Οτι πήραμε-πήραμε

Ιανουάριος τέλος. Ότι πήραμε-πήραμε, άλλους δεν προλαβαίνουμε (κάνουμε και καμιά πλακίτσα..)

Ο μήνας των μεταγραφών έκλεισε με μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής σε μια θέση που η ομάδα έχει σοβαρό πρόβλημα. Αποκτήθηκε ένας Βραζιλιάνος ως ελεύθερος από τη Lazio. Χρειαζόμασταν λοιπόν έναν παίκτη που θα μπεί άμεσα για να ξεκουράσει το Ντίντακ που σέρνεται, και φέραμε έναν παίκτη που έχει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι από πέρυσι το Μάιο που έληξε ο δανεισμός του. Η ομάδα του τον κράτησε και έκανε μόνο προπονήσεις. Κατά πόσο θα είναι έτοιμος (όχι τώρα, αλλά σε 20 μέρες) θα το δούμε στο γήπεδο. Σε καλή ηλικία είναι, καμιά σέντρα λογικά θα ξέρει να κάνει λόγω εθνικότητας.. Μακάρι να μας βγεί.

Στα εξτρέμ τελικά δεν αποκτήθηκε κανένας δεξιά. Μείναμε με τους υπάρχοντες και προφανώς θα τη βγάλουμε με αλχημείες. Δεν εχω πρόβλημα. Να δούμε τι ψάρια πιάνουν αυτοί που έχουμε. Να δούμε και τους Μεληκιώτηδες και τους υπόλοιπους. Και όποιος δε μπορεί, το καλοκαιράκι ας πάει στο καλό. Τι να το κάνω να πληρώνω 35 άτομα ρόστερ και να στηρίζομαι μόνο σε 13-14 παίκτες?

Αφού η ομάδα έδωσε ολο το μπάτζετ για τον Αραούχο και δε μπορούσε να πάρει άλλον παίκτη διαφοράς, ας παίξουν αυτοί που έχουμε και το καλοκαίρι να κοιτάξουν για σοβαρή λύση. Όχι Μπαρμπόσες.

Δεν λες πάλι καλά που ο Ρονάλντο των φτωχώνε ζητούσε πολλά και γλιτώσαμε? Δε θα άντεχα πάλι να βλέπω αυτήν τη μετριότητα να τσακώνεται συνεχώς με τους διαιτητές. Θα ήταν πισωγύρισμα. Η ΑΕΚ πλέον έχει κανονικό προπονητή, και μπορεί να αξιοποιήσει το υπάρχον ρόστερ που για μένα δεν είναι για πέταμα. Σίγουρα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερους, αλλά εφόσον πάμε μαζεμένα οφείλουμε να αξιοποιήσουμε ότι υπάρχει και το καλοκαίρι να γίνει ξεκαθάρισμα. Με τα πήγαινε-ελα πρώην παικτών δουλειά δε γίνεται. Ειδικά με τέτοιες μετριότητες των 150 χιλιάδων. Ο Μπαρμπόσα δεν είναι καλύτερος ούτε του Λάζαρου ούτε του Πατίτο. Ορθά λοιπόν η ομάδα αποφάσισε να γίνει καλύτερη διαχείριση του υπάρχοντος δυναμικού.

Αποχώρησε και ο Ντε Μπαρτόλο τον οποίο έφεραν πέρυσι για να καπελώσουν το Μιλοβάνοβιτς. Απορώ τι προσόντα είδε στον Ντε Μπαρτόλο η διοίκηση και τον προσέλαβε. Έκανε καμιά σπουδαία καριέρα ως μάνατζερ? Ως τεχνικός διευθυντής σε κάποια ομάδα? Τι βιογραφικό είχε? Ποια προσόντα? Ποια εμπειρία? Ποιες γνωριμίες? Τι έργο άφησε εκεί που εργαζόταν πριν? Ακομα και όταν βάζεις αγγελία για τηλεφωνήτρια ή για pizza delivery ζητάς 2-3 προσόντα. Πόσο μάλλον όταν ψάχνεις για στελέχη σε τέτοιες θέσεις, που διαχειρίζονται τα λεφτά σου. Όταν κάνεις συμβόλαιο σε κάποιο τυχοδιώκτη όπως ο Ντε Μπαρτόλο, ποια προσόντα του σε έχουν πείσει πως μπορεί να διαχειριστεί το (όποιο) μπάτζετ και να σου φέρει παίκτες? Και φυσικά η ανυπαρξία του φάνηκε από πολύ νωρίς, με τους Ντίας. Και αυτόν που ήρθε και αυτόν που δεν ήρθε. Σου φόρτωσε τον Πατίτο, έναν παίκτη που έπαιζε στη Μαλαισία και παίρνει μισό μύριο το χρόνο (αν και για τον συγκεκριμένο διατηρώ μια ελπίδα μήπως βγεί). Σε έκανε ρεζίλι στον πλανήτη και άφησε ένα γυρολόγο να σε χρησιμοποιήσει για να κερδίσει καλύτερο συμβόλαιο κάπου στο Μεξικό. Και πολλά άλλα τα οποία λογικά δε θα τα μάθουμε ποτέ, και ούτε πρέπει να μας ενδιαφέρουν. Η ουσία είναι πως ο Ντε Μπαρτόλο μας χαιρέτησε.

Όπως τα βλέπω τα πράγματα, λογικά ο επόμενος θα είναι ο Μαϊστόροβιτς. Πολύ φρου-φρου και χαμόγελα αλλά ουσία μηδέν. Δεν έχει το τσαγανό που απαιτείται για τη θέση. Εμπειρία σίγουρα δεν έχει (σχολιαστής στην τηλεόραση ήταν), ευέλικτος δεν είναι.. να τον πληρώνεις για να κάνει τι? Να φωτογραφίζεται με τους παίκτες? Αυτό βρίσκεις και κάποιον να το κάνει τσάμπα. Νομίζω πως άλλα πράγματα ζητούσε η ΑΕΚ από τον τεχνικό διευθυντή της. Πήγε στην Κων/πολη για να συμφωνήσει με τον Μοράις και δεν προστάτεψε την ομάδα από την λακούβα που είχε μπροστά. Συμπεριφέρεται ως απλός διεκπεραιωτής.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως η διοίκηση στην ΑΕΚ είναι η αρχή του ενός. Δηλαδή όπως είχε πει και ο Τιμούρ, “ούτε καφέ δεν παραγγέλνουν χωρίς την άδεια του Μελισσανίδη”. Δεν υπάρχει η δυνατότητα για πολλές πρωτοβουλίες. Όμως δε νομίζω πως αυτό σε εμποδίζει να δουλέψεις για το συμφέρον της ομάδας ακόμα και αν σε στέλνει κάπου συστημένο. Τόσα χρόνια μπάλα έπαιζες. Δε μπόρεσες να δείς πως αυτός που πήγες να συζητήσεις ήταν ένα υβρίδιο της προπονητικής? Πιστεύω πως τον Μοράις τον χρεώθηκε ο Μαϊστόροβιτς, επειδή ακριβώς λειτούργησε μόνο διεκπεραιωτικά και μας τον φόρτωσε. Η τύχη του θα φανεί στην πορεία. Σε πρώτη φάση πάντως μου δίνεται η εντύπωση πως το αφεντικό περίμενε πολλά περισσότερα από αυτόν. Τώρα αναρωτιέμαι πάλι το ίδιο: ποια προσόντα του εντυπωσίασαν τόσο πολύ το Μελισσανίδη, που έφερε τον πρωτάρη να ξυθεί στην κασίδα της ΑΕΚ και να μάθει τα βασικά ενώ θα προσπαθεί να κουμαντάρει το καράβι. Δε μπορώ να βρω μια εξήγηση. Και είμαι σίγουρος πως ο Μαϊστόροβιτς (ειδικά αυτός) δε δουλεύει για την ψυχή της μάνας του. Πουλάει πολύ ακριβά το τομάρι του, και ας είναι ένα άδειο πουκάμισο όπως ήτανε άδεια φανέλα ως ποδοσφαιριστής. Ο χρόνος θα δείξει.

Από δω και πέρα λοιπόν η ομάδα έχει να ανεβεί ένα γολγοθά χωρίς κανένα περιθώριο για περαιτέρω απώλειες. Κάθε ισοπαλία και κάθε ήττα θα πληρωθεί πολύ ακριβά. Και αν μείνεις στην απ’έξω και δεν παίξεις προκριματικά για το Europa αυτό θα ισοδυναμεί με μια μικρή καταστροφή από πολλές απόψεις. Ομάδα που δεν παίζει στην Ευρώπη δε γυρνάει άνθρωπος να την κοιτάξει, είτε αυτός είναι προπονητής είτε ποδοσφαιριστής. Όλοι κοιτάνε να πάνε κάπου που θα παίζουν και θα τους βλέπουν. Κανένας δεν έρχεται για να σπάσει τα πόδια του στα χωράφια του Χριστοβασίλη και του Κομπότη. Και για να τους πείσεις να έρθουνε θα πρέπει να τους πληρώσεις αδρά. Και αυτό στην ΑΕΚ ειδικά το ξεχνάμε. Η Ευρώπη έχει άλλο δέλεαρ. Ακόμα και αν δεν έχεις εξασφαλισμένη τη συμμετοχή σε ομίλους.

Η αρχή λοιπόν γίνεται αύριο, με την πρόκριση στο κύπελλο για να πας στους 8, και ότι βρέξει ας κατεβάσει. Ελπίζω να πάρουμε και μια μικρή γεύση από Αραούχο. Η Laola να’ναι καλα, και θα τα ξαναπούμε μετά το ματς.

Καλή τύχη στα παιδιά και με τη νίκη.

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to Οτι πήραμε-πήραμε

  1. Ο/Η netrino λέει:

    Για πέταμα δεν είναι το ρόστερ, ειναι ρόστερ να μπει πλέι οφς αλλά μεχρι εκεί.Δεν ξέρω σοβαρή ομάδα που οι αμυντικοι της να κοστίζουν σχεδόν όσο οι δημιουργικοι-επιθετικοι της ποδοσφαιριστές.Με διακοσαρακια βρίσκεις αξιόπιστους για πίσω από τη σέντρα αλλά αν διαθέτεις τα ίδια λεφτά για μπροστινούς βρίσκεις Λάζαρους και Μπαρμπόσες.
    Για κάτι περισσότερο λοιπόν χρειαζομαστε 2 wingers,εναν κεντρικό χαφ και ενα σεντερ φορ(δε βλεπω να μενει του χρονου ο Αραουχο) γύρω στο 1μυριο έκαστος.Δυσκολάκι

  2. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Θεωρώ πως ήταν για καλό που δεν πήρανε Μπαρμπόσα, διότι υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να είναι δανεικός και αγύριστος, δηλαδή να μας μείνει για μόνιμα. Οχι πως τώρα δεν παίζει, ειδικά αν τον αφήσει ελεύθερο η ομάδα του..
    Απ’το να έχεις 3-4 παίκτες των 200.000 καλύτερα ένας η δυο των 500.000 αλλά να είναι σοβαρές προσθήκες. Οχι ποδοσφαιριστές παρατημένοι και χωρίς προετοιμασία.
    Και οσο η ομάδα αποφεύγει περιπτώσεις Μπαρμπόσα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις για κάτι καλύτερο. Λογικά μιλώντας πάντα, γιατί στην ΑΕΚ ως γνωστόν δεν πρυτανεύει πάντα η λογική. Μη ξεχνάμε πως το Μπαρμπόσα δεν τον έφεραν γιατί ζητούσε πολλά ο ίδιος. Οχι επειδή το σκεφτήκαμε καλύτερα.