MARSEILLE – Α Ε Κ

Να ξεκινήσω λίγο απότομα : Δεν είχα σε κανένα υπολογισμό το παιχνίδι αυτό. Πιο πολύ με έκαιγε το παιχνίδι της Δευτέρας και η ρεβάνς του σημερινού. Όμως το να χάνεις με αυτόν τον τρόπο αυτό που έβγαλες μέσα στο γήπεδο, πραγματικά με εξοργίζει. Διότι το λάθος του Στάνκοβιτς δεν γίνεται ούτε σε βρεφονηπιακό σταθμό. Χωρίς να έχει καμία πίεση. Κι αν αυτό ήταν η ταφόπλακα για την ομάδα μας που είχε ισοφαρίσει, ο λάκκος είχε ξεκινήσει να σκάβεται με αυτόν τον τρόμπα διαιτητή, που δεν είδε το επιθετικό φάουλ στο γκολ που προηγήθηκαν οι Γάλλοι.

Φυσικά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για καλή ΑΕΚ. Υστέρησε πάρα πολύ στον τομέα της δημιουργίας, κάτι που βέβαια ήταν αναμενόμενο αφού οι “παικταράδες ” της μπροστά είχαν αποσυρθεί στα νοσοκομεία. Και ψάχνω να καταλάβω πώς γίνεται να είσαι παικταράς, όταν δεν παίζεις. Και φυσικά δεν μιλάω για τον Αραούχο. Ας μην συνεχίσω….

Παρότι λοιπόν η ομάδα μας δεν ήταν καλή δημιουργικά στο πρώτο μέρος, κατώρθωσε να αφοπλίσει τους αντιπάλους. Φυσικά είχαν την εδαφική υπεροχή, όμως δεν είδαμε και κάτι το τρελό. Είχαν πράγματι κάποιες κινήσεις παικτών ανάμεσα στις γραμμές μας, όμως γενικά ο Στάνκοβιτς και η άμυνα – με κορυφαίο τον Μουκουντί – κράτησαν το σκορ. Αυτό το περιμέναμε, δεν περιμέναμε ότι η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να κρατήσει λίγο την μπάλα. Εν πάση περιπτώσει, δεν είχαμε μεγάλους κινδύνους με εξαίρεση την αστεία απόφαση του διαιτητή στο πρώτο γκολ. Φάση που ελέγχθηκε κιόλας, μην χέσω.

Και η αλλαγή στην αποφασιστικότητα, φάνηκε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ πάτησε καλύτερα, χρησιμοποίησε πιο καλά την όρεξη του Μοχαμαντί κι έδειξε ότι πίστευε. Και δικαιώθηκε. Και πάνω που αποκτήσαμε θεωρητικά μια καλή ψυχολογία, τα διέλυσε όλα ο Στάνκοβιτς. Πραγματικά όλα. Διότι μπορεί να λέμε ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα των λαθών, αλλά όλα έχουν κι ένα όριο. Μια απλή επιστροφή και ένα γήπεδο άδειο υπάρχει, κι αυτός βρήκε τον ψύλλο στα άχυρα. Κι άφησε και την ομάδα με δέκα παίκτες. Πρακτικά της διέλυσε την ψυχολογία.

Κι αν πούμε ότι κάτι προσπαθούσαν να κάνουν, ήρθε κι ο Άμραμπαντ που έπρεπε νάναι πιο υποψιασμένος για τον ανεκδιήγητο διαιτητή. Ρε φίλε να χάνεις πάλι με δύο πέναλτυ; Τι είναι αυτό τώρα; Καινούργιο φρούτο; Εντάξει για τους υπόλοιπους. Τι να κάνουν; Τι να κάνει κι ο Πινέδα που ξαναβρέθηκε μπακ; Τι να κάνει κι ο Αλμέιδα, που κι αυτός έκανε σωστές αλλαγές και πήγε να πάρει το παιχνίδι. Πώς να προστατευτεί από έναν ανάπηρο στο τέρμα κι από έναν επικίνδυνο διαιτητή, που σωζόταν συνεχώς με την κάλυψη του var. Σκέψου δηλαδή ότι στα μαρς πέναλτυ του Στάνκοβιτς, έβγαλε κίτρινη.

Με βάση την εικόνα μας λοιπόν, μάλλον θα πρέπει να πω ότι χάσαμε δίκαια. Με βάση όμως την ανατροπή που κάναμε, λέω ότι αισθάνομαι στενοχώρια. Τα ξαναβάζω κάτω όμως και τα σκέφτομαι. Μπορεί να μας αδίκησαν, όμως στο παιχνίδι μείναμε παραπάνω αφού ο Αθανασιάδης πρόλαβε και μπήκε στους διακριθέντες. Όλη η ομάδα είχε αδειάσει και φυσιολογικά. Κάτι το πολύ τρέξιμο, κάτι το ψυχικό, χέστα. Χέστα και πάμε παρακάτω. Στον αρχικό προγραμματισμό : Νίκη την Δευτέρα και νίκη στη ρεβάνς με τους Γάλλους.

Υγ. Όλη η Ευρώπη, θα πρέπει να έμεινε άφωνη με την κερκίδα μας αλλά και των Γάλλων ( για τον μεθυσμένο Τσώχο ήταν Μονεγάσκοι ) με το απίστευτο κορεό που δημιούργησαν. Τους ευχαριστούμε πολύ κι ελπίζω σε ανταπόδοση εδώ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to MARSEILLE – Α Ε Κ

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στήβ συμφωνώ απόλυτα.Η διαίσθηση για το σημερινό ματς δεν ηταν θετική.Συμφωνώ οτι το πιο σημαντικό ματς είναι της Δευτερας.Αγωνιστικά η ομάδα δεν μου αρεσε,απο την σκοπιά οτι δεν είδα φρεσκάδα ζωντάνια.Δεν ξέρω αν ηταν σχέδιο να πάμε χαλαρά το ρυθμό και να τα δώσουμε ολα για ενα τριαντάλεπτο στο δεύτερο.Μακάρι να είναι ετσι γιατί γενικά δεν μου αρεσε σήμερα η ομάδα.
    Τελειώνοντας,κοίτα ρε συ που μπορείς να κάνεις “ατμόσφαιρα” χωρίς να χρειαστείς να ανάψεις 500 καπνογόνα και να ρίχνεις κροτίδες ολη την ωρα.Α και χωρίς λέιζερ.
    Πριν την εναρξη του αγώνα οι οργανωμένοι της Μαρσειγ μοίραζαν πίτσες και μπύρες σε όλους που εμπαιναν στις θύρες τους.Κανόνισαν τα 4 κλαμπ που έχουν μέχρι το που θα κάτσουν για να ακούγονται περισσότερο.
    Αυτά οταν έχεις οργανωμένους,πραγματικούς,και οχι νταραβερητζήδες καθε είδους στην κερκίδα σου.Αλλά είπαμε η αγάπη για την ομάδα εχει γίνει μπίζνα.

  2. Ο/Η nnektarios λέει:

    Τραγικό το λάθος του Στάνκοβιτς και κρίμα για την καλή του εμφάνιση για ακόμα μια φορά, αλλά έχει συμβεί και σε πιο μεγάλους τερματοφύλακες. Από τότε που εφαρμόζεται το build up, κάτι που προσπαθεί και η ΑΕΚ πλέον, είναι κάτι που συμβαίνει.

    Δεν με εντυπωσίασε, ούτε με τρόμαξε η Μαρσέιγ, μπορούμε να τη νικήσουμε εδώ.

    Οι ΠΟΛΩΝΟΙ πήραν την εκδίκηση τους για τους συναδέλφους τους. Προχωράμε. Πρέπει να κερδίσουμε παση θυσία τη Δευτέρα, κομβικό ματς.

  3. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Έγινε ατύχημα στο Μπράιτον, η ΟΥΕΦΑ απόψε μας ξεκαθάρισε ότι θα βγούμε ΤΕΤΑΡΤΟΙ, όπως και προβλεπόταν εξ αρχής. Άλλωστε ακόμα και στο Γιουρόπα είναι σημαντικά τα λεφτά, ενώ οι άλλες 3 ομάδες είναι βαριά -και εμπορικά- ονόματα από top 6 χώρες, ΟΚ η Μπράιτον είναι επαρχιακή ομάδα Αγγλίας αλλά έχει ρίξει 120 μύρια μόνο αυτή τη σεζόν. Άσε αυτά που έχει πάρει, ενώ οι μεγάλοι φτύνουν αίμα μαζί της, προώρισται να προχωρήσει κι αυτή! Ο δε Άγιαξ έχει 4 κατσαρόλια, όσο πεθαμένος και να είναι είναι παγκόσμια φανέλα (και θα πουλήσει και κάνα Μπρόμπει κάνα 50ρικο κι αυτός), η Μαρσέιγ….έπαθε το 1ο ατύχημα από τη ζέλα, δεν την παίρνει άλλο.
    ΟΥΕΦΑ-ΜΑΦΙΑ.
    Με αυτά κι αυτά, ευτυχώς που δεν μπήκαμε τσάμπιονς, δείτε τι ντόρτια και τάληρα ρουφάνε οι Βέλγοι, δεν είναι η ομάδα μας έτοιμοι και θα χάλαγε και η ψυχολογία και θα ήταν ακόμα περισσότεροι οι τραυματισμοί και η γκρίνια θα επηρέαζε και την Ελλάδα.
    Και που στηρίζω ότι δεν είναι έτοιμη?
    Βλέπουμε τεράστια προσπάθεια, σκοράρουν σε όλα τα παιχνίδια αλλά….
    Ένα λάθος Γιόνσον στο τέλος με Άγιαξ, ένα ο Στάνκο σήμερα, αντί να είσαι 7-9 βαθμούς και πρώτος ΧΑΛΑΡΑ, για 2 κακές στιγμές είσαι στους 4.
    Δεν κατηγορώ κανέναν, αυτή είναι η κλάση τους και όλοι τους παίζουνε πρώτη φορά Ευρώπη. Δείτε τη διαφορά του Τσούμπερ και του Βίντα (οι μόνοι έμπειροι) με ΟΛΟΥΣ και ΔΙΑΡΚΩΣ και καταλαβαίνετε τι εννοώ.
    Τέσπα, το ταξίδι είναι όμορφο, όλοι εναντίον μας, ας ευχαριστηθούμε την προσπάθεια και κάθε στιγμή και ας μην κατηγορούμε κανέναν παίκτη, τα δίνουν όλα και σέβονται κι εμάς και τη φανέλα και τους εαυτούς τους.
    Α ναι, πολύ ρεαλιστής και τακτικά άρτιος, πάλι, ο Αλμέιδα!
    Χτίζεται κάτι καλό.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ηττα ίσως “στο πρόγραμμα” αλλα όχι και έτσι.
    Δεν ξέρω τί είναι χειρότερο.Η ηττα και όπως ήρθε ή η κατάσταση του Στάνκοβιτς-ψυχολογικά-από δώ και μπρος με ότι αυτό και αν σημαίνει σε πιθανές νέες γκέλες του ιδίου και κατ επέκταση της ομάδας.
    Εχουμε δει και χειρότερα είναι αλήθεια,στα γήπεδα και από μεγάλου παίτκες.Τι να πω….αψυχολόγητο. Σα να κόλλησε το μυαλό του.Τέλος πάντων
    Πάνω που μπήκαμε καλά στο δεύτερο και φάνηκε η ομάδα ότι έβρισκε “βηματισμό”, ήρθε η ταφόπλακα και τέλος.
    Ειχα καιρό να δω ματς της ΑΕΚ που να μην έχει νόημα να το παρακολουθει κανείς ως το 90′. Ξενέρωμα που είχαμε καιρό να νοιώσουμε.
    Τέλος πάντων. Πάμε για Δευτέρα. Να δούμε αν έχουν μέινει “στίγματα” απο το σημερινό πραγματικό σοκ.
    Για τη διαιτησία,τι να πει κανείς. Οι εδώ μαλάκες να τα βλέπουν που ζητάνε “ξένους” σα βλαχοβαλκάνιοι. Λες και αυτοί δεν είναι λέρες.

  5. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Πας με μιση ομαδα,αφου σου λειπει η επιθεση. Και ερχεται ο τριμαλακας ο διαιτητης και δεν βλεπει το σπρωξιμο στο πρωτο γκολ. Απο κει καταλαβαινεις πως αρχιζει ο γαιδαρος και τρωει το στραβο το κλιμα. Κανει και την υπερτατη μαλακια ο Στανκοβιτς μολις εχεις αρχισει και στριμωχνεις μετα το 1-1 και σου γαμαει ψυχολογικα οτι εχεις και δεν εχεις. Στο καπακι ,ο τριμαλακας που λεγαμε παραπανω, καθαριζει το παιχνιδι με το πεναλντυ που δινει στον Αμπραμπατ , και το εργο τελειωνει. Χωρις το “μεγαλο μας οπλο”, την επιθεση ,δεν ειχα αξιωσεις για σημερα,ομως δεν γινεται να σε γαμαει ετσι ενας “μουσατος”. Που τα πουστριλικια του τα ειδαμε σε δυο φασεις που εκριναν κατα 90% το παιχνιδι. Ανοιχτα ειναι ολα ακομα ….
    Να μας το φερουν σαν elit σε κανα ντερμπυ…Ποσο χειρωτερους μπορουν να φερουν !!!

  6. Ο/Η Νetrino λέει:

    Δεν έχει κλεψιματα και δευτερες μπαλες η ομάδα φετος εγω εκει βλεπω τη διαφορα σε σxεση με περσι
    Ειναι επιτακτικη η ανάγκη να ερθει ενα χαφ box to box τον Γενάρη

  7. Ο/Η Νίκος Ολλανδία λέει:

    Στήβεν το πρώτο γκόλ της Μαρσέιγ μου θύμισε το γκόλ του Γιακουμάκη απέναντι στον Ολυμπιακό το 2018, τη χρονιά του πρωταθλήματος. Το δεύτερο πέναλτυ από την άλλη είναι στα όρια του σκανδάλου γιατί πραγματικά δεν κάνει απολύτως τίποτα αντικανονικό. Τη Δευτέρα τα σπουδαία..

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    δυστυχώς η ομάδα χθες έκανε πολλά λάθη και έχασε δίκαια…….κρίμα……η μπετούγια η πολωνέζα μας έσφαξε με το βαμβάκι και πήρε ρεβάνς για το μεθυσμένο πολωνικό τρίο του περσινού παιχνιδιού με τον άρη………

    ουέφα μάφια…

    θέλουμε νίκη με την μασσαλία εντός – πράγμα πολύ δύσκολο…

  9. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημέρα Στήβ,καλημέρα και σε ολους τους συνοπαδούς.
    Το αυριανό θα είναι ενα τρομερά δύσκολο μάτς.Πάμε με πολλές απουσίες βασικών και με “ταλαιπωρημένους” αυτούς που θα παίξουν.Οι άλλοι θα ψρεσκάρουν την ομάδα τους,θα έχουν 6 με 7 “φρέσκους” που είτε δεν επαιξαν καθόλου ειτε έπαιξαν λίγο.
    Κεντζιόρα,Μπαμπα,Οζντοεφ,Μειτέ,Ζιφκοβιτς,Σαμάτα και Ντεσπότοφ.
    Ο ρουμάνος απο την 3αδα των αγώνων το μεταξύ μας έχει “κυκλώσει”.Το κύπελλο του πλήγωσε τον εγωισμό ανεπανόρθωτα.
    Η ομάδα μας πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι,αποτελεσματική και ισως παίξουμε λίγο διαφορετικά.
    Η αυριανική νίκη θα είναι απο τις πιο σημαντικές στο φετινό πρωτάθλημα.

  10. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβ γνωρίζεις κάτι σχετικά με το οτι ο Κυρ Γιαννης αρχικά ηθελε να επιστρεψουν στο ματς αλλά κατόπιν “πιέσεων” απο τους επιστημονές μείνανε μεσα???

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Δεν γνωρίζω για τον κυρ Γιάννη. Γνωρίζω για την απόφαση των παικτών που υλοποιήθηκε. Επίσης γνωρίζω ότι ο κυρ Γιάννης έχει βάλει άλλο ένα πόδι στην διπλανή βάρκα….