ΒΟΛΟΣ – Α Ε Κ

Με μπόλικο ενδιαφέρον αλλά και αγωνία, περιμέναμε το σημερινό παιχνίδι. Όπως και να το κάνεις, ένα τηλέφωνο προεδρικό θα το χρειαζόμασταν για να αποδοθούν τα ίσα σε σχέση με το παιχνίδι του Βόλου με την αλογοτροφή. Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, αλλά ξέρω οτι όσα εισιτήρια ζητήσαμε τα πήραμε, κι άρα ήταν σαν να παίζαμε εντός έδρας.

Από εκεί κι έπειτα όμως, ο γνωστός ρόμβος του Αλμέιδα, ήταν το κάτι άλλο. Σε πίεση, σε ταυτότητα, σε χαρακτήρα. Και μαζί με αυτά, πήγε περίπατο και η αφλογιστία η γνωστή – ο Γκαρσία στην σωστή του θέση και κανονικός φορ μέσα -, οπότε το παιχνίδι κύλισε τρομερά ευχάριστα στις αισθήσεις μας και φυσικά με μια ξεγυρισμένη τριάρα.

Η ΑΕΚ ήταν χάρμα ειδέσθαι. Καταιγιστική κι αποφασιστική. Τόσο στο πρεσάρισμα, όσο και στην ανάκτηση της μπάλας. Είχε σε τρομερή μέρα τον Γκαρσία και τον Πινέδα, κι όποτε ήθελε έμπαινε στην αντίπαλη περιοχή. Ο Βόλος ήταν σε εμφανέστατο πανικό κι όσες φορές πήγε να κάνει κάτι, δέσποζαν οι Ρότα και Μήτογλου που εξαφάνιζαν κάθε ίχνος κινδύνου.

Και αυτά τα λέμε διότι δεν είναι ευκαταφρόνητες οι απουσίες του Ελίασον και του Γκατσίνοβιτς. Όμως φαίνεται οτι στις προπονήσεις δουλεύεται κάθε απουσία και το ρόστερ βρίσκει λύσεις, τέτοιες που σε κάνουν περήφανο για την ομάδα. Τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Και με τα γκολ που μπήκαν, φάνηκε να φεύγει και το όποιο λογικό άγχος, πράμα που φάνηκε κύρια στην συνεργασία του Σιμάνσκι και του Γιόνσον.

Στο δεύτερο μέρος περιμέναμε πτώση ρυθμού, έλεγχο των χώρων, συντήρηση δυνάμεων και rotation. Και γίνανε όλα κανονικά και με τον νόμο. Χωρίς όμως να χαθεί η κυριαρχία μας και χωρίς να έχουμε κάποια σοβαρή απειλή. Το κύριο ενδιαφέρον ήταν να δούμε σε τι κατάσταση θα εμφανιζόταν ο Τσούμπερ, που έτσι όπως έπαιζε η ομάδα πριν φαινόταν μάλλον περιττός.

Κι είπα ομάδα. Και αυτό θα ήθελα να τονίσω. Έχει γίνει ομάδα η ΑΕΚ. Βοηθάνε όλοι και δυσκολεύεσαι να βρεις κάποιον να υστερεί. Και βέβαια δεν μιλάω μόνο για το τέταρτο γκολ. Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μιλάω για την τακτοποίηση των παικτών μέσα στο γήπεδο, τόσο σε θέσεις όσο και σε σύστημα, αλλά και την τρομερή αλληλοκάλυψη τους, όπως και την αυτοπεποίθηση που φαίνεται στον τρόπο που αλλάζουν την μπάλα.

Και δεν θέλαμε κάτι παραπάνω. Είδαμε την ΑΕΚ μας να είναι αποφασιστική όταν έκαιγε η μπάλα. Είδαμε την ομάδα μας να ξέρει πώς να κάνει διαχείριση του σκορ κι ενός ολόκληρου δεύτερου μέρους ( θυμηθείτε τι βλέπαμε πέρσι στην Κρήτη ). Κι είδαμε τους παίκτες να πατάνε γερά και να πιστεύουν. Και να μας κάνουν κι εμάς να πιστεύουμε. Και να χαιρόμαστε ξορκίζοντας την κατάρα που πάντα είχε η ΑΕΚ αυτές τις ημέρες. Οπότε δίνουμε απλόχερα συγχαρητήρια και ναι, να το παραδεχτούμε : Είμαστε ξανά ευτυχισμένοι για την ομάδα αυτήν.

Υγ1. Ένα πράμα μου λείπει ρε παιδιά : Ένα γκολ του Αραούχο.

Υγ2. Ο Αθανασιάδης έχει γίνει πολύ σοβαρός τερματοφύλακας.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to ΒΟΛΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Με το ζελα

  2. Ο/Η nnektarios λέει:

    Μοντέρνα, μακράν καλύτερη στην Ελλάδα, με γηπεδάρα και εξαιρετικό κλίμα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι. Η ομάδα έχει έναν ΣΤΑΡ. Λέγεται Ματίας Αλμέιδα. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι σημασία έχει το γκρουπ και ότι θέλει να δώσει ταυτότητα στην ΑΕΚ. Λόγια λένε πολλοί. Αυτός το δείχνει στην πράξη.

  3. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Σήμερα μου έκανε εντύπωση,πέρα απο την ομαδάρα μας,οτι είδα πρώτη φορά το Σιντιμπε να τρέχει αλλά και να είναι στο πνεύμα του παιχνιδιού.Ρε λες….

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Επειδή είμαστε ΑΕΚ και ξέρουμε μπάλα, αυτό θα το πούμε όταν τον δούμε σε σκορ 0-0. Στο 0-3 ή στο 0-4, όποιος και να μπει κάνει τρομερά πράματα.

  5. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Στον πρωτο γυρο μας επιασαν απροετοιμαστους.Τωρα,θα πρεπει να παρουμε το παιχνιδι ,ενα δυσκολο παιχνιδι, ο κοσμος να ερθει τουμπα. Η ομαδα πλεον ειναι ομαδα, με αρχη ,μεση και τελος. Δειχνει δυνατο χαρακτηρα,κανει φασεις,εχει τελειωματα, και πισω δεν εχει καμια σχεση με το προσφατο παρελθον. Ευχαριστιομαστε ποδοσφαιρο,αυτο που ειχαμε ξεχασει για πολυ καιρο, και μονο το γεγονος πως περιμενουμε να δουμε τον επομενο αγωνα λεει πολλα …..

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    AEK Παλαιάς Κοκκινιάς

    Όντως η ομάδα είναι άξια περηφάνιας και θαυμασμού.

    Να πούμε όμως και για την “συνεισφορά” του μήτσου. Όπως και να το κάνεις λαμία και μπέος είναι φιλικά σωματεία.

    επίσης ο μπέος δεν είναι η ομάδα που ήταν στις αρχές, έχουν φύγει πολλοί παίκτες.

    Steven
    όταν λες ότι ο αθανασιάδης έχει γίνει πολύ σοβαρός τερματοφύλακας μπορείς να το αναλύσεις περαιτέρω?

  7. Ο/Η Pontios λέει:

    @steven

    Στήβεν θα μπορουσες να μας πεις την άποψη σου για τον Αθανασιαδη;

  8. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ ....... λέει:

    Στήβεν γνωρίζεις κάτι παραπάνω σχετικά με αυτά πού έγιναν στην ΕΠΟ χθές;
    Νομίζω ότι πλέον ισχύει τό ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : Θεωρώ οτι έχει μπαρουτοκαπνιστεί πολύ με τον δανεισμό του. Βλέπω τις τοποθετήσεις του και μου θυμίζει τον Χρηστίδη. Δηλαδή, δεν θέλει να κάνει κάτι θεαματικό αλλά να σβήσει τον κίνδυνο πριν αυτός δημιουργηθεί. Τα σουτ δηλαδή ή οι κεφαλιές, φαίνονται να πηγαίνουν επάνω του, αλλά δεν είναι έτσι. Έχει διαβάσει από πριν το παιχνίδι κι έχει πάρει την σωστή θέση. Επίσης μοιάζει πολύ γυμνασμένος. Φυσικά είναι πολύ γρήγορος και τρομερός με την μπάλα στα πόδια. Και τέλος κουμαντάρει μαεστρικά όλη την άμυνα. Θυμίζω σαν κερασάκι την τρομερή απόκρουση που έκανε εξ επαφής στο τηγάνι.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Pontios : Την έχω γράψει την θέση μου στον φίλο ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς.