Καραγιαννίδης speaking

http://www.apodytiriakias.gr/athlitika/2016/09/12/i-aek-tha-parei-to-protathlima.aspx

Να και μία ανάλυση από τον Νίκο Καραγιαννίδη (που ανήκει βέβαια στο στενό περιβάλλον του Μελισσανίδη), συναφής με τα όσα λέγαμε πριν λίγες μέρες. Ο Καραγιαννίδης φαίνεται κι αυτός να απορρίπτει την άποψη ότι το πρωτάθλημα παίζεται μες στις τέσσερις γραμμές: «Λέω τι έχει αποφασιστεί. Τι έχει συμφωνηθεί. Πρωτάθλημα η ΑΕΚ, κύπελλο ο ΠΑΟΚ. Τελειωμένα πράγματα». Απλά καταλήγει σε διαφορετικό συμπέρασμα για το ποιος θα επικρατήσει στον πόλεμο του παρασκηνίου.

Το μόνο ερώτημα βέβαια, είναι για ποιο λόγο να αγοράσει κανείς διαρκείας και να πληρώνει συνδρομή Nova αν το πρωτάθλημα δεν παίζεται στο γήπεδο (δεν έχω τίποτε από τα δύο εδώ και χρόνια). Γιατί να κάθεται κανείς να κάνει αναλύσεις για παίκτες και συστήματα; Εδώ  ο κολλητός του Μελισσανίδη, αυτός που του μιλάει κάθε μέρα, σου λέει ότι το ματς δεν παίζεται στο γήπεδο.

Κατά τη γνώμη μου πάντως, αυτό που κάνει ο Καραγιαννίδης είναι λάθος: αφού βλέπεις ότι ο κόσμος ψήνεται με παιχταράδες και συστήματα, γιατί του χαλάς το παραμύθι; Είναι σαν η πουτάνα να ξεκαθαρίζει πριν την πράξη στον πελάτη ότι το κάνει μόνο για τα λεφτά, ότι ο ίδιος είναι άσχημος και μικροτσούτσουνος και δε θα πήγαινε ποτέ μαζί του χωρίς λεφτά και μάλιστα θα έπρεπε και να πλένεται συχνότερα. Μπορεί να είναι αλήθεια όλα τα παραπάνω, κερδίζει κανείς τίποτε με το να ειπωθούν; Και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν πουλάνε διαρκείας.

Μα, όταν οι δημοσιογράφοι-αγιογράφοι του Μελισσανίδη βάλθηκαν εδώ και χρόνια να πείσουν τον κόσμο ότι ένας Μελισσανίδης είναι απαραίτητος «γιατί το πρωτάθλημα παίζεται στο παρασκήνιο», γιατί να απορείς όταν δεν έρχεται ο κόσμος να δει τι γίνεται στο προσκήνιο κι άρα δεν πουλάς διαρκείας, παρά την κατάκτηση του κυπέλλου και τις μεταγραφές;  Αν όντως πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα (κι ο ΠΑΟΚ το κύπελλο), κάποιοι δε θα σκεφτούν, «ρε συ, στημένο ήταν, θυμάσαι που τα είχε πει ο Καραγιαννίδης». Γιατί να τους χαλάσεις τη χαρά; Κερδίζεις κάτι;

Υ.Γ1. Το γεγονός ότι το να πάρει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός πληρώνει 1.65 (με δεύτερο τον Παναθηναϊκό στο 4.50, την ΑΕΚ στο 6.00 και τον ΠΑΟΚ στο 7.50)  για μένα αποτελεί μυστήριο. Εδώ μιλάμε ότι έχει κάνει κωλοτούμπα ο Πλατανιάς, δηλαδή τι άλλο χρειάζεται να δει κανείς; Κατά τη γνώμη μου βέβαια αυτά είναι λεφτά πεταμένα, για να τη «βγεις» στον άλλον, όπως έκανε κι ο Μαρινάκης με τον Μοντανιέ.  Όταν κάποιος έχει ρίξει τρεις σφαίρες στα πόδια του ανθρώπου σου κι η δική σου αντίδραση σου είναι να γράφεις άρθρα-καταγγελίες κατά του Θωμά στο Γαύρο, μάλλον το έχεις χάσει το παιχνίδι.

Υ.Γ2. Θυμάται κανείς να είχε γραφτεί κάποιο απειλητικό κείμενο κατά του Λίβα;

Post By Γιώργος Κιντής (76 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to Καραγιαννίδης speaking

  1. Ο/Η Φώτης λέει:

    Καλησπέρα κύριε Κιντή.
    Πόσες πιθανότητες δίνεται, αν όντος έχει χαθεί το παιχνίδι από την άλλη μεριά να υπάρχει αλλαγή ιδιοκτήτη;
    Μπορεί να δούμε παλιά πρόσωπα;

  2. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @ Φώτης

    Στον Ολυμπιακό; Η πιθανότητα είναι σχεδόν 100%, η μόνη περίπτωση να μη συμβεί αυτό είναι να μην παραπεμφθεί καν ο Μαρινάκης από το συμβούλιο (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο αν στον κατηγορούμενο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι). Βάσει του ν. 2725/1999, θα πρέπει και να παραιτηθεί και να πουλήσει. Θεωρώ μάλιστα ότι στο σημερινό περιβάλλον, δεν μπορεί να πουλήσει σε μπροστινό.

    Για το ποιος πιστεύω ότι θα είναι ο διάδοχος, τα έχουμε γράψει στο παρελθόν. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το τι θεωρούν άνθρωποι κοντά στο Μελισσανίδη.

    https://dailytripes.gr/blog/2015/09/17/%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF/

    Είναι ενδιαφέρον πάντως ότι, ενώ οι πάντες ξέρουν ότι η αλλαγή σελίδας στον Ολυμπιακό είναι το πολύ λίγους μήνες μακριά, τον ερυθρόλευκο τύπο δε φαίνεται να τον απασχολεί ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση (ενώ γράφονται σεντόνια για την κάθε πιθανή και απίθανη μεταγραφή).

    Τέλος, για να καταλάβεις πόσο έχει χαθεί το παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού, αρκεί να δεις ότι ο Σαγώνιας αβαντάρει Θεοδωρίδη: http://dikisports.blogspot.gr/2016/09/2019.html Προφανώς, η πρόσφατη έρευνα της UEFA για το Μαρινάκη είναι άσχετη μ’ αυτό: απλώς τώρα το έμαθαν στην UEFA ότι είχε κάποιες δικαστικές εμπλοκές ο Μαρινάκης.

  3. Ο/Η Φώτης λέει:

    Την θυμάμαι την συζήτηση και μάλιστα θυμάμαι την διαφωνία που είχατε με τον Στηβεν για το ποιος θα αναλάβει.
    Πιστεύετε ότι αν αναλάβει ο Κόκκαλης θα αλλάξουν κ τα διοικητικά σε εμάς; ή θα πάμε σε ένα μινιμουμ συνεννόησης μεταξύ όλων ;
    Και το λέω αυτό γιατί σε λίγο καιρό, με τους βαθμούς που δεν μαζεύονται στην Ευρώπη, δεν θα υπάρχουν τα πολυπόθητα 25 εκ. Όταν δεν θα υπάρχουν, λογικά μιλώντας, δεν θα αναγκαστουν να σταματήσει ο πόλεμος εξόντωσης;

  4. Ο/Η Γιώργος Κιντής λέει:

    @ Φώτης
    Η ιστορία λέει ότι το αντίθετο συμβαίνει. Όταν τα λεφτά λιγοστεύουν, πρώτα γίνεται εμφύλιος μέχρις εσχάτων. Μόνο αφού επέλθει ολική καταστροφή, συνήθως οι επίγονοι των “πολεμάρχων” εγκαθιστούν την “δημοκρατία”. Δυστυχώς, πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι: οι επικεφαλής και των τεσσάρων μεγάλων ομάδων ανδρώθηκαν σε περιβάλλον “δικτατορίας” κι έχουν μάθει να μην εμπιστεύονται κανέναν. Χωρίς αμοιβαία εμπιστοσύνη, δεν μπορεί να υπάρξει “δημοκρατία”.

    Αν ο Κόκκαλης είναι όντως ο διάδοχος του Μαρινάκη, η ιστορία έχει δείξει ότι είναι εξαιρετικά μεθοδικός και προνοητικός, κάνοντας κινήσεις με μεγάλο χρονικό ορίζοντα. Συνεπώς, αν σκοπεύει να επανεμπλακεί, θα εκπλαγώ αν δεν έχει πάρει τα μέτρα του και δεν έχει δρομολογήσει ήδη καταστάσεις σε σχέση με τους άλλους τρεις ανταγωνιστές. Υπάρχουν ήδη κάποιες ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση (π.χ., οι αποφάσεις της ΕΕΑ για το Μελισσανίδη μόνο αθώες δε μου φαίνονται, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος).