Α Ε Κ – ΑΝΤΒΕΡΠ

Φίσκα το γήπεδο με μια ατμόσφαιρα εκπληκτική. Χαλάλι η ταλαιπωρία του να φτάσουμε καθώς και οι έλεγχοι που περάσαμε. Ένα γήπεδο με παλμό, με ζεστασιά και χωρίς ακρότητες. Ένα γήπεδο που ήθελε να ζήσει ένα όνειρο. Για μένα ακατανόητο, όπως έχω γράψει και στο προηγούμενο κείμενο. Διότι και το europa league, θα είναι όνειρο. Και είναι όνειρο, διότι η ΑΕΚ αν θα άξιζε να είναι κάπου στην Ευρώπη, θα ήταν στο conference league.

Για τον αγώνα, ας ξεκινήσω με μια κλασσική ελληνική παροιμία : Οι μεταξωτοί κώλοι, θέλουν μεταξωτά βρακιά. Είναι ποδοσφαιρική κριτική αυτό; Όχι βέβαια, αλλά ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική, όση κι αν πιάσω να κάνω. Διότι η ομάδα μας μπήκε με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αφού αποφάσισε να πάει επιθετικά κι όχι να κρυφτεί και να πάει με αντεπιθέσεις. Που ακόμα κι έτσι να πήγαινε, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την τελική έκβαση.

Οπότε ο Αλμέιδα με το γνωστό σύστημα του 4-4-2 σε ρόμβο σχεδόν, κατέβασε ό,τι πιο ξεκούραστο είχε κι ό,τι πιο ετοιμοπόλεμο. Και έβλεπα τους δυό ομάδες την ώρα που μπαίνανε στο γήπεδο. Κι είχα πάθει πλάκα : Από την μιά οι Βέλγοι τεράστιοι, ευθυτενείς και μυϊκά κορμάρες, κι από την άλλη εμείς κάτι μισοριξιές. Αυτό ήταν το πρώτο που είπα εκεί στην γηπεδική παρέα. Ότι φαινόντουσαν πιο δυνατοί, πιο γερά σκαριά.

Κάτι που το είδαμε σε όλον τον αγώνα. Η σωματοδομή τους και η γυμνασιά τους, υπερτερούσε σαφέστατα έναντι των δικών μας. Αν έβαζες ότι είχαν κι ένα πιο ξεκάθαρο πλάνο από εμάς – να κρατήσουν, άλλωστε αυτό θα παίξουν και στους ομίλους τους -, μαζί με την ατέλειωτη φυσική τους κατάσταση κι ότι επεδίωκαν να πάνε τις μονομαχίες στο ένας με έναν και σε τζαρτζαρίσματα, έχετε πλήρως την εικόνα του αγώνα. Την οποίαν μπορώ και να την συμπληρώσω κι άλλο, λέγοντας ότι από την ΑΕΚ, οι μόνοι που στάθηκαν σε αυτό το ύψος ήταν ο Χατζησαφί και ο Μουκουντί.

Ειδική μνεία φυσικά πρέπει να γίνει για τον υπερπαίκτη που έχουμε πίσω, και λέγεται Βίντα. Ήταν το κάτι άλλο. Στα πάντα. Στο ξύλο που έριξε χωρίς κανένα φάουλ ή κάρτα στον παικταρά που είχε μπροστά η Αμβέρσα, στις τοποθετήσεις του, στις κατεβασιές του ή στις συμβουλές που έδινε στους υπόλοιπους. Ήταν μία ορχήστρα μόνος του κι ένα χάρμα ειδέσθαι. Πραγματικά παγκόσμιος.

Τι υπήρχε από εκεί κι έπειτα; Είπαμε δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Έναν Πινέδα που έτρεχε σαν την άδικη κατάρα στο χώρο του κέντρου και που σου έδειχνε ότι απλά δεν είναι δεκάρι. Χρειάζεται όμως μνεία η παρουσία του αφού κατέληξε να είναι πάλι πλάγιο μπακ κι από το λάθος του φάγαμε το δεύτερο γκολ. Κι έναν Σιμάνσκι, που όση μπάλα ξέρει, την έπαιξε. Κι έναν Ρώτα που προσπάθησε φιλότιμα αλλά χτύπησε μέσα στον αγώνα το ταβάνι του.

Τίποτε άλλο. Επίθεση της πλάκας που προσπάθησε να μιλήσει για κάποιες τελικές, τραβηγμένες από τα μαλλιά. Η τετράδα μπροστά ήταν για τα θηρία, όμως σαφώς και μιλάμε εδώ ότι παίζει κι ο αντίπαλος. Ε, με αυτόν τον αντίπαλο δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Απέδειξαν δηλαδή ότι είχαμε έλλειμμα ποιότητας. Πρέπει δηλαδή να πάρουμε τέσσερις άλλους;

Είπαμε κάτι τέτοιο; Όχι. Μπορεί και να αρκούσαν αυτοί – αν και σήμερα η σωματοδομή του Γκαρσία φαινόταν ότι χρειαζόταν για κάποια τρακαρίσματα – όμως όλο το πρόβλημα ξεκινούσε από το κέντρο. Δυστυχώς δεν έχουμε χαφ για την Ευρώπη. Την οποιαδήποτε κατηγορία της Ευρώπης. Δεν υπάρχει η δεσπόζουσα μορφή του εξαριού που μαζεύει τα πάντα μπροστά από τα σέντερ μπακ – όσοι είδαν προσεκτικά τον αγώνα θα πρόσεξαν πόσο ψηλά έβγαιναν τα δικά μας για την αναχαίτηση – και φυσικά δεν υπάρχει ο παίκτης που μπορεί να πάει την μπάλα κάθετα και να πει πάρε βάλε ή να σουτάρει εκτός περιοχής και είτε να σκοράρει είτε να πανικοβάλει τον αντίπαλο, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους επιθετικούς.

Τα έχουμε ξαναπεί και δεν θέλω να γίνομαι και κουραστικός. Την ομάδα θα την δούμε στην Ελλάδα πολύ καλά. Ειδικά από το σημείο που θα αποκλειστεί από το πανηγύρι της Ευρώπης. Για την Ευρώπη είναι ανύπαρκτη. Αν στην Ελλάδα της λείπουν τρεις ακόμη παίκτες, στην Ευρώπη της λείπουν μίνιμουμ έξι. Για το champions league, της λείπουν εννέα. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο σε επίπεδο αγωνιστικής κριτικής. Και μπράβο που περάσαμε στο europa και μπράβο που αποκλείσαμε την Δυναμό και μπράβο που βάλαμε κι ένα γκολ στην Άντβερπ. Όλα αυτά τα θεωρώ άθλους. Και παράσημα. Μην μας τα ζαλίζουν όμως για δυό ενδεκάδες ή για την άχαστη ομάδα του Αλμέιδα. Ούτε δεύτερο αριστερό στόπερ έχουμε , ούτε χαφάρα, ούτε δεξιά πλευρά ( ειδικά μπροστά ).

Υγ1. Κοίταζα στο γήπεδο το πώς μοιράζανε οι πάγκοι τα νερά. Οι Βέλγοι είχαν δυό αριθμημένα καλαθάκια με τα νερά στιβαγμένα, που τα φέρνανε στην γραμμή του αράουτ κι ερχόντουσαν οι παίκτες τους και έπαιρναν. Κοίταζα εμάς. Υπήρχε τύπος που τα μπουκαλάκια τα είχε στην τσέπη του και τα πέταγε στους παίκτες μας. Κάποιοι δικοί μας τα μάζεψαν κι από το γκαζόν. Λέει κάτι αυτό; Όχι βέβαια. Εδώ δεν έχουμε χαφ με τα νερά θα ασχοληθούμε; ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ.

Υγ2. Για να μην πιάσω το θέμα του παρκαρίσματος….

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

29 Responses to Α Ε Κ – ΑΝΤΒΕΡΠ

  1. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Αυτό με τη σωματοδομή ήταν το πρώτο που παρατήρησα και εγώ. Δυστυχώς, με αυτές τις ομάδες η τωρινή ΑΕΚ δεν έχει τύχη. Στην Ελλάδα επικρατούμε κυρίως λόγω της πίεσης που ασκούμε ψηλά, κόντρα σε συνήθως αγύμναστους αντιπάλους, αλλά και επειδή ποιοτικά οι πάικτες που έχουμε μπροστά καλύπτουν τα θέματα που έχουμε πίσω. Οπότε για Ελλάδα, με προσθήκη ενός σέντερ μπακ, ενός δεξιού μπακ και ενός εξαριού, παίρνεις άνετα δεύτερο σρεί νταμπλ. Στην Ευρώπη όμως, ούτε καλύτερη φυσική κατάσταση έχεις από δυτικοευρωπαίους, ούτε δυνατότερα κορμιά, ούτε μεγαλύτερη ποιότητα. Οπότε, για να σταθείς εκεί θες επιπλέον των τριών που ανέφερα προηγουμένως, ένα τερματοφύλακα επιπέδου, αριστερό μπακ, έαν επιπλέον σέντερ μπακ, δεξί και αριστερό εξτρέμ και ένα φορ που να κάνει γκολ τη μισή φάση. Αλλά επειδή αυτά τα πράγματα κοστίζουν, ας μείνουμε Ελλάδα, europa leaguε και όλα καλά…Αλλά πάρτε βρε νούμερα επιτέλους το μίνιμουμ των παικτών που απαιτείται…Έλεος κάπου…

  2. Ο/Η ΑΛΜΕΥΔΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ λέει:

    Τραγικός Αλμέιδα,κακό κοουτσαρισμα,ελλεινος Πόνσε σε κακή κατάσταση,έκανε αλλαγές στο 80′,αντί να πετάξει ελιασον,αραουχο από το 55′,πολλοί παίκτες υστέρησαν,καθόλου φορμαρισμένη η ομάδα,καμιά σχέση με αυτό που βλέπαμε πέρυσι,Αύγουστο μήνα είναι ήδη πίσω από τους αντιπάλους της σε φυσική κατάσταση.

    Η έδρα δεν φοβίζει,ήρθε ο Πανσερραϊκός σου πήρε Χ,ήρθε η αντβερμπ σου πέταξε σβηστά 2 γκολ,2 γκολ σβηστά η Ντιναμό.

    Χαφ και στοπερ πολύ αργοί δυστυχώς.

    Που είναι το πρεσινγκ ψηλά,που είναι τα κλεψίματα μπάλας,που είναι να μπεις στην περιοχή,τίποτα,μας έσβησαν επιθετικά,δεν δημιουργήσαμε καθόλου,χειρότεροι των περιστάσεων.

    Ο κάβουρας περίμενε άλλο ένα θαύμα στο 97′ μήπως παντελονιασει 20αρικο,πήρε ένα παπαρι όμως γιατί δεν φέρανε κουχαρσκι/κονέ χαφ και στόπερ.

    Προβλέπω ότι η ομάδα δεν θα αντέξει 3 διοργανώσεις με αυτό το ρόστερ και πάγκο.

  3. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Εγω ειδα μεγαλο μπερδεμα σημερα. Τελικα τον Πινεδα σαν τι τον αγορασαμε ? Οκ, οι θεσεις που υπηρχαν καποτε σαν σταθερες δεν υπαρχουν. Αλλα ποιος ο ρολος του σημερα, οπως και του Τσουμπερ. Για τον Πονσε δεν θα μιλησω γιατι ακομη δεν εχει αφομοιωσει το συστημα της ομαδος ! Ετσι ειπε τουλαχιστον ο σπηκερ της cosmote ! Μετα τα Χριστουγεννα και βλεπουμε…
    Καιρος ειναι λοιπον να κοιταξουν την πραγματικοτητα και να καλυψουν θεσεις . Τρομερος ο Βιντα, αλλα μονο με το μυαλο δεν παιζεις συνεχομενα ματς. Και τον Πινεδα τον βλεπω να σκαει πριν τις γιορτες. Και παρτε επιτελους εναν φορ ,τοσοι “Μπλανκο” υπαρχουν στην Αργεντινη, δεν μπορουν να βρουν ΕΝΑΝ ?
    Δεν το περιμενα για να πουμε την αληθεια. Οκ,δεν γιναμε ξαφνικα μεγαλη ευρωπαικη δυναμη,αλλα παιζεις με μια τουλαχιστον στα ιδια κυβικα ομαδα. Το οτι περασες τους Κροατες ,δεν θα περναγες αερα και τους Βελγους,που μαλιστα στον πρωτο αγωνα ειχες πολλες ευκαιριες για γκολ,ενω σημερα ειχες – δεν ειχες τρεις.
    Να δουμε και την κληρωση,με ποιους θα παιξουμε.Οχι οτι εχει σημασια αφου αν μεινεις οπως εισαι τωρα σαν ροστερ , δεν προκειται να σταυρωσουμε νικη .

  4. Ο/Η Frank Klopas λέει:

    Θα ζήσουμε πολύ πίκρα φέτος με αυτό το κουρασμένο ρόστερ και με τον Αλεμειδα να κάνει το παγόνι και να κάνει τα χατίρια του καβούρια Ιδιοκτήτη και να μην παίρνει σοβαρούς παίκτες (δεξί μπακ, τερματοφύλακαs, αμυντικό χαφ, φορ γκολτζή).
    Το πλεονέκτημα της έδρας με τις απανωτές στραβές δεν υπάρχει πλέον και ο Αλμέιδα οφείλει να δώσει λύσεις στην άμυνα μέσω τακτικής.

  5. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Όπως οι δικοί μας σε σχέση με τους γιουνάν λίγκι ογλάν είναι αντρικό με τσικό σωματικά και σε φυσική κατάσταση (το είδαμε ακόμα και με τις Σέρρες), έτσι και στην Ευρώπη είμαστε εμείς τα τσικό.
    Συμφωνώ απόλυτα ότι άμα καθόταν το CL θα ήταν τεράστια υπερβαση, που τελικά ο οργανισμός δεν άντεχε να κάνει. EL μιά χαρά, και αυτό….υπέρβαση είναι! Επίσης να προσθέσω ότι για την υπέρβαση πρέπει να ευθυγραμμιστούν ΟΛΑ τα άστρα, όπως έγινε με τη Ντινάμο. Δεν είναι κάθε μέρα Κυριακή (Ο Φαν Μπόμελ 10 φορές καλύτερος από Μπίσκαν, σωματικά δυνατότεροι, τους πήγε το 1ο αποτέλεσμα, όχι Βαλκάνιες τιτίκες, έλειπε ο Λιβάι και ο Πόνσε έρχεται από κακή χρονιά και ακόμα προσαρμόζεται κλπ) και ας εκτιμήσουμε ότι αυτά που έγιναν με τη Ντινάμο λογικότατα επηρεάζουν ακόμα και θα συνεχίσουν για αρκετά όλο τον οργανισμό, πιστεύω θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα του 1ου αγώνα άμα δεν είαμε παίξει 3 παιχνίδια σε 1 εβδομάδα με ταξίδια κλπ.
    Αλλά ας εκτιμήσουμε που ήμαστε πέρυσι και που τώρα, έχουν γίνει πάρα πολλά και χρειάζεται ακόμα 2 χρόνια το λιγότερο να μπαίνουν διαρκώς καινούργια στοιχεία και να ανεβάινει η ποιότητα των παικτών με καλές μεταγγραφές και πολλή δουλειά.
    Θα κάνω μία τολμηρή σύγκριση με το 18/19.
    Τότε παίξαμε με Σέλτικ-Βίντι. Ειδικά η 2η μπορεί και 3 κλάσεις κάτω από τις 2 που παίξαμε φέτος, η Σέλτικ 1 με 2. Με ομάδα που είχε κάνει καλή ευρωπαικη πορεία την προηγούμενη χρονιά, με κοινό κορμό και που της βγήκαν τα παιχνίδια κιόλας. Εκεί κάναμε την υπερβασούλα μας και μετά στους ομίλους έβρεχε γκολ, γράψαμε ιστορία.
    Αυτά τα λέω για να εκτιμήσουμε τι πέτυχε η ομάδα φέτος και ότι το επίπεδο στην Ευρώπη είναι διαφορετικό και ερχόμαστε από 2 νεκρές χρονιές.
    Όσον αφορά την ομάδα, δεξί μπακ σοβαρό, σέντερ μπακ ΤΑΧΥ, χαφ με καλά χτυπήματα για να βγει η χρονιά, θα είναι πολύ πιο δύσκολα και Ελλάδα φέτος.
    Χθες η ΑΕΚ έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε, το 1ο ημίχρονο ήταν καλή, στο 2ο έφερε τη μπάλα μέσα στο κουτί τους όσο μπορούσε, 3 μαλακίες από τα μπακ (2 δεξί που μπήκαν, μία του Χσαφή που τη γλιτώσαμε), γκολ. Και ο Αλμέιδα καλά το σχεδίασε, μην ξεχνάμε ότι ο Φαν Μπόμελ είναι πολύ καλός προπονητής. Ίσως να μποροόυσε να είχε κάνει αλλαγές νωρίτερα, αλλά τέσπα, γενικά το πήγε καλά.
    Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά έχουμε και πολύ ακόμα να διανύσουμε.

  6. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Το Champion’s League είναι για αρχόντους, δεν είναι για λινάτσες, που έλεγε κάποτε ο ποιητής.
    Θα πήγαινες ομίλους με Ρότα και Χατζισαφί? Αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός.
    Θα περνούσες ξανά με ανατροπή στο ’90? Δεν είναι κάθε μέρα του Αϊ Δημήτρη.
    Ζυγιστήκαμε, μετρηθήκαμε και βρεθήκαμε ελλιπείς. Δεν έχουμε επίπεδο ούτε για CL ούτε για Εuropa (με βάση τις ομάδες που θα μπούνε στην κλήρωση).
    Πρέπει να γίνει υπερ-προσπάθεια για να σταθείς αξιοπρεπώς και να μην αρχίσει το κοντέρ να γράφει σε κάθε αγώνα.
    Και για Ελλάδα πρέπει να το ξαναδούμε από την αρχή γιατί οι αντίπαλοι δεν θα αυτοκτονήσουν για δεύτερη σερί χρονιά.
    Δεν ξέρω τι έχει παιχτεί, ποιες συμφωνίες έγιναν για να αγοραστεί ο Πινέδα των 6μυρίων και μετά ο,τι βρεθεί σε ελεύθερους, εκτός από Πόνσε που μάλλον ήταν απωθημένο του προέδρου και δεν τον ζήτησε ο Αλμέιδα γιατί δεν έχει καμία σχέση με το στυλ παιχνιδιού της ΑΕΚ. Ένας ακριβός Φαν Βεερτ, όμως τέτοιον παίκτη είχαμε.
    Στην άμυνα πάνω/κάτω ήξερες ποιους έχεις και τι να περιμένεις. Εκεί που έπεσα έξω ήταν μεσοεπιθετικά.
    Πινέδα, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Αμραμπατ, Ελίασον παίκτες για Ελλάδα.
    Ο μόνος παίκτης CL που έχουμε είναι ο 31χρονος Αραούχο με το σακατεμένο γόνατο. Και δεν εννοώ μόνο από άποψη ταλέντου, αλλά και σωματοδομικά και από άποψη προσωπικότητας.
    Δεν είναι τυχαίο πως αυτός έδωσε την πρόκριση με τους Κροάτες και χτες πήγε να το γυρίσει μόνος του, όμως δυστυχώς οι αλλαγές έγιναν αργά και δεν υπήρχε χρόνος.
    Ο Αλμέιδα στις δηλώσεις του είπε “Αυτή τη στιγμή χάθηκε ένα όνειρο, που δεν ξέρω αν ως προπονητής θα μπορέσω να το ξαναέχω”
    Χτες συνειδητοποίησε πως μ’αυτό το ρόστερ (ή ελαφρώς βελτιωμένο) δεν θα μπει ποτέ σε όμιλο CL με την ΑΕΚ?
    Μάλλον το ήξερε από πριν και κάπως έτσι εξηγείται ο υπερβολικό ροτέισχιον με τα Σέρρας που τελικά δεν έπιασε τόπο.
    Ο κανόνας του ποδοσφαίρου είναι πως όταν “διαλέγεις” διοργανώσεις τελικά τα σκaτώνεις σε όλες.
    Για να σταθείς σε προκριματικά και ομίλους CL η ομάδα πρέπει να ανεβεί ένα επίπεδο σωματοδομικά. Έβλεπες τον Πινέδα στο κέντρο να πηδάει σαν κατσίκι για να πάρει κεφαλιά και τον λυπόσουν.
    Η Ευρώπη δεν μασάει από μικρόσωμους τεχνητάκους, εκτός αν μιλάμε για επίπεδο Μέσι και Αγουέρο. Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί.
    Από μια άποψη καλύτερα που δεν περάσαμε, γιατί έτσι όπως είμαστε στον όμιλο το κοντέρ θα έγραφε πολλά.
    Δεν είμαι σίγουρος αν θα τα γλιτώσουμε στο Europa.

  7. Ο/Η nnektarios λέει:

    Κανένα παράπονο από χθες. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ πιο αθλητική ομάδα την οποία στο Ά παίξαμε σχεδόν στον ίδιο βαθμό έντασης. Όσο αντέξαμε δηλαδή. Σαν να μην έφτανε η διαφορά σε επίπεδο κορμιών την αντιμετωπίσαμε και τις δυο φορές πιο κουρασμένοι. Μέχρι το λάθος ο Ρότα ήταν ο καλύτερος παίκτης. Από πλάγιο έχει φάει γκολ η Λεβερκούζεν σε τελικό για να μην θυμηθώ τον Κάριους. Συνολικά ο Αλμέιδα προσπάθησε να προκριθεί με τον τρόπο που έχει χτίσει την ομάδα, δεν έπαιξε σε κανένα από τα 4 παιχνίδια ταμπούρι. Μέχρι εκει ήταν οι δυνάμεις της ομάδας, μέχρι εκεί πήγε.

    Και τώρα πάμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρα.

    Απο που προέκυψε η μεγάλη, χαμένη ευκαιρία για το chl; Επειδή ήθελε 10 παραπάνω ο Μελισσανίδης και ο προπονητής με τους παίκτες να ζήσουν (κατανοητο) το όνειρο; Μια ομάδα που δεν συμμετείχε καν στην Ευρώπη πέρυσι και αποκλείστηκε πρόπερσι από τη Βελέζ; Πολύ μεγάλο το βήμα που ήθελε να κάνει, δεν ήταν έτοιμη και αν περναγε στον όμιλο θα ήταν ξανά σαν χωριάτης που δεν ξέρει που βρίσκεται. Ούτε για το Europa League είναι το επίπεδο της ΑΕΚ φέτος. Στο Conference και αν έρθουν 2 παίκτες, το βλέπουμε και κάποιοι ρομαντικοί σαν εμένα μπορούμε να κάνουμε όνειρα.

    Διαβάζω απίστευτα πράγματα για τον κάβουρα όπως αποκαλείται και τον Αλμέιδα. Ρε σείς, πάτε καλά;

    Πόσο γρήγορα ξεχνάνε οι άνθρωποι; Ποσό κυνικά διαγράφουν αξίες; Ποιος προπονητής έστησε από το μηδέν μια ομάδα που χαιρόμασταν να βλέπουμε και μας έκανε υπερήφανους; Αν δεν υπηρχε ο Μελισσανιδης ο ΟΣΦΠ δεν θα έπαιζε ποτέ τον αγώνα εναντίον του ΠΑΟ. Δεν θα ζούσαμε αυτές τις στιγμές σε αυτό το στολίδι. Ναι, δεν είχαμε την ομάδα αγωνιστικά, αλλά σαν σύλλογος συμμετείχαμε στη μεγάλη διοργάνωση με το στολίδι μας και αυτό είναι η βάση για τα επόμενα βηματα.

    Είναι κάβουρας κάποιος που δεν εισέπραξε 25 εκ το καλοκαιρι, γιατί τόσα θα είχε στην τσέπη από τις πωλήσεις Γκαρσία, Μουκουντί. 10 εκ για αγορά Πινέδα-Πόνσε, νέο μεγάλο συμβόλαιο στον Πισάρο και 1,5 εκ αυτή ήδη στα συμβόλαια Γκαρσία, Πινέδα. Και είναι κάβουρας;

    Ο σχεδιασμός ήταν του Αλμέιδα. Αυτός ζήτησε να μην πουληθει κανένας, να αγοραστεί ο Πινέδα, ο Πιζάρο και να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Χφι. Η χρονιά δεν τελειώνει επειδή δεν μπήκαμε στο CHL. Το σημαντικότερο είναι να ξαναπάρουμε το πρωταθλημα . Δεν έγινε προετοιμασία για 4 αγώνες και σωστά. Εκτιμώ ότι θα φανεί στην πορεία.

    Όλοι μας θελουμε πάντα μεταγραφές. Στοπερ; Βεβαίως. Θα έκανε κάποια διαφορα χθες; Εξαιρετικοί και οι δύο. Θα περιμένουμε μέχρι το τέλος να δούμε αν θα έρθουν κάποιοι ακόμα, αλλά σημαντικότερο είναι να μείνουν όλοι συγκεντρωμένοι και εμείς κοντά στην ομάδα. Μια χαρά είναι η ΑΕΚ, σε καλό δρόμο και μπορεί να πάει καλύτερα.

    ΥΓ. Διαβάζω από αρκετούς για την επικέ η του Ζαρίφ. Θιασώτες της παπαριάς περί Ραβούση που ξυπνούσε τον Μπάγεβιτς. Αχάριστοι και άσχετοι. Ε, ρε Γιαννίκη και Μοράες που θέλετε…

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “Αράξαμε στα κυβικά μας” είναι η ορθή έκφραση.
    Η αλλιώς έγινε απομυθοποίηση μιας κατάστασης όπου αρκετοί-ίσως πολλοί- είχαν πιστέψει ότι γίναμε “Μπαρτσα” από τη μια χρονιά στην άλλη.
    Δεύτεροι πάνω στη μπάλα.(με εξαιρεση Μουκουντί Βίντα, οι μπροστινοί τους σχεδόν “κρύβονταν” πίσω από τους Βέλγους, οι οποίοι έμοιαζαν με μποξέρ οι περισσότεροι.

    Που ειναι εκεινη η φρεσκάδα, η αμεσότητα στο παιχνίδι, οι κάθετες πάσες. Τι χάλι είναι αυτό.Σέντρα στη σέντρα. (οι σεντρες-αν δεν είναι αυτοσκοπός για συγκεκριμένο λόγο- είναι απλά ένδειξη απόγνωσης). Οριζόντιες πάσες ένα κάρο. Με τους παίκτες που καθε φορα κουβαλουν τη μπαλα να κανουν τη χαρακτηριστικη χειρονομια “που να τη δώσω”. Σωστό. Καμια κινηση. Κανενα ξεμαρκαρισμα. Στατικότητα. Κρυμενοι πίσω από τους μποξερ. Σαν σκυλακια κανίς.

    Ξέπνοη η ομάδα. Αυτή η εικόνα είναι οχι μονο του χθεσινου αγώνα, αλλα το βλέπουμε σχεδόν ένα μήνα τώρα. ( η πρόκριση στα χασομέρια επί της Ντινάμο,δεν πρεπει να μας στραβώνει. Γιο-γιο μας έκανε εδω μέσα)
    Σα να έχουν αδειάσει. Δεν ξέρω αν είναι λογω της κοντινης προετοιμασιας, της έλειψης ικανουν χρονου ξεκουρασης (καλά αυτός ο Πινέδα, έχει δικαιολογία, και θα επρεπε να γινει διαφορετική διαχειρηση του, μη τον καψουν φοβάμαι)
    η αν οι παίκτες είναι υπερφορτωμένοι από το έργο και τον τρόπο που τους ζήτησε να πάιξουν ο Αλμέιδα όλη την προηγούμενη χρονιά.
    (Στα κοντινα πλάνα πάντως, τα πρόσωπα των δικών μας-σε σχέση με αυτα των αντιπάλων-‘έμοιαζαν με ανθρακωρυχους που βγηκαν από τη στοά μετά από συνεχες σκάψιμο μιας εβδομάδας).
    Αν το κλατάρισμα είναι διαρκείας δηλαδή. Αν είναι έτσι,τη βάψαμε.

    Ο Μήτσος είδε το 25άρι νε πετάει από το παράθυρο.
    Οπως θα είδε ότι για να ξαναπαρει πρωτάθλημα θέλει 3-4 μεταγραφες.(εκτός και αν
    η μη προγραμματισμενη περσυνη κατάκτηση,-άντε πάλι- γινει αιτία να κανει στη μπάντα φέτος.(εσκεμενα όπως λέγεται. Να συμμετασχει τάχα μου-τάχα μου δηλαδη)
    Να γινει επαναληψη του έργου δηλαδη. Πρώτη πράξη συμμετοχή στο πρωτάθλημα δευτερη πραξη τσακώνονται οι γέιτονες τρίτη πράξη κατακτηση πρωταθληματος τέταρτη πράξη είσοδος στα μαρούλια του C.L. και τελευταία πράξη η αποψίλωση της ομάδας.

    Που να ξέρει και κεινος πότε να κάνει ντου και πότε στη μπάντα. Εγέρασε Τα κουτσοπάει καλά όμως. Μοιάζει σα πεζός με άνοια που στέκεται αναμεσα στις λωρίδες κάνοντας διάφορα νοήματα στους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι τον μουτζώνουν ένας-ένας.
    Κι όμως αυτός ο ο άνθρωπος στο παρελθόν έχει διασχίσει το δρόμο επιτυχημένα 4 φορές, δίχως γρατζουνιά. ( ο ίδιος,γιατί οι διπλανοί του, είτε βρέθηκαν στο ΚΑΤ είτε στα θυμαράκια. Τυχέρος άνθρωπος)

    Τέλος πάντων. Πολύ καλό και το Europa. Πάμε να κερδίσουμε το Μπέο τώρα (;)

  9. Ο/Η Δημήτρης Κ λέει:

    Στήβεν, συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο το ζητούμενο είναι ότι βλέπω να πηγαίνει χάλια η χρονία..μακάρι να κάνω λάθος . Δεν βλέπω την ομάδα να είναι καλύτερη φέτος γιατί έχασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι και η ομάδα δεν ενισχύθηκε εκεί που πονούσε τέρμα,μπακ,στοπερ,2 χαφ,εξτρέμ & επιθετικό που να έχει το γκολ .ΤΕΡΜΑ : έχουμε δύο τερματοφύλακες του 6,5 που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη. ΣΤΟΠΕΡ: Ο μόνος που είναι επιπέδου είναι ο ΒΙΝΤΑ. ΧΑΦ : εξάρι που να μπορεί να προοθεί την μπάλα και ένα δημιουργικό. ΕΞΤΡΕΜ: δεξιά ο ελλίασον είναι άνευροσ και κάνει μια σέντρα & αμραμπατ έχει ενταση αλλά κρατάει την μπάλα παραπάνω και καθυστερεί την ομάδα .Αριστερά είναι μόνο ο γκατσι . Αποψή μου χρειαζόταν η ομάδα 2 μπουκαδορους αριστερά-δεξια .ΕΠΙΘΕΣΗ: σκάσε λεφτά και φέρε έναν που να ΤΑ ΒΑΖΕΙ .
    Δυστηχώς από τον πρόεδρο και την ομάδα δεν βλέπω να έχουν φιλοδοξία για κάτι παραπάνω γιατί αν την είχαν θα είχε γίνει αυτή η εξέλιξη στο ρόστερ τησ ομάδας και νομίζουν ότι θα ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα με τους ίδιους παίκτες.Βλέπεις τους απατεώνιους να ενισχύονται εκεί που έχουν αδυναμίες και έχουν την φιλοδοξία να σου πάρουν το πρωτάθλημα εσύ τι κάνεις?
    Εγώ προσωπικά είμαι απογοητευμένος όχι απο τον αποκλεισμό αλλά απο την αδράνεια της ομάδας.
    Το EUROPA είναι το ταβάνι για όλες τισ Ελληνικές ομάδες.

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Την ΑΕΚ με το πρεσινγκ ψηλά ξεχαστε την,η ομάδα πριν καν ξεκινήσει είναι ήδη ντεφορμαρισμενη,που είναι η καυτή έδρα που μας λέγανε?

    Ο Αλμέιδα πολύ κακο κοουτσαρισμσ,κάνει πολλά λάθη και μετά προσπάθει με διορθωτικές κινήσεις να το σώζει.Αυτη η ομάδα όπως είναι τώρα δεν είναι φαβορί για τίτλο.

  11. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση συγκριτικά με το παρελθόν.Συγχρονο γηπεδο, εγκαταστάσεις,οι οποίες βρίσκονται σε συνεχή πρόοδο κι εξέλιξη.Και όλοι γνωρίζουμε ότι όλα αυτά οφείλονται στον Μελισσανίδη.Η ομάδα έχει έναν προπονητή που αν μη τι άλλο έχει διάθεση για δουλειά και είναι ειλικρινής σαν άνθρωπος.Εχει παίξει ρόλο αυτό στη σχέση του με τους ποδοσφαιριστές αλλά και με τους φίλους της ομάδας.Μια ομάδα που με απρόβλεπτο τρόπο πήρε πρωτάθλημα το 2018.Μια ομάδα που πάλι με απρόβλεπτο τρόπο πήρε ντάμπλ το 2023.Το πήρε γιατί πέρα από άλλους παράγοντες και συγκυρίες που μπορεί να βοήθησαν, ήταν και η ίδια απρόβλεπτη στο παιχνίδι της τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα.
    Ρωτήθηκε κάποτε ο Τάκης Νικολούδης,τι είναι αυτό που κάνει την ειδοποιό διαφορά,την ποιοτική διαφορά στο ποδόσφαιρο;
    Και απάντησε πολύ απλά,να μπορείς να σκέφτεσαι μισό δευτερόλεπτο νωρίτερα από τον αντίπαλο.
    Κάπως έτσι το είπε,δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά το νόημα είναι αυτό.Και όσοι έχουν παίξει σοβαρή μπαλιτσα έστω και σε αλάνα το γνωρίζουν.
    Να είσαι απρόβλεπτος δηλαδή.
    Αυτό η ομάδα δεν το διαθέτει.
    Πέρα από τις δεδομένες ελλείψεις σε άμυνα κυρίως,το κυριότερο πρόβλημα είναι αυτό.
    Και για αυτό ευθύνεται ο καθ’όλα συμπαθής και φιλότιμος προπονητής μας.
    Η ομάδα δείχνει να είναι σωστά δουλεμενη κυρίως στη πίεση μπροστά, αλλά μέχρι εκεί.
    Ανεξάρτητα από την ποιότητα των παικτών, φαίνονται κάποια πράγματα στο παιχνίδι της και στην τακτική που χτυπάνε άσχημα.
    Στο Βέλγιο έβαζε δύο παίκτες στα προς εκτέλεση κόρνερ, δήθεν να μπερδέψει τους παικταραδες Βέλγους(για τα δικά μας δεδομένα) αν η μπάλα θα φύγει με εσωτερικό ή εξωτερικό φάλτσο…
    Όλα τα κόρνερ κι εκεί κι εδώ, σέντρες-γιόμες και ο,τι αρπάξει ο πρωκτός μας.
    Ούτε μια φορά δεν βγήκε ένας παίκτης στα πλάγια να πάρει μπάλα από το κόρνερ,να παίξουν το ενα-δυο,να γίνει κάτι διαφορετικό τέλος πάντων, κάτι απρόβλεπτο για να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα.Ολη η ανάπτυξη σέντρες γιόμες,τα κόρνερ το ίδιο.Ολα τα στημένα γενικώς άνευ ουσίας άνευ τακτικής…
    Υπάρχει μία περιρρέουσα αφέλεια στο παιχνίδι της ΑΕΚ που τη κάνει προβλέψιμη από ένα σημείο και μετά.
    Εύχομαι να το έχει αντιληφθεί ο προπονητής και να πράξει τα δέοντα.
    Να δουλέψει την ομάδα και με άλλους τρόπους δηλαδή.
    Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα, λογικά μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε.
    Αρκεί ο προπονητής να περνάει μόνο τα θετικά του συναισθήματα στους παίκτες και να κάνει την ομάδα απρόβλεπτη.

    Έχουμε άμεση ανάγκη από έναν γρήγορο, ψηλό, δυνατό κεντρικό αμυντικό.
    Τον ψάχνουμε σε όλη την υφήλιο τη στιγμή που τον έχουμε ήδη στην ομάδα.Αντι να τον βάζουν μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα, μπορούν κάλλιστα να τον φέρουν μπροστά από τον δικό μας.
    Σούπερ προσόντα για τη θέση, δυνατός στο ένας προς ένας, εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, καλός με τη μπάλα στα πόδια για να τη κατεβάσει, πολύ χρήσιμος στα στημένα στην αντίπαλη περιοχή.
    Αλλά ξέχασα, πρέπει να πουληθεί ως επιθετικός παρόλο που δεν ξέρει να βάζει γκολ,και όχι σαν αμυντικός που αν δουλευοταν θα ήταν σαφώς καλύτερος και ακριβότερος…

  12. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Πέντε επίσημα παιχνίδια πέντε παιχνίδια που δεν μπόρεσες να κρατήσεις το μηδέν πίσω, πέντε παιχνίδια που δέχθηκες πρώτος γκολ. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε ένα στόπερ το οποίο θα έπρεπε να είχε ήδη αποκτηθεί και να έχει κάνει προετοιμασία αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.

  13. Ο/Η Κωστής Δ. Θ. λέει:

    Μέχρι την Δευτέρα που έρχεται, η παράδοση της λίστας με τους εικοσιπέντε παίκτες που θα μπορούν να αγωνιστούν στο EL..Τώρα που χάθηκε το “όνειρο” δεν πρόκειται να δούμε καμιά προσθήκη. Τα κενά πολύ σωστά εντοπίζονται στον χώρο αυτό πιο πάνω αλλά και σε προηγούμενες αναρτήσεις σας. Αν θέλεις να κερδίσεις πρέπει και να ξοδέψεις πρώτα κάτι, απλός νόμος του εμπορίου.
    Από το παιγνίδι ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν δουλεύει πως να παίξει κλειστές άμυνες και ακόμα δεν εμπέδωσε αυτοματισμούς σε στημένα . Η θέση του τερματοφύλακα όταν η μπάλα περνά παράλληλα με το τέρμα στην μικρή περιοχή δεν είναι φαντάζομαι να την κοιτάει με απορία …

  14. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Όλο το καλοκαίρι η ΑΕΚ ασχολούνταν με το πόσα θα πιάσει ο Γκαρσία και αν ήρθε πρόταση.
    Από προχτές ολόκληρη ΑΕΚ ασχολείται με το πόσα θα παίρναμε, πόσα χάσαμε και πόσα θα πάρουμε τελικά στο Europa.
    Η ΑΕΚ με τα πιο ακριβά εισιτήρια στην Ελλάδα φέτος, με sold out σε διαρκείας.
    Τέτοια λαιμαργία δεν την έχω δει σε καμία άλλη ομάδα. Να ασχολούνται μόνιμα οι δημοσιογράφοι με το πόσα λεφτά θα μπούνε στα ταμεία λες και παίρνουν ποσοστά ή λες και πρέπει να ενδιαφέρει τον φίλαθλο που (χρυσο)πλήρωσε το διαρκείας και έχει απαιτήσεις.
    Στο μεταξύ ο γαύρος ενισχύεται για να σου πάρει πίσω το πρωτάθλημα που έχασε.
    Ούτε πόσα λεφτά έχασε ούτε πόσα έδωσε.
    Η διαφορά νοοτροπίας είναι ξεκάθαρη. Η ΑΕΚ συμπεριφέρεται σαν χωριό γι’αυτό διαλύεται μετά από κάθε επιτυχία. Κύπελλο 2016, πρωτάθλημα 2018, τώρα ήρθε η ώρα να δούμε αν τ το έργο θα επαναληφθεί για τρίτη φορά.

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ας πουλήσει ο γέρος να τελειώνουμε,πάει και αγκαλιάζει στα αποδυτήρια τον αλμειντα,τον κύριο υπεύθυνο για τον αποκλεισμό.

  16. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Δείτε με ποιούς κληρώθηκε η ομάς για το Γιουρόπα και όποιος έχει λίγη φαντασία κι αίσθηση του χιούμορ,θ’ αρχίσει να χασκογελάει από τώρα.
    Δεδομένου ότι 0 προσθήκες θα γενούν κι οι συνδιεκδικητές οι εγχώριοι λυσσασμένοι είναι, αλλά ουχί λαίμαργοι για τα μπαγιόκα της Γιουρώπης.,το έργο που θα παιχτεί προσεχώς θα έχει πολύ γούστα.
    Μαρσέιγ(η αδερφή)-Αγιαξ-Μπράιτον.Ο σκατατζόγλου γράφει για όμιλον τσάμπιονς ληγκ….

    Αλλά είπαμε;Τα μεταξωτά βρακιά είναι για επιδέξιους κώλους…Κι εμείς μόνο επιδέξιοι δεν δείχνουμε.Λαίμαργοι με μιτσούκο ,ναι…

  17. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Champions League θέλαμε, τελικά το πήραμε, έστω και σε άλλη διοργάνωση. Ο πιο δύσκολος όμιλος που μπορούσε να μας τύχει και η Μαρσέιγ αποκλείεται να είναι πάλι χαλαρή μαζί μας, όπως ήταν με τις σούφρες τις βαζέλες. Για Άγιαξ και Μπράιτον ούτε κουβέντα, θα φτύσουμε αίμα να πάρουμε έστω πόντο.
    Οπότε: ΤΡΕΙΣ (3) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Μεταγγραφές ΤΩΡΑ, αλλιώς θα βγούμε ΤΕΤΑΡΤΟΙ και στις δύο διοργανώσεις!
    ΟΚ, έσκασε καμπόσα για Πινέδα, Πόνσε, όλοι όμως βλέπουμε ότι δε φτάνουν! Και η ομάδα έχει 2 εβδομάδες να συνέλθει, διότι μας βλέπω από Οκτώβρη να κλαίμε τη χαμένη χρονιά.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αγησίλαος : Δες και τον όμιλο της Άντβερπ….

  19. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @Στήβεν:Ωχωχ…Αδελφέ μόλις τον είδα…

  20. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Δεν έχει παράπονο ο Αλμέιδα, πάλι σε όμιλο CL θα παίξει αλλά χωρίς τα λεφτά.
    Στήβεν ένα σχόλιο για τις δηλώσεις του Αλμέιδα ?
    Πώς σου φάνηκε?

  21. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Βατη η κληρωση,αρκει η ΑΕΚ να παιξει οπως ξερει να παιζει…
    Με δυο προσθηκες ,το ονειρο της προκρισης γινεται πραγματικοτητα….
    Περναει η ΑΕΚ, το γηπεδο σημαντικος παραγοντας ….
    Ξερει πως θα παιξει τον Αγιαξ, πληροφοριες απο παικτες του Ολλανδικου πρωταθληματος…
    Η καλη ΑΕΚ δεν εχει να φοβηθει τιποτα…
    Στο Μπραιντον ,συμμαχος ο καιρος ,θα εχει ηλιο και 25αρια ,δεν αντεχουν οι “γλαροι” σε αυτες τις καιρικες συνθηκες..
    Κρυφο οπλο της ΑΕΚ για το ματς με την Μαρσειγ, στην διαιτα ολη η ομαδα λογω ραμαζανιου…
    Ερχονται δυο παικτες ενδεκαδατοι ,κανουν την διαφορα ,μαζι τους περνα η ΑΕΚ ανετα….
    Ενδεικτικα, τι εχουμε να διαβασουμε απο δω και περα απο ανθρωπους που το “κατεχουν” το τοπι….

  22. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ ΦΛΩΚΟΣ λέει:

    Καλησπερα Στηβεν,καλησπερα σε ολους.Απορω πως ο Αλμειδα δεν βλεπει την αναγκη για τερματοφυλακα με εξοδο και θαρρος.Επισης πως θα βγει η χρονια με τα τραγικα μας μπακ.Πιστευω οτι το κεντρο της αμυνας με αλχημειες και δουλεια ισως τα ψιλοκαταφερει.Επισης βλεπω αρκετα θλιμμενο τον Αλμειδα.Αραγε συμφωνησε για τον Πονσε;Ειναι ενας επιθετικος χωρις εκρηξη,μαλλον ατεχνος,ναι τα βαζει αλλα η ομαδα πρεπει να του τα δινει στο πιατο.Παμε για αλλαγη στυλ παιχνιδιου ομαδας;Δεν νομιζω.Πιθανοτερο ειναι να πηρε το μηνυμα ο Αλμειδα οτι μην περιμενεις την αναβαθμισηπου θα ηθελες,αγνωστο για ποιο λογο.Παντως εχω την αισθηση οτι αυτη ειναι η τελευταια χρονια του Αλμειδα,αν δεν του παρουν παικτες στην αμυνα και δεν ειναι ανταγωνιστικος στον ομιλο της Ευρωπης.Δεν νομιζω οτι οι φιλοδοξιες του καλυπτονται στο ελληνικο πρωταθλημα.

  23. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Α ρε Στηβεν,γιατι να κανουμε μια ζωη διαπιστώσεις,ως Α.Ε.Κ,και οχι πραξεις οταν πρεπει?
    Για να καταλαβουμε λιγακι τι ερχεται,σε καποιους μεσα αλλα και γυρω απο την ομαδα,γιουσουφακια κλπ,το σκατο εχει φτασει στην καλτσα….

  24. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο Αλμευδα κανει πολλα λαθη παιδια,δεν ξερω γιατι καποιοι τον εχουν θεοποιησει,η ομαδα εμφανιστηκε κλαταρισμενη,σκασμενη,χωρις πνευμονια και με τεραστια αμυντικα κενα,δεν ηταν ετοιμη καθολου για αυτα τα παιχνιδια.

    Αν δεν παρεις τα επομενα 2 παιχνιδια με βολο και οσφπ,θα πεσει η ψυχολογια,θα υπαρξει γκρινια και εσωστρεφια,μην παθουμε οτι το 2018,θα ειναι μεγαλο κριμα.

  25. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που παίζει σε όμιλο C.L δωρεάν.
    Αμα έχεις μέσον…

  26. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Παρατηρητής: Ειλικρινά δεν τις διαβασα.

  27. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αλμέιδα,ο προπονητής που κατάφερε να χάνει με 0-3 μέσα στην ΟΠΑΠ αρένα στο πρώτο 30λεπτο,με τον χειρότερο γαύρο όλων των εποχών.

  28. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Μακάρι μετά απο χρόνια να μης μας στοιχειώνει ενα γιατί,για το καλοκαίρι του 18 και αυτό του 23.Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφομενά σου Στηβ.Ο ψυχισμός του κόουτς αποτέλλεσε το αλλοθι για πολλούς μεσα στην ομάδα για να αποφύγουν να κάνουν αυτά που επρεπε να γίνουν.Ο χαρακτήρας του ειναι αυτός που μας πήγε μπροστά αλλά που ταυτόχρονα ίσως του θολώνει το μυαλό κάποιες στιγμές.Αλλά τα στελέχη τι κάνουν πως τον βοηθούν. Τι εκαναν στο κομμάτι της αναβάθμισης του ρόστερ ωστε η ομάδα να διατηρήσει την απόσταση που δημιούργησε απο τους αλλους πέρυσι?Ενω οι άλλοι προσπαθούν να “ψηλώσουν” εμείς προσπαθούμε να “κοντύνουμε”
    Δυστυχώς οτι έγινε έγινε και πλεον δεν νομίζω οτι υπάρχει ο χρόνος για να γίνουν σωστές κινήσεις.
    Ας δούμε και κανά δυο πρακτικά πράγματα.
    Γενάρη με Φλεβάρη Κοπα Αφρικα και Κόπα Ασια.Μουκουντί,μάλλον,Μοχαμαντι και Χατζησαφί θα λείπουν για κανά 20ημερο μίνιμουμ.Τι θα κάνεις???
    Δεύτερο,ενω ξέρεις το πρόγραμμα στο πρωτάθλημα και τις ημερομηνίες στα ευρωπαικά δεν κάνεις κάτι και ρισκάρεις τα πάντα.
    Εξηγούμαι:
    Γαυρος Ευρωπη (Μπραιτον) Βαζελας.
    Τρίπολη Ευρωπη (Μασσαλία) παοκ.
    Πως και με ποιους θα πας να τα παίξεις?
    Με μια τιμωρια ή ενα τραυματισμό ρισκάρεις τη χρονιά στο πρωτάθλημα.Εκτός και εαν αποφασίσεις να παρατήσεις την Ευρώπη…
    Μέχρι και ο Κιτσος πέρυσι εκανε 18 συμμετοχες ως αριστερό στόπερ.Ποιος θα τις πάρει αυτές?
    Η εθνική Μεξικό παίζει ,στην Αμερική,δυο φιλικα στη διακοπή του Σεπτέμβρη και αλλα δυο στη διακοπή του Οκτώμβρη.Θα πάει ο ηδη ξεζουμισμένος Πινέδα?
    Α ρε Ματίας εδωσες σε όλους άλλοθι.
    Αλλά δεν ήξερες,δεν ρώταγες να μάθεις πως οι ανθρωποι και τα χούγια δεν αλλάζουν.
    ΥΓ Φαντάσου στην ομάδα μας το υψηλότερο συμβόλαιο να ήταν του τεχν.διευθυντή π.χ Κορδον 1.750.000
    ΥΓ1 Ολοι εμας προσπαθούν να αντιγράψουν και στα στοιχεία του παιχνιδιού αλλά και στα γύρω γύρω.Οι παίκτες για πέταμα πέρυσι φέτος παικταράδες.Αναφέρομαι στο γαύρο.Ο φορτούνης τάκλιν στο 70 με το ματς στο 2-0 μου θύμισε περσινό Μάνταλο.

  29. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Ήθελα να γράψω κάποια πράγματα για την αχαριστία πολλών αεκτζήδων, όμως τα περισσότερα τα έγραψε ο nnektarios
    Συμφωνώ και επαυξάνω.