Haberλερ

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

23 Responses to Haberλερ

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημερα Χρηστο,Κοντοχωριανε.
    Συγνωμη που σε προκαλουν οι Τουρκοι?
    Εχεις ανακυρηξει ΑΟΖ?
    Τα χωρικα σου υδατα ειναι στα 6ΝΜ?
    Εχεις εξασκησει το δικαιωμα σου για τα 12 ΝΜ?
    Οι φιλοι μας οι Τουρκοι κινουνται στα ορια της ΑΟΖ Ελλαδας Αιγυπτου.Κινουνται στα ορια των 12 ΝΜ.Υφαλοκριπιδα δεν μας “πειραζουν” διοτι δεν κανουν ερευνες επι του βυθου.
    Μας προκαλουν χωρις να μπορουμε να κανουμε κατι γιατι θα θεωρηθει “επιθετικη” ενεργεια απο πλευρα μας.
    Οποτε καλα τα τριημερα….

  2. Ο/Η koreas λέει:

    @haberλερ

    Ψάχνω ιδέες για το όνομα της πιο αγαπημένης γενιάς της Ελλάδας. Αυτούς που γιόρτασαν την δεκαετία του 80 στα μπουζούκια, του 90 στα κωλομπαρα, του 2000 στις τράπεζες με τα εφάπαξ και κληρονόμησαν (edit κληροδότησαν) τα χρέη τους στα παιδιά και στα εγγόνια.

    α.ρεμπεσκέδες

    b. ΕΣΠΑ

    γ.

  3. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

    Π Α Σ Ο Κ

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς ΑΕΚ LFC : Εμένα προσωπικά πουθενά. Εχω πει άλλωστε -σε ανύποπτο χρόνο,πρωτου “αγριέψει” ο Ταγιπ- ότι συμφωνώ με την συνεκμετάλευση.
    Αλλωστε δεν είμαι τόσο αφελής-γιατί περί τέτοιας πρόκειται- ωστε να πιστευω πως “παραβιάζεται” κάποια “κυριαρχία” αφού τέτοια (κυριαρχία) ένα κράτος-δορυφόρος (για να μη πω προτεκτοράτο) που είναι υπο την “προστασία” και υπόλογος σε παραδοσιακές “μεγάλες δυνάμεις” ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ να έχει.

    Δεν θα απωλέσει κάποια “ανεξαρτησία” τώρα η Ελλάδα,ως κράτος. Δεν έχει κάποια τέτοια. Πολλά χρόνια τώρα. Πάρα πολλά. Πρόκειται απλά για μια φενάκη.Ενα όνειρο. Μια φαντασία. Μια “πατροπαράδοτη φαντασιοπληξία” αν θες.
    Κάτι σαν το Κυριακάτικο τραπέζι.
    Οι παρελάσεις,τα σημαιάκια, οι σουλάτσες των Προέδρων Δημοκρατίας σε ακριτικά νησιά, οι βαρυγδουπες δηλωσεις αιρετών αρχόντων κάθε 25 Μαρτιου και 28 Οκτωβρίου,περιτριγυρισμένοι από χορτάτους χρυσοποίκιλτους Δεσπότες της εκκλησίας…όλα αυτά,είναι απλά ένα θέατρο. Ενα χρήσιμο ισως θέατρο. Ενα απαράιτητο θεατρο. Οπως απαραιτητα είναι τα παραμύθια στα παιδιά,αφού θα ήταν πολύ “αγριο” να τα εισάγουμε στον άθλιο πραγματικό κόσμο που τα περιμένει,από τις τρυφερές ηλικίες.

    Οπότε,προσωπικό θέμα δεν έχω. Απλώς με σκωπτικό τρόπο-προσπαθώ να- δείχνω την πρεμούρα των ηθοποιών που γνωρίζουν καλά πίσω απ την γκουίντα αλλά παρόλα αυτά “ξιφουλκούν” και διατρανώνουν (με το στόμα πάντα και άκοπα) πομπώδης εκφράσεις και με μεγαλόσχημα λόγια γεμίζουν τα κενά μιας χωρας η οποία κατα βάση είναι έρμαιο ορέξεων τρίτων οι οποίοι άλλοτε με καρότο άλλοτε με μαστίγιο,αλλά πάντα καταλυτικά, αποφασιζουν για την τύχη της,από τοτε που “γεννηθηκε” ως κράτος.Δηλαδη 200 χρόνια τώρα.

    Αυτο που θα όφειλαν μινιμουμ-και αυτό είναι το μονο το οποίο ψέγω τους “άρχοντες” ειναι ότι δεν πάιζουν καθόλου έξυπνα.Δεν παίζουν σκάκι δηλαδή. Δεν παζαρευουν τίποτα. Δεν φέρνουν αυτα που θα μπορούσαν στη χώρα ως εστω και κατ επίφαση διαπραγματευόμενοι -για το οτιδήποτε. Το οτι παρουσιάζονται πάντοτε προθυμοι για όλα ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ,αυτό προκαλέι θυμηδία και απέχθεια,ακόμα και ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ. Πανε σε συμβούλια και στρογγυλά τραπέζια με τα παντελόνια κάτω εξ αρχής. Υπογράφουν ΕΝ ΛΕΥΚΩ τα πάντα.
    Εκπλήσουν ακομα και τους πιο σκληρούς “Σόιμπλε” με την εθελοδουλεία τους. Γι αυτο και ειναι απεχθείς ακομα και σε αυτους τους οποίους υπηρετούν αφού λογικά σκεπτόμενοι αναρωτούνται: “μα ποσο χρήσιμοι μπορούν να μας φανούν άνθρωποι οι οποίοι ερχονται τρέχοντας με τα παντελονια κατω και με τα στυλο στα χέρια έτοιμοι να υπογραψουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ εναντιον της πατρίδας τους”;
    Γι αυτό και ΚΑΝΕΝΑΣ από δαυτους, δεν έχει μια -πραγματικά υψηλή- Ευρωπαική θέση ως αναγνώρηση των “υπηρεσιών”. Κανενας τους δεν θα γίνει “Μπαρόζο”, ή . “Γιούνκερ” ” Λαγκάρντ” ή Ντράγκι” ;ή “Γκεοργκίεβα”΄η “Τουσκ”.
    Ξέρεις γιατί; Γιατί είναι παραδόπιστοι. Γιατί κάποιος που “γαμάει το σπίτι του” μπορεί κάλιστα να γαμίσει και το σπίτι των άλλων. Εϊναι απλά εθελόδουλοι ηλίθιοι που υποθηκευουν το κρατος που τους ψηφιζει,μονο και μονο για να εξασφαλίσουν
    στην φαμέλια τους την οικονομική εξασφάλιση και το νομικό ακαταδίωκτο. Εϊναι σαν να τρως στην τραπεζαρία σου και κατόπιν να ανεβάινεις στο τραπέζι και να χέζεις.
    Τέτοιους ανθρώπους,δεν τους θέλει κανείς. Ουτε καν τα “τέρατα” σαν τον Σόιμπλε. Φαντάσου!

    Αν ο πολιτης, ο κοσμος,το πόπολε ντε, ηταν πραγματικά ώριμο,θα έπρεπε να είναι και έτοιμο να ακούσει πραγματικές επίσημες ανακοινώσει από τα επίσημα χείλη που κάθε 4 χρόνια ψηφίζει,αντι για να του χαιδευει τα αυτιά Να ακούει φόρα παρτίδα: “Η θα πάμε με τον ισχυρό όπου ανήκουμε, ή θα πάμε κόντρα και θα μας πάρει ο διάολος. Δεν υφίστανται ελευθερίες και ανεξαρτησίες και κουραφέξαλα φίλε μου και αγαπητε ψηφοφόρε. Υπαρχει μονο ο νομος της ζούγκλας,ο οποίος απλά στη σημερινή εποχή φορά γραβάτες και ταγεράκια. Θελεις να κουτσοβολευτείς έτσι μπας και την σκαπουλάρουμε όλοι μαζί, ή είσαι έτοιμος να έχεις την τύχη των Μηλίων έναντι των Αθηνών; Αν ναι,τότε πες ΕΣΥ το μεγάλο όχι”.

    Ιδού η Ροδος ιδού και το Καστελόριζο

  5. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Οπως καταλαβαινεις και το δικο μου σχολιο ειναι σκοπτικο-ειρωνικο για ολους τους μεγαλομπατριωτες…..

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ασφαλώς ναι.
    Ηθελα-για ακομα μια φορά,-να γραψω μερικά πράγματα παραπάνω.

  7. Ο/Η koreas λέει:

    @κώστας

    ΤΕΛΕΙΟ…..ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τρεις τελείες τοποθετημένες σωστά, μιλάμε για το γνήσιο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    @πίσσα και πούπουλα
    η απάντηση σου στον AEKLFC κορυφαίο…..

    απλά νομίζω ότι ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τι κάνει και τι ψηφίζει. ο έλληνας είναι πάντα στην πλευρά του ισχυρού, κάποιοι παλληκαρισμοί είναι για ξεκάρφωμα, να ρίξουμε καμιά γκόμενα, να μας το’ χει κανένα στραβάδι. σαν τον εγγυητή καλή ώρα. για του λόγου το αληθές, πόσα χρόνια έχει να τον αποκαλέσει κάποιος τίγρη;

  8. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Προτεκτοράτο μη ντρέπεσαι να το πεις.Εκ της ίδρυσης.Με ήρωες Σουλιώτες,Μαυρομιχάληδες,Μιαούληδες κλπ.Αγωνιστές της τσέπης τους,αιώνιοι τοποτηρητες χωροφυλάκοι σ’όλα τα σπουδαια γεγονότα της ιστορίας του 1ου βαλκανικού προτεκτοράτου!Φακιν εθνικό ποιητή που δεν ήξερε γρι ελληνικά!

  9. Ο/Η koreas λέει:

    οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση τι έγιναν;……η κυρία γιάννα δεν είναι υπέρκομψη πλέον;

  10. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς koreas: Που να είναι; Δίνει συνεντευξεις δω και κει. Πρόσφατα στο “Marie Claire”
    Η Μπουμπουλίνα θα ήταν περίφανη.
    “Το 2021 γιορτάζουμε τα εθνικά μας γεννέθλια…” ξαναείπε στην συνεντευξη.
    Δεν ξέρω αν το πιάνουμε : “γεννέθλια” “εθνικά”
    Οταν το πρωτοείπε αυτό ο Σκάι σε εκεινο το ντοκυμαντέρ που είχε στησει πριν μερικά χρόνια-αν θυμάσαι (με την ευγενική χορηγία αρκετών από “ΕΛΙΑΜΕΠ” κλπ που λεγόταν: “Η γεννηση ενός Εθνους”. Αναφερόταν στα γεγονοτα του 1821. Ποσο καλά περνουσαμε με τους Τουρκους, ποσο πολύ ξεβολευτικαν οι Ελληνες αλλοφωνοι και μη, με την επανασταση που εστησαν οι “έξω” κλπ.
    Επεσαν να τον φάνε τον Αλαφούζο και τη Σϊα. “γεννηση του ελληνικου εθνους το 1821”; Και πιο πριν ΠΟΙΟΙ ζούσαν εδώ;

    Οοοοχι εσείς παιδιά. Ααααλλοι ήταν εδώ πολύ παλιά,όταν σουλατσάριζε ο Σωκράτης στην αγορά και όταν ο Αλέξανδρος τα έκανε όλα πουτάνα γενικά.
    ΕΣΕΙΣ εδώ παιδιά,δεν είστε από “κεινη τη φάρα”. Μετά από 2000 τόσα χρονια και τόσους που “βατεψαν” το χώρο και έσπειραν απογόνους και τα δέντρα των απογόνων έγιναν με τους αιώνε δάση. Και στα δάση μέσα ,σημερα, ψάξε να βρεις “αν εισαι ελλην η όχι”.

    Αν και η τάση αυτή-παρόλο που έχει ισχυρες δόσεις αλήθειας,δεν κατατείθεται απο τους καλοθελητές που δημιούργησαν το εν λογω ντοκυμαντερ,αλλα και τοσες αλλες αναφορες,άρθρα,διαλεξεις,βιβλια κλπ από αγάπη στην πραγματική Ιστορία ούτε και από λατρεία για την Αλήθεια. Αλλά από κόμπλεξ. Θεωρούν-και ίσως ορθά- ότι είναι ανάξιοι,οτι δεν ρωτηθηκαν ποτέ αν θέλουν να έχουν τοσο “βαρια κληρονομιά” και τόσο “βαθειές ιστορικά ρίζες με τόσο πλούσιο ως προσφορά έργο,γιατί νοιώθουν μικροί και ανίσχυροι. Αδύναμοι και λίγοι.

    Αποτινάσουν λοιπόν με μανία τα “κληροδοτήματα” και πασχίζουν οι ίδιοι από μόνοι τους να καταδείξουν ότι “ουδεμία σχέση έχουμε παιδιά εμεις με τους αρχαιους”. Οπως ακριβώς ο γόνος ενος εφοπλιστή,ενός ζάμπλουτου, ενώ ζει με την “συνταξη” του προπάπου του,εν τούτοις κανεις δεν θέλει να τον συγκρίνει με εκεινον ουτε και κανενας να περιμενει πως θα σταθεί στο υψος του και θα ζησει ετσι ωστε να συγκρινεται με τον παππου μεγιστάνα

    Κάθεται λοιπον στο αραχνιασμένο αρχοντικο του παππού, το οποιο το συντηρούν σημερα κάτι ευκατάστατοι γείτονες (sic) και απλά του δινουν μερικά δανεικα και αγύριστα προκειμένου οι ίδιοι να καρπωνονται την τρομερή υπεραξία του οικηματος αλλά και της σπουδαιας κληρονομιάς που κουβαλά,θεορώντας τους εαυτούς τους πνευματικούς-και όχι μονο-κληρονομους. Και όχι άδικα.

    Και έτσι ο χαραμοφάης γόνος, αρκείται στα λίγα. Στα ήσυχα και στα καθημερινά. Τον συντηρούν παριστάνοντας τον ψωροπερήφανο (πτωχαλαζών στη γλώσσα του Μπαμπινιώτη) για λίγα γρόσια…ή λίρες αργότερα, η δραχμές κατόπιν…η ευρώ σήμερα…η κάπως αλλιώς άυριο.

    Πιστεύω πως καλά κάνουν. Πως το είχε πει ο Κάλβος; “…θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία…”
    Και δεν μιλάμε για την πάλη από τα δεσμά της δουλείας του σώματος. Αλλά της καρδιάς φυσικά όπως και του μυαλού.

    Γιάννα λοιπον και να φάνε και οι κότες. 200 χρονια από την γεννηση των μαυρογυαλούρων. Και πριν υπήρχαν. Δεν εννοώ ότι τότε συνεβει παρθενογέννεση. Απλά τότε περίπου, συντάχθηκαν σε σειρα,αργανώθηκαν,επαναστάτησαν-βάζοντας μπροστά κάποια “κορόιδα” που σημερα είναι αναμεσα τους σε κάδρα σε σχολικές αίθουσες…προσπάθησαν σκληρά λοιπόν, και εν τέλει ΕΓΙΝΑΝ ΚΡΑΤΟΣ.Μέχρι και Σύνταγμα απαίτησαν! (Συνταγμα δεν ειχε καν η Ελβετία τοτε να φανταστείς.Τοσο ερωτευμένοι με την δημοκρατία οι κατσικοκλκέφτες).

    (το ΤΙ είδους δημοκρατία έχουμε,από τότε που λευτερώθηκαν και έγιναν κρατος οι μπαχαλάκιδες των δημοσίων ταμείων, από την εποχή του Οθωνα,το μαρτυρούν οι ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.

    Βασιλίσσης Σοφίας..Βασιλίσσης Αμαλίας…Βασιλέως Γεωργίου…Βασιλέως Κωνσταντίνου..Βασιλίσσης Ολγας…ε; Οι κυριοτεροι δρομοι που “ζώνουν” τον “ναο της Δημοκρατίας” (τα βασιλικά ανάκτορα δηλαδή) ΑΚΟΜΑ και σήμερα ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να τους αλλάξουν ονομα. Τους το απαγορευουν; Το ξέχασαν; Δεν έχουν χρόνο;

    Αυτοί που στηνουν άγαλμα στη Μελινα επειδη επιτελους έγινε ηθοποιός.Αυτοί που με την πρωτη ευκαιρία αρπαζουν “ενσημα” ως δημοκρατες,αριστεροί, σοσιαλιστές, προοδευτικοί κλπ παραταταξιακές φανφάρες. Αυτοί που βρισκουν ασφαλτο να στρώσουν σε “κατα λαθος” ηρωες. Σε Φυσσες και σε Γρηγορόπουλους,δεν βρισκουν χρονο να ξεβιδωσουν τις βασιλικες ταμπελες.

    Οριστε λοιπόν. Αλλάξτε τα βασιλικά ονοματα των κυριων δρομων της Πρωτευουσας, Καντε τες “Μ.Αλεξάνδρου, Οδυσσέως,Ομήρου, Αριστοτέλους,Σωκράτους.Πλάτωνος, Απόλωνος κλπ. Γιατί δηλαδή αυτοί να είναι “ξεχασμένοι σε κάτι μπουρδελοσόκακα σε κάτι καντούνια στην Ομονοια και στους μεεγάλους,ακριβους και φωτεινους δρομους περιξ του Συντάγματος, τα ονοματα παραμένουν βασιλικά;. Απο ότι ξέρω,κανατε και δημοψηφισμα και τους διώξατε τον “κοκο” και τους απογόνους. Διώξατε τους “Γλύξμπουργκ (μη γελάσω τώρα) αλλά “ξεχάσατε” να βγάλετε τις “ταμπέλες” που τους υπενθυμίζουν. Σαν να μην έφυγαν ποτέ ρε παιδί μου. Σα να κάθησαν 300 κατσικοκλέφτες χαραμοφάιδες στο βασιλικό “ποδι”. Για να μη κάτσει κανένας άλλος.
    Αν τολμάτε,αλλάξτε τα ονοματα ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΣΑΣ στους δρομους που συχνάζετε. ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.

    Δεν ξέρω αν γιορτάσουμε 200 χρονια απο την “γέννησή” μας,αλλά σίγουρα μπορούμε να γιορτάσουμε 2000 χρόνια από τον πνευματικό θανατό μας.
    Θα μπορούσαν να κάνουν το 2021 γεννεθλιομνημόσυνα.
    Οπως λέμε “πανωλεθρίαμβος”.

  11. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Πυροτεχνισμενους σας βλεπω σημερα εδω μεσα.Σκετες χειροβομβιδες με την περονη στο στομα…
    Και συμφωνω με τις αναλυσεις μεχρι κεραιας.
    Το κακο ξερετε ποιο ειναι ? Να τα γνωριζεις αυτα,να τα εχεις σκεφτει και να τα εχεις δουλεψεις στο μυαλο σου απο μικρη ηλικια με την βοηθεια των δικων σου ανθρωπων,διαβαζοντας ,μιλωντας με σοβαρους ανθρωπους, αλλα πανω απο ολα μεγαλωνοντας να καταλαβαινεις πως δεν υπαρχει ΜΟΝΟ η μια πλευρα.Γιατι για να υπαρχει πλευρα,υπαρχει και το απεναντι,η αλλη πλευρα. Και εισαι στην μεση ,εκει σε βαλανε, και κοιτας που θα πας. Βιωματα ο ιδιος δεν εχεις,οτι ακους απο τους δικους σου,την μια πλευρα, και επικοινωνοντας μεγαλωνοντας ακους και τα “απεναντι”. Αρχιζεις στην δευτερη δεκαετια της ζωης σου να ζεις τα δικα σου,βλεπεις ,ακους, κι οταν κατασταλαξεις στο παραμυθι που περιγραφουν ΟΛΑ τα σχολια σημερα,απλα καταλαβαινεις γιατι υπαρχουν οι δογματικοι, οι φανατικοι, οι πορωμενοι, που θελουν να υπαρχει μονο η μια πλευρα,ενθεν – κειθεν για να ξηγιομαστε….
    Μου θυμισε παλιες καλες εποχες του `80 και του `90 η αναγνωση των σχολιων σημερα. Κατι τετοια διαβαζαμε στην τελευταια σελιδα ,που την διαβαζαμε ΠΡΩΤΗ.
    Και σταθηκαμε τυχεροι που την πετυχαμε ηλικιακα .
    Χρηστο,καποια στιγμη ,να κατσουμε να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ γιατι για ολα σε αυτην την χωρα φταιει το ΠΑΣΟΚ. Γιατι ιδρυθηκε,γιατι γιγαντωθηκε,γιατι υπερψηφιστηκε,και για ποιο λογο αφου ηταν γνωστο το “ιστορικο” του Αντρεα, παρ`ολα αυτα ο κοσμος τον πιστεψε. Αλλα να γινει συζητηση σοβαρη,με επιχειρηματα κι οχι αερολογιες. Και να εισαι σιγουρος ,πως τα σχολια τα σημερινα θα ερθουν και θα “κουμπωσουν” στα σχολια που θα γραφτουν.

  12. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Nομίζω ότι το να μπαίνουμε σε πλειστηριασμο κομματικό είναι λάθος. “Ποιος έφταιξε ή φταίει περισσότερο”. Πρόκειται για τα άκρα ενός ενιαίου σώματος. Δεν μπορώ να κατηγορήσω το αριστερό μου χέρι ή το δεξί,για πραξεις που αποφασίζει ο εγκέφαλός μου. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
    Η “αναγέννηση” δεν πέρασε από δω. Βόσκαμε προβατα και κλέβαμε κατσίκες. Κατόπιν ο Καποδίστριας δεν κατάφερε να βρει άκρη,παρ΄ολο που έκανε πολλά για το ολίγο διάστημα,αφού εφαγώθει από ντόπιους κατσαπλιάδες (μάλλον με Λονδρέζικη Βασιλική εντολή. Τοσες λιρες δανεισαν τον ελλαδικο μαχαλα.Θα αφηναν την “επένδυση” στα χέρια του Τσάρου;) Από τότε “ανηκουμε εις την Δύση”.

    Το πόσο “μπουρδέλο” θα έπρεπε να γίνουμε και πόσο δυσλειτουργικό θα έπρεπε να είναι το κράτος-Μοναστηράκι,δεν μας το είπαν. Απλά ζητούσαν υποταγή,χάρες και να λέμε “yes” όποτε χρειάζεται. Δεν απάιτησαν να μην υπάρχει άσφαλτος ως και μεχρι πριν λιγα χρονια. Δεν απάιτησαν να ειμαστε με τις στάμνες ως χθες. Δεν ζήτησαν ξεχαρεβάλωμα των πάντων.Δεν ζήτησαν ΤΟΣΗ πια εξαθλοιωση και τέτοιο ξεβράκωμα. ΑΠλά να είμεθα συνεπείς στις πληρωμές και στις κατα καιρούς “εντολές”. Μέχρι εκεί. Δεν σου είπαν να παραμείνεις στον προηγούμενο αιώνα. Δεν σου απάιτησαν να οπισθοδρομείς με τέτοια χάρη,ουτε και να καταγαμάς τα πάντα με τόση μανία.

    Μη σου πω οτι τους τρομάζει καμια φορά αυτη η καταστροφική αυτοκτονική και απολύτως ηλίθια νοοοτροπια του εδω κατσικοκλέφτη. Μερικές φορές,θεωρούν ότι πρεπει να να βαλουν ενα χεράκι και στα πιο απλά. Είναι σαν να έχουν υπο την επίβλεψή τους έναν βλάκα. Εναν ανόητο. Που ναι μεν κάνει όλα τα θελήματα τρέχοντας,αλλά ειναι και τόσο βλάκας,τόσο μαλάκας,που είναι ικανός πηγάινοντας ένα γράμμα στον ταχυδρομειο,να κάψει το κτήριο. Θελει “ειδική επίβλεψη” λοιπον,εδώ ο αχταρμάς. Παραπάνω φροντίδα από τους “προστάτες”. Καμια φορά τους βγάζουμε απο τα ρούχα με την απόλυτη και κάθετη εθελοδουλεία, η οποία συνοδευεται πάντοτε με τρομερη προχειρότητα και βρωμιά αισχίστου είδους, κοινωνική αναπηρία και ιταμό πολιτικό έρπην.

    Σίγουρα πρέπει να απορούν και οι ίδιοι πως διάολο 200 χρόνια τώρα,με όλα οσα έχουν συμβεί-και στα περισσότερα έκαναν τα πράγματα χειρότερα ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι ιθαγενείς- πως στα κομμάτια καταφέρνει αυτος ο
    τοπος και έχει νερο στις βρυσες,ρευμα στα καλώδια και άσφαλτο στους δρόμους. Πραγματικά πρόκειται για θαύμα.

    Δεν αξίζει κάτι παραπάνω από “Αντρέιδες” και “Μητσοτάκιδες” το τετράποδο που κατοικεί εδώ. (οι εξαιρέσεις φυσικά επιβεβαιώνουν τον κανόνα) Αυτοί του πρέπουν.Τώρα αν χρειαζόταν λιγο “Παπανδρεισμό” λιγότερο ή περισσότερο ή “αν ο Καραμανλισμός” ήτο αρκετός ή “αν το “Μητσοτακαίικο”* πρεπει να ανταμοίβεται με περισσότερα χρόνια στην καρέκλα,αυτο είναι άλλο θέμα.

    Ο “Παπανδρεισμός” εδρεώθηκε και άρα κράτησε περισσότερα χρόνια (συνυπολογίζουμε και τα χρονια της Σημιτικής λαίλαπας) γιατί η χώρα έβγαινε από “δεξιές περιπέτειες” και άρα ήταν στο γύψο αυτη με την σειρά της. Αρα η αριστερή χειρ, που είχε γιάνει εν τω μεταξύ στις αρχες του ’80 από το “ξυλο” του ’70, εμφανιστηκε πανέτοιμη να κατασπαράξει τα ταμεία. (δεν αναφέρομαι στον κομματικό μηχανισμό μονο φυσικά. Συνένοχος και ο κόσμος. Απαίτησε Αντρέα και τον απέκτησε. (Μπυζουκλερι,ρεμουλα,ριμαγμα,ξεσκισμα και προσλήψεις.)

    Αφού απόκαμε το σύστημα,κουραστηκε, το πράγμα εφτασε στο χτένι και χρειάζονταν αποκατάσταση και θεραπεία οι αριστεροί εργάτες των κυβερνησεων εκεινων, επανήλθε η “δεξια”. Αφου είχε αποκατασταθεί η υγεία της-και η υπόληψή της,με την επανεμφάνηση κάποιου Καραμανλή.Αυτου του μπιφτεκά από τη Ραφίνα. 2004-2009. Τοσο ήταν.Τα παρατησε. Λακισε. Τα πράγματα αλλαζαν γρήγορα, η Γερμανία “βιαζόταν”,τα πιάτα στοιβα στην πιστα την κοινωνικη και πολιτικη εδω.
    “πέραστε κυριε να πληρώσετε” λέει ο Σοιμπλε.

    Πάγωσαν άπαντες. Τόσα χρόνια έτρωγαν έπιναν και κάθε τέλος του μήνα δανείζονταν ο κρατικός κορβανάς από Βρυξέλες για να γλεντίσει τον επόμενο. Και ποτέ δεν ζητήθηκε ραπόρτο απο τους έξω. Γιατί ρε γαμώτο τώρα;
    Ελα ντε! Μπερδεμένα τα “άκρα”, με την πασοκικη αριστερά μουδιασμένη μεν αλλά σε μονοδρομο δε, επανέρχεται άρον-αρον (επιστρατευεται καλυτερα) το 2009 με έναν τύπο που γελαγε ο κοσμος και σκουπιζε συνεδριακά κέντρα υπο τη μουσική υπόκρουση καραγκιόζη ( ειδήσεις MEGA τοτε) όπου αίφνης εκείνοι που μαζι του γέλαγαν “αποφάσισαν” να τον βατφτίσουν “ο καταλληλότερος”,αφού τα μνημόνια και το ΔΝΤ ανακοινώθηκαν μεσω Καστελόριζου (εχει πλάκα η ιστορία) και η διαγραφή θαλασοδανειων και καθε αλλου ηταν πειρασμός.Τα υπόλοιπα,στην πλάτη του μαλακα,που νομιζε οτι ψηφιζε δεκαετιες ακινδυνα και διχως κοστος.Ολα εδω πληρωνονται φίλε.
    Οπότε ξεκίνησε η βιολα μεσω των ασθμάινοντων και αγωνιούντων για την μοίρα τους ΜΜΕ: “Πρέπει να υπογράψουμε.” “Ειναι απαραίτητα τα μνημόνια”, “μαζί τα φάγαμε”, “δεν διάβασα το μνημόνιο” και πολλά τέτοια ωραία.Θυμάστε.

    Πάρ’τον κάτω τον ΓΑΠ σε δυο χρόνια μολις.Λογικο αν σκεφτει κανειςοτι το έργο που ανέλαβε εκεινο το ΠΑΣΟΚ ηταν έξω απο τα νερά του. “Κόντρα ρόλος” που λένε και οι θεατρίνοι. “Το πράσινο δίνει.Σκορπάει.χαλάει λεφτά.” αυτο ηξερε ο κοσμος ως τοτε. “Τι λεει τούτος εδω για Τιτανικούς. Αντε γαμισου “προδότη” (κατα την νεοελληνικη αστική “παιδεία”, “προδότης” ειναι αυτός που ενώ τάζει,στο τέλος δεν τα δίνει.)

    Πάρ’τον κάτω τον ΓΑΠ (κυριολεκτικ’α, “πάρ’τον κάτω” αφού όταν δεν γκρεμοτζακιζόταν με το ποδήλατο,τον έψαχναν οι δικοί του με το Λιμενικο,αφού χανοταν με το κανο.Μεγαλύτερο μαλάκα,δεν ματάδε η Μητέρα Φυση, η οποία τον έβλεπε και έλεγε “συγνώμη Λαθος”.)

    Το μπουρδούκλωμα, ηταν αναμενομενο. Η “βραχυκύκλωση” του κυκλώματος ηταν αναμενόμενη,αφου δεν είχε μάθει σε τόσο υψηλή τάση. Κάικαν οι ασφάλειες λοιπόν και μπήκε μπροστά το σύστημα “αλουμινοχαρτο” ( ολοι το έχουν κάνει στον πινακα οταν εχουν ξεμεινει απο ασφάλειες στο σπίτι)
    Αρα, χέρι-χέρι αριστεροί σοσιαλιστές και Δεξιοί πλουτοκράτες συντηριτικοί. Και μερικά σημεία που δεν κολλαγαν καλα, υπηχαν και παπουτσόκολες τύπου ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ κλπ.Σαμαροάς-Βενιζέλος.Το “ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος”. Η “γεννητρια” της ανάγκης. Με “καλώδια” κάτι Καρατζαφέριδες.

    Προς το παρόν, οκ. Το “Σπίτι” συνέχισε να έχει ρεύμα και οι πουτάνες μπορούσαν να δουν ποιος τις γαμούσε. Ασχημο πράγμα το σκοτάδι.
    Οταν απόκαμαν οι γαμιάδες, εκαναν την είσπραξη,πέρασαν και οι μπάτσοι για την μεριδα τους…αφού τέλος πάντων βολευτηκαν όλοι και πηραν το μερτικό τους, ήρθε ο Αλέξης με την Περιστερα,(της οποίας την πανεπιστημιακή διαδρομή σε μολις 4 χρονια,θα πρέπει να την ζηλεψε και ο Νανόπουλος). Εμφανίστηκε από την Ιθάκη αυτος. Οτι βρήκαμε το δρόμο μας και καλά. Είδες η “ΔΕΗ”;

    Μα πως εστράφει αριστερά ο κοσμος; Μπερδεύτηκε βλέπεις το κοινό. Μεχρι να αποκατασταθεί το ρεύμα-να περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ- και αποκαμωμενος απο τις τανζανιες με τα αλουμινοχαρτα, και τον έστελναν συνέχεια στο υπογειο να σηκωνει το Γενικό…”αντε γαμηθειτε μαλακες.Κουράστικα πια. Θα ποντάρω στον Αλέξη που λέει ότι είναι και γαμω τους ηλεκτρολογους. Θα περασει νεα καλωδιο, θα “κάψει τα παλιά” και έτσι θα βλέπω που να μπω να κρυφτω”. Αρκετοι άλλοι πρότειναν το συνεργείο “Μηχαλολιάκος και Συνεργάτες” αλλά δεν εισακούσθηκαν. Εφτασαν μονο στο 10-12%.

    Να΄τονε λοιπον και ο Αλεξης. ΣΧεδον 5 χρόνια την έβγαλε επάνω. Ωραία.Φαινεται ότι επανερχόμαστε στα ισια μας. Η μη αναγκη συνεχων εκλογων, ειναι σημάδι ισορροπιας. Φυγαμε από την “έκτακτη” κατάσταση και επανήλθαμε στα γνωστά. Εταξε Πρέσπες ομως. Τι να κάνει. Επρεπε να το τελειώσει το θέμα. Και να λάβει το ανάθεμα,απο τους αγανακτισμένους του Βορρα. Δεν πειράζει. Υπάρχει λύση. Κυριάκος!

    Και μάλιστα Μητσοτάκης. (κάποιοι κακεντρεχείς λένε ότι είναι γονος του Τέρυ Χρυσού. Μαλακίες. Με το που βγήκε, έπεσε παγκοσμια μολυνση,εκλεισαν τα πάντα,μονο βατράχια δεν εβρεξε,κυκλώνες και τυφώνες πέρασαν απο δω, η Αγια Σοφια ξαναγινε τζαμί, το μισό Αιγαίο γινεται κόκκινο… Μα, ειναι προφανές, ότι το παιδί είναι Μητσοτάκης !00%)
    Καιρο είχαμε να δοκιμάσουμε “Mitsotakis” με φέτα. Είναι σαν να εχεις πάθει τροφική δηλητηρίαση απο το πολύ πασοκικό φαί.Να έρχεται ο Αλέξης με την ποδιά να σου δινει καθαρτικό. Και στο τέλος, αφού ξεφούσκωσες κάπως,φάνηκε να σου ανηγει και η όρεξη.Και ορέχτηκες σαν έγγυος να φας “σουτζουκάκια”. Ενα Πολίτικο φαϊ τέλος πάντων. Ποιος καλύτερος σερβιτόρος από τον Κουλη; Δεξιος,δηλαδή καθώς πρέπει. Τιμάει το λόγο του. “Ιστορική” η αποφαση για την Βορεια Μακεδονία.

    Μητσοτάκης.Δηλαδη και εξευωνυμων. Αρα μια χαρά τα ορφανά-και χρήσιμα ομως- του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ μπορούν να κάνουν μεροκάματα στο δεξιο-ο θεος να το κάνει-εργοστάσιο. Ειναι απαράιτητοι,γιατί το πρόβλημα το σημερινό δεν είναι οικονομικό,είναι εθνικό. Αρα,το μοίρασμα της πιτας,το ξέσκισμα με τη σειρα και το ξεμπάσκωμα των δημοσιων ταμειων,ειναι αρμοδιοτητα των ειδικων. Τα εχουμε ξαναπεί. Οι δεξιοί,κλέβουν αλλα δεν ξέρουν να φάνε. Τους πιανει στη γωνία ο αστυφύλακας. Ειναι μπουφοι. Λεφτα μπορουν να βρουν.Ναι. Εκει ειναι καλοί. Οταν ειναι ομως να το φανε,ειναι σκράπες. Αρα, χρειάζοταν αρκετο ΠΑΣΟΚ, “εμπειρα” (sic) στελέχη δηλαδη,που έχουν το know-how της ρεμουλας. Η οποια ειναι συγχρονη όμως ,ψηφιακου τύπου, και νεας διαδυκτιακής τεχνολογίας,αλλης ταχύτητας,γι αυτο και οι έμπειροι ΠΑΣΟΚΟΙ χρειάζονται και τος ειδικούς τεχοκράτες στο “data base ροκάνισμα”. Οπως βλέπετε το πράγμα δουλεύει ρολόι ως τώρα.
    Αυτα τα ολίγα.

    *”μητσοτακισμός”η “κολλα” ανάμεσα στους δυο χώρους,δεξιά και κεντροαριστερά. Ο “ξενιστής” που εισέβαλε στο ΄σωμα της “δεξιάς” και έκτοτε την κρατά έρμαιο. Τελευταίο παράδειγμα, οι τόσοι ΠΑΣΟΚοι-υπουργοί και συμβουλάτορες στην τωρινή κυβέρνηση και Ν.Δ.
    Το βρίσκω λογικό να αποτελείται κατα το 1/3 από πασόκους η Ν.Δ. αφού και το ερίτιμον εκλογικό σώμα που την στηριζει αποτελέιται επίσης κατά 1/3 από ψηφορόρους του-πρώην-ΠΑΣΟΚ.
    Η ορθη και αναλογικη αντιπροσώπευση,ειναι το παν στην δημοκρατία.Ετσι δεν είναι;

  13. Ο/Η koreas λέει:

    πίσσα και πούπουλα on fire……….σε μεγάλη φόρμα!!!

  14. Ο/Η placebo λέει:

    να με συγχωράτε

    Άρθρον 15.
    Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί των κάτωθι απαριθμουμένων νήσων, τουτέστι της Αστυπάλαιας, Ρόδου, Χάλκης,
    Καρπάθου, Κάσσου, Τήλου, Νισύρου, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Λειψούς, Σύμης και Κω, των κατεχομένων νυν υπό της Ιταλίας και των νησίδων των εξ
    αυτών εξαρτωμένων, ως και της νήσου Καστελλορίζου (όρα χάρτην υπ’ αρ. 2).

    Η Συνθήκη της Λωζάνης (το πλήρες κείμενο)

    https://imbrosunion.com/174-2/?fbclid=IwAR3yTS-vNiU-JHkKqeeZPGrpgImUoqXcjJ0w-Stg0vr-WdHeDs2TDJrqY2o#

    τι δεν πειράζει να τα μοιράσουμε;

    Δεν συζητώ τι είδους κράτος είμαστε , αλλά το σκεπτικό του πόσο εύκολα συμφωνείται
    να βάλουμε άλλον έναν καινούργιο νταβατζή σε αυτό το ταλαίπωρο κράτος. Είμαστε χώρα κράτος & ὀχι χώρος κράτος.

    Διαφωνώ με το σκεπτικό .

  15. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Τα παραπάνω τα εχει ηδη παρεχωρησει σε τριτο,στην Ιταλία. Οποτε δεν μπορει να αιτειται κατι τωρα,αφου στην ουσια ειναι η ιδια τριτο μερος.Δηλαδη άσχετη.

    Βεβαια, ολα αυτα ισχυουν μεχρι να …παύσουν να ισχυουν
    Ξερεις πολλες συμφωνιες και συνθηκες που να κρατησαν πανω από 100 χρονια;. Αντε 150.
    Ολα αλλάζουν. Τα σταθερα συνορα εντος ΕΕ παραμενουν ως εχουν καμια 60αρια χρονια.Και καλα “για να μη ξαναζησουμε τη φρικη του πολέμου”. Πραγματικά δάκρυσα!
    Υπαρχουν πολλών ειδων πόλεμοι. Και η συγχρονη τεχνολογια και τεχνογνωσια, επιτρεπει πολλών ειδων “εισβολες”. Χωρις μποτα και κρανος.
    Η Γερμανια π.χ τι ακριβως κανει δεκα χρονια τωρα;

    (Ο παραδοσιακος τροπος πολέμου,στις δυτικές κοινωνιες τεινει να ξεχαστεί. Οχι απο τυψεις και πολιτισμικη εξαψη,αλλα γιατι πλεόν υπάρχουν πάμπολοι τροποι να ξαπλώσεις μια χωρα στο καναβάτσο.χωρις να ριξεις κατω με το τανκ ουτε ενα φραχτη. Απο proxy warr, ως οικονομικους πολέμους η και κυβερνοπολέμους. Εσχάτως εχουμε και ιατρικου-υγειονομικου τυπου δικτατοριες.
    Γινοται πραγματα τα οποια ο κοσμος εχει να τα δει από τον Β παγκοσμιο πολεμο. Και ομως. Γινονται με διαταγματα,διαγγελματα και νομους “ελεω θεου”.
    Δεν αλλάζει ο μαλακάνθρωπος. Ειτε κουβαλά ροπαλο,ειτε λαπτοπ, ειτε εμβολια και ιους, μαλακας θα μεινει. Και γι αυτο θα ξεχαστει το περασμα του απο τη Γη,ως ενα κακο ονειρο)

    Φυσικα ισως δεν ζουμε οταν θα επελθουν εντατικές αλλάγες εντος Ευρωπης, οπως οι τοσες που διαβαζουμε στα βιβλια της ιστοριας, η οποια ιστορια δεν ειναι τιποτα αλλο παρα η μονοτονη εξιστοριση της ρησης του Θουκιδιδη: ο δυνατος προχωρα οσο του επιτρεπει η δυναμη του και ο αδυναμος υποχωρει οσο του επιβαλει η αδυναμια του. ΑΠο κει και πέρα, το μονο που βλέπεις ειναι NAT GEO WILD. Τιποτα αλλο.
    Οι εκατονταδες συνθηκες και συμφωνιες,στο περασμα του χρονου απλα αντικαθιστα η μια την αλλη σε ενα αεναο κυνηγι μεταξυ θηρευτων και θηραματων..

    Αρα, Κυριακή κοντη γιορτη και για αυτην της Λωζανης.
    Το θεμα δεν ειναι αν, αλλα πότε και κυριως ΠΩΣ θα αλλάξει.
    Γιατι τα συνορα αλλαζουν με τρεις τροπους: Με συμφωνια,με διαιτησία η με πόλεμο.
    Διαλεξτε.

  16. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Προς το παρον,διαλεξαμε το δευτερο με τους Αλβανους !!!!
    Ξαναλεω,με τους Αλβανους,που οι μισοι απο δαυτους ακομα βρωμανε και ζεχνουν,και οι υπολοιποι μισοι ειναι μπαφοκαλλιεργητες…..
    Με συμφωνια,ξαναζεις τη συμφωνια των Πρεσπων και γινεσαι ρομπα,οπως ρομπα σε εκανε και ο Ζαεφ που σε ευχαριστησε δημοσια και δεν ηξερες που να κρυφτεις, οσο για πολεμο δεν το συζηταμε καν,γιατι με τοσους απλυτους και λεχριτες που εχεις εντος επικρατειας θα πας ακλαυτος….Τι ζουμε σε αυτην την χωρα !!!!!

  17. Ο/Η koreas λέει:

    πόσο μακρινή ήδη μοιάζει η εποχή να πάρω τη γυναίκα μου ή τους φίλους μου και να πάμε να ακούσουμε καλή μουσική, τραγούδι και χορό!!!

    τελικά…

    Η γη ανθίζει εκεί που θέλει,
    άμοιρη ψυχή μην ξεγελαστείς.

  18. Ο/Η koreas λέει:

    Θερμή Παράκληση
    Αύριο που θα μπουν τα αναδρομικά από τις τσέπες των νέων των 400€ στους λογαριασμούς της τράπεζας σας, κάντε μου μια χάρη.
    Μην τους κράζετε έστω για μια μέρα. Εντάξει;

  19. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δε φτάνει που οι “γριζοι λυκοι” με τις σοφες επιλογες τους στις κάλπες επί 30-40 χρονια,τους κατεστησαν σημερα ανεργους, η με μισθούς της πλάκας στην καλύτερη και τους υπόλοιπους τους εδιωξαν απο τη χωρα, τους θεωρουν και υπευθυνους για “τα παρτυ που ειναι ο ενας πανω στον αλλον” και διασπειρουν τον ιο.
    Δεν φταιτε εσεις. Αυτοι φταινε που οταν σας βλέπουν δεν τρεχουν να σας δωσουν ενα ωραιο φιλάκι στο μάγουλο. Για να μη πούμε οτι πρέπει να λένε “φτου σου βρε πατέρα-(ή παππού). Μια χαρα βαστιέσαι…”
    Και όποιον πάρει ο χάρος

  20. Ο/Η koreas λέει:

    Καλημέρες!!!

    πρόσεξε τίτλος……Να υπερασπιστεί το αήττητο στην ευρώπη η ΑΕΚ……..Τι να πεις;……

    αλήθεια, η χώρα των λωτοφάγων κατά πού πέφτει;

  21. Ο/Η γεια σου ρε korea............ λέει:

    γεια σου ρε korea. εισαι ωραιος, πριν 2 χρονια αλλα ελεγες για την αεκ και την τιγρη και τον ουζουνιδη και και και ….. μιλας εσυ για λωτοφαγους…. γεια σου ρε korea τσιφτη, εισαι τυχερος που σταματησε ο αλλος να ασχολειται μαζι σου (snitch) που σε ξεφτιλιζε στο πι και φι . γεια σου ρε korea.

  22. Ο/Η koreas λέει:

    Μωρή παλιοκουφάλα σου το έχω πει τόσες φορές, είσαι ανάξιος λόγου.