ΟΥΣΤ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ

Θεωρώ ότι είμαστε όλοι σαστισμένοι με τα περιστατικά τα χθεσινά. Σε μια εποχή που ήμασταν έτοιμοι για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι μας και για να φύγουμε διακοπές, πραγματικά σου κόβεται το κέφι και κάθε διάθεση για οτιδήποτε. Και μοιραία πηγαίνεις στο παιδί που χάθηκε αλλά και σε όλους τους οικείους του, που βρέθηκαν στον Καιάδα από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό λοιπόν που θέλω να εκφράσω στην οικογένεια του Μιχάλη, είναι τα θερμότατα συλλυπητήρια του χώρου αυτού και την ευχή να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι παραδειγματικά. Και τα λέω αυτά ξέροντας ότι δεν έχουν καμία πραγματική αξία. Διότι το παιδί χάθηκε και καμία κουβέντα δεν μπορεί να παρηγορήσει τη μάνα ή τον πατέρα ή τον αδερφό ή τον φίλο.

Τα πραγματικά περιστατικά είναι αυτά που φουντώνουν την οργή ακόμα περισσότερο. Όχι ότι υπάρχει θανατόμετρο, αλλά τέλος πάντων άλλο το να βρεθείς προ εκπλήξεως κι άλλο να έχουν συμβεί εκατό τα εκατό σχεδιασμένες ολιγωρίες. Τυχαία δεν ξηλώνονται τόσοι αξιωματικοί από τον υπουργό. Κι όταν μιλάς για εγκληματική αμέλεια, μοιραία φτάνεις ότι μπορεί και να έπαιρναν εντολές για να μην επέμβουν. Ούτε στα σύνορα με ενεργή την απαγόρευση από την Ουέφα της μετακίνησης των οπαδών, ούτε κι όταν διέσχιζαν όλη την ελληνική επικράτεια.

Και στην Φιλαδέλφεια δεν έφτασαν μόνοι τους. Πού να ξέρουν τώρα οι Κροάτες δολοφόνοι τους δρόμους. Ούτε φυσικά τα όπλα τα είχαν μαζί τους από την πατρίδα τους. Μετά την Αττική οδό, προφανέστατα τους κατηύθυναν οι χούλιγκαν του Αλαφούζου, οι οποίοι και τους όπλισαν βεβαίως, ενώ τους συνόδευσαν και στο έργο της δολοφονίας. Που τυχαία είναι μόνο μία. Έτσι όπως έγινε η επίθεση, θα μπορούσαν να υπήρχαν κι άλλοι νεκροί είτε διότι αμύνθηκαν, είτε σαν παράπλευρες απώλειες. Από τρόμο, από κάποια ξώφαλτση, από τα άπειρα χημικά που έπεσαν. Ήταν τέτοια η ώρα που εκτός από ανά πάσα στιγμή έτοιμους τσαμπουκάδες δικούς μας, υπήρχαν και γέροι με παιδιά καθώς κι απλοί θαμώνες.

Κι όλα αυτά τα ήξερε η αστυνομία. Αλλά κι αν δεν τα ήξερε, άνετα τα έβλεπε μετά την διακριτική παρακολούθηση που η ίδια ομολόγησε ότι έκανε στο κονβόι των δολοφόνων. Και μετά; Μετά λέει τους έχασε. Δηλαδή έχασε 40 αυτοκίνητα μίνιμουμ αν δεχτούμε ότι σε όλα υπήρχαν τέσσερις επιβάτες. Κι άντε και τους έχασε. Δεν φαντάστηκε πού θα πήγαιναν όλοι αυτοί; Υπήρχε περίπτωση να πάνε στο Μοναστηράκι για γκόμενες ; Εδώ μας λέει η αστυνομία ότι μέχρι και για την συνεννόηση με τους χούλιγκαν του Αλαφούζου ήξερε. Και οι κοριοί τι κάνανε; Ήταν κλειστοί λόγω κλιματικής αλλαγής; Και γιατί άργησαν τα ματ να επέμβουν; Πολλά μπορούμε να ρωτάμε και να λέμε. Και να επιτείνουμε το βάσανο. Και πολλά μπορούμε να απαντάμε γυρίζοντας γύρω από την αλήθεια.

Η οποία είναι πάντα μία. Η επίθεση οργανώθηκε από τους χούλιγκαν του παναθηναϊκού. Αυτός τους έχει στο γήπεδο του κι αυτός τους συντηρεί με εισιτήρια και με ό,τι άλλο μπορεί. Αυτός είναι ο θύτης. Και φυσικά δεν θα τον ακουμπήσει κανείς διότι έχει κόσμο, χώρια που ο ιδιοκτήτης του είναι βασικός χορηγός της κυβέρνησης αυτής. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα ούτε ο υπουργός, ούτε καν ο πρωθυπουργός. Από εκεί κι έπειτα υπάρχουν οι δολοφόνοι φασίστες νεοναζί που βρίσκουν καταφύγιο στην ομάδα αυτή ( φυσικά δεν είναι η μόνη )και τέλος υπάρχουν και οι σεσημασμένοι Κροάτες που ήρθαν σε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι. Εδώ που ο αστυνομικός είναι τυχαίος. Πρώτα είναι οικογενειάρχης και μετά αστυνομικός. Πού να φτάσει εγκαίρως για να κάνει καταστολή; Να πάθει κάτι;

Θα μπορούσε να υπάρξει πρόληψη. Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο στην μπανανία. Τι, διαφωνείτε; Αν λοιπόν διαφωνείτε, θα πρέπει να συμφωνείτε ότι επίτηδες και διατατεγμένα επομένως δεν έγινε η πανεύκολη πρόληψη. Δηλαδή ποια; Ένα μπλόκο στην εθνική οδό. Να υπήρχαν κλούβες με ματ συνέχεια έξω από το γήπεδο. Ας πέφτανε χημικά νωρίτερα αφού μάχη σώμα με σώμα δεν συμφέρει την αστυνομία. Ας υπήρχε μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής. Κι όταν η εγκληματική αμέλεια για το κάψιμο ξερόχορτων, μετατρέπεται σε κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση, εδώ δεν καταλαβαίνω γιατί να μην λέω τα δικά μου όταν υπάρχει εγκληματική αμέλεια σε δήθεν επιφορτισμένους για την ασφάλεια των δρόμων, των κατοίκων κ.ο. κ. Και στο φινάλε ρε φίλε, 300 ήταν, δεν ήταν ο Ερντογάν με τσέτες αργά το βράδυ.

Ουστ τσογλάνια δολοφόνοι. Ουστ ανίκανοι που το παίζετε επιτελικό κράτος επειδή φοράτε γραβάτες. Από τύχη ζούμε, το ξέρουμε. Μην μας το φωνάζετε κιόλας.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

20 Responses to ΟΥΣΤ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    10 η ώρα χθες το βράδυ πήρα τηλέφωνο ένα φίλο μου που δουλεύει security στο γήπεδο να του πω ότι κατεβαίνουν και να κλειστεί μέσα. Ήξεραν τα πάντα. Για εμένα ο συνομιλητής (αλλά ΜΟΥΓΚΟΣ μέχρι τώρα) της ΟΥΕΦΑ για τη διαιτησία είναι ότι χειρότερο πάτησε στη χώρα. Οι δοσίλογοι είναι ακόμα εδώ, μόνο που χθες φόραγαν πράσινες κουκούλες και είχαν πάνω το σήμα της Αστυνομίας. Δυστυχώς, πάνω στην τελική ευθεία της εκτόξευσης μας το λυσσασμένο καθεστώς των δυο τύπων που αλλάζουν μπράβους και θωρακισμένα μας κατάφεραν το καίριο χτύπημα.

  2. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    ΖΗΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

  3. Ο/Η Hokan λέει:

    Δεν θέλω να πιστέψω αυτά που αρχίζουν και διαρρέουν ότι η υπόθεση βρωμάει από ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ. Ποιος Οικονόμου τώρα κλπ, φαιδρη φυσιογνωμία. Εάν είναι όμως έτσι θα έχουμε άσχημα ξεμπερδεματα. Άλλο ένα σπίτι δυστυχώς έκλεισε. Οι τροχονόμοι της Άρτας θα θυσιαστούν στο βωμό του σταθμάρχη της Λάρισας.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    πιστεύει κάποιος ότι η ρεβάνς στα φιλαδέλφεια μπορεί να γίνει?

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Hokan : Φυσικά να το πιστέψεις. Και φυσικά πάμε για άσχημα…

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ παλαιάς Κοκκινιάς : Μια χαρά θα γίνει και πολύ ήρεμα. Δεν θα έχει κάποιο ενδιαφέρον.

  7. Ο/Η nnektarios λέει:

    Η χορηγούμενη από τους Μαρινάκη-Αλαφούζο κυβέρνηση, συνέδραμε ώστε να εκτελεστεί το νοσηρό σχέδιο τους με σκοπό τη διάλυση της ΑΕΚ. Αν ο Μελισσανίδης δεν έδινε εντολή να μην μείνει κανένας από την Original θα το είχαν επιτύχει. Ο σκοπός ήταν να συμμετάσχουν και οι δικοί μας ώστε να αποκλειστούμε και εμείς μαζί με τους Κροάτες. Ξαναλέω, ο τρόμος τους ήταν η εισαγωγή της ΑΕΚ στους ομίλους του UCL. Επιπρόσθετα, ο διαχρονικός πόνος του χοντρού είναι ο ΝΑΟΣ ΜΑΣ. Αυτόν ήθελε και θέλει να κλείσει και να αφαιρέσει τη διοργάνωση του τελικού.

    Είναι τέτοια η μανία τους που θα βάλουν τον Τσάτσο τους να ζητήσει αποβολή όλων των Ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη, σαν τελευταία λύση. Αρκεί να μην δυναμώσει κι άλλο η ΑΕΚ.

    Καμία φορά όμως μία σπίθα καίει τα πάντα εκεί που δεν το περιμένεις. Και ο Τσαουσέσκου, άλλωστε, αμέριμνος έτρωγε με τα χρυσά του σκεύη.

  8. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Οι Κροατικες αρχες ειχαν στειλει σημα.Το ιδιο και οι αρχες του Μαυροβουνιου. Περασαν τα συνορα,μπηκαν Ελλαδα και το κονβου το μονο που δεν εκανε ηταν να “κρυφτει”. Εφτασαν Αθηνα, παρκαραν, μπηκαν στο τραινο μαζι με τους βαζελους και τα υπολοιπα ειναι γνωστα. Κανενας διοικητης της Τροχαιας η της ΕΛΑΣ γενικως ,ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Πεντε ωρες απο Γιαννινα μεχρι την Αθηνα ,και κανεις απο τους “ειδικους” ,τους “αρμοδιους”, τους διοικητες, τους διευθυντες δεν τους σταματησαν για εναν ελεγχο, αφου ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ειχαν ενημερωθει για την καθοδο των Ναζι. Αυτα,γινονται μονο κατοπιν εντολων,οπως ειπε και ενας διευθυντης του πιο κοτινου μου αυτοκινητοδρομου, ο οποιος ειναι πυρ και μανια .Αυτα παθαινεις οταν γλειφεις για να φτασεις εκει που εισαι τωρα μεγαλε…..

  9. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Με πολυ απλα λογια, αυτοι οι Ναζι πηραν εντολη να κατεβουν Ελλαδα στο γηπεδο της ΑΕΚ, να δημιουργησουν επεισοδια με σκοπο την γενικευμενη συμπλοκη,οπως σωστα αναφερει ο nnektarios. Κανεις δεν αντεδρασε,κι επειδη παντα υπαρχουν καποιοι που μιλανε πολυ , το γεγονος ειναι πως την καθοδηγηση τους στο γηπεδο ,ανελαβαν πρασινα μουνοπανα με τις ευλογιες ,πλεον ξεκαθαρα ( οταν ο αλλος ειναι με την πλατη στον τοιχο,μιλαει παρα πολυ), της ΕΛΑΣ .Που η εντολη που ειχαν ηταν να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !
    Παμε τωρα στο τι γινεται απο δω και περα. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ λεω εγω. Το ξεκαθαρισε και η UEFA, οσον αφορα τα παιχνιδια της ΑΕΚ με την Δυναμο, αλλα τα χειρωτερα ερχονται στο πρωταθλημα. Να δουμε βεβαια και τι θα γινει το βραδυ μεταξυ Παο και Μαρσειγ ,με τους οπαδους της δευτερης να ειναι αδελφοποιημενοι με της ΑΕΚ.Μην κουβαληθουν τιποτα Αλγερινομαροκινοι και γινει της πουτανας.
    Ανοιξαν λογαριασμο τα πρασινα μουνοπανα με αυτο που εκαναν ,και τα ραντεβου δεν θα τα προλαβαινουν. Και φυσικα, μην περιμενετε σοβαρα αποτελεσματα απο αυτους που κρατουνται στην ΓΑΔΑ. Ηδη απο οτι εμαθα ,δεν θα εχουμε μονο εκδιωξεις απο την ΕΛΑΣ, αλλα και παραιτησεις λογω πιεσεων. Εγω απλα, θα προτεινα , χωριζεις ανα τριαδες τους Ναζι στην ΓΑΔΑ, αφηνεις μια διμοιρια των ΜΑΤ να βγαλει τα εσωψυχα της . Να τρωνε με καλαμακι για το υπολοιπο της ζωης τους, αφου τους λιωσουν ολα τα κοκκαλα απο το ξυλο , χερια, γονατα, ισχυα, λεκανες κλπ. που να μην διορθωνεται τιποτα και ποτε…..

  10. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΙΤΕ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΤΕ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.
    ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ (ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΙΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ) ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ ΟΙ 100 ΚΡΟΑΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ ΟΙ 30-40 ΒΑΖΕΛΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ) ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ AIRBNB ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΩΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΟΜΙΚΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΟΚΤΖΗΔΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΙΝΑΝΕ ΜΠΥΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΑΤΩΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΛΕΥΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΓΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ.

  11. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ 200 ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΚΟΜΒΟΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ. ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ 2-3 ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 5-6 ΠΑΛΕΥΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΝ? ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΡΙΑ ΧΑΡΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΤΑΝ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΛΙΝΤΣΑΡΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Η ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ?.
    ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ?
    ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΡΙΝ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ. ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ. ΑΝΑΦΕΡΑΝΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΜΑΥΡΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΛΠ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΜΗ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΣΑΝΕ.
    ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΕΚΑΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΑΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΜΥΩΠΙΑ?

  12. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    – στ’ αλήθεια πιστεύεις πως ο κόσμος είναι ακόμα μαζί σας; Σας ανέχεται βουβός και υποταγμένος, όπως ανέχεται και άλλους σε άλλες χώρες, μα δεν υπάρχει βαθύτερη ανταπόκριση. Οι μάζες έγιναν κωφάλαλες και πάλι ο μεγάλος, σιωπηλός άγνωστος ‘’Χ’’ της Ιστορίας, αδιάφορες, σαν τη θάλασσα όταν αρμενίζουνε πάνω της τα πλεούμενα. Κάθε φως διαβατικό καθρεφτίζεται στην επιφάνεια, αλλά κάτω απ’ αυτή είναι σιωπή και σκοτεινιά. Κάποτε, πάνε χρόνια, ταρακουνήσαμε τα βάθη, με τούτο πια πέρασε. Με άλλα λόγια εκείνο τον καιρό φτιάχναμε ιστορία, ενώ εσείς κάνετε πολιτική. Αυτή είναι η διαφορά.
    – Λυπάμαι, αλλά αυτή η διαφορά δε μου είναι τόσο σαφής. Ίσως θα ‘χες την καλωσύνη να μου την εξηγήσεις.
    – Και βέβαια. Ένας μαθηματικός είπε κάποτε ότι η Άλγεβρα είναι η επιστήμη των τεμπέληδων: αντί να βρούνε τον άγνωστο ‘’Χ’’ τον ενεργοποιούνε σα να τον γνωρίζουνε. Στην περίπτωση μας το ‘’Χ’’ αντιπροσωπεύει το ανώνυμο πλήθος, το λαό. Οι πολιτικοί εννοούν να ενεργούν με αυτό το ‘’Χ’’ χωρίς να νοιάζωνται για την πραγματική του υφή. Για να φτιάξεις όμως ιστορία, πρέπει να αναγνωρίζεις αυτό που αντιπροσωπεύει ο ‘’Χ’’ στην εξίσωση.

    Το μηδέν και το άπειρο
    by Arthur Koestler

  13. Ο/Η Savvi λέει:

    Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη.

    Καλό κατευόδιο.

  14. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Αλλη μια νέα ζωή χάθηκε άδικα. “…να μη πω τζάμπα” οπως είπε και ο Οικονόμου στον Αστοχο χαρακτηρισμό του. Πάλι κάλα που δεν είπε και αυτός “..ευτυχώς ή δυστυχώς η ζωή συνεχίζεται” (θέλουν και τα λένε;)

    To αν η όλη παρωδία ήταν “σχεδιασμένη” η απλά “πέτυχε” δεν το ξέρουμε.
    Σε κάποια άλλη χώρα θα μπορουσαμε να το ξεχωρήσουμε. Εδώ όχι. Η εξτρίμ βλακεία πολλές φορές παραπέμπει στον “σχεδιασμό”. Λες: “δεν μπορεί να είναι ομαδική μαλακία,αποκλείεται.Ειναι προσχεδιασμένο”. Μπορεί. Αλλά πολλές φορές ΔΕΝ είναι. Είναι αυτό που βλέπεις. Απλα ομαδικη συνέργεια βλακών.Ηλιθίων.
    “Μα δεν μπορεί.Ειναι ειδικοί. Φοράνε αστέρια. Γραβάτες. Εϊναι “τάδε”. Εχουν καρφωμένα διπλώματα στον τοίχο.” Συγνώμη…δεν γνωρίζεις ότι υπάρχουν οι λεγόμενοι “μαλακες με δίπλωμα”; Το γνωρίζεις.
    3-4-5 ηλίθιοι,οταν συνεργήσουν, όταν “συνεννοηθούν”, μπορουν έτσι απλά να βυθισουν τον Τιτανικο΄στο λιμάνι. Δεμένο στον ντόκο. Χωρίς να κουνηθεί.

    Το ότι όμως έγινε με “εσωτερική” υποβοήθηση η κάθοδος αυτό δεν συζητιέται.
    Τώρα αν την είχαν στημένη στην ΑΕΚ (δηλαδή στον Μελισσανίδη και άρα στο ΄γηπεδο) με οποιο αντικτυπο αυτο μπορούσε να έχει στη μοιρα της ομάδας στην πορεία της για το C.L ,αλλα και-μη ξεχνίομαστε- στο ότι προσφατα αποφασίστηκε να διεξαχθεί τελικός Ευρωπαικής διοργάνωσης στο γήπεδο. (αυτή η νέα “διορθωτική δήλωση” της -βρωμιάρας έτσι κι αλλιως σε όλα ως το μεδούλι- ΟΥΕΦΑ περί “φρικιαστικών γεγονότων” και “θα επανεξετάσουμε τις αποφάσεις μας και τις θέσεις μας” δεν ξέρω αν προδικάζει κάτι άσχημο οσο αφορά στο Ευρωπαικό event που προκειται να γινει στο “Αγία Σοφία”.

    Οσο για τό τί θα γίνει και τί θα δούμε άλλο στην διάρκειά του πρωτάθλήματος που σε λίγο αρχίζει, δεν ξέρω.Ο καλός Θεός της Ελλάδας να βάλει το χεράκι του.

    Τέλος πάντων. Μικρή σχετικά σημασία έχουν όλα αυτά, μπρος στον τραγικό χαμό ενός νέου ανθρώπου.
    ευτυχώς ήταν και αυτή τη φορά μόνο ένας,λέω εγώ)
    Καλό του ταξίδι. Νωρίς-νωρίς.

  15. Ο/Η Hokan λέει:

    Καλό ταξίδι στον Μιχάλη. Κανένας λόγος καμμία πράξη δεν μπορει να παρηγορήσει τους δικούς του ανθρώπους. Στο φινάλε οι περισσότεροι θα ξεχάσουν, κάποιοι θα θυμούνται με επετειακή μνήμη, η μάνα του όμως κάθε μέρα θα πηγαίνει να φροντίζει το μνήμα του.
    Υ.Γ. @ Πίσσα και πούπουλα.
    Αντί κάποιου σχολίου υπάρχει σήμερα 12/8 το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δημοκρατία.

  16. Ο/Η nnektarios λέει:

    1. Θα καταφέρει ο αδερφός του Μιχάλη να βγει στον αέρα ποιος έκλεισε δωμάτια στους δολοφόνους; Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ΠΟΙΟΣ είναι και ποια η σχέση του με τον ΠαΝΑΖΙναικό και αυτόν που θέλει να φτιάξει γήπεδο.
    2. Θα ελέγξουν τις συνομιλίες των ναζί με τους δοσίλογους;
    3. Έχει τις αντοχές ο Μελισσανίδης για να δώσει και αυτή τη μάχη;

    Επειδή οι σιχαμένοι μέσω των μέσων τους, θα συνεχίσουν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, να ανεβάζουν πανό δολοφόνων, να μην τηρούν ούτε ενός λεπτού σιγή και να πετάνε λάσπη συμψηφισμού, μην πέσετε στην παγίδα αναφορικά με το θάνατο ενός οπαδού του Ολυμπιακού το 1991.

    Ο Γεώργιος Παναγιώτου σκοτώθηκε από ναυτική φωτοβολίδα που έριξε οπαδός του Ολυμπιακού. Με στοιχεία:

    «Κάποιος απέναντι, προσπαθούσε να πετάξει μια φωτοβολίδα από αυτές που φεύγουν προς τα πάνω και πέφτουν μετά με αλεξίπτωτο. Ήταν οπαδός του Ολυμπιακού, όπως και το παιδί που σκοτώθηκε. Δεν έφευγε και την έστρεψε κάπως για να δει τι συμβαίνει. Τότε ακριβώς έγινε η εκτόξευσή της και σφηνώθηκε στην κοιλιά του άτυχου νέου που περπατούσε ατάραχος πενήντα μέτρα μακριά» ήταν τα λόγια του αυτόπτη μάρτυρα Αντώνη Νεασάκου στην εφημερίδα «Έθνος».

  17. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Εγω βλεπω μια ομαδικη προσπαθεια απο πλευρας Κροατων , να βγαλουν λαδι τους Ναζι τους. Μεχρι και ο προεδρος της Κροατιας, τα ριξε ανοιχτα κατα της Ελλαδος για την ολη διαχειρηση. Ναι ,πηγαν για επεισοδια αλλα ….αμα κρατησει και τους 100 θα ειναι για εκδικηση !!!
    Εδω μιλαμε πλεον για παρακρουση,μιλαμε για παραλογισμο.Την ιδια ωρα οι δικοι μας , απλα μαλακιζονται ομαδικως, ο δε πρωθυπουργος οχι μονο δεν “χαλασε” τις διακοπες του,αλλα ουτε μια δηλωση δεν βγηκε να κανει για τον θανατο του Ελληνα πολιτη,απο καποιους που μπηκαν στην χωρα για να σκοτωσουν κοσμο. Αλλα ευτυχως,εκλεισε ραντεβου με τον προεδρο της UEFA για να συζητησουν για την βια στα γηπεδα.Στις 16 του μηνα ομως ,μια μερα μετα το πρωτο παιχνιδι στο Ζαγκρεμπ (!) Ειναι να τρελαθεις,να παιρνεις φορα και να μην αφησεις ορθιο κανεναν. Τετοια “αδιαφορια” απο κυβερνηση για μια ομαδα της χωρας της ,δεν νομιζω οτι συμβαινει ουτε στα βαθη της ζουγκλας του Αμαζονιου. Και δν νομιζω πως παιζει ρολο ο τελικος που ειναι για την Αγια Σοφια να παιζει τοσο μεγαλο ρολο. Ειδαμε τι εγινε και στα Τιρανα ,και χεσυηκε η φοραδα στ`αλωνι. Το μονο που πρεπει να γινει ,αγωνιστικα μιλωντας, να πας και να τους ριξεις 3 γκολ στο Ζαγκρεμπ και να τους περιμενεις στον Ναο για αλλα τοσα.Αγωνιστικα ξαναλεω ,γιατι παρασκηνιακα μπορεις να τους κανεις κωλος μουνι γαρυφαλλο χωρις να φανεις σαν ΑΕΚ πουθενα απο την Δευτερα το απογευμα. Και αυτα που εγιναν προχθες στην Αθηνα να ειναι κινουμενα σχεδια μπροστα σε αυτα που μπορει να γινουν στο Ζαγκρεμπ.Και να δω τοτε τι αποφαση θα παρει η πουτανα η UEFA. Και ξαναλεω,χωρις να φανει η ΑΕΚ πουθενα.

  18. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Πέραν των όσων τραγικών, «δυστυχώς» χρειάζεται διπλωματία με την UEFA.

    Δε νομίζω να μας βοηθήσει σαν ποδοσφαιρικό οργανισμό το να ανοίξουμε πόλεμο με την μαφία της UEFA. Περισσότερο θα δώσει βήμα στους εγχώριους ανταγωνιστές μας (sic) να λένε στους δικούς τους εκεί μέσα «σας τα λέμε για την ΑΕΚ και την διοίκηση της, άναρχα στοιχεία, βάλτους εχθρικές διαιτησίες».

    iPhone, iTypos, iApologize

  19. Ο/Η Lefkaditus λέει:

    Καλησπερες σε Όλους ΣΑΣ κ στον γράφοντα το πόνημα.Συμφωνω μέχρι κεραίας στα γραφόμενα του Στηβεν κ των σχολιαστων.Παρτε χαμπάρι ότι Η ΧΩΡΑ ΔΈΧΕΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΔΩ Κ 18 20 ΧΡΟΝΙΑ.ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟ….ΑΛΛΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ…Υ.Γ.ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

  20. Ο/Η Κώνσταντίνος λέει:

    Εγώ την απήλαυσα αυτήν την ομάδα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.