ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Α Ε Κ

Παιχνίδι μονόδρομος; Ίσως ναι, ίσως όχι. Σίγουρα όμως παιχνίδι κάτω από πίεση. Σε έχουν περάσει δύο, κι άρα καλείσαι στην ουσία να δείξεις μέταλλο πρωταθλητισμού. Σε μια Κυριακή με νοτιάδες, που δεν είναι και το καλύτερο για τα πλοία που πάνε στο Αιγαίο, αλλά σε μια Κυριακή που μετά από μια πολύ ωραία παρέα στην Ακαδημία Πλάτωνος με τσίπουρα, θα ήθελα να μην έχω την ευκαιρία να μπινελικώσω.

Ακατανόητο 3-5-2 και σήμερα λοιπόν, αλλά χωρίς ιδιαίτερα παράπονα με όσα είδαμε στο πρώτο ημιχρόνιο. Παιχνίδι κατοχής, κανένας κίνδυνος πίσω, κι ό,τι μπορούσε αυτή η ενδεκάδα απέναντι στον αντίπαλο, που αμυνόταν για τα σουβλάκια της συμπαθούς πόλης και πιθανόν κάποια πίττα σε κάποια αντεπίθεση. Μαζική άμυνα, πολύ σωστά, αφού ο Κομπότης πήγαινε για τον βαθμό σαν στόχο, και μπροστά να βρει κάποιο λάθος.

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή. Γι’ αυτό το οποίο στήθηκε στο γήπεδο. Λες και ήταν στην Βιέννη. Εκεί δηλαδή που θεωρητικά θα μπορέσει να βρει κάποιους πιο ανοιχτούς διαδρόμους, χωρίς να της χρειάζεται το κάτι παραπάνω. Εκεί που με την ομαδικότητα, θα μπορέσει να κάνει κάτι. Σε αντίθεση με σήμερα, που φαινόταν οτι και οι πέντε πίσω – όσο κι αν ήταν τοποθετημένοι πιο μπροστά – ήταν περιττοί και φυσικά δεν ήταν ικανοί να κάνουν παιχνίδι δημιουργίας. Όταν πας να κλέψεις κάτι, καλό είναι στο σύτημα αυτό. Όταν πας με μονόδρομο την νίκη, κάτι άλλο θες.

Αυτό το άλλο, ήταν φυσικά ο παίκτης οργανωτής. Αυτός που θα απασχολήσει σχεδόν όλο το αντίπαλο κέντρο, ή θα βγάλει από το καβούκι τους τα σέντερ μπακ του αντιπάλου. Αυτό που δεν το πολυχρειάζεσαι στην Αυστρία, αφού έχεις και την ισοπαλία στο μανίκι. Όταν όμως παίζεις κατοχικά και δημιουργικά, ε τι να κάνουμε, θέλεις κι έναν ποιοτικό στο κέντρο που θα κάνει κάτι είτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια, και θα δημιουργηθεί ο κενός χώρος. Χωρίς να παίξει ο προπονητής μπάλα, που βεβαίως εμφάνισε μια καλή ομάδα, αλλά μια ομάδα χωρίς προσωπικότητα. Κι αυτό ήταν το όλο θέμα.

Ένα θέμα, που το έχω ξαναπεί. Καλοί οι σολίστες, αλλά θέλουν μαέστρο. Όπως και πολλοί οι πέντε αμυντικοί και οι δύο αμυντικοί μέσοι, όταν φυλάς τον Λεβαδειακό που θα σε χτυπήσει από την περιοχή του με κάποια κόντρα. Στην οποίαν,  έχεις άνεση να κάνεις φάουλ. Ειδικά όταν δεν έχει και βέλη μπροστά. Ο Βράνιες δηλαδή κι ο Γαλανόπουλος, τι κράταγαν; Τα τείχη της Πόλης; Όμως η προσπάθεια των παικτών, δεν μας αφήνει παραπονεμένους, οπότε ελπίζουμε στις αλλαγές. Διότι είναι αστείο να περιμένεις τα πάντα από τον καλύτερο όλων, που λέγεται Σιμόες.

Αλλαγές όμως εξωτερικές, δεν έγιναν. Απλά μια οπισθοχώρηση του Λιβάγια, που πήρε την εντολή να δημιουργήσει κάτι, κι αν μπορέσει να εκτελέσει. Κι αυτό έγινε. Σε μια καταπληκτική οργανωμένη προσπάθεια της ομάδας μας, και με τον Λιβάγια πλέον εκτός ευθείας από τον Αραούχο, μπήκαμε μπροστά στο σκορ. Που ήταν το στην ουσία ζητούμενο για να ανοίξουν διάδρομοι στην άμυνα του Λεβαδειακού. Το σύστημα του αντιπάλου άλλαξε, αλλά στην ουσία άλλαξε και το δικό μας όταν κατάλαβε ο Χιμένεθ οτι παίζουμε για τα σουβλάκια, κι όχι για τα καλαμάκια. Όμως να κάνω μια παρένθεση.

Προπονητής είναι ξεκάθαρο οτι δεν είναι. Κόουτς είναι καλός. Τα έχουμε ξαναπεί. Διότι η αλλαγή συστήματος,  του πιστώνεται, μια αλλαγή που μας έφερε και δεύτερο γκολ. Πάντα με προσπάθεια του πολυτιμότερου Λιβάγια, αλλά πλέον με συμμετοχή του killer Αραούχο, αλλά και του Τσιντώντα. Ναι του τέρμα, που δεν ξέρω αν παίζει επειδή δεν ανανεώνει ο Ανέστης, αλλά όπως και να το κάνεις, σου εμπνέει εμπιστοσύνη ρε παιδί μου. Χωρίς φυσικά να έχει απειληθεί, αλλά βλέπεις τα πατήματα του. Κυριότερα το θράσος του, που είναι απαραίτητο για την θέση αλλά και για μια ομάδα χωρίς προσωπικότητα.

Την οποίαν την διόρθωσε ο Μανόλο, με δύο σημιουργικούς μέσα. Τρομερά πράματα. Να μπαίνουν αυτοί που θα ήταν επιφορτισμένοι με την δημιουργία, στην σιγουριά του αποτελέσματος κι όταν σε κάνει να φαντάζεις άσχετος με το αντικείμενο. ΠΟυ δεν μας πειράζει καθόλου βέβαια, όταν έχεις καλή μπάλα, έχεις δείξει τρομερή διάθεση και μέταλλο, και φυσικά έχεις πάρει και την νίκη. Όταν έχεις πετύχει τον μονόδρομο και τον σκοπό σου. Που ήταν να ξανακερδίσεις την κορυφή. ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΡΑΜΑ. Και τρομερό ηθικό εν όψει Αυστρίας.

Η ΑΕΚ  ήταν καταπληκτική σήμερα. Επαγγελματικά, ερασιτεχνικά ή παικτικά, πήρε αυτό το οποίο έπρεπε,  κι αυτό που άξιζε. Χωρίς καμία διαιτησία, χωρίς καμία απειλή πίσω, και με μία ομαδική δουλειά. Η οποία έκανε πλέον να φαντάζουν οι αρχικοί παίκτες, αρκετά απαραίτητοι για να πετύχουν τον στόχο τους. Και τις αλλαγές περιττές – ασχέτως λεπτών συμμετοχής – για το τελικό σκορ. Φυσικά ο Μανόλο θα μπορούσε να εξηγήσει το πώς έφυγε ο Φερέρ, αλλά τα έχουμε πει : Οι λεπτομέρειες δεν ενδιαφέρουν παρά μόνο το αποτέλεσμα. Όποιος ξέρει μπάλα, ίσως και να μπορούσε να μας πει τίνι τρόπω αμυνόταν η ομάδα μας στο κέντρο. Σε ένα παιχνίδι όμορφο, που είχε και δυό δοκάρια στο τέλος, εκατέρωθεν.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

17 Responses to ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    Το παιχνίδι εγώ σήμερα το ευχαριστήθηκα.

    Steven κλασσικά σου έχω ερώτηση…

    Δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος τρίτο αν βάλουμε και το παιχνίδι του κυπέλλου που δεν κάθισε ο μανολο στον πάγκο μας αλλά στην εξέδρα. Η ομάδα πέρα από το παικτικο κομμάτι δείχνει πολύ πιο ήρεμη με το μανολο στην εξέδρα. Μήπως να το καθιερώσουμε;

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @steve: Σήμερα τους παρέταξε με σύστημα Αούστρια και με διάθεση προστασίας των ευάλωτων σε τραυματισμούς σε άμυνα+Σιμόες. Μιά χαρά του έκατσε, και τα δύο γκολ ήταν αλανιάρικα. Και φάσεις βγήκαν και κυκλοφορία μπάλας συμπαθητική (ο Τσιγκρίνσκι έκανε πολύ όμορφα παιχνίδι από πίσω, το οποίο είναι προφανώς εντολή μανόλο).
    Για εμένα η πιο μεστή εμφάνιση μας φέτος. Αλήθεια είναι ότι και με ζμΠΑΟυγΚ και νιόνιο παρόμοια φάση ήταν, καμία απειλή πίσω και μπρος η μπουγάδα καθαρίστηκε από τον Κροάτη (πολύ ωραίος παίκτης τελικά και νομίζω περνάει και καλά και φαίνεται) όταν έπρεπε. Άμα περάσουμε και την Πέμπτη θα έχουνε πετύχει και με το παραπάνω τους στόχους για φέτος (δε νομίζω οι ιεχωβάδες και ο Καλογιάννης να μας κάνουν κάνα χουνέρι…). Εύχομαι να υπάρχει η απαραίτητη συγκέντρωση από το 1ο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο, μην τρώμε γκολ όπως με τους Κροάτες και τη ζέλα και τρέχουμε μετά. Εκεί είναι ευθύνη του μανόλο….
    Γενικά, σήμερα κάναμε δήλωση ότι πάμε για πρωτάθλημα…πρώτη φορά εδώ και καμιά δεκαετία?

  3. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Επιτέλους η ΑΕΚ έχει έξυπνο τέρμα. Είχα χρόνια να δω γκολ απο βολέ του τερματοφύλακα που πήγε συστημένο στο φορ.
    Ο άλλος έστελνε τη μπάλα με τα χέρια την πλάτη του Κολοβέτσιου και αυτός έδωσε συστημένη μπαλιά στον Λιβάια.
    Ελπίζω να μην ανανεώσει, μπας και ησυχάσουμε απ’τον Άβερελ μια και καλή.
    Για τα δυο αγόρια μπροστά, τί να πει κανείς? Θα είναι έγκλημα του χρόνου το Σεπτέμβριο να μη βρίσκονται και οι δυο στο ρόστερ της ΑΕΚ..

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Όχι αδερφέ, δεν θα το καθιερώσουμε. Ομάδα χωρίς ΚΟΟΥΤΣ δεν υπάρχει. Ξέρεις αυτό είναι κάτι σαν ψυχοθεραπεία την ώρα που παθαίνεις κάτι. Το αν πήγαμε καλά, δεν έχει σχέση με τον πάγκο.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Πλήρως συμφωνώ σε όλα όσα λες. Και προχωράμε. Μία μικρή μόνο ένσταση : Δεν υπάρχει Καλογιάννης στην Κέρκυρα.

  6. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    @steve: Ξέχασα να βάλω το όνομα μου (είχα και λίγο καιρό να σου γράψω). Με ασπασμούς από τη νεφοσκεπή κομητεία του Σάρρεϋ…

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιώργη : Νάσαι καλά Γιώργη, να περνάς καλά.

  8. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    H καλύτερη εμφάνιση που είδα εφέτος ,συμφωνούμε όλοι,συγχαρητήρια .
    Καλημέρα σε όλους ,σταθερή αξία Steven , δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για το πως βλέπεις γήπεδο .

  9. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Ήταν ένα ευχάριστο απόγευμα χτες για μας τους ΑΕΚτζήδες (αν εξαιρέσεις την ντροπή του μπάσκετ) καθώς νικήσαμε σε ένα γήπεδο που οι αντίπαλοι κυρίως οι γαύροι περίμεναν να αφήσουμε βαθμούς. Απέναντι σε μια ομάδα που είναι απορίας άξιο πως βρίσκεται σε αυτή την θέση. Εμείς την κάναμε να φαίνεται τόσο μικρή, προφανώς.
    Ο διαχωρισμός κόουτς με προπονητή υπάρχει στην Αμερική στην Ευρώπη εκτός της Αγγλίας ίσως, δεν ”παίζει” συνήθως είναι το ίδιο άτομο .Οπότε με αυτή την έννοια τοποθετώ ξανά τον Χιμένεθ στην κατηγορία της χρυσής μετριότητας. Δεν ξέρω τι κάνει στις προπονήσεις αλλά και στο κοουτσάρισμα πολλά χμμμ!

  10. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ, λέει:

    ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΒΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΝΤΩΤΑ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ Η ΑΜΥΝΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ. ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΕΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΙΑΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ. ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΙΜΟΕΣ Ο ΚΟΜΠΟΤΙΑΚΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ 6ΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΠ ΤΟΥ ΣΙΜΟΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΟΥΤΕ Ο ΤΙΓΡΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΤΖΙΟ ΣΤΑ 32 ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ.

    P.S.
    ΟΙ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    P.S. 2
    ΧΩΡΙΣ ΜΑΝΤΑΛΟ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΑΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΣ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΤΟ 30-40% ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΓΥΡΙΖΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΕΝΩ ΛΑΖΑΡΟΣ-ΛΙΒΑΓΙΑ ΠΑΝΕ ΚΑΡΦΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΕΡΜΑ

  11. Ο/Η netrino λέει:

    O Aνέστης είναι εκτός όχι γιατι δεν τα βρηκε για την ανανέωση αλλά γιατί υπάρχουν πληροφορίες πως οδεύει για το τηγάνι

  12. Ο/Η conpater λέει:

    Τι βλεπουν αυτοι,που δεν βλεπουμε εμεις….?

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Χτύπησες πολύ δυνατό πλήκτρο. Για την αλήθεια. Που είναι πάντα μία, αλλά έχει πολλές οπτικές γωνίες, όπως λένε κύρια οι ποινικολόγοι για να έχουν δουλειά. Φυσικά το ίδιο κάνουν και οι δημοσιογράφοι, αλλά προτιμώ να ασχολούμαι με επιστήμονες. Οπότε, αυτό βλέπουν αυτοί που δεν βλέπουμε εμείς. Κοινώς βλέπουν κάτι, που σαφέστατα δεν υπάρχει. Όχι κάτι που υπάρχει και δεν το είδαμε εμείς.

  14. Ο/Η conpater λέει:

    Ε τοτε μιλαμε πως το εχουν παει σε αλλο επιπεδο το πραγμα. Εχουν ξεφυγει τελειως. Παλι καλα που το αποσαφηνισες,γιατι νομιζα προς στιγμην πως ημουν ο Παπας…

  15. Ο/Η conpater λέει:

    Ειπε ο Φιλης…
    Να νομοθετησει η κυβερνηση για την προστασια της πρωτης κατοικιας…
    Ειπε ο Τσακαλωτος…
    Οι πλειστηριασμοι θα βοηθησουν τις τραπεζες…
    Ειπε ο Κυριακος…
    Η κυβερνηση να αρχισει τους πλειστηριασμους απο τηνΜυκονο (!!!)
    Ενα εδαφιο απο το κατ`Ματθαιον ευαγγελιο ,με το οποιο θ`αρχισω το πρωτοχρονιατικο μηνυμα ΜΟΥ.. “Beati pacifici quoniam filii Dei vocabuntur hoc….”

  16. Ο/Η Koreas λέει:

    @conpater

    Μα αυτά και με αυτά αποδεικνύεται ότι αντιπολίτευση στον Αλέξη από τα ” δεξιά ” μάλλον δε μπορεί να γίνει.

    Στα ” αριστερά” του τι μένει; ο ανταρσυας , η μποφιλιου ( φωνάρα ) και η αγαπημένη του Steven εκ Κοζάνης προερχόμενη Ραχήλ…..

  17. Ο/Η conpater λέει:

    @Koreas
    Ασχετα τι λενε τα καναλια,τι δειχνουν οι δημοσκοπησεις,και τι βγαινει και λεει σε καθε μικροφωνο ο καθε τυχασπαρτος απο βουλευτες μεχρι δημοσιογραφους,η αποψη μου ειναι πως ο Τσιπρας τους εχει ολους τους μια χορτα.Ειναι αυτο που λεμε ΓΑΜΑΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ….