενα,θα είναι μια καλή ποσοτικά “βαθμολογία” του ρόστερ. Μακάρι.

Ο Λέσκοτ,με γεμάτες χρονιές από την “Premier”. Αμπαλος βέβαια,αλλά η θέση του δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές αρετές. Αν εμφανίσει το φιλότιμο και την εργατικότητα του έταιρου ήμιση στην άμυνα,του “Τζέσους” Οκρανού,τότε θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Ο Αλμέιδα,είναι  ενγνωσμένης αξίας σκόρερ,αλλά αυτό δεν λέει και πολλά. Εχει έρθει και με παραπανήσια κιλά, ολίγον “παρατημένος”. Ελπίζουμε και εδώ να βάλει λίγο πλάτη και ο ίδιος και να μην έχει δει το πέρασμά του από την ΑΕΚ ως πέρασμα από το ποδοσφαιρικό “ΙΚΑ”. 15 γκολ τα έχει,με αντιπάλους κάτι αργοκουρούτες και κάτι σαμιαμίδια.

Ο Πατίτος, ακούγεται από τα μεγεθυντικά sites ότι είναι “υδραυλικός”. Φυσικά τα ίδια έλεγαν και πέρσυ για τον “Καληνύχτα”, ειδικά όταν έβαλε ένα ωραίο γκολ με αλλαγή ποδιού στην αρχή του πρωταθλήματος (ή σε αγώνα κυπέλου,δεν θυμάμαι θα σας γελάσω) και την άλλη μέρα έγραφαν αυτοί οι καλοθελητές: “με αυτόν,θα ξεχάσουμε γρήγορα τον Σκόκο”. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Ως και σήμερα που μιλάμε,να αναρτούν τα κατορθώματα του κανονικού Σκόκο,με τελευταίο το χθεσινό πέναλτι που έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Αμα η χήρα βγάλει τα μαύρα,τότε πως θα μνημονεύει τον μακαρίτη και πως θα μπάζει από το παραθύρι τον γαμιά της;

Ελπίζουμε και αυτός να κάνει 5 καλά μέσα στο γήπεδο και τουλάχιστον να δούμε δυο φάσεις, τρεις κινήσεις, πέντε τρίπλες βρε αδερφέ,γιατί με αυτήν την σκελετωμένη,αποστεωμένη και “πραγματιστική” ΑΕΚ που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια (και προ ελεύσεως “εγγυητού”) έχουμε ξεχάσει το ποδόσφαιρο.

Γιατί ακούγεται γενικά, η μαλακία “το παν είναι το αποτέλεσμα”. Ετσι λένε όσοι δεν μπορούν να παράξουν θέαμα. Κάνουν την ανάγκη φιλότιμο με αυτήν  την θεωρία-μαλακία. Αμα το παν είναι το αποτέλεσμα,τότε γιατί τα γήπεδα να έχουν καθίσματα και να φιλοξενούν κόσμο; Υπάρχει λόγος; Καλό είναι απλά να ανακοινώνεται το αποτέλεσμα του κάθε ματς  μετά από κεκλεισμένων θυρών αγώνες. Σαν τις κάλπες στις εκλογές. Ρε δε πάτε να κάνετε καμιά δουλειά λέω εγώ…

Γενικά,τελειώνοντας να πω πως το ρόστερ της ΑΕΚ δεν υπολείπεται και πολύ από αυτό των άλλων υποψηφίων και κυρίως του “Φαταούλ” ο οποίος προκαλεί  αποψίλωση στην δική του ομάδα μπας και σώσει οικονομικά ότι δεν σώζεται. Για να μη πούμε ότι ανα θέση αν το δούμε σε πολλές είμεθα και περισσότερο πλήρης.  Μόνη παραφωνία,η θέση-η νευραλγική-του τερματοφύλακα. Με αυτόν τον αστείο-σε όλα του- Ανέστη. Εκτός και αν βγει λίρα εκατό ο μικρός που πήραμε φέτος. Μακάρι. Και από αριστερά πίσω, ολίγον ίσως πάσχουμε. Από κει θα έχουμε “διαρροές”. Θα δούμε.

Και οι άλλοι δύο δείχνουν περισσότερο ετοιμοπόλεμοι από πέρσυ. Ο ΠΑΟ με τον ΠΑΟΚ. Αρα η “ψαλίδα” γενικά έχει κλείσει για όλους. Δεδομένου και του 50-50 που επιχειρείται,τότε μπορούμε να πούμε πως  όλοι οι δικεκδικητές ξεκινάνε από κοινή αφετηρία. Από την ίδια γραμή. (Θα “σκοτωθούν” τα “συνεταιράκια” στην πορεία-και όχι μόνο για τα πέναλτυ-αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Φιλία ανάμεσα σε ζώα-θηρευτές,δεν μπορεί να υπάρξει. Αναμένουμε τις πρώτες κόντρες και τους πρώτους “χαρακτηρισμούς”. Θα γελάσουμε καλά).

Αν ο Ολυμπιακός χάσει τους μισούς από τους 18 βαθμούς στα 6 ντέρμπυ με τους άλλους τρεις, και δεδομένου πως τα “παραρτήματα” έχουν λιγοστέψει,τότε μπορούμε να πούμε πως θα δυσκολευτεί πολύ να φιγουράρει στην πρώτη θέση.

Το δίχως άλλο, μπορούμε να μιλάμε για το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Εστω και καλή μπάλα να μη βλέπουμε,τουλάχιστον ας βλέπουμε τις κονταρομαχίες των μονόφθαλμων, ως το τέλος της σεζόν,να αποκτήσει τουλάχιστον λίγο σασπένς αυτό το πρωτάθλημα το οποιο θυμίζει εδώ και καιρό νεκροταφείο.

Το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει…  Οποτε ξεκινήσει. Δεν έχει και μεγάλη σημασία. 10-20-30 μέρες καθυστέρηση. Τι νόημα έχει; Κανένα. Η απομάκρυνση της “νεκροκεφαλής”,δεν συνοδεύεται απαραίτητα και από  κατάκτηση πρωταθλήματος. Πολύ περισσότερο από “καλή ΑΕΚ”.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to Σχετικά,καλά

  1. Ο/Η netrino λέει:

    O Aλμέιδα είναι ο Μπερμπατοφ της ΑΕΚ, παλαίμαχος αργος,χωρίς έκρηξη.Βάση ρόστερ, αν κ ολα θα φανουν στο χορτο, οι βαζελοι μου κάνουν πρωτο φαβορί για τίτλο.