ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝΕ

Το περιώνυμο  “50-50” δεν ξέρω πόσο έχει οφελήσει την ΑΕΚ ή την “κάθαρση”   “για να πάρουμε τις Κυριακές μας πίσω”- ή “για να τον πάρουμε τις Κυριακές από πίσω”,-αλλά το μερίδιο κερδών του “τίγρη” του πάρκου από τον ΟΠΑΠ,σίγουρα έχει αυξηθεί.

Πάλι καλά που και οι άλλοι δύο-οι φερόμενοι ως ανταγωνισταί του τίτλου- είναι στα ίδια χάλια με εμάς και έτσι το δικό μας χάλι δεν μονοπωλεί και κατ επέκταση δεν είμαστε σαν τη μύγα μεσ’το γάλα.

Δηλαδή, η μετριότητα πλέον είναι ο κανόνας και άρα μετριάζει κάπως-χωρίς να αμβλύνει φυσικά-την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. Αγωνιστικό, προπονητικό,ακαδημίες,διευθυντικό κλπ.

Παντού μια βαριεστημάρα παρέα με την απαραίτητη έλειψη γνώσης και αξιοπιστίας. Με ένα Μελισσανίδη μάλλον “στεγνό” και αδιάφορο,σαν ιδιοκτήτη καφετέριας  που την άνοιξε με λεφτά του ΕΣΠΑ και περιμένει τους πελάτες καθισμένος σταυροπόδι με την πουράκλα στο στόμα. Με έναν Μπάγιεβιτς που απλά υπάρχει εκεί για τον ίδιο λόγο που υπάρχει και το πορτραίτο του “ήρωα με παντούφλες”.  Με έναν Δημητριάδη που παριστάνει την  απότιστη γλάστρα στον βασιλικό της καφετέριας.Με Στράτους σαν πουρί στη λεκάνη και Αγγελικούλες σαν κιτρινισμένα καρτ-ποστάλ στον τοίχο. Με προπονητές-περαστικούς που έρχονται για να φύγουν,μόνο και μόνο για να μη φύγουν τα κάδρα,τα καρτ-ποστάλ, οι  ζαρντινιέρες με τους βασιλικούς. “Οικογενειακή επιχείρηση” έγινε η ΑΕΚ. Τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε.

Λογικό αυτό. Εχεις ένα μαγαζί και δεν πάει καλά. Κάθεσαι στην εξώπορτα,απλωμένος σε τρεις καρέκλες ως ιδιοκτήτης και ως Ελληναράς ψάχνεις τι φταίει ξύνοντας με αγωνία τα αρχίδια σου. Δεν τα βάζεις με τα αντικείμενα. Αλλάζεις τον υπεύθυνο της κουζίνας. Δεν μπορεί. Μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά του ΕΣΠΑ,θα τον έχεις βρει τον πάμφηνο “Κλοπ”. Σερβιτόρους,πόσους να αλλάξεις και γιατί. Μπορεί οι περισσότεροι να είναι “Ανέστιδες” και να μη κάνουν ούτε για ταβέρνα στη Χασιά,αλλά και γιατί να πάρεις καλύτερους αφού ούτε ανάλογο σεφ δεν σκοπεύεις να πάρεις.Και γιατί να πάρεις,αφού η ταβέρνα είναι στα γκρεμά,δίπλα σε κάτι κατσίκια,στο κωλοχώρι των Βαλκανίων. Και έτσι θα συνεχίσουν να κάνουν “κουμάντο” κάτι παντόφλες, μόνο και μόνο επείδη είναι “οικογενειακό κειμήλιο”. Ο “Χάτσικο” του Μελισσανίδη είναι ο Μπάγεβιτς. Οταν αποδημήσει εις τας αιωνίους μονάς ο “μεγιστάνας”, ο Ντούσαν θα ξαπλώνει πάνω στο μάρμαρο και νηστικός επί βδομάδες θα γρυλίζει; Μάλλον.

Αντί για φιλετάκια λοιπόν,πάρε μαλάκα πελάτα μια φασολάδα, βούτα και το ξερόψωμο μέσα και σαν φας,άντε να μας κλάσεις τα αρχίδια σε καμιά γωνία.

Που θες και ποιότητα και θέαμα και οργάνωση και πλάνο και σχέδια 5ετίας. Αμα θες τέτοια,να αλλάξεις διαβατήριο και να πάρεις ένα όπως του Σόιμπλε. Εδώ είναι Ελλάντα και γαμάμε τα πάντα.

Υ.Γ: 15 μονάδες μπροστα λέει η Ν.Δ. Πάλι θα βγάλει το ξίφος της δικαιοσύνης και της εξιλέωσης ο “γίγαντας” μαλάκας. Από την Σκύλα στην Χάρυβδη και από τον Αννα στον Καιάφα,με το σταυρό στον ώμο. Και καλά. Ο Αλλος αναστήθηκε. Ετούτοι οι μαλάκες τί ακριβώς περιμένουν,εκτός από τα χαμένα κεκτημένα,δηλαδή τα βολέματα,τις επιδοτήσεις,τις αρπαχτές και το δημοσιο αραλίκι;

Τι να σας δώσουν βρε. Δεν έχουν άλλα. Δεν τους δίνουν πια οι απώξω. Και νομίζω κάνουν σωστα. Δεν  μπορείς συνέχεια να ταίζεις κάποιον. Θα σκάσει. Πρέπει να έρθει και η εποχή της σόδας. Αυτήν περνάμε τωρα. Μας θέλουν “fit”.  Βολευτείτε λοιπόν εκει με κανένα “μην απολύεις τον δούλο σου Δέσποτα” και εις το μέλλον,βλέπουμε για νέα πακέτα “Ντελόρ”, “Σαντέρ” κλπ. Θα ξανάρθουν. Αυτό γίνεται 200 χρόνια. Απλά είναι θέμα “timing”.

Αν είσαι τυχέρος, θα πέσεις σε εποχή Αντρέα,θα φας καλά ο ίδιος αλλά θα πεινάσει το παιδί σου. Αν όχι,θα πέσεις σε εποχή Γιωργάκη, όπου θα ψιλοφάει το παιδί σου και θα ψοφίσεις ο ίδιος.

Και εδώ που τα λέμε,το βρίσκω δίκαιο. Αλλωστε αυτό είναι επιταγή της Φύσης.Εχετε δει αγέλη να μοιράζετε περιορισμένη τροφή; Της πουτάνας γίνεται. Ποιοι επιβιώνουν τελικά; Τα γερά νεαρά πρωτίστως.  Κατόπιν,βλέπουμε.

Οπότε-λογικά,-τα παιδιά που γεννιούνται αυτήν την εποχή θα φάνε με χρυσά κουτάλια. Τα παιδιά αυτών,θα ζήσουν μνημόνια και “σόδα”. Και πάει λέγοντας. Αρα λογικά πάλι, η κόρη του καράφλα και εγγονή του Αντρέα θα δώσει αυτά που έδινε ο παππούς και μας στέρησε ο καραφλός πατέρας. “Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες, ότι αυτοί- τα τέκνα τους μάλλον-χορτασθήσονται”

Κάντε υπομονή και φυτέψτε καμιά λεμονιά,εν ανάγκη καμιά χασισιά στον κήπο. Το λένε και οι προφητείες άλλωστε: “…πάλι με χρόνια με καιρους, ξανά-μανά θα φάμε….”

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝΕ

  1. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Θα βγει ο κυριακος να μας σωσει απ τον αλεξη,που μας εσωσε απ τον αντωνη που μας εσωσε απ τον γιωργακη που μας εσωσε απ τον κωστακη και παει λεγοντας
    40 + ετη τωρα.
    Εχω πλεον την εντυπωση οτι το προβλημα εγκειται στο τι καταλαβαινει ο καθενας οταν μιλαει για σωσιμο.
    Δηλαδη το ολο μπερδεμα εχει προκυψει απο διαφορετικες ερμηνειες.
    Η συγκεκριμενη λεξουλα μπορει να χρησιμοποιηθει ποικιλοτροπως.
    Για παραδειγμα λεμε “σωθηκε απο βεβαιο θανατο”.Σε αυτη τη περιπτωση υποδηλωνεται η λυτρωση,οτι καποιος γλυτωσε απο κατι.
    Λεμε ομως και “σωθηκε το λαδι”,υποδηλωνοντας μειωση η εξαντληση ποσοτητας,μεγεθους.
    Εδω πιστευω οτι βρισκεται το κρισιμο σημειο.
    Οι μεν ψηφοφοροι θεωρουν οτι ψηφιζοντας σωστα(γελαστε ελευθερα),
    θα πετυχουν το πολυποθητο σωσιμο,τη λυτρωση,την απαλλαγη απο τα προβληματα.
    Οι δε πολιτικοι,δηλωνουν διαρκως οτι θα σωσουν τη χωρα,τον λαο,
    αλλα μαλλον τελικα εχουν στο νου τους(και στην ατζεντα τους),
    την αλλη σημασια της επιμαχης λεξης!
    Οποτε συμπεραινουμε εκ των πραγματων το εξης παραδοξο:
    Εχουμε εναν λαο που θελει να σωθει και τους ηγετες του που εργαζονται για να
    πραγματοποιησουν την συγκεκριμενη επιθυμια,η οποια αλλωστε αποτελει κοινο στοχο ολων των εμπλεκομενων!

    Οποτε προς τι η γκρινια και η μουρμουρα;
    Μιλαμε για εναν λαο που ο διακαης του ποθος ειναι να σωθει και σιγα σιγα σωνεται…
    Θα μου πεις,ναι αλλα με αυτου του ειδους το σωσιμο τελειωνει,σε λιγο δεν θα
    υπαρχει…
    Και θα σου πω,τι μαλακιες ειναι αυτες που λες ρε να ουμ;
    Ξερεις ποιος ειμαι εγω;

  2. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Καλώς τονε κι ας άργησε.Ο αγέρας εκεί στα νότια ,όπως βεβαιώνω και ο ίδιος,ειναι αναζωογονιτικός τα μάλα,για τα εγκεφαλικά κύταρα και όχι μόνον…Οπότε,είναι αναμενόμενο να γράφουμε αναλόγως,όπως σήμερις…
    Μια ψιλοδιαφωνία υπάρχει,ως προς την ¨οικογενειακήν¨ επιχείρησιν…Προς το παρόν,εικάζεται ότι δεν έχει ολοκληρωθεί…Θα θεωρείται ολοκληρωμένη,εάν κι εφ’ όσον ευοδωθεί ,το κόλπο με το γήπεδον…Οπότε κι ο υιός-κοπρόσκυλος λύσει το βιοποριστικόν του δια τα επερχόμενα 49,59,μπορεί και 69(ακόμα ομορφώτερα) έτη…Αλλέως ,πέως ,πως θα ¨εξαναγκαστώμεν ¨σε ηρωικήν έξοδον μέσω παραλιακής…Αυτά τα ολίγα,χάρηκα που σε ακούσαμε .Αν και την ακούμε καθημερινώς,όπως έχει διαμορφωθεί η μη αναστρέψιμος κατάστασις…Και πως να μην είναι,όταν η λοβοτομή έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο τον γίγαντα λα(γ)ό,που αναμένει την σωτηρία του,πηγαίνοντας από τον καριόλη τον φασιστερό καταληψία του πρωκτού,στο ζομπιακό απόβλητο…Η γραικυλία και ο γραικυλοπίθηκος …σε πλήρη αποθέωση…η απονέκρωση;Τα έχω χαμένα…η οσμή πάντως, του ερισκομένου σε τυμπανιαία κατάσταση πτώματος,ελπίζω (δλδ είμαι βέβαιος),ότι εκεί ¨κάτω¨δεν σε φτάνει…Οπότε…να είσαι καλά και να μην χάνεσαι…

  3. Ο/Η Ποντιακό placebo ! λέει:

    ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ .

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ορθή η προσέγγιση του “σωσμού”. Κατα αυτήν την έννοια,μπορούμε να πούμε π.χ.:”τον έσωσαν από τα βάσανά του,κάνοντάς του ευθανασία”. Και αυτό γλυτωμός είναι.Σώσιμο.
    Καλή σου μέρα Τάκη.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Καλημέρα Αγησίλαε. “Την ερχόμενη Κυριακή,έχει διακοπή πρωταθλήματος,άρα αποκλείεται να αυξηθεί η διαφορά μας από τον πρωτοπόρο”. Αυτή, θα μπορούσε να είναι και δήλωση του Μοράις,ε; Που βλέπει και βελτίωση.
    Οσο για την (μικρο)πολιτική στην Ελλάδα, μόνο για γέλια μπορεί να είναι.Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
    Φυσικά, πολλές φορές τα πεπραγμένα των γελοίων πολιτικάντιδων έχουν τραγικές συνέπειες για αρκετούς συμπολίτες μας. Αλλά τί τα θες. Ο Σοφοκλής με τον Αριστοφάνη πάνε χέρι-χέρι, παντού. Ετσι δεν είναι;