ΠΑΜΕ “ΧΑΜ”ΕΝΟΙ

Δεν είναι η Τιεν Αν Μεν. Είναι η πλατεία Συντάγματος. Τέτοια ακρίβεια θα την ζήλευε και ο Μαο.

Τακτοποιήθηκαν σα στρατιωτάκια. Τέτοια τάξη και πειθαρχία ούτε στα ΛΟΚ δεν συναντάς. Κάποια στιγμή νόμιζα ότι έβλεπα Κινέζικο τσίρκο. Θέση και φύση  κατά της -όποιας- στράτευσης και ευθυγράμισης,-άλλωστε ειναι γνωστό ότι ο Στάλιν απεχθάνοταν τον στρατό και το χακί- αποφάσησαν να εκδράμουν στο Σύνταγμα αλλά αίφνης,εκεί που ανακατώθηκαν μεταξύ τους,υπήρξε αναστάτωση και στην προσπάθειά τους να κρατήσουν αποστάσεις, δημιουργήθηκαν ευθείες σειρές και απόλυτα συμμετρικά σχήματα. Είναι σαν να ανακατεύεις τυχαία μια τράπουλα,να την πετάς στον αέρα και τα χαρτιά να πέφτουν με αριθμητική σειρά στο πάτωμα. Και μάλιστα όρθια.

Μοναδική ευκαιρία-που θα την ξαναβρεί- να “γεμίσει” την πλατεία Συντάγματος το ΠΑΜΕ με το “τρικ” της απόστασης. Ο Κουτσούμπας έκανε την προσευχή του και -αντί για να χορτάσει το πλήθος με πεντε αρτους και δύο ψάρια όπως ο Χριστός- εκείνος “γέμισε” την κεντρική πλατεία εν απουσία όλων των υπολοίπων. Αν τους μοίρασε και από ένα χαμπουργκερ μετά το επιτυχημένο “ΧΑΜ” που έστησαν,δεν το ξέρω.

Αυτό είναι το αρκτικόλεξο. Οι έλληνες ως γνωστόν αγαπάνε τα αρχικά. ΤΣΜΕΔΕ, ΟΤΟΕ, ΣΤΑΣΥ,ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΟΔΥ, ΕΕΟΔΕΑΠ, κλπ. Μπορεί οι  περισσότερες υπηρεσίες να μην λειτουργούν,αλλά έχουν “όνομα”. “ΧΑΜ” λοιπόν ονόμασαν το γελοίο τρύπτυχο προστασίας από τον “αόρατο” εχθρό. Χερια-Απόσταση-Μαλακία. Ακου “ΧΑΜ”. “χοιρομέρι” δηλαδή. Πάλι “PIG” ρε πούστη μου.

Σταδιακή η αποκλιμάκωση-παγκοσμίως- μονο και μονο για “ξεκάρφωμα” αφού φυσικά δεν μιλάμε για κανέναν εχθρό. Ο μονος εχθρός είναι η άγνοια των μαζών και άρα και ο φοβος αυτή που επιφέρει. Σε 2 μηνες από τώρα θα έχουμε συναυλίες και παρτούζες. Τα εργασιακά “ξηλωματα” που θα έχει επιφέρει ο “αόρατος εχθρός” θα είναι όμως μονιμα. (Φυσικά-προσωπικά μιλώντας-δεν έχω κανένα πρόβλημα με την “λιγότερη εργασία” αφού  πιστεύω ότι κανονικά οι άνθρωποι θα έπρεπε να κάνουν πλήρη και απολυτως διαδεδομενη χρηση της τεχνολογιας και της τεχνογνωσιας που διαθετουν ,προκειμενου  αυτες να “εργάζονται” για αυτόν και εκεινοι να “δουλευουν”, δηλαδη να ταλαιπωρούνται  οσο λιγοτερο γινεται και να αποκτούν όσο γίνεται,χρονο…ελευθερο χρονο. Το μεγάλο αυτό δώρο  ώστε να απολαμβάνουν  αυτά που τους αρέσουν. Αλλά αυτά,μάλλον σε έναν “άλλο κόσμο”.)

Τέτοια αστραπιαία υιοθέτηση μέτρων-γυρνώντας στο ορθιο “συνέδριο” του ΠΑΜΕ στην πλατεία- των καπιταλιστικών κυβερνήσεων,δεν θα μπορούσε να έχει άλλος χώρος. Μετά τον στρατό,το ΠΑΜΕ είναι ο πιο οργανωμένος χώρος. Το ομολογώ.

Καλό θα είναι να το πάνε και πιο πέρα. Ερχεται και Ολυμπιάδα-όποτε γίνει. Δεν ξέρω αν το άθλημα της συγχρονισμένης κίνησης  επί ξηράς θα υπάρξει ποτέ σαν άθλημα-θα έχετε δει εικόνες από απίστευτους συγχρονισμούς εκατοντάδων η και χιλιάδων υπηκόων -που αλλου- σε Κινα και Β. Κορέα,αλλά η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι Ολυμπιακό άθλημα. Προκάνουν να εκπαιδευτούν.Το βάθρο είναι πιθανό. Για καταδύσεις δεν ξέρω. Καθ’ότι εκεί πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία και ατομική προπόνηση. Χλωμό το βλέπω.

Χέρια εργατικά χρειαζόμαστε λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν και οι αγρότες φοβούνται μη και σαπίσουν τα φρούτα στα δέντρα και τα κηπευτικά μαραθούν. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Φαντάζεσαι μια συγχρονισμένη καλολαδωμένη ανθρωπινη “μηχανή”  εκατοντάδων ανθρωπων; Ποιες θεριζοαλωνιστικές και ποιες μηχανές μαζικής συλλογής; θα καθαρίζουν ίσα με 100 στρέματα τη μέρα για πλάκα. Και θα πέσει και καλό μεροκάματο. Γιατί το κόμμα τι να δώσει κι αυτό..τί να πρωτοκάμει;

Αντε παιδιά.  Βουρ. Κοντά στον εργάτη.Κοντά στη λαϊκή οικογένεια. Κοντά στους προλετάριους. Τι κάνετε στο κέντρο της Αθήνας μεσα στις  ζέστες και φτιάχνετε “αγρογλυφικά” μπροστά στους τσολιάδες; Βουρ για τα χωράφια. Και ειδικά οι διοργανωτές.

Υ.Γ το-προσωρινό φυσικά- “ΧΑΜ” θα δημιουργήσει ορισμένες πρακτικές δυσκολίες. Μέχρι να αποκλιμακωθούν τα μέτρα εντελώς,θα έχουμε μερικά θέματα: Πως θα βάζεις λάδι στη πλάτη της τουρίστριας; Με καλάμι και στην άκρη δεμένο ένα στουπί βουτηγμένο στο coppertone;

Είναι τα πεζοδρόμια της Αθήνας 2-3 μέτρα πλάτος όλα; Οχι. Δεδομένου ότι χρειαζόμαστε 2 μετρα απόσταση έκαστος,τι θα γινεται όταν συναντιούνται τουλάχιστον δυό; Θα κατεβαίνει κάποιος στην άσφαλτο; Και αν γίνει πίτα από κανένα λεωφορείο, ποιος θα δικαιωθεί; Οι συγγενείς του “πατημένου” πολίτη, ο πολίτης που κατάφερε και ισορροπήσει πάνω στο πεζοδρόμιο ή ο οδηγός του λεωφορείου; Είναι ζητήματα σοβαρά αυτά. Χρήζουν επίλυσης.

Επίσης, τί θα γίνει με τους άνω των 70 που θα κινδυνεύουν στη θάλασσα και θα φωνάζουν “βοήθεια” στις παραλίες; Θα τρέχουμε για βοήθεια,ή θα ανοίγουμε την ένταση από τα ηχεία για να μην ακούγονται οι φωνές του,σύμφωνα και με τις οδηγίες που θα εκδωθούν σύντομα από το υπουργείο εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων; Δεδομένου πως τρεις συντάξεις ισούται με το κόστος μίας κλίνης ΜΕΘ,είναι  μεγάλος ο πειρασμός. Και δεδομένου πως με 100  “χαμένες”  συντάξεις το περιθώριο για μια καλή “μπάζα”είναι μεγάλο, ο πειρασμός είναι ακόμα μεγαλύτερος. (το ότι οι κυβερνώντες παγκοσμίως και δη οι υπουργοί συνταξιοδότησεων θλίβονται για τους καθημερινούς χαμούς “συνανθρώπων” μας, αυτό με ξεπερνά)

Ακόμα ένα πρόβλημα: Οσα ζευγάρια αποφασήσουν να κάνουν παραδοσιακή βόλτα με κάρο,πως θα κρατούν απόσταση 1,5 μέτρα,δεδομένου πως οι σούστες υπολοίπονται διαστάσεων; Θα καβαλάει ένας εκ των δύο πάνω στο άλογο; Και ποιος εκ των δύο θα το “κόβει” με τα πόδια; Η γυναίκα; Σαν τις Μανιάτισσες,μπρος με τα πόδια αυτή,καβάλα πίσω αυτός; Φαλοκρατικό. Αυτός; Υπερφεμινιστικό. Αρα  μάλλον θα την πληρώσει ο καροτσέρης.

Ακόμα ένα: Εφόσον η πελατεία θα μειωθεί κατά 60% αλλά απ’την άλλη και τα τραπεζοκαθίσματα θα υποστούν ανάλογη μείωση μετά και τα νέα μέτρα,άρα θα έχομεν και πάλι πληρότητα 100%. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά είναι: Μια οικογένεια με τρία παιδιά και άνω,πως θα κάθεται στην ταβέρνα,αφού το μάξιμουμ θα υπάρχουν 4 καρέκλες ανά τραπέζι; Θα κάθονται άλλοι σε ένα τραπέζι και άλλοι σε άλλο; Και αν είναι μακρυά, θα παραγγέλνουν μέσω skype; Θα καθιερωθεί η τηλεπαραγγελία και κατόπιν η  τηλε-φαγία; Και άντε και μια μεγάλη παρέα “σκορπάει” σε δύο-τρία τραπέζια,δω και κει. Στο τέλος, όταν θα τσακώνονται ποιος θα πληρώσει, ο σερβιτόρος τί θα κάνει; Ούτε ψύλος στον κόρφο του.

Επίσης: Τα μωρά στην αγκαλιά,θα λογίζονται ως 5ο πρόσωπο; Και μέχρι πόσα κιλά; Αν πάλι η σύζυγος είναι έγκυος,θα λογίζεται ως μονάδα ή ως δύο άτομα σε ένα; Μήπως το περιοριστικό αυτό μέτρο,αντίκειται στην πολιτική της κυβέρνησης για στήριξη στην οικογένεια; Αξίζει τον κόπο να πάρεις 2 χιλιάρικα για μια γέννα και κατόπιν να τα πληρώσεις διπλά και τρίδιπλα σε πρόστιμα; Δεν ξέρω. Αυτά είναι σοβαρά ζητήματα που πρέπει οι αξιωματούχοι και οι ειδικοί να πέσουν με τα μούτρα ώστε να λυθούν.

Επίσης: Οι Μουσουλμάνες είναι υποχρεωμένες να φορούν την “άσπρη μπούργκα”; Και αν ναι, από μέσα ή απ’έξω από την μαύρη; Μήπως  ενσκύψουν διπλωματικά προβλήματα.

Και τέλος-είναι λίγο νωρίς-αλλά σίγουρα θα απασχολεί το επιτελείο της επιτελικής κυβέρνησης,- τί θα γίνει με τις απόκριες. Θα φοράμε μάσκα στη μάσκα; Θα αίρεται η υποχρεωση να τις φοράμε  τις “covid” για να βάλουμε τη μουτσούνα της αποκριάς; Γιατί από μέσα δεν γίνεται. Απ έξω πάλι δεν “λέει”. Πρόβλημα και αυτό. Ισως η καλύτερη λύση θα ήταν να θεωρηθούν οι λευκες αυτές υποχρεωτικές  καπότες μούρης  ως “μάσκες” παντός καιρού και δια πάσαν χρήσην και πάσαν μαλακία.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to ΠΑΜΕ “ΧΑΜ”ΕΝΟΙ

  1. Ο/Η koreas λέει:

    το κκε με την συγκέντρωση αυτή τι απέδειξε; ποιοί ήταν οι στόχοι τους, τα κίνητρα τους; ότι είναι στο πλευρό του εργάτη; ότι σέβονται τους νόμους του κράτους; άραγε η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση μπροστά στο κοινοβούλιο εν μέσω κορωνιού τι συμβολίζει; που διαφέρουν από την εκδήλωση της πρωτοψάλτη την οποία περνούσαν γενιές δεκατέσσερις;

    η εικόνα του ΚΚΕ είναι και η εικόνα της χώρας. μια εικόνα που στηρίζεται στην προπαγάνδα των ΜΜΕ και στη λογική του στρουθοκαμήλου.

    ένα μάτσο χασομέρηδες, τεμπέληδες, αμόρφωτοι, μισθοσυντήρητοι, επιδοτούμενοι από το κόμμα, στενόμυαλοι πλήρως ενταγμένο σε μια χώρα μπάχαλο, το οποίο όχι μόνο δεν παράγει πολιτική (εδώ και πάρα πολλά χρόνια), αλλά καταστρέφει και κόσμο, τον επικαλούμενο και κοσμάκη, μπας και τον φέρει στις τάξεις του.

    το μoναδικό κόμμα το οποίο κατέχει τη “μοναδική αλήθεια” την οποία βέβαια δεν την μοιράζεται και την κρατά για τον εαυτό του σε μια χώρα χωρίς υποδομές, χωρίς πρόγραμμα για την όποια “πανδημία”, να παρακαλάει να βρεθεί φάρμακο και εμβόλιο μέχρι Οκτώβριο για να μην έχουμε εκατόμβες νεκρών και lock-down. μια χώρα τελείως γελοία που συζητάει να πάει σε εκλογές, ενώ είμαστε στη μέση καταστροφής και ενώ η μεγαλύτερη οικονομική και υγειονομική λαίλαπα έρχεται.

    η χώρα ετοιμάζεται να βιώσει άλλη μία οικονομική αφαίμαξη. ποιά η θέση των συγκεντρωμένων για αυτό; άκουσες να πουν κάτι;. μήπως τελικά θέλουν να αυξηθεί η ανεργία, μήπως τελικά χαίρονται με το να κλείσουν καταστήματα μπας και πάρουν κανένα καινούριο ψηφοφόρο;

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Οχι φυσικά. Τι να τους κάνουν τους νεους ψηφοφόρους; Αρκούνται με τα “αποφάγια” του δικομματισμού,εις τον τον οποίο οφειλουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

  3. Ο/Η koreas λέει:

    πανιώνιος δηλαδή, και πανιώνιος με διοίκηση κιντή, ή δάρα, ή σταματελάτου ή…

    κι εκεί γιατί πήγαν; για να δείξουν ότι έχουν σφρίγος; ότι έχουν οργάνωση; ή μήπως γιατί σέβονται το κοινοβούλιο; και γιατί κρατούσαν σημαίες του πάμε κι όχι το σφυροδρέπανο;

  4. Ο/Η koreas λέει:

    καμιά καλή γκόμενα είχε στη συγκέντρωση;

  5. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    ΚΚΕ,όπως λέμε πολυεργαλείο, multimixer…. κάπως ετσι.
    Είναι κάτι σαν το Skip,που το εμπιστεύονται οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων.Κάτι ανάλογο συμβαίνει όταν στριμώχνονται οι μεγάλοι της βουλης,αναλαμβάνει το ΚΟΜΜΑ να βοηθήσει στο καθάρισμα δύσκολων λεκεδων.Το κακό είναι πως στιγματίζουν και λεκειαζουν τις προσπάθειες κάποιων ανθρώπων που από την αρχή του 1900,αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον.Όπως υπήρχαν βέβαια και “οι αντίπαλοι τους”, με τους οποίους με την πάροδο των ετων συναθροιζοντουσαν,ήσαν στα ίδια καφενεία και συγγενευαν.Κάποιοι είπαμε,όχι όλοι,ας τους θεωρήσουμε λογικούς. Ποια η χρησιμότητα του ΚΚΕ σημερα ? Το είπαμε παραπάνω…..

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Πήγαν για τους λόγους που ανέφερες. Το “ΚΚΕ”-και κυρίως το ΠΑΜΕ,είναι σαν την σιλικόνη. Γεμίζει τα κενά και σφραγίζει τις τρύπες στην παράγκα του δικομματισμού.