Α Ε Κ – ΞΑΝΘΗ

Καμιά δεκαπενταριάι χιλιάδες πρέπει να βρεθήκαμε στην σημερινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Πρεμιέρα βέβαια που έγινε από την τρίτη αγωνιστική, για να μην ξεχνιόμαστε οτι είμαστε και στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Με προσδοκίες πήγαμε για θετικό αποτέλεσμα και καλύτερο θέαμα σε σχέση με πέρσι.

Ο Τιμούρ ξεκίνησε με τον Λαμπρόπουλο στην θέση του Σιμόες και με την προσφιλή του τακτική. Δεν μιλάω μόνο για το 4-2-3-1, αλλά κύρια για την παραχώρηση κάποιου ζωτικού χώρου στον αντίπαλο, με σκοπό να χρησιμοποιεί την ταχύτητα της ομάδας από την μέση και μπροστά. Σαν να φεύγουμε διαρκώς σε κάποια κόντρα.

Στο πρώτο ημιχρόνιο λοιπόν, μπορώ να πω οτι όλα δούλεψαν ρολόι. Η ομάδα είχε μια θαυμαστή αλληλοκάλυψη και μια πολύ καλή ομοιογένεια, που μαζί με την ομαδικότητα, μας φέρανε να προηγούμαστε με 3-1. Πραγματικά το μέρος αυτό του αγώνα, ήταν απολαυστικό. Ο Πατίτο, αν και ανέτοιμος, έκανε μπόλικες κούρσες και μοίρασε κι αρκετές ασίστ. Οι δύο γίνανε γκολ από τον Αλμέιδα και τον Μάνταλο. Παρενεβλήθη μια σωρεία λαθών με τα οποία ο αντίπαλος μείωσε, αλλά μας ξαναέφερε στα ίσα, εκείνο το τρομερό γκολ του Αλμέιδα, στο γάμα της αντίπαλης εστίας. Καιρό είχαμε να δούμε τέτοιο γκολ από παίκτη της ΑΕΚ.

Κι εδώ να κάνω μια μικρή παρένθεση για τον Ούγκο. Είναι στοίχημα μεν, αλλά είναι κανονικός σέντερ φορ. Και δεν χαρίζεται. Διότι το δεύτερο του γκολ μετράει σίγουρα στην πολύ ψηλή του κλάση, αλλά και το πρώτο, που φαίνεται πιο εύκολο, δείχνει την σωστή θέση που είχε πάρει, αλλά και το ένστικτο του killer, που χρειαζόμαστε μπροστά. Σίγουρα από τους καλύτερους σήμερα.

Κάπου εδώ, θα έπρεπε να σταματήσω και την κριτική. Διότι το δεύτερο μέρος ήταν να μασάς και να φτύνεις. Η ομάδα βγήκε εκτός ρυθμού κι έχασε την αυτοσυγκέντρωση της. Σίγουρα υποτίμησε τον αντίπαλο και επαναπαύθηκε στην ασφάλεια του σκορ. Γιατί όμως γράφω; Γράφω διότι πρέπει να δώσουμε τα εύσχημα στον Ανέστη, που αποσόβησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις, την ώρα που οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους, είχαν χάσει τα αβγά και τα καλάθια.

Παρ’ όλα αυτά, τρεις επικίνδυνες επιθέσεις τις βγάλαμε, και βάλαμε κι άλλο ένα γκολ. Τι να ζητάμε λοιπόν παραπάνω; Τέσσερα γκολ, ένα δοκάρι, μια εύκολη νίκη. Μην ξεχνάμε οτι ήταν και πρεμιέρα, κι ακόμη η ομάδα παλεύει για την συνοχή της. Όπως πάλεψε κι ο Τιμούρ από τον πάγκο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, κι έκανε και τις τρεις αλλαγές. Που κι αυτός αξίζει τα συγχαρητήρια μας για το ντεμπούτο του.

Το μόνο που δεν μπόρεσα να καταλάβω ήταν το πώς έμεινε ο Λαμπρόπουλος στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Ειδικά όταν ο Σιμόες μπήκε μέσα. Η έξοδος του Μπακασέτα στέρησε ποιότητα, που είχε συμπληρωθεί πιο πριν με την αναγκαστική αλλαγή του Ούγκο. Κάτι βέβαια θα ήθελε να δει, αλλά θεωρώ υπερβολή τόσους αμυντικούς εντός έδρας. Τέλος πάντων, σκέψεις είναι αυτές και όχι γκρίνια. Και μάλιστα μπορώ να πω οτι τα ημιχρόνια ήταν ανάποδα, θα λέγαμε άλλα.

Ευχάριστη λοιπόν ήταν η Κυριακή μας. Μας έκανε την χάρη ο καιρός, μας έκανε την χάρη και η ομάδα, κι είμαστε διψασμένοι για την συνέχεια. Για τον μεγάλο στόχο του τίτλου αλλά και το καλύτερο θέαμα, που το έχουμε πεθυμήσει. Με την ευχή ο Ούγκο να μην έχει τίποτε το σοβαρό, τον Σιμόες να επανέλθει γρήγορα, και τον Λάζαρο να μπει για ακόμα ωραιότερα πράματα. Επίσης την χάρη μας την έκανε και η διαιτησία σήμερα, που πέρασε απαρατήρητη. Η κίτρινη στον Ούγκο είναι δικαιολογημένη, λόγω αγκωνιάς.

Υγ. Η μαύρη φανέλα είναι πραγματικά πολύ ωραία, όσο κι αν δεν μπορούμε να διακρίνουμε τα νούμερα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

16 Responses to Α Ε Κ – ΞΑΝΘΗ

  1. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Φύγαμε με το χαμόγελο στα χείλη από το σκορ και από το θέαμα σε γενικές γραμμές.Έναν Αλμέιδα είχαμε καιρό να δούμε στην ΑΕΚ

  2. Ο/Η netrino λέει:

    Κάπως έτσι το είδα κ γω αλλά έχω μία επισήμανση που είχες γράψει κ συ πέρσι.Το δεκαρι μας (Μανταλος) παίζει πολύ μπροστα,δε ξέρω αν είναι οδηγία Τιμουρ ή ο Πέτραν κάνει του κεφαλιού του.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Η τακτική που παίζουμε, εκεί πάει το δεκάρι. Είναι και λίγο άπειρος, οπότε έχεις τις απαντήσεις. Αν δεις τον Λεντέσμα ας πούμε, θα καταλάβεις.

  4. Ο/Η ΒΠ λέει:

    Επιτέλους πρεμιέρα και επιστροφή στο γήπεδο σε καλή ώρα για ποδόσφαιρο και με όρεξη να δούμε πρώτη φορά από κοντά τις καινούργιες μεταγραφές -που δεν ύπηρχαν στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι- και κάποιο καλύτερο θέαμα από πέρσυ. Πράγμα που είδαμε στο πρώτο μέρος με την ΑΕΚ να μπαίνει καβλωμένη και να κάνει γκολ τις 2 πρώτες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν από τον Ροντρίγκεζ στον οποίον και χρεώνονται. Στο γκολ που τρώμε νομίζω φταίει ο Γκάλο, στο χειρότερο παιχνίδι του που θύμαμαι όσο είναι στην ΑΕΚ. 3-1 ο Αλμέιδα με απίστευτο τούβλο από 30 μέτρα και από ο,τι φαίνεται η ΑΕΚ βρίσκει έναν κανονικό CF μετά από πολλά χρόνια, ο οποίος έκανε και άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο παρά το χτύπημα που δέχτηκε στη μέση.
    Δεύτερο ημίχρονο βαρετό με την ομάδα ασύνδετη, να χάνει το ρυθμό της και πολλά πράγματα να μην λειτουργούν. Χαφ Λαμπρόπουλος δεν υπάρχει άλλα ας θεωρηθεί λογική η συμμετοχή του δεδομένων των συνεχών ατομικών προπονήσεων του Σιμοές, της ίωσης του Γαλανόπουλου και της μη απόκτησης παίκτη στο κέντρο. Για 2 παικτες έπαιζε ο Τσιγκρίνσκι στην άμυνα και ο Λέσκοτ χρειάζεται προσαρμογή ενώ η ομάδα κινδύνεψε 3 φορές να βάλει την Ξάνθη στο παιχνίδι και με 2 καλές αποκρούσεις του Ανέστη.
    Στα θετικά ότι ύπαρχει και πάλι νοοτροπία κανονικής ΑΕΚ στον κόσμο, όταν σε κουβέντα στη λήξη έξω από την 9 με την ηγεσία του blog, συμφωνήσαμε πως η ομάδα μπορούσε να πάει καλύτερα σε ματς που κέρδισε 4-1. Αλλά πρεμιέρα ήταν και περιμένουμε τη συνέχεια και να δούμε την ομάδα και εκτός έδρας.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

  5. Ο/Η πατρινος λέει:

    Καλησπέρα Στήβεν. Νομίζω ξέχασες Τσιγκρίνσκι. Δύο 40άρες μπαλιές σε κίνηση συν μια κατεβασιά με την μπάλα στα πόδια ΓΡΗΓΟΡΑ, δείχνει την ποιότητα του.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ο καλογερος (με διαφορα ο καλυτερος απο τη μεση και πισω) οταν η ομαδα ξεκιναγε επιθεση εβγαινε δεξια, αφου ο Γκαλο (που στο γκολ απλα ελειπε-οπως και σε αλλη μια φαση περιμενε ετσι γενικα) με αποτελεσμα να αλλαζει σε 3 πισω το συστημα κερδιζωντας ενα παικτη στα χαφ.
    Χαφ που ανασταλτικα ψιλοποναγαν γι αυτο και μπηκε στοπερ ο Σουηδος να εχουμεν το κεφαλιν μας ησυχον.
    Ο πατιτο οσο αντεξε (45 λεπτα) εδειξε οτι ειναι ισως ο μονος καθαρος πλαινος που εχει η ομαδα: τρεξιμο-μπουκες- τον πρωτο τον εχει για πλακα- ζυγισμενες σεντρες στο παικτη αντι για γεμισματα στο χωρο.
    Ο μπακασετας ΔΕΝ ειναι πλαγιος αλλα οταν δεν εχεις αλλον και οταν εισαι γεματος κεντρικους αυτα παθαινεις.
    Δε ξερω αν και ποσο θα τραβηξει ο Ουγκο αλλα αυτο που ειδα ειναι οτι η ΑΕΚ μετα απο χρονια (ισως απο την προτελευταια χρονια του Ισμα, μιας και στη τελευταια ο αλλος τον εβαζε στον ασβεστη) εχει κανονικο φορ, που ξερει τι να κανει ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ τη μπαλλα στα ποδια. Σωστες τοποθετησεις, θηριο μεσα στο κουτι, και ενστικτο killer. Φυσικα θελει και τυχη να παει στο Γ το σουτ, αλλα θελει και ικανοτητα και πιστη στα ποδια σου. Ειδε οτι δεν ειχε επιλογη και σημαδεψε ψηλα εστια. Μπορουσε να παει 1 μετρο πιο κατω η ενα μετρο πιο κεντρικα και να το εβγαζε ο τερματζης αλλα σημασια εχει οτι η μπαλλα πηγε εκει που ηθελε.

    Ο Λεσκοτ καλα θα κανει να εμπλακει στο παιχνιδι περισσοτερο και να κοψει το πολυ μπλα μπλα και τις οδηγιες: ουτε ο Μασερανο ειναι ουτε οι αλλοι ειναι τοσο ασχετοι που τους εδειχνε συνεχεια τι και πως.

    Το ιδιο και για το Μανταλο που αμα κοψει αυτη τη μιση ενεργεια παραπανω (κατι που του τα εχωνε και ο Gus) και πιο απλος θα γινει και θα βοηθησει την ομαδα και θα ειναι πολυ πιο ουσιαστικος.

    Καλα ξεκινησαμε και απο τη στιγμη που εισαι με 3-1 στο 20′ φυσιολογικη η σουπα στο β ειδικα οταν βγηκε ο Ουγκο και ο μαχητικος (αλλα χωρις ουσια Μπακασετας) και μπηκε καποιος Αραβιδης. Αυτη αλλωστε ειναι και η διαφορα του περσυ με το φετος: Αλλο να εχεις ενα γερμανικο ποιμενικο και αλλο ενα κανισακι..

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς πατρινος : Καλησπέρα αδερφέ. Δεν τον ξέχασα, τον είδα, αλλά για τα στόπερ η γνώμη μου είναι να τα δούμε σε πίεση κανονική. Ας πούμε την έκτη αγωνιστική. Μέχρι τότε δεν χρυσώνω χάπια.

  8. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Καλή αρχή.Ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια.¨Οταν βγει και ο Λαμπρό από το κέντρο,θα παίζουμε κανονικά με 11,οπότε,σίγουρα καλύτερα θα πάμε…

  9. Ο/Η Ποντιακό placebo ! λέει:

    καλή σχολικοποδοσφαιρική χρονιά ιδίως στούς νεότερους φίλους

    ΥΓΕΙΑ σε όλους…….. και κάθε επιτυχία ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ.

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Τι στραβωμα εχει φαει -απο την πρωτη στιγμη της ανακοινωσης της προσληψης του- ενα κομματι των οπαδων με τον Κετσπαγια?? Εννοειται οτι θα κριθει απο το εργο του αλλα κανει μπαμ οτι καποιοι περιμενουν το πρωτο στραβοπατημα του… Και φυσικα και θα στραβοπατησει και μετα εκεινοι θα φωναζουν οτι δεν κανει… Περιεργο, γιατι και παιχτης μας ηταν και μαλιστα εγραψε μεγαλο μερος της ιστοριας εκεινου του ροστερ και αξιοπρεπεστατη διαδρομη εχει κανει ως προπονητης… Στην συγκεκριμενη περιπτωση θα ελεγα οτι ειναι ιδανικη περιπτωση… Αλλα δεν καταλαβαινω γιατι διαφοροι στο γηπεδο δεν κρυβουν οτι δεν τον γουσταρουν… Θα υπαρχει γκρινια και θεμα σιγουρα με την πρωτη στραβη…

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Εκεί που κάθομαι δεν άκουσα κάτι τέτοιο. Για να το λες, σίγουρα κάτι ξέρεις, αλλά δεν νομίζω οτι η μερίδα αυτή θα επιρρεάσει τον Μελισσανίδη.

  12. Ο/Η netrino λέει:

    Γνωρίζουμε κάνα παρασκήνιο για Μαιστοροβιτς; Ευχαριστώ

  13. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Μια χαρά είναι ο Κετσπάγια και η ομάδα σίγουρα δένει όσο περνά ο καίρος. Δεν υπάρχει και Ευρώπη, οπότε θα είμαστε σίγουρα ψηλά στη βαθμολογία. Ας ειναι καλά ο Ούγκο…βέβαια όπως πολύ σωστα λέει ο Snitch

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino: Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση.

  15. Ο/Η bandog λέει:

    μια χαρα ειδα την ομαδα οσο την ειδα στο ( κακο της ) δευτρο ημιχρονο.

    εχει πραγματικο φορ , εχει εξτρεμ με τχυτητα , τεχνικη , μεταβιβασεις και ομαδικο πνευμα, εχει αμυντικο ογκολιθο , εχει και εναν ανεστη που εβγαλε 2 φασεις που μας κανουν να αναθαρρησουμε λιγο οτι καπως μπορει να δουλεψε αυτο το καλοακιρι.

    πρεμιερα με 4 γκολ στο χαλαρο σε μια ομαδα που παραδοσιακα μας δυσκολευει , ικανοποιηση για την αποδοση και προσδοκια για τιτλο αυτη τη χρονια.

    οι μεταγραφες δειχνουν αν αποδεικνυονται καλες αλλα δυστυχως εγιναν τοσο αργα που μας στερησαν την ευρωπη. ελπιζω τουλαχιστον αυτο να δουλεψει υπερ μας…

    η ομαδα στον πρωτο γυρο θα ειναι πιο ξεκουραστη απο τους ανταγωνιστες της και γι’αυτο πρεπει να κρατηθει στις θεσεις τιτλου και με συντελεστες τιτλου .

    ο γεναρης μπορει να φερει τις διορθωσεις που θα χρειαστουν μεταγραφικα.

    χαιρομαι που μπηκε ακομη ενας σκανδιναβος στην ομαδα και ας ειναι και -ιτς.
    ελπιζω να εχει ακρες στην σκανδιναβικηα γορα που υπαρχουν λαβρακια σε παικτες χαμηλου κοστους και υψηλης αποδοσης.

  16. Ο/Η netrino λέει:

    Πως προέκυψε αυτό εννοω