Α Ε Κ – ΛΑΜΙΑ

Διαδικαστικό φαινόταν το παιχνίδι, αλλά με ένα ζητούμενο : Χωρίς κάποια ιδιαίτερη κούραση από μέρους των παικτών, να βλέπαμε μια σωστή μπάλα για το άνοιγμα της αντίπαλης άμυνας. Εκεί δηλαδή που είχαμε πρόβλημα με τον Απόλλωνα και την Λάρισα. Με αρκετά αδύναμο αντίπαλο αλλά με προπονητή που ξέρει να στήνει πολύ καλά την άμυνα του.

Και κάπως έτσι ήταν η εικόνα του πρώτου μέρους. Η ΑΕΚ παρατάχθηκε σωστά με 4-2-3-1 και η Λαμία κάθισε όλη πίσω. Τη μόνη ίσως παραφωνία που θα μπορούσα να βρώ στην αρχική ενδεκάδα, ήταν ξανά η απουσία κλασσικού φορ περιοχής, δηλαδή του Γιακουμάκη. Και ειδικά σε ένα παιχνίδι, που και ο Λιβάγια θα μπορούσε να πάρει κάποια ανάσα, αλλά και ο παίκτης κάποιον χρόνο συμμετοχής. Κι ειδικά τώρα που η ΑΕΚ θα έπαιζε από τα πλάγια.

Να μην γκρινιάζουμε όμως διότι ο ρυθμός του αγώνα αλλά και η γενικότερη αντιμετώπιση του παιχνιδιού, μάλλον μας αποζημίωσε. Η ΑΕΚ έπαιξε μεθοδικά, πολύ σωστά τακτικά, και με περίσσεια υπομονή. Γύρισε την μπάλα μπόλικες φορές στα πλάγια, ενώ χρησιμοποίησε όποτε μπορούσε και την κάθετη πάσα. Επίσης έπαιξε ποδόσφαιρο με συντριπτικά ποσοστά κατοχής, η οποία και δικαιώθηκε με ένα δοκάρι, μπόλικα κόρνερ, κι ένα πολύ όμορφο γκολ του Λάζαρου προς το τέλος του ημιχρόνιου.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ φάνηκε οτι πήγε να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Της το επέτρεψε αυτό η σωτήρια απόκρουση του Τσιντώτα στην αρχή καθώς και το γκολ του Λιβάγια λίγο αργότερα. Επειδή λοιπόν η ΑΕΚ έπαιξε νωθρά και άνευρα, έπεσε ο ρυθμός του αγώνα και το θέαμα έμεινε σε φτωχά επίπεδα. Μόνο ο Λόπεζ έτρεχε πάνω κάτω, ακολουθώντας σε απόδοση τον πολύ καλό σήμερα Χριστοδουλόπουλο.

Δεν μπορούμε όμως , κι ούτε και πρέπει, να ζητάμε κάτι περισσότερο. Η ομάδα πήρε σχετικά άκοπα μια επαγγελματική νίκη, όταν έπρεπε έπαιξε σωστά τακτικά, σκεπτόμενη ορθολογικά την δύσκολη συνέχεια των αγώνων. Πάνω σε αυτήν την λογική, μπόρεσε και ο προπονητής να κάνει και τις τρεις αλλαγές του, δίνοντας χρόνο στους παροπλισμένους.

Εμείς φυσικά δεν γίναμε σοφότεροι και πλουσιότεροι σαν τηλεθεατές, αλλά τουλάχιστον περάσαμε ένα καλό δίωρο, χωρίς άγχος και πίεση, και βλέποντας και κάποιες μεμονωμένες καλές ενέργειες, είτε αμυντικά ( Τσιντώτας ) είτε επιθετικά ( Μπακασέτας ). Από την άλλη μεριά, δεν βοήθησε και η μοιρολατρική αντιμετώπιση του αγώνα εκ μέρους της Λαμίας. Αλλά μάλλον προς το συμφέρον της ΑΕΚ ήταν, κι οπότε τέλος καλό κι όλα καλά, που  μακάρι να γίνουν αύριο καλύτερα με νέα από τον Αγρίνιο και την Τρίπολη. Συγχαρητήρια λοιπόν, και συνεχίζουμε.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

19 Responses to Α Ε Κ – ΛΑΜΙΑ

  1. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Έρρωσθε προσφυγάκι: Έχω μία απορία για αύριο, αν θέλεις (και γνωρίζεις) με βοηθάς: Η Τριπολιτσά παραμένει στο άρμα της Τρούμπας, όπως εδώ και πολλά χρόνια, ή -κλασσικά Πελοποννησιακά- έχει αυτομολήσει πλειοδοτικά?
    Γιατί να βάλουν πόδια στη φωτιά οι Τριπολιτσώτες? What’s in it for them?

    Όσον αφορά το Αγρίνιο, έχει προφανώς σταλεί σε αποστολή ο κολοσσός-γώγος, αλλά η ομάδα πιο κώλος – σως μου φαίνεται, οπότε και να θέλουν να υψώσουν ταμπούρια, με το γερομόρα να βαστάει τα φλάμπουρα, μάλλον για γραμμή μαζινό vs panzer divisionen το βλέπω…

    Αύριο τα πιθανά στραβοπατήματα τα υπολογίζεις βάσει ελπίδας (ότι κάπου θα κάτσει λόγω νόμου πιθανοτήτων) ή λελογισμένης εκτίμησης?

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Γιώργης ο Γαρατζέος : Ο Αστέρας έχει το δικό του μπαϊράκι, όπως και το Αγρίνιο. Βασικά παίζω την ελπίδα κι οτι κανείς δεν έχει αξιόπιστη ομάδα ( τον γαύρο τον είδες ).

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Η ομάδα εχει ξεμονταριστεί επειδη τα 2 νεα χαφ που έχουν έρθει Μασούντ κ Μοραν ειναι εκτός κλίματος και δυο ταχυτητες πιο κατω από τους υπόλοιπους.Για τον Ιρανό διατηρώ καποιες ελπίδες να ανεβασει ρυθμούς αλλά ο Μοράν ειναι ενας αστείος ποδοσφαιριστής κ αλλή μια ακόμα αγορα από το πανέρι.

  4. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ, λέει:

    ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕ ΕΜΑΣ. Η ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ……

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Έχεις κάποιο δίκιο, αλλά όχι για την ταχύτητα. Δηλαδή, ποιός φεύγει σφαίρα μπροστά και τον καθυστερούν αυτά τα δύο χαφ; Ο Μασούντ είναι εκπληκτικά γρήγορος, τόσο με την μπάλα στα πόδια όσο και χωρίς αυτήν. Είναι το μοντέρνο δεκάρι, που θα το έβλεπες πιο καλά αν υπήρχε Μάνταλος. Κανένα ξεμοντάρισμα στην ομάδα δεν υπάρχει αφού δεν υπήρχε μοντάρισμα λόγω των τραυματισμών. Τώρα για τον Μοράν, μαζί σου. Της απόλυτης πλάκας. Ένας πιο ελαφρής Αϊντάρεβιτς.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΓΙΑΝΝΗΣ Κ : ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΜΕ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ. ΑΥΡΙΟ ΘΑΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ.

  7. Ο/Η conpater λέει:

    Μοιρασμενοι ειναι στο Βραχωρι. Εχουν καποια μικροπροβληματα συνενοησης μεταξυ τους. Η πλαστιγγα γερνει βεβαια προς τον Σουηδο,αλλα ενα θεματακι υπαρχει. Ειδωμεν…. Στην Τριπολη γενναει η κοτα τα χρυσα αυγα αυτην την εποχη,και το ματς μαλλον θα παει στα ισα ,οσο γινεται τουλαχιστον.

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ξερή επαγγελματική νίκη,σωστά και πάμε να δούμε τί θα αποκάμουμε στην δεύτερη επίσκεψή μας στο τιγάνι την επόμενη Κυριακή.
    Ο Αστέρας,μετά από ένα καλό “ντεμαράζ” με το οποίο μαζεψε αρκετούς βαθμούς,δείχνει εδώ και 2-3 βδομάδες να “ρετάρει” και νομίζω πως ο γαύρος τον βρίσκει σε πολύ βολική-για τον ίδιο- αγωνιστική κατάσταση. Πιστεύω πως θα το βουτήξει το “διπλό”,ανεξαρτητα από το κατα που “πνέει” η διοίκηση της πάλαι ποτέ πολιορκημένης πόλης.

    Είμαι πολύ περίεργος να δώ πως θα αντιμετωπίσει-τακτικά- ο Δέλλας τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Αν δηλαδή η άμυνα θα είναι στη σέντρα-όπως σωστά είπε ο Steven- όπως έκανε ως τώρα (και με εμάς) ή αν θα στήσει μπλόκο για να πάρει βαθμο-ους και στην ουσία τους στερήσει από την ομάδα του Ρωσσοπόντιου. Φρονώ ότι θα γίνει κάτι ενδιάμεσο για να μη βγουν “μάτια”, και να μη φανεί ότι “η γρια έκατσε και ξεκωλιάστηκε” πράγμα που σημάινει πως θα υπάρχουν γκολ στο συγκεκριμένο ματς. Εκτος αυτού, ίσως δούμε και αν ο δικός μας όντως μάχεται για να έρθει το πρωτάθλημα στην Αθήνα και όχι για να πάει στις μπουγάτσες.

    Το επόμενο “σετ” αγώνων πρωταθλήματος είναι πιο δύσκολο για τον γαύρο από ότι ημών.. Εμείς απ΄την άλλη έχουμε τα τρία καρπούζια μαζί με τα ματς της Ευρώπης.Περισσότερη κούραση δηλαδή.
    Είναι πιθανό,την Κυριακή το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου ο ΠΑΟΚ να είναι στην κορυφή, όχι σε μεγάλη φυσικά απόσταση. Κατόπιν αρχίζουν τα πολύ πιο δύσκολα και για κείνον, και άρα θα έχουμε εκ νέου διαφοροποιήσεις.

    Οπως και να έχει, η μάχη για το “50-50” μας έχει το δίχως άλλο επιφυλάξει μια ενδιαφέρουσα κούρσα στην κορυφή.
    Και να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον μας,.εχοντας πάντα φυσικά στο νου πως η ποιότητα του προιόντος που βλέπουμε είναι κάτω του μετρίου.
    Δεν βαριέσαι. Σιγά-σιγά γίνεται κανείς καλός σεφ. Το “στήσιμο” των πιάτων είναι πολύ σημαντικό. Τώρα θα μου πεις “πόσο διαφορετικά να στήσεις ένα πιάτο φασολάδα”. Ε, μη το λες. Ενα κλωναράκι δεντρολίβανο,κάνει τη διαφορά.
    Το νού μας στην Μακεδονία. Την Ελληνική.
    Ενα εκατομμύριο Ελληνες επισκέφτηκαν το Σκοπιανό καζίνο και 300 χιλιάδες συμμετείχαν στο συλαλλητήριο για το όνομα της χώρας την οποία επισκέπτονται για ψώνια και τζόγο.
    Δεν έχει σωσμό ο μαλάκας.

  9. Ο/Η abou λέει:

    3 ματς ολο το πρωταθλημα για την ΑΕΚ,γαυρος,γυφτος,σπανος,εαν ο μελισσανιδης δεν εξασφαλισει σε αυτα τα 3 ματς την διαιτησια,τοτε θα ειναι αξιος της μοιρας του και οχι καμια αγια σοφια δεν θα τον σωσει απο την κατακραυγη του κοσμου που αφησε την ομαδα γυμνη παρασκηνιακα.Ο λυμπε δεν κανει για μεταγραφες,μην ελπιζετε σε μεταγραφες των 150K,σαπακια ειναι.

    Ο γυφτος σπρωχνεται ανελεητα αλλα πιστευω οτι θα γκελαρει και δεν θα ξεφυγει.

  10. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    @προσφυγάκι: Στηθήκαν τελικά τα ταμπούρια, όπως προείπες…βέβαια ο μόσχοβος χρειάστηκε τη γνωστή πέμπτη φάλαγγα το 87′ για να αλώσει την Ακαρνανία, αλλά η τρούμπα δεν μπόρεσε να ξαναπάρει την Τριπολιτσά.
    Για να υπάρχει τόση βελτίωση με τον γώγο στην Ακαρνανία, φαντάσου πόσο μπουρδέλο τους είχε ο προκάτοχος…μιλάμε για κατόρθωμα (από την ανάποδη…)

    Άρα…αυτή την Κυριακή πάμε Τρούμπα με το Χ να βολεύει ΚΑΙ το μόσχοβο (το ιερατείο θα έχει πιέσεις για κάθε ένα από τα τρία αποτελέσματα από κάθε διεκδικητή!). Κι εμάς μας κρατάει στο παιχνίδι, αλλά νομίζω το μόνο που επιζητά ο εγγυητής είναι όταν πάμε Τούμπα να μπορούμε να βγάλουμε κάνα ταληράκι όπως με το κατσαρολικό το Βόλο πέρσι. Έτσι όπως το πάει 3 θύρες δε θα τις έχουμε με μικρασιατικά ονόματα….πάμε για Πούσκιν, Κροπότκιν, Λένιν, Τολστόι, Αικατερίνη η φίλίππα, Μέγας Πέτρος, Ιβάν ο τρομερός κλπ κλπ…
    Νομίζω το πρωτάθλημα είναι αλλουνού από την αρχή…

  11. Ο/Η Koreas λέει:

    Καλή εβδομάδα σε όλους…..

    @steven

    Πως σου φαίνεται ότι τα καλύτερα πιστόλια του γαυρου είναι από την ένωση του γραμμένου;……τυχαίο;……….

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Μέχρι πρότινος ήταν στο δικό του σύστημα. Άνθρωποι είναι κι έχουν μπερδευτεί.

  13. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Μπερδεύτηκε λες;

    Και την προηγούμενη Κυριακή με τη Ξάνθη είχε μπερδευτεί κι αυτός;………και στο κύπελλο ο σιδηροπουλος μπερδεύτηκε κι αυτός;…….και πριν …….και πριν……..στο ίδιο έργο θεατές φίλε μου…….

    Το Ενδεχόμενο να χτίζεται ένα νέο ποδοσφαιρικό δίπολο παοκ ( βορράς) γαύρος (νότος) το οποίο να ακολουθεί το νέο πολιτικό δίπολο ΝΔ σύριζα, δεν παίζει; βολεύει όλους τους εμπλεκομενους, πολιτικούς, αθλητικούς, παρασκηνιο, λαμογια …άλλωστε Είναι και οι πιο δυναμικές κοινωνικες ομάδες στην Ελλάδα αυτη τη στιγμη……και με προέδρους με μεγάλα καρύδια, με όρεξη, με νεύρο……..εμείς Ρίχνουμε πασιέντζες να δούμε αν δούμε στα άστρα το μέλλον κι αυτοί διεκδικούν το τώρα…..

    Τι σε κάνει και πιστεύεις ότι ο μελισσαν δεν έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις;……φαίνεται μόνος έρημος κι ανήμπορος ( άντε έχει και το ντουσαν με το λυμπε και το μπιλαρο παρέα) ……….έμενα καπη μου θυμίζουν. ……….μη φωναζεται γιατί ο παππούς κοιμάται…….σβήσε το φως άναψε το σπαρματσετο για να μη μας χρεώσει η δέη…..έλα να παίξουμε κανένα ταβλάκι, σα συνταξιούχοι που είμαστε……….και τέτοια………το γήπεδο τι απέγινε πάλι……τους μπλόκαρε τα λεφτά η δουρου ;……..μέχρι και για αυτό αγκομαχούμε. ……..φίλε μου καλέ δεν υπάρχει ΑΕΚ……( ανεξάρτητου αποτελέσματος την Κυριακή) ……

    Τώρα μας φταίει ο αλεξης μετά (όποτε γίνει η πολιτική “αλλαγή” ) θα μας φταίει ο κουλης. ….. Οποίος δε θέλει να ζυμώσει και κοσκηναει και κοσκηναει και κοσκηναει…..

  14. Ο/Η stelathen λέει:

    Ο βαγγελας εχει νευρα και εχει αμολυσει τα καλοπαιδα για νουθεσιες? Αυτο παντως δειχνει ελλειψη εμπιστοσυνης και ψυχραιμιας, που με κανει ανυπομονο για κανα θαυμα την κυριακη. Ας μπουμε μια φορα πρωτοι με τσαμπουκα μεσα στον πειραια να τους κανουμε να τρεχουνε. Και πανω που ανεβαινουν οι σφυγμοι, να βλεπεις το λυμπε στον παγκο και να σου πεφτει με τη μια.

    Οσον αφορα τα παλικαρια του βορρα, βλεποντας το σχολιο του μπαγλαμα μινου στο γαλανοπουλο, καταλαβαινει κανεις ποσο γαυροι ειναι, και ποσο κριμα ειναι να συνεταιριζεται κανεις μαζι τους.

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Χείμαρρος είσαι και δεν είναι εύκολο να σου απαντήσω. Πριν λίγο καιρό, έλεγες για πρωτάθλημα. Δεν είπα τίποτα. Τώρα μιλάς για καπή, πάλι δεν θέλω να πω κάτι. Μόλις προχθές λέγανε άλλοι φίλοι εδώ οτι περίπατο θα είναι στην Τρίπολη και στο Αγρίνιο. Έλεγα, οτι θα χαθούν βαθμοί. Ψυχραιμία αδερφέ, δεν τον ξέρεις τον τίγρη καλά. Μίλαγα για τα ντέρμπυ, που και διπλό να κάναμε κατά μιά ψυχή, πάλι θα ήμασταν πίσω. Τα παιχνίδια είναι ζωής και θανάτου, κι ελπίζω τουλάχιστον να παραδέχεσαι το απλό : Για να σκάσουν όλοι, πρέπει να πάρεις τα ντέρμπυ. Αν δεν τα πάρεις, τι σόι πρωτάθλημα θέλεις; Επειδή θα έχεις πάρει τον Απόλλωνα;

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς stelathen : Δεν έχει νεύρα ο Βαγγέλης. Άλλος έχει νεύρα, που βρέθηκε συνεταίρος του. Και δεν πάει γενικώς καλά το πράμα με την δημοσιογραφία και τον Κούλη. Στα άλλα σχόλια σου, εφόσον είναι τόσο της πλάκας όλοι, σκέψου πόσο της πλάκας είμαστε εμείς, που δεν μπορούμε να τους έχουμε σε κάποια απόσταση, με γκέλες τύπου Απόλλωνα. Γενικά διαβλέπω έναν εκνευρισμό, που για την ΑΕΚ είναι αδικαιολόγητος.

  17. Ο/Η stelathen λέει:

    μαλλον εχουν νευρα γιατι οι δικαιολογιες στερευουν, δεν ανοιγει η βαθμολογικη διαφορα για να χεις λογο να μην κανεις μεταγραφες (σε λιγο θα βαζουμε τον ριζοσπαστη να παιζει στα αριστερα).

    ο κοσμος εχει αρχισει να μουρμουραει, οι συγχωρεσεις στον βρανιες πανε και ερχονται λες και ειμαστε το βατικανο,

    ο λυμπε ξανακοιταζει την αγορα για καμια μεταγραφη, ασχετα αν δεν ξερει και υποτιθεται οτι δεν ειναι και αυτος ο ρολος του.

    ανακυκλωση της μιζεριας φερνει μουρμουρα και νευρα

    το μπαμ ειναι προ των πυλων, το θεμα ειναι αν θα προελθει απο επιτυχια ή αποτυχια της ομαδας.

    οσον αφορα στους νεους συνεταιρους, γιατι να τους πηγαινει καλα το project κουλης? με βαριδια απτο παρελθον δεν δινεις κατι διαφορετικο, χωρις βαριδια ομως δεν βγαινεις.

  18. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Λες και δεν υπαρχει αλλος εξτρεμ στον κοσμο, μονο ο Τουρκος ητανε και μετα το χαος, ΑΝ κοιταξανε και αυτον ποτε στα σοβαρα και δεν ητανε σανο για να γεμιζει το σαιτ ο Σουτζουκογλου….

  19. Ο/Η koreas λέει:

    @all

    – “Το μόνο πρόβλημα με τη δουλειά μου είναι ότι δεν μπορώ να κάνω διακοπές, γιατί θα κάνει κακή εντύπωση. Η γυναίκα μου με ρωτάει συνέχεια “γιατί δεν μπορούμε να πάμε διακοπές”;

    – “Έχετε αλλο ένα λόγο για να επιδιώκετε τη λύση” .

    Ο διάλογος αναμεταδίδεται ως πραγματικός. Ο δεύτερος που φέρεται να μιλάει σε “πληθυντικό ευγενείας” (αραγε μιλούν σε άλλη γλώσσα από τα εγγλέζικα, να μας πουν πως είναι ο πληθυντικός ευγενείας στα αγγλικά) είναι ο μέγας διπλωματης αετονύχης ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ. Ω πρώτος ποιός είναι άραγε;