Liverpool -Arsenal

 

 

index

Το ταξιδι χτες ξεραμε οτι θα μας κουρασει. 350 μπρος, φαγητο, παιχνιδι με ενταση 2 ωρες και αλλα 350 πισω ειναι αρκετα ακομη και με το θηριο που ταξιδευει 4 ατομα σαν να καθωνται οχι σε πολυθρονα αλλα σε καναπε στο σαλονι. Στο πηγαινε τα πραγματα ηταν ψιλονορμαλ. Καλο καιρο σχετικα και κανονικη κινηση. Στο γυρνα ομως ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ειχα πολυ καιρο να δω σε δρομο και εχω οδηγησει ΠΟΛΥ στο νησι και το ξερω. Χωρις να γινεται κατι περιεργο, ουρες ελεγχοι κλπ (περαν του νορμαλ) ο δρομος ηταν γεματος με marked οπως φυσικα και με unmarked αστυνομικους. Σε μια σταση π.χ ειχε  ενα Audi S3 με 2 τυπους που μονο η στολη της SAS τους ελειπε που ‘τυχαια’ ηταν σταματημενοι και καθωνταν στο αμαξι μεσα με τη μηχανη αναμενη..

Προφανως επειδη ειχε ματς και η Referee και η Leicester (που ειναι στη μεση) και δε θες πολυ να συναντηθουν ολοι αυτοι και να γινει Βαγδατη. ΔΕΝ ειναι και καλοπαιδα, αλλο αν μεσα στο νησι σε εχουν κανει σαλαμακι σε δευτερα και δεν κουνιουνται. Τους εχουμε δει εξω αν και πλεον η φημη τους ειναι κατα πολυ μεγαλυτερη απο αυτα που κανουν. Πολλες φορες- οπως στο Euro- εγιναν φασαριες που a priori φταινε οι Αγγλοι. Το διαβαζαμε απο σοφους Ελληναρες, μονο μετα που με στοιχεια της Γαλλικης αστυνομιας αποδειχθηκε οτι ηταν Ρωσσοι και μαλιστα νεοναζιστικες ομαδες, επεσε- Ω ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ- μουγκα. Ειναι συνηθες η μουγκα ειδικα τωρα τελευταια που βλεπουμε τι μαλακιες λεγαμε επι ΧΡΟΝΙΑ στην Ελλαδα, δειχνωντας με το δαχτυλο και κατηγορωντας ετσι απλα..

Απο το Birmingham μεχρι κατω ειχα παρεα ενα BMW 5 series και ως το Λονδινο ηρθαμε με την εκπληκτικη ταχυτητα των 70. Που ειναι μια χαρα για τους αλλους που ειχαν βαλει τηλεοραση και εβλεπαν(ο ενας επαιζε playstation..) αλλα εγω ειμουν ετοιμος να παω φυλακη. Η για παραβιαση οριου η για φονο αστυνομικου που δεν ελεγε να ξεκολλησει απο πισω μας ακομη και οταν επιτηδες επεσα στα 50 για 5-10 μιλια!

Let HIM drive, με εμενα ξαφνικα να μην εχω ονομα και να ειμαι ο ΗΙΜ. Επεσε βαρια η τριαρα προφανως, αλλα ακομη πιο βαρυ ηταν που ειχα το θρασος να σκασω με τς 2 φανελλες Lallana-Gini μετα το ματς που βρεθηκαμε, μιας και οι 2 μας εχουμε τις καρτες και πηγαμε στις θεσεις μας, οι αλλοι 2 πηγαν απεναντι στο Main Stand.

O HIM υποφαινομενος οχι απλα δεν εχει κανενα προβλημα να οδηγησει αλλα το συγκεκριμενο ειναι και το αγαπημενο μου αυτοκινητο, μιας και μονο espresso δε κανει για τον οδηγο του. Αλλα αυτο το 70 αμα εχεις 5.0 Supercharged  με 550PS επι 3 ωρες σε αδειο δρομο ειναι μαρτυριο.

Anyways. Ακουσα για 15789η φορα το speech για τον Βενγκερ. Το οποιο το εχω μαθει απ’ εξω και δε δινω και αδικο εδω που τα λεμε. Καλος ο Αρσεν, για μενα αν οχι ο καλυτερος τα τελευταια 20 χρονια που εχει περασει, στη TOP τριαδα, αλλα πλεον ΔΕΝ. Δε γινεται να πας να χτυπησεις μεγαλα ματς με τον Coquelin και τον Xhaka… Ουτε γινεται να θες να γυρισεις το ματς που ΕΣΥ εχασες αφηνωντας εκτος τον Σαντσεζ το ΜΟΝΟ παικτη που στην αργη αμυνα μας μπορουσε να σε βαλει μπροστα στο σκορ, να δωσεις χωρο και να μας χτυπας στη κοντρα. Για να παιζει ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ απο το 20’ Ζιρου, που τον βλεπαμε να κουτσαινει μπροστα μας και ο αλλος τον αφηνε μεσα μεχρι το 75’ ΜΠΑΣ και παρει λεει καμμια κεφαλια. Για να παρεις κεφαλια βεβαια καποιος πρεπει να κανει και καμμια σεντρα… Γιατι στο Α οχι δεν κανανε σεντρα αλλα ηταν ζητημα αν τη περασαν με αξιωσεις πανω απο 2 φορες..

You have ABSOLUTELY NO CHANCE if you play that way. Τους το ειπα οταν μιλησαμε στο τηλεφωνο half time, και ακουσα κατι /*-$%^&* απαντηση..

Στο Α παιξαμε μπαλλαρα. Μετα το 5 που καταλαβε η ομαδα τι και πως, λογικο, πηρε μπροστα ο Lallana με τον Couti και μη τους ειδατε, ετσι αλλωστε μπηκε και το 1-0 με ΤΡΕΙΣ κυριολεκτια πασες. Ο Winjaldum εκανε παρτυ στα χαφ ΠΑΛΙ και αυτος ο Κοκλεν εβλεπε εφιαλτες μιας και τουλαχιστον σε 4 φασεις τον εκανε χαζο ο Adam. Η μπαλλα κοβοταν στα χαφ με πολυ παθος και ταχυτητα και εβγαινε στα βραζιλιανακια μπροστα που βρισκωνται και στον υπνο τους. Απο την αλλη εχεις δεξια αυτο το ΔΑΙΝΟΝΑ που λεγεται Σαντιο Μανε. Το λεω και το ξαναλεω απο το καλοκαιρι που τον χτυπησε ο Κλοπ. Ο τυπος ΔΕΙΧΝΕΙ ακινδυνος, εχει και το babyface, αλλα ειναι διαλος σκετος. Εχει τρομερο σπριντ, εχει απιστευτη τριπλα, τελειωνει τις φασεις μονος του αλλα το κυριωτερο εχει τρομερη διαρκεια και  ειναι ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ. Εκει που τρεχει με τη μπαλλα φουλ, εχει την ικανοτητα να φρεναρει αποτομα και να κανει 180 στροφη χωρις να σταματησει. Χτες τον Koscielny τον εχει κανει αλογο κανονικα, το περναει σε σπριντ το περναει σε head to head, τον περναει ακομη και στο πλαγιο που του κανει πλακα με ποδιες . Ο αλλος δε ενω ΟΛΟ το γηπεδο εχει δει οτι ο Κλοπ εχει δωσει εντολη να πηγαινει η μπαλλα δεξια, δεν εχει παρει χαμπαρι και αφηνει το αμυντικο μονο του με το Μανε: KAI τα 2 γκολ απο εκει τα εφαγε το πρωτο εγινε με ανεση η σεντρα, στο δευτερο ακομη πιο ανετα- και με χρονο το τελειωμα.

Η μειωση του σκορ ηταν καθαρα μια φαση. Οχι αποτελεσμα πιεσης αλλα μια φαση. Που δειχνει ποσο κακη ειναι η αμυνα μας. Οπως και αναλογα το κεντρο μας εχει θεμα μιας και ο Chan ειναι αστειος και μολις λειψει ενας βασικος- ο Hendo- δειχνει ποσο γυμνο ειναι. Ο Gini ειναι παιχτουρα, το φωναζα απο τις καρακαξες, και απλα στη Liverpool δειχνει τις αρετες του. Τρεχει- σου δινει την εντυπωση οτι ειναι τριδυμοι μεσα στο ματς- μαρκαρει ΚΑΘΑΡΑ, κερδιζει μπαλλες και εχει σωστες μεταβιβασεις. Εκει που στη φαση τον βλεπεις να κοβει ως αμυντικο χαφ, 15sec μετα ειναι μεσα στη περιοχη και κανει ενεργεια. Χτες οπως και με τη City σκοραρε. Σε ενα ματς ντερμπυ με την Arsenal που σου εχουν βγει τα συκωτια 91’ λεπτα να τρεχεις να κανεις τακλιν να δεχεσαι φαουλ κλπ το να κοβεις στο κεντρο και μετα να κανεις σπριντ περνωντας τη μιση αντιπαλη ομαδα για να σκοραρεις- ξαναλεω στο 91’ μετα απο 1,5 ωρα μπαλλα- δειχνει τι παικτης εισαι.

Χτες επιτελους ειδαμε Milner απο κοντα! Οταν λεω κοντα εννοω 3-5 μετρα. Ξερω δεν ειναι ‘τουριστικος’ αλλα λιγο με ενδιαφερει. Ο Sargent – ετσι τον λεω- Milner ειναι η ΕΠΙΤΟΜΗ του Βρεττανου ποδοσφαιρηστη. Που δεν ειναι σε κανενα τομεα Μεσι, αλλα  οχι μονο θα παιξει ΑΚΡΙΒΩΣ εκει που θα του πει και οπως του πει ο manager, αλλα θα τρεξει θα κανει tackles και θα μοχθησει σε καθε φαση μεχρι να μη μπορει να περπατησει. Ειναι ο τυπος που δε θα μασησει να βαλει τα ποδια του, θα ριξει ευκολα τη ψιλη στο αντιπαλο και ΟΠΟΥ εχει δραση στο γηπεδο ειναι ΠΑΡΩΝ. Χτες εχει φαση που χτυπα δεξι κορνερ και στην εξελιξη μαρκαρει στο κεντρο και τελικα βρισκεται αριστερο μπακ να κανει τακλιν και να βγαινει στις πινακιδες με τη μπαλλα.

ΠΟΣΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ?

Στο τελος του ματς, μετα τα καθιερωμενα που μπαινει ο Κλοπ μεσα και αγκαλιαζει ΟΛΟΥΣ τους παικτες μας- δινωντας ΠΑΝΤΑ μπραβο σε ΟΛΟΥΣ τους αντιπαλους- εχει ερθει στο παγκο και εχει πιασει τη κουβεντα με το κοσμο. What do u think? Did u enjoy the performance?

Ειναι να μη το γουσταρεις το τυπο? Στην ΑΕΚ ο Μανταλος- αυτο το ΞΕΠΛΥΜΑ- μας ελεγε να μη παμε στο γηπεδο. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

53146 χτες στο γηπεδο. Ποτε η ΑΕΚ μαζεψε τελευταια φορα φετος 53146?  Ακριβως: ΠΟΤΕ.

Η εικονα του Arsen  να ειναι καθισμενος στο παγκο και να σηκωνεται μονο για να βαλει το μπουφαν του στο Α ημιχρονο ειναι ασχημη. ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ αυτο και πραγματικα πρεπει απο μονος του- νομιζω τελειωνει και το συμβολαιο του φετος- να αποσυρθει απο τους παγκους. Αν ειμουν Arsenal θα του εκανα μια προταση στο BOD της εταιρειας μιας ΚΑΙ το αξιζει αλλα ΚΑΙ εφερε το συλλογο στη νεωτερη ιστορια του στο σημειο που ειναι. Η Arsenal χρωστα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ στον Arsen Wenger ολα αυτα τα χρονια. Χρωστα ΟΛΟ το project γηπεδο και την επιμονη του γι αυτο, χρωστα την αλλαγη στο ποδοσφαιρο- μιλαμε για μια ομαδα ΟΡΙΣΜΟ της καμιναδας προ Wenger, χρωσταει τιτλους και την ΑΠΙΘΑΝΗ κατακτηση το 2004 ΑΗΤΤΗΤΗ. Χρωσταει την καθιερωση στις top ομαδες της Premier League ολα αυτα τα χρονια. Σε ενα περιβαλλον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ανταγωνιστικο με εκατονταδες εκκ λιρες να κανουν παρελαση (4,2ΔΙΣ ειναι η αποτιμηση φετος) που ομαδες ιστορικες οπως η Nottingham ομαδα με 2 CHL (του προπονηταρα Μοντανιε που τον εδιωξαν μιας και τη πηγαινε αλλα Γουιλι για υποβιβασμο), η Blackburn Rovers, η Leeds, ακομη και η περσυνη Leicester  απλα χαθηκαν απο το χαρτη. Ειναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ στο νησι να σε παρει η κατω βολτα και απο εκει που πρωταγωνιστεις  να βρεθεις στο απολυτο τιποτα, ουτε κομπαρσος. Θελει ΣΥΝΕΧΗ προσπαθεια, εκτος αν εισαι …χρηματοδοτης, υπομονη και επιμονη..

O Arsen προσθεσε κυρος και βαρυτητα στο Club, εφερε ΤΕΡΑΣΤΙΑ εσοδα με τους παικταραδες που ανεδειξε κατα καιρους και με τις συμμετοχες στην Ευρωπη και καταφερε σε ενα φανταστικο γηπεδο (ισως το πιο ομορφο σαν εγκαταστασεις στην Ευρωπη) να το εχει sold out μονιμα και ας εχει να παρει πρωταθλημα 13 χρονια. Περαν αυτων ομως, νομιζω και φανταζωμαι το ξερει και ο ιδιος, οτι ηρθε το πληρωμα του χρονου.

ΔΕΝ ειναι τα κιουπια που καθοριζουν τη πορεια και την αξια ενος ανθρωπου και ας πιστευουμε ΚΑΚΩΣ στην Ελλαδα οτι μονο η επιτυχια μετραει. Φυσικα μετραει και πολυ αλλα υπαρχουν πραγματα που μετρανε ακομη πιο πολυ απο μια κατσαρολα. Αν καποιος το ξερει καλα αυτο, ειμαστε εμεις στη Liverpool.

YNWA

 

ΥΓ Απο σημερα, ο Stevie παει στο Αμερικα για μια εβδομαδα, εγω κατεβαινω το βραδυ. Οποτε θα γραψω εγω τη κριτικη για το νιονιο/αεκ, αρα πρεπει να κατσω να το δω..i guess. Οποτε, δε ξερω τι και πως θα εχει χρονο, μιας και θα τρεχει απο οτι μου ειπε,  αν υπαρχουν σχολια η τα βαζετε σε μενα η περιμενετε οταν τα δει να τα εγκρινει. Απλα μπορει να αργησει. UR Choice.

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to Liverpool -Arsenal

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Sirax

    Χτες απαντησε η R. Οδηγουσα καπως επρεπε να πληρωσω τη 3αρα…, πλακα κανω φυσικα. Μακαρι να δουμε ματσαρα με τους βρωμο-φρεντσιδες.
    Νομιζω οτι ειναι λιγο υπερβολικο το σχολιο του τυπου. Και γιατι λεει οντως υπερβολες και γιατι φετος η Μπαρτσα ΔΕΝ μας εχει δειξει κατι τετοιο.
    Δε λεω για το 4-0, αυτα ειναι μεσα στη μπαλλα και ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μπορει να παθει μια χοντρη νιλα μια βραδυα, ειδικα αμα δε παει τιποτε σε σενα και του αντιπαλου γεννανε και τα κοκκορια του.
    Φυσικα ειμαι με τη Μπαρστα που ομως πλεον καλειται να βρει παικτες γιατι καλα τα MSN αλλα ΒΑΣΙΚΕΣ μοναδες που εφυγαν με τα χρονια ΔΕΝ αντικατασταθηκαν. Ποτε δεν ηρθε ουτε ενας Τσαβι ουτε ενας Πουγιολ- και ο Πικε που παει να το παιξει τετοιος ειναι πολυ λιγος σαν ανθρωπος αλλα και σαν παικτης.
    Ο Καρλες εκτος απο παιχταρας ηταν και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ … οπως αναλογα ηταν ο Ραουλ στη Ρεαλ, οι Μαλντινι Μπαρεζι στη Μιλαν ο Κιν στη Referee κλπ.


    Φυσικα δε βρισκεις τετοιους παικτες ευκολα αλλα και απο την αλλη πρεπει να σοβαρευτει -ειδικα πισω- γιατι ειναι αστεια η αμυνα και δε μπορεις να περιμενεις να βαζει μπροστα για να ισοσκελισεις τις μπουρδες πισω.
    ΚΑΙ τερμα θελει φυσικα οπως και να αρχισει να κοιταει τη θεση του Ινιεστα που μεγαλωσε και δε βγαζει σε ρυθμο που εβγαε τα ματς.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    Heathrow:
    Στην αποστολη διαβαζω ο αραβιδης..
    Οταν λεγαμε οτι πουλανε σωτο και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ μας ελεγαν γραφικους.
    Αποστολη τη πρωτη, καμμια αλλαγη τη δευτερη και βασικουρα τη τριτη.
    Να μη μας πεσει βαρυς ο ΧΑΛΒΑΣ με τη μια..

    ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΕΚ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΙΚΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.

    Το οτι στην ΑΕΚ το 2017 εχει φτασει να ειναι κλικα ο σπυριαρης ο αραβιδης το μπακακι και ο κλοβετσιος δειχνει ποσο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ειναι αυτοι που ειναι απο πανω τους. Ειναι σα να μου κανει κλικα εμενα στο γραφειο ο αποθηκαριος με τη γραμματεα μου και το support.. TΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΛΕΜΕ.

    ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΡΕ στο παγκο. Μια χαρα αρχισες να δειχνεις ακριβως ΠΟΣΟ ΝΟΥΜΕΡΟ και ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ εισαι.

    Και αργησες λεω εγω 2 μηνες.

    Γιατι εγω μια χαρα ξερω ΤΙ ΚΑΡΑΚΓΙΟΖΗΣ-ΚΛΟΟΥΝ εισαι. Καποιοι αλλοι να τα βλεπουν που νομιζαν οτι αλλαζει ο ανθρωπος στα 50+..

  3. Ο/Η Φώτης λέει:

    Ελπίζω να έχουν σκεφτεί ήδη ποιος θα αναλάβει το καλοκαίρι. Αλλά απλά το ελπίζω.
    Γιατί από τα δείγματα που έχουμε μέχρι τώρα, μάλλον με αυτόν θα μείνουμε. Μην φωνάζεις, θα τους ξυπνήσεις λέμε…

  4. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημέρα & Καλη Εβδομαδα
    Ρε φιλε αν μου ελεγες ένα παικτη που θα ηθελα θα σου ελεγα Alexis Sanchez. Τον προτιμω από Ομπεμαγιανγκ, ο οποιος μου κανει πιο πολύ για Real παρα για εμας.Εξηγούμαι , πολύ φρου φρου και αρωματα και Social media κλπ κλπ.
    Αλλα από ότι μαθαινω δεν θελει να βλεπει την Αγγλια και το καλοκαιρι ετοιμάζεται να φυγει.
    Καποια στιγμη θα σου στειλω ένα post για την συγκριση που κανεις LFC ΑΕΚ.Καπου νομιζω εισαι αδικος .Τσπ θα τα πουμε άλλη στιγμη.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ ΑΕΚ LFC
    Καλημερα, επισης.
    Τον Alexis τον ηθελα και το ειχα πει πολλες φορες. Τωρα ομως ειναι αργα, εχω Firmino που sorry ειναι ΜΑΚΡΑΝ καλυτερος.
    Ο Alexis σε αυτη τη Liverpool δεν χωραει. Τον Ομπαμε τον ειπα πιο πολυ ως ενναλακτικο τροπο παιχνιδιου η αν εχεις απουσια του Μανε. Ειναι αλλη ομαδα με το Μανε αλλη με τον Ομπαμε. Αυτα για το Αγγλια κλπ δε τα ξερω- δε παρακολουθω γερμανινο πρωταθλημα το βρισκω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΑΡΕΤΟ- αλλα στο περσυνο ματς μετα το 65 ηταν αφαντος. ΔΕΝ αντεχει (επισης το ειχα πει) σε αυτους τους ρυθμους και αν οντως δε θελει Αγγλια μου δειχνει ενα παικτη ΤΕΜΠΕΛΗ που στα δυσκολα λακιζει.
    Η Αγγλια εχει δουλεια σα παικτης. Εχει πολλα παιχνιδια, καταιγιστικο ρυθμο, θελει να εισαι και αθλητης αλλιως δε τη βγαζεις, σε πεταει το συστημα μονο του εκτος.
    Τωρα για το LFC AEK τι να λεμε? Ειναι η συγκριση αποφοιτου ελληνικου λυκειου με Βρεττανικο πανεπιστημιο..
    Αστα ΟΛΑ τα αλλα.
    Πες μου ΕΝΑ τομεα, ενα μονο, απο παικτες-προπονητες-ακαδημιες-λειτουργια εταιρειας-γηπεδα- πιασε ΟΠΟΙΟ κομματι θες που θα αλλαζες ΕΝΑΝ απο την LFC για να παρεις της ΑΕΚ. Εναν απο φροντιστη που πηγε σε χιονισμενο γηπεδο ΕΝ ΓΝΩΣΗ του και δεν ειχε μια κοκκινη μπαλλα, μεχρι τον CEO. Μιλαμε για την εταιρεια ΠΑΕ ΑΕΚ που δηλωσε ΑΝΙΚΑΝΗ να συν-διοργανωσει ενα τελικο κυπελλου περσυ. Πρεπει να ειναι η μοναδικη ποδοσφαιρικη εταιρεια που δεν μπορει να κανει ενα ποδοσφαιρικο ματς στο πλανητη..(οχι οτι οι αλλες greek ειναι καλυτερες).

  6. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Με τσιγκλας,όπως λενε στο χωριο μου.Βασικα θα επαιρνα εμενα μιας και υπο διαφορετικες συνθηκες δεν εχω την δυνατοτητα να παρακολουθώ τα παιχνίδια της ομαδας μας.Φυσικα αστειεύομαι και επι της ουσιας δεν θα επαιρνα τιποτα ουτε καν το χορτο από τα Σπατα.
    Απλα η “διαφωνια” μου μαζι σου ξεκιναει από μια άλλη οπτικη ,την δικη μου.
    Για να γινω πιο συγκεκριμένος παραθετω καποια στοιχεια για το περιβαλλον στο οποιο υπαρχει ο οργανισμος που λεγεται LFC.
    UK ¨GDP 1,9 τρις λιρες, αγοραστικη δυναμη κοντα στα 35000 και με μια συνολικη διαφημιστικη δαπανη 20 Δις.
    PREMIER Συνολικη αξια ομαδων 4,2 Δις,Τηλεοπτικα εσοδα 1,8 Δις/ετος.
    Το κλαμπ εχει εσοδα κοντα 300 εκκ και ζημιες κοντα 20 εκκ χωρις τσου λου και με την επενδυση για το γηπεδο μεσα.
    Σαν ομαδα λοιπον επιχειρείς σε ένα περιβαλλον οπου κυκλοφορει πακτωλος χρηματων,ενα περιβαλλον οπου υπαρχει διαρκως παγκοσμιο αυξανομενο ενδιαφερον για τα σπορ και ειδικα για το ποδοσφαιρο.Υπαρχει μια μεγαλη αναδυομενη αγορα,Κινα, οπου ψαχνει για δυνατα Αθλητικα Brands,και επειδή οι τυποι είναι ετη φωτος μπροστα εχουν παει το place branding σε άλλο εντελλως επιπεδο.Σε αυτό λοιπον το περιβαλλον αν εισαι στοιχοιωδως εξυπνος και οργανωμένος επιβιωνεις,αν όμως εχεις μανατζερ με οραμα και οργανωση υψηλου επιπεδου τοτε μεγαλουργεις όπως πιστευω ότι κανει η ομαδα μας κατι το οποιο ηδη το βλέπουμε αλλα θα γινει ακομη πιο εμφανες την επομενη τριετια.
    Εχοντας όλα αυτά υπ’οψιν το κλαμπ κοιταει πως θα φερει τον καλυτερο σε κάθε τομεα και πως αυτος θα δημιουργησει κερδοφορια για το κλαμπ.
    Και εκει όμως εχουν γινει εγκληματικα λαθη σε προπονητες και παικτες,με αποκορύφωμα,ακομη δεν το εχω ξεπερασει το ξυλαγγουρο τον Καρολ, 35εκκ……….
    Οι τυποι όμως επαθαν,εμαθαν,αλλαξαν και προοδευσαν.
    Θεωρω λοιπον για να το κλεισω “αδικη” την κριτικη σου και συγκριση μεταξυ των αγαπημενων μας ομαδων διοτι απλα μιλαμε για δυο παραλληλα συμπαντα τα οποια δεν προκειται ποτε να συναντηθουν.Δυο κοσμους που δεν εχουν καμοια σχεση από οπου και αν το κοιτάξεις.
    Για να ξεκαθαρίσω την θεση μου σαφεστατα και δεν τα βλεπω όλα καλως καμομενα στην ΑΕΚ.Σαφως και θελω να δω βελτιωση στην ομαδα μου.Θελω -Πρεπει να αλλαξει το στυλ διοικησης,πρεπει να ερθουν ανθρωποι επαγγελματιες στο ειδος τους και να μας πανε ένα κλικ πιο πανω.Να υπαρχουν στοχοι μετρήσιμοι αλλα και εφικτοι, οικονομικοι αλλα και αγωνιστικοι.Πρεπει πρωτα από όλα να ξερουμε ποιοι είναι οι στοχοι μας,ας βγει καποιος να τους πει.Ειναι όλα αυτά που πρεπει να αλλαξουν και τα οποια και εσυ τα εχεις αναφερει.Αν τωρα η ομαδα προτιμα να συμβιβαστεί με το γενικοτερο επιπεδο του ποδοσφαιρου μας ας μας το πουνε για να μην στενοχωριομαστε και εμεις ,που αγαπάμε την ομαδα,
    Δεν χρειαζονται δυο καραβια λεφτα για να πας μπροστα ,χρειαζεται οργανωση σωστες επιλογες και να πονας και λιγο το μαγαζι και ας μην είναι δικο σου και να μην αρκείσαι στα βασικα σαν δημοσιος υπάλληλος.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ ΑΕΚ LFC
    Μα φυσικα σε τσιγκλαω..
    Αυτα που αναφερεις φυσικα τα γνωριζουμε και τα εχω αναφερει σε μια παρομοια κουβεντα με τον BANDOG οταν λεγαμε για το γερμανικο μοντελλο διοικησης και το 50+1 που εχουν ως λαικη βαση.
    Εκει ανεφερα- οπως λες – οτι οι χορηγοι ειναι στο 49% γιατι η πελατιακη βαση ειναι τεραστια και ως νουμερο αλλα και ως αγοραστικη δυναμη.
    Για να το παμε αναλογα, εγω αποχωρω απο τη χωρα που λεγεται Ελλαδα. Γιατι αυτα που λες παραγωνται απο ενα εξισου σταθερο φορολογικο περιβαλλον και ενα κρατος που κοιτα να σε βοηθησει να αναπτυχθεις μιας και οσο μεγαλωνεις αναλογα και αυτο εχει εσοδα. Το αναποδο της Ελλαδας που καθε πρωτη του μηνα ψαχνουμε να δουμε τι νεο φορο και χαρατσι θα μας βαλουν οι φωστηρες, μιας και ως γνωστον η καρριερα ειναι χολερα.

    Φυσικα και ΠΟΤΕ δε θα συναντηθουν οι κοσμοι μιας και εδω εχουμε μαθει στην αρπαχτη στην αρπα κολλα και μονο να δικαιολογουμαστε και να βριζουμε δειχνωντας με το δαχτυλο.

    Θες να αναφερω ενα ΑΠΛΟ παραδειγμα? Για ΚΑΘΕ νεα εταιρεια-δουλεια στο UK για τα πρωτα 83.000 λιρες (100κ ευρω) ΔΕΝ εισαι υποχρεωμενος να κανεις εγγραφη για το ΦΠΑ!
    H εγγραφή για ΦΠΑ ( Τρέχων Ποσοστό 20%) είναι απαραίτητη μόνο αν ο κύκλος εργασιών των συναλλαγών της εταιρείας έχει ξεπεράσει σε ένα έτος ή λιγότερο το όριο εγγραφής, £83.000. Η Εταιρεία μπορεί εθελοντικά να υποβάλει αίτηση για την καταχώρηση στο μητρώο του ΦΠΑ, εάν το αποφασίσει, από την πρώτη μέρα.

    Ειπες κατι?

    Η ομαδα (κατ’ εμε) ΔΕΝ πασχει στο χορτο. Η να το πω αλλιως το χορτο ειναι το τελευταιο που πασχει και αυτο που φτιαχνεται σχετικα ευκολα. Η ομαδα πασχει σε επιπεδο στελεχων και νοοτροπιας. Αμα με ρωτησεις απο ολους αυτους στην εταιρεια μου δεν παιρνω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ μιας και εκ των αποτελεσματων 4 χρονια τωρα ΟΛΟΙ ειναι της πλακας. Οπου κοιταξεις η πορεια ειναι καθοδικη. Εμπορικο τμημα, εισητηρια, marketing ανυπαρκτο, μπουτικ της πλακας, ροστερ 100+ παικτων που πανε και ερχωνται, τον αλλον τον διωχνουμε το ξαναμαζευουμε τον ξαναδιωχνουμε μεχρι να τον μαζεψει ο ζελας, εχουμε αλλαξει 3-4 σκαουτερς-Τεχνικους διευθυντες, 7 προπονητες, το Ζηκο το διωξαμε και τον ξαναπηραμε κλπ κλπ

    Το πιο τρανταχτο παραδειγμα στο χορτο ειναι η θεση του αριστερου μπακ εδω και 4 χρονια. ΑΠΟΤΥΧΙΑ 100% σε ολες τις επιλογες, αυτος που ερχεται καθε φορα ειναι χειροτερος απο αυτον που εχεις. Εφτασες να παρεις παικτη το καλοκαιρι να παιξει αλλαγη 2-3 φορες κατι δεκαλεπτα και να τον διωξεις πριν το Πασχα. Φαντασου για τι μιλαμε που δεν περιμεναν ΚΑΝ να περασουν 7 ματς ακομη 1,5-2 μηνες να τον διωξουν..

    Ακομη και ο δημοσιος υπαλληλος που λες στην Ελλαδα εχει τη δικη του νοοτροπια, στην Αγγλια ΔΕΝ ειναι ετσι..
    ΑΥΤΟΙ που κουβαλησαν ΑΥΤΟΝ αποφασιζουν για τον επομενο..

  8. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Τελικα συμφωνούμε, αν και ,όπως σου ειχα, πει ξεκινώντας από διαφορετικούς δρομους..Για να δουμε λοιπον ο μαχαιροκρατορας θα το κοψει καλυτερα το καρπουζι φετος, η απλα θα αποκαλυφθεί ότι η μετριοτητα δεν μας προεκυψε απλα αλλα είναι επιλογή.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αλλο το καρπουζι αλλο η μετριοτητα. Στο πρωτο εχει πεσει με τα μουτρα και φυσικα οχι για να κοπει αλλα για να το παρει ΟΛΟ. Οποιος πιστευει σε 50-50 με αυτους τους τυπους… καλο βραδυ.
    Το δευτερο ειναι οχι απλα επιλογη αλλα κατ αυτους ολα πανε καλα.. Αλλιως δε θα τα εκαναν ετσι, σωστα?

  10. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Παράλληλα σύμπαντα όπως είπε ο φίλος..
    Ασχέτως αν είναι Τσέλσκι(και πλυντήριο ή όχι) εγκρίθηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Λονδίνου το σχέδιο για το καινούριο γήπεδο τους.Τον Ιανουάριο είχε εγκριθεί και από το τοπικό συμβούλιο.Πότε να υπέβαλαν τα σχέδια;΄Ένα χρόνο πρίν;Περισσότερο;Το project είναι για 500 εκ. για να πάει η χωρητικότητα από 40.000 σε 60.000.

  11. Ο/Η Φώτης λέει:

    Ο Ρώσος γιατί έχει λυσσάξει τόσο;

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ FLEVEND
    O Mayor of London ειναι ο Sadiq Khan.
    Δηλαδη ενας μορφωμενος που τελειωσε Law στο Λονδινο και ΔΟΥΛΕΨΕ απο το 1994 ως το 2005 με τα τελευταια 7 χρονια ως PARTNER στο Law Firm. Ηταν δε MP για 11 χρονια πριν γινει δημαρχος.
    Ο ΑΒ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ουτε μια μερα. Αμα δεις το βιογραφικο του ειναι προεδρος 15μελους (μανια τα κουμουνια με το 15μελες) κοινωνικα φορουμ, διαδηλωσεις, συλλογικοτητες και μπουρδες. Φραπεδιαρης δηλαδη αριστερος..

    Ο ενας λοιπον ειδε 500εκκ λιρες και ειπε ναι σε ενα τεραστιο project που θα φερει δουλειες, εσοδα και αναπτυξη (κανονικη οχι μουσαντενια) και ο αλλος ειναι απλα ενας Ελληναρας.

    Τοσο απλα

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Φώτης
    Γιατι ερχεται η ωρα να μοιραστει το καρπουζι. Και φυσικα το θελουν και οι 2 ολο (Αλαφ-ΟΥΖΟΣ δεν υπαρχει).
    Παντως ‘συμμαχια’ δεν εχει θεμα και ασε το ΚΑΙΣΑΡΗ να γραφει ρεπορταζ του εικοσαρικου. Που ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ανεβηκαν στα ‘ανεξαρτητα’ site με το που εληξε το ματς χτες -μετα τη τριτη φαπα σερι που τους θυμιζει μερες πετρινες.

    Προχτες ηταν η ψηφοφορια και πηγε 14-2 με τους 2 να ειναι ο Βαγγελας και ο μοντελοπνιχτης.. Τοσο διαλυση λεμε.

  14. Ο/Η Φώτης λέει:

    Αυτός για να φωνάζει μάλλον πάει να τον ρίξει ο δικός μας, μιλάω μόνο κατ’εκτίμηση.
    Όσο για το γήπεδο της Τσελσυ, ταυτόχρονα χτίζεται κ το γήπεδο της Τοτεναμ να θυμίσω. Δλδ τουλάχιστον δύο γήπεδα ταυτόχρονα θα χτίζονται στην ίδια πόλη. Ντροπή.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Φώτης
    Φιλε μου συγκρινεις το Λονδινο που ειναι το κεντρο του κοσμου – για μενα ΔΕΝ ειναι η Ν.Υορκη που οκ δε τη ξερω αλλα δεν..- με την Αθηνα και την Ελλαδα? Της βρωμας του κιτς και του καθενα που κανει οτι γουσταρει?
    Πιστεψε με σαν το Λονδινο ΔΕΝ υπαρχει πουθενα.
    ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ.

    ΥΓ Βαλε και το Emirates (ντρεπωμαι να παταω στα VIP) KAI το Wembley μεσα.. και μιλαω μονο για μπαλλα.