ΠΟΛΙΤΙΖΜΟΣ

Ο υποκρίταρος. Ανακαλύπτει “δικαιώματα” όταν  -ελέω τεχνολογίας-έχει κάνει τη δουλειά του και πλέον δεν χρειάζεται τα “αντικείμενα”  που χρησιμοποίησε τα οποία κατόπιν τα βάζει σε “προθήκες”.

“Ανακάλυψε” ότι δεν πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι-δουλοι ανθρώπων, όταν -με την βοήθεια της τεχνολογίας -πλέον δεν τους χρειάζοταν.

“Ανακάλυψε” ότι δεν πρέπει να “κακοποιεί” ζώα, όταν -και αυτα- δεν τα χρειάζοταν αφου οι μηχανές ανελαβαν αυτά που έκαναν τα ταπεινα γαιδούρια, τα σκυλιά,τα βοοειδη,τα άλογα κλπ. Και κάποια τα έβαλε στο σπίτι να τους πετά δυο κροκέτες και να τον γλύφουν στη μούρη,τον ένδοξο τενεκέ.

Μάλιστα προσφάτως σχετικά, “ανακάλυψε” ότι δεν πρέπει και να τα τρώει πλέον, αφού υπάρχουν,δια της τεχνολογίας  τροφίμων, “εναλλακτικοί” τρόποι βρώσης. (vegan ρε! Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα  καθώς πρέπει πολιτισμένα πρόβατα δεν είναι σωστό να τρώνε κρέας)

Ανακάλυψε την “μόλυνση” του πλανήτη όταν -για να φτάσει ως εδώ- μολυνε τα πάντα εν γνώσει του για να κάνει τη δουλίτσα του. Και “τρέχει” να “σώσει”  τον πλανήτη (οποία ύβρης)  φορολογώντας τις πλαστικές σακούλες στο μάρκετ,-και ότι άλλο κινείται,ως και τον άερα- αλλά με τις γιγάντιες βιομηχανίες να αλωνίζουν κανονικά. Μιλάμε για έναν πονηρό καραγκιόζη.

Ανακάλυψε ότι υπάρχει και “τρίτο” φύλο μάλιστα, όταν-ελέω τεχνολογίας και άρα αύξησης προσδόκιμου χρόνου ζωής- πλημμύρισε πληθυσμιακά και είπε: “μπάστα”. Είμαστε πολλοί. Φρένο.

Αν αίφνης, μπορούσες να άρεις την τεχνολογία και την τεχνογνωσία από το κόσμο,τώρα, με ένα μαγικό ραβδί, αμέσως,παρ αυτα, όλα αυτά θα επέστρεφαν εν μια νυκτί. Και οι δούλοι και τα γαιδούρια και η ανηλεής εκμετάλευση. Αστραπιαία. Και τα όποια “δικαιώματα” και “προστασίες” και λοιπές “ευαισθησίες” θα πήγαιναν στην πάντα, για πλάκα. Εδώ υπάρχουν σε πολλές περιοχές ακομα. Εν έτι 2023.

Κάλπικος ο πολιτισμός,γιατί δεν βασίζεται στον σεβασμό και στην αλλληλοκατανόηση,αλλά στην βιομηχανική διευκόλυνση.Και ΜΟΝΟ.  Πουθενά αλλού. Δεν υπάρχει Ανάγκη δηλαδή.

Οταν  δεν σε χρειάζεται κάποιος,σε βάζει στο βάθρο και σε περιποιεί  υποκριτικά με “δικαιώματα”.(με αποτέλεσμα να εμφανίζεται και  ο ίδιος ως μεγαλόθυμος και πολυεύσπλαχνος,αφού πριν σε είχε γδάρει κανονικά)  Οταν και αν σε χρειαστει όμως ξανά,θα σε γαμίσει όπως σε γάμαγε και πριν σε βάλει στο βάθρο της “ξεκούρασης” Ετοιμος οποιαδήποτε ώρα ο πούστης,να γυρίσει την πλάκα ανάποδα, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του.

Η “μεγαλύτερη ανακάλυψη του ανθρώπου” , η Δημοκρατία, (και οι Χάρτες των “δικαιωμάτων”) δεν είναι παρά ένα παραπαίδι.Ενα μπάσταρδο της Βιομηχανικής επανάστασης. Είναι ένα εφεύρημα. Ενα απότοκο. Δια των εφευρέσεων και άρα δια της διευκόλυνσης που παρέχουν οι μηχανές και οι επινοήσεις του, από  εκεί προέρχεται και η πολύ υποκριτική “Δημοκρατία” και τα όποια διακαιωματικά “τενεκεδάκια” σέρνει αυτή πίσω της. Σα γάμος καρνάβαλου. Γι αυτό και δεν την βλέπετε να λειτουργεί πουθενά κανονικά. Και ούτε πρόκειται. Γιατί δεν είναι Ανάγκη.Είναι απότοκο.

Είναι σαν τα κόπρανα που αφήνει ενα ζώο καθως περπατά και χέζει.Τα οποία είναι οφέλιμα για το χώμα  Αν φυτρώσει κάτι δημοκρατικό, έχει καλώς. Αν όχι, δε βαριέσαι. Το χώμα θα φταίει που είναι στέρφο. (πχ. οι έρημοι στη Μεση Ανατολή, οπου το σκατό της βιομηχανίας δεν αρκεί για να θρέψει την άμμο και να φυτρώσει το δημοκρατικό κυκλάμινο. Αλλά μια χαρά τα ζώα της Δύσης κάνουν δουλειές με τα άλλα της Ανατολής. Δεν εμποδίζονται από την δημοκρατική λειψυδρία.)

Πάρε τις μηχανές από το προσκήνιο και άνετα,σε χρόνο “dt” ο μαλάκας θα επιστρέψει ξανά εκεί που ήταν. Οχι βιομηχανικά μόνο .Αλλά πολιτισμικά. Βρισκόμαστε στη σπηλιά ακόμα. Απλά αυτή έχει πλέον  air contition και δορυφορικό πιάτο.Και απέξω ειναι αραγμένο το “car”, αντί για το γαϊδούρι. Αλλά το πραγματικό γαιδούρι, ο άπληστος δίποδος μαλάκας,στυγνός εκκμεταλευτής των πάντων, καραδοκεί οποιαδήποτε ώρα. Σε οποιεσδήποτε συνθήκες, έτοιμος να στραφεί κατά το διπλανού δίποδου ή τετράποδου, να το φάει, να το καταπιεί, να το “στεγνώσει”, να το αποκάμει, εκμεταλευόμενος ότι μπορεί.

Φλιντστόουνς με γραβάτες, λουστρίνια,κινητά και ρολόγια. Τίποτα παραπέρα, ή παραπάνω. Η Ανάγκη-αυτή η μεγάλη Θεά- τον καθοδηγεί. Δεν υπάρχει καμια “επιλογή” πολιτισμική και λοιπές θεατρινίστικές μπούρδες. Αν υπάρξει ανάγκη, θα σε (ξανα)φάω ζωντανό.Αφού πρώτα σε εκμεταλευτώ όσο δεν παίρνει. Και κάτσε εσύ και μουρμούρα κάτι για “δικαιώματα” και λοιπά “οιυράνια τόξα” και “πράσινες αναπτύξεις” ή πράσινα άλογα.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.