Α Ε Κ – ΑΡΗΣ

Μετά λοιπόν και τις δηλώσεις Μελισσανίδη για τα χρήματα του champions league, που έπεισαν ακόμα και τον πιο αδαή που υπάρχει εδώ μέσα όταν τα γράφαμε όλα αλλά ήμασταν κακόπιστοι κριτές, καιρός και για την ομάδα να παίξει. Τι να παίξει ακριβώς δεν ξέρω, αλλά το παιχνίδι φαινόταν ενδιαφέρον. Απέναντι σε ψυχωμένη νεοφώτιστη με όνομα βαρύ σαν παρελθόν. Σε άδειο γήπεδο, μάλλον παρακαταθήκη κι αυτό οτι σήμερα δεν κινδυνεύουμε άλλο, και χωρίς τον Μπακασέτα και τον Σιμόες, που σιγά σιγά θα αραιώνουν κι αυτοί.

Η ΑΕΚ λοιπόν, κατέβηκε με το 4-4-2 και με ένα εκτεταμένο rotation όπου μπορούσε. Ένα rotation που συνοδεύτηκε και από την απουσία του Μάνταλου. Δηλαδή η ομάδα κατέβηκε χωρίς κάποιον να οργανώσει το παιχνίδι. Ρολίστες επομένως είχαμε στην ορχήστρα, που ο καθένας θα έπαιζε ό,τι μουσική είχε μάθει ‘οταν σπούδαζε.

Από την άλλη μεριά, ο Άρης κατέβηκε με σφιχτή αμυντική τακτική και με καλύτερο πλάνο όταν θα έβλεπε την όποια αντεπίθεση. Γρήγορα, πολύ γρήγορα διαψευσθήκαμε. Ο αντίπαλος ήταν η ομάδα που φάνηκε περισσότερο στο γήπεδο. Με κατοχή μπάλας και με πλάνο σοβαρό, καλής αμυντικής λειτουργίας και με στρωτή ανάπτυξη. Ήταν μακράν καλύτερος της ΑΕΚ, που όμως είχε την τύχη με το μέρος της : Σε κάποια αντεπίθεση, κι αφού άνοιξε όλο το κέντρο του Άρη, ο Μπογιέ που έτρεξε το μισό γήπεδο, άνοιξε το σκορ.

Το τυχαίο αυτό γεγονός, που λίγο έλειψε να επαναληφθεί ξανά αλλά το εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, δεν άλλαξε τα πλάνα του Άρη, αφού το είδε και ο αντίπαλος προπονητής. Επομένως δεν άλλαξε τίποτα, κέρδισε το κέντρο ολοκληρωτικά, κι έφτειαξε και δυό καλές ευκαιρίες, που απλά ήταν άστοχες. Δεν έχει και τίποτα παικταράδες ο Ισπανός πρπονητής.

Που βέβαια δεν μας απασχόλησε τόσο αυτό, όσο η εικόνα της ομάδας μας. Που ήταν ασύνδετη, άκεφη και δεν ήξερε πώς να επιτεθεί. Ούτε τα άκρα λειτουργούσαν, ούτε επιθετικοί υπήρχαν μέσα στο τερέν. Κάτι ο Άλεφ, ο Γκάλο και ο Χούλτ προσπαθούσαν, ενώ πίσω ο Τσόσιτς προσπαθούσε να να κόψει ό,τι του έβγαινε στην φάτσα του. Ήταν το χειρότερο πρώτο ημιχρόνιο φέτος, που όμως δεν το πληρώσαμε προς στιγμήν. Σαν να ήταν ασχεδίαστο, σαν να ήταν αδιάβαστο μάθημα, σαν να ήταν τσακωμένοι κάποιοι με κάποιους. Το διάλειμμα μάλλον ήρθε ανακουφιστικά. Όχι τόσο για το σκορ – ΑΕΚ είμαστε και δεν μας νοιάζει αυτό – όσο για τις οδηγίες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εικόνα μας.

Οι οδηγίες ήταν απλώς για λίγη σοβαρότητα μεγαλύτερη. Αυτές συνοδεύτηκαν από την προώθηση του Μπακάκη σε εξτρέμ και τον Γκάλο πιο πίσω για να βλέπει το γήπεδο, καθώς και την τρομερή κούραση του Άρη. Αυτό το γεγονός, παρέα με την κατακόρυφη άνοδο των δυό επιθετικών μας αλλά και την ρέντα που είχαμε σήμερα, μας έβαλε μπροστά με άλλο ένα γκολ, κι ο αντίπαλος πέταξε λευκή πετσέτα.

Πλέον η ΑΕΚ, μετά το δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Πόνσε από στατική φάση, έπαιζε ορθολογικά, σταθερά επιθετικά, κι ό,τι έκανε της έβγαινε. Συνδυασμοί, ανοίγματα, ο Μπογιέ να μοιάζει τρομερός, μέχρι και οι αλλαγές του Ουζουνίδη, δείγματα υψηλής κλάσης κοουτσαρίσματος. Στην ουσία, τίποτα από αυτά δεν υπήρχε. Ήταν ένα παιχνίδι της μοίρας που παίζεται απέναντι σε θρασύ νεοφώτιστο, που ήθελε να παίξει την βαρειά φανέλα του. Και τιμωρήθηκε πολύ σκληρά κόντρα στην ροή της εικόνας του,  του πρώτου μέρους.

Φυσικά και δεν στενοχωρηθήκαμε. Χαρήκαμε πολύ για την ομάδα μας, αλλά ξέρουμε καλά την προπαγάνδα που θα ξανακούσουμε, ίδια με αυτήν που θα ξανακαλύψει τον Μάνταλο, που ξανά ήταν ανύπαρκτος όταν μπήκε. Όπως χαρήκαμε για τα γκολ, και για άλλο ένα σοβαρό θέμα, που το λέω συνέχεια : Είχε κόσμο σήμερα; Όχι. Άρα τι χρειάζονται όλοι αυτοί που αγαπούν την ομάδα και την τιμωρούν με την στάση τους; Απάντηση : ΤΙΠΟΤΑ. Ας ξανακοιτάξει λοιπόν η διοίκηση τα νούμερα της, κι ας πάρει τις αποφάσεις της. Ειδικά όταν οι αγαπάρες χλευάζουν τους σωστούς πελάτες.

Φυσικά μετά το διαμορφωμένο 3-0 αρκετά νωρίς, το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Ήταν μια καθαρή διαδικασία ή ένα στοίχημα του προπονητή απέναντι στον αρχηγό. Που κερδήθηκε μάλλον σήμερα, αλλά δεν ξέρω τι θα φέρει αργότερα. Αλλά υπάρχουν ψυχοθεραπευτές κι άλλοι ειδικοί, που μπορούν να επέμβουν. Εμείς, δίνουμε συγχαρητήρια σε όσους ακόμα πιστεύουν σε στόχους και κράτησαν την ομάδα ψηλά σήμερα. Σήμερα, που εγώ είδα κορυφαίο τον Τσόσιτς και την ομάδα μας να παίζει στο τέλος και με τον Γιούση. Είπαμε, ό,τι γινόταν σήμερα, έπιανε.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

45 Responses to Α Ε Κ – ΑΡΗΣ

  1. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Ερωτηση. Οι ΠΑΕ ειναι υποχρεωμενες να δημοσιοποιουν ισολογισμό;

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J.Patikas : Ναι Δημήτρη μου. Ηλεκτρονικά πλέον. Αλλά κι αλλιώς να ήταν, στην Ελλάδα πόσοι ξέρουν να διαβάζουν ισολογισμούς;

  3. Ο/Η nnektarios λέει:

    Το χειρότερο Α ημίχρονο, ήμασταν τυχεροί, αλλά στη φάση του γκολ δεν έφτανε η τύχη. Ήταν απλά θέμα ΚΛΑΣΗΣ, αντίστοιχης της ποιότητας του Μπογέ. Σωματικά προσόντα, κεφάλι ψηλά, εξαιρετικο κατέβασμα της μπαλας, κοντρολ, δυναμη, ταχυτητα. Είναι απλά ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ παίκτης του φτωχού αυτού πρωταθληματος.
    Ο (κάποιος) ΠΟΝΣΕ έδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι ένας εξαιρετικός ΦΟΡ περιοχής. Απόλυτα σωστές τοποθετήσεις και κινήσεις στην περιοχή, τρομερό πάτημα και εξαιρετικά τελειώματα. Το ίδιο έκανε στηνΤουπμπα αλλά το δοκάρι του στέρησε ένα παρόμοιο γκολ. Σήμερα μάλιστα δεν είχε βοήθεια από τον κακό Λιβαγια. Ο Άλεφ πρέπει να πάρει παιχνίδια, ρυθμό, αδικείται. Ταλαντούχος και ο καλύτερος πασέρ στο κέντρο.

    Ο (υγιής) ΤΣΟΣΙΤΣ, είναι ο καλύτερος στόπερ στο πρωτάθλημα.

    @steve: Θα έδινες πάνω από 500 στον Σιμόες, βαριά 550; Μιας και ανέφερες τον Μπακασέτα, σε αυτόν πόσα;

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Να τα δούμε ένα ένα. Στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ έπεσε από την Ακρόπολη. Κάπως έτσι, του κάθισε του Μπογέ. Δεν τον βλέπω σαν καλύτερο, μέχρι να δω κι άλλα τέσσερα παιχνίδια. ο Πόνσε είναι πολύ λίγος και ΔΕΝ είναι φορ περιοχής. Το δεύτερο γκολ το είδα να ξεκινάει από ένα τακούνι του Λιβάγια. Εγώ το είδα έμπνευση. Οι αναλυτές της τηλεόρασης, το είδαν δουλεμένο στην προπόνηση.
    Για τα λεφτά δεν έχω άποψη. Πάντως ο Σιμόες θα έπρεπε να παίρνει παραπάνω από τον Μάνταλο. Ο Μπακασέτας, τα ίδια με τον Μάνταλο.

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    @Steven
    Συμφωνούμε για το Α, απλά το γκολ του Μπογε είναι εξαιρετικο. Ούτε η Μπάγερν δεν μας έπαιζε έτσι, απόρησα με την εικόνα.

    Διαφωνούμε για τον Πόνσε, μακάρι να δικαιωθώ. Επέχει 5 γκολ πάντως μέχρι στιγμής.

    Πάσο για τον Μπογέ, έχεις δίκιο, να περιμένουμε. Αυτά που έδειξε σήμερα, τα είδαμε στο φιλικό με τη Γαλατά.

    Άρα, αν ο Μάνταλος παίρνει 600, είναι ΟΚ τα 650 που ζητάει ο Σιμόες και να πάρει τόσα και ο Μπακασέτας. ΟΚ. Δεν είναι μεγάλο το άνοιγμα. Η μεταγραφή του μικρού Σάμπα πάντως έδειξε ότι αν πιστεύει ότι πρέπει να τα δώσει, τα δίνει.

  6. Ο/Η conpater λέει:

    Να κανω μια ερωτηση. Κριτηριο για το ποσα πρεπει να παιρνει ενας παιχτης,ειναι ποιο ? Για χρονια ηξερα,πως η παρουσια του στην ομαδα ειναι το πρωτο και αμετακλητο κριτηριο. Και οταν λεω παρουσια,δεν εννοω τις συμμετοχες του με την παροδο των ετων.Εννοω να ειναι παιχτης του 8 και να σου αποδιδει 7 . Βεβαια στην ΑΕΚ,παντα υπηρχε μια παραδοξοτητα σε αυτα τα θεματα,απλα θα αναφερω ενα παραδειγμα ,τον Σαβεβσκι και το τι γινοταν την εποχη εκεινη.Αυτα για τους παλιους. Για τους νεους εχουμε τον Γιοχανσον σαν σημειο αναφορας. Δεν θα μηδενισω την προσφορα του Μανταλου,αλλα ο Σιμοες μακραν θα`πρεπε να αμοιβεται παραπανω και ολοι ξερουμε γιατι. Αφου σε καποιους πρωτοκλασσατους αποφασιζεις να δωσεις αυτο το νουμερο που δινεις,αναλογικα θα κινηθεις για τους υπολοιπους. Συμφωνοι,δεν τιναζεις την μπανκα στον αερα,αλλα οταν εσυ οριζεις ποιο ειναι το σημειο αναφορας σε χρημα,σκεψου τι θα ακολουθησει κι απο τους υπολοιπους ,εκτος κι αν δεν σε ενδιαφερει γιατι εχεις επιτελειο τετοιο που σου επιτρεπει να βρεις αμεσα αντικαταστατες.

  7. Ο/Η akis λέει:

    Ο Άρης έχει τραγική αμυντική γραμμή και γενικά κοντή ομάδα. Ένας δυο παίκτες έχουν κάποια ποιότητα, οι υπόλοιποι μετριότητες. Φάνηκε και με τον ΠΑΟΚ αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ κακοί, ευτυχώς είχαμε κόντρα μια αφελή ομάδα που τα σέντερ μπακ της ήταν στο κέντρο, έτσι ο Μπογέ βγήκε μόνος. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε, είδαμε και κάποιες εμπνέυσεις σαν αυτή του Λιβάγια, οπότε η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Αν παρουσιαστούμε όπως στο πρώτο ημίχρονο και με τον Παναθηναικό, θα έχουμε πρόβλημα. Μπορεί να μην έχει τίποτα παικταράδες, αλλά έχουν τρεξίματα, καλή τακτική και δίψα να πάρουν ένα μεγάλο παιχνίδι. Όσο για το μεγαλομέτοχο, απλά είπε όσα έλεγαν οι περισσότεροι. Γήπεδο σε πρώτο πλάνο και μέχρι τότε λιτότητα…Μην κάνουμε και επίδειξη πλουτισμού…

  8. Ο/Η bandog λέει:

    εγω ειδα την ομαδα στο πρωτο ημιχρονο να εχει υποτιμησει εναν ανυπαρκτο αρη που δεν μπορει να κανει πολλα πραγματα χωρις εναν αξιολογο επιθετικο και εναν ασταθη τερματοφυλακα.

    μετα ειδα να ξεπερναει το δημιουργικο προβλημα που τις δημιουργησ εη απουσια των δυο βασικων δημιουργων της μεχρι τωρα , να σοβαρευει για ενα μισαωρο και να κανει το αυτονοητο , δλδ να ριχνει μια ξεκουραστη 4αρα σε μια ομαδα που σημερα ηταν για 4αρα…

    ο μπογε μου αρεσει , ειναι τεχνιτης , ειναι γρηγορος , δεν ειναι θεατρινος.
    ο χουλτ σταθερα καλος και ανοδικος.
    ο λιβαγια μαλακιστηκε πολυ σημερα αλλα οταν σοβαρευτηκε στα 10-20 λεπτα πουχ ρειαστηεκ , η ομαδα πατησε μπαλα ομορφα μπροστα.
    ο πονσε χωρις να εντυπωσιαζει , βρισκει διχτυα και ειναι ενα σημαντικο ζητουμενο για φορ.

    η εικονα των αδειων καθισματων -σε συνδυασμο με το -3 και το προστιμο- πιστευω οτι χαλασε αρκετους στη διοικηση και θα ληφθουν τα αναγκαια μετρα.

    οσο για την ομαδα, ειναι μακραν η καλυτερη στο χωριο που λεγεται σουπεριγδα και θα το σηκωσει και φετος.

    ενα φορτουνης λειπει απο το γαυρο και ενας μαουριτσιο απο τον παοκ και δεν μπορουν να κανουν φαση ή να αλλαξουν δευτερη μπαλια και τους κανουν πλακα οι παλτελες και οι βιντεοτον…
    τι να πουμε απο την αρχη της σεζον δεν εχουμε σταυρωσει ματς με βασικη ενδεκαδα….

  9. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Καλησπερα, κατοχη μπαλας και στρωτη αναπτυξη ειχαν και με την μπουγατσα τα σκουλικια αλλα τον ηπιανε ξανα, τι να την κανεις την κατοχη και την στρωτη αναπτυξη οταν φτανεις στην αντιπαλη εστια και παθαινεις λοξυγκα? Να λες τι ωραια μπαλα που παιξαμε αλλα απο ατυχια φαγαμε 6 γκολ σε δυο παιχνιδια?

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Τι να την κάνεις; Να σου πω. Δείχνεις πώς πήρες το κέντρο, πώς έσβησες τους άλλους, και πώς και τι, σου λείπει μπροστά. Αλλιώς μιλάς για τον ηρωισμό των Ελλήνων, αλλά σταματάς να γιορτάζεις όταν σε γαμήσανε οι Γερμανοί. ή εκεί είναι άλλα θέματα.

  11. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    πηρες το κεντρο εσβησες τους αλλους και εφυγες με εξι γκολ στην πλατη σε δυο παιχνιδια, αμα παιζανε στοιχειωδως μπαλα οι αλλοι ποσο θα πηγαινε το ταμπλο, ολυμπιακος – φωστηρας του 1974?

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Η κουβέντα τώρα είναι για το 11-0; Δηλαδή ο Φωστήρας τότε είχε σβήσει τον γαύρο; Μήπως είχε χάσει και πέναλτυ; ή μήπως ο ΠΑΟΚ είναι αγωνιστικά, δίκαια πρώτος; Για βάλε κάτω τους συνειρμούς σου ξανά. Το οτι δεν πήρες ντέρμπυ φέτος, σου φταίει η αφαίρεση βαθμών ή οτι είσαι της πλάκας, που το είδες και σήμερα;

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Όλους : Όταν λέμε κάτι, το λέμε επειδή κάτι ξέρουμε. Όταν λείπει ο Μπακασέτας, είναι λογικό να μην παίξει κι ο Μάνταλος; Πάνε καλά τα αποδυτήρια όταν μπαίνει ο δήθεν αρχηγός αλλαγή, και ξαφνικά πάει ακόμα πιο κοντά στην περιοχή; Δηλαδή μετά το στοίχημα, ποιός εκτίθεται παραπάνω με την προώθηση του παίκτη πιο κοντά στο γκολ;

  14. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ....... λέει:

    Δηλαδή Στήβεν τι θες να πεις; Ότι δεν ανανεώνει ο μπακασετας και; Αυτό με τον μάνταλο δεν το κατάλαβα, κάντο ψιλά αν θες.

  15. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Η Μαιρούλα έχασε τον γκόμενο της. Της τον έφαγε η ξανθιά με τις θελκτικές καμπύλες της. Κορίτσι με αρχές η Μαιρούλα αλλά η ξανθιά έκανε τον αγαπητικό να την προτιμήσει παρά να μείνει στα σίγουρα.Η καρδιά του άλλωστε ήταν δοσμένη στην μόλις βρήκε την ευκαιρία έπεσε στην αγκαλιά της.
    Η Μαιρούλα όμως δεν κλείστηκε στο μοναστήρι σαν την Λιονάκη αλλά βρήκε νέο γκόμενο. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται ..
    Εξού και ο παρακάτω αποκαλυπτικός διάλογος…
    Ρε Ελένη τι να σου πώ… Ο Λουκάς έχει κάτι ποντίκια…καμιά σχέση με τον Λάζαρο τον κοκαλιάρη. Και είαι και ξένος από αυτούς τους γκόμενους που δεν βρίσκεις στην Ελλάδα….Ρε Μαίρη τι να σου πω, εμένα μου άρεσε ο Λάζαρος να δεις η ξανθιά θα τον βάλει να κόψει το μουστάκι
    Σας λέει κάτι όλο αυτό;;;
    2018 προς 2019 και στην ομάδα μας έχει περάσει κανένα τρίμηνο από τις τελευταίες μεταγραφές και ψαχνόμαστε ακόμη αν ο νέος αγαπητικός είναι καλύτερος από το προηγούμενο. Έβλεπα τον αγώνα σε ένα καφέ χτες και υπήρχε αυτή η διαφωνία, Πόνσε ή Αραούχο, Λάζαρος ή Μπογιέ;…
    Αυτά κάνουν οι ερασιτεχνικές κινήσεις…
    Για τη συνέχεια ελπίζω να πάρει μπρος η μηχανή αλλιώς αν πάμε με σβηστή όπως χτες θα την πατήσουμε. Και δεν είναι πάντα κατηφόρα…

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    ΠΡΟΣ ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ…: Αν δεν μας καίει η ανανέωση, πάω πάσο. Εγώ βλέπω οτι δεν οραματίζονται προοπτικές οι παίκτες. Ο Μάνταλος δεν θέλει να παίξει οκτάρι. Θέλει να είναι μπρος. Οπότε ο προπονητής τον έβαλε, καραμπρός για να τον εκθέσει κι άλλο. Οψόμεθα.

  17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @ Στηβεν.Εγώ ξέρεις τι βλέπω φιλαράκι; Μανταλος, Μπακασετας,Γαλανόπουλος τον πουλο.Για μένα πρέπει να πέρνεις λεφτά από όλους.Το boss τα βλέπει και αλλιώς.Παίχτες γρήγορους και δυνατούς πρέπει να πέρνεις,τύπου Boye. Γι’αυτό δεν έκανε και μεταγραφές,γιατί αν δεν παίζει βασικός ο μανταλος και ο Γαλανόπουλος δεν υπήρχε περίπτωση να πάρεις φράγκο από αυτούς. Ο ένας για να δώσει γρήγορα πάσα θέλει μια ώρα και ο άλλος το μόνο που κάνει είναι να δίνει την μπάλα πίσω και στο πλάι στα δύο μέτρα.Για το τρέξιμο που κάνει βρίσκεις εύκολα παίχτες.Τα άλλα είναι δύσκολα.

  18. Ο/Η nnektarios λέει:

    @ Steven
    Δηλαδή, η ομαδάρα του Μπάγεβιτς, όταν δεν έπαιρνε ντέρμπι και έτρωγε 4 σε 30΄από ΟΣΦΠ (ο οποίος σταματούσε από σεβασμό) ήταν της πλάκας? Για να μην παρεξηγηθώ, δεν τα βλέπω όλα μια χαρά, αλλά, στο άθλιο αυτό πρωτάθλημα, η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα, πώς να το κάνουμε?

    Ο Λιβάγια που έμεινε, δεν έχει όραμα? Ο Μπάρκας που ανανέωσε? Ο Μπακάκης? Ο ΧΟΥΛΤ που ήρθε με 300,000 όταν του έδινε 700,000 ο Ρώσος? Γιατί? Ο ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ την ημέρα του τελικού στο ΒΟΛΟ, είχε πάρει την απόφασή του (και καλά έκανε) και δεν θα την άλλαζε ποτέ. Ο Σιμόες δεν είναι ίδια περίπτωση, θέλει να μείνει, αλλά θέλει 650,000. Ο Μπακασέτας ίσως θέλει άλλο πρωτάθλημα, πιθανόν να πιστεύει στον εαυτό του παραπάνω απ’ ότι η ταχύτητά του σε αυτόν, σε ένα πιο γρήγορο πρωτάθλημα. Ρίσκο.

    Για τον ΜΑΝΤΑΛΟ έχεις απόλυτο δίκιο. Το γνωρίζω κι εγώ. ΑΡΝΕΙΤΑΙ να παίξει ”8”. Έχουν τσακωθεί με τον Ουζουνίδη. Ίσως, από την έκβαση αυτής της κόντρας να κερδίσει κάτι περισσότερο ο προπονητής. Είναι σε δύσκολη θέση ο Μάνταλος. Εγώ, που είμαι μάλλον από τους τελευταίους υποστηρικτές του, καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Αν είναι έξυπνος θα φανεί τώρα, δεν έχει πολλά περιθώρια.

    @ ΧΑΡΗΣ
    Καλά, σοβαρά τώρα, υπάρχει άνθρωπος που βλέπει μπάλα και μπαίνει στον κόπο να συγκρίνει τον Μπογέ με τον Λάζαρο? Αν ψάχνει κάποιος αντιστοιχία, μπορεί να φέρει στη μνήμη του την 1η χρονιά του Λάζαρου, για να έχουμε καλό μέτρο σύγκρισης. Τη θυμάται κανείς? Ειλικρινά όμως…

  19. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ.... λέει:

    Ο Ανώνυμος

  20. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Το θέμα δεν είναι αν αξίζει ο Σιμόες τα 700 αλλά πως δεν τα αξίζει ο Μάνταλος. Γι’αυτό όλοι φέρνουν αυτόν σαν παράδειγμα και ο αφεντικός δήλωσε “μπορεί να του εχω αδυναμία, λογαριασμό θα σας δώσω..?”
    Αρα εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεσαι πως αποφασίζεις με δυο μέτρα και δυο σταθμά, πράγμα που επίσης είναι δικαίωμά σου σαν διοικητικός ηγέτης.
    Ο Άρης τί ακριβώς ήρθε να παίξει στο ΟΑΚΑ. Με ποιόν νόμιζαν πως θα παίξουν με την Κέρκυρα?
    Τα τελευταία 10 χρόνια ολο Χαβίτους ψωνίζουν. Κάτι γατάκια με κάποια τεχνική, κάτι αδύναμα παικτάκια χωρίς ουσία στο παιχνίδι τους. Τέτοιους έχουν και φέτος.
    Τι είχες Άρη – τι είχα πάντα.
    Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Μπογέ παίρνει η φανέλα σπίτι και ο Πετράκης θα πρέπει να συμβιβαστεί ή να καθήσει πάγκο. Τί να κάνουμε τώρα, ο άλλος υπερτερεί σε προσόντα.

  21. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

    ο Λάζαρος θα μεινει στην συλογικη Αεκτζηδικη μνημη για τα γκολ στον γαυρο

  22. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    @nnektarios
    αν υπάρχουν λέει…..εδώ υπάρχουν υποστηρικτές του Σκόκο και του Μπλάνκο ακόμη και κάνουν συγκρίσεις. Ποιοι βλέπουν μπάλα ακριβώς ;;; Έχουν ποδοσφαιρική παιδεία μήπως ;;;; Εδώ δεν έχουν κοινωνική παιδεία, τι ψάχνεις….

  23. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    επειδή δεν είμαι λογιστής να διαβάζω ισολογισμούς αλλά είμαι καλοπροαίρετος πάνω στο θέμα που παν τα χρήματα που κέρδισε η ομάδα μας με την συμμετοχή της στις διοργανώσεις στην Ευρώπη,στο γήπεδο πιστεύω, να βγει κάποιος από την ΑΕΚ να μας το αναλύσει το θέμα…. αν γίνεται και αν πρέπει.

  24. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    @ΧΑΡΗΣ: Επειδή τυγχάνω του κατασκευαστκού τομέα και δει σε project development, σου λέω ότι και πολλά είπε. Φτάνει, τίποτα παραπάνω. Παραπέρα μπαίνεις στο εμπορικό απόρρητο και χαλάνε τα ντηλ. Άσε που ο πάσα ένας που βάζει υπογραφή σταυρό θα έχει άποψη και μπορεί να γίνει ζημιά. Έδωσε τα απολύτως απαραίτητα: 1. Κάλυψη κατασκευαστικού κόστους 2. Απόφαση για μη δανεισμό, άρα πάμε αποκλειστικά με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους ή απευθείας από τρίτους. 3. Εκτίμηση ετήσιων εσόδων του παγίου αυτού στα 6 μύρια.

    Τέλος, αυτά τα λένε όλα για όποιον καταλαβαίνει (εδώ που τα λέμε, πάντα εκεί το πήγαινε και φαινόταν, το θέμα είναι άμα θα έμπαιναν 10-20 εκ από τραπεζικό δανεισμό, αλλά μετά θα έπρεπε να μπαίναν ένα κάρο εγγυήσεις. Επίσης αυτό θα επηρέαζε αρνητικά το όποιο ντηλ με τον επερχόμενο αγοραστή της ομάδας/πρότζεκτ. Άρα ορθά θα ρίξει πρωτογενή και δευτερογενή κας έσοδα από CL). Όχι, θα μάθουμε εμείς στον Πόντιο να κάνει μπίζνες…

    Άμα διαβάσεις και κάνα από τα ΑΕΚτζήδικα σάιτ, ο άλλος ακόμα πιστεύει ότι περιμένει να βγάλει ο Μελ…εδώ στα Φιλαδέλφεια τον κατηγορούσαν ότι ήθελε να…καταλάβει το Άλσος και φάει τα (γιγαντιαία) έσοδα του Κενταύρου….ΕΛΕΟΣ.

    Σίγουρα πάντως μαλάκα δε θέλει να τον πιάνουν και καλά κάνει.

    Όσον αφορά την ανάλυση, ψάξε πριν 2-3 μήνες που κάναμε εδώ μέσα διάλογο με το Dimi για τα κόστη-χρηματοδήτηση του πρότζεκτ. Επιβεβαιωθήκαμε μέχρι κεραίας (όχι γιατί πίνουμε καφέ με τον Πόντιο ή διότι έχουμε καμιά τρομερή πληροφόρηση, απλά το πρότζεκτ είναι ηλίου φαεινότερο πως λειτουργεί για κάποιον που είναι της πιάτσας αυτής).

  25. Ο/Η nnektarios λέει:

    @Γιώργης ο γαρατζέος
    Πολύ χαίρομαι που μπορώ να ρωτήσω για το γήπεδο κάποιον που έχει μια σχέση, γιατί οι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ, δεν θα ρωτήσουν και δεν θα απαντήσουν.
    1. Γιατί δεν έκανε τη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 θυγατρική της ΠΑΕ, ώστε να ανήκει το γήπεδο στην ΑΕΚ;
    2. Γιατί να πάνε τα χρήματα που κερδίζει το αγωνιστικό τμήμα, στο γήπεδο; Η UEFA ελέγχει και απαιτεί τα χρήματα να επενδύονται σε μεταγραφές.
    3. Γιατί να μην πάρει δάνειο; Τι θα πει εγγυήσεις; 6εκ/χρόνο θα κερδίζει, ας δίνει τα μισά.
    4. Η Τότεναμ έχει δανειστεί τεράστια ποσα, είδες να αποτρέπονται επενδυτές ή συνέργιες;

    Το θέμα του γηπέδου παραμένει ΘΟΛΟ! Δεν θελουμε λεπτομέρειες του project, θελουμε να ξέρουμε ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ και όχι στη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 και πως αυτά τα 6εκ το χρόνο, θα περνάνε στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. Αν περνάνε στο αγωνιστικό τμήμα, κανένα πρόβλημα, ας δώσει εκει τα χρήματα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

  26. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Όταν τα χρήματα τα έπαιρνε ο χοντρός τότε το λέγαμε παντελονιασμα, τώρα που τα περνούμε εμείς το λέμε κουμπαρας; επίσης τότε προτειναμε τα χρήματα του champions league να μοιράζονται σε όλους, τώρα τα ξεχασαμε και κάνουμε καβατζες;

    Εγώ πίστευα ότι ο πρόεδρος ήξερε ποτέ και τι να πει, αλλά τελικά κίνδυνευει να αυτό χαρακτηρίστει ΠΑΠΑΤΖΗΣ

    Αφού γεμίσε το οακα με τους βαυαρους και γλύτωσε τον οποία εξαρα και την οποία γιουχα, τι προσπάθησε να μας πει με το γεύμα με τa λαγωνικα;

    @γεωργης γαρατζεος

    Ποιο deal κινδυνεύει να χαλάσει; Αυτό που έκανε με τον εαυτό του; ή αυτό από την μία τσέπη στην άλλη;

  27. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Φίλε μου καλέ απορώ πως και δεν έχεις γράψει ένα κείμενο για τα μαργαριτάρια που έχει πει ο αλλος. Μιλάμε φέρεται να έχει πει τουλάχιστον 15 χοντρες βλακειες, χοντρες όμως. Το ίδιο ισχύει και για τον πίσσα και πούπουλα

  28. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωτγαθλητής Koreas : Είναι πολύ απλό. Ανέβηκα επίπεδο. Αν σχολιάσεις, θα του δώσεις και αξία.

  29. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @steven

    Ναι αλλά αυτός θα πει οτι του χρωστάμε κιόλας, ότι μας έκανε ανθρώπους, απίστευτο θράσος.

  30. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πρωταθλητής Koreas : Φυσικά και θα το πει. Τι περίμενες; Ποιότητα από πού; Την έχασε κάποιος και την βρήκε εκείνος; Αυτός είναι ο χώρος εξ άλλου.

  31. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Για ποιον μιλατε ρε παιδια για τον Σουτζουκογλου?

  32. Ο/Η conpater λέει:

    Εμεις μια αποψη εχουμε και μονο αυτο. Αλλος εχει τα κλειδια του μαγαζιου.
    Προσωπικα,ουτε απο ανωτερα λογιστικα ξερω ουτε απο νομικα.
    Εγω παντα λεω τι βλεπω. Τωρα,αν απο πισω γινονται σημεια και τερατα η ειναι ολα πεντακαθαρα ουτε το ξερω ουτε με ενδιαφερει,για να ειμαι ειλικρινης
    Το γιατι φτιαχτηκε η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924,γιατι αλλος τρεχει το project,ποιος θα βρει τον επενδυτη,ποιος τελικα θα παρει τα λεφτα στην σουμα εχουν πανω-κατω αναλυθει πολλες φορες εδω μεσα.
    Ασαφειες υπαρχουν,αλλα ειπαμε,αυτα ειναι για τους ενδιαφερομενους.
    Με βαση τα οσα ειπε ο Μελισσανιδης,εγω καταλαβα πως εστιαζει στο γεγονος πως οταν φτιαχτει το γηπεδο και βρεθει ο ανθρωπος που θα εκδηλωσει ενδιαφερον , να μην χρωσταει ευρω σε κανεναν. Απο μια πλευρα δεν μπορω να τον κατηγορησω για αυτο. Φανταζει βεβαια αδυνατο,αλλα σαν σκεψη πιστευω πως ειναι οτι καλυτερο. Αν βρεθει και νωριτερα και τσονταρει και κανα 20ρικο βαπτιζοντας το κιολας για καμια 10ρια χρονια,εχουμε κανει flash royale…
    Μετα το πατατρακ που παθαμε με τον Γρανιτσα ,δεν νομιζω να υπηρχε καταλληλοτερος για να προχωρησει το θεμα του γηπεδου.
    Αυτη ειναι η αποψη μου οσον αφορα το γηπεδικο,που ξαναλεω λεω οτι βλεπω. Ας δουμε τι γινεται με το λυομενο στον Πειραια και θα καταλαβουμε πολλα πραγματα.
    Το αλλο που ειπε για τα ποδοσφαιρικα,εχει την ταση καποιες φορες να θυμαται τα νεανικα του χρονια στον Ιωνικο. Εχει αδυναμια στον Μανταλο.Καλα κανει και εχει.Αλλα εδω εχεις να κανεις με επαγγελματιες παιχτες ,ξενους κι ελληνες που κι αυτοι εχουν τον κωλο πισω,χωρια που ολοι εχουν τουαλετα σπιτι τους και δεν κατουρανε στα πηγαδια. Δηλαδη,ποσο αδικο εχει ο Σιμοες αν του πει πως αφου εγω που τρεχω σαν σκυλι στο χορτο δεν σου κανω “κλικ”, τοτε αντε γεια…
    Και φυσικα,το ιδιο ισχυει και για τους αλλους.
    Εγραψα πριν καιρο,πως Μπαρκας -Σιμοες – Μπακασετας “κυνηγας” να τους δωσεις. 25 ειχε πει ο Στηβεν,18-20 λεω εγω. Ρετσος δεν υπηρχε ποτε και ουτε θα υπαρξει. Τους κανεις ανανεωση συμβολαιων και τους “βγαζεις” προς πωληση. Η δεν τους κανεις και το καλοκαιρι κυνηγας το θεμα.
    Αυτο που εμενα με ανησυχει περισσοτερο,ειναι τι σοι πραγμα θα ειναι αυτος που θα μπει στην ΑΕΚ.Ακουμε στην Ευρωπη για Ταιλανδους,Ινδους,Κινεζους,κι αλλους απο την Ασιατικη ηπειρο. Καποιοι μπηκαν σε ομαδες της Αγγλιας,της Γαλλιας ,της Ιταλιας,της Ισπανιας.Μιλαμε για επιπεδο ποδοσφαιρου και επενδυσεων πολλα κλικ παραπανω απο το ελληνικο.Για αυτο και οι “προεδροι” που τοποτεθηκαν σε αυτες τις ομαδες δεν ηταν τιποτα προσωπα λαικης αποδοχης,οπως το ενοουμε εδω. Δεν ξεχναμε τι ακριβως εγινε με την ENIC.Και απορω,ποιος σοβαρος θα ασχοληθει με τα της ΑΕΚ, οταν στο ελληνικο ποδοσφαιρο γινεται της… Μπογκοτα !
    Θα μου πεις,μακρυνα πραγματα αυτα.Αρχιδια θα σου πω εγω, γιατι το γηπεδο αν ολα πανε καλα ,το 2020 θα ειναι ετοιμο. Δυο χρονια απο τωρα ειναι τιποτα. Διαβλεπω θολουρα σε καποια σημεια,γιατι εδω δεν ειναι Ευρωπη,ειναι Ελλαδα.

  33. Ο/Η The Snitch λέει:

    Πτηση 14 ωρες. ΟΚ εχουμε κανει και χειροτερα π.χ 26 ωρες πτηση για Ν.Ζηλανδια ,πιο πιτσιρικαδες βεβαια 20 χρονια πριν. Τωρα World Class British Airways με σουιτες και direct, τερμα οι εξυπναδες με connected μεγαλωσαμε. Δινεις κατι παραπανω (παρα πολυ παραπανω) αλλα φτανεις πιο φρεσκος απο οτι εφυγες.

    Αλλος κοσμος. Καμμια σχεση με τους Δυτικους, απλοι ανθρωποι με την απλοτητα να φτανει στο οριο της αφελειας οταν βγηκαμε πιο εξω απο τη πρωτευουσα. Οχι μακρια περιπου 1 ωρα δρομο. Το Project απο περσυ το Νοεμβριο ειναι απλο. Αγοραζει η αλλη 500 εκταρια (2 τετραγωνικα χιλιομετρα) ενα ραντσο στη La Platta. Με επισημο σκοπο να βαλει μεσα αλογα για εκτροφη και ανεπισημο να πηγαινει να αραζει οποτε εχει κεφι- δε περιμενει απο τα αλογα να ζησει. Αυτο εχει μεσα ενα παλιο μεγαλο αποικιακο σπιτι που ηθελε ανακαινιση, σταβλους που ηθελαν το ιδιο, μερικα βοηθητικα –αποθηκες κλπ- 2 αγροικιες που μενουν οι Gauchos-επιστατες με τις οικογενειες τους, μεχρι ποταμακι μικρο μεν αλλα με σπηλια κιολας σε ενα σημειο, που εκτεινεται σχεδον σε ολο το μερος . Η τιμη ξευτιλα- οσο ενα διαμερισμα στην Αθηνα. Οι ανακαινισεις και ολο το ‘εξτρα’ ποσο για να γινουν ολα οπως θελαμε, λιγοτερο απο 100,000 δολλαρια. Πραγματα που στην Ελλαδα- για Αγγλια δε μιλαμε καν- θες χαλαρα 10εκκ να τα κανεις. 3,5 εδωσε ο Μελ για 3 γηπεδα με ενα απλο κτηριο 50 στρεμματα, δηλαδη το 1/10 της εκτασης. Πρασινο ΠΑΝΤΟΥ, στο βορειο μερος εχει δασος κανονικο, ησυχια, θες ολοκληρη μερα να το γυρισεις μονο με αλογο ολο και βλεπεις και κατι κουλα-γι εμας- στυλ armadillo, και διαφορα αλλα που ουτε που ξερω πως τα λενε. Καπελλα, οι κλασσικες κουβερτες αντι για μπουφαν, και μποτες για να μπορεις να περπατησεις παντου, γουεστερν οχι για εφε αλλα για πρακτικοτητα.

    Οι ρυθμοι εκει μεσα ειναι πιο αργοι και απο Ελληνα δημοσιο υπαλληλο εφοριας. Ολο κατι τσιμπαμε, ολο κατσε να καπνισουμε κλπ. Λιγομιλητοι αλλα με το χαμογελο μονιμα, μικροι μεγαλοι παλιας κοπης. Αγγλικα σχεδον μηδεν και συννενοηση με νοηματα και λιγες λεξεις πολλες κοινες ριζες- ευκολα τα Ισπανικα. Εμεις αποφασισαμε να ΜΗΝ εχουμε τηλεοραση στο σπιτι, μονο Internet για κανα συνδρομητικο. Το απολυτο τιποτα δηλαδη ολη μερα. Για το φαι δε θα πω κουβεντα. 51 χρονια στη ζωη μου τετοιο κρεας δεν εχω ξαναφαει πουθενα και με τιποτα. Απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Το πλησιαζει λιγο, καπου στα μισα, το πραγματικο Black Angus απο τη Σκωτια.

    Δυο πραγματα κανονισαμε απο πριν και ηθελα να δω. Μια συναυλια ενος τυπου που ειναι γυρω στα 65-70 και παιζει μονο με μια κιθαρα τραγουδια του τοπου του, δηλαδη Folk. Συναυλια, ενα μερος αναλογο που μαζευτηκαν καμμια 150αρια-200 ατομα για ποτο ας πουμε ενας μεγαλος πολυχωρος-ραντσο, με κοστος 3000 πεσος, δηλαδη περιπου 80 δολλαρια/ατομο. José Larralde, ο λεγωμενος και Don José. Καταπληκτικος, απλα RESPECT.

    Το δευτερο ηταν να παμε στο γηπεδο. Κοστος στα επισημα, 2500 πεσος, 70 δολλαρια/ατομο για ενα ματς που η αληθεια ειναι δεν ηταν και κανα σοβαρο με τον αναλογο λεβαδειακο επαιζαν. Ενα πραγμα θα πω: το γηπεδο ΟΛΟ ειναι ενα ΚΟP στη φασαρια και στο χαμο που γινεται. Μπαλονια, χαρτακια, κροκαλες, καραμουζες, 49.000 θεσεις τοσο καθετες που τρομαζεις οτι θα πεσει ολο στο επομενο γκολ. Ο κακος χαμος μεσα, ακομη και για ενα πλαγιο κυριολεκτικα. Κλωτσια που αμα πεσει στην Ευρωπη θα εχουμε 22 κοκκινες απ ευθειας, μανουρες συνεχεια, ΑΡΓΗ ΜΠΑΛΛΑ. 2 ταχυτητες κατω αλλα ΜΠΑΛΛΑ. Τα CB παιζει να ξερουν πιο πολυ απο τα δικα μας δεκαρια τυπου πεφτουνη και βλογιοκομμενου και μαλιστα ευκολα. Τερματοφυλακες που παιζουν το παλιο δικο μας μπακο. Αλανα μπαλλα δηλαδη. Ποιος Χουλτ ρε σεις? Ουτε μπουγαδα στα μπλουζακια δε βαζει ο Χουλτ. Ο Λιβαγιας αμα παιξει εκει θα βαλει τα κλαματα στο δεκαλεπτο απο το βαβα που θα του κανουν. Κοντινες πασες- δεν ειδα μπαλλια πανω απο 15 μετρα- τακουνακια, τριπλες, κοκορομαχιες, σπρωξιες, αγκωνιες το Puta παει συννεφο, και πολυ επαφη. Οπως και πολυ ελευθεροι χωροι, δε τρεχουν, δε γουσταρουν, δε θελουν. La Bobonera, Boca Juniors, o δευτερος ναος του ποδοσφαιρου μετα το Anfield. Κατι Μπερναμπεου και κατι θεατρα των ΓΥΦΤΩΝ ειναι για αναλογα γατακια.

    Δε ξερω τη γλωσσα, 2-3 εκφρασεις και καμμια τριανταρια? λεξεις, αλλα οπου ειπα Griego εσκαγε χαμογελο μεχρι τα αυτια. Εχουμε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, καλο ονομα και καλη κοινοτητα, ζουν περιπου 50,000 Ελληνες εδω και ειναι πολυ αγαπητοι μιας και θεωρουνται νοικοκυρηδες και ανοιχτοι ανθρωποι. Δε μπορω να πω το ιδιο για τη φιλη μου μιας και αποφευγουμε να πουμε οτι ειναι Αγγλιδα για ευνοητους λογους. Αν και με το που μιλαει κανει μπαμ, εχει ιδιαιτερα βαρια προφορα παραπανω απο το κανονικο. Υπαρχει ακομη κοντρα και μαλιστα μεγαλη, ακουνε Αγγλια και βγαζουν καντιλες. Λογικο τους πηρανε φαλαγγι στο ‘πολεμο’ στα νησια.

    2,5 ωρες με το φερυ περνας απεναντι στο Montevideo/Uruguay . Δε προλαβαινω να παω, πρεπει να γυρισω και δεν ειναι να πας για μια μερα, αν ειναι πρεπει πιστευω να κατσεις 2-3 βραδυα. Την επομενη φορα- αν τυχει. Η χωρα φυσικα και ειναι Αργεντινη. Ειναι μερικα πραγματα στη ζωη που αξιζει να τα κανεις. Ποσο Μελλισανιδη και ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟ να αντεξω ο ανθρωπος?

    ΥΓ Βλεπω μια ανησυχια για το γηπεδο και τα λεφτα γενικα που δε καταλαβαινω. Σας τα εχω γραψει πριν 3 χρονια ΟΛΑ αναλυτικα. Πως, ποσα και ποτε. Τι παει να κανει μολις τελειωσει ολο αυτο σαν project. Βγηκε και τα ειπε ο ιδιος πλεον για το γηπεδο για την ομαδα διαβασα σημερα. ΑΚΡΙΒΩΣ, ακριβως ομως, οπως τα ελεγα πριν 3 χρονια. ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΦΩΝΑΖΑ. Οταν δηλαδη δεν ειχαν κατσει τα εσοδα του CHL, αλλα το πλανο ηταν διαφορετικο. Οταν ΦΩΝΑΖΑ προσεξτε να παιζετε στην Ευρωπη γιατι ΕΚΕΙ ειναι το φιλετο αλλα λοιδωρηθηκα οσο δε παει απο τους εξυπνους και εδω αλλα και στη ΠΑΕ. Περσυ που τσιμπησε το δεκαρικο βεβαια, οταν βρεθηκα με εναν τους τυχαια σε καφε μου ειπε ειχες δικιο! Με κατεβασμενο το βλεμμα κιολας. Φυσικα και ειχα δικιο, τι ειμαι κανας ασχετοπουλος που απλα μιλαω 10 φορες την ημερα- λεγωντας μπουρδες να περναει η ωρα και να ψαχνω να ανοιξω κουβεντα? Η Ευρωπη ειναι τα λεφτα. Στη εταιρεια μου το συμβολαιο με τη μεγαλη πολυεθνικη θα κοιταξω, τι να δω τον κυρ Βαγγελη με το ενα μαγαζι που θα μου κανει 20-30 χιλιαρικα? 100 κυρ Βαγγεληδες κανουν ενα συμβολαιο μονο του τη χρονια.
    Περσυ η Liverpool πηρε 83εκκ ευρω (οκ εφτασε τελικο) μονο απο την UEFA. Της ηρθε δηλαδη ΔΩΡΕΑΝ ο Σαλαχ και ο Μανε πακετο. 51 γκολ σε 66 ματς ο ενας, 50 γκολ ο αλλος σε 2 σαιζον! Προπερσυ αλλα 30 απο το τελικο Europa. Φετος αλλα 30 και ακομη ειναι στους ομιλους. 140εκκ ο Κλοπαρος εσοδα μονο απο εκει, αλλα 250 απο πωλησεις στη διετια και ασε τα γατακια να κλαιγωνται οτι δεν πηραν λεει παικτες και ειναι ογδοοι. Κατσε εσυ να κλαις με μια 350αρα μειον και ασε τον αλλον με +50 στο ταμειο και ΟΜΑΔΑΡΑ να κανει πλακα. Που γλυκοκοιταζει και το Ντεμπελε να πουμε και ενα. Ενας Ντε Χεα σε κραταει μονος του και αυτος φευγατος ειναι για Γιουβε.

    Σε 10 ματς μεσα-εξω, εβγαζες 1 εκκ τον αγωνα μεσο ορο χωρις τα εισητηρια στα εντος. Ποτε εκανες το ιδιο στην Ελλαδα? ΠΟΤΕ. Απο που θα τα βγαλεις? Απο τη Λαμια και τη Λαρσα? Τωρα που εκατσε αυτο με το CHL ανελπιστα, το ολο εγχειρημα ειναι ακομη πιο απλο. Μεχρι και υπολοιπο μενει, γι αυτο και η επενδυση στο Σπατο που ΔΕΝ ηταν αρχικα στο πλανο παρα μονο η αγορα του υπαρχωντος χωρου με την απεμπλοκη του Νικου οσο πιο γρηγορα γινωνταν.

    Το καλοκαιρι εγραψα ποιοι θα φυγουν και με ποσα. Οπως ειχα γραψει περσυ το καλοκαιρι στη προετοιμασια, οτι Γιοχανσον ΤΕΛΟΣ. Την ωρα που ΟΛΟΙ μιλαγαν για ανανεωσεις. Μεχρι και που θα παει ο Μπαρκας εχω πει μιας και η πρωτη κουβεντα εχει γινει ηδη και αμα ο Γαλλος συνεχισει τις μπουρδες τον βλεπω συντομα προς πωληση. Μαζι με το αφεντικο του στο παγκο που δηλωσε οτι κουραστηκε. Μεχρι και για το ονομα του γηπεδου ειπα ποσα και ΠΟΤΕ θα ανακοινωθει. Υπαρχει μια καθυστερηση στην υπογειοποιηση, γι αυτο και απο τη παλια σκεπαστη δε προχωρα το εργο. ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, τη Δουρου δηλαδη που τη τελειωσε με μια κινηση.

    Τωρα βεβαια υπαρχουν ανθρωποι που ακομη πιστευουν οτι υπαρχει λεει ΠΑΕ ΑΕΚ!!! Η οτι το γηπεδο ειναι λεει της Ερασιτεχνικης. Η οτι εχουν σχεση τα εσοδα με τα ενεργητικα των ισολογισμων της ΠΑΕ. Η οτι γινεται να εχεις ολα τα πραγματα- με μια τσεπη σε μια στεγη! Το πιο τρομερο ειναι οτι υπαρχουν ακομη ανθρωποι που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ο μητσαρας κοιταει λεει ενα ενα τα πραγματα! Ειναι οντως εκπληκτικο.

    Η οπως ελεγε και ο Churchill:
    WHEN WILL THE LESSON BE LEARNED? Υοu can ΝΟΤ reason with a tiger, when your head is in its mouth.

    https://www.youtube.com/watch?v=TJ5sjFf4w1k

    Ο τιγρης οχι απλα εχει βαλει το κεφαλι στο στομα, αλλα πλεον σκεφτεται πως θα τo χωνεψει.

  34. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    @Nekktarios: 1) Η υλοποίηση και η χρηματοδότηση ενός ακριβού και πολύπλοκου έργου όπως η Αγιά Σοφιά δεν μπορεί να γίνει από έναν οργανισμό όπως η ΠΑΕ με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων που έχει (λχ ψηφοφορίες που σκάνε παλαίμαχοι, χουλιγκάνια κλπ). Και από εμπορική και από τεχνική σκοπία. Χρειάζεται εταιρία ειδικού σκοπού. 2) Λάθος ερώτημα. Φυσικά και χρήματα από το αγωνιστικό τμήμα θα πάνε στο γήπεδο αν δε θέλεις δανεισμό (που πάλι, χρήματα του θα πήγαιναν για την αποπληρωμή). Πάντως και η Τότεναμ που αναφέρεις φέτος δεν έκανε ούτε μία μεταγγραφή. Και μέρος της απόφασης είναι για να πάνε λεφτά στο δικό τους. 3) Τι λες? Η ΝΕΑ ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μία νέα εταιρία που προέρχεται από πρόσφατη χρεωκοπία. Για την ερασιτεχνική άστο, αυτοί δεν έχουν καθόλου εισόδημα και δε μπορούν αν πληρώνουν καν τα φανελάκια και τις ρόδες για το ποδηλατικό. Θα πάρουν δάνειο και οι δύο εξαρχής? Η ΕΕΣ Δικέφαλος πιθανός αν μπορούσε , αλλά πάλι σαν ΕΕΣ με ψηλές εγγυήσεις. Επίσης, αν ζεις ελλάδα θα γνωρίζεις το ρυθμό δανεισμού ΟΛΩΝ των ελληνικών επιχειρήσεων από τράπεζες από το 2008 και τούδε? Και αν θέλαν, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΔΑΝΕΙΖΕΙ και για να δανείσει σου ζητάει τρελές εγγυήσεις. Εκτός αν υιοθετείς τις ανακοινώσεις της ΣΑΝΕΛ για το τέλος του μνημονίου, την ανάπτυξη που ήρθε κλπ…4) το να συγκρίνεις την Τότεναμ στην Πρέμιερ Λιγκ (με τα τρελά συμβόλαια και εισοδήματα από τηλεοπτικά, εισητήρια, υλικά, διαφήμιση, σπόνσορες κλπ) με την ΑΕΚ της ψωροκώσταινας είναι εντελώς άτοπο. Λχ, πήγαινε στα ετήσια accounts: https://www.tottenhamhotspur.com/may-article-import/2018/financial-results-year-end-30-june-2017/
    350 μύρια γιουρος ετησίως εισόδημα…το να βάζεις στον ίδιο τορβα με την ΑΕΚ και τη λίγδα είναι σα να συγκρίνεις λάντα με πόρσε όσον αφορά την ικανότητα αποπληρωμής ή επιστροφής της όποιας επένδυσης ή δανεισμού.

  35. Ο/Η nnektarios λέει:

    @Γιωργης ο γαρατζέος
    Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο να προσπαθήσεις να απαντήσεις, αλλά, προφανώς δεν μπορείς. Ήταν ξεκάθαρο αυτό που είπα. Δεν είπα να κάνει η ΠΑΕ το οτιδήποτε, θα μπορούσε απλά να ιδρύσει μία ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ.

    Προφανώς και δεν είναι ίδια τα μεγέθη με την Τότεναμ ή με την Πρέμιερ Λίγκ, φαίνεται και στη διαφορά της κατασκευής.

    Είναι δεδομένο ότι μόνο αυτός θα μπορούσε να το κάνει, όπως είπε και ο Snitch, με μια κίνηση της Δούρου, λύθηκε ένα ζήτημα. Πώς να μην σκέφτεται πως θα χωνέψει το κεφάλι, όταν ξέρει ότι μόνος το έφερε στο στόμα;

  36. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    @nnektarios: Θα σε παρακαλούσα να υιοθετείς κάπως λιγότερο ειρωνικό τόνο, τουλάχιστον απέναντι μου (δε μπορώ να μιλάω εκ μέρους οποιουδήποτε άλλου). Μια χαρά κατάλαβα το ερώτημα σου περί θυγατρικής. Και μόνο που ρωτάς για ενδεχόμενο ίδρυσης θυγατρικής της ΠΑΕ για τέτοιου τύπου πρότζεκτ, δείχνει ότι το επίπεδο γνώσης και εμπειρίας σου σε αυτό τον τομέα είναι μάλλον περιορισμένο. Δεν είναι μεμπτό αυτό, φυσικά, ούτε μειωτικό και καλά κάνεις και ρωτάς.

    Επί τη ευκαιρία και θυγατρική της ΠΑΕ να έκανε, το γήπεδο δε μπορεί να ανήκει -σαν ιδιοκτησία παγίου- στην ΠΑΕ, αλλά μόνο στην Ερασιτεχνική, στην οποία ανήκει το οικόπεδο από το παραχωρητήριο, το οποίο ΔΕΝ μεταβιβάζεται.

    Επί της ουσίας, το οικόπεδο ανήκει πάντα στην ΕΡΑ (και μόνο εκεί μπορεί να ανήκει) και το παραχωρεί -μαζί με το γήπεδο που κατασκευάζει η 2η- στη δικέφαλος ΑΕ για 50 χρόνια. Στο τέλος η 2η κάνει handback στην 1η, αφού της έχει δώσει και ετήσια μισθώματα. Η ΠΑΕ στην ιστορία αυτή μπορεί μόνο να κρατάει το φανάρι. Ή μάλλον να δίνει και αυτή τίμημα στη δικέφαλος για τη χρήση του γηπέδου.

    ΜΦΧ

  37. Ο/Η Savvi λέει:

    @nnektarios

    Καλημέρα Νεκτάριε. Αρχικά θα πρέπει να καταλάβεις την έννοια της θυγατρικής. Στην ουσία για να καταλάβεις η θυγατρική είναι μία εταιρεία που ανήκει 100% στην μαμά εταιρεία ή ελέγχεται με το 51% του μετοχικού κεφαλαίου. Μία ΠΑΕ δεν είναι τεχνική εταιρεία για να κατασκευάζει. Επόμενος όπως αναφέρθηκε ως συνήθη πρακτική είναι να γίνει ανάθεση έργου σε μια εταιρεία όπου θα το κατασκευάσει. Πες ότι θες να κτήσεις ένα γήπεδο και μου ζητάς προσφορά (όπως έγινε και στην περίπτωση μας με την κατάθεση προσφορών) θα βάλω κάτω το κόστος πχ 100,00€ συν ένα 20% κέδρος που θέλω για την εταιρεία μου σύνολο 120,00 συν ΦΠΑ 24% η τελική τιμή. Αυτό που δεν ξέρω είναι προς ποιόν έγινε το παραχωρητήριο και με ποιους όρους. Αν αυτό έγινε προς την Δικέφαλος ΑΕ δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Το μόνο που μπορώ να σκεπτώ είναι η είσπραξη ενοικίου για την χρήση του γηπέδου από την ΠΑΕ ΑΕΚ και εκμετάλλευση των εμπορικών χρήσεων. Βασικά το γήπεδο δεν μπορεί να ανήκει ούτε στην ΠΑΕ ούτε στην Δικέφαλος , ανήκει στην ερασιτεχνική η οποία παραχωρεί στην ΠΑΕ/Δικέφαλος την χρήση έναντι ενός τιμήματος. Άρα καταλαβαίνεις ότι το γήπεδο είναι της ΑΕΚ. Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα εισπράττει η ερασιτεχνική για τα χρόνια που έχει παραχωρήσει τον χώρο για να μπορέσει να επιβιώσει(στην ουσία σου παραχωρώ για 50 χρόνια και εσύ μου φτιάχνεις γήπεδο το οποίο το εκμεταλλεύεσαι για αυτά τα χρόνια) . Εγώ αυτά καταλαβαίνω με το φτωχό μου το μυαλό μπορεί να λέω και βλακείες. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα ή σε μπέρδεψα περισσότερο.

  38. Ο/Η The Snitch λέει:

    Buenos dias companeros (μαθαινω οσο μπορω η μαλλον οτι ακουω εδω περα). -5 ωρες διαφορα (Ελλαδα και -3 Λονδινο) και ακομη βιολογικα ειμαι σε ωρα Ευρωπης.

    Η ΕΡΑ εχει τον χωρο ως οικοπεδο. Παντα οι Ερασιτεχνικες εχουν τους οποιους χωρους, ειτε ως ιδιοκτησια (ΝΦ-ΧΑΡΙΛΑΟΥ) ειτε ως μακροχρονια μισθωση (Λεωφορος-Ταψι-Τουμπα) η οποια εχει το Βρεττανικο στυλ που λεει οτι ολα τα σπιτια ανηκουν στη βασιλισσα και παραχωρουνται (lease ειναι το σωστο που ειναι διαφορετικο) για 99 χρονια. Τυπικα παντα. Στα γηπεδα-αθλητικους χωρους λογω νομοθεσιας ΜΟΝΟ Ερασιτεχνικα σωματεια μπορουν να εχουν το χωρο, αλλα μπορουν να τον παραχωρησουν, ως το άκρον άωτον της υποκρισιας, σε επαγγελματικα σωματια εναντι μισθιου η και αλλης συμφωνιας (π.χ κατασκευης-ανακαινισης κλπ κτιριακων εγκαταστασεων).

    Εκει κατα το σοφο νομοθετη- που εχει μεινει οπως σε ολα στο Ελλαντα 50/80 χρονια πισω- το ερασιτεχνικο σωματειο συνεχιζει να ειναι τετοιο ενω εισπραττει για την υπηρεσια που παρεχει (παραχωρηση χωρου) αλλα δεν ειναι επαγγελματικο που πραττει ακριβως το ιδιο! Δηλαδη το επαγγελματικο εισπραττει- απο το κοσμο εισητηρια, απο σωματεια συμμετοχη σε λιγκες (UEFA-ΕΠΟ) η απο αλλες δραστηριοτητες (τηλεοπτικα διαφημισεις κλπ) αυτη τη φορα λειτουργωντας ως μεσαζων μιας και αποδιδει ενα ποσοστο στους κατα το ονομα ερασιτεχνες. Στην Ελλαδα του μπαχαλου λοιπον εισαι Ερασιτεχνης αμα εισπρατεις ενα 10% των εισητηριων και ενα μισθιο για τη παραχωρηση του γηπεδου. Αλλιως εισαι επαγγελματιας! Επειδη δε η σχεση ειναι ΠΑΝΤΑ η ιδια και σχεδον παντα με τον ιδιο ιδιοκτητη-ισχυρο παραγωντα (φανταζεστε την ΑΕΚ π.χ να νοικιαζει για 50 χρονια το ταψι, η το ζελα η ΝΦ?) τα χρηματα που αποδιδωνται, καθως και τα μισθια τα πραγματικα that is, ειναι μια πονεμενη ιστορια. Μια ψυχη στην ΑΕΚ ας πουμε πηρε 900 χιλιαρικα απο ενα δικηγορο στον ονομα της ΕΡΑ κατω απο το τραπεζι και αυτα εξαφανιστηκαν ετσι απλα. Καλα δεν εξαφανιστηκαν ακριβως, εμφανιστηκαν στην Αγ.Παρασκευη για να ειμαστε ακριβεις. Οχι ολα, αλλα το μεγαλυτερο μερος τους. Η ψυχη αυτη πηγε να ξαναεμφανιστει πριν το ματς με τον Ατρομητο τη χρονια που πεσαμε. Τωρα αν καταλαβε Γεωργιανα η Νικαιωτικα δε το ξερω, παντως ενα ειναι σιγουρο: Καταλαβε μια χαρα και εξαφανιστηκε εδω και 5 χρονια. Οχι CIA, οχι MI-6, ουτε η Νικολουλη που τους εχει για πλακα!!! δε τον βρισκει τον ΑΕΚΑΡΑ πλεον.

    Το Project ΑΕΚ (οπως και ολα, πχ ο ΟΣΦΠ) για να λειτουρησει θελει ΜΟΝΟ αυτονομες εταιρειες. Αλλα ΔΣ, αλλα ΑΦΜ. Δε γινεται η ΠΑΕ να γινει HOLDING (συμμετοχων) ειδικα σε μια εταιρεια που εκμεταλλευεται το γηπεδο- ειναι παρανομο. Εκτος απο παρανομο ειναι και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ακομη και αν γινωταν, πρεπει να εισαι τρελλος να το κανεις, βαζωντας στο ιδιο risk assessment 2 εντελως διαφορετικα μαγαζια. Αν π.χ φουνταρει η ΠΑΕ, το εχουμε δει 3 φορες σε 20 χρονια μεσα, ποιο θα ειναι το ΠΡΩΤΟ πραγμα που θα διεκδικησουν οι πιστωτες? Μα φυσικα το ακινητο! Οπως και φυσικα αν γινει το αναποδο, αν οπως το γαυρο δεν πληρωνωνται τα δανεια, τι θα διεκδικησει η τραπεζα? Μα φυσικα assets της ΠΑΕ δηλαδη πωλησεις ροστερ. ΔΕ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Ειναι σα να βαζεις 2 πλοια στη ιδια εταιρεια, you better shoot yourself and get over with it quicker.

    Ενα αλλο ΣΟΒΑΡΟ θεμα ειναι ο δανεισμος. Οταν ξεκινησε το project το πλανο ηταν για δανεισμο περιπου 30εκκ ευρω. Η τραπεζα ηταν οκ, collateral εμπαιναν, και ολα μια χαρα. Αυτο το ξερω απο κουβεντα απο τον ιδιο τον τοτε ιδιοκτητη της τραπεζας πριν 4 χρονια. Ιδια ηλικια, φιλοι 35 χρονια απο το σχολειο. Δεν εχουμε ΚΑΝΕΝΑ προβλημα και μαλιστα θελουμε να χρηματοδοτησουμε (ως τραπεζα) το deal. Απο τοτε αλλαξαν πολλα. Πρωτον η τραπεζα πλεον ειναι υπο κρατικο ελεγχο. Δευτερον οι τραπεζες (ολες) ειναι φαλιμεντο και εχουν γινει ταμεια εισπραξης λογαριασμων και φορων των πρωτη φορα φασιστερα, αντι να εμπορευωνται χρημα που ειναι η κανονικη δουλεια τους. Τριτον ΔΕΝ δανειζουν ουτε το θεο. Πως να δανεισεις οταν δεν εχεις φραγκο? Ας ειναι καλα ο Τσιπροκιο που πηρε ενα τραπεζικο συτημα με 145 ΔΙΣ αποθεματικα, το πηγε στα 110, και σε value εχουν χασει γυρω στο 68% της χρηματιστηριακής τους αξίας, αλλα 30δις. Αριστερα και κομμουνια θελατε στις τραπεζες. Τωρα πιο πιθανο ειναι να ΞΑΝΑ-δανεισουμε εμεις παρα το αναποδο. Αυτα παθαινεις αμα βαζεις αεργους αγραμματους αριστερους να σου κανουν τη δουλεια.

    Γινεται ομως το θαυμα: Ο Ιβαν αυτοκτονει κυριολεκτικα σε 2 ματς (ΟΣΦΠ-ΑΕΚ ηθελε μια νικη και μια ισοπαλια και το ειχε παρει) με οτι κανει και βρισκεται ο αλλος με μια σοβαρη πιθανοτητα να παρει μια minimum 25αρα απο το πουθενα. Επειδη δε τα θαυματα κραττουν 3 μερες, περναει τη Σελτικ στο 90’ (θαυμα Νο2) και περναει και μια Βιντι παλι στο 90’(θαυμα Νο3). Γιατι μονο ως θαυμα εξηγηται οτι ο ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΝΟΣ προκριθηκε με σκορερ τον Κλωναριδη στην Ευρωπη. Αμα ειμουν Μελ, θα ελεγα το Μπαρκα- αυτος σε κρατησε- τσιμπα 1εκκ bonus απο μενα στο deal μολις φυγεις για το καλο που μου εκανες. Τα λεφτα του δανεισμου βρεθηκαν απο το πουθενα μιας και απο εκει που πηγαινες με δυσκολια στο Europa – να παρεις 5-10 δηλαδη- βρεθηκες σε ομιλο του CHL και τσιμπας +25.

    Παμε και λιγο παρακατω μιας και βλεπω οτι εχουμε νεους στο χωρο που δε τα ξερουν. Τα εχουμε πει χρονια πριν αυτα: Δεν υπαρχει ΑΕΚ ΠΑΕ. Ενα ονομα ειναι μονο. Σα το Κοτσοβωλο ενα πραγμα. Κοτσοβωλος δεν υπαρχει εδω και 30 χρονια. Φουρλης ηταν και απο το 2004 ειναι DSEE, δηλαδη Dixons, δηλαδη Αγγλοι. Υπαρχει Ενωση Φιλων ΑΕΚ, δηλαδη ο μεγαλομετοχος της ΠΑΕ. Μπαγεβιτς-Αρκαδη. Μιας και ειναι γνωστο οτι ο βατραχας ειναι ΑΕΚαρας απο μικρο παιδι, το ιδιο και η αλλη που ετρεξε να κανει καφεδες στο Κοκκαλη οταν διαλυσανε την ΑΕΚ το 1996. Εκτος απο ΑΕΚαρες ειναι και φραγκατοι που αγοραζουν την ΠΑΕ με ΑΜΚ: Καθε φορα που πληρωνεται ενα διαρκειας, ο πελατης παιρνει 2 αποδειξεις. Μια απο τη ΠΑΕ και μια για την ενισχυση της Ενωσης. Η οποια μολις μαζευει το ποσο παει και αγοραζει τη ΠΑΕ, κομματι κομματι, με ΑΜΚ.

    Παμε πιο κατω. Το σωστο, αυτο που γινεται δηλαδη, ειναι καθε business και μια ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ εταιρεια. Μεσογαια (αν υπαρχει λογικα ακομα) για το Σπατο, Δικεφαλλος 1924 για το γηπεδο, ΠΑΕ ΑΕΚ για την ομαδα. Δε ξερω (το πιο πιθανο) αν υπαρχει και αλλη που διαχειριζεται – αλα ΟΣΦΠ- τα συμβολαια των παικτων. Τι δε σας τα εχουν πει οι Τσακιρηδες και οι ογλου αυτα? Σας λενε οτι ολα ειναι ΑΕΚ? Ολα και σωστα-σωστοτατα- ειναι Μελ και μονο. Οι εταιρεις και το business νομικα ΔΕΝ μπορουν να συνδεωνται ειναι αυτοκτονια επιχειρηματικη. Ξερω οτι στις ακαδημιες παιζει αλλο ενα πλανο το ειπε και ο ιδιος, αυτο που δε ξερω ειναι ΑΝ κανει το ξενοδοχειο που ειπε αν θα μπει στην πρωην-νυν Μεσογαια η οχι. Εγω ΔΕΝ θα το εβαζα στη θεση του. Για να μπορω π.χ σε μια ευκαιρεια να το σπρωξω αυτονομα η να το τρεξω παλι αυτονομα.

    Ο Μελ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ και μαλιστα τρελλος για την ομαδα. Επισης ειναι ο μονος που μπορουσε να κανει ολο αυτο το σκηνικο ως business αλλα και να ξαναβαλει την ομαδα στη θεση της εξωαγωνιστικα. Το αγωνιστικο ειναι ΠΟΛΥ μικροτερης σημασιας γι αυτο και δεν τον νοιαζει. Η Ελλαδα αλλωστε ειναι η χωρα που πηρε πρωταθλημα ο Γιακουμακης με τον Μανταλο. Φετος θα το παρει ο Πελκας με το Λημνιο και το σερβο Λαμπριακο που τη βρισκει με το καλαμι στις καλες. Οπως εχει παρει ο Μπιγκον ο Τακης με το στραβο το δοντι και πολυνικης (τρομαρα του) ειναι καποιος Μπαγεβιτς που δεν τον επαιρνε βοηθο στα ντουζενια του ουτε ομαδα της Championship. 30 χρονια στη Ελλαδα ‘σαρωνε’ αλλα δε βρεθηκε ΜΙΑ ομαδα να του κανει μια προταση!

    Ενα πραγμα ΟΡΘΟΤΑΤΑ κοιταει: Το Project ΑΕΚ να ειναι ανεξαρτητο οικονομικα και να μη βαλει λεφτα οσο το δυνατον. Δεν τον νοιαζει να βγαλει, εχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, αυτη τη στιγμη μεχρι να τελειωσουν γηπεδα-προπονητηρια κλπ. Εχει διπλα του και 2 που βοηθανε οταν χρειαστηκε. Το Πασχα π.χ ο ενας καθαρισε 5+5 εκκ CASH, δε τα λες και ασχημα. Οποιος πιστευει οτι το κανει για να κερδισει τωρα ειναι τουλαχιστον ΗΛΙΘΙΟΣ και ηλιθιους εχει μπολικους. Η στιγμη που θα βγαλει ειναι οταν αποχωρησει. Εκει θα βγαλει πολυ καλο πακετο και του αξιζει για ολα αυτα τα χρονια. Μεχρι τοτε ειναι μεσα στα πραγματα, εχει την ομαδα και επηρεαζει τα καφενεια τυπου Φλαμπουραρη και Μητσοτακη, οι ΑΕΚτζηδες βρηκαν καποιον να πινουν νερο στο ονομα του και μενει και στη ιστορια ως ο μεγαλυτερος ευεργετης- μαζι με το Μπαρλο- της ομαδας, αφηνωντας ενα γηπεδο και ενα μαγαζι που τα εχει ολα και δε χρωσταει πουθενα (σχεδον), μεχρι αποδειξεως του αντιθετου.

    Για ΔΩΡΕΑΝ μια χαρα δεν ειναι?

  39. Ο/Η nnektarios λέει:

    @Γιώργης ο γαρατζέος
    Δεν είναι του τύπου μου η ειρωνία, κάποιες φορές δεν είναι κατανοητό μέσα από κάποιες γραμμές. Είπα απλά ότι δεν μπορείς να δώσεις απαντήσεις, γιατί δεν τρέχεις εσύ το έργο. Κατανοητό.

    @Savvi
    Γνωρίζω τι είναι θυγατρική, τυγχάνει να έχω δική μου εταιρία, κάποια στιγμή θα αναλύσω τη σκέψη μου περί θυγατρικής και γιατί το ανέφερα.

    Όταν λέμε ότι ανήκει στην Ερασιτεχνική, αλλά το εκμεταλλεύεται κάποιος (ποιός και με τι τρόπο?) για 50 χρόνια, νομίζω κοροϊδευόμαστε.

    @Snitch
    Σαν κάτοχος διαρκείας, έχω δει το κόλπο με τις αποδείξεις.
    Για μία ακόμα φορά, διαφωτιστικός και απολαυστικός. Καμιά φορά αυστηρός και άδικος.

    Είχε την ευκαιρία, με τον τρόπο που επέβαλλε, να μας ΚΕΡΔΙΣΕΙ στην τούμπα ο Ιβάν και τα παλικάρια του, έτσι δεν είναι?

    Δεν μπορώ να πω πολλά εδώ, αλλά ο ΙΒ, ”διόρθωσε” την αυτοκτονία με τον ΣΚ. Όχι μόνο την 1η φορά, με τον μεταμεσονύχτιο τρόπο, αλλά και την ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ που άργησε ένα μήνα. Δεν ήταν αυτή η απόφαση που ανακοινώθηκε αρχικά. Με ”διπλάσια” προσπάθεια είχε διορθώσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ το λάθος, αλλά …δεν έπαιζε μόνος του (και έχασε) ο ΙΒ…

  40. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν υπαρχει καμμια λογικη σε αυτο που εκανε ο Ιβαν ως ομαδα και ως ατομο. Δικο του ηταν και στο εδωσε ετσι απλα. Και αν για τον γαυρο πει οτι τον κυνηγησαν για την ΑΕΚ το να το παιζει σεριφης ηταν δικη του αποφαση.

    Τωρα για την ΑΕΚ ειναι απλα ενα μαγαζι που εχει ιδιοκτητη τον Μελ και δραστηριοποιείται στην Ελλαδα. Enough said.

    Εκει που οι τελικοι γινωνται μεταξυ μπραβων, και μαχαιρωματων και εκει που οι φιλαθλοι παιζουν μολοτοφ με τους αστυνομικους αλλα ο CEO (ειναι και CEO το νουμερο τρομαρα του που δε ξερει να ξεχωρισει γαιδαρο απο ρινοκερο) ζητα να αθωωθει η ομαδα μιας και δεν πεσανε RPG.

    Για να καταλαβουμε για τι CEO και τι ομαδα μιλαμε θα σου πω ενα απλο παραδειγμα που ειναι ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ:

    Το νουμερο ο Λυσσανδρου λοιπον ειναι Α’ Αντιπροεδρος και Δ.Σ.
    Η κυρια θελετε και γαλα ζαχαρη στο καφε? -Αρκαδη, ειναι Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια-Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις. Υπαγεται δηλαδη ως θεση, αρα και αναφερεται και εκτελει εντολες του CEO σωστα? Ολα ωραια λοιπον.

    Παμε στο ΓΕΛΟΙΟ του θεματος:

    Γινεται π.χ η Χ-Ψ-Ζ ΠΑΤΑΤΑ στην Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις τοσο χοντρη ωστε να χρειασθει να συνελθει το ΔΣ και να αποδοθουν ευθυνες η και παραιτησεις. Αρα καλει ο Λυσσανδρου την Αρκαδη να απολογηθει και μετα παει να παρουσιασει τη θεση του (και της εταιρειας) στο συμβουλιο ως Διευθυνων συμβουλος. Που αναφερεται ο Διευθυνων συμβουλος? Μα φυσικα στους μετοχους. Δηλαδη στην Αρκαδη!

    Αρα η Αρκαδη- ως μεγαλομετοχος- θα κρινει την Αρκαδη ως Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις! Στη μεση εχουμε και το νουμερο-Δ.Σ να κανει το διαιτητη. Για να μπορει να κοιταζεται στο καθρεπτη η Αρκαδη την ωρα που θα συνομιλει με τον εαυτο της, καποιος πρεπει να της τον κραταει, σωστα?

    Καταλαβαμε τωρα τι γινεται εκει μεσα ετσι?

  41. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @nnektarios

    Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι.

    Για το γήπεδο να ξέρεις το εξής : (6-1)*49=245m€ minimum και οι αποσβεσεις δικές του

    Οπου 6 τα ετήσια έσοδα, 1 σου λέω εγώ για να σου κανω τη χάρη χορηγίες maintenance costs κάτι ψηλά για την ερασιτεχνική ( μπορείς να βάλεις και νούμερο πολύ πιο μικρό εσύ αν θέλεις εγώ έβαλα τεράστιο), 49 τα χρόνια παραχώρησης. Και γήπεδο ξεχρεωτο από Day one. Τα είπε ο άλλος, ο οποίος κάνει business και μαγκιά του, αλλά να μη μας λέει στη μούρη ότι είμαστε και κορόιδα, και ότι τα χρήματα κουμπαρας και ότι θα περνουμε μετρίους παίκτες.

  42. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    @nnektarios

    Ο παοκ εχασε το πρωτάθλημα στο ρόλο που πετάχτηκε στον προπονητή του γαυρο και δεν έγινε το παιχνίδι, στην ήττα της τρίπολης και στην μη-νικη στο παιχνίδι με εμάς. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Συγγνώμη αλλά είναι απλή αριθμητική.

    Ο Ιβάν δεν έχασε τίποτα, ίσα ίσα που μπουκαρε μέσα μπας και το σώσει. Άσε που μας έκλεψε την κότα των – 3 τα ξημερώματα. Ο Ιβάν όχι μόνο δε ζημιωσε την ομάδα του το αντίθετο μάλιστα. Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές.

  43. Ο/Η Savvi λέει:

    @nnektarios

    Οι εταιρείες συστήνονται ανάλογα με το τι θέλεις να πετύχεις. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν διαφορετικές μορφές εταιρειών. Ένα πολύ ωραίο παράδειγμα σου έδωσε ο Snitch με το ξενοδοχείο που θέλει να κτίσει. Ας ξεχάσουμε τις εταιρείες και ας επικεντρωθούμε στην ουσία στο παραχωρητήριο. Για να λύσεις την απορία σου και για να καταλάβεις ότι δεν σε κοροϊδεύει κανένας θα πρέπει να καταλάβεις πως λειτουργεί η ανέγερση κτιρίων σε εγκαταστάσεις τρίτων.

    ποιος και με τι τρόπο;

    Εσύ σαν ερασιτεχνική δεν έχεις κεφάλαια για να υλοποιήσεις τέτοιου μεγέθους έργο. Έρχεται μια εταιρεία η Δικέφαλος ΑΕ και σου προτείνει: Μάγκα θα στο κτίσω εγώ με έξοδα δικά μου. Θες; Το μόνο πράγμα που θέλω είναι να μου δώσεις την εκμετάλλευση για 50 χρόνια(για να μπορέσω να βγάλω τα κεφάλαια που επένδυσα συν ένα κέρδος) και μετά είναι στην κατοχή σου να το παραχωρήσεις ξανά σε εμένα ή σε κάποια άλλη εταιρεία πχ ΑΕΚ ΠΑΕ. Συγνώμη αλλά πιο απλά δεν μπορώ να το γράψω.

  44. Ο/Η Αλεξης λέει:

    @ snitch
    Στην Αργεντινη τι ακριβως κανεις; Ειναι οι εκτασεις οντως τοσο φθηνες;

    Υγ. Για την μετα Τιγρη εποχη δεν προβλεπει κανεις να κατσει να ασχοληθει ο υιος του;

  45. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Αλέξης
    Εγω τίποτα απολύτως, πέραν της παρέας στη φιλη μου. Που κανει παρεα σε μένα.
    Μη ξεχνάς οτι εδω άρχισε το καλοκαίρι πριν κανα μηνα- ειναι ακριβώς ανάποδα οι εποχές στο νότιο ημισφαίριο.

    Το συγκεκριμένο το πέτυχε μέσω ενός contact δικού της επαγγελματικού και το πήρε τσάμπα κυριολεκτικά σε σχέση με τη κανονικη αξία του. Απλα έκατσε άλλωστε δεν υπαρχει οικονόμικο θεμα . Μονο το σπιτι, ενα παλιό μεγάλο αποικιοκρατικό που ειναι πραγματικά απίθανο – αν ειναι του γούστου του καθένα βεβαια. Ψηλοτάβανο, πέτρα ξύλο ολο, τεράστια δωμάτια. Ανακαινίστηκε ολα και εγινε εκπληκτικό. Ανετα καθωμαι μήνες.

    Η γη και τα σπιτια ειναι φθηνα σε σχέση με τα στάνταρ της Ευρώπης, για εμάς που εχουνε μάθει άλλες τιμές.

    Δε κανουμε τίποτα. Δεν έχουμε τηλεόραση δεν εχουνε ραδιόφωνο επίτηδες. Μόνο Ίντερνετ και μουσική απο ενα ηχείο φορητό που πήραμε χθες στο Halloween. Εχουμε ομως τη ησυχία μας, το απίστευτο φαγητο που ετοιμάζουν εδω και μια πολυ καλη κάβα που εχει και τα ανάλογα καπνά..

    ΥΓ Δε ξερω τι κανει ο Μελλιδανιδης. Πραγματικά δηλαδή σου μιλαω δε με απασχολεί κιόλας. Απο περίεργια πλεον ασχολουμαι οσο ασχολουμαι. Και επειδή
    καλως η κακως ο κύκλος μου και στο Λονδίνο καο στην Αθηνα ειναι με ανθρώπους που γνωρίζουν και δέκα πράγματα, ειτε απο θεςη ισχυος είτε επειδή ειναι αυτοι που ειναι απλα.
    γράφουμε λίγα για να μη νομίζουν ολοι οτι ειμαστε ίδιοι με αυτούς στην άγνοια τους. Ξέρεις, θεωρώ καλο να βάζεις το καθένα στη θεςη του που και που. Γαιτι ανάλογα βαζεις και τον εαυτό σου και εσυ. Γιατι αν ενα πράγμα υπαρχει σε τεράστιο βαθμό ειναι οτι ολοι ξαφνικά γίναμε ίσοι και όμοιοι. Εγω λοιπον ποτε δε θα γινω ίσος με ενα εξαίρετο μουσικό, ενα σπουδαίο χειρουργό η ενα καθηγητή πανεπιστημίου γιατι πολυ απλα δεν ειμαι. Ειμαι-θεωρούμαι τουλαχιςτον- καλός σε αλλα πράγματα. Πρακτικά κυριως.

    Οπως πολλες φορες λεω ΔΕ ΞΕΡΩ η ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ. Απο την άλλη δεν ειμαι ισα και όμοια με ανθρώπους που δε ξέρουν που παν τα τέσσερα αλλα έχουν άποψη. Γι αυτο άλλωστε δεν μιλάμε για νέο Έλληνες; Που γλύφουν εκει που φτύνουν και τούμπαλιν; Που κανουν κολοτπυμπες; Εχει και εδω μεςα τετοιους… αλλωστε παντα ενας χωρος ειναι μια μικρογραφία ρου κόσμου που ζεις. Η που ξαφνικά ειναι η επιτομή του δώσε θάρρος στο χωριάτη;

    Η ΑΕΚ οπως και η Ελλάδα προτίμησε να μας διώξει. Τα έχουμε πει αυτα. Κράτησε αυτούς που θέλει.
    Και δέκα βλάκες που φωνάζουν στα γήπεδα συνθήματα. Και λένε τραγουδάκια. Γιατι για μέχρι εκει ειναι.

    Sent from my iPhone.