” Δεν προβλέπεται επίσκεψη σε συγγενή ή σε φίλο το Πάσχα “. Έτσι μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αυστηριοποιώντας την καραντίνα εν όψει του εορτασμού. Το είπε τυχαία; Όχι βέβαια. Έχει πληροφορηθεί τι γίνεται πλέον στους δρόμους – μόλις την Παρασκευή η τροχαία ανέφερε αύξηση της κίνησης κατά 18% -, φυσικά έχει μάθει τι γίνεται από τους πρόσκαιρους αθλητές στα πεζοδρόμια και στις αλάνες – για πλάκα οι δήμαρχοι Αλίμου και Φιλοθέης βγήκαν κι έκαναν σχετικές εκκλήσεις -, και φυσικά του έχουν πει για τα εκατομμύρια των μηνυμάτων που κατακλύζουν το 13033.
Κοντά στις ενημερώσεις του βέβαια, θα πρέπει να ξέρει πόσες ειδικές άδειες έχει χορηγήσει η πολιτική προστασία, η αστυνομία, οι κομματικές κλαδικές καθώς και οι υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι τους σε όσους θέλουν να εξυπηρετήσουν. Αν σε αυτά προσθέσουμε τους τύπους που δήθεν έχουν δουλειές στην επαρχία, ή σε αυτούς που λόγω έκτακτων ιατρικών υπηρεσιών θα τρυπώσουν σε κάποιο σπίτι για να τσιμπήσουν το αρνάκι, αρχίζεις και προσεγγίζεις την αλήθεια. Μια αλήθεια που φυσικά διογκώνεται από όλους εκείνους που ζουν σε χωριά χωρίς αστυνομία ή που φυσικά θα ψήσουν αρνιά με τους γείτονες είτε στους κήπους, είτε στις πυλωτές.
Μιλάνε λοιπόν οτι αυτή η εβδομάδα είναι η κορύφωση της πανδημίας, άσχετα βέβαια αν το μαθηματικό μοντέλο προσομοίωσης του πανεπιστημίου της Κρήτης, κατέδειξε την 6η Απριλίου ως την σχετική κορυφή της καμπύλης. Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μπορούν από το πόπολο ή τους ανυποψίαστους. Λίγο με απειλή, λίγο με πρόστιμο, λίγο με προπαγάνδα. Τι να πούν; Οτι ο τάδε βιομήχανος που θα έχει και δύο υπουργούς στο σπίτι του, έχει καλεσμένους κι άλλους εξήντα; Ή μήπως να πουν οτι επιτρέπεται η συνάθροιση σε ανοιχτό χώρο μέχρι τέσσερα άτομα; Τρελαθήκαμε τελείως; Εδώ τώρα θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος, να το χαλαρώσεις κι επισήμως;
Δεν πάει να λέει ο Τσιόδρας και τα νούμερα, οτι ο ιός πλέον έχει πέσει σε δείκτη μέτρησης R2 και μάλιστα οτι ο άλλος δείκτης, ο RO, είναι κάτω από ένα. Δεν πάει να βλέπεις οτι η καμπύλη πλέον έχει πάει σε κατωφέρεια βάσει νέων κρουσμάτων. Πρέπει να κρατηθεί η πειθαρχία. Δεν θέλει και πολύ ο Έλληνας να πιστέψει οτι όλοι έγιναν καλά, οτι ο ιός πέθανε – αν υπήρξε και ποτέ -, και μετά από τόση καραντίνα να πλακωνόντουσαν στα τσάμικα και στα φιλιά της λύτρωσης και της αγάπης. Χώρια βέβαια τα ετήσια μετρημένα εμφράγματα λόγω πασχαλινής μάσας.
Η κυβέρνηση κοιτάει να δει τα περιστατικά δεκαπέντε ημέρες μετά το Πάσχα. Εκεί θα πάει η καραντίνα κι όχι στις ημερομηνίες που έχουμε σήμερα. Θα δει το στατιστικό του Πάσχα εδώ και φυσικά θα λοξοκοιτάξει το πείραμα της Γιουχάν. Εκεί δηλαδή που ξανάρχισε η ζωή, αλλά τα νέα έρχονται συγκεχυμένα για την ανοσία. Αν εκεί εμφανιστεί δεύτερο κύμα ή εδώ έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, αυτό θα μας πετύχει σε καραντίνα, η οποία και θα συνεχιστεί και για τον Μάιο. Αλλιώς θα αρχίσει η χαλάρωση, που βέβαια θα είναι σταδιακή και θα αφορά τους νεότερους ηλικιακά.
Μια χαλάρωση που αφορά κυρίως την οικονομία. Τα λεφτά είναι μετρημένα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Μετά από αυτό, όλα θα είναι ανοιχτά. Υποχρεωτικά. Και τα μαγαζάκια, και οι χώροι εστίασης, και τα πλοία με τα αεροπλάνα. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Με κύριο βέβαια αποτέλεσμα την όποια παιδεία πρόλαβε και μεταδόθηκε στον κοσμάκη. Για μέτρα αυτοπροστασίας, αυτοσυγκράτησης και στοιχειώδους καθαριότητας. Διότι η πλάτυνση της καμπύλης μόνο εκεί αποσκοπούσε.
Αυτά για την προστασία του ΕΣΥ, είναι κολοκύθια με την ρίγανη. Ουδέποτε υπήρξε ΕΣΥ, κι ουδέποτε θα υπάρξει. Απλά πρόλαβαν και διπλασίασαν τις ΜΕΘ σε 900. Και φυσικά πρόλαβαν και εξομάλυναν την αγορά σε αντισηπτικά, σε οινοπνεύματα και μάσκες και γάντια. Που κάτι είναι κι αυτό βέβαια, κύρια για τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας. Για τον άλλο κόσμο, το χρήσιμο ήταν η εκπαίδευση στην καραντίνα και στο να είναι πιο αποξενωμένος σε σχέση με την αφέλεια πριν. Κι αυτό σημαντικό. Είτε για το δεύτερο κύμα του ιού το καλοκαίρι, είτε για το τρίτο το ερχόμενο φθινόπωρο.
Διότι αυτά θα πρέπει να τα περιμένεις. Δεύτερο κύμα με τον εσωτερικό τουρισμό ή με τον εξωτερικό, αφού θα διαφημιστεί η Ελλάδα σαν η χώρα που και έλαβε γρήγορα μέτρα ή που και, ξεφτύλισε τον ιό. Δεύτερο κύμα με τις πανελλήνιες εξετάσεις ή με την μαζικότητα της καλοκαιρινής διασκέδασης. Τρίτο κύμα με την εποχικότητα του κορωνοϊού, αν δεχτούμε την αβάσιμη επιστημονικά υπόθεση οτι αυτός αδρανοποιείται με τις θερμοκρασίες που πιάνει η χώρα το καλοκαίρι.
Κανένα φυσικά ΕΣΥ, δεν μπορεί να μείνει όρθιο στα περιστατικά που θα προκύψουν. Αλλά φυσικά και κανένα ΕΣΥ δεν μπορεί να υπάρχει – όποιο κι αν είναι αυτό – αν η οικονομία έχει διαλυθεί. Οπότε σταυρώνουμε τα χέρια και προχωράμε. Μέχρι το εμβόλιο ή έστω ένα στοιχειώδες φάρμακο που θα επιτρέπει να νοσείς αξιοπρεπώς στο σπίτι σου και μακριά από τα δημόσια νοσοκομεία. Το μόνο που σου μένει είναι μια ελεύθερη καραντίνα μετά μάσκας και μετά προσευχής. Μια απόκοσμη παρέα σε εξωτερικούς χώρους και είτε με πλαστικά πιάτα και ποτήρια διασκέδαση, είτε με σκεύη από το σπίτι σου. Και φυσικά με ένα αντισηπτικό στην κωλότσεπη. Ό,τι και να σου λένε οι υπουργοί και οι λοιμωξιολόγοι. Διότι όσα δεν ξέρουν τώρα για τον ιό, τόσα ακριβώς δεν θα ξέρουν και το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Γκε γκε;
Το γιατί μας ‘εκπαιδευουν’ στην αποξένωση δεν μπορώ να καταλάβω όλο αυτό το διάστημα. Που αποσκοπεί όλο αυτό? Έχω χάσει κάτι μάλλον ή μου έχει επηρεάσει την αντίληψη η καραντίνα. Μπορείς να μου το κάνεις λίγο πενηνταρακια? Τι θα κερδίσουν από αυτή την εκπαίδευση?
steven
μην πιστεύεις καμιά έρευνα, ούτε καμία πρόβλεψη. η δε καμπύλη της κανονικής κατανομής του πανεπιστημιού της κρήτης, και η αντίστοιχη του imperial (όπως κι σχεδόν όλων των ερευνών που είδαν το φως ) είναι οι ορισμοί της τσαπατσουλιάς. δεν έχουν καμία σχέση με επιστημονική έρευνα.
μέχρι τώρα έχουμε μόνο 2 δείγματα πιθανόν αξιόπιστα.
1. της ισλανδίας, όπου σε 1720 κρούσματα, είχαμε 8 θανάτους χωρίς να έχουν ανακοινώσει στοιχεία για επιπλοκές στους . (αυτό είναι κάτω από 5 τις χιλίοις).
2. το βαπόρι diamond prncesss με 712 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 12 θανάτους. στο βαπόρι βέβαια η κατανομή του πληθυσμού είναι ισχυρά πολωμένη προς τις μεγάλες ηλικίες λόγω συνταξιούχων κτλ
εικάζω ότι μιλάμε για πανδημία της πλάκας.
Προς JF : Δεν θα κερδίσουν αυτοί κάτι. Θεωρητικά η κοινωνία θα κερδίσει.
Υπάρχουν και χειρότερα από αυτά που ζούμε στην πολιτισμένη Δύση αλλά δεν αποκλείεται κάποιοι να τα ζηλεύουν:
Σάλος ξέσπασε πριν από µερικές µέρες, όταν οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ συνέλαβαν 13χρονη που βρισκόταν σε υποχρεωτική καραντίνα να προσπαθεί να αγοράσει φαγητό από ταχυφαγείο. Η 13χρονη είχε αφήσει το κινητό της στο σπίτι της προκειµένου να µη δώσει στόχο. Οι Αρχές, όµως, παρακολουθώντας το στίγµα να παραµένει για περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως στατικό, αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν τον ποµπό από το κινητό της µητέρας της… Η σκηνή της σύλληψής της καταγράφηκε από κάµερες της Αστυνοµίας και ανέβηκαν «προς γνώση και συµµόρφωση» στα κοινωνικά δίκτυα των Αρχών… Πηγή: ΕΘΝΟΣ.
Αν οι πολυεθνικές θέλουν να μεταφέρουν το κινέζικο μοντέλο προς Δυσμάς μια “εκπαίδευση” πρώτα σε κάποια από τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των χωρών της ‘Απω Ανατολής έχει κάποια λογική ή με έχει βαρέσει η σεξουαλική αυτοαπασχόληση; Επίσης δεν έχω καταλάβει που κολλάει ο Bill Gates σε αυτή την ιστορία. Τους τελευταίους μήνες πρέπει να έχει δώσει περισσότερες συνεντεύξεις απ’ όσες τον έχω δει όλα τα προηγούμενα χρόνια.Τον έπιασε και αυτόν ο πόνος όπως και τους εδώ κυβερνώντες για τα τιμημένα γηρατειά;
Σχεδόν οι μισοί θάνατοι -στην Ευρώπη,- συνέβησαν μέσα σε γηροκομεία.(ερευνα LSA)
Πιθανές αιτίες;
“Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι αδύνατη σε τέτοιους χώρους” (ως γνωστόν οι γέροι στους οικους ευγηρίας, επιδίδονται σε συμπόσια και παρτούζες) όπως και “είχε άγνοια το προσωπικό για τους κανόνες υγιεινής” (!!!)ως γνωστόν δεν υπάρχουν γιατροί,ούτε και εκπαιδευμένο προσπωικό. Οι μάσκες και τα γάντια γενικά δεν ήταν στην σφαίρα της γνωσης των υπαλλήλων.Αργότερα πληροφορήθηκαν ότι υπάρχουν)
Σε Ισπανία και Ιταλία έχουν ξεκινήσει οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές έρευνες για απόδοση ευθυνων προς τους ιδιοκτήτες και προισταμένους των-ιδιωτικών και δημοσίων- γηροκομείων περί “διευκόλυνσης διάδοσης του ιού” και “ανθρωποκτονίας”
(απαγόρευαν στο προσωπικό να κυκλοφορεί με μασκες και γάντια για να μη δημιουργουν πανικό στους γέροντες. Οταν όλη η Ευρώπη έψαχνε μάσκες να φορέσει,στα γηροκομεία απαγορευονταν για να μη ταραχθουν οι γέροι.
Μιλάμε ότι οι άνθρωποι θέλουν κρέμασμα. Κανονικά.
Πρώτη φορά ένα φιάσκο, προκαλεί τόσο μεγάλες αναταράξεις σε τόσο μεγάλη κλίμακα.
Κατά μία έννοια, ο δρόμος της ψηφιακής εποχής οδηγεί ξανά στα σπήλαια.
Με συγκίνησες να ξέρεις. Βρέθηκε κυβέρνηση που να μας νοιάζεται? Πέρα απτή πλάκα πάντως, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί παντα αναφέρονται στα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν. Και εννοείται πως το είχες γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση σου και μας είχες δώσει μια ιδέα.
Δήλωση Συψα για καλοκαίρι: ‘Διακοπές το καλοκαίρι θα πάμε, αλλά με κανόνες. Μπάνιο στη θάλασσα θα κάνουμε, αλλά με κανόνες. Δεν θα έχουμε οργανωμένες παραλίες, που θα είναι χιλιάδες κόσμος μέσα, θα είναι πολύ λιγότεροι. Και επίσης θα κρατάμε τις αποστάσεις από τους γύρω μας. Από εδώ και πέρα, θα ζούμε με κανόνες». ‘
Η τελευταία πρόταση σε επιβεβαίωσε.
Είναι μεγάλο το μπέρδεμα.Παίζει η αγωνία, ο φόβος, η καχυποψία, η αμφιβολία, Η έλλειψη γνώσης, η συνομοσιολογια, και φυσικά η απειθαρχεία και η επαναστατικότητα του Έλληνα. Όλα αυτά σε έναν κουβά, ένας αχταρμάς και άντε να διαλέξεις την σωστή κουρτίνα….Η υπερβολή πάντα κρατάει λίγο,γι αυτό και ακούγονται όλο και περισσότερες διαφωνίες με όσα όλα μεταδίδουν τα κανάλια. Δεν γίνεται ο μόνος ειδικός να είναι ο κ.Τσιοδρας και όλοι οι άλλοι εντός κι εκτός χώρας να μειονεκτουν σε γνώσεις κι εμπειρία. Και άντε τέλος Μαΐου να επανέλθει η κανονικότητα,λέμε τώρα, με τι θα πληρώνει ο Έλληνας , με βότσαλα? Ότι χρήμα υπάρχει το μαζεύουν τα σούπερ μάρκετ,δεν κυκλοφορεί το ευρώ,το 80% εκεί σταματάει.Όσο για τον τουρισμό,περιμένω καποια στοιχεία ακόμα και θα τα πούμε,ειδικά γι αυτό,σε λίγες μερες. Α, μην το ξεχασω, πρωταθλητης ο γαυρος με ΑΠΟΦΑΣΗ. Οπως ελεγαν και στην βουλη,πώς η γνωμοδότηση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική. Άμα το χεις…..
Χριστός Ανέστη σε όλους σας και όσους αγαπάτε. Συμφωνώ απόλυτα στα πάντα που αναφέρετε για το γιουνάν μπεηλίκ και ότι τα παλούκια είναι ΜΠΡΟΣΤΑ. Πλην των οικονομικών και γεωπολιτικών, ναι ΚΑΙ τα υγειονομικά, διότι με την καραντίνα έχουν νοσήσει ελαχιστοι και όταν ξαναβγούν και αρχίσουν να τρίβονται μεταξύ τους σε καπηλειά, κωλάδικα, τσιπουράδικα, μπουζουκτσήδικα, μετρό, χώρους εργασίας, μπητσόμπαρα κλπ κλπ δε θα υπάρχει ούτε υποτυπώδης ανοσία αγέλης, έστω και σε υποσύνολα του γενικού πληθυσμού!
Πέρασα κόβιντ με μεσαία προς βαριά συμπτώματα: 10 μέρες σερί πυρετός, γαστρεντερολογικά με έκανε πουτάνα, ακόμα δεν έχω κανονική λειτουργία μετά από 5 εβδομάδες, κλπ κλπ. Δεν είναι για πλάκα τούτο, είναι άγνωστος εντελώς και δεν υπάρχει πρωτόκολλο αντιμετώπισης του. Πάντως στο σώμα μου έκανε πρωτόγνωρα πράγματα. Οπότε δεν συμφωνώ ακριβώς με τη σύγκριση με γρίπες κλπ κλπ Ο ιός της γρίπης μεταλάσσεται και όντως θερίζει παραπάνω κόσμο παγκοσμίως. Αλλά είναι γενικά γνώριμος και το θέμα είναι να προλαμβάνουμε τις μεταλλάξεις του με τον εμβολιασμό παρακαλώντας μην κάνει όσο είμαστε σε αυτό το πλανήτη drift σε κάτι τύπου ισπανικής γρίπης και μας πάει άκλαυτους. Αλλά τουλαχιστον ξέρουμε τι να περιμένουμε. Το κόβιντ είναι ακόμα άγνωστο μέγεθος. Φυσικότατα πάνω στο άγνωστο και το φόβο γίνεται σπέκουλα (DTI κάτω από $18/β λχ) και οι φαρμακευτικές βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρόν μετά τα φάρμακα για τη φαλάκρα και τα προβλήματα στύσης (άκουσα ότι πάνω από 2/3 από τις μεγάλες έχουν κλείσει τα ερευνητικά τους τμήματα και πια πουλάν μόνο αυτά, αλλά ο Στηβ μπορεί να με διορθωσει σε αυτό, εγώ είμαι ένας απλός μηχανικός).
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DdwSI2hAw86w&ved=2ahUKEwiPoa2NrPfoAhUNxMQBHSuPAKUQwqsBMAB6BAgJEAQ&usg=AOvVaw0ymFL3RIK4xv08KqYvIMT8