ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ

Ό,τι και να γράφουν, εμείς δεν θα μπούμε στο τριπάκι. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Οι άνθρωποι είναι σε εγκάθετη παρακμή. Πρώτον διότι προσποιούνται οτι ξέρουν μπάλα – ενώ είναι άσχετοι κι άρα άλλη δουλειά έπρεπε να κάνουν – ή δεύτερον γράφουν κατόπιν εντολών, οπότε είτε ξέρουν είτε δεν ξέρουν, δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να τρελαθούν.

Το σχετικό ρεπορτάζ λοιπόν, μας μίλαγε πολύ πρόσφατα, οτι ο Μελισσανίδης πίστεψε τον Γαλανόπουλο τόσο πολύ, που αποφάσισε το καλοκαίρι, να μην πάρει άλλο χαφ. Τι βλέπουμε σήμερα; Οτι πάνω που το παιδί άρχισε να παίζει, και μάλιστα αρκετά καλά για την ηλικία και την εμπειρία του, η ΑΕΚ πήρε αυτόν Αϊντάρεβιτς. Ο οποίος με βάση ό,τι διαβάζω, είναι ακριβώς στην θέση του Γαλανόπουλου.

Τα παράδοξα λοιπόν, είναι δύο : πρώτον οτι ο εγγυητής δεν επέβαλε την χρησιμοποίηση του Γαλανόπουλου ενώ τον πίστευε κι ενώ αποφάσισε να μην πάρει άλλο χαφ για να πάρει το παιδί χρόνο συμμετοχής, και κάνει μεταγραφή τώρα, την στιγμή που όλα τα έντυπα τον χαρακτηρίζουν χρήσιμο εργαλείο ( τα πιο μετριοπαθή ) ή διαμάντι ( τα συνήθη μπουρδοειδή ). Γιατί είναι παράδοξο; Μα διότι πριν, θεωρητικά δεν είχες παίκτη εκεί ή είχες και δεν τον έβαζες, και τώρα που κάτι έχεις, τι πάς να κάνεις; Να του σπάσεις κάποια ποδοσφαιρική θρασύτητα;

Φυσικά δεν παραβλέπω αυτά που θέλει κάθε ομάδα πρωταθλητισμού. Οτι καλό είναι να έχεις σε κάθε θέση, δύο αθλητές. Όμως εδώ, δεν μιλάμε γι’ αυτό. Μιλάμε για ακόμα ένα μπάχαλο, αφού κανείς δεν ξέρει το τελικό σύστημα του Μοράις, και για μια γραμμή της ομάδας, που θεωρητικά έχουμε πληρότητα. Όσο κι αν ο Κετσεντζόγλου γράφει σήμερα για ένα κέντρο που θεωρητικά στηρίζεται στον Σιμόες, τον Γιόχανσον, τον Μάνταλο, τον Γαλανόπουλο και τον Αϊντάρεβιτς. Και μάλιστα ο τύπος μιλάει και για εναλλακτικά συστήματα, έχοντας αφήσει εντελώς έξω τον Μπακασέτα, που μάλλον τον θεωρεί χρήσιμο για την γραμμή κρούσης !

Ε όχι. Δεν θα τρελαθούμε. Εμείς το καλοκαίρι γράφαμε για αντικατάσταση στο αμυντικό χαφ. Κι επιμένω κιόλας. Ο Σιμόες είναι το πρόβλημα κύρια. Αν λείψει αυτός – που έλειψε – ποιός παίζει τον ρόλο του; Είδαμε διάφορα πειράματα, και πλέον βλέπουμε και την βαθμολογική διαφορά. Άρα τι κάναμε με τον Αϊντάρεβιτς; Στον σχεδιασμό τίποτα. Στο ευχολόγιο να μας βγει σαν επιπλέον λύση, πολλά. Στην απόκτηση ενός παίκτη ελεύθερου, το απόλυτο. Φυσικά όλοι μας ευχόμαστε να βγει ο παίκτης, όμως για την ομάδα δεν κάναμε τίποτα.

Αυτή η αλήθεια, θα έπρεπε να λέγεται. Μπας και μάθει ο κόσμος και ολίγην μπαλίτσα. Διότι η ΑΕΚ πονάει σε πολλές θέσεις, και όχι στην θέση του Σερβοσουηδού. Πού πονάει; Στο αριστερό μπακ, στο αμυντικό χαφ, στο δεξί εξτρέμ – δεχόμενοι οτι ο Πατίτο είναι αριστερό τέτοιο – και στο φορ. Όταν λοιπόν κάποιος πονάει στο στέρνο, δεν του κάνεις μασάζ στους μηρούς. Ούτε δημιουργείς εναλλακτικές λύσεις εκεί που έχεις διεξόδους και βάζεις τον Ντάνιελ να μην  μιλάει για άλλες μεταγραφές σε άλλες θέσεις, χωρίς ουσιαστικές τοποθετήσεις.

Διότι αυτό το οποίο συμβαίνει, είναι να γεμίζουμε πάλι με λύσεις για κάποια σουρεαλιστικά προβλήματα. Ακόμα και με την αποχώρηση του Βάργκας ή κάποιου από τα φορ. Ο Αϊντάρεβιτς θα λύσει τίποτε από αυτά; Η απάντηση είναι καθαρή και σαφής : Όχι. Θα βάλει την μπάλα στο τέρμα; Όχι. Θα αντικαταστήσει τον Σιμόες αν χτυπήσει; Όχι. Θα πάει σε κάποιο πλάι για σέντρες; Όχι. Άρα; Τι άρα. Με τον Αϊντάρεβιτς, ποιόν εκβιάζουμε τελικά; Τον Μάνταλο, τον Μπακασέτα ή τον Λάζαρο και τον Γαλανόπουλο;

Τον βρήκαμε και τον πιστεύουμε; Εντάξει να τον πάρουμε. Για να βοηθήσουμε και τον Γαλανόπουλο σε επίπεδο ανταγωνισμού. Το οποίο σημαίνει οτι έξω ο νεοαποκτηθείς. Μήπως η καμπάνα χτυπάει για τον Μάνταλο; Μπορεί, αλλά κάναμε την πρώτη μεταγραφή μας για να απειλήσουμε κάτι κωλόπαιδα, ή για να φτειάξουμε ομάδα; Ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις τις κανονικές, αλλά όλοι πρέπει να αναγνωρίζουν οτι η ομάδα αλλού πονάει, κι ο κόσμος θα μπορούσε να συσπειρωθεί κύρια όταν βλέπει δήθεν ελπίδες για τις τρύπες, κι όχι παίκτες για θέσεις που είναι καλυμμένες.

Οπότε κρατάμε πολύ μικρό καλάθι, όχι γιατί είμαστε δύσπιστοι, αλλά διότι πλέον φυσάμε και τον χυλό. Επίσης διότι ξέρουμε το πρόβλημα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο – πιστεύω να είδατε οτι ο Λαμπρόπουλος είναι πιο αξιόπιστος από τον Κολοβέτσιο – όπως και στην επίθεση. Στην οποίαν μάλιστα έχουμε ακόμα το περσινό πρόβλημα : Με την προσθήκη του Αϊντάρεβιτς, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε τον Λάζαρο και τον Μπακασέτα στο κέντρο. Και μην ξεχνάμε οτι αυτούς τους δύο, για να χωρέσουν στην ενδεκάδα, τους έχουμε βαφτίσει εξτρέμ.

Κάθε επιτυχία λοιπόν στον νεοαποτηθέντα, και δεν μου λέει τίποτα το βιογραφικό του. Όπως δεν μου έλεγε τίποτα, το βιογραφικό του Σιμόες ή του Γιόχανσον. Το οτι απέτυχε προηγουμένως, δεν σημαίνει τίποτα. Λίγη φυσική κατάσταση να έχει, η επιτυχία είναι δεδομένη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σιγά τα ωά. Επίσης λίγο επαγγελματισμό να έχει παραπάνω από τον Μάνταλο, είναι σίγουρη η επιτυχία. Την οποίαν την θέλουν οι Γιόχανσον, Μπακασέτας και Γαλανόπουλος. Διότι κάπου τον βαρέθηκαν τον άλλον.

Υγ. Ο Μοράις πλέον δεν έχει καμία ασυλία.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ

  1. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ....... λέει:

    Με το βατραχι τι έγινε;

  2. Ο/Η netrino λέει:

    Γεματούλη τον είδα τον καινουργιο στις φωτογραφίες.

  3. Ο/Η mporat λέει:

    Θα ήθελα να δω τον Μοράις να αφήνει έξω το Μάνταλο στο επόμενο ματς, μιας και στο τελευταίο είδαμε την ομάδα, χωρίς αυτόν, να τσουλάει κάπως καλύτερα τη μπάλα (το ότι έπαιζε ο αντίπαλος με 10 δε μου λέει τίποτα καθώς έχουμε δει φέτος αίσχη). Ίσως ήρθε και η ώρα να δούμε το Μπακασέτα στη θέση του, στο σύστημα που παίξαμε στην Κέρκυρα. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε, ας δούμε τι μπορεί να κάνει.

    Δεν είναι κακό να έχουμε ρεζέρβες, πόσο μάλλον τώρα που, μετά τη συμμετοχή του Γιόχανσον στην εθνική Σουηδίας δεν είναι κακή μια πώληση του. Δεν ξέρω τι είναι αυτός ο Αϊντάρεβιτς, αλλά σίγουρα δε θα είναι τεμπέλης και κλικαδόρος, οπότε ξεκινάμε με θετικές προσδοκίες.

    Τέλος, να σημειώσω τη νέα τακτική της ΠΑΕ να βάζει “σεκιούριτι” της Original ανάμεσα στις θύρες 3 και 5 του ΟΑΚΑ για να μην περνάνε στις ακριβές θύρες οι της 3. Το κακό δεν είναι εκεί, αλλά στο ότι στο ημίχρονο άνοιξε κανονικά η 7, μπήκε μπούγιο κ γέμισε και η άδεια μέχρι τότε 5. Το πήραν χαμπάρι όλοι κι έκαναν το ίδιο. Οι “σεκιούριτι” πάντως έμειναν εκεί που ήταν. Γελάσαμε πάντως.

  4. Ο/Η akis λέει:

    Steven,υποθετική ερώτηση…
    Αν εφευγε ο Μοράις πιστεύεις θα πηγαίναμε σε λύση τύπου Πογέτ η σε…δικά μας παιδια;
    Διότι ακούγονται κάτι ονόματα όπως του Χριστόπουλου και του Ακη Μάντζιου (δεν ξέρω αν έχουν βάση βέβαια)…
    Επίσης πώς βλέπεις τις μεταγραφικές περιόδους,Ιανουαρίου και καλοκαιριού;
    Θα ανεβάσουμε κάπως τον πήχη;

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ : Απλά έχει αποσυρθεί καρτερώντας την αποτυχία του πρώτου.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Δεν νομίζω οτι παίζει κάτι τέτοιο, εκτός αν γίνει κάτι χοντρό, ας πούμε αύριο. Το πού θα πάμε δεν το ξέρω, αφού η πρακτική πλέον είναι σαν το παιχνίδι το χθεσινό. Τα χρήματα για τις εκλογές, θα δίνονται σε ομάδες….

  7. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Καλημέρα. Και εγω απο χτες που διαβάζω τί θέση παίζει ο νέος, το Γαλανόπουλο σκέφτομαι. Δηλαδή για ποιό λόγο να πάρεις τώρα αυτόν τον παίκτη, ακριβώς τη στιγμή που δείχνει να ξεπεταγεται ένα δικό σου παιδί. Εκτός αν ψήνεται πώληση Γιόχανσον ή Σιμόες, που και πάλι το κενό δεν το καλύπτει ούτε ο νέος ούτε ο Γαλανόπουλος.
    Με τον συγκεκριμένο παίκτη είχε κολλήσει ο Μαϊστόροβιτς εδω και καιρό, άσχετα με το ξεπέταγμα του Γαλανόπουλου. Η πορεία θα δείξει πώς θα χρησιμοποιηθεί.
    Κάποιοι φίλοι λένε να πάρει τη θέση του Μάνταλου ο Μπακασέτας. Το παιδί δε μπορεί να κάνει ούτε κοντρόλ, ποιά θέση του Μάνταλου? Για κανα μακρινό σούτ τον είχαν οι προηγούμενες ομάδες του.
    Δε μπορεί να σταθεί στην ΑΕΚ προς το παρόν. Πόσο μάλλον στη θέση του Μάνταλου. Του λείπουν βασικά στοιχεία, τα οποία δεν ξέρω κατα πόσο φτιάχνονται απο εδω και πέρα. Μακάρι να μας διαψεύσει.
    Αυτό με την άμεση διάψευση της ΠΑΕ για το Μπάγεβιτς δεν έχει συμβεί ποτέ οσο είναι ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ. Τόσο άμεσα και με τόσο απόλυτο τρόπο.
    Μακάρι να είχαν την ίδια αντίδραση και για άλλα σοβαρότερα θέματα.
    Η καλή είδηση της ημέρας: ξεκινά το ξεσκαρτάρισμα και θα ξεφορτώσει πολλά σαπάκια η ομάδα. Ας ελπίσουμε στη θέση τους να έρθουν καλύτεροι.
    Θα μου πείς, πόσο χειρότεροι να έρθουν? απο ομάδες Β’ εθνικής και απο ουραγούς της ‘Α τους πήραμε. Στην ΑΕΚ όμως ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος.. τα’χουμε δει ολα πια.

  8. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @netrino: Τον ταίζει καλά η χαιδάρεβα.Έχει και μαγουλάκια.