ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Θα ξεκινήσω και πάλι με τις θερμές ευχές μου για την βέλτιστη επιστροφή του παίκτη στην αγωνιστική δράση. Όπως και να το κάνουμε, ο Σουηδός ήταν καλός παίκτης, κύρια τιμιότατος σε σχέση τιμής κι αγωνιστικής – τεχνικής απόδοσης, θαυμάσιος χαρακτήρας και τεράστιος επαγγελματίας. Κι είναι αλήθεια πολύ άτυχος που θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί στην Ελλάδα.

Η ουσία όμως είναι,  οτι το παγκόσμιο σύστημα δεν ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλήματος. Ψάχνει διαρκώς παραπάνω αγώνες επιζητώντας την συσσώρευση χρήματος κι αγνοεί την φυσική και λογική υγεία των αθλητών, κάνοντας συνεχώς εικονικούς ελέγχους για ντόπες.

Όταν είχε χτυπήσει ο Μάνταλος, κάποιοι εξυπνάκηδες ημιμαθείς είχαν κατηγορήσει το τερέν της Νέας Σμύρνης για τρύπες. Μπορεί και νάναι κι έτσι. Ίσως νάταν και το γήπεδο στην Ιταλία έτσι. Όταν όμως ψάξεις περισσότερο, τότε άνετα μπορείς να διαπιστώσεις οτι το ποσοστό ευθύνης του γηπέδου για τους πολλαπλούς πανομοιότυπους τραυματισμούς των παικτών παγκοσμίως, είναι αστείο μπροστά στην μαλακία του ανθρώπινου παράγοντα. Αυτουνού που επιβάλει την καταπόνηση των αθλητών, που τείνουν να γίνουν αναλώσιμοι, αλλά και των ίδιων των αθλητών, που αγνοούν την πραγματικότητα : Της προειδοποίησης του σωματικού πόνου και της αδιαφορίας για τον χρόνο αποκατάστασης και επανόδου στην αγωνιστική δράση.

Οι αθλητές όμως είναι παιδιά κι εύκολα παρασύρονται. Από χρήμα, από δόξα, από γκόμενες. Μάλλον έχουν την μικρότερη ευθύνη μπροστά σε αυτό το αδηφάγο σύστημα, που τους τρώει ζωντανούς, την ώρα που αθωώνονται οι υπεύθυνοι. Καταδίκασε κανείς τον προπονητή του Σουλεϊμάνογλου, που δεν έχει σηκώτι; Κυνήγησε ποτέ στην ουσία τον Τζέκο ή τον Ιακώβου; Και τόσους άλλους βέβαια, αλλά ας μην ξεφεύγουμε.

Η αλήθεια είναι οτι όταν ζητιέται παγκοσμίως να υπάρχει πλούσιο ρόστερ από τις ομάδες, στην ουσία παραδέχονται όλοι οτι δεν βγαίνουν οι υποχρεώσεις. Εν γνώσει τους λοιπόν, ζητάνε να μην υπάρχει μια δυνατή ομάδα, ένας σταθερός κορμός κι ένα πάντοτε αστάθμητο παιχνίδι στοιχήματος για την δήθεν αμφίρροπη έκβαση των αγώνων. Ο τρόπος αυτός να χτυπηθεί κάποιο φαβορί, αρέσει στον κόσμο που πλέον έχει γίνει της αλλαγής, γενικώς κι αενάως.

Φυσικά καθιστώντας τους παίκτες και τις ομάδες μιάς χρήσης, ακυρώνεις το άθλημα, την καλή φουρνιά καθώς και την πίστη με την ελπίδα σε είδωλα. Στην ουσία είναι σαν να βάζουν οι ίδιοι οι παρόγοντες ανάπτυξης του ποδοσφαίρου τα χέρια τους στα μάτια τους. Χωρίς να καταλαβάινει κανείς πού πάει η όλη κατάσταση. Και μιλάω κύρια για την Ευρώπη, που το παίζει πολιτισμένη. Δεν μιλάω για την Αμερική, που στο πιο δύσκολο ομαδικό άθλημα του πλανήτη – στο NFL αναφέρομαι – έχει κρατήσει χρόνους και παιχνίδια στα βιολογικά όρια των συμμετεχόντων.

Ο συμπαθέστατος Γιόχανσον, δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην μοίρα που επιφυλάσσει η μοντέρνα πραγματικότητα. Την πάτησε και σαν παίκτης, και σαν καλύτερο πρωτάθλημα, και σαν απώλεια παγκόσμιου κυπέλλου. Πέρσι είχε κάνει την δίαιτα, φέτος άνοιξε τα γκάζια νομίζοντας οτι ο οργανισμός του είχε καθαρίσει. Όταν τεχνητά δεν αισθάνεσαι πόνο, είναι πολύ εύκολο να νομίσεις οτι δεν έχεις τίποτα. Το έχουμε νοιώσει κι εμείς όταν μετά από ξενύχτι καταναλώνουμε καφείνη ή οι πιο προχωρημένοι αντιμετωπίζουμε κάποιο hung over με μπύρα.

Μαζί του φυσικά την πάτησε και η ΑΕΚ. Και δεν ξέρω τι καίει τελικά τον αυθεντικό διαφορετικό Αεκτζή. Η ΑΕΚ έχασε τα δυό χαφ της, που παίζανε συνεχώς, αλλά δεν ξέρω τελικά με τι θα στενοχωρηθεί πιο πολύ ο Αεκτζής. Που έχασε παίκτες ή που πιθανώς θα χάσει τον τίτλο; Αν τον πάρει τον τίτλο τελικά, θα θυμηθεί τον Γιόχανσον ή θα πει, έλα μωρέ σιγά τον παίκτη; Θα πάει με το σύστημα τελικά ή απλά θα ζητήσει κι άλλους παίκτες για το σύστημα ξεχνώντας οτι μακάρι να ήταν υγιείς οι αθλητές και πάνω σε αυτούς να χτιζόταν μια ακόμα δυνατότερη ομάδα για του χρόνου; Διότι ο Αεκτζής ήδη μετράει μπόλικους χιαστούς λόγω συστήματος αφού οι παλιότεροι που κάνουν κουμάντο μάλλον δεν έχουν παρακολουθήσει τις εξελίξεις του μοντέρνου σπορ.

Διότι μπορεί να  μιλάμε συνέχεια για κακιά στιγμή, αλλά η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση έχει πλέον αιτία. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει το ζύγισμα των καρπουζιών και μάλλον δεν έχεις επιβάλει rotation κανονικό για τους παίκτες αλλά κι επιλογή στόχων, δηλαδή κουλτούρα rotation στους φιλάθλους. Πράμα εξώφθαλμο στην ΑΕΚ, που δεν έχει καν δεύτερους για να αναπληρώσει τους βασικούς. Που τους έχει ξεζουμίσει, χάνοντας η ίδια πρωτίστως. Διότι όποιος πει οτι ο Σουηδός χτύπησε σε παιχνίδι της εθνικής της χώρας του, μάλλον θα έχει ξεχάσει οτι οι προηγούμενοι τραυματισμοί των άλλων, έχουν γίνει σε αγώνες ντόπιους. Και δεν μπορείς να μιλάς για χτύπημα της μοίρας όταν το σπίτι σου πέσει από ένα σεισμό τριών ρίχτερ αφού έχει αντέξει μερικούς των έξι.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

31 Responses to ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

  1. Ο/Η I'm not a robot λέει:

    @Στήβεν : Είχα γράψει πριν μερικές μέρες το σχόλιο για τις επιστροφές/καταστροφές και την ΑΕΚτζηδικη καζαντζιάση αναφέροντας οτι ο τύπος είναι σοβαρός και ως εκ του τουτου δεν κολλάει με την ελληνική πραγματικότητα, δες σχετικα τις δηλώσεις στην Aftonbladet που αναδημοσιεύονται και στα ελληνικά μέσα – ανατριχιαστικά ψυχραίμος …

    Και χωρίς άλλα σχόλια απο την μεριά μου, φωτογραφία του προπονητή της Σουηδίας που καθαρίζει τα αποδητήρια στο Σαν Σιρο μετά το ματς….
    https://www.expressen.se/sport/fotboll/landslaget/andersson-hyllas-efter-bilderna-fran-firandet/

    Χαίρετε.

  2. Ο/Η conpater λέει:

    Το βαθυνες πολυ αγαπητε. Ζητας κβαντομηχανικη σε μαθητες Γ` Γυμνασιου. Δεν υπαρχει αυτο που ζητας. Ποιος να σκεφτει τι? Οι παιχτες που θελουν ενα δυο καλα συμβολαια να λυσουν προβληματα,η οι διοικουντες που θελουν το ξυγκι απο την μυγα.!! Λυπαμαι για τον Σουηδο,για ολα αυτα που αναφερεις.Ηθελε την Εθνικη,το Μουντιαλ,και την καλη μεταγραφη που πιθανως θα ακολουθουσε. Σωστα σκεπτομενος,ως σωστος επαγγελματιας,αλλα δεν υπολογισε οτι εχει να κανει με σκιντζηδες… Το ιδιο ισχυει και για τον Μανταλο,και φυσικα για τον καθε παιχτη που παθαινει τετοια σοβαρη ζημια. Αμοιροι ευθυνων δεν ειναι,για να τα λεμε ολα, αλλα αμα ο πληρωνων δεν προστατευει τα λεφτα του,τοτε τους παιρνει η μπαλα ολους και γινεται η κατασταση κωλος-μουνι-γαρυφαλλο.
    Στην Αγγλια,στην Ισπανια ακομα και στην Γερμανια σπανια θα συμβει κατι τετοιο. Εγω τουλαχιστον δεν εχω ακουσει,ισως γιατι κανουν σωστη διαχειρηση και τα προλαβαινουν με οποιοδηποτε τροπο,ακομα και με αποχη του παιχτη για ενα- δυο μηνες,και στην αναγκη προφασιζονται αλλους λογους.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ο παίκτης έπαιζε “στα όρια” και ήταν κάτι που το επισημαιναν όλοι-και εμείς εδώ.
    Ολοι αναρωτιώμασταν πως διάολο παίζει σερί και με τέτοια αποφασιστικότητα,χωρίς να έχει “καεί” ακόμα. Να που “κάικε”
    Τραυματίστηκε χωρίς να φταίει το τεραίν. Η φάση το δείχνει. Υπερέκταση-συστροφή του ποδιού με απότομη μερική μεταστροφή του βάρους,σε μια φαινομενικά “ανύποπτη φάση”,από τις εκατοντάδες κινήσεις που κάνει ένας ποδοσφαιριστής κατά την διάρκεια ενός αγώνα. έβγαλε όλη την υπερκαταπόνηση των προηγουμένων αγωνιστικών περιόδων. Ενας καλά γυμνασμένος- όπως ο Γιόχανσον- αλλά “αποφορτισμένος” αθλητής, δεν θα το πάθαινε ποτέ των ποτών αυτό σε τέτοια φάση. Είναι φανερό πως τα “καμπανάκια” που-ίσως- έβλεπαν στην ΑΕΚ ή αισθάνονταν ο παίκτης,δεν τα έλαβαν σοβαρά υπ όψην.Το σώμα-άρα και οι μυες και οι τένοντες που τους συνδέουν,-έχουν “μνήμη”. Και η συνεχής δράση δίχως τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ χρονικές περιόδους ξεκούρασης-αποφόρτησης,λειτουργεί σωρευτικά. Ηταν δηλαδή κάτι αναμενόμενο,εκτός και αν στην ΑΕΚ πίστευαν πως βρήκαν τον “Θωρ” μετο σφυρί.
    Γιατροί δεν είμαστε,αλλά μερικά πράγματα δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες,αφου είναι προφανή.
    Περαστικά στον άριστο επαγγελματία Γιόχαν. Αυτό άλλωστε τον έφαγε. Επαγγελματισμός στην Ελλάδα σημάινει πως διανύεις το “πράσινο μίλι” της αυτοκαταστροφής σου.

    Ο κερδισμένος της υπόθεσης είναι- ποιος άλλος- ο “εγγυητής”.
    Εχουμε πει πως ότι πιάνει ο Μελισσανίδης στα χέρια του,από “χρυσό” μετατρέπεται σε σκατά με την υπεραξία αυτής της μετατροπής να την καρπώνεται ο ίδιος. Είναι ένα ταλέντο αυτό. Μπορεί να διαλύσει μια όλόκληρη εταιρεία (μια ΠΑΕ π.χ. και μη πάμε μακρυά) ως ένα καλό στέλεχος. Αποκομίζοντας ο ίδιος το όποιο όφελος της μετατροπής της “κορδέλας” σε “φύκι”. Θα λέγαμε πως είναι ένας “ζωντανός αποχυμωτής”.
    Του δίνεις το χέρι για συμφωνία και στην καλύτερη περίπτωση μένεις ανάπηρος ή ανέστιος. Στην χειρότερη,μένει χήρα η γυναίκα σου.
    Ενας σύγχρονος Μινώταυρος. Η ένας ιδιότυπος Τέσλα. Μεταφορά ενέργειας από το αντικείμενο προς τον ερευνητή και μετατροπή αυτής σε τραπεζικά μηδενικά.
    Δεν μας λέει πως το κάνει ο μπαγάσας. Εχω κάτι κοτόπουλα στην αυλή. Πως να τα μετατρέψω σε δολάρια; Εχω δοκιμάσει τα πάντα. Το τελευταίο το έβαλα να περπατήσει σε γυμνά καλώδια και τελικά μου έριξε τον γενικό και άλλαξα τρεις ασφάλειες. Δεν είναι τελικά όλες οι δουλειές για όλους. Το ομολογώ.

  4. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    No2 δικαιολογία αν χαθεί ο τίτλος. Νο 1 είναι ο Μάνταλος. Για τον τραυματισμό του παίχτη μιλάω
    Η πλάκα είναι (αν μπορείς να το πεις έτσι) ότι ο Κονέ θα έχει δίλημμα τώρα σε ποιον θα είναι αντικαταστάτης από τους δύο. Μέχρι και ο Χαιντάρι θα δει ενδεκάδα ξανά ειδικά τώρα που έγινε διεθνής. Ε ρε κατάντια…
    Το κρίμα για τον παίχτη είναι όπως ανέφερε κι ο Στίβεν ότι μετά τον τραυματισμό του μάλλον θα πρέπει να ξεχάσει κάποιο σοβαρό πρωτάθλημα ή ομάδα και θα μας μείνει τελικά εκτός απροόπτου.
    Με τις ακαδημίες αλήθεια τι γίνεται; Κανένα παίχτη για την πρώτη ομάδα θα αναδείξουν; Αφού δεν σπρώχνουν χρήμα για παίχτες ας σπρώξουν εκεί τουλάχιστο

  5. Ο/Η koreas λέει:

    Καλημέρα….

    ΝΑ σου δώσω για αλλή μια φορά τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για το άρθρο σου. Πολύ κατατοπιστικό, διαυγές, original…

    Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω σε έναν από τους προβληματισμούς που θέτεις και να θέσω στην “ομήγυρη” το εξής ερώτημα:

    Έστω ότι έχεις να συμβουλέψεις τον υιό σου, ο οποίος έχει γεννηθεί με ένα καταπληκτικό ταλέντο σε κάποιο πολύ δημοφιλές και ταυτόχρονα ανταγωνιστικό σπορ.

    Έχει μια προταση από τη barcelona να πούμε για να γίνει ένα από τα επόμενα μεγάλα ταλέντα της με τον όρο όπως να καταπιεί ότι του δώσουν. Τι τον συμβουλεύεις;
    ΝΑΙ Ή ΟΥ;

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Έχω κάνει αυτήν την συζήτηση παλιά με τον Ηλία Μπαζίνα. Ο γιός του ήταν στα βαριά αθλήματα – ταυτόχρονα ήταν φοιτητής της ιατρικής – και φυσικά του ζητήθηκε να ντοπαριστεί. Εγώ τότε, παρότι η εταιρεία μου ασχολείται και με το αντιντόπινγκ, είχα μπερδεμένη άποψη. Σήμερα είμαι ξεκάθαρος όπως τότε ο Ηλίας. Ναι στο ντοπάρισμα κι ό,τι γίνει έγινε.

  7. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπερα.Ανοιγεις πολλα θεματα μαζι τα οποια οσο και αν τα συζηταμε δεν ξερω αν μπορουμε να καταληξουμε καπου.
    Παρενθεση ,απο πελατη μου οπου ο γιος του τρομερο ταλεντο σε ατομικο αθλημα.Οταν εφτασε το παιδι το ταβανι του ,το 100% μεσω της προσπαθειας του εφτασε να ειναι 3ος 4ος στην Ελλαδα.Σε αυτο το σημειο ολοι,προπονητες παραγοντες,του ειπαν οτι για το κατι παραπανω πρεπει να παρει ντοπα.Η αποφαση του ηταν να μην παρει τιποτα και τουλαχιστον να ξερει οτι το οποιο αποτελεσμα ειναι μεσω δικης του προσπαθειας.Φυσικα δεν πηγε ποτε σε Ολυμπιαδες,πανευρωπαικα κλπ,γιατι παντα του ελειπαν αυτα τα λιγα sec για να τα καταφερει.Κλεινει η παρενθεση.
    Οσο για τα αλλα πρωτα απ’ολα πρεπει ο καθενας μας να ξερει τι θελει.Θελουμε να ειμαστε θεατες σε ρωμαικες αρενες η οχι;Συμβιβαζομαστε οι ομαδες μας να μην ειναι πρωτες γιατι οι αντιπαλοι ειναι πιο γρηγοροι ,με περισσοτεροι αντοχη κλπ.
    Η’ ολα για την νικη και την πρωτια και στα αρχιδια μας οι αλλοι διοτι στην τελικη αυτοι τα παιρνουν,αυτοι γαμανε τον οργανισμο τους αλλα βεβαια αυτοι περνουν και τα φραγκα.Γιατι νομιζεις οτι εδω και χρονια εξαλειφθηκε απο τους κωδικες η ευθυνη της ΠΑΕ για τυχον ντοπαρισμα παικτων;Ατομικα ευθυνη αλλα με συλλογικη καθοδηγηση.
    Γιατι στην ζωη ,πλεον,δεν υπαρχει καργα “ντοπα”;Ντοπα για να αντεχεις περισσοτερες ωρες εργασιας,για να εχεις καλυτερη πνευματικη διαυγεια,για να πηδας καλυτερα,για να αναπληρωνεις αυτα που λειπουν απο τον οργανισμο.Γιατι αραγε λειπουν;Γιατι δεν ελειπαν πριν 10 χρονια,οχι πριν 100?
    Για να κλεισω ,δεν ξερω αν θα μου αρεσε ξαφνικα ο Αινταρεβιτς να τρεχει σαν τον Μπειλ.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚLFC : Το εύκολο φίλτατε, θα ήταν να έρριχνα μια μπαρούφα ηθικοπλαστική. Εγώ προτίμησα την έκθεση μου. Επομένως ΄πρέπει να πω οτι τα επιχειρήματα σου είναι σωστά ως προς την κατεύθυνση του συλλογισμού σου, αλλά εγώ απαντώ με βάση την πορεία που έχει πάρει όλος ο κόσμος, ο οποίος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Όπως κι οτι όλα τα αθλήματα έχουν πλέον μεταλλαγεί. Με αυτά τα δεδομένα εξέφρασα την θέση μου. Εδώ ανοίγω μια παρένθεση : Σωστό δεδομένο, σωστό συμπέρασμα, πρόταση αληθής. Λάθος δεδομένο, λάθος συμπέρασμα, πρόταση αληθής. Κλείνω την παρένθεση.

  9. Ο/Η Koreas λέει:

    Steven

    Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σου………. να το πάω κι ένα βήμα παραπέρα …….φαντάσου ότι από τη στιγμή που το προτείνεις αυτό στο παιδί σου στο σπλάχνο σου με περίσσια σιγουριά και πόσο ξεκάθαρα το προτείνεις σε ένα ξένο……..περίεργο πλασμα ο άνθρωπος τελικά….

  10. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν αρα τελικα το θεμα ειναι ποσο μαλακες στην διαχειρηση ειναι οι δικοι μας? Αυτο θες να πεις?Στην τελικη δηλαδη απλα βλεπουμε και δεν πρεπει να μας αποσχολει ο τροπος επιτευξης του αποτελεσματος?

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Κάτσε μια στιγμή. Εγώ δεν μίλησα για το παιδί μου. Μίλησα για το σπλάχνο – εδώ γελάω – του Μπαζίνα και την πατρική του συμβουλή. Εγώ μίλησα για τον αθλητισμό που βλέπει όλος ο κόσμος και που γουστάρει να αυταπατάται οτι είναι καθαρός. Ποτέ δεν θα το έλεγα στο παιδί μου, το οποίο το προορίζω σε κάτι ψηλότερο από αυτό με το οποίο διασκεδάζει ο λαός. Στα δικά μου μάλιστα, το πέτυχα.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEKLFC: 100% μαλάκες στην διαχείριση. Έχουν ήδη χάσει δυό περιουσιακά στοιχεία ( Γιόχανσον, Μάνταλος ) και χωρίς ανάσα στον Σιμόες, πάνε να χάσουν και τρίτο, που το γλύτωσαν κατά τύχη πέρσι. Επίσης ο Γιόχανσον θα έφευγε τζάμπα, κι άρα αυτό αποδεικνύει περαιτέρω την μαλακία τους. Στο άλλο που λες, είναι σωστός ξαναλέω ο προβληματισμός σου, αλλά θα σου πω το εξής πολύ απλό. Όλοι ξέρουν οτι στο wrestling oι πάντες είναι ντοπαρισμένοι κι οτι τα πάντα είναι στημένα. Επίσης το ίδιο ξέρουν και στον στίβο. Πού χαλάει το θέαμα, το πανηγύρι και τα δήθεν σπασίματα των ρεκόρ; Πουθενά. Αυτός είναι πλέον ο κόσμος, για να μην σου πω οτι πάντα έτσι ήταν. Τώρα αν εμείς θέλουμε να τα βλέπουμε αλλιώς, οκ, πάμε στον ερασιτεχνισμό που δεν θα ήθελες να ξέρεις τι γίνεται κι εκεί, όπως γίνεται δηλαδή για να γραμμώσει και κάποιος σε κάποιο συνοικιακό γυμναστήριο. Πουθενά δεν υπάρχει σωτηρία αγαπητέ. Εγώ απλά είπα οτι την αλήθεια πρέπει να την λέμε. Όπως ας πούμε δεν μπορούμε να λέμε νυμφομανή μια γυνάικα, την ώρα που όλοι οι άντρες κυνηγάγανε τις νύμφες κι άρα αυτοί ήταν οι νυμφομανείς.

  13. Ο/Η Koreas λέει:

    Steven
    ΛΆθος καταλαβες..Εγώ δε μίλησα για το παιδί σου, για το παιδί του μπαζινα μίλησα. Όπου μπαζινας μπορεί να είναι ο οποισδήποτε πατέρας.

    Επίσης δε μπορώ να καταλάβω γιατί η ΑΕΚ έχει ευθύνη αν χανόταν ο γιοχανσον. Ο παίκτης ήρθε ελεύθερος τίμησε και με το παραπάνω το συμβόλαιο του και ήθελε να φύγει ως ελεύθερος. Η ΑΕΚ που φταίει;

    Ακούω ότι ήταν λάθος η ΑΕΚ που δεν του έκοψε την μπάλα, να τον κρατήσει στον πάγκο, να τον πουλήσει και τέτοια……αυτά είναι όλα μπούρδες…

  14. Ο/Η conpater λέει:

    Μπαινουμε αλλου,σε αλλα μονοπατια. Της ωμης πραγματικοτητας. Οποιος θελει ακολουθει,κι οπου παει. Ειναι θεμα επιλογης και τιποτα αλλο. Αμα μπλεξεις με τα σκατα,καποια στιγμη θα σε τραβηξει ο βοθρος κατω… Αν μεινεις απ`εξω, το ταβανι σου θα φτασει μεχρι το “πρωτος στο χωριο”.
    Επαγγελματιας η ερασιτεχνης ειναι το διλλημα. Που και το ερασιτεχνης καθοριζεται και απο το περιβαλλον που νταραβεριζεσαι.
    Ντοπα λεει , η μαστιγα. Μια μαστιγα ρε μαλακα. Αμα δεν την θες καταργησε τα πριμ,τα παχυλα συμβολαια, δινεις στον πρωτο ενα αγαλματακι πηλινο και καθαρισες. Champion league,εκατομμυρια τα συμβολαια,το ξεπλυμα, οι διαφημισεις, τα γαμησια. Πως θα αντεξει ο παιχτης 60 παιχνιδια μεσα σε εναν χρονο για να βγαλει τα λεφτα τους για να παρει κι αυτος και να κυκλοφορησει το χρημα ? Με βουτυρο και μελι για πρωινο? Ετσι ειναι τα πραγματα,η παιζεις η δεν παιζεις . Ηλικιακα,προλαβα καπως τον Στρατο στα 100,με 10.47 και το λεγαμε επιτυχια. Ωσπου ειδαμε τον Τζονσον με τα 9.87 και μαζευαμε το σαγωνι απο το πατωμα… Και μετα τον superman τον Λιουις που δεν αφησε τιποτα ορθιο,η μαλλον αφησε κατι για τον Μπολντ,που η προπονηση του περιλαμβανε μονο τρεξιμο και σπριντ στα βουνα της Τζαμαικα ,για να μαζεψει τους κοκκους καφε που ονομαζονται Blue Mountain !

  15. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Είναι προφανές ότι έλαχε να ζούμε σε μια εποχή που εξελίσσεται με εκπληκτική ταχύτητα η απαξίωση και η απομυθοποίηση του σχιζοφρενούς και αλλόκοτου διπόδου που ακούει στο όνομα άνθρωπος.
    Που κάνει ότι μπορεί αλλά και δεν μπορεί,να εκθέσει τον κατασκευαστή του,που υποστηρίζει μέσω διαφόρων περίεργων εκλεκτών του, ότι τα πάντα εν σοφία εποίησε…

    Όχι φυσικά ότι στις παλαιότερες εποχές ήταν κάτι διαφορετικό το εν λόγω δίποδο.
    Και τότε ο φιλοτομαρισμός και η υποκρισία όριζαν τη σκέψη και τη συμπεριφορά του.
    Σε τούτη την εποχή όμως,η υπερβολική δόση δήθεν πολιτισμού που αποφασίστηκε να του χορηγηθεί, είναι ο καταλυτικός παράγοντας που του έχει κάνει το μυαλό κιμά και δεν έχει πλέον κανένα απολύτως όριο, καμία τύψη ή ενοχή.
    Χάθηκε εντελώς ο αυτοσεβασμός,η ντροπή που έλεγαν οι πρόγονοί του.

    Όλα μεταφράζονται κι εξαργυρώνονται σε χρήμα, αφού ξέρουν ή έτσι πιστεύουν ότι με αυτό αγοράζουν ότι θέλουν.
    Νομίζουν ότι μπορούν να αγοράσουν καλή ζωή, ασφάλεια, αγάπη, καταξίωση.
    Θέλουν να πιστεύουν ότι έχοντας το χρήμα, μπορούν να αγοράσουν τα πάντα.
    Και θέλουν να μαζέψουν όσο γίνεται περισσότερα για να συντηρούν αν όχι να αυξάνουν την όποια εξουσία τους.
    Και αν γίνεται να έχουν τόσα,ώστε να μπορούν να αγοράσουν το χάπι της αιωνιότητας όταν βγει με το κακό,ή έστω να μπορούν να πληρώσουν το εισιτήριο του λεωφορείου του διαστημικού για να μπορέσουν να πάνε σε άλλο πλανήτη να τον φορτώσουν με τα απόβλητά τους,αφού εδώ όπως πάει θα πνιγούμε στα σκατά μας.

    Μέσω λοιπόν του περίφημου πολιτισμού που ο βασικός του άξονας είναι η τεχνολογία πάσης φύσεως,το δίποδο μπήκε και ταξιδεύει υποχρεωτικά σε μια σήραγγα,που οταν πρωτομπήκε θύμιζε άνθρωπο και όταν βγει θα θυμίζει ζόμπι…

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Λάθος αδερφέ. Όπου Μπαζίνας δεν είναι οποιοσδήποτε πατέρας, όπου παιδί δεν είναι όποιο παιδί, και τέλος με αφορμή μια χθεσινή κουβέντα που είχα με μια φίλη : Επειδή κάποια είναι μάνα, δεν σημαίνει οτι δικαιούται αυτοδικαίως κάτι σαν αγάπη επειδή έλαχε να γεννήσει. Θεωρώ οτι έχω απαντήσει.
    Η ευθύνη της ΑΕΚ είναι να δούλευε σαν εταιρεία και να μην χάνει τσάμπα τα περιουσιακά της στοιχεία. Είπαμε ο Γιόχανσον τέλειος. Γιατί δεν υπέγραψε ανανέωση; Διότι η ΑΕΚ δεν ήταν τέλεια. Απλά πράματα. Η ΑΕΚ λοιπόν φταίει οτι δεν τον έπεισε οτι ΛΟΓΩ ΑΥΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ, κι άρα θα έπρεπε να καρπωθεί κάτι έστω σαν αναγνώριση εκ μέρους του παίκτη. Τα λοιπα για κόψιμο μπάλας κλπ, δεν τα αναγνωρίζω και δεν έχω γράψει κάτι. Αυτά τα λένε τα οπαδικά sites με πλάγιο φυσικά τρόπο, τύπου η ΑΕΚ ξέρει να προστατεύεται. Αρχίδια λέω εγώ. Τίποτα δεν ξέρει και τίποτα δεν πρόκειται να μάθει. Όλα τυχαία γίνονται και μετά τρέχει το disinformation να κάνει το άσπρο μαύρο. Μπορεί η ΑΕΚ να παράγει άλλο προί’ον από αυτό τη δικής μου εταιρείας, αλλά εταιρεία είναι σαν την δική μου, και θέλω τριάντα ΑΕΚ στην καθισιά μου για διοίκηση.

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Έτσι είναι αλλά είναι δύσκολο ακόμα και σε καταρτισμένους ανθρώπους, λογικότατους, να δεχτούν μια ωμή απάντηση. Διότι μπορεί να έχουν θεό τον ερασιτεχνισμό, αλλά μάλλον δεν έχουν καταλάβει οτι γίνεται της πουτάνας κι εκεί, μέχρι κι οτι οι μεγαλοεισαγωγείς της ντόπας εν Ελλάδι, είναι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων απλών ή απλών μπαρ της νύχτας, μπας και βγάλει ο άλλος μια γκόμενα με τα μούσκουλα.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΤΑΚΗΣ : Σημαντικότατο σχόλιο, που θα μπορούσε – κι είναι more than wellcome- να είναι κείμενο. Θα μείνω απλά στην αρχή. Η απομυθοποίηση θα μπορούσε να αποκτήσει κάποια έννοια μόνο μπροστά στον Δημιουργό. Όσο το κτήνος πορεύεται και κρίνεται από ίδια κτήνη, απλά δεν υπάρχει σαν λέξη και σαν έννοια. Διότι ακόμα και τα όποια “άλλα”δίποδα, έχουν κι αυτά άλλες τάσεις παρά φύσιν της Δημιουργίας αν υπάρχει κι αυτή. Βλέπεις οι πολιτισμοί γίνανε με δωδεκάθεο ή με Βούδες, κι όχι από ένα Δημιουργό. Το δίποδο απλά γύρισε τον δίσκο. Τώρα για πεφωτισμένους, που μιλούν για τα πάντα τα ποιηθέντα εν σοφία, έχουν κάποιο δίκιο κι ειδικά όταν αναφέρονται σε κάποιον δυτικό τρόπο ζωής, που αυτός είναι η οργανωμένη αθεία ( όρα Νικόλα Μεσογέας ) σε κόντρα της απόλυτα λογικής και κατανοητής βιοηθικής ( Γαλιλαία ). Μεγάλη κουβέντα.

  19. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Είναι μεγάλη κουβέντα όντως.
    Που θέλω να πιστεύω ότι θα τη κάνουμε κάποια στιγμή.
    Όχι ότι θα βγει άκρη.
    Αλλά γουστάρει η ψυχή,το πνεύμα,πες το όπως θες,τέτοιες συζητήσεις.
    Είναι τροφή και ποτό μαζί.Νεκταρ κι αμβροσία κατά κάποιο τρόπο.

    Τώρα για τον κατασκευαστή (δεν χρησιμοποιώ το δημιουργος,είναι πολυφορεμένο και απατηλό) τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
    Αν δεν ξέρεις ποιος κατασκευασε ένα προϊόν και για ποιο λόγο,το λιγότερο που οφείλεις,είναι να μη λες διάφορες μαλακιουλες που άκουσες από άλλους για να το παίξεις μούρη και να έχεις τη ψευδαίσθηση ότι κάπου πατάς και δεν είσαι στον αέρα…

  20. Ο/Η conpater λέει:

    Οχι φιλε,διαφωνω. Ολοι ξερουν,ολοι καταλαβαινουν τι γινεται. Οταν διοικεις ερασιτεχνικο σωματειο με βλεψεις για πιο πανω,σε οποιοδηποτε αθλημα,θες δεν θες μαθαινεις τι παιζει γυρο σου. Ξεφυτρωσαν γυμναστηρια σαν τα μανιταρια πριν 30 χρονια,καθε τετραγωνο και γυμναστηριο. Και πηγαινε το φυσουναρισμα συννεφο,τι να λεμε τωρα. Ο ερασιτεχνισμος πεθανε πολλα χρονια πριν, με την κυριολεξια της λεξεως.
    @Τακης…
    Το αυγο με την κοτα μου θυμιζει το σχολιο σου. Ναι, οι διοικουντες θελουν παντα τα πολυ περισσοτερα,δινοντας,επενδυοντας σε αυτους που θα τους γεννησουν το χρημα. Κοιτα στο NBA τι γινεται,στο Champion League, στα Diamonds μητιγκ,μεχρι πλακες χρυσου δινουν. Οταν εισαι ενα δυο κλικ κατω απο αυτο το επιπεδο,η κανεις το βημα και πηδας συμμετεχοντας η παραμενεις εκει οπου εισαι και βλεπεις τους αλλους με την λαμψη,τα λεφτα, την αναγνωρισιμοτητα. Αρα,θελει και η νυφη κι ο γαμπρος…
    Πηγε ο Αντεντοκουμπο στο Μιλγουοκι ,και το παιδι ειναι σταθερα απο τους καλυτερους.Που? Στην Μεκκα της “σακκουλας”… Θα πουμε δηλαδη,πως το παιδι δεν ηξερε,δεν τον “ενημερωσαν” οι νταραβεριτζηδες τι θα ακολουθησει ? Δεχτηκε,τελος. Υποχρεωση του Μιλγουοκι ειναι να τον κραταει σε μια σταθμη οριων,για να μην καψει τα εκατομμυρια που παιζονται με αξονα τον παιχτη που κι αυτος θα παρει οτι του αναλογει.
    Ισως σε μελλοντικο post,παρομοιου θεματος,αναφερθω σε προσωπικο παραδειγμα με τον δικο μου γιο,που εγινε οταν ηταν στη ηλικια των 11-12 ετων. Για να δουμε τι γινεται στα ερασιτεχνικα σωματεια, τις ακαδημιες, που εχουν κανει κονε και συμφωνιες με μεγαλες ΠΑΕ,

  21. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    ΠΡΟΣ ΤΑΚΗΣ : Ο κατασκευαστής σίγουρα υπάρχει. Απλά είναι κατασκευαστής και τίποτα περισσότερο. Ειδικά επειδή κατασκεύασε πολλά χρόνια πριν και δεν κατασκευάζει ακόμα, εμπιστευόμενος την παράδοση στην οποίαν έχουν μπει και χάριτες ανεξήγητες, και θαύματα και το προίόν ζει σε άλλους αιώνες χωρίς κάποια παρέμβαση. Εκτός αν είναι κομμουνιστής καπιταλίστας που φέρνει σε Τσίπρα, οπότε θα κρατήσει το καινούργιο, μόνο καμιά οκταετία.

  22. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Δεν βλέπω κάποια διαφωνία. Τα ίδια λέμε.

  23. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Στήβεν το θέμα είναι ότι ο κατασκευαστής αντί να ξηγηθεί σωστα και να κτίσει τα νόμιμα τετραγωνικά που έδινε ο συντελεστής του οικοπέδου,άρχισε τις αυθαιρεσίες με τους ημιυπαιθριους,τα παράνομα υπόγεια,τις υπερβάσεις ύψους και αφού πούλησε εξαφανίστηκε.
    Κι άφησε τους μαλάκες με τα δάνεια που νομίζουν ότι είναι ιδιοκτήτες να πληρώσουν και τις δικές του λαμογιες..
    Για αυτό σου λέω μην έχεις εμπιστοσύνη σε κατασκευαστή,το έχουν στο αίμα τους ή στον αιθέρα τους να κάνουν πουστιες…

  24. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Φίλε conpater o Γιάννης με τα 2 ν από τη Νιγηρία είναι άξιος συγχαρητηρίων για το μαρούλι που έχει μαζέψει.
    Όσο μαρούλι ομως να παντελονιάσει δεν θα βρει κάποιον να πληρώσει για να του πει γιατί έφυγε ο πατέρας του και που είναι τώρα…

  25. Ο/Η conpater λέει:

    Αναφερθηκα στους “καταρτισμενους και λογικους” να δεχτουν την ωμη απαντηση…

  26. Ο/Η koreas λέει:

    @ all

    “Τι κι αν δεν είναι ο κόσμος ότι ονειρεύτηκες
    τι κι αν σε ντύνει πάντα με ελπίδες ψεύτικες

    η νύχτα απόψε μοιάζει να είναι φίλη σου
    κόκκινο το φεγγάρι βάλτο στα χείλη σου”

  27. Ο/Η netrino λέει:

    Τμήμα αποκαράσης η ΑΕΚ απεκτησε πριν 15 μέρες,αυτο νομιζω τα λέει όλα.Ντοπα υπηρχε κ στους αθλητές της αρχαιας Ολυμπιάδας.Ντοπα κ πρωταθλητισμος πανε μαζι,τωρα αν εισαι ερασιτεχνης κ ντοπάρεσαι εισαι για δεσιμο

  28. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    τελικά όσοι και να πεθάνουν μυαλό δεν βάζει ο Έλληνας. Στην Μεταμόρφωση μπάζωσαν το ρέμα και έχτισαν εργοστάσιο πάνω και με το σεισμό σκοτώθηκε ο κόσμος που έβγαζε το ψωμί του.
    Στην Μάνδρα πάλι μπαζώματα κλείσανε όλα τα ποτάμια και τα ρέματα για δημιουργία γης, και το νερό δεν είχε διέξοδο και το αποτέλεσμα το είδαμε. !00 τόσοι με το σεισμό 16 με την βροχή. Πόσα χρόνια πέρασαν από τον σεισμό; 28 χρόνια Η ίδια γενιά, όχι μόνο δεν φρόντισε να βελτιώσει την κατάσταση αλλά την χειροτέρευσε. Κι άλλα μπαζωμένα ποτάμια, και άλλα χτισίματα χωρίς μελέτες σε σαθρά εδάφη και άλλοι νεκροί γιατί η φύση δύσκολα μπαίνει σε καλούπια…

  29. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Για να το κάνω λίγο πιο πεζό, θα συμπληρώσω πως η ΑΕΚ διαρρέει πως η μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου “θα εξαρτηθεί απ’το πως θα πάνε ο Γαλανόπουλος και ο Κονέ”.
    Όταν το άκουσα αυτό αμέσως το μυαλό μου πήγε στον Σιμόες και στο κουπί που έχει τραβήξει εδω και 2 χρόνια παίζοντας στα όρια.
    Και αναρωτήθηκα τί θα κάνουν αν τους τραυματιστεί και αυτός.

  30. Ο/Η conpater λέει:

    @ Παρατηρητης
    Εσω ετοιμος,ανα πασα στιγμη ισως καλεστεις να προσφερεις τις υπηρεσιες σου στην ομαδα σε οποια θεση σου ζητηθει…

  31. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Θα ανεβάσουν απο τις ακαδημίες τα παιδιά με κάτι ποδαράκια σαν ελαφίσια