ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ

Θυμήθηκα εκείνο το κείμενο που είχα γράψει στο παλιό blog, για την αλογοτροφή. Πάνε μπόλικα χρόνια, που είχα προβλέψει την κατρακύλα του βασικού αντιπάλου μας. Μια ιστορία που γίνεται πλέον πιο επίκαιρη από ποτέ, αφού το φάσμα της καταστροφής είναι ορατότατο. Ενδιαφέρει την ΑΕΚ αυτό; Άμεσα και κοντόφθαλμα όχι. Έμμεσα όμως και μακροπρόθεσμα, σίγουρα.

Η εταιρεία λοιπόν της αλογοτροφής, είναι καταχρεωμένη με ποσά που μόνο τρελό μπορεί να προσελκύσει. Η πολιτική των μνημονίων έχει αποτύχει παταγωδώς στο αγωνιστικό επίπεδο και πλέον η συνωμοσιολογία δίνει και παίρνει για την εξεύρεση κάποιας λύσης. Η οποία φυσικά και δεν μπορεί να είναι αναίμακτη. Εκτός του απροόπτου, όπως γράφει σήμερα και ο Καραγιαννίδης. Τι υπονοεί; Μόνο ένα πράμα : Το δέσιμο της αλογοτροφής στο άρμα του χάπια. Αυτό βέβαια, ήδη υποπτεύεται ο κόσμος οτι έχει συμβεί, αλλά ο κόσμος είναι μακράν νυχτωμένος.

Όπως νύχτα πουλάνε όσοι μιλάνε για συνάντηση Αλαφούζου – Γιαννακόπουλου με σκοπό να βρεθεί η σωστή λύση. Με βάση τα χρέη, αυτό είναι αδύνατον να συμβεί. Διότι το βαρέλι είναι τρύπιο και η οργάνωση σαθρή. Ή λοιπόν θα συνεχίσει να φυτοζωεί αλλά αναγκασμένος να πουλήσει κάποιους παίκτες – μην ξεχνάμε οτι φέτος ανέβηκαν από την ομάδα Κ20, οκτώ παίκτες -, οπότε θα έχουμε αγωνιστικό υποβιβασμό με ακόμα μεγαλύτερα χρέη ( φέτος οι υποχρεώσεις είναι καμιά δεκαπενταριά μύρια επί πλέον ) ή θα μπει  ένα τέλος με την αποχώρηση του Αλαφούζου κι επανίδρυση του συλλόγου με΄νέο ΑΦΜ.

Ο Γιαννακόπουλος φυσικά παίζει το παιχνίδι του. Και η ανακοίνωση που έβγαλε – αφού είπε τα καλά λόγια για τον Αλαφούζο οτι έχει βάλει σαράντα μύρια – στάθηκε στα εξής τρία σημεία : 1. Όχι πτώχευση 2. Όχι πτώση κατηγορίας και 3. Όλοι στα κάγκελα. Δηλαδή στην ουσία έβγαλε στη σέντρα τον Αλαφούζο και τις απόψεις του. Πιέζοντας πλέον τον σημερινό ιδιοκτήτη να του δώσει τζάμπα την ομάδα και καθαρή από χρέη, ή να επωμισθεί όλη την ευθύνη για την καταστροφή κι ο Δημήτρης να έρθει καβάλα στο άλογο. Τρομερό πάντα ο σωτήρας να λέγεται Δημήτρης !

Ο Αλαφούζος από την άλλη μεριά, σίγουρα θέλει να φύγει και να μην πληρώσει τίποτα. Κάποια από τα χρέη είναι δικά του, και κάποια τα έχει κληρονομήσει. Με τα μνημόνια προσπαθεί να κλείσει κάπως τις τρύπες, αλλά πλέον οι απαιτήσεις είναι τρομερές – ακόμα κι από Ευρώπη μεριά – και οι βαθμοί θα αφαιρούνται σαν στραγάλια. Δώρα όμως δεν θέλει να κάνει, ούτε και σηκώνει και το νταβατζηλίκι του άλλου. Που βέβαια θεωρητικό είναι, αφού κι εκείνος στην ουσία ερασιτεχνικό σωματείο θέλει να αναλάβει μέχρι να μάθει ( αν ) τα ποδοσφαιρικά. Δεν είναι σκάκι, ούτε πόκερ το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της αλογοτροφής. Είναι καραστημένο έργο. Και στήνεται πιο πολύ, διότι τα χρέη πλέον δεν παραγράφονται αλλά βαραίνουν τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Δηλαδή η σημερινή ιδιοκτησία θα τα πληρώσει θέλει δεν θέλει. Όμως δεν θα τα πληρώσει άμεσα, αλλά σε βάθος μπόλικου χρόνου κι αφού συμμετάσχει σε κάμποσες διαδικασίες η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Γιατί δεν τα πληρώνει τώρα; Μα διότι ο Δημήτρης δεν θέλει να αναλάβει τα τρέχοντα, που όπως είπα, είναι κι αυτά μπόλικα. Οπότε ο ένας παίζει τον παναθηναϊκάρα που τον αδίκησε η πουτάνα η κοινωνία και η τύχη αφού έριξε την σαραντάρα, κι ο άλλος παίζει την παναθηναϊκάρα που όμως ξαναϊδρύει τον σύλλογο.

Μπλέξιμο; Κανένα αν συμβουλευτούμε ιστορίες του παρελθόντος. Μπλέξιμο υπάρχει για τις άλλες δουλειές του Αλαφούζου, αφού ο κόσμος της αλογοτροφής δεν είναι σαν τον δικό μας κόσμο, και μερικά καψιματάκια όλο και θα γίνουν. Και δεν μιλάω μόνο για την λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κι όπως τον κόβω τον άνδρα, δεν είμαι και σίγουρος οτι έχει μετρήσει καλά τις επόμενες καταστροφές. Καταστροφές που θα έχουμε κι όλοι μας με την περαιτέρω υποβάθμιση του προϊόντος ποδόσφαιρο.

Υγ1. Τα ποντίκια πρώτα αυτά αντιλαμβάνονται το ναυάγιο και φεύγουν. Όπου όμως και να πάνε, πάντα ποντίκια παραμένουν…

Υγ2. Το ρεπορτάζ λέει οτι δυό φορές ρώτησε ο Λυμπερόπουλος τον Μανόλο αν του κάνει ο Καμπόλης, και δυό φορές πήρε θετική απάντηση. Τελικά ο Καμπόλης απελύθη.

Υγ3. Εξελίξεις κι άλλες θα έχουμε στην ΑΕΚ. Παρακολουθείστε ποιός θα προστεθεί στο τεχνικό τημ. Για περισσότερα δεσμεύομαι ακόμα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

23 Responses to ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ

  1. Ο/Η Savvi λέει:

    Να πω ότι χαίρομαι για την κατάντια του βάζελου δεν το νομίζω. Από την άλλη όμως δεν με απασχολεί καθόλου. Ότι θα περάσει δύσκολα μπορεί και δυσκολότερα από την ΑΕΚ είναι βέβαιο. Το ότι είναι το δεύτερο πιο λαοφιλές σωμάτιο στην Ελλάδα είναι στενάχωρο για τον κόσμο του και κατεπέκταση και για εμάς. Τι να κάνεις ένα πρωτάθλημα οπού θα παίζεις μόνος σου, παράδειγμα η Θεσσαλονίκη και το σλόγκαν των ΠΑΟΚτσιδων μια πόλη μια ομάδα(τόσο μυαλό έχουν). Ο Ηρακλής, “αιωνία του η μνήμη”, αλλά είπαμε αυτοί που έδιωξαν Θεοδωρίδη και Βαρδινογιάννη εκτόξευσαν τις ομάδες τους στο πανθέων. Αυτοί οι μάγκες του Ηρακλή που κάποτε το σωμάτιο τους τροφοδοτούσε όλους τους μεγάλους συλλόγους της Ελλάδος με παικταράδες και δεν χρωστούσε μία γεμίσανε με εικονικά όλη την βόριο Ελλάδα ενώ οι Βγενόπουλοι, Πατέρες για ένα πρωτάθλημα δώσανε προίκα εκατομμυρίων χρεών. Το μόνο που καταφέραν ήταν να οδηγήσουν σταδιακά τις ομάδες τους στην λήθη. Αυτό το «Το δέσιμο της αλογοτροφής στο άρμα του χάπια» είναι πραγματική διαστροφή…

  2. Ο/Η Tasos λέει:

    Καλησπέρα Στήβεν

    Πότε ξαναέρχεσαι Ζυρίχη είπαμε; Αυτή τη φορά δεν ξανακάνω το λάθος να είμαι απροετοίμαστος, έχω πάρει μπλοκάκι και σημειώνω…:)

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Κάτι τέτοιο πήγε να γίνει και με μας. Αφού τα αφεντικά πλέον, είναι συνεταίροι…

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Γειά σου Τάσο. Δεν έχω σχεδιάσει κάτι ακόμα, οπότε πάρε ντοσιέ για να μην χάσουμε συνέχειες. Φιλιά στην Αργυρώ και στον Θεόφιλο.

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    Καλησπέρα Steven

    Οκ για τον ΠΑΟ. Προσωπικά τον θέλω δυνατό και σοβαρό ανταγωνιστή. Όπως και τον Άρη τον Ηρακλή ( συμπάθεια) τον ΟΦΗ την παναχαϊκή τον πανσερραϊκός τη δόξα Δράμας και τόσες άλλες ομαδες που έχουν προσφορά στον αθλητισμό.

    Για τον ολυμπιακό έχεις άποψη; Διακυβεύεται κάτι; Βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία σε διοικητικό επίπεδο ή είναι θέματα που έχουν να κάνουν με αλλά εκτός ποδοσφαίρου συμφέροντα;

    Ps. Να σου ξαναπώ χωρίς να θέλω να γίνομαι κόλακας ότι γράφεις πολυ ωραία.

    Ps 2. Ο Λυμπερόπουλος δηλαδή τρέχει το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας; και ο dusan τι ακριβώς ρόλο έχει;

  6. Ο/Η Koreas λέει:

    Να ζητήσω και για κάτι άλλο τη γνώμη σου. Σήμερα διάβασα ότι βρέθηκαν 120 κιλά κοκαΐνη σε πλοίο πολυ γνωστού Έλληνα μεγαλοεφοπλιστη, ο οποίος έχει στην πλοιοκτησία 52 κάπου πλοία.

    Τι γίνεται εκεί έξω τελικά. Έντιμος άνθρωπος υπάρχει;( φιλοσοφικό)

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    ΅Ειλικρινά αδερφέ, θα πρέπει να περιμένεις ακόμη λίγο. Θα τα δεις όλα σε ελάχιστο καιρό, όταν θα έχουν τιναχτεί τα πάντα στον αέρα. Λίγη υπομονή.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Όταν μιλάς με ένα εφοπλιστή, ή όταν μιλάς με έναν Τσουκαλά της κεντρικής λαχαναγοράς, είναι ένα και το αυτό. Η τιμιότητα δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο βάρος σε αυτό που αναρωτιέσαι.

  9. Ο/Η conpater λέει:

    @ Koreas
    Ντοπε ειναι οποιος πιανεται,διαχρονικη κουβεντα του Τζεκου ειναι αυτη.
    120κ κοκαινη ο ενας, 3 τοννους ο αλλος ( – 900κ που τα “ψαχνουνε”), καλασνικοφ-σφαιρες ο παραλλος, οτι μπορουν κανουν οι ανθρωποι για να κρατηθουν στην πιατσα.
    @ Στηβεν, αυτο το ” …τιναχτει τα παντα στον αερα” ειναι εκτιμηση η ευχη ? Παντως και τα δυο μου κανουν…

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Κλασσικά ευχή φυσικά, που δεν απέχει πολύ από την εκτίμηση.

  11. Ο/Η conpater λέει:

    Ειμαστε σε καλο δρομο…

  12. Ο/Η Tasos λέει:

    Στήβεν χαρτί υπάρχει μπόλικο, με αυτά που διαβάζω όμως με βλέπω να χρειάζομαι ρολό από τον plotter της δουλειάς…

    Τα χαιρετίσματα και τα φιλιά μας και σε σας, από όλους μας (από τον Θεόφιλο με μια δόση υπερβολής). Να είστε καλά και εις το επανιδείν!

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Γιώργος, καλησπέρα από την Πάτρα.
    Αν κρίνω τις αντιδράσεις από την απόφαση για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ (δεν έγινε και τίποτα το τρομακτικό), θεωρώ ότι είναι ένας καλός οδηγος για να πράξει το ίδιο και ο ζελας. Δεν ξέρω αν πρώτη η ΑΕΚ χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα για να ξαφωρτοθουν τα χρέη οι ΠΑΕ ( λίγο τραβηγμένο αυτό).

  14. Ο/Η Kέλβιν Σέμπουε λέει:

    σωστοί προβληματισμοί για τον παο, αλλά η βόμβα που θα σκάσει αρχές της επόμενης βδομάδας θα τον περάσει σε δεύτερη μοίρα..

    καθόλου άσχετο με το παραπάνω, μην αποκλείετε να είναι ο ίδιος ο γαύρος που θα επιθυμεί χειρουργείο την Κυριακή, προς ξεσηκωμό του λαού του θρύλου.

    Χαιρετισμούς στους απροκατάληπτους αδερφούς μου!

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Καλημέρα Γιώργο ( το καλησπέρα, αν μου επιτρέπεις, είναι για το βράδυ ). Οι Αεκτζήδες δεν αντέδρασαν διότι δεν υπάρχε κάτι στο οποίο να ξεσπάσουν. Ο Αλαφούζος έχει μπόλικα που θα βλαφτούν. Επίσης τα χρέη, δεν διαγράφονται αλλά καταλογίζονται σε αυτούς που τα δημιούργησαν.

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Τα έχεις μάθει κι εσύ ε; Τέλος πάντων, δεν βλέπω χειρουργείο την Κυριακή. Επίσης, αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

  17. Ο/Η PERAKAS-21 λέει:

    Πείτε μας να τα μάθουμε κ εμείς ένεκα του γεγονότος ότι είναι ακόμα Τετάρτη κ η άλλη εβδομάδα αργεί. Έστω με τι έχει να κάνει η βόμβα που θα σκάσει. Ευχαριστώ όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει.

  18. Ο/Η Φώτης λέει:

    Στηβεν για την προσθήκη στο τεχνικό τημ μιλάς για την θέση του Καμπότζη;
    Ή κάτι που θα δούμε στην συνέχεια;

  19. Ο/Η Φώτης λέει:

    Καμπόλη εννοούσα το auto correct τα ξεφτιλισε όλα.

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Όχι αδερφέ. Την θέση του Καμπόλη την πήρε ο Μιχαηλίδης, και του Μιχαηλίδη ο Ατματζίδης. Άλλος έρχεται.

  21. Ο/Η Φώτης λέει:

    Ο κοντός;!?
    Μόνο αυτός λείπει ?

  22. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Γυρνάει πίσω ο Πογιέτ;

  23. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Δεν το βλέπω.