Α Ε Κ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Αλλιώς πηγαίναμε στο γήπεδο, εγώ κι άλλοι δέκα χιλιάδες, κι αλλιώς τελικά φύγαμε. Δεν ομιλώ τόσο πολύ για τον συναισθηματικό κόσμο μας, αλλά για την μπάλα που πραγματικά μάλλον την ξεχάσαμε. Όπως ξεχάσαμε και την ευκαιρία που είχαμε να βρεθούμε στην πρώτη θέση.

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Τιμούρ παίζει αυτό το σύστημα το άχαρο, το 4-2-3-1, κάνοντας συστηματικά λάθη. Διότι εξτρέμ, ούτε ο Μπακασέτας είναι, ούτε και ο Βάργκας. Σε αυτό το λάθος, έρχεται το πεισματάκι του, και χρησιμοποιεί τον Πέκχαρτ. Μιλάμε για εντελώς άχρηστο, που ούτε κεφαλιά έχει, ούτε κοντρόλ, ούτε ξέρει να παίρνει θέσεις, κι ούτε και παίζει ξύλο με τα αντίπαλα μπακ. Όλος ο κόσμος, μα όλος, κυριολεκτικά περίμενε υπομονετικά το πότε θα γίνει αλλαγή.

Όμως, δεν ήταν μόνο αυτός η αιτία του κακού. Η ομάδα στο πρώτο μέρος, ήταν κάκιστη, λόγω της κακής απόδοσης όλων των δημιουργικών χαφ. Στην ουσία πέταξε όλο το ημιχρόνιο αναλώμενη σε ένα οριζόντιο ποδόσφαιρο, με κάκιστες επιλογές και στην ουσία κανένα τελείωμα. Δεν κινδύνεψε πίσω μεν, αλλά το μπροστά ήταν ένα ναυάγιο. Ομάδα αδούλευτη, άχαρη, χωρίς ρυθμό και κανέναν ορθολογικό προσανατολισμό. Χαμένη μέσα στην ανούσια κατοχή της μπάλας.

Φταίει για όλα ο Κετσπάγια; Όχι βέβαια. Αν έχεις μέσα τον Πέκχαρτ, και οι Βάργκας και Μπακασέτας, πατάνε αλλού γι’ αλλού, παίζεις με τρεις παίκτες λιγότερους. Ένας Γιόχανσον από τα παλιά ή ένας Πατίτο που μέχρι και στο κέντρο συνέκλινε μπας και κάνει κάτι, δεν είναι αρκετοί. Να δώσουν την μπάλα πού; Τα μπακ είχαν λιγοστή κίνηση κι έφυγε ένα ημιχρόνιο, που μπορεί νάναι κι από τα χειρότερα που έχω δει ποτέ.

Τέλος πάντων, τα πράματα κάπως βελτιώθηκαν στην αρχή του δεύτερου μέρους, για κανά εικοσάλεπτο, όταν μπήκαν μέσα ο Χριστοδουλόπουλος και ο Πλατέλας, με μετατόπιση του Μπακασέτα, στην θέση του σέντερ φορ. Η ομάδα έβγαλε τρεξίματα, κίνηση από τα πλάγια και τον άξονα, και πλησίασε την αντίπαλη περιοχή με κάποιες αξιώσεις. Δεν ήταν κάποιο προϊόν ειδικής τακτικής, αλλά διάθεσης των νέων παικτών καθώς και σπρωξίματος του κόσμου.

Μετά από λίγο μπήκε κι ο Αραβίδης και τα πράματα γίνανε πιο λογικά. Η ομάδα έβγαζε αυτήν την επιθετικότητα που χρειαζόταν απέναντι σε έναν αντίπαλο που πλέον δεν παίρναγε την σέντρα, κι όλοι ελπίζαμε οτι κάτι θα γίνει. Φευ όμως. Η ομάδα έσβησε σε ένα εικοσάλεπτο και πλέον εθύμιζε σχολική ομάδα που γουστάρει τα γιουρούσια. Πραγματικά πονέσανε τα μάτια μας, αλλά δεν είναι εδώ η ουσία.

Δεν είναι η ουσία οτι ο Τιμούρ έκανε λάθη μεν, αλλά τα διόρθωσε δε. Ρίχνοντας μέσα ό,τι όπλο είχε. Η ουσία είναι οτι η ομάδα δεν έχει κάποια σοβαρή χαφάρα για να σηκώσει το βάρος της ψυχολογικής πίεσης, όπως η ουσία είναι οτι η ομάδα θα μπαίνει στα πιο σοβαρά παιχνίδια στηριζόμενη στην πολύ καλή αμυντική της λειτουργία, για να κλέψει το αποτέλεσμα. Η ομάδα είναι αδούλευτη για επιθετικές πρωτοβουλίες απέναντι σε κλειστές άμυνες. Αν δεν παίζει αυτό, τότε η ομάδα απλά δεν έχει παίκτες με ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Και δεν τα λέμε αυτά αέρα μπανά. Όταν σε ένα ενενηντάλεπτο, δεν μπορείς να φτειάξεις μια κλασσική ευκαιρία, τότε κι ο Αλμέιδα να έπαιζε, πώς να κάνει γκολ; Όταν έχεις ρίξει όλο το βάρος σε κανά μακρινό σουτ του Μπακασέτα, πώς το παιδί αυτό μπορεί να σηκώσει την φανέλα μας τόσο γρήγορα; Μην γελιέστε. Η ομάδα δεν ήταν έτοιμη να ανεβεί στην κορυφή. Λύγισε γρήγορα από την ευθύνη.

Μην μένουμε όμως σε αυτά που δεν είδαμε. Στην σούπα. Όλοι γκελάρανε, κι όλοι μαζί είναι. Το πραγματικά ανησυχητικό είναι οτι δεν είδα μέταλλο νικητή. Οτι δεν είδα παίκτες που θέλανε να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Μιλάω για τον Μπακασέτα και τον Μπακάκη. Οτι είδα παίκτες που λύγισαν κάτω από το βάρος της ευθύνης. Απέναντι σε έναν αντίπαλο, που αξίζει συγχαρητήρια, με χιλιάδες προβλήματα. Παθητικό μεν, αλλά σαν ΑΕΚ στο τηγάνι την επόμενη εβδομάδα.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να μιλάμε για διακριθέντες σήμερα. Διότι είναι μέρα γκέλας, ίσα με εκείνην του Παοκ, που όμως για εκείνον πράγματι ήταν γκέλα αφού στην τελική προσπάθεια ήταν άστοχος. Εμείς δεν είχαμε καν αυτήν την τύχη. Είχαμε κορυφαίο τον Γιόχανσον, τον Πατίτο και τον Τσιγκρίνσκι. Όταν λοιπόν έχεις κορυφαίους δυό αμυντικογενείς παίκτες σε παιχνίδι στο μισό γήπεδο, τότε είσαι για τα μπάζα. Ειδκά όταν ο εξτρέμ σου, παίρνει θέση στο κέντρο βλέποντας τα προπονητικά κενά σου. Αξίζει όμως και συγχαρητηρίων κι ο Λάζαρος, που πραγματικά το προσπάθησε πολύ, και που μάλλον κάποιοι πρέπει να αναθεωρήσουν την θέση τους οτι είναι εξτρέμ. Μαζί με τον Πατίτο, έδειξε οτι είναι μπουκαδόρος, και ξέρει πολύ μπάλα, εκτός του οτι ξέρει και το βάρος του στόχου μας. Κι αυτόν το είχε έξω ο Τιμούρ, που μας λέει οτι οι καλύτεροι στις προπονήσεις θα παίζουν . Άντε ρε μαλάκα, που ο Πέκχαρτ κι ο Βάργκας ήταν καλύτεροι. Άντε σοβαρέψου, που μου έγινες σαν τον αρχιμαλάκα τον Σέρβο της πούτσας πειθαρχίας.

Την καλημέρα μου μαζί με τις υγείες μας.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

13 Responses to Α Ε Κ – ΗΡΑΚΛΗΣ

  1. Ο/Η mporat λέει:

    Ως πότε θα επιλέγουμε μίζερους προπονητές; Τι μοντέλο είναι αυτό;Και δεν το λέω ως μετά Χριστόν προφήτης, εξαρχής ήμουν παγωμένος με την επιλογή. Παίχτες έχουμε αλλά για κάποιο λόγο δεν τους εκμεταλλεύεται. Η διοίκηση όμως γιατί δεν παίρνει έναν προπονητή για την κανονική ΑΕΚ; Αυτή που θέλει να βλέπει ο κόσμος κι όχι ο βάτραχος. Τι ψάχνω τώρα ε;

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Χωρίς ίχνος γκρίνιας κι επειδή είμαι ασχετός με συστήματα ποδοσφαίρου, απλά έχω ένα ερώτημα. Η ενδεκάδα της ομάδας σε σχέση με τα 2 προηγούμενα παιχνίδια έχει 2 ελλείψεις. Μαντάλο και αλμειδα. Γιατί δεν πάμε να αντικαταστησουμε απλά αυτούς τους 2 , λέω εγώ με χριστοδουλοπουλο στη θέση του μανταλου και πεκχαρτ η αραβιδη στη θέση του αλμειδα. Γιατί πρέπει να γίνονται τόσες αλχημείες;

    Επίσης και κάτι άλλο, στα καθήκοντα του μαιστοροβιτς εκτος από παίχτες ειναι να προτείνει και προπονητές;

  3. Ο/Η Τζώνυ Παραπραστανίτης λέει:

    1) Ειναι οντως σοβαροτατο προβλημα οτι δεν εχουμε δευτερο σεντερ-φορ (ενω δεν ειμαστε και ακριβως σιγουροι οτι εχουμε και πρωτο σεντερ φορ…) Ε,πως να το κανουμε, και ψυχολογικα και μονο αν το δουμε, (και φυσικα και ”παιχτικα” ) δεν νοειται ομαδα χωρις ενδεκαδατο, σοβαρο γκολτζη μεσα στην περιοχη…

    2) τα λεγαμε και εδω οτι ηταν θεμα χρονου να ξεκινησουν οι φωνες για τον Τιμουρ. Λαθος μεγαλο αυτη την στιγμη. Ας δουμε πρωτα τι μπορει να κανει με τα συστηματα στην επιθεση και πως θα διασπωνται τα πουλμανακια… Επισης δεν ψαρωσα ποτε προσωπικα με τους κατα τα λοιπα συμπαθεστατους Μπακασετα και Αραβιδη και η αληθεια ειναι οτι μονο σε Ροντριγκεζ και Λαζαρο μπορω να ελπιζω γιατι οντως αυτοι οι 2 ειναι οι μονοι που ξερουν μπαλα…

    3) ειναι τραγικο να μπαινει στον αγωνα ο Βαγγελακης ο Πλατελλας (ή για αλλους ”Πλατελινιο” ανευ περαιτερου σχολιασμου….) και να υπαρχει εστω και η παραμικρη υποψια ελπιδας απο την κερκιδα οτι μπορει να κανει καμια σοβαρη ενεργεια αυτο το παιδι. Ενα εξτρεμ που καθε χρονο παιρνει και 3-4-5 κιλα…

    4) Μεγαλη ανακουφιση η παρουσια και η δραση των Τσιγκρινσκι, Σιμοες και Γιοχανσον. Πραγματικα αλαθητοι στο παιχνιδι τους…

    5) Συγχαρητηρια στον Ηρακλη. Μακαρι με τοσα προβληματα να μπορεσει να μεινει στην κατηγορια.

    to cut a long story short: Οντως ηταν χρυση η ευκαιρια και χαθηκε αλλα ψυχραιμια. Εχουμε να δουμε πολλα τετοια δυσκολα ματς οποτε :

    α) στηριξη σε Τιμουρ που τον ακουσα προν λιγο στο ραδιοφωνο και ηταν αρκετα φοβισμενος και αυτο δεν ειναι για καλο…

    β) δουλεια στα Σπατα φουλ

    γ) ενα/δυο σεντερ φορ ρε…

    και παμε παρακατω…

  4. Ο/Η Dimitris - IronMan 21 λέει:

    Καλησπέρα σύντροφοι. Δυστυχώς απεδείχθη πόσο πολύτιμος είναι ο Μάνταλος στην ΑΕΚ μας. Σίγουρα γι αυτή την αναρχία και το κόψιμο στη μέση φταίει και η απουσία του. Κάπου υποτιμήσαμε και τη δυσκολία του αγώνα, γι αυτό και το κάκιστο α’ ημίχρονο, κάπου και ο διαιτητής που έδινε πολύ εύκολα φάουλ σε μας (με 18 φάουλ κατά μας και 14 υπέρ μας έληξε) χαλώντας τον όποιο ρυθμό μας, και παρά τη φλύαρη κατοχή μας 71%. Στο τηγάνι τελικά φαίνεται απαραίτητη η παρουσία του αρχηγού και εγκέφαλου της ομάδας… θα μπορέσει όμως? Αξίζει το ρίσκο? Τουλάχιστον θα έχουμε το ΤΑΝΚ Αλμέιδα. Αυτός ο Τσέχος ήταν πραγματικά ανύπαρκτος, ο φετινός Κρισάντους… Κρίμα που δεν τα καταφέραμε. Ελπίζω κι εύχομαι τα καλύτερα για την Κυριακή,ίσως και η ισοπαλία καλή θα ήταν. Δημήτρης Iron 21

  5. Ο/Η netrino λέει:

    Του τα χωνουμε του Μανταλου αλλά no Πετραν no παρτυ.Δεν ηταν κακή η ομάδα στο δευτερο ημίχρονο και επιτέλους εχει ποδοσφαιριστές που μπορουν να ντριμπλαρουν.
    Ο Τιμούρ πρέπει να σταματησει να εχει εμμονή με τον Μπακασετα,αυτός επρεπε να βγει κ οχι ο Σιμοες.

  6. Ο/Η Alexandros_NY λέει:

    Αυτά συμβαίνουν όταν παίρνεις προπονητή από τα αζήτητα, για να μπαλώσεις την ανυπαρξία σου …. Βγάλαμε τα ματια μας και σήμερα … όπως και την προηγούμενη φορα στα δευτερα ημίχρονα, μην ξεχνιόμαστε..

    ΥΓ.: Ετοίμαζε το τραπέζι, το πρωτάθλημα με κιάλια και φέτος …

  7. Ο/Η Savvi λέει:

    Από την αρχή είμαι πολύ επιφυλακτικός για τους στόχους της φετινής ΑΕΚ. Στα δύο Ευρωπαϊκά ματς είδαμε μια ομάδα που σε γέμιζε περισσότερο ελπίδα και όχι ενθουσιασμό. Ελπίδα γιατί δεν μπορούσες με δύο παιχνίδια και με προσθήκες παικτών της τελευταίας στιγμής συν το νέο προπονητή να γνωρίζεις το ταβάνι της ομάδας. Στα υπέρ η χρησιμοποίηση ενός νέου παίκτη στα αμυντικά χαφ ο οποίος στην συνέχεια ξεχάστηκε. Βαφτίσαμε τον παλαίουρα Λαμπρόπουλο αμυντικό χαφ, οκ θα σου πω εγώ, κάτι παραπάνω ξέρει ο προπονητής. Στη συνέχεια κερδίζουμε τα 2 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος σχετικά πάντα, εύκολα. Και στα δύο παιχνίδια η ΑΕΚ δεν είχε την κατοχή του κέντρου η οποία σε γεμίζει ασφάλεια στο τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Συγκεκριμένα με την Βέροια ήρθε μια αγχώδης νίκη. Πολύ εύκολα θα μπορούσε να μας κάνει κηδεία η πρώτη υποψήφια ομάδα για τον υποβιβασμό. Αλλά κερδίσαμε και όλα τα προβλήματα τα σκουπίσαμε και τα ρίξαμε κάτω από το χαλάκι. Αν και είχα την ελπίδα όπως και όλος ο κόσμος φαντάζομαι ότι που θα πάει θα βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι ήρθε το παιχνίδι με τον Ηρακλή των χιλίων προβλημάτων να επιβεβαιώσει τις αδυναμίες μας τόσο προπονητικά όσο και αγωνιστικά(αν και ακόμα είναι σχετικά νωρίς για να προεξοφλούμε το οτιδήποτε). Το ότι μιλάω για τον προπονητή δεν σημαίνει ότι δεν τον στηρίζω. Πρέπει να καταλάβει ότι η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια για πειραματισμούς.

    Ο Μπακασέτας είναι καλός αλλά θέλει χρόνο. Αν όμως τον έχεις κάνει λάστιχο τι να σου κάνει. Τη μία εξτρέμ την άλλη κέντρο και στο τέλος φορ ok whatever… Ο Μάνταλος από την άλλη δεν ξέρω πότε θα κάνει καλό παιχνίδι και όσο περνάει ο καιρός νομίζω ότι είναι καλύτερο και για αυτόν(την καριέρα του) και την ΑΕΚ να γίνει ένα σύγχρονο αμυντικό χαφ. Τέλος ο Αραβίδης έχει δίκιο να θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο γιατί στο παιχνίδι με την Βέροια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Από εκεί και πέρα η ενέργεια του είναι απλά απαράδεκτη. Είσαι χολωμένος οκ δεν λέω αλλά μην βγαίνεις σαν κατίνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βρες τον αρμόδιο και εξέφρασε τους προβληματισμούς σου όμορφα και καλά χωρίς να μάθει κανένας απολυτός τίποτα.

    ΥΓ: Απαράδεκτη η βουτιά του Χριστοδουλόπουλου στο 93.

  8. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    Συγγνωμη Στηβεν που το γραφω εδω , αλλα επειδη ξερω πως διαβαζει ο μαλακας Κετσετζογλου θελω να τον ενημερωσω για κατι

    Κετσετζογλου ο χρηστης dimitris_larisa εχει στο προφιλ του φωτογραφια του γιου μου..εστειλα απαντηση στον ιδιο στο κεντρικο θεμα για το χθεσινο παιχνιδι , δεν την ανεβαζετε…εστειλα μην. σε εσας αλλα με γραψατε στα αρχιδια σας..
    τι πρεπει να κανω για να τον ενημερωσετε εσεις να την κατεβασει ή ακομα και να την αποκλεισετε εσεις, απο την στιγμη που δεν μου περνατε απαντηση στο μπουρδελο σας?και ειμαι κ πολυ ευγενικος σε περιπτωση που παρεξηγηθεις..

    εσυ θα γουσταρεις να σου μοστραρει ο καθε μαλακας τα παιδια σου?

    ευχαριστω για το βημα Στηβεν !!

    για την αεκ ( τα μικρα γραμματα δεν ειναι λαθος ) καμια κουβεντα..αεκ καταντησε…ελαφρια πολυ…

  9. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Απογοήτευση, το κύριο συναίσθημα μου.
    Και άγχος για το πως θα διαχειριστεί το παιχνίδι με τον γαύρο ο καραφλός.
    Όση και να του είχα, όχι πολύ η αλήθεια, πάει. Πάει όχι τόσο για την ισοπαλία αλλά για τον πως είδε τον αγώνα και το τι μετέδωσε στους παίχτες. Ο προπονητής πρέπει να είναι και ηγέτης και να το μεταδίδει στους παίχτες. Να γυαλίζει το μάτι του και να έχει την τρέλα του όπως πχ ο Πογιέτ που είχαμε. Ο Τιμούρ πάντως εμένα τίποτα από αυτά δεν μου βγάζει.
    Τώρα να παίζουν στην ΑΕΚ παίχτες όπως ο ψηλός και ο κοντός και να θες να πάρεις πρωτάθλημα με αυτούς έστω και σαν αλλαγή δεν το καταλαβαίνω, άσχετα αν παίζαμε χτες με τον Ηρακλή

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Εύλογη η απορία σου για τις αντικαταστάσεις, αλλά σε έχω καλύψει με τα πεισματάκια και την δήθεν σέρβικη πειθαρχία. Οι προπονητές πράγματι περιλαμβάνονται στην δουλειά του Ντάνιελ, αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά για την ΑΕΚ.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Alexandros_NY : έτοιμο είναι το τραπέζι. Εσύ μάζευε λεφτά διότι θα κεράσεις.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Warlock1924 : Αν χρειάζεσαι περαιτέρω βοήθεια, μου λες.

  13. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    κάπου διάβασα ότι θέλει να φέρει Κύπριους ο Τιμούρ Αν είναι αλήθεια τι να πω, έλεος