Α Ε Κ – ΛΑΜΙΑ

Παιδιά, πολύ κρύο σήμερα. Κρύο με υγρασία. Λιβάνιζα έναν καφέ στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσα. Κατέβηκα στο διάλειμμα και συνεπικουρούντος του αποτελέσματος, πήρα ένα ουίσκι, διότι κάπου μου είχε καρφωθεί η γνωστή Αεκτζήδικη γκέλα των Χριστουγέννων. Έκανα κι άλλα βέβαια. Γυρνώντας οι διπλανοί μου είχαν καθίσει όπως ήθελαν αφού δεν είχαν έρθει όλοι στα εισιτήρια. Τους τοποθέτησα όπως καθόμαστε πάντα. Το έπαιξα Αλμέιδα της κερκίδας.

Μια κερκίδα που βοήθησε πολύ την ομάδα μας σήμερα. Φωνή και παλμός ακόμα κι όταν η ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Δηλαδή από το εικοστό λεπτό του πρώτου μέρους και μέχρι περίπου το 65ο λεπτό. Μέχρι το εικοστό λεπτό θα μπορούσαμε να έχουμε προηγηθεί αφού οι τρεις ευκαιρίες που φτιάχτηκαν ήταν κλασσικές. Δεν μπήκε όμως γκολ κι έτσι η ομάδα αγχώθηκε, χώρια που η Λαμία άρχισε να ξεμυτίζει και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο.

Είναι σίγουρο οτι η διακοπή μας έβγαλε από τα νερά μας. Πρώτον σε ρυθμό και δεύτερον σε τραυματισμούς. Μπορεί ο Νικολάου να λέει οτι δεν έγινε ιατρικό λάθος για τον Γκατσίνοβιτς, αλλά καλό θα ήταν να μην νομίζει οτι μιλάει σε χαχόλους. Φυσικά και έγινε λάθος και φυσικά χάσαμε τζάμπα έναν μήνα. Από εκεί κι έπειτα όμως, αγωνιστικά μιλάω, υπάρχουν και κάποιοι κανόνες. Κανόνες που δεν τήρησε σήμερα ο Αλμέιδα.

Το έχουμε ξαναδεί. Σιμάνσκι και Γιόνσον δεν μπορούν να συνυπάρξουν ειδικά όταν ο Δανός παίζει πίσω από τους επιθετικούς. Ομάδα ποδοσφαιρική χωρίς σέντερ φορ δεν υπάρχει στον πλανήτη. Οι κλασσικοί χαφ είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίξουν τον ρόλο των εξτρέμ. Οπότε βλέπαμε από ένα σημείο και μετά, την Λαμία να προσπαθεί να απειλήσει και την ΑΕΚ να χάνεται μέσα σε μία επιθετική προβλεψιμότητα καθώς και σε μία βραδύτητα, που σε συνδυασμό με την μπροστινή αφλογιστία, σου φώναζε ότι δεν το έχει σήμερα.

Ευτυχώς ο προπονητής γύρω στο 65 διόρθωσε τους κανόνες. Μπήκε ο Βαν Φέερτ σέντερ φορ και πήγε ο χειρότερος παίκτης σήμερα Γκαρσία, στα πλάγια. Αυτό έγινε με την έξοδο του Σιμάνσκι, οπότε ο Γιόνσον γύρισε στην φυσική του θέση κι ο Πινέδα – που κι αυτός δεν ήταν καλός σήμερα – πήγε πίσω από τους επιθετικούς. Η ομάδα ξεμπλόκαρε με την εκτελεστική δεινότητα του Ολλανδού και στο παιχνίδι φαινόταν ότι είχαμε πάρει μια επαγγελματική νίκη.

Δεν το ήθελε έτσι η μοίρα. Η μοίρα ήθελε να βγάλει τον Βαν Φέερτ κορυφαίο, που πέτυχε και δεύτερο γκολ χώρια την ασίστ στον Γκαρσία, που έβαλε κι αυτός γκολ απελευθερωμένος από τα σέντερ μπακ κι έχοντας κάποιον χώρο για να τρέξει. Έλεος δηλαδή που ο παίκτης αυτός περιορίζεται σε τετραγωνικά. Κι έτσι η ΑΕΚ κέρδισε την Λαμία με σκορ ευρύ, προϊόν διορθωμάτων μεν , αλλά απόλυτα δίκαιο δε.

Μαζί με τον κορυφαίο σκόρερ και πραγματικό σέντερ φορ, είχαμε σούπερ και τον Γιόνσον, ενώ πολύ κοντά ήταν ο Ρότα και ο Μήτογλου καθώς κι ο Μάνταλος, που παρά κάποια λάθη του, ήταν φιλότιμος και αγωνιστικός. Κι αυτό ολοκληρώνει τις εντυπώσεις μου για ένα πολύ όμορφο παιχνίδι – όλοι γνωρίζετε οτι τα ίδια θα έλεγα ακόμα και σε γκέλα – αφού η Λαμία μας κοίταξε στα μάτια και προσπάθησε όσο μπορούσε χωρίς να είναι ταμπουρωμένη σε μια περιοχή. Τι συναίσθημα μου έγινε ακόμα καλύτερο όταν μπήκε το πρώτο γκολ. Τα επόμενα δεν μου είπαν κάτι στην ψυχή, παρά μόνο στα μάτια. Κι ελπίζω κάπως έτσι να το δουν κι οι ιθύνοντες εν όψει Βόλου.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν για τη νίκη και θερμές ευχές για τα γενέθλια του Αλμέιδα σήμερα, που έκανε την αυτοκριτική του στην διάρκεια του αγώνα. Κι ολόθερμες ευχές σε όλους εσάς για καλά Χριστούγεννα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to Α Ε Κ – ΛΑΜΙΑ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Σήμερα εκνευρίστηκα πραγματικά. Δεν έχω πλέον άλλη υπομονή όσον αφορά τις χαμένες ευκαιρίες. 1,2,3…φτάνει πια! Δυστυχώς, μιλάμε για ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Χειρότερος όλων ο Αραούχο, με άθλια τελειώματα, συνεπικουρούμενος από τον Γκαρσία που χρειάζεται 5 ευκαιρίες για 1 γκολ. Τους εξέθεσε ο Ολλανδός.

    Δεύτερο αρνητικό και ελπίζω τυχαίο γεγονός, η απόδοση του Πινέδα. Φυσικά όλοι δικαιούνται μίας κακής ημέρας αλλά πολύ φοβάμαι ότι, ήρθε, έκανε τη δουλειά του και (θα) αδιαφορεί. Αν συμβεί αυτό, υπόλογος στην ΑΕΚ θα είναι ο Ματίας.

    Πολύ καλός ο Μάνταλος, έτρεξε, πίεσε, προσπάθησε, δεν έχω παράπονο. Σταθερά ανεβασμένος ο Ρότα.

    Γενικά, μια χαρά ήταν η ΑΕΚ, ειδικά με τόσες απουσίες, απλά ΑΝΙΚΑΝΗ να τελειώσει ένα παιχνίδι στα πρώτα 20’.

    Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Νεκτάριε, είναι σίγουρα ανικανότητα. Από την άλλη, προσπαθούν όλοι να σπρώξουν τον Γκαρσία μπας και τον αγοράσει κανείς. Φυσικά κανείς δεν θα τσιμπήσει με τα γκολ του, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το αντιλαμβάνονται πολλοί. Ίσως ο Πολωνός το καταφέρει. Ο Πινέδα ήταν κακός όμως τουλάχιστον την ένταση την έβγαλε. Δεν πιστεύω ότι θα εκθέσει τον Ματίας. Γενικά υπάρχουν παίκτες που σε αυτό το μοντέλο που παίζει ο προπονητής, δεν ταιριάζουν. Ένας προπονητής που παίζει στην τσίτα και στις προπονήσεις, κι αρκείται να λέει , ” όσοι αντέξουν “. Αυτός βλέπει το 2024.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Τέζα και ο Γκατσίνοβιτς και συν την απουσια Ελίασον (ακόμα ακόμα και αυτη του Μοχαμάντι) και η ομάδα έχασε αναμενόμενα την ταχυτητα που είχε κατά το 50%. και άρχισε να μοιάζει με τις …άλλες.Δεν έπαιξε άσχημα.Απλά δεν ήταν όμορφη. Ειδικά με παρουσια Μάνταλου, ο οποιος ήταν θετικοτατος ομολογουμένως,αλλά η ομάδα έπαιζε σαν τα μούτρα του. Αναγκαστικά. Δε βαριέσαι.

    Το φαινόμενο τω χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε-αναμενόμενο και αυτό-μέχρι που μπήκε ένα κανονικό “9αρι”. Ευτυχώς που υπάρχει. Ο Αραούχο πλέον έχει απεκδυθεί την ιδιοτητα του “σκόρερ”,γιατί απλά-αφού είναι χασογκόλης- ο προπονητής του έχει αναθέσει άλλο ρόλο και τον κάνει μια χαρά. Μαρκάρει μέχρι και στην άμυνα με τάκλιν. Είναι η σκούπα και το φαράσι μαζί.

    Ο Πινέδας έτρεξε προσπάθησε αλλά οι επιλογές του ήταν όλες μα όλες λάθος. Δεν ξέρω αν γνώρισε καμιά γκόμενα απο κεινες που ειναι “φανατικές” στα επισημα και σουλατσάρουν για κανένα καλό μεροκάματο, η αν ο μάνατζερ του είπε “κάνε κράτει, ,έχομεν και άλλού να πάμε να βάψουμε”

    Ο προπονητής εμμένει ως το ’60 στις επιλογές του. Αν δεν βγαίνουν,το αναγνωρίζει και διορθώνει. Τουλάχιστον δεν είναι Μπάγεβιτς,να κάνει τις αλλαγές στο 80.
    Ενα χαφάκι χρειαζόμαστε-συν τα άλλα.

    Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Και προσοχή στα μελομακάρονα. Να φάτε όσα θέλετε και όχι όσα πρέπει,γιατί θα σας προκάμουν άλλοι.

  4. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Χρόνια Πολλά σε όλους.Δεύτερη φορά μέσα στο έτος θετικός στο covid.Ευτυχώς με ηπια συμπτώματα.Ηδη στην τρίτη μέρα “καραντίνας”
    Πολλά αυτά που σκέφτομαι και είπα να παραθέσω αυτά που αφορούν την ομάδα μας.
    Στήβ είχες αναφέρει παλαιότερα οτι υπάρχουν νοσταλγοί του Σάντος στην ομάδα με οτι αυτό σημαίνει για το πως βλέπουν τον Αργεντίνο.
    Θα ηθελα να σε ρωτήσω αν κάποια πράγματα τα γνωρίζεις ή τι λέει η διαισθησή σου.
    Αληθευει οτι ο Αργεντίνος παρέδωσε λίστα με παίκτες προς αποχώρηση? Κίνηση που δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τον πρόεδρο.
    Ισχύει οτι δεν θέλει τον Τζαβέλα με τίποτα γιατί του κάνει τα αποδυτήρια μπουρδέλο?
    Για τις μεταγραφές μιλάει μόνο με τον Κουχάρσκι και καθόλου με Κονέ?
    Ενα παίκτη εχει ζητήσει,τον Αμερικανο-Βόσνιο απο το MLS,εδω και 20 μέρες? Εν ανάγκη μένει και χωρίς στόπερ και αριστερό μπακ προκειμένου να παρει τον συγκεκριμένο.
    Γιατί τόσο πρεμούρα την επομένη των δηλώσεων Αλμειδα για Γκατσι και το πρόβλημα στους κοιλιακους,να βγουν οι κεφτέδες για “διευκρίνηση” του προβλήματος?Μετά απο μια βδομάδα ο Γκατσι μπηκε χειρουργείο.Πιστεύουν οτι ο Αλμειδα χρειάζεται κάποιον να τον πατρονάρει?Οχι βέβαια ο κοουτς ξέρει ακριβως τι λέει και πότε το λέει.
    Απο τα παραπάνω οι θιασώτες Σάντος βρίσκονται στο “περιβάλλον” Κονέ και Κοσμά?
    Καταλήγωντας συμπαιρένω οτι κάποιοι τύποι στη Παε τώρα καταλαβαίνουν με ποιον εχουν να κάνουν ή καλύτερα με ποιόν εχουν “μπλέξει”
    Το καλοκαίρι ισως πίστευαν οτι θα μπορούσαν να βασιστούν στην ανάγκη τους κόουτς για ευρωπαική καριέρα για να τον “ελεγξουν” Ο τύπος ομως είναι loco και ζει και πεθαινει με τις ιδέες τους.
    Ξέρουν πια οτι ο τύπος μπορεί να τα κάνει πουτάνα και να τους ξεμπροστιάσει.Το έχει ξανακάνει οταν μίλησε για αθέτηση απο πλευράς της πρωην ομάδας του,του μεταγραφικού σχεδιασμού.
    Ελπίζω να μείνει να τον βοηθήσουν και τα αποτελέσματα και να φτιάξει την ΑΕΚ της επόμενης 3ετιας.Γιατί αυτό δουλευει…

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Καλημέρα και χρόνια καλά, κατ΄αρχήν. Για να είμαι ξεκάθαρος από την αρχή, ΔΕΝ έχω κάποια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ πληροφόρηση. Έμμεσα έχω να πω ότι ο Μελισσανίδης πάει με χίλια τον Αλμέιδα. Φυσικά τα πάντα θα τρέξουν με βάση τα αποτελέσματα. Επικριτές και καλοθελητές πάντα θα υπάρχουν για τα πάντα. Ο Τζαβέλας θα φύγει το καλοκαίρι οπότε δεν υπάρχει άλλη βιασύνη. Φυσικά και θα φύγουν παίκτες αφού η ΑΕΚ του Αλμέιδα θα φανεί του χρόνου. Εγώ λέω να απολαύσουμε αυτό που βλέπουμε και να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας.

  6. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπέρα Στηβ.Παραμένω ψύχραιμος και ανυπομονώ να δω την ομαδάρα μας και να ξαναπάμε σπίτη μας.

  7. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία και κάθε καλό για εσάς και τις οικογένειές σας.
    Φαίνεται πως το Μουντιάλ στοίχισε σε ρυθμό και λόγω των πολλών απουσιών δεν υπάρχει η χημεία που άρχισε να δημιουργείται πριν από ένα μήνα.
    Μπορεί ο Μάνταλος να ήταν φιλότιμος, όμως δε μπορώ να παραβλέπω πως όποτε παίζει βασικός η ομάδα είναι σαν τα μούτρα του. Σοφτ με πολλά λάθη.
    Για τον Πινέδα δε μου έκανε εντύπωση η κακή εμφάνιση, από την αρχή μου φάνηκε παίκτης χωρίς διάρκεια που εξαφανίζεται μέσα στα παιχνίδια. Έκανε το τσαφ στην αρχή με 2-3 γκολ και στη συνέχεια μετριότητα. Η αδυναμία του “καλύφθηκε” από την άνοδο του Γκατσίνοβιτς και του Ελίασον. Τώρα που λείπουν αυτοί φαίνεται η μετριότητα των υπολοίπων χαφ και φυσικά με βασικό τον Μάνταλο ξαναβλέπουμε εν πολλοίς την ΑΕΚ που όλοι προσπαθούμε να ξεχάσουμε. Η γεύση του φαγητού είναι ανάλογη με τα υλικά που χρησιμοποιεί ο μάγειρας.
    Ο οποίος μάγειρας έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος εντός και εκτός ομάδας, με την δουλειά τη συμπεριφορά και την αγωνιστική εικόνα.
    Το Μουντιάλ μας αποσυντόνισε λίγο αλλά μας γλίτωσε από τον Σάντος που ξερογλείφονται πολλοί μέσα στην ΠΑΕ. Ελπίζω η ομάδα να έχει διάρκεια και να μην αρχίσει το πριόνισμα του Αλμέιδα για να έρθει ο Καρπουζάς.
    Νομίζω πως μετά από χρόνια έχεις έναν προπονητή λογικό, με προσωπικότητα που δουλεύει σοβαρά και διορθώνει τα λάθη του άμεσα και κυρίως έχει καλή επαφή με τους παίκτες.
    Με την εικόνα που εχω μέχρι στιγμής πιστεύω πως αξίζει να του δώσουν τα υλικά που χρειάζεται για να χτίσει την ΑΕΚ του 2023 που θα χτυπήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα.