ΧΙΜΕΝΕΘ 2

Κατ΄αρχάς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ΑΕΚ για την επιλογή της, όπως και καλή επιτυχία στον προπονητή, που είχε προβλέψει οτι το διαζύγιο του ήταν προσωρινό. Αυτό, όπως και να το κάνεις, είναι χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου που έχει καταλάβει το μπουρδέλο στο οποίο ζούμε. Κοινώς το μπουρδέλο, που επέτρεψε στον Μπάγιεβιτς να κόβει βόλτες μέσα στην ΑΕΚ και να έχει επιστρέψει τέσσερις φορές.

Την επιτυχία όμως την εννοώ, κύρια από την μεριά των οπαδών της ΑΕΚ, την καταδικιά μας, διότι έχουμε βαρεθεί να χάνουμε. Έχουμε βαρεθεί να τρώμε σφαλιάρες συνέχεια και μετά να ακούμε για αναδιοργάνωση της εταιρείας, του ποδοσφαιρικού τμήματος, κάποιων ελεύθερων που έρχονται αλλά δεν έρχονται, του γήπεδου που δεν ξέρουμε αυτές τις μέρες ποιός φταίει και δεν έχουν μπει οι μπουλντόζες, και τέλος για τις εκλογές της ΕΠΟ ή την διαιτησία που κάνει μόνιμα λάθη εις βάρος μας.

Κάπου εδώ όμως, τελειώνουν τα καλά νέα, που είναι απλώς ευχές. Διότι υπάρχει και μια ουσία πίσω από την πρόσληψη του Χιμένεθ. Και η ουσία είναι με ποιά κριτήρια επελέγη. Εδώ η απάντηση είναι οδυνηρή : Δεν υπάρχουν κριτήρια. Είναι μια καθαρά επικοινωνιακή πολιτική της εταιρείας, που δείχνει οτι δήθεν το ψάχνει. Ενώ φυσικά δεν ψάχνει τίποτα, παρά μόνο τον διχασμό του κόσμου. Μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν υπέρμαχοι του Χιμένεθ, με κυριότερους αυτούς που είχαν το πανό Vamos bien. Γιατί το κάνει; Διότι τρόμαξε πλέον από τις αντιδράσεις του κόσμου χθες στο facebook της ομάδας, αλλά και διότι δεν ήθελε να πετάξει λευκή πετσέτα με κάποιον προσωρινό Έλληνα. Επειδή λοιπόν ο Έλληνας είναι ξενομανής, ήρθε ο Μανόλο.

Ένα άλλο παρασκήνιο πίσω από την επαναφορά του Χιμένεθ, είναι αν εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους είχε απομακρυνθεί τότε το 2011. Πολύ σοβαρό αυτό το ερώτημα με εξ ίσου τραγική απάντηση. Που δεν είναι ανάγκη να πάει σε τεχνικά θέματα, αλλά σε εκείνα τα πρωτοσέλιδα που είχαν βγει τότε. Αντιγράφοντας λοιπόν από το έξοχο αρχείο του Δημήτρη, τα ξαναλέω . ΩΡΑ : Όλη η ΑΕΚ σου φωνάζει να φύγεις. GOAL : Φύγε τώρα παπατζή, με την ομάδα αδούλευτη. Αυτό το δεύτερο έχει ιδιαίτερη αξία, αφού έχει γραφτεί δια χειρός Δημάτου, που τυγχάνει σήμερα να παριστάνει κάτι μέσα στην ΑΕΚ.

Η κανονική απάντηση λοιπόν, που δεν μπορεί να είναι του Δημάτου – είτε σαν τότε ανεξάρτητος δημοσιογράφος, είτε σήμερα σαν έμμισθος της εταιρείας -, είναι η δική μας. Η δική μας, η οποία στηρίζεται σε όσα είδαμε από τον συγκεκριμένο προπονητή τότε, που είχαμε και καλύτερο έμψυχο υλικό απ΄ότι σήμερα. Τι είδαμε; Τα αρχίδια μας να κουνιούνται με έναν βλάκα, εγωιστή, εγωπαθή, που νόμιζε οτι έκανε τα πάντα σωστά και οι νίκες ήταν δικές του, ενώ οι ήττες ήταν των παικτών. Που προτίμησε να καλύψει περισσότερο την διοίκηση Αδαμίδη, και τελικά να χάσει τα αποδυτήρια. Έναν προπονητή που απέλυσαν οι παίκτες πρακτικά.

Τα ευχολόγια όμως συνεχίζονται και σήμερα. Όπως εγώ εύχομαι να υπάρξει ο Χιμένεθ πλέον και όχι ο Δημάτος, έτσι και οι διάφοροι έγκριτοι δημοσιογράφοι, εύχονται ο προπονητής, να έχει αποβάλει τα ελαττώματα του. Μακάρι λέω εγώ να έμαθε στην Σαραγόσα, στο Κατάρ και τώρα στην ανεργία. Το μακάρι όμως τελειώνει σε πραγματικά γεγονότα κι όχι στις συμπτώσεις. Διότι είναι σίγουρο οτι η ΑΕΚ θα πάει καλύτερα τώρα σε επίπεδο αγωνιστικής συγκομιδής, και αυτό θα μπερδέψει το καλοκαίρι τους ηλίθιους που είναι επιφορτισμένοι με το να βρίσκουν εναλλακτικές λύσεις. Οπότε να πουν οτι με κανά δυό προσθήκες παικτών, και με την άριστη προπόνηση που κάνει ο Χιμένεθ, τότε πάμε όπως είμαστε. Και του χρόνου να ξαναέχουμε τα ίδια πρωτοσέλιδα, ίσως και δια χειρός Δημάτου, αν έχει απολυθεί το χοντρογούρουνο.

Φυσικά δεν θα ασχοληθώ με το ποιοί άνθρωποι θα κρίνουν το έργο του Χιμένεθ. Αυτοί ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν. Διότι πλέον είναι σαφές οτι Μπάγιεβιτς, Μπαρτόλο και Μαϊστόροβιτς, είναι απλά για τα μπάζα. Οπότε εύχομαι ξανά, για να ξαναγίνει η ΑΕΚ ελαφρώς μεγάλη, να καταλάβει ο Μελισσανίδης οτι πρέπει να γίνει ενεργός πρόεδρος. Διότι αν πιστεύει οτι ο Χιμένεθ απέτυχε τότε επειδή δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες, θα πρέπει να του υπενθυμίσω, οτι οι συνθήκες είναι ακριβώς ίδιες σε επίπεδο προσώπων αλλά και χρημάτων. Και με πορδές, δεν βάφονται αυγά.

Ευχές λοιπόν – μαζί με την παρουσία μου ξανά στο γήπεδο την Κυριακή – για να πετύχει ο Χιμένεθ προσωρινά και να καθαρίσει με τον τρόπο του – έμμεσα δηλαδή, διότι άμεσα δεν έχει την προσωπικότητα – όλους τους ηλίθιους που το παίζουν στελέχη στην ομάδα, και που η εικόνα τους είναι η σημερινή βαθμολογία κι όχι η αυριανή. Που ακόμα κι αυτό να γίνει, δεν θα βγάλει από τα μυαλά μας την σπασμωδικότητα με την οποίαν κινείται συνέχεια η εταιρεία και που δεν είναι θέμα υπαλλήλων αλλά αφεντικού.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to ΧΙΜΕΝΕΘ 2

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Βεβαια ακούγεται πως η παλια ΠΑΕ χρωστά αρκετα χρήματα στον Χιμένεθ τα οποία ειναι δικεδικήσιμα.Ειχε γραφτει πως τις οφειλες σε ποδοσφαιριστες-προπονητες της παλιας ΠΑΕ η ΟΥΕΦΑ τα αναγνωριζει.Μπορει να επαιξε κ αυτό το ρόλο του

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Και όπως πολύ καλά τα λέει ο προλαλήσας την Κυριακή να πάμε και στο γήπεδο όσοι μπορούμε. Καλό να έχουμε απαιτήσεις και μεγάλες απαιτήσεις αλλά καλό είναι να πηγαίνουμε και λιγο να στηρίξουμε την ομάδα μας από κοντά.

    Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι εμφανές ότι είναι αάρρωστη.Επισης μόνο εμείς οι αδολοι αεκτζηδες μπορούμε να την αλλάξουμε. Καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μέσα από την ΠΑΕ δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στην ομάδα. Μόνο από εμάς….

    Μια ερώτηση για όποιον ξέρει. Στο επεισόδιο του χιμενεθ με τον τσιμπουρη τι είχε γίνει;…..ζΟυσα στο εξωτερικό τότε και δε θυμάμαι ακριβώς. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;…….

  3. Ο/Η kolafos21 λέει:

    Ειμαι 45 χρονων μαλάκας ενεργά την ΑΕΚ την βλεπω 35 χρόνια δηλαδή απο τότε που θυμάμε τον εαυτό μου,που ας ειναι καλά ο πατέρας μου που με έκανε να αγαπήσω την μεγαλυτερη ομάδα της Ελλαδός.Εχω δει σχεδόν και εχω ζήσει τα πάντα (απο το να μην μπορω να κερδίσω τον παναρκαδικο στα Φιλαδελφεια για το κυπελλο πρωτη χρονια του βάτραχου και πρώτη φορά που έβαλα τον αδερφό μου σκεπαστή,δεκαετία 90 με τιτλους και ποδόσφαιρο διαστημικό την κατρακύλα της δεκαετιας 2000 και μετα με αποκορυφωμα την ολική καταστροφή του 2013)νόμιζα οτι κάποτε τα άσχημα θα εχουν τελειώσει (η τελευταία φορα που έκλαψα για την ομάδα ηταν το 2013 που πεσαμε στο παιχνίδι με πανθρακικό συνεπεσε με τη γεννηση του γιου μου και δεν άντεξα τόσα πολλα συναισθηματα μαζι και έσπασα)ελα όμως που η πραγματικότητα ειναι σκληρή για μια ακομη φορά και μας δειχνει οτι σε εμάς τιποτα δεν ειναι δεδομένο.Στήβεν συμφωνώ σε ολα τα άρθρα σου εκτος απο κάτι που ειδα μια μερα να σχολιάζεις οτι δεν χάθηκε το dna της μεγάλης ομάδας,γιατί εγω νομίζω χαθηκε όχι οριστικά αλλά θα μας πάρει πολύ χρόνο για να επανέλθουμε.Τελειώνοντας αυτός ο χοντροκέφαλος ο Δημάτος πόσο μαλάκας μπορεί να ειναι?Η δουλεία του είναι να ανοίγει τις πόρτες στα γραφεία της ομάδας σε παίκτες και προπονητές ή εκπρόσωπος τύπου? Γιατι ρε θεέ δεν μας λυπάσαι λιγο και μας φόρτωσες τόσους μαλάκες?

  4. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Koreas
    Ήθελε ο Τσιμπουρης να πάει στο Μαρινάκη, ο Αδαμίδης ηθελε να στείλει τον Τσιμπουρη στο Μαρινάκη, βάλανε στη μέση τον προπονητή τσαμπουκαλεύτηκε ο Τσιμπουρης και τα υπόλοιπα είναι ιστορία

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς kolafos21: Είμαι 55 χρονών μαλάκας και την ΑΕΚ την βλέπω για χάρη του πατέρα μου, μετά από κόντρα με την μάννα μου.Θα ήμουν άλλη ομάδα, δηλαδή Βέροια που γούσταρα τότε. Βρέθηκα εδώ και βαρέθηκα εδώ, αλλά προχωρώ εδώ. Τα παιδιά μου, δεν έχουν δει ένα πρωτάθλημα, όχι οτι πλέον λέει κάτι αυτό, αφού τα παιδιά μου θεωρώ οτι δεν είναι μαλάκες σαν εμάς, που αγωνιστήκαμε για κάτι που δεν υπάρχει. ΔΙΟΤΙ ΑΕΚ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Όμως αυτά είναι ΑΕΚ, και προσπαθώ ακόμα με αυτά τα λαμόγια που το παίζουν κάτι, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΩΟ ΛΑΟ, να είμαστε διαφορετικοί ΑΕΚ. Διαφορετικοί συριζαίοι, διαφορετικοί δεξιοί, διαφορετικοί της μπάλας.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αλέξανδρος : Πρώτον επικοινώνησε μαζί μου για να πάρεις στήλη και δεύτερον, μην μπερδεύεις τον προπονητή με τις μίζες του λαμογιού, στις οποίες ο οποιοσδήποτε θα έλεγε ναι.

  7. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Kαλημέρα παιδιά. Φυσικά δε μπερδεύω τον προπονητή. Στημένη του την είχαν γι’αυτό λεω πως τον βάλανε στη μέση. Δημιούργησε το τσιμπούρι τάχαμ επεισόδιο για να τον στείλει στη “διοίκηση” και η “διοικηση” τον έστειλε στο Μαρινάκη.
    Κάπου εκεί τρελάθηκε ο Χιμένεθ και άρχισε να χάνει τον έλεγχο.
    Stevie θα σου στείλω στο facebook που σε εχω και φιλο

  8. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    @Steven
    53 ετων είναι σίγουρα πιο ώριμα θα σκέφτεται. Ο εγωισμός όσο μεγαλώνεις τόσο μικραίνει λένε, (όπως μικραίνουν και άλλα πράγματα!)
    Καλή επιτυχία του εύχομαι, για την ΑΕΚ μας.

  9. Ο/Η Jason λέει:

    Όπως έγραψα πρόσφατα και σε κέιμενο του Snitch (ο οποίος θεώρησε ‘οτι ειρωνεύομαι, αλλά τόσα ξέρει, τόσα λέει), έρχεται μια λύση δοκιμασμένη και πλήρως πετιχυμένη. Βασει των λεγομένων σας κ.Αβραμίδη, να φανταστώ ότι ήσαστε από αυτούς που φώναζαν για την απόλυση του Χιμένεθ το 2011. Τον τελευταίο προπονητή που σε ενέπνεε πολύ περισσότερο από τους επόμενους, και τέλος πάντων έδινε την εντύπωση ότι ξέρει 2 πράγματα. Αλλά συγνώμη ξέχασα, εσείς ειδίμων της προπονητικής και δεν σας ικανοποεί κανείς. Πηγαίνετε να αναλάβετε ο ίδιος αγαπητέ αφού όλοι είναι άσχετοι και μόνο εσείς είστε ο σχετικός.

    Μιλάτε για προπονητή που είχε ίδιο επίπεδο παικτών με σήμερα. Που σήκωσε ΤΡΟΠΑΙΟ με 7 Έλληνες στην ενδεκάδα, οι μισοί συνταξιούχοι (Γεωργέας, Δέλλας, Λυμπερόπουλος) και οι υπόλοιποι αμφισβητίσημης ποιότητας (Καράμπελας, Μάκος, Λαγός, Μανωλάς). Με Μπλάνκο στα τελειώματά του και ντεφορμέ Σκόκο που έγινε αλλαγή στο 35’ (!!!!) για να μπει ο ΜΠΑΧΑ (”βρίσκομαι στο 65% της κατάστασης που επιθυμώ”), για να μη μιλήσουμε για την πανδεσία ταλέντων στον πάγκο (Γκέντσογλου, Ματέος, Λεονάρτο, Αραμπατζής). Υπήρχε βέβαια ένας Σάχα, πραγματικά πανδεσεία σε σχέση με τα ταλέντα που διαφημίζουμε σήμερα. Μια 18άδα παρ’τον έναν χτύπα τον άλλον και με κάποιο τρόπο σήκωσε κύπελλο (και μετά από ΔΙΠΛΑΡΑ στην Τούμπα). Άλλα και πάλι ξέχασα, είστε επίσης ειδίμων ποδοσφαιρικά και έχετε ως πήχη τον Οκόνσκι και το Μαύρο. Γιατί δεν παραδέχεστε απλώς πως είστε άσχετος; Αμφιβάλλω αν ξέρετε τι σχήμα έχει η μπάλα. Πρέπει να είστε από αυτούς που θεωρούν τον Μουρίνιο προπονητάρα και το Δέλλα τουρίστα, έτσι δεν είναι; Ο στόκος φαίνεται από μίλια μακρυά, διαδικτυακά ή και μη.

    Κλείνοντας ”κύριε” Αβραμίδη, μας λέτε ότι επιστρέφετε στο γήπεδο την Κυριακή. Που ήσαστε δηλαδή τόσους μήνες; Δεν πηγαίνουμε τάχα μου στο ΟΑΚΑ ως διαμαρτυρία προς την προχειρότητα της διοίκησης. Τώρα τι συνέβη δηλαδή, οργανώθηκανε; Αφού κατ’υμών, η κίνηση είναι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ! Τόση κωλοτούμπα κύριε Αβραμίδη,ούτε ο Πετρούνιας. Μήπως δεν είστε όσο ανεξάρτητος διατυμπανίζετε αγαπητέ; Δε μας κάνουν οι Μάνταλος, Λάζαρος, τους έχουμε βαφτίσει όλους άσχετους, όταν πριν μερικούς μήνες μας λέγατε τι ομαδάρα κα τι μεταγραφάρες γίνονται. Αλλά ναι, ξέχασα (θα με συγχωρέσετε η μνήμη μου δεν είναι καλή), όταν εσείς παίζατε ποδόσφαιρο με το Ντι Στέφανο και τον Κρόιφ ήταν αλλιώς τα πράγματα…

    Σταματήστε να γράφετε αερολογίες και πάρτε επιτέλους μια θέση, με την όση (περιορισμένη μεν) ευφυία διαθέτετε. Κατανοώ πως μπορεί η κριτική σκέψη (όση σας επιτρέπει φυσικά αμαξιέρης με το καρότο) μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση για εσάς, αλλά φαντάζομαι ότι μπορείτε να κάνετε εστω μια υποτυπώδη προσπάθεια. Πραγματικά λυπάμαι τα παιδιά σας, για το τι ακούνε μέσα στο σπίτι, και εύχομαι πραγματικά να μην πατάνε στον ιστότοπο αυτό, με κίνδυνο να μολυνθούν ακόμη περισσότερο τα μυαλουδάκια τους. Κρίνοντας πάντως από εσάς, φοβάμαι να φανταστώ πως θα είναι οι γόνοι σας. Θα βρίσκονταν λογικά μεταξύ αυτών που χόρευαν τσιφτετέλια στο Σύνταγμα μετά την εκλογή Σύριζα. Είναι λογικά και αυτοί ειδήμμονες (και) της πολιτικής, όπως και εσείς άλλωστε.

    Υ.Γ. Την Κυριακή νίκη για την ΑΕΚΑΡΑ μας, με ή χωρίς εσάς στο γήπεδο. Από ανθρώπους σα του λόγου σας δεν έχουμε ανάγκη στην ΑΕΚ.

  10. Ο/Η netrino λέει:

    Όχι και κατρακύλα τη δεκαετία του 2000 παιξαμε δυο φορές Τσουλού χάσαμε σε ισοβαθμιές ή στον πόντο πρωταθλήματα.Τιτλους πολλούς δεν έχουμε απλα ακόμα κ στα χειροτερά μας είχαμε πάντα δυο τρεις ποδοσφαιριστες που χαιρόσουν να τους βλέπεις.

  11. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Αλήθεια ότι ο Σουηδός -ιτς ήθελε να κρατήσει τον Μοράις;

    Απειρία,ασχετοσύνη ή κάτι άλλο;

  12. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @Τζέισον:Τους ξεφύγατε η σας αμόλυσαν μίστερ;Εσείς ο μορφωμένος (καθ’ ‘ολα ως φαίνεται)φτιάξτε λιγουλάκι την ορθογραφία…τα κολύρια είναι ακριβά τελευταία.

    Εμείς που ”χωνόμαστε ” στο χώρο αυτό,μπορούμε να ερχόμαστε στην ΑΕΚ σας;Πολύ ”ιδιοκτησία” μυρίζει…δεν ξέρω αν είναι κι επιδοτούμενη…
    Όσο για τα λοιπά θα τα αναλάβει ο επί προσωπικού…Δεν ανησυχώ επ’ αυτού…
    Να είστε πάντα καλά…το γέλιο που μας λείπει ,τελικά είναι υγεία…

  13. Ο/Η Jason λέει:

    Σας ξέφυγε ο τόνος στο “η”, καθώς και μερικά κενά αγαπητέ…

    Η κριτική της εμφάνισης έναντι της ουσίας απλά καταδεικνύει την ποιότητα πνεύματος μερικών εδώ μέσα.

    Ας τολμήσει να αναλάβει αν του βαστάει ο ”επί προσωπικού”, του δίνω και το νούμερό αν θέλει μου να μου τα πει και κατ’ιδίαν. Γιατί μάγκας από το πληκτρολόγιο γίνεται ο καθένας.

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Jason : Νάσαι καλά γιέ μου. Πραγματικά είσαι γνήσιο τέκνο μου.

  15. Ο/Η Theo λέει:

    Ας μην έβαζε εκείνο το άπιαστο ο Μίτσελ στο 116 ….

  16. Ο/Η netrino λέει:

    @Τheo
    Οταν απολύθηκε πρώτη την είχε την ομάδα, επισης ο απεναντι είχε Βαλβέρδε εκείνη την εποχή.

  17. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @Τζέισον.

    Ομολογία: Άξιος.

  18. Ο/Η DNAEK λέει:

    Jason μας πηρες και τα σωβρακα.
    Περιμενα την θυελλωδη αντιδραση
    του Στηβεν και αντι αυτου,επαινοι.
    ΑΞΙΟΣ.