ΠΡΟΣΔΟΚΩ…

Το χαρακτηριστικό του Αλμείδα-που όλοι πλέον έχουμε δει και αποδεχθεί εδώ και καιρό-είναι η μεγαλη χρήση παικτών, τοσο στο ροτεϊσον απο αγωνα σε αγωνα, οσο και εντος του 90λεπτου. “Απλώνει” δηλαδη τα πρόσωπα.
Αυτό προυποθέτει δυο πράγματα: α)να έχεις “κερδίσει” τα αποδυτήρια (κάτι που το έχει) και β) να μπορούν οι παίκτες να σου δώσουν αυτό που ζητάς (αυτό πέρσυ,με ορισμένες εξαιρέσεις, συνέβει)
Τι συμβάινει φέτος; Ιδιο ρόστερ και μάλιστα εμπλουτισμένο, ιδιος προπονητης, ιδια “αποδυτηρια”, ίδια όλα.
Θα περιμέναμε μινιμουμ ίδια εικονα. Φυσικά και πέρσυ ξεκινησαμε με “αγωνιστικες παραφωνιες” και -αναποφευκτα-απώλειες βαθμων.Ηταν φυσιολογικό. Μας έκανε εντυπωση μάλιστα θετική το ποσο γρηγορα “χώνεψαν” οι παικτες την αγωνιστική φιλοσοφια του Αλμέιδα και -κυρίως το πως απο πλευρας σωματικής καταπόνησης-καταφεραν να το φέρουν εις πέρας ως το τέλος. Εντυπωσιαστηκαμε, ειναι η σωστότερη λέξη.

Φέτος, ισως αναμεναμε να ξεκινησει η ομάδα από εκεί που σταμάτησε πέρσυ. Δεν συνέβει αυτό. Ειναι να σα “ξανασυστηνονται”. Ισως ένας παραγοντας είναι οτι οι δυο πιο “επιδραστικοί” πάικτες της, Πινέδα Γκαρσία δεν αποφορτηστικαν,αφού δεν ξεκουραστηκαν λογω εταιρων αγωνιστικών υποχρεωσεων. Η ομαδα εκανε προετοιμασια και εκεινοι έπαιζαν,συνεχιζαν να παιζουν δηλαδη σε επισημα ματς και εφτασαν “σκασμένοι” στην Ολλανδια. (αυτός ο Πινέδα πως δεν εχει θλάση ακομα,απορώ) Αρα χρειάζονται “ειδική μεταχέιρηση” δηλαδη 60λεπτες συμμετοχες να παιζουν “εναλλαξ” ματς κλπ.

Ενα άλλο είναι ότι δεν έχει βρει ακόμα ισορροπια στο πότε και πως πρέπει να παίζει με δυο αμυντικά χαφ. Μεγάλη κουβέντα αυτή απο πέρσυ καθώς θυμάστε. Αν το δίδυμο μπορει να παίζει μαζι και ταυτόχρονα η ΑΕΚ να μη χάνει επιθετική δυναμική. Πράγμα δύσκολο. Καποτε βγήκε, κάποτε όχι (και έχει να κανει περισσότερο με το αν παίζουν στην 11αδα οι δυο προαναφερόμενοι.
Χθες παράδειγμα είχαμε δυο αμυντικα χαφ μεν και μάλιστα πρωτογνωρα μεταξυ τους οχι δηλαδή το γνωστο διδυμο Γιονσον-Σιμάνσκι,αλλα άλλο,δυσλειτουργικό. Και επισης εν απουσία Γκαρσία και Πινέδα ( ο οποιος μπηκε στο 65,αλλα τι να πρωτοκάμει μοναχος του) Ο Γκαρσία χασογκολης μεν,αλλα το μεγάλο του προσόν ειναι η απασχόληση,η αναστάτωση της αντίπαλης άμυνας.Γνωστο αυτό. Ο δε Πινέδα, “τρυπάει” την ηδη αναστατωμενη απο τον Γκαρσία άμυνα. Ελειπαν και οι δυο, τέζα ο καμπούρης. Στη θεση του Γκαρσία, εκεινος ο φουκαράς ο Φαν Βερτ, που του ειπε ο προπονητης “τωρα σε χρειάζομαι, ως σερβιέτα” – “τωρα δεν μπορώ,γιατί κάνω το ξεσκονοπανο” του απαντησε το σέντερ φορ. Και λογικό. Βαζεις το σέντερ φορ το οποιο “θυμηθηκες” μετα απο 10-15 αγωνες ; Και τον βάζεις σε αγώνα οπου σου λειπουν αυτοι που θα τον τροφοδοτήσουν σωστά; Και περιμένεις ΤΙ ακριβώς;

Εν τω μεταξύ η ομαδα συνεχίζει να μην έχει το εύκολο γκολ ( ο Πονσε ειναι χειρότερος του Γκαρσία απο πλευρας στατιστικης γκολ/τελική) Οταν κατά μεσο όρο χρειάζόμαστε 15 τελικές εκ των οποίων 5-6 καθαρά τετ-τετ για ένα γκολ, όταν θα μας “σφίγγουν” οι αντίπαλοι και περιοριζόμαστε σε 10 τελικές και δυο-τρία τετ α τετ, πως στο διάολο θα έρθουν τα 2-3 γκολ ανα αγωνα που χρειαζομαστε για τη νικη, δεδομενου φυσικά ότι σχεδόν πάντα θα δεχόμαστε μινιμουμ ένα γκολ; Δεν ξέρω. Μαθηματικός δεν είμαι.

Μα είμαστε “γκρουπ”. Παπάρια.λέω εγώ. Ολες οι ομάδες εχουν, χρησιμοποιουν, 15-16 παίκτες. οχι 26.Αυτό είναι το ροτέισον. Απο κει και πέρα καταφευγεις σε αυτό που λεμε “λυσεις ανάγκης”. Ως τέτοιες πρεπει να τις λαμβανεις και άρα ανάλογα αποτελέσματα να περιμένεις. Μπορεί να αστραψουν σε καποια ματς και να βγει το κολπο, σε αλλα ομως-στα περισσοτερα δηλαδη, δεν θα βγει.
Φαγητο με 24 υλικα δεν υπάρχει.

Απλωσε τη βεντάλια ο Αλμειδα,τοσο, που αυτη σκίστηκε.
Τωρα δυο πράγματα μένουν: ‘Η να συρρικνώσει το ροτεϊσον και αρα να αυξησει τους τραυματισμούς απο την υπερφόρτωση λογω του αγωνιστικου προφίλ που ακολουθει (πιεση παντου κλπ) ή να συνεχίσει το εκτεταμενο ροτέισον, ώστε να κρυψει (αποφυγει) σοβαρές θλάσεις, αλλα με αντίκτυπο αυτό στην αγωνιστική εικονα και αρα και στην βαθμολογία. Μια άλλη λυση θα ήταν να δουμε “άλλη” ΑΕΚ. πχ ΑΕΚ Χιμένεθ. Αλλα αυτό είναι έξω απο την φιλοσοφία του Αργεντίνου.

Εκτός και αν μας βγάλει τα μάτια και δουμε “δυο 11άδες” διαφορετικές να παιζουν εναλλαξ και τουμπαλιν με ιδια ενταση διαρκεια και αποδοτικοτητα. Τοτε θα έχω πειστεί ότι ανηκουμε στην Ευρώπη. Αλλα το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ όπου αλλαζεις τις πεντάδες σαν πουκάμισα.
Επειδη ομως αυτό ΚΑΜΙΑ ομαδα στον πλανητη δεν το κανει,αλλά υπάρχει διαφορετικός χειρισμος του ρόστερ,δεν ξέρω πως θα πετυχει εδώ.

Επαναλαμβάνω: Δεν ειναι γκρίνια. Ειναι απορία.Ειναι και απογοητευση φυσικά. Αλλα ειναι και απορια και αμηχανια. Δεν συγκρίνουμε την ομαδα του Αλμέιδα με αυτην του …Καρερα,ή του Καρντόσο (ή καροτόσο) ή του Χιμενεθ. Αυτό δεν το κουβεντιάζουμε καν. Συγκρινουμε την περσινη ομαδα του Αλμειδα με την ομαδα του Αλμειδα που βλέπουμε φέτος. Ειναι απλό.
Το μονο κοινο παρηγορο,περσυ και φέτος κάναμε “μουδιασμένα” ξεκινηματα. Με τη “διαφορά” οτι πέρσυ ηταν οι πράσινοι άχαστοι αλλα φετος ειναι οι κόκκινοι άχαστοι μπροστά μας (ενταξει οχι μεγαλή διαφορα).
Τον ευχαριστούμε που μας εδωσε ξανα την αισθηση του τι ειναι ΑΕΚ. Και την αναγκη να θελουμε να την βλεπουμε ξανα και ξανα. Οσο κρατησει. Τιποτα δεν κρατα για πάντα άλλωστε.

Προσδοκώ ανάσταση νεκρών. Ρεπρίζ μετα την διακοπή. Ατσάλινη θεληση και κυρίως αγωνιστική δύναμη. Το πηρες περσυ απο τον βαζελο. Παρτο και φέτος απο το χοντρό να σου κάνουμε εικονισμα. Να μας καταριουνται και οι δυο και να μονολογουν “δε πάνε στο διαολο οι κωλόΤουρκοι να παίζουν μαζι με Γαλατά και Φενέρ”;
Δεν είναι κακή ιδέα,λέω εγώ.

Παντως “Μπαγεβιτσοποιηση” μη περιμένετε. Δεν υπάρχει απυροβηλητο ουτε και τοτεμ. Μην έχουμε παλι “βάτραχους” και κατόπιν πεντοχίλιαρα, εν προκειμένω φέιγ-βολάν πεντάευρα στην Αγια Σοφιά.
Ασε που δεν τον βλέπω να κάθεται 5-6 χρόνια. Ο Μελισσανιδης απλα θελει να κονομισει ΚΑΙ απο το επικείμενο φευγιό του προπονητη. Και καλά κάνει.
Αυτός οταν πεθάνει, θα δινει οδηγίες στο νεκροθάφτη να βρέξει το χώμα για να κολλάει το φτυάρι. Και να ρίξει επιπλέον 4-5 κάσες μέσα για καθυστέρηση…ή για αναβολή.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to ΠΡΟΣΔΟΚΩ…

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Ακόμα γελάω με το κλείσιμο Χρήστο, θεϊκό!

    Το πέρυσι με το φέτος έχουν χαοτική διαφορά μιας και στο αντίστοιχο φετινό διάστημα έχουμε διπλάσιους αγώνες και μάλιστα ευρωπαϊκούς. Διαφορετική διαχείριση λοιπόν και δεδομένη η προτεραιότητα στην Ευρώπη.

    Πρώτα και κύρια από τον Αλμέιδα που κόντεψε να πάθει κατάθλιψη κάνοντας δηλώσεις drama queen μετά τον αποκλεισμό από τους ομίλους του CHL. Συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην Ευρώπη, ακόμα και το ματς με τον ΟΣΦΠ σε μεγάλο του μέρος πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ένα αγώνα έπαιξε στην Ελλάδα, στη Λεωφόρο και του αναγνωρίζω ότι νιώθει, ήθελε να κλείσει στόματα για διάφορους λόγους και το έκανε.

    Ο αγώνας στην Κρήτη εκτός των βαθμών δεν είχε κανένα όφελος για τον προπονητή, τους παίκτες και τη διοίκηση. Αντιθέτως, αυτός της Πέμπτης έχει 630.000€ που μπορεί να κερδίσει ο πρόεδρος και bonus στα στατιστικά προπονητή-παικτών.

    Μπορεί να έχει μεγάλη πίστη στη δουλειά του και στην ομάδα, υπολογίζοντας τους 3 γύρους που έχουμε εδώ και να θεωρεί ότι θα καλύψει τις απώλειες, αλλά αυτά είναι θεωρητικά. Προς το παρόν, προσωπικά βλέπω μία κυνική επιλογή και με ενοχλεί σε ένα βαθμό. Στα @@ τους βεβαίως, εμείς είμαστε αυτοί που πληρώνουμε, αγαπάμε και τον πίνουμε στο τέλος.

    ΥΓ. Αν σηκώσεις το Conference, Pelado, σιγά μη θυμόμαστε τον Βούρο και τον Νταμπράουσκας.

  2. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Σωστή αγωνιστική ανάλυση.

    Αν το δούμε καθαρά λογιστικά βέβαια (και εφόσον υπολογίσουμε νίκη με τον Παναιτωλικό), είμαστε καλύτερα από πέρυσι.

    Αν αλλάξουμε Πανσερραϊκό με Ιωνικό είμαστε στην ίδια συγκομιδή βαθμών με τα αντίστοιχα ματς πέρυσι αλλά μετά από 7 αγωνιστικές είμαστε στο -5 αντί για -6 έχοντας ταυτόχρονα καταπονηθεί με 5 Ευρωπαϊκά ματς όπου είχαμε και 1 πρόκριση και 2 δυνατά διπλά!

    Οπότε καθαρά λογιστικά είμαι πιο χαρούμενος από πέρυσι, ωστόσο φυσικά μου λείπει η απόλαυση που είχα πέρυσι κοιτώντας τα παιχνίδια.

    Προσωπικά πιστεύω πως η έλλειψη του βοηθού του είναι προφανής. Όχι ντε και καλά ότι ήταν ο μαστερ όπως κάποιοι λένε αλλά τουλάχιστον είχε έναν ακόμη έμπιστο συνεργάτη να κοιτάει και να αναλύει αντιπάλους. Νομίζω είναι πασιφανές ότι ο Αλμέυδα δουλεύει νυχθημερόν αλλά κρίνοντας απ τις μαύρες σακούλες κάτω απ τα μάτια, δεν είναι βιώσιμο οπότε μαζί με το ΧΑΦ, παρ τε του κι άλλον έναν συνεργάτη…

    iPhone, iTypos, iApologize

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Δημήτρης Sweden : Νομίζω κάνεις κάποιο λάθος στην λογιστική. Ακόμα και με νίκη επί του Αγρινίου ( πράγματι ο Ιωνικός δένεται με τις Σέρρες ), είμαστε με ένα βαθμό λιγότερο από πέρσι.

  4. Ο/Η Νetrino λέει:

    1¨Ειναι χαοτικη η διαφορα του Πινέδα με τα υπόλοιπα χαφ
    2 Εχουμε μέτρια ως κακά μπακ
    3 Δεν εχουμε αριστερο εξτρεμ
    Πιζαρο Πονσε, ως τωρα φαινονται λαθος μεταγραφες,χωρις εκρηξη και ταχύτητα και οι δύο.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Netrino”: Δεν θα διαφωνήσω σε κάποιο από τα τρία. Ανεξάρτητα απο το αν προσφερουν πολύ ή λίγο (τώρα ή στο μέλλον) οντως οι δυο που προανέφερες, λειτουργούν ως “φρένο”. Αν προσθέσεις και τον Μάνταλο (‘οποτε μπαινει) μιλάμε για “χειρόφρενο”. Θυμιζουμε ομαδα Χιμένεθ,αλλα και χωρίς την τότε καλή αμυντική λειτουργία. Μια από χόρτα δηλαδή.

    Σωστά επισημάινουν κάποιοι φίλοι “μα εχει διαφορά η περσινή χρονιά με την φετινή,αφού φέτος έχουμε περισσοτερα ματς εφ’οσον προστέθηκε η Ευρώπη”. Ναι,αλλα΄αυτό το γνώριζαν. Δεν τους ενημερωσε προχθές η ΟΥΕΦΑ για την συμμετοχή στις διοργανώσεις της. Αφου οι παίκτες (και κυριως ο κορμος Βιντα-Μουκουντί -Σιμάνσκι-Γιόνσον -Τσουμπερ -Πινέδα -Γκαρσία ((τεσσερις εξ αυτων είναι ήδη με θλάσεις και αναμενουμε τους άλλους τρεις , Σιμάνσκι Πινέδα Τσούμπερ,με ποια σειρα δεν ξέρω μόνο- προστέθηκαν ένας Πονσε που βολοδέρνει στην κορυφή και ένας χρησιμος μεν αλλά στριφογυρίζοντας γυρω απο τον εαυτό του Πισσάρο.
    Απέναντι σε ομάδες που θέλουν να κερδίσουν ( ΠΑΟ- Μπράιτον) πηγε καλά το έργο. ελέω χώρων. Οσες ομαδες στάθηκαν απέναντι με ορθό αμυντικο σύστημα, μας έβαλαν στο “γυρω-γυρω όλοι”. Ειναι τοσα πολλά -σχετικά-τα ματς που η φετινη ΑΕΚ μου θυμιζει “προ Αλμέιδα εποχή” που με τρομάζει. Δεν ξέρω… Μακάρι να είναι περαστικό.

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν ξέρω κατα΄ποσο τον ενδιαφερει τον Αλμειδα ένα “δευτερο σερί πρωτάθλημα” δεδομένου του ότι ηΑΕΚ είναι “βατηρας” (και σωστά) για καποια μεταπηδηση του σε μεγάλο ευρωπαικό κλαμπ. Ενα δευτερο πρωτάθλημα, θα το καταλαβουμε εμεις εδω μεσα μονο.
    Μια καλή πορεία στην Ευρωπη θα κάνει “γκελ” και θα ανοιξει μπλοκάκια και τηλεφωνα εκτός Ελλαδος.
    Φανηκε ότι “φαρμακώθηκε” με την απώλεια της ευκαιριας για είσοδο στο C.L.
    Αν μένει κάτι πλέον,είναι να κάνει το “γκελ” έστω μέσω του E.L.
    Αν μαζέψει πάνω από 6 βαθμούς,κάπου θα πέρασει μετα. Και κατόπιν έχει ο Θεός.
    Οπως είπε και ο ίδιος “δεν με βλέπω να είμαι προπονητης μετα απο δέκα χρόνια.”
    Αν ο Μελισσανίδης τον έχει “κλεισμένο” -λέμε τώρα- ως το 2027, τί μένει; Οι κάλοι και τα νύχια, οπως λέει και ο Κωνσταντάρας.
    Πρέπει να βιαστεί λοιπόν.

    Ο Μελισσανίδης πάλι- που ενδιαφέρεται κυρίως να είναι κυρίαρχος στο “χωριό”,δηλαδή εντος Ελλάδας, δεν ξέρω τί γνωμη έχει.
    Αν δηλαδή το πρόωρο ξενερωμα του Αργεντίνου-μόλις στις αρχές της δεύτερης χρονιάς του, που φάινεται να θυσιάζει το πρωτάθλημα ως “Ιφιγέννεια” για να πλεύσει ούρια κατα την Ιταλία πχ. αν λέω αν ο Μήτσος έχει αντίθετη άποψη. Αν το θεωρεί αρκετά πρόωρο δηλαδη. Και δεν ξέρω αν αυτό φέρει- ή έχει ήδη φέρει- τριγμούς μεταξύ των.
    Αν βέβαια το δίδυμο Αλμέιδα-Γκάρσία του φέρουν καμια 30αριά εκατομύρια καθαρά σούμα, δεν θα έλεγε όχι.
    Αλλωστε έχει παρει δυο πρωταθλήματα στα 5 χρόνια της ολικης επαναφοράς από τα χωριά της Γ Εθνικής, και έχει φτιάξει και ένα γήπεδο. Τι άλλο να του πεις και τί άλλο να ζητήσεις; Τίποτα.
    Μια πορεία στην Ευρώπη μεγαλύτερη από αυτη της ομάδας του Μπάρλου και “έγινε” ο Μήτσος”. Θα τον έχει ξεπεράσει καθ ολοκληρίαν πλέον τον “θείο Λουκά”.

    Με την “μικρή” διαφορά βέβαια ότι ο Λουκάς υποθηκευσε την περιουσία του για την ΑΕΚ ενώ ετούτος υποθηκευσε την ΑΕΚ για να κάνει περιουσια.
    Δεν βαριέσαι…
    Ελπίζω να μη “τα σπάσουν” Μητσος-Αλμέιδα σύντομα.
    Οχι ακόμα παιδιά. Δωστε μας μια πορεία μεγαλύτερη απο αυτην του 1978- η οποία έχει πιάσει αράχνες πλέον- και κατόπιν διαλύστε το.

    Υ.Γ: Μπροστα έχουμε δυο “περιεργα” ματς.διαφορετικά βέβαια. Με κοινο χαρακτηριστικό και οι δυο ομάδες,αν και απέχουν γενικά παρασάγγας: Αγιαξ και Παναιτωλικός.
    Αν έχουν “ξυσει πάτο” στην κατηφόρα που απο καιρό έχουν πάρει, ίσως μας δουν ως αφορμή για επανακαμψη. Δεν τους βρίσκουμε στα “προς τα κάτω τους”, αλλά-ισως – στο “κάτω πριν την αντιδραση”.
    Τέλος πάντων, θα δούμε. Η “νεκροψία” θα δείξει.