Παστρικες δουλειές

Ηταν κάποτε μια ”παρέα” φίλων του ΠΑΣΟΚ. 1ος ο εργολάβος Καλογρίτσας,δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ,φίλος του Άκη και του Γιαννόπουλου. 2ος ο κουμπάρος του Καλογρίτσα εργολαβομηχανικός Σπίρτζης, πρόεδρος του ΤΕΕ με την ΠΑΣΚΕ. 3ος ο δικηγόρος Ματζουράνης, προφυλακισμένος για το σκάνδαλο Κοσκωτά ,γραμματέας του Υπ Συμβουλίου επί ΠΑΣΟΚ. 4ος ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ρουμελιώτης,καταδικασμένος για το σκάνδαλο Κοσκωτά και 5ος ο καθηγητής ΑΕΙ Δουληγέρης, διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ σε ΙΚΥ, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΔΑΕ(αρχή διασφάλισης απορρήτου επικοινωνιών) κ.α. Όλοι αυτοί,όταν το σκάφος του ΠΑΣΟΚ άρχισε να μπάζει νερά,έφυγαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξτε τώρα κάτι συμπτώσεις. Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σπίρτζης το καλοκαίρι στα μουλωχτά περνάει μια διάταξη η οποία καταργεί το ασυμβίβαστο εργολάβου του δημοσίου και καναλάρχη. Αμέσως μετά ο κουμπάρος του εργολάβος Καλογρίτσας(που έχει αγοράσει την τεχνική εταιρεία του Τσίπρα,είναι κουμπάρος του Καμμένου και Συριζαίος) κάνει αίτηση για άδεια καναλιού. Ο Καλογρίτσας καταθέτει εκπρόθεσμα εγγυητική 3 εκατ για το διαγωνισμό και ο Ματζουράνης που είναι υπεύθυνος νομικός σύμβουλος του διαγωνισμού,την αποδέχεται. Η εγγυητική είναι της Τράπεζας Αττικής η οποία είναι η μοναδική που δεν υπόκειται σε έλεγχο του ΤΧΣ, αλλά ελέγχεται από την κυβέρνηση .Ο Καλογρίτσας παίρνει άδεια,αλλά δεν έχει το ρευστό όχι μόνο για το σύνολο του ποσού(52,6 εκατ) αλλά ούτε για την πρώτη δόση(17,5 εκατ). Ο Δουληγέρης που είναι υπεύθυνος ελέγχου πόθεν έσχες αν και άσχετος με τα οικονομικά, αποδέχεται κάτι διεκδικούμενα βοσκοτόπια στη Ιθάκη που ανήκουν σε ένα φίλο του Καλογρίτσα, τα οποία θα βάλει λέει εγγύηση ο Καλογρίτσας για να δανειστεί από την Τράπεζα Αττικής. Η κυβέρνηση διορίζει σ΄αυτή την Τράπεζα το Ρουμελιώτη που θα εγκρίνει το δάνειο,εκτιμώντας τη αξία των βοσκοτόπων σαν να ήταν οικόπεδα στο Κολωνάκι. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Στουρνάρας όμως δεν εγκρίνει το διορισμό Ρουμελιώτη και την ίδια μέρα ο εισαγγελέας πάει σπίτι του για έρευνα για μια παλιά υπόθεση της γυναίκας του.Έτσι ο Ρουμελιώτης θα πάει στη Τράπεζα. Έτσι το δάνειο θα εγκριθεί. Έτσι ο Καλογρίτσας θα πάρει κανάλι.Έτσι ο Ματζουράνης θα εγγυηθεί νομικά και ο Δουληγέρης τυπικά. Έτσι ο Σπίρτζης θα υπογράψει την άδεια……..έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει δική του Τηλεόραση…….και η διαπλοκή θα έχει τσακιστεί

Γιατί αν δεν φωνάξει περί αφελληνισμού αυτός που έδωσε τις τράπεζες σε τιμή …0.003 ευρώ σε hedge funds ποιος θα φωνάξει; Αν δεν φωνάξει αυτός που προχώρησε σε αυξήσεις κεφαλαίου με τις τράπεζες σε καθεστώς capital controls και επιλεκτικής χρεοκοπίας, ποιος θα φωνάξει; Αν δεν φωνάξει για το δημόσιο συμφέρον αυτός που μείωσε στο 1/3 τη μετοχική συμμετοχή του δημοσίου στις τράπεζες, και εξαέρωσε 20 δισ. περιουσία του δημοσίου σε λίγους μήνες ποιος θα φωνάξει;

img_5653

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Παστρικες δουλειές

  1. Ο/Η conpater λέει:

    Δημητρη,και γιατι τελικα ο Ρουμελιωτης θα παει στην τραπεζα,μετα την επισκεψη στο σπιτι του Στουρναρα για την παλια υποθεση της γυναικας του…..?????

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ως ΜΗ εκτελεστικος. Ο Στουρναρας ΔΕΝ ειναι αυτος που αποφασιζει αλλα μπορει μονο να εγρινει η οχι. Αν η κυβερνηση θελει να ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ- οπως κανει και στο θεμα των ΜΜΕ- ο Στουρναρας δε μπορει να το σταματησει μιας και δεν ειναι συστημικη τραπεζα- δηλαδη να ελεγχεται απο το SSM/Ευρωπη, αλλα τραπεζα της κυβερνησης- εκτος ελεγχου. O δε Στουρναρας (παλιο ΠΑΣΟΚ θυμιζω) ειναι απλα ποεδρος της ΤΤΕ, ΔΕΝ παιρνει τη τελικη αποφαση ουτε μπορει να την αποτρεψει.

    Η τραπεζα ΕΠΙΣΗΜΑ πλεον εχει δοθει σε καταδικασμενους για το σκανδαλο Κοσκωτα για να φανε οτι προλαβουν το λιγο χρονο που τους εμεινε. Με θαλλασοδανεια (που πλεον ηρθε το νεο και τα λεμε βοσκοτοπια) με ακαλυπτο ΜΚ κλπ κλπ. Αυτο δεν αποκλειει ενα ομορφο ειδικο δικαστηριο (τη ξερει και ο Ρουμελιωτης και ο Ματζουρανης τη διαδικασια) για το Σπριτζη το Παππα και το Τσιπρα, ας πουμε για την υποθεση του ΤΣΜΕΔΕ. Τα 70εκκ που λειπουν απο την ΑΜΚ και τη καλυψη των 100εκ σε προνομιουχες μεχρι 31-12-2016 (σε 3 μηνες).
    Ασε σου λεω το παω ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

    ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΥΛΙΚΟ.

    Για παραδειγμα ενα μικρο bonus απο την Roland Berger απο τον Μαρτιο του 2016 κατι που επιμελως οι ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΙ το εχουν θαψει:

    «Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου της Attica Bank ATE της 16ης Μαρτίου 2016, η εταιρεία μας δηλώνει ότι κατά την εκδίκαση της αιτήσεως πτωχεύσεως κατά της Attica Bank της 16ης Μαρτίου 2016 επιφυλαχθήκαμε παντός νομίμου δικαιώματος μας για άμεση επαναφορά του δικογράφου καθότι ο Δικηγόρος της Attica Bank Ι. Ματζουράνης όλως παρανόμως, εμφάνισε στο δικαστήριο άδεια εκδικάσεως από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών χωρίς να έχει ενημερώσει ως όφειλε τους αντιδίκους γεγονός το οποίο συνιστά λαθροχειρία και απάτη συμφώνως του κώδικα δεοντολογίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του κώδικα δεοντολογίας μας όπως αυτός διέπεται από το Code of Conduct του Financial Conduct Authority UK από το οποίο επιτηρούμαστε.

    Ευθύς προβήκαμε στις ακόλουθες ενέργειες:

    Α. Επαναφέραμε με κλήση την από 16.3.2016 Αίτηση Πτωχεύσεως της Attica Bank ΑΤΕ Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία αυτή την στιγμή παραμένει ενεργή και εγγεγραμμένη στο Διατραπεζικό Σύστημα Δίας και Τειρεσίας

    Β. Καταθέσαμε νέα μηνυτήρια αναφορά κατά της Attica Bank και των στελεχών της

    Ενώπιον της Kας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου (ΑΠ16316) ΗΤΟΙ ΤΩΝ :
    1. Γαμβρίλη Ιωάννη Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου ATTICA BANK
    2. Αντωνόπουλο Αλέξανδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ATTICA BANK A.Τ.E.
    3. Ιωαννίδη Ιωάννη, Γενικό Διευθυντή ATTICA BANK A.Τ.E.
    4. Ματζουράνη Ιωάννη, Δικηγόρο ATTICA BANK A.Τ.E.

    για τα αδικήματα της
    α. Σύσταση-Διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης (187πκ)
    β. Της Απάτης κατά του Δημοσίου (386πκ με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου)
    γ. Της Απάτης κατά Νομικού και φυσικού Προσώπου (386πκ)
    δ. Της Εκβίασης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια (385πκ)
    ε. Της υπεξαίρεσης αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (375π.κ)

    Γ. Προβαίνουμε σε άμεση εκτέλεση της από 10.5.2016 Αποφάσεως του High Court of Justice του Λονδίνου κατά της ATTICA BANK A.E. και θα κατάσχουμε κατ’ αρχήν οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία της ATTICA BANK A.E. βρίσκονται επί Αγγλικού Εδάφους και εν συνεχεία βάσει της Κοινοτικής Οδηγίας Εuromifid διασυνοριακής δωσιδικίας, θα εκτελέσουμε επί των περιουσιακών στοιχείων της ATTICA BANK A.E. επί ελληνικού εδάφους. Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας

    ΚΟΙΝΩΣ οι ανωτερω κ.κ ΔΙΩΚΩΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ (συσταση Ε.Ο, απατη, υπαιξερεση) και ο Παππας-Τσιπρας τους διορισε οχι μονο στη τραπεζα αλλα τον Ματζουρανη ως δικηγορο του δημοσιου για τις αδειες.
    Η δε ΦΟΥΣΚΑ με τα 100 εκκ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕΣ μετοχες (κατι που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ και το διαβαζεις ΕΔΩ πρωτος) ειναι μετοχες που στις 31-12-2016 αν δε καλυφθουν με ΜΕΤΡΗΤΑ χανουν την αξια τους. Ποιος ειναι ο κατοχος των 100εκκ ευρω?
    Θα δωσω 2 tips:
    1) To παλιο ΠΑΣΟΚ παει το θεμα στην Ευρωπιακη βουλη και ζητά την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και αντίγραφο της έκθεσης ελέγχου της ΤτΕ και του SSM
    2) Οι κεφαλαιακες αναγκες της τραπεζας (δηλαδη τα λεφτα που θελει για να λειτουργησει) υπολογιζωνται μεταξυ 800εκκ με ΕΝΑ (1) ΔΙΣ!! την ωρα που δεν καταφεραν να βρουν 70εκκ στην ΑΜΚ.

    Φυσικα τα λεφτα του ΤΣΜΕΔΕ εχουν ηδη χαθει και οι μηχανικοι θα παρουν τις αναλογες συνταξεις..

    Τραπεζα Κρητης και Κοσκωτας? ΓΑΤΑΚΙΑ ηταν μπροστα τους. 35-40 δις ΔΡΑΧΜΕΣ ειχε φαει ο Γιωργαρος τοτε, στα 340ΔΙΣ το παρεακι με αρχηγο τον Αλιεξη.

  3. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Ο κάτοχος των 100 εκ. μήπως αρχίζει από ΣΥ…

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Χαρης
    Στο κειμενο ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ και ειναι μεχρι 31-12-2017. Οχι οτι αλλαζει η κατασταση απλα αντι για 3 μηνες ειναι 15.
    ΠΑΛΙ πρεπει να βρεθουν 100εκκ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ και οπως το πανε οι ΤΣΥΡΙΖΑ στην οικονομια πιο πιθανο ειναι να κερδισει η ΑΕΚ το CH.L με αντιπαλο τη Barcelona σε τελικο στο Καμπ Νου, παρα να κανουμε προκοπη ΟΙ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ

    Η τράπεζα, με βάση το νόμο Αλογοσκούφη (ειδες πως ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ οι κακοι δεξιοι οταν ειναι να ΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ λεφτα? ) , έχει πάρει 100,2 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο εκδίδοντας προνομιούχες μετοχές. Οι προνομιούχες μετοχές, όμως, παύουν να αναγνωρίζονται από τον SSM στον Common Equity Tier I από την 1η Ιανουαρίου του 2018.

    Επισης η Αττικής θα πρέπει να καλύψει τα 70 εκατ. ευρώ από την αγορά. Ενδεχόμενο κάλυψης των 70 εκατ. από τους υφιστάμενους μετόχους μάλλον δεν υπάρχει, καθώς μια από τις απαιτήσεις που έχει θέσει ο SSM είναι η μείωση του ποσοστού που κατέχει σήμερα το ΤΣΜΕΔΕ κατά περίπου 5%. Το οποιο ΤΣΜΕΔΕ εχει ΦΥΣΙΚΑ χασει τα λεφτα του ηδη..
    Όπως είναι γνωστό, η Αττικής πρέπει να αντλήσει περίπου 70 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει πλήρως τις κεφαλαιακές της ανάγκες, όπως προέκυψαν με βάση το δυσμενές σενάριο της περσινής συνολικής αξιολόγησης (AQR και stress test).

    Για την άντληση των παραπάνω κεφαλαίων είχε προκριθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις η συνδυαστική λύση της έκδοσης ομολογιών, που προσμετρώνται στον Common Equity Tier I, με κάλυψή τους από επενδυτή. Ο τελευταίος θα αναλάμβανε, ταυτόχρονα, τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 1,045 δισ. ευρώ.

    Η παραπάνω λύση δεν φαίνεται, όμως, να «περπατά». Oι προσφορές από ενδιαφερόμενους επενδυτές κρίνονται ως μη συμφέρουσες για την τράπεζα, λόγω του ύψους των σταθερών προμηθειών.

    Αν η τράπεζα αποδεχθεί κάποια από τις προτάσεις, θα πρέπει σε βάθος μερικών ετών να καταβάλει προμήθειες, το ύψος των οποίων ξεπερνά αισθητά το ποσό που θα βάλει ο επενδυτής για να αγοράσει τις ομολογίες!

    Εδω θα πω 2 πραγματα πριν κανω ΑΛΛΟ POST για ολο αυτο το ΑΠΙΘΑΝΟ παραμαγαζο που εχει στησει ο ΤΣΥΡΙΖΑ και εχει βουτηξει απιθανα κεφαλαια. Ειναι ΟΛΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ και εχει τρελλες απατες.

    1) ΠΟΤΕ- αν και μηχανικος- δεν μπηκα στη λογικη να παω να αναγνωρισω στο τοτε ΔΙΚΑΤΣΑ τα πτυχια μου. Που ζηταγανε κατι ΜΑΛΑΚΙΕΣ για να χανουμε το χρονο μας και τα λεφτα μας.Εδω ειναι, οπως εκει ειναι τα πανεπιστημια στο UK και για τα δυο, δουλεια στο δημοσιο ΔΕΝ με ενδιεφερε. Τυχον εργοδοτης σοβαρος στον ιδιωτικο τομεα δεν ασχολειται καν. Απο οσο ετυχε (μια φορα μονο εφτασα να δουλεψω ως μηχανικος) η Γερμανικη εταιρεια δεν ασχοληθηκε ΚΑΝ με τετοιες μπουρδες- οι τιτλοι ηταν αρκετοι και μια απλη ερευνα στο αναλογο Faculty of Engineering επισης.
    2) Επισης ΠΟΤΕ δεν καθησα να μπλεχτω με ΤΣΜΕΔΕ και αλλες τετοιες ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ. Ελλαδα και ταμεια ειναι εννοιες ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ μιας και ειναι φαλημεντο εδω και 30 χρονια. Τα ξεκοκκαλισε ο original σοσια-ΛΗΣΤΗΣ απο το 81 και επειτα. Αναγκαστικα το ΟΑΕΕ – πως διαλο το λενε- και τελος. Που μας πινει το αιμα σε σχεση με το τι παρεχει. Ενα καλο retirement plan με τη Lloyds- για να υπαρχει απλα- ειναι υπερ-αρκετο.
    Ειμαι – μιλαω για μενα και μονο- 1000% υπερ της λογικης: δουλευω οσο αντεχω, σιχαινωμαι τη ‘συνταξη’ και ζω απο τη δουλεια μου χωρις να περιμενω καποιο ‘ταμειο’ μετα απο 30 χρονια να με ζησει.
    Προτιμω να κανω ΕΓΩ το κουμαντο μου παρα ο καθε σαχλαμαρας πολιτικος, συνδηκα-ΛΗΣΤΗΣ, ποσο μαλλον το ελληνικο κρατος που ΟΠΟΥ εχει ανακατευτει τα εχει παει περιφημα…

  5. Ο/Η conpater λέει:

    Κανονικα,ετσι επρεπε να ειναι. Μια απο τις μεγαλυτερες ληστειες διαχρονικα ειναι οι κρατησεις στον μισθο. Που ερχονται μετα απο 30-35 χρονια και σου ΚΛΕΒΟΥΝ τα λεφτα. Δεν γουσταρω να μου κρατανε λεφτα για δυνταξη, τα κραταω και μονος μου. Αμα ειμαι ανικανος να κατσω να τα μαζεψω,κακο του κεφαλιου μου. Οχι ομως να τα δινω και να μου τα ΚΛΕΒΟΥΝ, η να τα χουν παιξει στα ζαρια και στα PSI για το…καλο μου. Στο χιλιαρικο κρατανε 240-250 ευρω , 3000 τον χρονο κοντα,επι 30 χρονια ειναι ενα 90αρι. Βγαλε ενα 30% για ιατρικα κλπ, ειναι να παιρνεις ενα 60αρι, που αμα το δεις γραψε μου. Αλλα αμα δεν εχουν ΚΑΙ αυτα τα λεφτα, πως θα λαμογιαρουν επενδυσεις και προμηθειες και…και…και… ΠΟΙΟΣ ομως εχει τα ΑΡΧΙΔΙΑ να κανει δυο απλα πραγματα, να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ αυτα που λεμε παραπανω, και με νομο η μισθοδοσια του δημοσιου τομεα να ειναι τουλαχιστον 30% λιγοτερη του ιδιωτικου. Οτι παιρνει σε επιδοματα ο ενας να παιρνει κι ο αλλος, και να σου πω εγω μετα ποσοι θα ψαχνουν για θεση στο δημοσιο.Αντε γιατι το γαμησαμε το θεμα οπως αναφερω σε σχολιο στο Steven…..

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    @conpater
    Εσένα σου κρατάνε τόσα. Εγω ως εργοδότης δίνω πολυ παραπανω και το χιλιαρικο φτάνει 42-44-45% κρατήσεις. Άρα σου κρατάνε (εσενα και εμενα αλλα για σενα..) 420-450 στο χιλιαρικο.
    Να πουμε λοιπον 450 ευρω/μηνα για 35 χρονια εργασιας? Βαζω ενα μεσο ορο. 450Χ12= 5400 Χ35 = 189,000 ευρω.
    Να πουμε ενα Μ.Ο ζωης 90 χρονια? Γιατι υπαρχουν και συνταξεις χηριας.
    Μενουν 190κ (χωρις τα εξοδα φαρμακων-περιθαλψης κλπ που ΠΑΝΤΑ στους ηλικιωμενους και υπαρχουν και ειναι μεγαλα) για 25 ετη (90-65).
    Δηλαδη 633 ευρω/μηνα.
    Φυσικα ΟΛΑ αυτα χωρις τα χρηματα που δινεις να τοκιζωνται για 35!! χρονια.

    Οταν λοιπον εχεις συνταξιουχους απο τα 45-50, εχεις συνταξεις που χτυπανε 2 και 3 χιλιαρικα και ΜΕΣΟ ΟΡΟ τα 882 ευρω, ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ οταν απο τα 633 δινεις 882 (στοιχεια υπουργειου εργασιας Ιουνιος 2015), δηλαδη 33% παραπανω? ΟΕΟ?

    ΞΑΝΕΛΕΩ τα ποσα ειναι ατοκα μεν (που ειναι τεραστια διαφορα) αλλα ειναι και 33% παραπανω απο οσο αντεχουν ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ που επισης ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ: Μια απλη βολτα στα φαρμακεια καθε μηνα να δεις τις ουρες απο τα γεροντακια για τα χαπια ειναι αρκετη.

    Ειπαμε εχουμε να ταισουμε ΟΛΟΙ μας τα ΔΥ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ 750,000 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ.
    Γι αυτο και οι μισθοι των ΔΥ ειναι το 15% του ΑΕΠ!!!!! χωρις τις συνταξεις.
    Γι αυτο και ΟΛΗ Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ μας ειναι να δανειωμαστε βαζωντας νεους φορους καθε μηνα για να εχουμε να πληρωνουμε καθε πρωτη τους ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.

    Τωρα για ιατρικο με 1000 ευρω ετήσια εχεις τα καλύτερα ιδιωτικά συμβόλαια με φουλ καλύψεις. Γιατι βλεπεις ο ιδιώτης δεν εχει να πληρώσει το στρατό απο τους ΔΥ και με το 1/5 των χρημάτων σου καλύπτει θέση που τα δημόσια δεν εχουν δει ουτε στον ύπνο τους. Εκει δηλαδη που όπως είπε χτες και το Δ.Ν.Τ ουτε σύριγγες και γάζες δεν εχουν