ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΓΗΣΙΛΑΕ

Είμαι κι εγώ ένας τύπος, που έμαθα μπάλα από την ΑΕΚ. Μπορεί να είχε ξαναπαίξει καλά και πριν το 1972, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος – βάσει των διηγήσεων των παλιότερων, τότε στο γήπεδο – οτι το τρέξιμο επί Φάντροκ ή την ολοκληρωτικότητα της απόδοσης  της μετέπειτα ομάδας του Μπαγιεβιτς, δεν είχαν ξαναματαδεί ελληνικά μάτια. Αυτά τα μάτια των παλιότερων τα έβλεπα και στο γήπεδο, που ψάχνανε κι άλλα για να χορτάσουν θέαμα. Άρα δεν είχαν ξαναδεί τίποτε ανάλογο.

Αγαπητέ Αγησίλαε, μου έγραψες εχθές, οτι δεν αφιέρωσα ούτε μια αράδα για την ομάδα με τα ροζ κι άρα την απαξίωσα. Καταλαβαίνω το ειρωνικό του ύφους σου για την ομάδα, μαζί με κάμποσα αντίστοιχα συναισθήματα με τα δικά μου, αλλά οφείλουμε και οι δύο να ομολογήσουμε οτι κανείς μας δεν την απαξίωσε. Η ίδια απαξιώνει τον εαυτό της, οι ιθύνοντες απαξιώνουν την σχέση πελάτη- εταιρείας, και οι φαρισαίοι τεχνοκράτες έχουν βαλθεί να απαξιώσουν το σύνολο του ρόστερ.

Είναι το μόνο κομψό που μπορώ να πω. Διότι ξεκινώντας από τα στοιχειώδη, μπορώ να θυμηθώ και στις τότε παλιές εποχές, οτι η ομάδα έπαιζε κύπελλο. Κι ήταν υποχρεωμένοι οι ίδιοι παίκτες χοντρικά, να παίζουν σε όλους τους θεσμούς. Με κακό θέαμα είναι αλήθεια, αφού μετά την επίτευξη της κάποιας πρόκρισης, οι παίκτες ξέρανε να κάνουν οικονομία δυνάμεων. Δεν είχαμε Αγησίλαε, όπως θυμάσαι, 25 παίκτες ίνα κάμνομεν κάποιο rotation ( sic της μαλακίας ).

Αγαπητέ Αγησίλαε, η ομάδα μετά από προετοιμασία τριών μηνών, έχει παίξει εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος, δύο κυπέλλου, κι άλλα δύο δια την Ευρώπην. Και μάλιστα όπως έχεις παρατηρήσει, με μπόλικο καιρό για να μην θεωρήσω τα παιχνίδια απανωτά. Το τι έχουμε πετύχει, δεν χρειάζεται να το επαναλάβω. Αυτό όμως που μπορώ να σου παρατηρήσω, είναι οτι παλιά στην ΑΕΚ δεν είχαμε  δημοσιογράφους, που συνεντευξιαζόμενοι στο μέσο τους, μιλούν για διαιτησία υπέρ του γάβρου ( Κετσεντζόγλου ) την ώρα που η ΑΕΚ δεν πάτησε περιοχή με τον Ηρακλή ή έφερε ισοπαλία με τον Ατρόμητο από 2-0, ούτε κάποιους άλλους που προτείνουν τον Πέκχαρτ για μεθαύριο επειδή λέει έβαλε δύο γκολ ( Τσακίρης ). Από την στιγμή που υπάρχουν τέτοιες φωνές – που μάλιστα θεωρούνται και βασικότατες – κατανοείς την κατάντια μας.

Επίσης αγαπητέ φίλε, θα ήθελα να σου θυμίσω,  οτι όποτε έμπαινε κάποιος νεότερος στην ενδεκάδα, αποτελούσε κάποιο γρανάζι της μηχανής, το οποίο την βοηθούσε, αλλά βοηθιόταν κι αυτό από αυτήν. Ξέρανε καλύτερα τότε οι προπονητές; Μάλλον κάτι σκαμπάζανε προσωπικά, αφού δεν στήνανε ομάδες βάσει playstation. Ξέρανε οτι οι γραμμές της ομάδας, μπορούσαν να σπάσουν σε τριάδες ή δυάδες, και οι πιο παλιοί να σηκώσουν τον νεότερο.

Χθες τι είδαμε; Εννέα παίκτες, που είχαν στελεχώσει δυό βασικούς, και θεωρητικά είχαν φτειάξει μια ενδεκάδα. Για την οποίαν, το ρεπορτάζ του 365, είχε την εξής άποψη : Ο Μοράις σίγουρα είδε, ποιοί αξίζουν να πάρουν κι άλλη ευκαιρία. Φυσικά δεν είχαμε παραπάνω λεπτομέρειες, αλλά εμείς άλλη δουλειά κάνουμε πέραν της επετείας. Οπότε, αγαπητέ Αγησίλαε, για να μην σε κουράζω με πλείστες τεχνικές λεπτομέρειες, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ο Μανωλάς κάνει για αμυντικό χαφ, μια θέση που εκλήθη να παίξει αφού ήταν υποχρεωτικό λόγω έλλειψης κάποιου αναπληρωματικού που θεωρητικά παίζει εκεί. Τι είδε ο Μοράις; Οτι δεν κάνει, κι άρα δεν πρέπει να πάρει άλλη ευκαιρία;

Μην σε μπερδεύω όμως. Δεν θέλω επίσης να απαντήσεις αν κάνει ο Ντίντακ για δεξί εξτρέμ, ούτε αν ο τρίτος τερματοφύλακας έπρεπε να πάρει κάποια ευκαιρία στην θέση του Ανέστη. Αυτά μπορεί να τα απαντήσει ο δημοσιογράφος, κι όχι εσύ. Πρέπει να τα απαντήσει συντεταγμένο όργανο disinformation, κι όχι εσύ. Διότι εσύ ακόμα απασχολείσαι – όπως κι εγώ – για το αν έπρεπε να πάρει ευκαιρίες ο Μοράις. Διότι η μαλακία εκεί βρίσκεται, πίσω από την οποίαν βρίσκεται κάποια άλλη μεγαλύτερη, και πίσω από την μεγαλύτερη, υπάρχει και κάποια μέγιστη, όπως και να το κάνεις, βάσει γραμματικής και βαθμών επιθέτων. Μια τέτοια ακούστηκε και στον ΠΑΟΚ προχθές : Σας σιχάθηκα, βγάλτε εσείς το φίδι από την τρύπα.

Ομιλούμε για γέλια Αγησίλαε. Με 0-2 υπέρ σου, και με άνεση γηπεδική λόγω βούρκου -που εύκολα καταστρέφεις το παιχνίδι – εναντίον μιας ομάδας που απλά είναι ανλύπαρκτη στην παρακάτω κατηγορία, ξαφνικά ο Μοράις, να γεμίζει την ομάδα με βασικούς, διότι φοβάται το παιχνίδι στην Λαμία ! Τι; Δεν το πιστεύεις; Υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ σημερινό : ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ Η ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ. Καταλαβαίνεις φίλε μου οτι έχει περάσει στο dna μας το μότο του Μπάγιεβιτς; Ε, να σεβαστούμε τον αντίπαλο, αντί το, ρε μπείτε μέσα και κερδίστε το παιχνίδι.

Και τι ζήτησα; Τίποτα. Με καλύτερο ρόστερ φέτος, να έχω κερδίσει τον Ηρακλή και τον Ατρόμητο από 2-0. Οπότε θα ήμουν, μόνο τρεις πόντους από την κορυφή του ανύπρκτου γάβρου. Ζήτησα πολλά; Εγώ θα έλεγα, τίποτα. Όπως δεν ζήτησα από κανέναν να μου εξηγήσει, πού επιρρεάζει η απουσία του Μπακασέτα, του Βάργκας και του Λάζαρου, την απόδοση των υπόλοιπων. Από την στιγμή που η απόδοση τους δεν είναι καλή, τι με νοιάζει αν είναι στον πάγκο ή αν είναι τραυματίες; Για να έχουμε παραπάνω λύσεις θα πεις. Πού αγαπητέ; Στο φύλλο αγώνος ή στις εκλογές της ΕΠΟ;

Αγαπητέ Αγησίλαε, τελειώσανε τα ψέμματα. Είμαστε σε κάποια ηλικία, για να νομίζουν οτι μπορούν να μας δουλέψουν οι Μπαρτόληδες, οι Μπαγιεβιτς κι αυτοί που ερωτοτροπούν μαζί τους. Την ώρα που δεν έχεις αμυντικό χαφ, δεν έχεις δεξί εξτρέμ, δεν έχεις αξιόπιστο σέντερ φορ, και φυσικά σε φτύνει κι ένας γυμναστής για την Κίνα. Την ώρα που είσαι πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα με όλους τους τίποτες γύρω σου. Την ώρα μάλιστα που λόγω αποτελεσμάτων, όλα βαίνουν καλώς για το γήπεδο.

Βέβαια όταν έβγαινε ο Νικολούδης ή ο Μίμης, δεν υπήρχαν λύσεις, και τότε. ¨Η μάλλον υπήρχαν, που ήταν πολύ κατώτερες. Υπήρχαν όμως. Δεν υπήρχαν τέσσερα δεκάρια, που κανένα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Μάνταλο – που βέβαια δεν είναι δεκάρι – αλλά μπορούν να γίνουν εξτρέμ. Μιλάμε οτι πάντα η Ελλάδα ήταν μπουρδέλο, αλλά σήμερα είναι πια μπουρδελότατο. Και καλά η χώρα. Ακόμα και μια ιδιωτική εταιρεία; Αγησίλαε μου, σε καλώ για ευχέλαιο πλέον, όχι για τους παίκτες. Για μας φίλτατε. Που βλέπουμε δικέφαλο αετό πάνω σε φανέλες με χρώμα σερβιέτας και μερικούς ανήμπορους – ανίκανους- ηλίθιους, που παριστάνουν σαν τον Ζουράρη, τους πεφωτισμένους ηγέτες της αριστεράς αλλά η πουτάνα η κοινωνία τους έφερε στον Καμμένο. ΗΜΑΡΤΟΝ ΑΓΗΣΙΛΑΕ.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΓΗΣΙΛΑΕ

  1. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Επιτέλους κάποιος το είπε.
    Οτι κάθε φορά που στραβώνει ενα παιχνίδι αντί να ασχοληθούμε με τα χάλια μας βάζουμε πρώτο θέμα το γήπεδο και δεύτερο θέμα την εύνοια του γαύρου.
    Και αν τους γράψεις “μα εμείς δε χάσαμε απο τη διαιτησία, αλλά απο δική μας ανικανότητα” τότε οι Κλεφτάκηδες και οι Βασιλάκηδες απο το Καματερό πέφτουν να σε φάνε, διότι ως γνωστόν μόνο αυτοί έμειναν να σχολιάζουν στα διάφορα sites. Οι υπόλοιποι ενοχλούμε, διότι ασχολούμαστε μόνο με αυτό που έχει η ΑΕΚ στο βρακί της, που δυστυχώς είναι πολύ μικρό για γα γ@μήσει τους υπόλοιπους. Όσα χάλια και αν έχουν και αυτοί.
    Δηλαδή έπρεπε για άλλη μια φορά να διαπιστώσουμε οτι ο Γκούφι δεν κάνει ούτε για 3ος?
    Έπρεπε να το δούμε στην πράξη οτι ο Ντίντακ δεν είναι δεξί εξτρέμ (!) ?
    Έπρεπε να το δούμε στην πράξη οτι ο Μανωλάς δεν είναι χαφ?
    Στις καθημερινές προπονήσεις δε βλέπουμε τι είναι ο κάθε παίκτης?
    Γιατί τα πιο αστεία πειράματα γίνονται κατα τη διάρκεια των αγώνων? για να ρεζιλευτούμε καλύτερα?

  2. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Η δε διοίκηση συνεχίζει στο ίδιο τέμπο..
    Περιμένουμε τον Ιανουάριο για (ταχαμου) ενίσχυση, και βλέπω πάλι την φιλοσοφία ελεύθεροι-αρα-καλοί.
    Η ομάδα έχει εξευτελιστεί σε ολα και παρόλα αυτά η Μελισσανίδεια φιλοσοφία είναι “δεν πα’να λέτε εσείς, λεφτά για παίκτες δεν έχει”
    Κάτι παίκτες Κοσοβάρους απο τη Σουηδία που έχουν 30 δανεισμούς, κάθε 6 μήνες σε άλλη ομάδα, που όλως τυχαίως μένουν ελεύθεροι.
    Μην ξεχάσω και κάτι σαπάκια απο τις Κέρκυρες που τάχαμου “εντυπωσιάζουν” στην σούπερ λίγδα..
    Και μέσα σ’ολα το κακό είναι πως δε βλέπω φως. Δηλαδή αυτή την εποχή δεν υπάρχει θύμα να πάρει την ομάδα και να βάλει λεφτά, οπότε μάλλον έτσι θα πορευόμαστε απο δω και πέρα. Οσα πάνε κι όσα έρθουν.
    Προσπαθώ να το χωνέψω και να μη χαλάω τη ζαχαρένια μου με μαλακίες

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Ειναι μία οπτική,βέβαια στο Κυπελο έχουμε αποκλειστει και από Λαμια,Μηχανιωνια και με ομάδα Φερερ από το Χαιδάρι.Πέρσι βαζαμε βασικούς με την Ελευσίνα και με τα τρίτα της Λαρισας,από το ένα ακρο στο άκρο.Θα δείξει

  4. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Φίλε Στήβεν,ήμουν βέβαιος για την ανταπόκρισή σου στο προβοκατόρικο σχόλιό μου.
    Πνίγομαι με την κωλοομάδα και τις γαμημένες αναμνήσεις και με αυτά που διάβασα είναι ένα είδος θεραπείας βρε αδελφέ…Θεραπείας σε μία από τις λίγες υποτιθέμενες διεξόδους που μας έχουν απομείνει…

    Πιστεύω ότι και άλλοι φίλοι του χώρου βρήκαν καλό νόημα σε όσα αναφέρεις και γνωρίζουμε.

    Η ελπίς πεθαίνει τελευταία για κάτι καλύτερο(στο απώτερο βέβαια μέεεεελλον),αλλά κι αυτοί που μας γαμάνε την ελπίδα ας πάνε να γαμηθούν κι οι ίδιοι,χοντρά -χοντρά,γιατί τους βαρέθηκα…με πρώτα-πρώτα τα γλυφτρόνια τ.κεφτέ και έπονται οι κέρμιτ κι οι εγγυητές και βάλτα να πάνε-πήγανε.
    Να είσαι καλά.Οψόμεθα.

  5. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Ένα κάρο χρήματα ξοδεύτηκαν ώστε οι ενώσεις να αλλάξουν παράταξη και ψηφίσουν Γραμμένο στις προσεχείς εκλογές, που τελικά δεν φαίνεται να γίνονται σύντομα και θα παραμείνει η διοικούσα της UEFA για κανένα χρόνο ακόμη, η διαιτησία αναγκαστικά θα γίνει επαγγελματική και δεν θα εξαρτάται από την ΕΠΟ άρα δεν έχεις το δυνατό χαρτί που πίστευες θα έχεις ,η δε ΕΠΟ θα είναι σαν διακοσμητικό στοιχείο μετά, με ελάχιστη επιρροή.
    Αποτέλεσμα: Κάναμε μια τρύπα στο νερό. Ο Γαύρος με την χειρότερη ομάδα τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να παίρνει το φετινό πρωτάθλημα με περίπατο ξανά και εμείς αντί να φτιάχνουμε από τώρα μια αξιόλογη ομάδα για του χρόνου με ένα σοβαρό και με προσωπικότητα προπονητή, συνεχίζουμε την ίδια αποτυχημένη πολιτική.
    Μυαλό δηλαδή δεν βάζουμε.
    Δεν είμαι από αυτούς που φωνάζουν λεφτά δεν βάζει ο Μελλ αλλά τα βάζει σε λάθος τόπο και έχει αποτύχει στις επιλογές του σε πρόσωπα, οργανόγραμμα και οικονομική πολιτική.Αυτά…

  6. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Οργανόγραμμα θα υπήρχε αν κράταγε τον πιο σοβαρό προπονητή που πέρασε απο την ΑΕΚ τα τελευταία 10 χρόνια.
    Δεν υπάρχει κανένα οργανόγραμμα. Οσα πάνε κι όσα έρθουν είμαστε.
    Κοιμόμαστε όρθιοι και την τελευταία στιγμή τρέχουμε να προλάβουμε τα πάντα, με συνέπεια να πέφτουμε πάνω σε Λέσκοτ, Αλμέϊδες, Τιμούρηδες και λοιπά.
    Απο την πρώτη μερα στη Γ’ εθνική μέχρι σήμερα η μέθοδος είναι η ίδια: όπως τότε που είχε δει πως αν άφηνε την ομάδα στα χέρια του Ντούσαν του Λύμπε και του Δέλλα πιθανόν να μην ανέβαιναν ούτε την κατηγορία και τελευταία μέρα πήγε μόνος του και πήρε Πόποβιτς κτλ, έτσι και το καλοκαίρι αφού έδιωξαν τον Gus κακήν-κακώς και δεν πείστηκε κανένας προπονητής να αναλάβει, τελευταίες μέρες πριν την προετοιμασία πήγε και πήρε τον Τιμούρ.
    Δεν έβρισκαν παίκτες με τα λεφτά που έδιναν και τελευταία στιγμή πήγαν και πήραν Αλμέιδα 15 κιλά βαρύτερο, Λέσκοτ, Λάζαρο κτλ χωρίς προετοιμασία.
    Εδω και 4 χρόνια τα ίδια Παντελάκη μου.

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Εντάξει, Γ και Β εθνική δεν χρειάζεσαι και την οργάνωση της Μπάγερν που και εκεί οι παλαίμαχοι τότε, απέτυχαν. Αλλά στην Α; και να πεις ότι ο Μελλ δεν έχει συστήσει επιχείρηση το καταλαβαίνω.Λόγο ηλικίας και στενομυαλιάς καταλήγω δεν τα κάνει
    Αλήθεια, ο γιος του που είναι νέος άνθρωπος, τι ρόλο βαράει στην ομάδα; αν έχει δλδ

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Δεν έχει κανένα ρόλο στην ΑΕΚ. Θεωρητικά ασχολείται με την άλλη εταιρεία.

  9. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    εγώ πόσταρα σαν ανώνυμος, κατά λάθος

  10. Ο/Η Alati ΣΑΛΙΑΡΗ λέει:

    εξω απο το χορο μια χαρα κελαηδουσε…

    «…… μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, όταν συναντήθηκα με εκπροσώπους του σημερινού μετοχικού σχήματος. Διαπίστωσα διαφορά στη μεταξύ μας φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο, που έγκειται στο ότι εγώ εκτιμώ ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ριζικές λύσεις και γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να δημιουργήσει τις απαραίτητες για την ιστορία της προϋποθέσεις πρωταθλητισμού και ότι δεν της είναι αρκετή ακόμη και η ορθολογική διαχείριση των εσόδων της, όταν μάλιστα με τις σημερινές συνθήκες θα υπολείπονται σταθερά των αντίστοιχων εσόδων των ανταγωνιστών της. Κατόπιν τούτου θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο να επιστρέψω στη διοίκηση της ομάδας».
    Δ. Μελισσανίδης 2009