UK Election

ΔΕΝ εχω να παω κατι για την ΑΕΚ. Ο λογος ειναι απλος: ουτε οι ιδιοι δε ξερουν τι θελουν να κανουν. Το τι γραφουν οι κεφτεδες και τα γιουσουφακια ουδεποτε με απασχολουσαν. Για καποιον Leandro Daniel Cabrera Sasía, δηλαδη ενα παικτη που σε  9 χρονια εχει αλλαξει 7 ομαδες και επαιζε στην Σαραγοσα της πεμπτης θεσης (δεν ανεβηκε καν) στη Β’ Εθνικη της Ισπανιας. Ενα παικτη με που κοστολογηθηκε 1,5εκκ στην αρχη της καρριερας του το 2008 και απο τοτε εχει δωθει ΕΠΤΑ (7) φορες δανεικος! και 2 φορες ελευθερος, δηλαδη τον ουραγουανο Κολοβετσιο και αμα. Που παλι ειναι ελευθερος και η ομας κατεθεσε λεει προταση- ετσι αοριστα . Βεβαια μιλαμε για την ομαδα που καποιος Βρανιες αναλογα θεωρειται ο βραχος της αμυνας και οι αναλογοι πρωταθλητες στη θεση ειναι ο Μποτια και ο Ντα Κοστα. Αμυντικοι που στην Αγγλια πρεπει να παιζουν σε Α τοπικο και αμα. Το αναφερω γιατι ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι θες να πας να κοντραριστεις με αναλογο επιπεδο και μαλιστα να τους νικησεις για να μπεις σε ομιλους.. Παραλληλα παιζει και η Σκοκιαδα που εχει ξεπερασει το Φωσκολο σε επεισοδια και αναφορες. Αμα εισαι μυρωδιας απο μπαλλα βεβαια ο ΄σχεδιασμος’ σου ειναι να κοιτας τα αρχεια της ομαδας η το youtube, αλλωστε γι αυτο τερματισες 13 βαθμους πισω απο τους ΝταΚοστα και ο λογος που μειωθηκε απο τους 31 περσυνους ειναι οτι ο Gay εκανε 18 λιγοτερους ποντους, 67 αντι 85. Γιατι το ΑΕΚ εκανε φετος ενα ποντο λιγοτερο απο περσυ 53 αντι 54 αρα ΠΗΓΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Δεν εκανες κατι εσυ δηλαδη, απλα ο αλλος δε μαζεψε οτι τη προηγουμενη χρονια. Εσυ ΣΤΑ ΙΔΙΑ και πιο κατω εισαι.  Ο παικτης ειναι στα 350 και αμα ξεκινας με αυτα, βλεπεις αναλογα που θα ΞΑΝΑΚΙΝΗΘΕΙ το μαγαζι. Το εχω γραψει αλλωστε εδω και κανα μηνα: ολες οι ‘μεταγραφες’ εκει θα πανε με εξαιρεση το ενα και καλα ‘μπαμ’ που μπορει να αγγιξει και το μυριο ΟΡΙΑΚΑ. Το αφηνω εδω, ως εισαγωγη, και με αυτα τα μυαλα και τις πρωτες 3 αγωνιστικες (το 20% δηλαδη εκ των 15 ματς) κεκλεισμενων, αναμενω τις τιμες στα διαρκειας για να γελασω με τα νουμερα. Τα νουμερα ως τιμες που φυσικα θα παραμεινουν ιδια ασχετα οτι με το ζορι χανεις 20% εντος εδρας απο τα ματς, τα νουμερα απο τι καρτες που θα κανουν ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΟΥΖΑΣ, αλλα και τα νουμερα που τρεχουν τον οργανισμο ΑΕΚ.

Χτες ειχε εκλογες στο UK. Μας αφορουν? Φυσικα και ναι και οποιος ακομη δεν εχει καταλαβει οτι μας αφορα οτι κανουν οι μεγαλοι παικτες, μπορει να ζει στον μικροκοσμο του λαοπροβλητου που ξεβραξωθηκε για να λαβει το απολυτο ΤΙΠΟΤΑ και να περιμενει ΜΑΤΑΙΑ τις 15 τις 25 και τις 35 του μηνα να ακουσει λεει λυση.. Την οποια λυση ‘διαπραγματευεται’ 2 χρονια τωρα και ολο ερχεται αλλα δεν ερχεται. Κατι σαν την αναπτυξη του φραπεδιαρη που μας ελεγε οτι δεν θα τη πιστευουμε για το 2017 που ΗΔΗ περασε το μισο και ακομη το μονο που ειδαμε ειναι ΦΟΡΟΙ. Ξερει κανενας περιπτωση που ο δανειζωμενος να απαιτει απο το δανειστη του λυσεις? Εχει παει ποτε κανεις σε καμμια τραπεζα, για να παρουμε ενα απλο παραδειγμα, να ζητησει δανειο και να βαζει ΑΥΤΟΣ τους ορους? Αμα εισαι νταουλιερης βεβαια και ναι..

Πρωτα απο ολα θα πω οτι για μενα η May ειναι πολυ λιγη. Οπως και το συνολο ενθεν και ενθεν δηλαδη με το απεναντι Corbyn να ειναι απλα αστειος. Γιατι μονο τετοιος πρεπει να εισαι αμα παιρνεις 261 εδρες μετα απο χρονια κυβερνησης conservatives και να πανυγηριζεις. Οχι οτι κερδισες αλλα οτι εχασες με μικροτερη διαφορα απο οσο νομιζες. Σαν την ΑΕΚ ενα πραγμα η τον Κεφτε που ηρθε ΕΚΤΟΣ αλλα ειναι λεει πετυχημενος σε σχεση με περσυ που ηταν πεμπτος (και + 350εκκ εξοδα).. Οι εδρες- με μια να απομενει ακομη- ειναι 318 Conservatives (-12), Labour 261 (+28), Scottish National Party 35 (-21) και τελος οι μικροι με 12 (LD) 10 (UDP) και 13 οι λοιποι πονεμενοι.

Η May πηρε ενα ψηλο ρισκο πολιτικα σε αχρειαστες εκλογες για να εδραιωσει την κυριαρχια της μεσα στο κομμα. Αποτελεσμα ηταν να χασει την απολυτη πλειοψηφια αλλα και μαλλον να τελειωσει πολιτικα. Μπορει να ζητα σχηματισμο κυβερνησης με hung parliament (χωρις να εχει απολυτη πλειψηφια δηλαδη 326 εδρες) σημερα στις 12:30 που εχει την επισκεψη στο παλατι, αλλα τετοια κυβερνηση στο νησι δεν μπορει να τρεξει. Ποσο μαλλον τωρα που υπαρχει το θεμα Brexit αλλα και σοβαρα θεματα και οικονομικα αλλα και ασφαλειας με ολα αυτα που εχουν γινει. Η λιρα γραφει ιστορικα χαμηλα στο 1,2756 με το USD σημερα (χανωντας 1,54% ) οταν ενα χρονο πριν ηταν στο 1,45. Αυτο και μονο σημαινει υποτιμηση 12% μεσα σε ενα χρονο στο διεθνες trading πραγμα απιστευτο για ενα νομισμα του βαρους της GBP.

H τυχον κυβερνηση θα ειναι ευθραυστη αλλα απο την αλλη ο Corbyn εκτος απο αστειος ΔΕΝ μπορει να κανει oppose σε legislation μιας και χρειαζεται καθε φορα πληρη συναινεση ΟΛΗΣ της αντιπολιτευσης, πραγμα αδυνατο καθε φορα.

Το παιχνιδι ειναι πολυ ασταθες, πραγμα που παραδιακα ΔΕΝ ειναι καλο οχι μονο για τους Βρεττανους αλλα για ΟΛΗ τη παγκοσμια οικονομια και φυσικα για τις ουρες οπως ειναι η Ελλαδα. Γνωμη μου ειναι οτι ακομη και με σχηματισμο κυβερνησης η May οφειλει να ξεκινησει αμεσα διαδικασιες διαδοχης και φυσικα εκλογων που θα εχουν ενα ισχυρο House of Commons, δηλαδη πλειοψηφια. Το UK καταφερε και μπηκε σε ενα αμφιβολο μονοπατι μονο και μονο ικανοποιήσεως μιας προσωπικης φιλοδοξιας της αρχηγου της σε καιρους ιδιαιτερα υποπτους. Με τη τρομοκρατια, με το Brexit που εχει ως στοχο ενα και μονο: τις νεες εμπορικες συνθηκες με την Ευρωπη αλλα και με τον απροβλεπτο Trump απο την αλλη. Αν συμπραξουν οι UDP- το μονο λογικο αυτη τη στιγμη- θα εχει ως κερδος την καταστολη φωνων κατα του Brexit το οποιο και θεωρω ΛΑΘΟΣ. Αλλα απο τη στιγμη που αυτο αποφασιστηκε- εστω και οριακα- πρεπει να γινει σωστα και με τις λιγοτερες απωλειες για το UK. Αλλωστε ειναι γνωστο οτι πιο ευκολα ανατελλει ο ηλιος απο τη δυση, παρα αλλαζεις γνωμη σε Βρεττανο απο τη στιγμη που θα παρει κατι αποφαση.

Ασχολουμαι με το UK γιατι ειναι ενα σοβαρο κρατος και οπως ειπε και ο Γιωργος σε σχολιο: ειναι μια  χώρα με τέτοια πολιτική -και κοινωνική και πολιτιστική- κουλτούρα, κάθε σύγκριση με το γιουνάν μπεηλίκ-προτεκτοράτο μόνο θλίψη μου προκαλέι πια…

Οπως επισης ειναι εξαιρετικα ενδιαφερουσα η κοντρα που εχουν –παραδοσιακα- αλλα και επισημα ανοιξει πλεον με ΟΛΗ την Ευρωπη, δηλαδη το Ραιχ.

Καλησπερα σας..

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to UK Election

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μπορει ο καθενας να εχει αποψη για την Ελισαβετ φυσικα.
    Το γεγονος παραμενει ομως οτι η γυναικα εχει δει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    Απο τον Winston μεχρι σημερα, εχει περασει μισο αιωνα + εχωντας ζησει ολες τις αλλαγες στο πλανητη και εχει ορκισει 14 κυβερνησεις σε 65 χρονια και εχει καποια απιστευτα προνομια ως Βρεττανιδα μοναρχης:

    – Ειναι η μονη στο πλανητη που οδηγει (μονιμα Range Rover) χωρις διπλωμα επισημα
    – Εχει ΔΙΚΟ ΤΗΣ (προσωπικο) ΑΤΜ
    – Δεν χρειαζεται να εχει διαβατηριο
    – Δεν μπορει να διωχει ποινικα
    – Μπορει να αγνοησει (σε περιοδους κρισης) κυβερνητικες ‘συμβουλες’
    – Δεν ειναι υποχρεωμενη να πληρωνει φορους (το κανει ομως)

    Και αλλα πολλα, οπως για παραδειγμα οτι της ανηκουν ολα τα δελφινια στη Βρεττανικη αυτοκρατορια, οτι εχει επισημα ΔΥΟ (2) γενεθλια η οτι μπορει επισης επισημα να απολυσει ΟΛΗ τη κυβενρηση της Αυστραλιας! Απο τετοια οι Βρεττανοι απλα δεν παιζωνται..

    Ειναι ομως ενας θεσμος που ΣΕΒΩΝΤΑΙ και τηρουν ακομη και αυτοι που δεν συμφωνουν μαζι του. Η διαφορα απο εμας που σεβωμαστε μονο οτι μας αρεσει..

  2. Ο/Η Κώστας λέει:

    Η οποία Ελισάβετ κατάφερε και φίλησε στο μέτωπο τον Μητσοτάκη. Κατάφερε και αυτό. Μία οικογενειακή φίλη που έμεινε για πάνω από 10 χρόνια Αγγλία και Ουαλία, εγκρίνει. Όντως μου είχε πει πως μπορεί ένα μεγάλο μέρος του κόσμου να μην γουστάρει μοναρχία, αλλά τη σέβονται. “Μπήκα” wikipedia και λέει πως γεννήθηκε το 1926. Πραγματικά έχει δει τα πάντα… και εγώ ένα ευρωπαικό ματς με την Οντ Γκρεναλντ..

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Κώστας
    Η μοναρχία στο UK ειναι μια κουβεντα που κρατάει εδω και 30 χρονια. Εχει ξεκινησει με Βρεττανους επαγγελματικα φίλους του πατέρα μου, εχει συνεχιστεί στα φοιτητικά μου χρονια, και ακομη και σημερα ειναι -για όποιον ξέρει τους Άγγλους- ενα απο τα πιο κοινά θέματα συζήτησης.
    Οχι βεβαια για το υπέρ η κατα, εκει ο καθένας εχει την άποψη του και δε νομιζω να αλλάξει με μια κουβεντα, αλλα για τον ολο θεσμό.
    Ειχα δε και την τύχη να ακούσω 2-3 φορές την απέναντι άποψη ΜΕΣΑ απο το παλάτι μιας και υπήρχε επαφή σε υψηλότατο επίπεδο με τους royals, για αλλο λογο που δεν ειναι του παρόντως.
    Παντα ειναι καλο να ακους και την απέναντι άποψη και ας μην συμφωνείς. Εγω προσωπικα δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με το θεσμό ετςι όπως ειναι στη Βρεττανια, ίσα ίσα που μου αρεσει.

    Η ERII ειναι θεσμός και δεν εχει πολιτική ανάμειξη παρα μονο διαδικαστική. Εχει π.χ στις 19 το Queen’s Speech το οποίο ειναι και ο λόγος που δινει για την έναρξη νέου κοινοβουλίου.

    Εχει υπολογιστεί οτι κάθε Βρεττανος πληρώνει 0,67 λίρες ετήσια (67 pence δηλαδη) για το παλάτι. Το Sovereign Grand δηλαδη και ολα τα αλλα κοςτιζουν Νομιζω το ποσο ειναι αστείο. Συνολο 260 εκκ για ολα.
    Αναλογα το παλάτι συνεισφέρει σε έσοδα της τάξεως του 1,4 ΔΙΣ , επισκέψεις σε real estate, αναμνηστικά, αύξηση τουρισμού, Royal Warrants ( αυτα που βλεπεις σε προϊόντα και λένε by appointment) κλπ. Μονο ο γάμος του William έκανε σε ξενοδοχεία εστιατόρια ταξι κλπ στο Λονδίνο 107 εκκ λίρες τζίρο.

    Δες τα annual reports ( https://www.royalcollection.org.uk/about/royal-collection-trust/annual-reports#/) να καταλαβεις τι δουλεια γινεται, ποσος κοσμος εργαζεται και τι λεφτα ΒΓΑΙΝΟΥΝ.
    Εκοψαν 2,556,000 εισητηρια με 20 ΛΙΡΕΣ (23,5 ευρω το ατομο) στις σαχλαμαρες την ωρα που το μουσειο στην Ακροπολη, ενα απο τα καλυτερα μνημεια του κοσμου, εκοψε 1,400,000 με 5 ευρω! Ο ενας εβγαλε 60εκκ και ο αλλος με απειρως καλυτερο ‘προιον’ 7εκκ..
    Βεβαια πως να βγαλεις οταν εχεις τους ΠΑΜΕ και το καθε φασιστερο ΝΟΥΜΕΡΟ να κλεινει την Ακροπολη οποτε γουσταρει και να δηλωνεις ΑΔΥΝΑΜΙΑ να εκφωνησει ο Προεδρος της Αμερικης ενα απλο λογο?
    Φανταζεσαι κανενα ΠΑΜΕ να κλεινει το Windsor Castle? Θα τους πιασει η βασιλικη φρουρα και θα τους περασει σουβλακι με τις ξιφολογχες μονο που θα τους δει να εμφανιζωνται. Φανταζεσαι το Secret Service να λεει στον POTUS οτι ΑΔΥΝΑΤΕΙ να καλυψει με ασφαλεια μια ομιλια του στο κηπο του Λευκου Οικου η στο Camp David για παραδειγμα?

    Οποτε ακομη και καθαρα σαν έσοδο να το δεις 1,25 δις ΛΙΡΕΣ δεν νομιζω οτι ειναι άσχημα. Ποτε ειναι η τελευταία φορα που ΕΝΑΣ πολιτικός στην Ελλαδα άφησε ενα ευρω έσοδο στο κράτος?

    Εδω εχουμε ενα εκπληκτικό Τατόι, μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Κερκυρα ( για να μη πάω παρακάτω) και δε μπορούμε ουτε αυτο να αναστηλωσουμε γιατι θα πέσει λέει έξω το budget. Να δίνουμε στο κάθε λαμόγιο ΔΗΠΕΘΕ Καζακο 4000 μισθο επειδη ειναι ενας ΑΤΑΛΑΝΤΟΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, και σε ολα αυτα τα σούργελα να κάνουν περιοδείες εκατοντάδες χιλιάδες ευρω όμως εχουμε..

  4. Ο/Η Κώστας λέει:

    @the snitch Η αλήθεια είναι πως στα φοιτητικά μου χρόνια είχα ψηφίσει μία ή δύο φορές ΚΚΕ. Εννοώ σε εθνικές εκλογές και όχι στις χουλιγκάνικες φοιτητικές “εκλογές”. Όσο μεγάλωνα κατάλαβα πως αυτοί οι άνθρωποι ΠΡΕΠΕΙ να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Το Μ Ο Ν Ο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα φανεί πιο μαχητικός και “σύντροφος” όχι για τις κοινωνικές επιδιώξεις τους, αλλά για τα συμφέροντα του κόμματος/τοπικής παράταξης. Πως θα ανέβει στην ιεραρχία = απόκτηση έμμισθης σχέσης με το κόμμα. Πιο συστημικούς από αυτούς δεν έχω δει στη νέα και sexy ζωή μου. Όσο για τον ελληνικό συνδικαλισμό πιο φυτευτά άτομα δεν είχαμε δει για καιρό μέχρι που ήρθε στο προσκήνιο αυτός ο Αστέρας Τρίπολης. Σε κάποια συνέντευξη ο John Lydon των Sex Pistols είχε πει πως τελικά συμφωνεί με τη μοναρχία στην Αγγλία με τον τωρινό επωφελή τρόπο για το βασίλειο. Στην κατάχρηση εξουσίας διαφωνούσε.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Κώστας
    Νομιζω οτι αν καποιος διαβασει λιγο ιστορια του 20 αιωνα μπορει ανετα αν ΔΕΝ καταλαβει την ιστορια της ‘αριστερας’ να δει τα αποτελεσματα της τουλαχιστον: φτωχεια, δολοφονιες αντιφρονουντων (ΜΑO-ΣΤΑΛΙΝ-ΧΜΕΡ-ΚΙΜ-ΦΙΝΤΕΛ κλπ σκοτωσαν περισσοτερους απο τους 2ΠΠ) και φυσικα ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ και μονο. Ο λογος ειναι απλος: ενα συστημα που δεν νοιαζεται να παραγει αλλα μονο να καταναλωνει και οσο το δυνατον για λιγοτερους ‘σοφους’ που αποφασιζουν για τους πολλους ‘χαζους’ που δεν πρεπει να παιρνουν ΚΑΜΜΙΑ πρωτοβουλια σε τιποτε.
    Τα αλλα ειναι πανω κατω οπως τα λες.
    Η μοναρχια στην Αγγλια δε εχει καν εξουσια για να κανει καταχρηση. Ενας διακοσμητικος ρολος που απλα συντηρει καποιες ιδεες απο το παρελθον και μονο. Δε βλεπω καμμια διαφορα απο τον ΠΤΔ το δικο μας δηλαδη που μας στοιχιζει και κατι εκκατομυρια (ως προεδρια) για να βγαινει φωτογραφιες και να λεει σαχλαμαρες που δεν ακουει κανεις.
    Τουλαχιστον αυτοι συντηρουν και καποια ‘κληρονομια’ και παραγουν αν μη τι αλλο και χρημα για το κρατος (εστω αυτο το 1,5 δις δεν ειναι και λιγα- ξερουμε πολλα μαγαζια στην Ελλαδα που ΔΙΝΟΥΝ 1,5 ΔΙΣ?) αλλα εχουν και 10 ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ οργανωσεις για το κοσμο και οχι να κονομανε αλα ΜΚΟ εδω. Τα Charities στην Αγγλια ΕΙΝΑΙ Charities και παραγουν εργο πραγματικο. To Poppy Appeal (τα κοκκινα λουλουδακια που φορανε εις μνημην) μαζεψε φετος 43εκκ λιρες (50εκκ ευρω).
    Τα πουλα η βασιλική βρετανική λεγεώνα (RBL). Πρόκειται για φιλανθρωπικό ίδρυμα που παρέχει οικονομική, κοινωνική, πολιτική και συναισθηματική στήριξη σε όσους έχουν υπηρετήσει ή υπηρετούν επί του παρόντος στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις και τα συντηρούμενα από αυτούς άτομα.
    Σε μας ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ κοσμος π.χ στα Ιμια και δε τολμαμε ΚΑΝ να πατησουμε το ποδι μας για ενα στεφανι και το πεταμε απο ψηλα..

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ all
    1) Στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη αποδίδει ο Κλάους Ρέγκλινγκ την επιστροφή στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας, την ανακοπή της πορείας προς την έξοδο στις αγορές και κατ’ επέκταση την ανάγκη υιοθέτησης νέων μνημονίων.

    Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM «κουρεύει» τις προσδοκίες που καλλιεργεί το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφορικά με τα αποτελέσματα του eurogroup της 15ης Ιουνίου ξεκαθαρίζοντας πως «Όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, φυσικά, η Ελλάδα θα ήθελε περισσότερη σιγουριά νωρίς. Ωστόσο, η Ευρωομάδα κατέστησε σαφή τον Μάιο του 2016 τον τρόπο που θέλουν να προχωρήσουν. Όλοι δεσμεύονται για αυτή τη συμφωνία».

    Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild ο κ. Ρέγκλινγκ επισημαίνει: «Αν η κυβέρνηση με τον υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη δεν είχαν πάρει λάθος κατεύθυνση το 2015, η Ελλάδα θα στεκόταν ήδη στα δύο της πόδια».

    2) O κ. Τόσκας σχολίασε: “Αυτοί που λένε ότι θα καταργήσουν τα άβατα σε 24 ώρες να μας πουν κι εμάς τον τρόπο. Δεν είναι εύκολες υποθέσεις αυτά. Είναι για επικοινωνιακούς λόγους. Τα ψέμματα είναι εύκολα, αλλά στην πράξη δικαιώνεται αυτός ο οποίος προσπαθεί κι εμείς προσπαθούμε και έχουμε και σχέδιο”.

    Το ειδαμε το ‘σχεδιο’ στα εξαρχεια. 200 νουμερα ΔΙΚΑ ΣΑΣ που τα αφηνετε να καινε και να σπανε τη περιουσια του ΚΟΣΜΟΥ γιατι ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ μη τυχον και πειραξετε τα ‘παιδια’. Οταν τα καμαρια σας ο γιος του Σκουρλετη πεταει μολοτοφ και ο γιος του Βουτση κανει ΕΝΟΠΛΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ..

    3) Η πλατεία Συντάγματος αποτελεί φέτος το επίκεντρο του Gay Pride καθώς για πρώτη φορά στα 13 χρόνια ιστορίας του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας φιλοξενείται στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.Παρούσα για άλλη μια χρονιά σε Gay Pride ήταν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.Με το πανό της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ παρέλασε, ακόμα, και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος..Στην πορεία και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης. Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής. «Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, είναι προϋπόθεση συνεκτικής και αλληλέγγυας ανάπτυξης μιας κοινωνίας» επισήμανε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

    Για τετοια εισαστε ΜΟΝΟ. Για τα πανυγηρια με το πουσταριο.

  7. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Για ποιο λογο κανουν παρελαση ανθρωποι που θεωρουν οτι ειναι φυσιολογικοι και θελουν οι αλλοι να τους αντιμετωπιζουν οπως τους straight; Κανουν οι straight παρελαση για να το διτυμπανισουν;
    ΥΓ. Αυτο το ξεφτιλικι με το κεντρο της Αθηνας πρεπει να σταματησει καποια στιγμη. Καθε Κυριακη το κεντρο κλειστο. Μια ο γυρος της Αθηνας με ποδηλατο, μια με τα ποδια, μια με πατινι, μια συγκεντρωση οι οικολογοι, την αλλη οι γκεη…. Ή κλειστε το μονιμα ή στειλτε τον καθε κηφηνα, αργοσχολο, γραφικο σε κανα βουνο να τρεξει ή να περηφανευτει για το τι κανει στο κρεβατι του.