Καταρρευση

augi

Ειχα γραψει πριν κατι μηνες για την καταργηση του 3% (και οχι 5% εκανα typo) απο το budget των αμυντικων δαπανων στο ταμειο των ενστολων. Η αληθεια ειναι οτι δεν το ηξερα και δεν το πολυεψαξα τι και πως. Το bonus ΟΡΘΑ καταργηθηκε – απο τον κακο Σαμαρα στις 1-1-2015-μιας και δε μπορω να καταλαβω γιατι, περα απο τα κερατιατικα που πληρωνουμε για ‘αμυνα’, πρεπει οι καραβαναδες να εχουν μιζα 3% στο ταμειο τους απο ΚΑΘΕ ΔΑΠΑΝΗ. Δηλαδη να πληρωνουμε τη συνταξη του καθενα επειδη αγοραζουμε απο τανκς μεχρι μελανι για τους εκτυπωτες στα γραφεια.

Στις διατάξεις του άρθρου 22 του β.δ/τος 1049/1949 (Α΄195). Καταργείται η κράτηση 3% υπέρ του ΜΤΠΥ, επί του αντιτίμου των προμηθειών, έργων ή υπηρεσιών που παρέχονται στο Δημόσιο και τις εν γένει υπηρεσίες του, στα ν.π.δ.δ. και στα ειδικά ταμεία. Υπόχρεος για την καταβολή της πιο πάνω κράτησης έναντι του ΜΤΠΥ ήταν ο προμηθευτής, εργολάβος, παρέχων υπηρεσίες και εκμισθωτής. Απο που τα πληρωνε ο ‘εργολαβος’ δηλαδη ο Λιακουνακος ο Ακης ο Γιαννος η ο Καμμενος με τα 500εκκ για τα σαπακια αεροπλανα? Οποιος πει απο τη τσεπη ΜΑΣ κερδιζει σοκολατακι. Οποιος πει απο τη τσεπη ΤΟΥ, εχει αλλη μια ευκαιρια.

Ποσα ξοδεψε η Ελλαδα για αμυντικες δαπανες το 2015?

Όπως αναφέρει το έγγραφο που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, το 2015 έχουν προϋπολογιστεί για αποδοχές και λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας 2.590 εκατομμύρια ευρώ (1,40% επί του ΑΕΠ), για εξοπλιστικές δαπάνες 700 εκατομμύρια ευρώ (0,38% επί του ΑΕΠ), δαπάνες ΠΔΕ 15 εκατομμυρίων ευρώ (0,008% επί του ΑΕΠ). Το σύνολο των δαπανών έχει προϋπολογιστεί σε 3.305 εκατομμύρια ευρώ (1,79% επί του ΑΕΠ).

Ποσο ειναι το 3% στα 3,3ΔΙΣ ευρω? 99εκκ ευρω BONUS επαιρναν οι καραβαναδες στο ταμειο τους ΜΟΝΟ το 2015. Τωρα βεβαια που το χανουν- ξαναλεω ΟΡΘΟΤΑΤΑ- και τα ταμεια τους πανε κατα διαολου να τους δω ποσο Ψε-κασμενο θα ψηφισουν που τους ΕΤΑΖΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ στα ενδοξα ενστολα της πατριδας μας. Μολις αρχισει δηλαδη το ψαλιδι στις συνταξεις και στις παροχες που θα δουν τη γλυκα. Αντιθετα βεβαια το ΣΑΝΟ ειναι τσαμπα και θα συνεχισουμε απτοητοι να το προσφερουμε πρωτη δευτερη τριτη -οσο παει φορα- στα γιδια.

Μια γλυκα που την εχουν δει με το νόμο Κατρούγκαλου σε συντάξεις χηρείας και οι πρώην τραπεζουπαλληλοι , που εκτός από τις επικουρικές, συρρικνώνονται και οι κύριες συντάξεις τους.
Παράλληλα οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα έχουν διπλή αιμορραγία καθώς στο τέλος Σεπτεμβρίου, θα λάβουν τα μειωμένα έως και 34% τα μερίσματά τους. Η παρακράτηση δε των αναδρομικών για κύριες, επικουρικές, μερίσματα και ΕΚΑΣ θα αρχίσει από τον Οκτώβριο.

Αυτα ειναι βεβαια πταισματα μπροστα σε αλλα που υπηρχαν  και πολλοι ηλιθιοι που ελεγαν και οντως το πιστευαν! οτι ο ΕΝΦΙΑ ειναι λεει φορος του Σαμαρα και οτι ο μικρος αυταπατης (ετσι λεγεται στα αριστερα ο ΨΕΥΤΗΣ) θα το καταργουσε αλλα απλα να μωρε ετυχε και δε προλαβε- οι δοσεις το 2015 ηταν απο το κακο Σαμαρα οποτε ΕΠΡΕΠΕ-λεει να τις εισπραξει λες και αμα ηθελε (με ενα νομο και ενα αρθρο αλλα μνημονιο..) δε το καταργουσε, λες και αμα ηθελε δεν επεφτε εντολη να μην εισπραξουν οι εφοριες, υπηρχε ΕΝΑΣ που θα πηγαινε να πληρωσει- θα του ελεγαν οχι και αυτος θα επεμενε να τα σκαει: εκατοντάδες  χιλιάδες ευρώ απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών σε ιδρύματα όπως το “Χαμόγελο του παιδιού”, τα “παιδικά χωριά SOS”, το “άσυλο ανιάτων” κλπ.

Καθε μερα εχει και ενα νεο φορο πρωτη φορα φασιστερα. Ερχωνται και αλλοι βεβαια μιας και το ταμειο οχι απλα ΔΕΝ βγαινει αλλα πλεον η εποχη της ‘κακιας’ δεξιας πριν 2 χρονια μοιαζει μια χαρα πλεον: Κατά το πρώτο εξάμηνο η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών υποχώρησε κατά 8,1% και κάτω από το όριο των 12 δισ. ευρώ (11,8 δισ. ευρώ φέτος, έναντι 12,8 δισ. ευρώ του εξαμήνου του 2015), επίδοση που είναι η χαμηλότερη από το 2012. Μείωση προκύπτει ακόμη κι αν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή (-1,4%, ή 119 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο).

Τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, τα οποία αφορούν τις φετινές θερινές εκπτώσεις είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικά, με περίπου τις μισές επιχειρήσεις να εμφανίζουν μείωση πωλήσεων – και μάλιστα σε σύγκριση με το εξαιρετικά δύσκολο 2015 – ενώ για το 1/3 αυτές παρέμειναν στάσιμες.

Οι ανθρωποι ειναι απλα ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ειναι λογικοτατο αφου απο τις καταληψεις και τα δεκαπανταμελη εχει μια διαφορα το να θες να κυβερνησεις, ειδικα αμα κατα γενικη ομολογια ο μεσος ορος ειναι απαιδευτοι και αμορφωτοι τεμπελο- κουλτουριαρηδες που κανουν οτι τους κατεβει μονο και μονο για να το παιξουν προχω και προοδευτικουρα του κολου. Υπαρχει οποισδηποτε λογικος και με iq λιγο πιο πανω απο ραδικιου που θα εβλεπε τις φατσες του Μπαρουφακη (που ειναι και asset για να μη ξεχνιωμαστε), της ξινοαλογομουρας Ζωης, του- δε μπορω να μιλησω ελληνικα- Τσακαλωτο, του Δριτσα, του Πολλακη που ως υπουργος Υγειας οταν δεν βριζει και απειλει σε συντευξεις τυπου ΚΑΠΝΙΖΕΙ μεσα στο υπουργειο!!! (εδω βεβαια ομολογησαμε οτι κραταγαμε διπλα και μαυρα ταμεια ως δημαρχοι και ακομη δεν ειμαστε μεσα.. το τσιγαρακι σε χαλασε?) , του Φιλη!!!, του Σταλιν-Παπα κλπ και θα τους επαιρνε οχι στη δουλεια του αλλα στην αποθηκη να κουβαλανε παλλετες? Η μηπως υπαρχει ΕΝΑΣ που θα επαιρνε τον….Καρανικα να τον συμβουλευει και να του δινει και 2,500 το μηνα?

 

Απλο παραδειγματακι:

Η κυβέρνηση με την επιβολή του φόρου 0,20 λεπτά το λίτρο  στο κρασί χωρίς να είναι απαίτηση των δανειστών, αποσκοπούσε να μαζέψει περίπου 55 εκατ. ευρώ πλην όμως από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου ελάχιστα είναι τα ποσά που κατάφερε να συγκεντρώσει καθώς μόνο το 15 % των παραγωγών είχαν φορολογική αποθήκη και μπορούσαν πρακτικά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νόμου. Σε σύνολο 650 οινοποιών, αυτή τη στιγμή διαθέτουν φορολογικές αποθήκες περίπου 50-60 οινοποιεία, ενώ τα τελωνεία απαντώντας στα αιτήματα για δημιουργία φορολογικής αποθήκης διαμήνυσαν στους οινοποιούς ότι θα πρέπει να περιμένουν αρκετά έως πολύ. Ενδεικτικά, στις Σέρρες υπάρχουν 17 οινοποιεία και ένας υπάλληλος στο αρμόδιο τελωνείο που πρέπει να μεταβεί και να καταγράψει όλα τα εμπορεύματα.

Δηλαδη βαλαμε ενα ΗΛΙΘΙΟ μετρο που κανεις δε μας ζητησε, ειπαμε οτι θα μαζεψουμε 55εκκ και τι καταφεραμε? ΑΝ πληρωσουν ΟΛΟΙ που εχουν φορογικη αποθηκη θα παρουμε γυρω στα 7εκκ ευρω απο τα 55 στοχο. Is this a success or what?

ΟΛΑ τα λεφτα το SHOW που εχει στησει ο μικρος σταλιν με τις αδειες: τον εγκλεισμο, τα ραντσα και ολο αυτο το απιστευτα ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ που φυλακιζεις κοσμο λες και ειναι σε ΓΚΟΥΛΑΓΚ  για να κανεις μια δουλεια ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΗ που θα καταρρευσει με μια απλη παρεμβαση της ΕΕ, ειναι και παντελως ΗΛΙΘΙΑ.

Ποιος εμποδιζει τον Χ-Ψ να κανει ενα web-based καναλι (υπαρχουν ηδη) και να μεταδιδει live κανονικα? Μηπως θα μας πει η ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ και ποσα site κανει να εχουμε? Σας εχω νεα ΣΤΑΛΙΝΟΠΑΠΑΔΕΣ: ΟΛΕΣ (ολες ομως) οι τηλεορασεις που ειναι smart, δηλαδη απο το 2012/13 και μετα, μπαινουν στο internet και ΔΩΡΕΑΝ αλλα και συνδρομητικα και βλεπουν οτι γουσταρουν. Σας εχω και αλλα νεα: Υπαρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ εταιρειες (NETFLIX-HBO-AMAZON κλπ) που κανουν αυτη τη δουλεια οπως φυσικα και ο ΟΤΕ και η NOVA μιας και ΕΚΕΙ παει η δουλεια στη τηλεοραση τα επομενα 10 χρονια και οποιος δε το βλεπει ειναι ο ιδιος που ακομη περιμενει να αγορασει σημερα εφημεριδα απο το περιπτερο να διαβασει προχθεσινα νεα που τυπωθηκαν χτες, την ωρα που στο ιντερνετ βρισκεις οτι θες ΑΜΕΣΑ επειδη λεει το χαρτι νιωθει ωραιο στα χερια η ενιοτε στα κανει και μαυρα. Μονο το Netflix περσυ εκανε τζιρο 6,78 ΔΙΣ, την ωρα που ο παπατζης εστησε ολο αυτο το κραναβαλο για να παρει λεει 3-4-5 εκκ απο καθε αδεια: αμα εισαι ΣΤΟΚΟΣ στο μυαλο οσο σου κοβει κανεις και βλεπεις 5 ποντους οταν ο οριζωντας ειναι κατι χιλιαδες μιλια μπροστα σου.

Ποιος εμποδιζει τον Χ-Ψ να κανει μια πλατφορμα στη Κυπρο και να εκπεμπει δορυφορικα?

Τελος ποιος εμποδιζει τον Χ-Ψ να κανει οτι ο Σιλβιο στα 80’ς που του εδιναν ΜΟΝΟ τοπικες αδειες? Τι εκανε η γατα? Εστησε κατα μηκος της Ιταλιας τοπικα καναλια και ΟΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μετεδιδαν ΤΟ ΙΔΙΟ προγραμμα- αρα ΟΛΗ η Ιταλια ειχε καλυψη και δε μπορουσαν να του κανουν ΤΙΠΟΤΑ.

Τελικα τι διαφορα εχει ο Ερντογαν που κλεινει τηλεορασεις ραδιοφωνα εφημεριδες απο τα Σταλινακια εδω?

 

Ερωτηση ενα: Τους ψαξατε ολους καλα μη τυχον και εχουν κανα πακιστανικο κινητο πανω τους?

Ανθρωποι που εκκρεμουν 5 κακουργηματικες διωξεις για συσταση εγληματικης οργανωσης ειναι οκ κ.Παπατζη να εχουν καναλι? Η δε τρεχει και τιποτα αμα βαλουμε και κανα Εσκομπαρ (εσεις τα ειπατε) να μας …ενημερωνει?

Ερωτηση δυο: Αφου ο Φιλης (ο αποφοιτος γενικου Λυκειου θυμιζω) τα κανει ολα μια χαρα, γιατι η Περιστερα στελνει τα παιδακια της στη σχολη Hill και οχι σε ενα δημοσιο σχολειο του Φιλη? Φοβαται μη μεινουν αμορφωτα σα το μπαμπα τους και τον υπουργο του? Η μη μιλανε τα αγγλικα επιπεδου I speak England very best? Δεν ειναι κακο να εισαι αμορφωτος. Μια χαρα κουνας το δαχτυλο, δινεις συμβουλες  και κριτικαρεις τα παντα ΤΣΑΜΠΑ. Μολις ειναι να κανεις κατι η να βαλεις το χερι στη τσεπη τραβας λιγο ζορι αλλα δε βαριεσαι…Απο παροχη συμβουλων και κριτικης ειμαστε πρωτοι οσο σκουζουμε εκ του μακροθεν. Η αλλιως εξω απο το χορο μια χαρα χορευουμε ολοι. Στην Ελλαδα ειμαστε.

Ερωτηση τρια: Το προγραμμα Θεσσαλονικης οκ το καναμε γαργαρα. ΟΛΟ ομως. Τους νεους φορους και τα μεγαλυτερα ΕΝΦΙΑ-ΦΠΑ κλπ τα ειπαμε ‘αυταπατη’. Τα κοψιματα στα ΕΚΑΣ και στις συνταξεις τα λεμε κοινωνικη δικαιοσυνη. Ειμαι πραγματικα περιεργος να δω πως κα τι θα ονομασει φετος στη ΔΕΘ το μεγαλυτερο ΛΑΜΟΓΙΟ της πολιτικης εδω και 50 χρονια στην Ελλαδα, το προγραμμα του. Και ποσες κυβιστισεις-τουμπες θα εχει, τωρα που μπαινει και ο κοφτης -τα κρατικα εσοδα εχουν μια τρυπα ιδια με αυτη που εχει η ΑΕΚ στα εξτρεμ- απο Οκτωβριο. Το μηνα χωρις το Μ..

ΥΓ Τι θελετε? Πρωταθλημα? Με απ’ ολα η σκετο?

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to Καταρρευση

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    @all
    Το show συνεχίζεται. Μετα απο δέκαπεντε μέρες τρελλη εκπαίδευση-προπόνηση ( θα τα πουμε άλλη φορα τα ..SAS που μας εςκιςαν-θα πω μονο οτι η προετοιμασία που κανει η ΑΕΚ ειναι για γατάκια..μη βάλουμε ολα τα αλλα.. ) επιστροφή χτες στο μπανανίσταν και σημερα ειδήσεις απο κοντα με τη Γιδοβασιλη να σπάει ρεκόρ στη… Ενημέρωση και τον άλλον να ξανά μιλάει για κακουργήματα και εσκομπαρ με εμπόρους ναρκωτικών!
    Θέλει η πουτανα να κρυφτεί το λένε αλλιώς.

    Small tip για όποιον δε το εχει δει: Narcos, η σειρά δε παίζεται απλα με ενα Wagner Moura ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. Οποίος ειναι κοντα ( ξέρει αυτος) φέραμε ολο το δεύτερο κύκλο που θα αρχίσει την άλλη εβδομάδα στο Netflix. Μη ψάξετε να το βρείτε ΔΕΝ υπαρχει ακόμα ειναι inside trading.

  2. Ο/Η Savvi λέει:

    Το Netflix το έβαλα αλλά δεν με εντυπωσίασε και το έβγαλα κατευθείαν είχα και κάτι θέματα με τους υπότιτλούς. Εγώ χρησιμοποιώ το Kodi πρόγραμμά ανοικτού κώδικα από όσα έχω διαβάσει. Έχει σχεδόν τα πάντα σε σειρές και ταινίες. Αν όμως κάποιος ψάχνει πολύ εξεζητημένες(έκτος αμερικανικού κινηματογράφου) ταινίες όπως πχ ταινίες του Thomas Wittenburg ή αρκετά παλιές μπορεί να δυσκολευτεί λίγο. Δεν έχει spam ούτε διαφημίσεις και μπαίνει παντού PC, tablet, κινητό, ios, Linux, win….κτλ. Αν θέλει κάποιος να το σετάρει το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι (μετά το download) να αναζητήσει στο youtube Kodi Tutorial – Εγκατάσταση & Ρυθμίσεις το οποίο είναι στα Ελληνικά.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Savvi
    Εχει συγκεκριμενα πραγματα το Netflix να δεις και μεχρι εκει παμε συνηθως 1-2 σειρες το χρονο. Λογω δουλειας (της) και συνεργασιας με το Netflix εχωντας παιξει σε μια σειρα προσφατα σχετικα, εχουμε προσβαση σε οτι υπαρχει εκει (οπως και σε HBO-SyFy και… σχεδον σε ολα..) ΠΡΙΝ παιχτουν. Απο 2 εως και 6 μηνες πριν σε επιπεδο post production πολλες φορες. Το House of Cards π.χ το ειδαμε Νοεμβριο και παιχτηκε Μαρτιο κανονικα.
    Υποτιτλους δεν θελουμε, μας ενοχλουν..πιανουν χωρο ασε που συνηθως ειναι αλλα γι αλλα οι μεταφρασεις.

  4. Ο/Η Savvi λέει:

    Στην πένα είσαι 🙂

    Τους υποτίτλους τους αδικείς όχι γιατί δεν έχουν την ακριβή ερμηνεία (όπως σωστά λες και συμφωνώ) αλλά έχω πετύχει κάποιες μεταφράσεις οι οποίες τα σπάνε σου λέω για μεγάλη έμπνευση και πολύ γέλιο. Αν δεν έχει τουλάχιστον αγγλικούς υπότιτλους δύσκολα να καθίσω να δω ταινία ή σειρά.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μερικες φορες εχει χαβαλε αλλα σε γενικες γραμμες δεν…

    Με ενοχλουν μου αποσπουν τη προσοχη και γενικα με χαλανε. Οχι τωρα, εδω και 30 χρονια. Ετσι κ αλλιως με αγγλικα θεμα δεν υπαρχει μιας και εχει γινει μητρικη μου γλωσσα Νο 2 , ισα ισα που με χαλανε αναλογα τα αμερικανικα αλλα οκ τρωγωνται μεχρι ενα σημειο.
    Αναλογα ενοχλουν και την αλλη, οποτε δεν υπαρχει λογος να χαλιωμαστε.