Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ο λίγος αέρας δεν θεωρούμε οτι μπορεί να είναι τροχοπέδη για κάποιο καλό θέαμα. Απέναντι σε μια ομάδα, που δεν κλείνεται σαν φιλοσοφία παιχνιδιού, αλλά και δεν έχει λόγο να κλειστεί αφού δεν κυνηγάει τίποτα, ούτε για Ευρώπη ούτε και για σωτηρία. Η ΑΕΚ έχει και κάποιες επιστροφές που λύνουν τα χέρια του πρπονητή, οπότε αρκετά αισιόδοξα αντιμετώπιζα το παιχνίδι.

Η ομάδα μας κατέβηκε μάλλον με ένα 3-5-2 και με αρκετή διάθεση να παίξει μπάλα. Είχαμε τον Σβάρνα στα αριστερά και τον Μπακάκη δεξιά, στα στόπερ, και τις πτέρυγες τις είχαν αναλάβει οι Κλωναρίδης και Χούλτ. Δεν μπορώ να πω οτι με ενθουσίασε το θέαμα στο πρώτο μέρος, όμως το παιχνίδι ήταν πολύ καλό τακτικά. Και από τους δυό αντιπάλους. Οπότε είχαμε μια αναμέτρηση χωρίς πολλές φάσεις, όμως με την ΑΕΚ σε συντριπτική κατοχή της μπάλας, χωρίς να απειληθεί πίσω μεν, αλλά και χωρίς να μπορέσει να απειλήσει ιδιαίτερα. Πήρε άριστα στην εξουδετέρωση όποιας φιλοδοξίας είχε ο αντίπαλος μς άριστη αμυντική συνοχή, όμως πήρε κακό βαθμό στην επιθετική της επικινδυνότητα.

Είχαμε σε καλή μέρα τον Κρίστισιτς, τον Μπακασέτα και τον Χούλτ με τον Μπακάκη, αλλά σε μια αδύναμη την επίθεση μας. Όμως η προσπάθεια και η επιμονή των υπόλοιπων, όπως επίσης και η αφοσίωση στην τακτική, δικαιώθηκαν εκεί προς το τέλος του ημιχρόνιου, καθώς σε σέντρα του Μπακασέτα, ο Οικονόμου κατώρθωσε κι έδιωξε τα συννεφάκια που είχαν κάνει την εμφάνιση τους, και σκόραρε με μια ωραία κεφαλιά. Νομίζω άλλα θα λέγαμε αν δεν είχαμε προηγηθεί, αλλά όπως και να το κάνεις, υπήρχε ρυθμός και φυσικά κι ένας αντίπαλος αρκετά διαβασμένος και πολύ καλά στημένος στο γήπεδο, που πρόσεχε αρκετά τα νώτα του κι έψαχνε κάποια καλή αντεπίθεση.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε λοιπόν μεγαλύτερες προσδοκίες για βελτίωση επιθετικά κι άρα καλύτερο θέαμα. Το πολύ γρήγορο γκολ μας με αυτογκόλ όμως, ναι μεν κλείδωσε τη νίκη, όμως δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις για να καθίσει η ομάδα και να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Ταυτόχρονα έριξε στην μιζέρια τον αντίπαλο και τα πράματα φαίνονταν μάλλον απογοητευτικά για τους φιλάθλους και τους τηλεθεατές.

Πώς τα φέρνει όμως η μοίρα ! Δυό αναγκαστικές αλλαγές μας, φέρανε τα πάνω κάτω στο τελευταίο δεκάλεπτο, κι αφού η ομάδα είχε τρέξει αρκετά αφού όσοι μπήκαν θέλανε να δείξουν πράματα. Πράγματι και οι τρείς που μπήκαν – Μάνταλος, Αλμπάνης και Γκάλο – κάνανε την ομάδα πιο ορθολογική, πιο πλήρη και τα πάντα άλλαξαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου φτάσαμε σε σκορ συντριβής. 4-0 είναι κάτι που δεν το περίμενες στο ματς με βάση την εικόνα των δυό αντιπάλων.

Όμως αυτή ήταν η πραγματικότητα, κι αυτά είναι τα κέφια της μπάλας. Η ΑΕΚ πουθενά δεν αμφισβητήθηκε από την ομάδα του Δέλλα, αλλά δεν ήταν και ομάδα για τέτοια διαφορά σκορ. Που φυσικά δεν μας χάλασε αλλά θέλει σοβαρή διαχείριση αφού δεν θέλει και πολύ για πανηγύρια και τα γνωστά που θα γραφτούν. Εγώ για αυτό που είμαι χαρούμενος, είναι οτι η ομάδα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στην τακτική και φυσικά για την επιστροφή του Χούλτ, που είχε διάρκεια και φυσικά ήταν ο κορυφαίος σήμερα και με την βούλα. Χώρια που είναι κανονικός αριστερός. Συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά και στο τεχνικό επιτελείο, που κάνανε το καθήκον τους και στο τελευταίο δεκάλεπτο, μας θύμισαν μια ΑΕΚ ελαφρώς πιο παλιά.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Αρχικά, αδυνατώ να καταλάβω την ξεφτίλα του Α’ γύρου από αυτήν την ομάδα. Ίσως η χειρότερη παρουσία στο ΟΑΚΑ. Ούτε ένα σουτ. Το ότι δεν βάλαμε γκολ νωρίτερα, οφειλόταν στην τελευταία κακή πάσα, κυρίως από τον Χουλτ και ακολούθως από τον Κλωναρίδη. Φτάναμε για πλάκα στην περιοχή τους, αλλά εκεί δεν είχαμε καλές επιλογές.

    Υπήρχαν θετικά σημάδια χθες.

    1. Ένταση, φυσική κατάσταση. Φαίνεται ότι κάπως (τέτοια περίοδο δεν μπορεί περισσότερα) αποδίδει η μίνι προετοιμασία του Χιμένεθ.
    2. Κρίστιτσιτς. Μέχρι το 70 περίπου, ήταν πολύ καλός. Πήρε κεφαλιές (σημαντικό στο κέντρο), είχε τρεξίματα και κυρίως έπαιζε κάθετα! Όχι άλλο παράλληλα και πίσω. Η πρώτη του σκέψη είναι να δώσει την μπάλα κάθετα, αρκεί να υπάρχει επιλογή.
    3. Επιστροφή Χούλτ.
    4. Κλωναρίδης. Ίσως η καλύτερη θέση για αυτόν, μιας και βρίσκει χώρο και μέτρα για να εκμεταλλευτεί την ταχυδύναμη που διαθέτει.
    5. Μπογέ Β ημιχρόνου. Όχι μόνο για το θαυμάσιο γκολ, κυρίως γιατί πρώτη φορά δεν ταλαιπώρησε την μπάλα, κοίταξε συνεργασίες και έδειξε διάθεση.

    Αναμένουμε τη συνέχεια απέναντι σε μία καλύτερη ομάδα όπως είναι η Λαμία.

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον

    χαιρέτα τη την αλεξάνδρεια που χάνεις

    https://energypress.gr/news/egkrithike-apo-tin-komision-i-exagora-tis-aegean-marine-petroleum-apo-ti-mercuria-oristiki

  3. Ο/Η Perakas-21 λέει:

    @Koreas
    Αν κατάλαβα καλά, την έβγαλε πάλι ο Γατος;

  4. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάει τα Πάντα για να μείνει στην εξουσία μετά τις εκλογές δημοτικές και βουλευτικές. Μέχρι και ακροδεξιούς βάλανε στα ψηφοδέλτια τους..

  5. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Αεροδρόμιο του Παοκ έπρεπε να το πει, τι Μίκρας τώρα….