ΑΚΕΦΙΕΣ

Νάταν αυτή η γρίπη που πέρασα, που με μπέρδεψε για κόβιντ; Μπορεί. Νάναι η κατάσταση που βιώνουμε με τον πόλεμο, την επερχόμενη οικονομική κρίση, νάναι η σαπίλα που νοιώθεις ότι αναδύεται στην κοινωνία μας ; Όλα μπορεί και να είναι, είτε μόνα τους είτε συνολικά. Και δεν μπορείς παρά να είσαι παραδομένος σε ακεφιά. Όσο δημιουργικός κι αν φαίνεσαι στην δουλειά ή στα χόμπυ σου. Όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε γεμίζει με ένα συναίσθημα προσωρινότητας, να την βγάλουμε και σήμερα και να περάσει ο χρόνος.

Και η ΑΕΚ βέβαια από μόνη της, που παλιότερα ήταν ένα ξέδομα, δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Κι όταν λέω ξέδομα, δεν μιλάω για τίτλους ή νίκες. Μιλάω για μια ενασχόληση να σε πάρει μακριά από την καθημερινότητα. Τώρα έχει καταντήσει ένα κουφάρι περιφερόμενο, που ο κάθε μαλάκας μπορεί να το σύρει από γειτονιά σε γειτονιά κρατώντας το από τα μαλλιά, και να το κατουρήσει στη μέση του δρόμου. Θα πήγαινες να το δεις; Μόνο αν είσαι ανώμαλος πηγαίνεις σε τέτοιες τελετές.

Μετά την προηγούμενη σφαλιάρα, ζήσαμε στον δήθεν αστερισμό του Σάντος. Φτάσαμε να διαβάζουμε ότι ακόμα κι αν προκρινόταν η χώρα του στο Μουντιάλ, αυτός σε ηλικία 70 ετών θα ανελάμβανε δυό ομάδες ταυτόχρονα. Φτάσαμε να διαβάζουμε για τον Μπρούνο Άλβες  ότι ήταν έτοιμος να αναλάβει. Τι; Ξέρει κανείς; Και ποιος θα του έκανε την πρόταση; Όλοι αυτοί που θεωρητικά τρέξανε και φέτος την ομάδα και μας ρίξανε στις ακεφιές; Πραγματικά σταματάει το μυαλό ενός στοιχειωδώς  νοήμονος ανθρώπου.

Διότι μιλάμε για την μοναδική ομάδα στην Ελλάδα αλλά και στον πλανήτη, που ΔΕΝ έχει προπονητή. Που τα αποδυτήρια είναι πλήρως παρατημένα και απαξιωμένα και με την βούλα πλέον της φυγής του Δημητριάδη. Δηλαδή από όλο το κτήμα, έφταιγε το μαντρόσκυλο. Με τον Άραμπαντ να έχει διορισθεί αρχηγός κι ο οποίος να δηλώνει ότι θέλει να φύγει. Η ΑΕΚ να έχει γίνει μικρότερη σε μέγεθος από την Ουτρέχτη. Με τον Καρίμ να τραυματίζεται από τούρτα. Με την μισή ομάδα να μην θέλει να κατέβει στον Πειραιά την Κυριακή. Και ταυτόχρονα να ακούμε ότι η ΑΕΚ κυνηγάει κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Με μπροστάρη ποιόν; Τον Κιρχιόβιακ που ήρθε για δύο μήνες;

Και βέβαια, να μην σου κάνει εντύπωση ή αίσθηση κάποια λογικά αναμενόμενη ήττα. Είτε με ένα γκολ διαφορά, είτε με τέσσερα. Να σου έχουν κόψει την διάθεση να κάτσεις έστω και στην τηλεόραση να δεις κάτι. Όχι ότι την έχω και τελείως ξεγραμμένη μεθαύριο, αλλά ρε φίλε, όπως και να το κάνεις, είσαι στην φάση που έχεις ακεφιές. Πας σε ένα πάρτυ χωρίς κέφι και περιμένεις μια τεράστια έκπληξη μπας και φτειάξει η διάθεση σου, που όμως κι αυτό να γίνει, πάλι θα ξέρεις ότι είναι προσωρινό και δεν θα έχει κάποια συνέχεια.

Δεν χρειάζεται να ξαναγράψουμε τι απαιτείται. Δεν θα γίνουμε γραφικοί κι εμείς. Δόξα τω θεώ, η ομάδα είναι τίγκα στους γραφικούς υπαλλήλους κι άλλο τόσο στους γραφικούς δήθεν ανεξάρτητους της ενημέρωσης. Και δεν μπορώ να βρω ποιος μπορεί να βάλει την βόμβα στα θεμέλια. Διότι αυτό απαιτείται αν νομίζατε ότι θα μίλαγα για Ντέμη ή άλλα δικά μας παιδιά. Ποια παιδιά ωρέ φίλτατοι; Υπάρχει κανάς παικταράς, κάποια προσωπικότητα που πέρασε και θέλει να ξαναγυρίσει για να προσφέρει στην ομάδα αυτή; Για πέστε μου σε ποια χρονιά αναφέρεστε; Που αυτή η χρονιά τον έδεσε με την ομάδα, αφού τον βοήθησε να βελτιωθεί και να πάρει μια μεταγραφή ανεβάζοντας το κασέ του;

Μίκρηνε πάρα πολύ αυτή η ομάδα. Έχασε οπαδούς, έχασε αίγλη και φυσικά έχασε λεφτά. Το δε ρόστερ της – χωρίς να είναι για τα μπάζα ολόκληρο – είναι για άλλη μια χρονιά το πολύ. Βάλτε κάτω τις ηλικίες. Θα φέρεις τον Ρεμπρόφ  για να σου κάνει αναδιοργάνωση; Τον εβδομηντάρη  Σάντος ( λέμε τώρα ) ; Με ποιόν τεχνικό διευθυντή, με ποιόν σκάουτερ; Άστα, βράστα καλύτερα. Άμα δεν μπορείς να βρεις τους πυλώνες μέσα στην ομάδα για να χτίσεις γύρω γύρω – ενώ κάποιοι υπάρχουν – φαντάσου τι γίνεται σε επίπεδο εταιρείας, με τα στελέχη που υπάρχουν. Μιλάμε για νεκρά φύση και για τύπους που κάθε μέρα για να γλείψουν τον εγγυητή, μας πασάρουν για τα υπόγεια του νέου γηπέδου, για το δέος που πρέπει να αισθανθούμε με τα drones από πάνω και για τα ευρύχωρα πάρκινγκ. Δεν έχει κάτι άλλο το ρεπορτάζ. Λες και είμαστε μέτοχοι σε κάποια κατασκευαστική εταιρεία και θα πάρουμε μερίσματα. Και λες κι ότι τρώμε και το παραμύθι για την επιθεώρηση της Ουέφα, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πίεση προς την πολιτεία να τελειώνουν οι δρόμοι γύρω γύρω. Αλλιώς όχι τελικός δεν γίνεται, αλλά ούτε άδεια για φιλικό δεν παίρνεις.

Γι’ αυτό λέω ρε αδερφέ. Πολύ παραμύθι, που δεν είναι ούτε κωμικό. Κι όταν διαβάζεις συνέχεια Αισχύλο, ε τι άλλο να έχεις, απαρά μόνο ακεφιές;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΑΚΕΦΙΕΣ

  1. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Το διανοείται κανείς να έχει μια εταιρία και να μη γουστάρει κανένας να δουλέψει;

    Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ παίκτης ανεξαρτήτως εθνικότητας που να έχει περάσει απ την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια (εκτός Αραούχο) και να γουστάρει! Να δώσει όλο του το είναι για τον κόσμο, για τον προπονητή, για τον συμπαίκτη του, για τον πρόεδρο, για κάποιον τέλος πάντων…

    Και ποιον να αδικήσεις;

    Ποιος προπονητής, δε θα κοιτάξει το ιστορικό της ομάδας και θα πάει σε μια ομάδα που αλλάζει 3 προπονητές κάθε σεζόν;

    Ποιος παίκτης έρχεται σε μια ομάδα αδιάφορη χωρίς στόχους; Δε θα ρωτήσει αυτός ο έρημος παίχτης έναν συμπατριώτη ή φίλο φίλου που χει παίξει στην ΑΕΚ;

    ΟΚ, ο εγγυητής δε γουστάρει, δεν θέλει να ασχοληθεί και δε θέλει να πάρει ούτε προπονητή, ούτε χαφ. Το καταλάβαμε, και η μάζα (δυστυχώς) έχει αποδεχτεί ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα θέσης 3-5.

    Πραγματικά δεν πιστεύω ότι ο Μελλισανίδης όσο είαι στην ηγεσία μπορεί να το γυρίσει και πρέπει να το αποδεχτούμε.

    Η ομάδα χρειάζεται πραγματικό ηγέτη στη διοίκηση πρώτα απ όλα και μετά όλα τα υπόλοιπα…

  2. Ο/Η Αλεξης λέει:

    ο Snitch γιατι σταματησε να σχολιαζει; Ησασταν γνωστοι, γνωριζεις κατι; Ελπιζω να ειναι καλα στην υγεια του.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αλεξης : Ήμασταν γνωστοί, πολύ σωστά. Ο Snitch κόπηκε από εμένα για λόγους δικούς μου. Ελπίζω κι εγώ να είναι καλά στην υγεία του.

  4. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Μολις καταλαγιασουν τα πραγματα ,θα ερθει κι ο ηγετης. Μεσα στο γενικο μπερδεμα ποιος να κατσει να ασχοληθει. Οι μονοι που επαιζαν ηταν οι Ρωσοι, οι Κινεζοι ,και οι μπουκ απο Μαλαισια και Σιγκαπουρη. Οι Καταριανοι δεν τρωνε μαριδα,απο σφυριδα και πανω, και οι υπολοιπες αραβικες δυναμεις εχουν την ΑΕΚ μια σκαφη,ενω θελουν επαγγελματικα. Μολις τακτοποιηθει το θεμα του αεριου,που οι Αμερικανοι μοσχοπουλανε στους “κυριλατους κι εξυπνους” Ευρωπαιους ,και παραλληλα βγουν οι “ειδικοι” και πουν πως και τα λαδια των αυτοκινητων ειναι καταλληλα για το τηγανι ,τοτε ισως φανει κανενας στον οριζοντα και θελει το “πακετο” για εξοχικο !

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    Μία από τα ίδια Steven, μόνο που πέρασα και Covid.

    Όσο για την ΑΕΚ, δυστυχώς μίκρυνε πολύ και αυτή η κατάσταση γίνεται αναστρέψιμη μόνο με ΠΟΛΛΑ χρήματα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Μπάγεβιτς, δεν υπάρχει κόσμος (πέθανε με τον ΧΧ, αρέσει, δεν αρέσει και δεν θα το αναλύσω τώρα) και ακόμα περισσότερο δεν υπάρχει διαχειριστική, διευθυντική ικανότητα, μόνο τα Χρήματα θα γύριζαν την κατάσταση, όπως στη Νιούκαστλ καλή ώρα.

    Ζήλεψα με την επίσκεψη Μαρινάκη ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ και των υποχρεώσεων που περιμένουν την ομάδα του.

    Στην ΑΕΚ, άφησαν τον Οφρυδόπουλο να κάνει ότι φωνάζει ενόψει ενός αγώνα που θα έπρεπε να έχει στην τσίτα όλο το τμήμα για πολλούς λόγους. Αντιθέτως, παρακολουθούμε ένα μπουρδέλο να συνεχίζει να φέρει το σήμα της ΑΕΚ, ενώ θα έπρεπε να τους απαγορευτεί από τον κόσμο. Σε όλους όσοι βρίσκονται εκεί.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.στιβεν ακεφιες και δω από βόρεια Ελλάδα.για να μη νομιζετε ότι είστε μόνο εσείς.εγω πάντως παίρνω το μαλινουα με πάει βόλτα κάνα δίωρο και έρχομαι στα ίσια μου.ασχετο αλλά πάντα ήθελα να μάθω όλοι αυτοί οι μεγιστάνες εγχώριοι και μη το ματαιότης ματαιοτητων δεν το έχουν αακουστα;μυστήριο πράγμα.τελως πάντων πάω να βάλω ένα τσιπουρακι να στανιαρω.θα έβαζα χεντρικς αλλά δεν έχω φέτα αγγούρι.

  7. Ο/Η Pontios λέει:

    Τριετές κλειστό για τρία χρόνια
    Και μια καλή προμήθεια στον μάνατζερ για να υπογράψει ο Ρούντι Γκαρσια.

    Στήβεν είναι αλήθεια;

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Pontios : Αλήθεια φαίνεται, δεν γνωρίζω προσωπικά.

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Στα εγκαινεια του γηπεδου θα ειναι παρων και ο φλαμπουραρης?

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Άμα την σκαπουλάρει. Πάντως θα είναι παρών ένας μεγάλος Καρπαθιώτης…

  11. Ο/Η nnektarios λέει:

    Ο Φλαμπουράρης να έρθει με το σκάφος μέσω της υπογειοποίησης. Θα τον υποδεχθεί ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής και ακόμα περισσότερο ο ένθερμος οπαδός της ΑΕΚ, εξαφανισμένος εδώ και καιρό, ξαφνικά, όπως και από το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ κάποτε;

    Ο ένας επισκέφθηκε την ομάδα του και ο άλλος το γήπεδο του. Στις 10 το βράδυ όμως, το ανάθεμα θα πέσει σε παίκτες, προπονητή και στελέχη….