Δεν μας χέζεις ρε Δημάτε

Μια φωνή απ’το πηγάδι του facebook. Αυτό είναι το social μέσο που προτιμά η ΑΕΚ. Ο Αλαφούζος έχει “καβατζάρει” το twitter. Ο Σαββίδης- μέσω του υιου Γιώργη που ροκανίζει τα λεφτά του πατέρα του και καλά ξηγιέται- χρησιμοποιεί το instagram. Ο Δημάτος στο Facebook. Εκαστος από το μετερίζι του.

Μακροσκελέστατο το “ποστάρισμα”. Τι λέει; Αρλούμπες. “Τί ποδόσφαιρο θέλουμε” αναρωτιέται. Και απαντά μονάχος του: Αυτό,στο οποίο η ομάδα σου “στήνεται” από έναν “αρχιαλήτη” επόπτη-κατά δήλωση του “εγγυητού” της- και εκείνη δια των “αξιωματούχων” της (όπως τους αποκαλεί) επιβάλει μια “άλλη” νοοτροπία που ξεχυλίζει από νηφαλιότητα,πραότητα και στωικότητα,απέναντι στο “σφάξιμο” που υπέστει με αποτέλεσμα την απώλεια ενος τίτλου. Aυτό είναι “ευρωπαική νοοτροπία”.

Αυτή είναι η απάντηση,απέναντι στην ξαφνική νεροποντή. Απέναντι στον αστάθμητο παράγοντα του “στησίματος”, για το οποίο δεν έκανε καν νύξη ο επί της επικοινωνίας της ΑΕΚ.

Σφάξε με αγά μου να αγιάσω,λέει. Τίποτα λιγότερο. Και κατ’επέκταση, σε πιθανές όσες μελλοντικές “στημένες” (από όποιον) διαιτησίες, η ΑΕΚ,για να φέρει “ένα άλλο ποδόσφαιρο” και νέα Ευρωπαικά ήθη στο ταλαίπωρο ελληνικό πόδόσφαιρο, θα κάθεται στωικά, με την μέθοδο του Μαχάτμα Γκάντι να δέχεται τα όσα χαστούκια,μέχρι ο εχθρός να κουραστεί και να του πιαστεί το χέρι από τις φάπες. Καποια στιγμή θα σε αφήσει. Εκείνη η στιγμή ονομάζεται “απελευθέρωση” και “ισότητα”. Τα έχουμε ξαναπεί.

Αρα,λέω εγώ, θα πρέπει μαζί με τον Καλφόγλου,τον οποίο ο Μελισσανίδης “έστειλε” στο Αγιο Ορος για συγχώρεση, θα πρέπει και η διοίκηση της  ΑΕΚ να τον ακολουθήσει σε αυτήν τον μοναστική πορεία. Πραότητα και υπομονή,σε συνδυασμό με απαραίτητη νηστεία και ολονύχτια προσευχή,μπορούν να φέρουν τον Παράδεισο ακόμα πιο κοντά.

Μπορεί ομάδα να μην έχεις. Μπορεί να είσαι ένα ξερατό ως θέαμα. Μπορεί το ρόστερ να συναγωνίζεται αυτά του Αγίου Κοσμά,μπορεί οι ελάχιστοι χρήσιμοι “οργανωμένοι” να είναι το target-group στο οποίο απευθύνεται κυρίως η επίσημη ΑΕΚ. Μπορεί να κατουράει στο 95% των φίλων της-και άρα δυνητικών πελατών της ΠΑΕ. Μπορεί  να ξεφτυλίζεται έχοντας συνεπή παρουσία σε επεισόδια και ξυλίκι δίνοντάς τους ο “σωτηρας” τα εύσημα κάθε φορά. Μπορεί να “στήνεται” από όποιον λάχει-ακόμα και από δικούς της. Μπορεί να χάνει βαθμούς,τίτλους και κυρίως αξιοπιστία και κύρος …αλλά πάνω από όλα είναι η κάψα “γιατί στεναχωρίσαμε τους “οικογενειάρχες των διαρκείας που έφυγαν-και ίσως να μη ξανάρθουν- από το γήπεδο του Βόλου!

Μιλάμε για υποκριτές ολκής. Οι ίδιοι που “μοίρασαν” τα εισητήρια-τα “ακατονόμαστα” υπ’όψην- στους “μπαχαλάκιδες” σε ποσοστό 80%  ώστε να “παλαίψουν” με τους άλλους του ΠΑΟΚ, ωρύονται για τους “οικογενειάρχες” που πιθανόν να μη ξανάρθουν στο γήπεδο.

Αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια τους τακτικούς-σε βαθμό ηλιθιότητας- φίλους της ομάδας  ως μαλάκες και κορόιδα πουλώντας τους φύκια και  διαρκείας ως κορδέλες,έχουν εσκεμένα και σκόπιμα παραγκωνίσει την πλατιά μάζα των ΑΕΚτζίδων ως παρείσακτους και πελάτες Γ κατηγορίας κάνοντας τα πάντα ώστε να τους “κόψουν” το γήπεδο και εν τούτοις  κρατούν τον μικρό αλλά πολύ αποτελεσματικό “στρατό”  της μιας χούφτας μπαχαλάκιδων, μόνο και μόνο γιατί είναι ειδικώς χρήσιμοι. Οπως τις προάλλες καλή ώρα.

Να την χαίρεστε μαλάκες τέτοια prive ΑΕΚ. Εxclusive μαντρί έχετε καταντήσει τον σύλλογο. Μπροστά  (τρόπος του λέγειν) πάει  ένας που εγγυάται για τα λεφτά των άλλων και κάνει άγνωστες “μπίζνες” στην πλάτη της ομάδας, ξωπίσω ένα μάτσο σταφιδιασμένοι  “αιχμάλωτοί” του που στελεχώνουν την ΠΑΕ και για “ουρά” μερικές ντουζίνες “επαγγελματιών οπαδών” που λειτουργούν όπως το ΚΚΕ για την αριστερά: Ως ασβοί δηλαδή για την πλατιά αγορά  και την συντριπτική πλειοψηφία των “υπολοίπων” ΑΕΚτζίδων, που τυγχάνει να αποτελούν και το 95% της αγοραστικής δύναμης της ΠΑΕ.

Και όλα αυτά ΓΙΑΤΙ; Πραγματικά αναρωτιώμαστε γιατί. Μέχρι πριν μερικά χρόνια, η απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα ήταν εύκολη,δεδομένης της ποιότητας αλλά και των “δυνατοτήτων” των ανθρώπων που “έτρεξαν” την ομάδα.

Από το 2013 όμως και έκτοτε, δεν επιτρέπονταν να διερωτόμαστε τέτοια πράγματα και δεν δικαιολογείται να έχουμε ανάλογες απορίες. ‘Αλλα έχουμε.

Πιστεύαμε σε “αναγέννηση”. Πιστεύαμε σε αλλαγή πορείας άρδην. Πιστεύαμε σε αναστροφή. Σε ανασυγκρότηση εκ βάθρων και κυρίως σε επανεκίνηση ολόκληρης της ΑΕΚ, από πάνω ως κάτω.

Και τι έχουμε εδώ και 4-5 χρόνια; Τα ίδια. Οτι έκαναν- ή προσπαθούσαν να κάνουν- οι Αδαμίδηδες, οι Δημητρέλοι, οι supporters, κλπ. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο έχουμε τα ίδια. Μέχρι πρότινος η ΑΕΚ έψαχνε φαί στους κάδους,ενώ τώρα έχει μπει σε επισιτιστικό πρόγραμμα. Αυτό είναι όλο. Κατά τα “άλλα”,τα ίδια.

“Φιμωμένα” και “χαρτζιλικωμένα” κιτρινόμαυρα μέσα, που δοξάζουν τον “χαλίφη” τους τον “σωτήρα” (λογικό, αφού τους διέσωσε επαγγελματικά)  συνέχιση της περιχαράκωσης της μεγάλης μάζας των ΑΕΚτζίδων, στελέχωση της ΠΑΕ από αρεστούς και όχι από ικανούς, φτωχό, μέτριο και ανήμπορο ρόστερ αποτελούμενο ως επί το πλείστον από “ελεύθερους” της πλάκας κυρίως παίκτες, εναλλάγή προπονητών της “σειράς” (με εξάιρεση ίσως τον Πογιέτ) που σημάινει πως η λέξη “πλάνο” είναι ανήκουστη εκεί μέσα, σπασμωδικές δηλώσεις,απαντήσεις και “διαροές”, ως επικοινωνιακή πολιτική. Και προσφάτως είχαμε και “στήσιμο”. Ε,αν συμβαίνουν όλα αυτά ακόμη και σήμερα,τότε γιατί δεν  βάζουν τον Δημητρέλο στην διοίκηση και τον Μαύρο στον πάγκο; Αλλάζει κάτι,πέραν από τις-όποιες- επιδιώξεις ή και γεροαποθημένα του μίστερ Μελισσανίδη; Τί κάνει άλλο διαφορετικό δηλαδή; Κρατάει την ομάδα τεταρτοπέμπτη,για να μη χαλάσει την παράδοση;

Για να μη πούμε τίποτα για το γήπεδο και βάλουμε τα γέλια. Για να μην αναφέρουμε τίποτα για τις “ακαδημίες” και μειδιάσουμε”. Για να μη πούμε κάτι για το “μάρκετινγκ” κάτω από τις παράγκες με τους τσίγκους με τις φανέλες των 60 ευρω η μία και με διαδικασίες Αλβανίας. Για να μη κάνουμε νύξη για το “σκάουτιγκ” και τα σαπάκια που “ανακαλύπτουν” ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα. Για να μη μνημονεύσουμε  τις απανωτές μεταγγραφικές “χυλόπιτες” και τα φτυσίματα τόσων και τόσων  μεταγγραφικών “στόχων”,παικτών,προπονητών κλπ. Για να μη πούμε πως  “τιμωρήθηκε” ο Πογιέτ με περικοπή μερικών χιλιάδων ευρώ που τους έτρεχε στα δικαστήρια και πως ακόμα και ο Κετσπάγια μας κυνηγάει για χρωστούμενα. Δεν έχει τελειωμό το τεφτέρι. Οπως και είναι ατελείωτο το τεμπεσίρι με το οποίο ο Μελισσανίδης “γράφει” στον πίνακα της ΑΕΚ,την οποία την έχει μετατρέψει και επισήμως πια σε ταβέρνα.

Οι προηγούμενοι έριξαν τα “μπετά”, ήρθε τούτος να πάρει αριθμό ΓΕΜΗ και να τρέξει το ταβερνείο. Που δουλεύει με γνωστούς και φίλους. Μεταξύ μας. Δεν γαμιέστε όλοι οι άλλοι και δεν γαμιούνται και οι άλλες ομάδες οι Ευρωπαικές και δεν γαμιούνται όλα. Μνημόνιο λέμε μέχρι να σβύσει ο ήλιος. Είτε είναι “φραγκάτος” ο νεοέλληνας,είτε είναι υπάλληλος, είτε μιλάμε για “γνωστό σωτήρα” είτε για “ανώνυμο σωσμένο”, είτε αναφερόμαστε σε θαμώνα γηπέδου είτε  σε επισκέπτη κάλπης, ένα πράμα θέλει: Γαμίσι. ξύλο, πρόστιμο, στενα παπούτσια και κατήφορο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to Δεν μας χέζεις ρε Δημάτε

  1. Ο/Η Παπαρας λέει:

    Αναρωτιεμαι ποιος ελπιζει μ αυτον στο παραμικρο?Καλο θαταν να παιρνε καποιος μια συνεντευξη στον Τροχανα,σε στελεχη της ΕΝΙΚ η στον Κοκκαλη,η στον Ζ ,τωρα που γερασανε να μαθαιμε καποιες πιπερατες λεπτομερειες!

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστο : Καλά τα λες αλλά ο τίτλος είναι άσχετος. Μπορεί να χέσει ο μπουχέσας;

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Παπάρας”. (τί ψευδώνυμο είναι αυτό ρε;): Καλύτερα να μη ξέρουμε. Με τον φάκελο της Κύπρου κλειστό, δεν είναι καλύτερα;
    Είχαμε και “νέα” για το γήπεδο. Αργησαν λίγο. Ευχαρίστησαν τον Σπίτρζη ως ΠΑΕ, αναμένουν εκεί στο υπουργείο τις υψομετρικές, “φουλ για άδεια” μέσα στον Ιούνιο” κλπ-κλπ.
    Θα το χτίζει για τα επόμενα 80 χρόνια το γήπεδο ο Μήτσος.Οταν θα χρειαστεί να σφάξουν κόκορα για τα θεμέλια,αυτός θα είναι προστατευόμενο είδος. Βλέπω να σφάζουν αρουραίο. Το ξεκίνησε αυτός, θα το εγκαινιάσει ο εγγονός του Γιώργου.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Και να φανταστείς ότι πήγαινα για τίτλο: “Δεν μας γαμάς ρε Δημάτε”. Το “έσωσα” λίγο.