ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Όταν μιλάς για κάποια συμμαχία, θα πρέπει να ορίζεις τις αφετηρίες αλλά και τους κανόνες πάνω στους οποίους θα βαδίσεις. Εδώ είναι όλη η ουσία και δεν θέλω να παραμυθιάζεται κανείς. Μιλάμε για παρασκήνιο αλλά και προσκήνιο ταυτόχρονα.

Ο Μελισσανίδης είναι ένας άνθρωπος που σέβεται προσωπικές φιλίες. Ο Σαββίδης είναι ένας ετερόκλητος gangster, που δεν φοβάται τίποτα. Είναι θρήσκος, είναι καλός αλλά δεν έχει σε τίποτα να σε εκτελέσει για την πλάκα του. Μην γελιέστε από την φάτσα του.

Ο Σαββίδης λοιπόν, είναι της μονής Εσφιγμένου. Ο τίγρης ζει μέσα στην αντιφατικότητα του. Φυσικά gangster, αλλά ελληνικής κοπής. Κάπως πήρε το χρίσμα εδώ, και κάπως συνέχισε να ανεβαίνει, χωρίς όμως να έχει και μεγάλο σεβασμό.

Τρέχει κάτι; Όχι. Όμως τα μεγέθη που συγκρούονται είναι τα τοπικά και τα διεθνή. Κάποιος αφελής θα έλεγε, οτι τα μεγάλα θα φάνε τα μικρά. Είναι μια ιστορία του γιατί τα πιράνχας , τρώνε πιο μεγάλο κορμί. Κάποιος μη αφελής θα έλεγε, οτι εδώ είναι Βαλκάνια και δεν είναι παίξε γέλασε.

Η συμμαχία είναι δεδομένο οτι δεν υπάρχει. Ποτέ εξ άλλου δεν υπήρχε. Άλλα τα συμφέροντα του ενός, άλλα του άλλου, και κύρια, άλλα τα λεφτά του ενός σαν όπλα, κι άλλα του άλλου, που έχει αγκαζέ το σύστημα για να κονομηθούν τα όπλα. Πλάκα δεν έχει αυτό;

Ο ένας είναι αδιαμφιβήτητος, δήθεν με την Ρωσία. Ο άλλος είναι τρομερός επιχειρηματίας που σπάει πάγους, ενώ είναι στο κοριόπολις, ο τρίτος είναι στον αφρό σαν αγαπητικός κάθε κυβέρνησης, κι ο τέταρτος είναι τόσο μέσα όσοι κάνει γαμώ τα ρεπορτάζ κάποιος Παπαχελάς. Μιλάμε για την πλάκα.

Φυσικά αυτή είναι η πλάκα στην Ελλάδα. Και πάνω στην πλάκα, βγήκε κι ο πλακατζής Καίσαρης, κι έβαλε άλλη μια βιντεοκασσέτα, πάνω στις παλιές του Ψάλτη με την Φίννου, ή έβαλε έναν σοβαρό προβληματισμό στον πόλεμο εντυπώσεων του πόπολου, για την ρίξη της σχέσης των δυό Πόντιων. Λόγω Μαρινάκη ή λόγω Κινέζων. Φυσικά στο παιχνίδι μπήκε και το νούμερο, που λέγεται Καρπετόπουλος. Μιλάμε για ανταποκριτή του Φίλαθλου στην Ιταλία, που αυτοπροτάθηκε επειδή δεν γόυσταρε να γίνει γιατρός, κι είπε να λέει μαλακίες για τις Πεσκάρες ή τις Βερόνες.

Σοβαρός επιχειρηματίας, θα δημοσιοποιήσει ρίξεις; Για ποιάν δουλειά ακριβώς; Όλοι αυτοί, κονομάνε από το ποδόσφαιρο; Άμεσα, όχι. Έμμεσα, πιθανώς. Σκοτώνονται λοιπόν άμεσα, για το έμμεσο; Μόνο μαλάκας μπορεί να το πει αυτό. Και ο μαλάκας πλέον έχει όνομα, ειδικά αν έχει και μεγαλώσει και δεν καταλαβαίνει γιατί τον διώξανε από το site του ΟΣΦΠ. Που δεν τον διώξανε κι ακριβώς. Τον πήγανε στα μαύρα τώρα με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στα μπλοκάκια, και τον φέρανε στο παρασκήνιο ακόμα και σαν φωνή. Εξ άλλου, αποδυτηριάκιας δεν ήταν;

Οι σχέσεις λοιπόν, δεν χαλάσανε. Υποχρεωτικά όμως τα τηλεοπτικά πρέπει να κάνουν κάτι. Βλέπετε, ο Σύριζα ακολουθώντας την σωστή ρότα την ελληνική, φρόντισε να τα κάνει όλα μπάχαλο, και να φέρει σε επαφή τους πάντες που μπορούν να τους ταίσουν. Οπότε η ζούγκλα επέβαλε μια πρόταση του Σαββίδη στον Μαρινάκη, που ερμηνεύτηκε λάθος. Ή κι αν  δεν ερμηνεύτηκε, ήταν σίγουρα μια κίνηση τακτικής.

Στην οποίαν ο Καίσαρης κέρδισε προς στιγμήν, αφού ο Μελισσανίδης αναγκάστηκε σε ανακοίνωση. Και την έκανε για να προειδοποιήσει οτι ο Σαββίδης είναι ανώτερο μέγεθος, και στην ουσία τον ψιλοφοβάται. Δέκα ενώσεις είναι εδώ, εικοσιπέντε από την άλλη, και βάλτε κι άλλα για να έχουμε την ώρα που τα μεν λεφτά είναι ανεξέλεγκτα, ενώ τα άλλα είναι μετρημένα.

Τρίτος πόλος ξανά δηλαδή την ώρα που ο Ιβάν την πεφτει στα ίσα, ενώ Αλαφούζος δεν υπάρχει. Στην ουσία όμως οτι κάποιος άνεργος, είπε να πει κάτι σαν κασκαντέρ. Σε ένα παιχνίδι, που το έχουν αναλάβει άλλοι, που δεν εξαρτώνται από χρήματα, κι άρα δεν είναι και τόσο πολύ ευάλωτοι. Γιατί το έχουν αναλάβει; Α, το να γίνεις ευπατρίδης, δεν έχει σχέση με κάποια ανταλλαγή. Μπορεί ακόμα και να το πας έτσι, προκειμένου να φας και τον Μαρινάκη ακόμα.

Μπορεί βέβαια ο Γιωρήκας κι ο Κωστίκας να είναι φίλοι – που είναι, κι άρα διαψεύδω την μαλακία του Καίσαρη – αλλά κάποιος άλλος να κάνει πλάκα. Και να γελάει με τον αχυράνθρωπο ή τον δήθεν μεγιστάνα, και να κουνάει τα πιόνια στην σκακιέρα, στην οποίαν χαίρονται οι τύποι που τρώνε πύργους, αλλά δεν βλέπουν πώς τρώγεται η βασίλισσα, που θα σε φέρει και στον βασιλιά. Όπως δεν είδε κι ο Κάισαρης το τυρί, κι απλά το τσίμπησε για να παίρνει περισσότερα χωρίς να είναι σε κανένα επίσημο όργανο. Ελπίζω να γκε γκε.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to ΣΥΜΜΑΧΙΑ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie
    Φιλε μου ξερεις πολυ καλα οτι Καισαρης ΔΕΝ υπαρχει. Ενας μπουρδας ηταν απο την εποχη του φιλαθλου που εγραφε κατα παραγγελια ‘συνομοσιολογια’ επιπεδου Α γυμνασιου. Και ως ΜΠΟΥΡΔΑΣ παραμενει για να μη πουμε τι εγινε ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ και το θεμα απο πρωτο με μεγαλα γραμματα κατεβηκε ΑΜΕΣΑ κατω κατω μεχρι να το φαει η μαρμαγκα, με το που βγηκε η ανακοινωση

    Οπως ειπα και το πρωι:
    Κανενας δε τα σπαει η τα βρισκει με κανενα. Αυτα ειναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ που αμα εισαι Καισαρης μονο- δηλαδη διανοητικα καθυστερημενος- τα λες. Οι ανθρωποι κανουν δουλειες στις οποιες σε μια μπορει να ειναι κοντρα και σε αλλη να τα πηγαινουν μια χαρα. Its called business και ετσι δουλευει ο κοσμος ΠΑΝΤΟΥ.

    Τωρα για ολα τα αλλα και τι εχει στηθει απο πισω με ΟΛΗ αυτη τη (και καλα) βαβουρα αυριο να ειμαστε καλα και θα πουμε μπολικα.
    Και για το Καισαρη και για το γιοκα του το ΘΕΜΗ που αμα δε γραψει πεντε κολογλυφτεξ αρθρα για το Gay θα παθει κατι. Οπως για παραδειγμα αρθρακι για τον Φορτουνακο που αμα το διαβασεις χωρις να τον εχεις δει θα πεις οτι η Μπαρτσα ειναι ετοιμη να διωξει ΚΑΙ τους τρεις MSN και να τον παρει να λυσει το προβλημα του παγκοσμιου ποδοσφαιρου. Πατερας γιος ΙΔΙΟΙ ΚΑΡΑΚΓΙΟΖΗΔΕΣ ειναι και εμμισθοι του Γαυρου. Γνωστα αυτα χρονια..

    Τα βασικα ομως που θα πουμε ειναι αλλα.
    Ποιος στηριζει τον Gay π.χ με χορηγιες.
    Ποιος ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ειναι σε πολεμο με τον Μελ για τα VLT’s ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 48 ωρες πριν το Laucnh.
    Ποιος ηταν που εκδιωχθει ως ανθρωπος του κροκους απο το σοβαρο μαγαζι και περασε απο το αλλο. Αυτο στο λουτρακι που εχει να πληρωσει κατι δεκαετιες ΙΚΑ.

    Και αλλα πολλα. Με πηγη ΜΕΣΑ απο τον ΟΠΑΠ υψηλοβαθμη και στοιχεια που δε εχουν αμφισβητηση. Οχι ΜΠΟΥΡΔΕΣ που βγαζει ο γραφικος απο μυαλο του επειδη του ειπαν να γραψει μια σαχλαμαρα.

    ΥΓ Αυτο που πραγματικα του βγαζω του δικου μας το καπελλο: ο gay εχει σε λιγοτερο απο 24 ωρες ευρωπαικο παιχνιδι και ΟΛΗ ΤΟΥ Η ΕΝΝΟΙΑ ειναι να βαζει ανθρωπακια ΓΕΛΟΙΑ να κανουν σαματα και να κανει καταγγελις για πραγματα ΠΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφερωνται, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΗΤΤΕΣ στα 5 ματς και ενα χαμενο κυπελλο.
    Αξια ανεκτιμητη..

    Buonanotte (κανονικη οχι το δεκαρι)

  2. Ο/Η akis λέει:

    Steven αν καταλαβα καλα εννοεις πως πισω απο Μελ και Ιβαν κρυβονται αλλοι κι αυτοι οι δυο ειναι κατι σαν…πιονια;
    Θα ηθελα επισης να σε ρωτησω το εξης.Αναμεσα στον δικο μας και τον Σαββιδη ποιος ειναι μεγαλυτερος σαν μεγεθος,ποιος απο τους δυο πιστευεις οτι μπορει να …παιξει καλυτερη μπαλα στο Ελληνικο ποδοσφαιρο;

  3. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    έχει πέσει πολύ πόνος μα πολύ πόνος. Τους φαίνεται αδιανόητο να έχουν ξανά ηττηθεί και όχι μόνο στο γήπεδο. Και π@@τσο και ξύλο που λέμε
    Η οικογένεια Καίσαρη, πατήρ και υιός, συναγωνίζονται τον Νικολακόπουλο στο γλύψιμο Μα τόσο κατάντια ρε παιδί μου Στο live sport24 και σε σημείο που η ΑΕΚ είχε την υπεροχή αυτός έγραφε για τον Φορτούνη! αντί της περιγραφής! σλουπ σλουπ

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Από τον Ιβάν, ναι. Από τον δικό μας, όχι πλέον. Μεγαλύτερος σαν μέγεθος ο Ιβάν, αλλά καλύτερος στην μπάλα ο δικός μας.

  5. Ο/Η Φώτης λέει:

    Στηβεν καλησπέρα.
    Ασχετα με τις συμμαχίες κτλ. αν έπρεπε να προτείνεις κάποιον να τρέξει το τμήμα ποδοσφαιρικά στην θέση του βατραχου, ποιον θα πρότεινες; ποιος εκτιμάς ότι θα ήταν σοβαρός για το πόστο;

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Φώτης : Δεν τρέχει Φώτη μου το τμήμα ο Μπάγιεβιτς, κατ΄αρχάς. Ποιός θα ήταν σοβαρός; Δεν θα σου πω ονόματα, αλλά άνετα μπορείς να καλέσεις κάποιον με πτυχίο sports management.

  7. Ο/Η Φώτης λέει:

    Ευχαριστώ για την απάντηση Στηβεν.
    Πτυχίο γράφεις, άρα όνειρα απατηλά. Θα βρούμε κανένα παλαίμαχο πάλι. (αν γίνει αλλαγή).

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μεγαλυτερο μεγεθος ο Βαγγελας…οι αλλοι ειναι δευτεροτριτοι…

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Φίλε μου, ξέρεις γιατί τσακώνονται; Διότι ίδιες περιουσίες έχουνε. Υπολογισμένες στα 200 μύρια cash. Ο Ιβάν κουβαλάει δις άλλου, γι΄αυτό εξ άλλου και ξοδεύει. Ελπίζω να καλύφθηκες.

  10. Ο/Η conpater λέει:

    Μαζι με την 100αρα απο την πωληση στην w.s η χωρις? Οχι οτι με νοιαζει,απλα να`χαμε να λεγαμε…Παντως και 200 cash δεν ειναι και λιγα,ασχετα αν υπαρχουν κι αλλοι με πολλα περισσοτερα,για εδω μιλαμε παντα.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Χωρίς, αφού εκείνα πήγαν σε άλλη εταιρεία μπας και την ισοσκελίσουν.

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ both
    Ο Βαγγελας μιας και τους ξερουμε πολυ καλα οικογενεικως ειναι πολυ παραπανω. Πρεπει να ειναι πανω απο μισο δις ευκολα, μετρωντας περιουσια σε Ελλαδα-Λονδινο και χωρις την Αμερικη. Τωρα μετρητα, ακινητα, κινητα δεν εχει σημασια ολα λεφτα ειναι, και δεν βαζω μεσα τα εταιρικα που και αυτα επισης λεφτα ειναι. Οταν ο δικος μας εκανε τη πωληση και πηρε τα 100 παλι λεφτα δεν ειναι?
    Για τον οποιο δικο μας δε ξερω μιας και μεγαλωνει. Οταν μεγαλωνει καποιος και βαζει μετρητο δε σημαινει οτι δεν τα εχει πλεον.
    Ο Παππας πριν 4-5 χρονια ηταν χαμηλα σε cash αλλα με μερικες κινησεις εφτασε να ειναι απο τους πιο ‘φορτωμενους’ στη ναυτιλια, ειναι καθαρα θεμα πως κανεις liquidation τα assets που εχεις και πως κινησαι. Αλλωστε ειναι γνωστο στο χωρο οτι τα λεφτα γινωνται απο τις κινησεις- αγορες πωλησεις- αναλογα τις τιμες.
    Εκεινη τη εποχη αναλογα σχεδον ΟΛΟΙ οι Ελληνες κινηθηκαν εξυπνα, αγορασαν φτηνα και εριξαν σκονη στους Γερμανους πλοικτητες που ακομη το φυσανε και δε κρυωνει.
    Ο Ιβαν εχει μεν πολλα, αλλα ΚΥΡΙΩΣ κινει κεφαλαια αλλων για να μπει στη φτηνη Ελληνικη αγορα. Ο ΜΠΑΟΚ ειναι απλα για το ποπολο. Αλλα ειναι τα ενδιαφερωντα και μπορει καποιος να τα δει απο το τι αγοραζει και που στοχευει.
    Τελευταια κοντρα με τον Δαυιδ (3Ε δηλαδη ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ εμφιαλωτης μετα τη μητρικη εταιρεια στο κοσμο ΕΠΙΣΗΜΑ) για τη Σουρωτη που τους τη πηρε..
    Το πακετο της Dimera για την Ελλαδα ειναι 250 εκ των οποιων τα 130 ηδη εχουν πεσει (ΜΠΑΟΚ-ΣΕΚΑΠ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κλπ).
    Το δε Μακεδονια Παλλας το γυρισε σε κερδοφορια απο περσυ, ενα ξενοδοχειο που το ελληνικο κρατος επι δεκαετιες το ειχε ζημιογονο. Πως να μη το εχει οταν το ιδιο το κρατος απο πολιτικους μεχρι για πιλοτους της Ο.Α!!! παλιοτερα ειχαν ΜΟΝΙΜΑ κλεισμενα απο δωματια μεχρι σουιτες και δεν πληρωναν ποτε?
    Πιλοτος της ΟΑ κυβερνητης, που μενει φυσικα Αθηνα αλλα στα χαρτια ειχε βαση την Θεσσαλονικη ειχε ΜΟΝΙΜΑ δικλινο λουξ κλεισμενο 12 μηνες το χρονο και 4 εισητηρια το μηνα ΔΩΡΕΑΝ εξτρα για Αθηνα-Θεσσαλονικη..
    Για το κρατος ολα αυτα ειναι δωρεαν… αλλωστε.