Donald Trouble

  • Μ. Ντράγκι: “Ενα πιθανό “Italexit” θα κοστίσει στην Ε.Ε  358.6 δισεκατομμύρια γιούρο”.  Αυτό που εκπλήσει στην παραπάνω -τρομερή -εκδοχή, δεν είναι το μέγεθος της χασούρας,αλλά η ακρίβεια υπολογισμού της. Οι τύποι είναι οι απόλυτοι τσαρλατάνοι. Αξιος ο μισθός τους.
  • ΑΕΚ: Δεν  μας ενδιαφερει η περίπτωση Αραούχο. Εκτοτε είδαμε ίσα με 10 αναφορές για την ΑΕΚ από τα Κανάρια νησιά. Ενώ πριν την διάψευση της ΠΑΕ, δεν υπήρχε κανένα σημείο ζωής από την Λας Πάλμας.Αν δεν κάνω λάθος, ο Μελισσανίδης έχει εκεί ένα “βενζινάδικο”. Ισως να τιμωρήσει τον πρόεδρο των νησιωτών πετώντας τον σε κανενα βαρέλι με πίσσα.
  • Η ΑΕΚ- η νεοΑΕΚ καλύτερα- από τον υποβιβασμό και μετά, προσπάθησε να ομοιάσει εις την ομοιοπαθούσα Γιουβέντους. Ιδιο το σκέπαστρο που “εμπνεύστηκε” ο αρχιτέκτονας της “αγίας Σοφίας” με αυτό του νέου γηπέδου της Ιταλικής ομάδας. Ιδιος χορηγός (Jeep) στην δεύτερη εθνική (αν θυμάμαι καλά. Ισως να ήταν και πέρσυ).Ιδιες “δεύτερες εμφανίσεις”  φούξια. Στο μόνο που “αστόχησε” ήταν στην πορεία πρωταθλητισμού μετά την επάνοδό της στην “μεγάλη κατηγορία”. Εκεί έπεσε έξω ο Μελισσανίδης. Πως διάολο κατάφερε η Γιουβέντους με μπάτζετ ίδιο με αυτό τις ΑΕΚ και βγήκε σερί πρωταθλήτρια στην Ιταλία και η ελληνική ομάδα πάει κατά διαβόλου; Τί ήταν αυτό που διέλαθε της προσοχής του “μεγιστάνος”; Μήπως δεν έπρεπε να διώξει τον Κρισάντους, γιατί θα γινόταν νέος Πογκμπά; Μήπως έπρεπε πρώτα να χτίσει και μετά να μιλήσει; Μήπως οι Ανιέλι έχουν μεγαλύτερο κότερο; Ποιος ξέρει.
  • Ο Σόιμπλε “άστραψε και βρόντηξε”(πάλι): “αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα,ετοιμαστείτε για ακόμα ένα μνημόνιο”. Το ερώτημα το εύλογο είναι: Πως οι Γερμανοί, οι οποίοι δεν βάζουν ούτε λάθος παξιμάδι σε λάθος βίδα, τοποθέτησαν σε ολόκληρο υπουργείο Οικονομικών “λάθος” άνθρωπο.Μέσα στον χρηματοοικονομικό δαιδαλώδη κόσμο, τοποθέτησαν έναν που είναι ζήτημα αν γνωρίζει την προπαίδεια καλύτερα από το Ζήκο το μπακαλόγατο. Ενα εσκεμένο “λάθος”.  Αυτό θα είναι  και η αφορμή( όχι η αιτία) για την ακόμα μία “σφαλιάρα”  που θα φάει. Δεν βαριέσαι. Συνηθισμένη είναι.
  • Αδίκως και χωρίς αιτία φόβου οι όποιες ενστάσεις ή και εναντιώσεις  των “αντιΤράμπ” ( όλοι τους βολεμένοι “παραδόξως”). Δεν υπάρχει περίπτωση ο πλανήτης να κινδυνεύσει περισσότερο με τον Ντόναλντ από ότι με τους Μπους  και τους Κλίντον. Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύεις πως κινδύνευες λιγότερο με την Ομπράιτ,  τον Ράμσφελντ και τον Γούλφοβιτς. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα πεθάνουν λιγότεροι επί ημερών Μελάνιας.

Επίσης,καμια ανησυχία από τους τάχα μου  υπερασπιστές δικαιωμάτων, μεταναστών και λοιπών ευκαιριών για κονομι, για τις απόψεις του Τραμπ όσο αφορά την “ξενοφοβία”. Ο άνθρωπος έχει δίπλα του μετανάστρια  και μάλιστα φερμένη από -πρώην- κομμουνιστική χώρα. Και έχει κάνει και γυμνές φωτογραφίσεις. Δεν υπάρχει κανένα ταμπού για να σπάσει. Ανοιχτες θύρες παραβιάζουν όσοι καμώνονται πως θα “περιοριστούν” επί των ημερών Τραμπ.

Και,τέλος, όσοι πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με”ανισόροπο” άνθρωπο,τους παραπέμπω στο “περιουσιολόγιό” του. Και όσοι ακόμα-ακόμα επιμένουν πως έχουν να κάνουν με έναν τύπο αντισυστημικό και αντίπαλο του κατεστημένου, να τους θυμίσουμε πως ο Τραμπ (ξανα) έκανε περιουσία εν μέσω κρίσης και μάλιστα δραστηριοποιούμενος στον τομέα που διαλύθηκε από την κρίση (και ο οποίος ήταν άλλωστε και η αρχή αυτής). Δηλαδή στο real estate. Αν δεν σας υποψιάζει αυτό,το ότι όχι μόνο δεν έχουμε να κάνουμε με πολέμιο της κρίσης αλλά με χρυσό παιδί αυτής και φουλ ευνοημένο από το  τραπεζικό καρτέλ, την εποχή μάλιστα που οι “θνητοί” Αμερικανοί δεν τολμούσαν ούτε έξω από τράπεζα να περάσουν,τότε δεν ξέρω πως αλλιώς να σας καθησυχάσω με την “ατυχή” αυτή “επιλογή” των αμερικανών πολιτών, οι οποίοι καλώς έπραξαν και “έφεραν” εις τον λευκό οίκο έναν  “Kροίσο” Κασιδιάρη. Οσο είναι κίνδυνος για την “ντιμοκρατία” ο Κασιδιάρης ο εδώ, άλλο τόσο κινδυνεύει ο κόσμος από τον “φανταχτερό” (κατά Πούτιν) Τραμπ.

Αμυνα θα παίξει η Αμερική, αυτοπροστασία και περιχαράκωση,παραχωρώντας αυτόματα ζωτικό χώρο στον υπόλοιπο κόσμο. Κερδισμένοι, η Ρωσσία του μεγαλομανή Πούτιν  , η Ευρώπη (που θα απεμπλακεί από το μάτι του κυκλώνα  και θα βρει χρονο και χώρο για να γλύψει τις πληγές της ) και η Αγγλία, που μόνο τυχαία-και εκεί- δεν συνέβει το “λάθος” του  “Βrexit”,απομακρυνόμενη από την αποστεωμένη και άρρωστη Ε.Ε. στην οποία θα πάρει καιρό να συνέλθει.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Donald Trouble

  1. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Ξέχασες την Κίνα φίλε μου.
    Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο.
    Άσε που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο,να δουλεύουν όλοι για αυτήν και οι
    περισσότεροι να μην το γνωρίζουν…

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Πιθανόν. Πάντως προς το παρόν -και για πολλούς αιώνες-οι Κινέζοι δουλεύουν κατά βάση για ένα πιάτο ρύζι για τους υπολοίπους.
    Οσο μεγάλη και αν είναι μια χώρα, όταν οι υπήκοοί της παραμένουν τέτοιοι και όχι με τάση να γινουν αστοί,αποκλειεται να αναλαβει πρωταγωνιστικό πόσο μάλλον ηγετικό ρόλο. Φυσικά αυτό έχει να κάνει τόσο με την ιστορική της “ανάμνηση” όσο και με το είδος και την ποιότητα των εξουσιών που την διατρέχουν. Οταν βλέπεις λαό έτοιμο να προτάξει τον λαιμό του κάτω από την σπάθα,για λόγους που ποτέ δεν θα του εξηγηθούν, αφού τις περισσότερες φορές απαγορεύεται να ρωτά, τότε χέστα. Θα μείνει αενάως στην “πρέσσα”.

  3. Ο/Η Τυχερός Λουκ λέει:

    Συμφωνώ μαζί σου ότι ο πλανήτης δεν θα κινδυνέψει περισσότερο με τον Τραμπ. Θα μου έκανε εντύπωση αν ξέρει βρει και να κατονομάσει πάνω απο 10 χώρες σε παγκόσμιο χάρτη…

    Το πρόβλημα είναι στο εσωτερικό της χώρας, που υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες για την πορεία που εχει πάρει στα θέματα της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος.

    Τι να περιμένεις βέβαια απο κάποιον που μιλάει στα CIA Headquarters πριν μια βδομάδα και λέει “Κοίταξε κάτω ο θεός και είπε δεν θα αφήσουμε την βροχή να χαλάσει την ομιλία σου” Βάζω απο κάτω το video που είναι 2′

    https://www.youtube.com/watch?v=N3MTmSBN2tw

    Αυτός δηλαδή νομίζει πως είναι θεόσταλτος (ΦΑΡΑΩ ΜΟΥ ΕΣΥ!) και αυτό είναι που τον κάνει ανισσοροπο και επικίνδυνο.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “Θεόσταλτοι περνιώνται ΟΛΟΙ οι ηγέτες-δεσπότες-βασιλιάδες-αρχηγοί-δυνάστες (όπως θες πέσ τους) σε όλες τις περιοχές του πλανήτη,σε όλες τις εποχές. Από τους Φαραώ που ανέφερες, τον Αλέξανδρο,( παις Διός)τους Ρωμάιους (“Αθάνατοι”) και Βυζαντινούς Αυτοκράτορες, (“ελέω θεού”) τους κατοπινούς των Ευρωπαικών αυτοκρατοριών, τους Ταμερλάνους και τους Χαν και τους Αττίλες από την αλλη μεριά. Ως τους “σημερινούς” βασιλιάδες που κατοικοεδρεύουν στα παλάτια. Τον θεό δεν επικαλούνται όλοι οι Αμερικανοι πρόεδροι; Ελέω Θεού δεν κάνουν ότι κάνουν (όπως και όλοι οι ομοιοπαθείς σε όλες τις εποχές); God bless America και God save the Queen και μαλακίες στο πάτερον.

    Πιστεύεις ότι ο Στάλιν ή ο Χίτλερ, ήταν σε χειρότερη κατάσταση διανοητικά από τους Ρομανώφ στην Ρωσσία, τον l etat c est moi Ναπολέοντα, τους “θεοσεβούμενους” Μπους, ή την Ελισσάβετ ή τους (βρωμερούς) Πάπες; Ουδεμία διαφορά. Για ζουρλομανδία είναι ΟΛΟΙ.

    Κατά βάση και κυρίως, θρησκευτικοί είναι οι πόλεμοι. Ακόμα και σήμερα. Θρησκοληψία είδικου τύπου.
    Η μόνη διαφορά του αμόρφωτου ευσεβή χωρικού-υπηκόου-ψηφοφορου-φορολογουμενου από τον ευσεβή βασιλιά του-προέδρου του- αρχηγού του, είναι μόνο στην “ουράνια” κατάταξη των. Ο ένας αισθάνεται και αποδέχεται τον ρόλο του ως “δούλος” του θεού, και ο άλλος “χρίζεται”– η αυτοχρίζεται εν ανάγκη- ως “αντιπροσώπος” του θεού επί γης. Αν ρωτήσεις έναν από δ’αύτους, “πως γίνεται η επιλογή” θα σου πει πως είναι “δωσμένη από το Θεό”. Είναι δηλαδή Φυσική κατάσταση και Θεική εντολή, ο πρώτος να ζει ζωή “αναλώσιμη” και ο δεύτερος θα κάνει “ζωάρα” με την “θυσία” του πρώτου. Ετσι πάει το έργο, 3 χιλιάδες χρόνια. Και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι για τα επόμενα 3.οοο

  5. Ο/Η koreas λέει:

    @ πίσσα και πούπουλα

    στο σχόλιο σου για άλλη μια φορά έγραψες………αν θέλεις γράψε ένα ολόκληρο καινούριο post με το θέμα των “θεόσταλτων” και των “υπηκόων”…….

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “koreas”: Θα το κάνω,προσεχώς.