ΤΙ ΛΩΖΑΝΗ, ΤΙ ΛΕΚΑΝΗ.

Είναι τέτοιος ο όμιλος όπου η κιτρινόμαυρη ΑΕΚ είναι το “μαύρο πρόβατο”.
Αρα και η διατησία ηταν τέτοια χθες που έπρεπε να διορθωθεί το “λάθος” του Μπραϊτον και να έρθει στα “ίσα της” η βαθμολογία.
Αναφερόμενος στην “διορθωτική” διαιτησία” του αλητάμπουρα που διαιτήτευσε τον αγώνα Μαρσέϊγ-ΑΕΚ. Κάποια επιθετική πρωτοβουλία είχαν οι Γάλλοι αλλα όχι κάτι εξαιρετικό. Πάρε δύο πέναλτι “τραβηγμένα απο τα αυτια” και άντε στη μαμά σου την ΟΥΕΦΑ να εκφράσεις παράπονα. (εχω την άισθηση οτι αν δεν έκανε το μεγάλο λάθος ο Στάνκοβιτς και το ματς παιζόταν από το 1-1, κατόπιν θα βλέπαμε τα ίδια, απο πλευράς διατησίας. Ισως και χειρότερα, ανάλογα με τις φάσεις που θα γεννούσε ο χρόνος ως το 90′. Ισως να βλέπαμε και “δράκους”.

Ναι, εμείς είμαστε που ζητάμε ως “βαλκανομπάχαλο” να μας δώσουν τα φώτα τους οι μάγιστροι της πουστιάς και της βρωμιάς. Τι τα θές; Την προηγούμενη αγωνιστική γκρίνιαζε ο Μαρινάκης για “διατητικές αλητείες ” στο ευρωπαικό του ματς, σήμερα γκρινιάζει ο Μελισσανίδης,αύριο ο Αλαφούζος, χθες σήμερα και αύριο ο μόνιμα καραγκιόζης Λουτσέσκου (αφού το αφεντικό είναι σε τιμωρία “αφωνίας”)

Καλά να πάθετε. Για να σας γίνει και χώνεψη καλή και συνειδητοποίηση σε ποια μοίρα σας κατατάσσουν αυτοί από τους οποίους ζητάτε “τίμιες διατησίες” και λοιπές “50-50” μπούρδες. Που μου ανακαλύψατε τη Δικαιοσύνη και την Καθαρότητα. Πλένετε τα βρακιά σας με βρωμόνερα και ξαφνικά μου θέλετε πλυντήριο-στεγνωτήριο “siemens”.Πάρτε το.

Και εκούσια υποτελείς και διαμαρτυρόμενοι. Why? “Μη διαμαρτύρεσαι που το σάντουιτς δεν έχει πολύ σαλάμι, γιατί αυτό που λείπει στο έχω βάλει στον κώλο”.
Εγώ ούτε λυπάμαι, ούτε εξοργίζομαι με τετοιες ευρωπαικές διαιτησίες. Ουτε χαίρομαι φυσικά. Μόνο συλλογίζομαι. Πόσο ακαμάτιδες και τσικιρικιτζίδες είμαστε ως κράτος γενικά και ως ποδόσφαιρο αναπόφευκτα.

Πολύ μου αρέσει που οι ένδον φυλακισμενοι του Ελλαδιστάν ζητάνε επίσημα ξένους διατητές -άρα έμμεσα ομολογούν ότι “είμαστε είτε άτιμοι,είτε άχρηστοι είτε και τα δύο- από την ΟΥΕΦΑ,δηλαδή από τη μήτρα της διαφθοράς. Σα να ζητάς ως κράτος στελέχη από τις πανβρώμικες Βρυξέλες για να σου διορθώσουν κακώς κείμενα ως κρατικός μηχανισμός.
Κα τί θα σου φέρουνε; Κατιμάδες. Κάτι τραυλούς Τόμσεν για να σου “διορθώσουν” τα οικονομικά και κάτι μικροαπατεώνες Κλάτεμπεργκ για να σου “διορθωσουν” τα διαιτητικά. Και πάει λέγοντας.

Σα τη γριά που στέκεται έξω απο τη Μητρόπολη ελπίζοντας να την κοιτάξει ο Δεσπότης καθώς αυτός αγέρωχος παχύς και χορτασμένος, βγαίνει από τη μαύρη Mercedes …και εν τέλει ρίχνει τη ματιά του πάνω της, κάνοντας ένα σήμα με τα δάχτυλα του δεξιού χεριού του. Τώρα αυτό να σημαίνει “την ευλογία μου” ή ” άντε και γαμίσου”; Δεν ξέρουμε. Αλλωστε και στις δυο περιπτώσεις, πέρι καλού πρόκειται.

Ξεφτίλα και ντροπή,λέω εγώ.
Εισαι λίγκα ποδοσφαιρικη; Είστε επιχειρηματίες ενασχολούμενοι-για “χ”, “ψ” λόγους δεν με ενδιαφέρει-και με το ποδόσφαιρο; (Οι “Μπάρλοι” είναι εξαίρεση).
Ουδείς κουνιέται από τη θέση του για να κάνει κάτι, αν δεν έχει όφελος. Αλλωστε και στας Ευρώπας, οι ενασχολούμενοι με ποδοσφαιρικές ομάδες, βλέπουν είτε κάποια ευκαιρία για κέρδος, είτε τρόπο να ξεπλυθούν λεφτά, είτε κάνουν το χατίρι κάποιου πολιτικού αρχηγού απο τον οποίον προσδοκούν ή παίρνουν ήδη κάτι …κάποια δουλίτσα μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων, κάποια “δίκαιη ρύθμιση χρεων”,δηλαδή διαγραφή,κάποια φοροαπαλλαγή, κάποια “επένδυση” αόρατη που τη “βλέπουν” μόνο υπολογιστές κλπ. Ιδιος είναι ο κόσμος,από τον Βόρειο πόλο ως τον Νότιο. Οι εντάσεις και τα μεγέθη διαφέρουν μόνο. Οι βλέψεις είναι ίδιες.

Εχετε λοιπόν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Καθαρείστε την μπουγάδα. Ξεκάθαρες θέσεις και κρυστάλινους νόμους ποδοσφαιρικούς και επιλογές διαιτητών. Μπορείτε; Μπορείτε. Θέλετε; Οχι δεν θέλετε. Ε,τότε τραβάτε στους αρχιμαφιόζους της Ζυρίχης ή της Λωζάνης ή της Λυόν ή όπου στο διάβολο εδρεύουν οι αρχιαπατεώνες της ΟΥΕΦΑ και ως επαίτες ζητιανέψτε κάτι που θα μπορούσατε να το είχατε αυτόνομα και ανεξάρτητα.

Αυτά παθαίνουν οι υποταγμένοι. Οι μονίμως θέλοντες “προστασία”.
Σαν την γειτονιά που ζητά προστασία και προστρέχει στην οικεία μαφιόζικη συμμορία προκειμένου να προστατευτεί από το αδιάφορο κράτος. Θα την έχεις. Αλλά θα είναι με “συνέπειες”.
Χέστες, ολίγοι και μπαγαπόντιδες. “Καταφερτζίδες” της πλάκας και επιχειρηματίες του καφενέ. Τσικιρικιτζίδες και μαστροχαλαστές της δεκάρας.

Λες και άμα το όνομα του “ξένου”-που δεν θα έχει κατάληξη σε “-όπουλος” ή “-ίδης” ή “-όγλου” θα είναι λιγότερο εξαρτώμενο, θα σου προσφέρει αίγλη ή και κάποια δικαιοσύνη, που δεν μπορείς να έχεις από μόνος σου,άχρηστε και γελοίε παραγοντα της δεκάρας.

Και δεν μιλάω μονο για τον “χ” σημερινό χοντρό του Πειραιά, που σκούζει και τον νοιάζει η διαιτητική δικαιοσύνη (εδώ γελάνε) ή την άλλη τη νυφίτσα του Σκάι που βλέπει “κλοπές” και “αδιανόητα σκόπιμα λάθη διαιτητικά” ακολουθώντας απλά τη γραμμή του Πειραιά. Που άμα τον ρωτήσεις αν η μπάλα μέσα έχει νερό άχυρα ή ζελέ, δεν ξέρει να σου απαντήσει.

Καλείς τις “μεγάλες δυνάμεις” και ζητάς “Ναυαρίνο” για να φύγεις από την εσωτερική δουλεία των “Χ” Μπαλτάκων και “Ψ” “Αυγενάκιδων”. Και βέβαια το μόνο που ζητάς απαιτώντας ξένους διαιτητές,δεν είναι η κάποια “50-50 διατησία” αλλα στην ουσία η “απενεργοποίηση” του όπλου της εσωτερικής κατευθυνόμενης διαιτησίας. Να απομακρυνθείς από τον εσωτερικό “μπαγάσα” πέφτοντας πάνω στον ξένο “ατσίδα”.
Να “αδειάσεις” το όπλο της ελληνικής διαιτησίας από τα χέρια του άλλου,αφού δεν μπορείς να το κάνεις δικό σου. Να ψοφίσει η ελληνική κατσίκα του γείτονα που την εχει -τώρα-και την αρμέγει.

Αφου δεν μπορείς να ελεγξεις την εδώ “Χάρυβδη” πηγαίνεις προς στην ευρωπαική “Σκύλα”.Μπράβο. Να σε γαμίσουν χίλες φορές λοιπόν στα ευρωπαϊκά ματς. Γιατί είσαι Ανυπόληπτος. Είσαι πουθενάς και κακομοίρης. Θέλετε γάλα ευρωπαικό από το μάρκετ. Πάρτε το. Παρτε και ότι το συνοδεύει. Οταν χρειαστεί,θα σε σφάζουν και δεν θα λες και κουβέντα. Τουρκόδουλε.

Διάλειμμα για λίγο από τα Ευρωπαικά “σαλόνια”-που σκεπάζονται με κολόνιες για να καλύψουν τη μπόχα τους- και επιστρέφουμε από Κυριακή στην ένδον κοκορομαχία της “τουαλέτας”. Που δεν χρειάζονται κολόνιες. Ούτε καν υγρό για λεκάνες. Σκατά σου λέει είναι. Τι θες; Αμα δε σ’αρέσει, τράβα μεινε αλλού. Επιστρέφουμε λοιπόν στον ανένδοτο του Φαληρικού “συνεταιρισμού” -ο οποίος περνά ένα “συζυγικό καυγαδάκι” τελευταία- απέναντι στον καπάτσο της Φιλαδέλφειας.

Και τι παράξενο! Ο πρώτος και ο δεύτερος σε πολιτική επιρροή, κόσμο, πρωταθλήματα, χρήμα, ισχύ,”άκρες” κλπ, κατηγορούν τον τρίτο ότι τους κλέβει και τους εκμεταλεύεται. Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, συγνώμη, καλά να πάθετε. Εμένα μου μοιάζει με ιδιότυπη μορφή δικαιοσύνης.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΤΙ ΛΩΖΑΝΗ, ΤΙ ΛΕΚΑΝΗ.

  1. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Έχεις απόλυτο δίκιο. Τα καραγκιοζηλίκια και αφροασιατοβαλκανικά πουστρηλίκια εντός του προτεκτοράτου από τους 2 απαταιώνιους κάπου θα πληρωθούν. Διότι σκούζουν για….ΕΛΙΤ διαιτητές…σκίζουν τα ρούχα τους, φωνάζουν, κατηγορούν…πάει ο κάθε Μπαλτάκος στα γόνατα στην ΟΥΕΦΑ-ΜΑΦΙΑ, βρίσκει και στέλνει τίποτα κασκαντέρ (με το ζημίωτο)….έρχονται εδώ, διαιτητεύουν και άμα δεν αρέσει του θαλάσσιου ίππου της Τρούμπας μπουκάρουν μέσα οι επιστήμονες και τους πλακωνουν στο ξύλο (δες περσινό τρίμπαλο-με ποίημα μανταλένας). Ή, όπως έκανε τις προάλλες Η ΓΑΤΑ Ο ΙΤΑΛΟΣ….γράφουν ένα “ισορροπημένο” “δεν είδα δεν άκουσα” φύλλο αγώνα, αφήνουν τους μάου μάου να σκοτώνονται, μπαίνουν στο αεροπλάνο για Ευρώπας και από την ασφάλεια του σπιτιού τους, μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα από την Κολομβία μας, στέλνουν άμα λάχει….και ένα συμπληρωματικό υπόμνημα στο ΦΑ για να βοηθήσουν κι αυτοί να δικαιολογηθεί ο ΕΛΙΤ μισθός τους και, φυσικά, η θεία παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ-ΜΑΦΙΑ για να διατηρηθεί η τάξη, να αποφευχθούν οι εντάσεις και να τηρηθεί το Διεθνές Δίκαιο (σου θυμίζει κάτι αυτό?)!

    Δανεικά είναι όλα αυτά, όπως λες…και χθες -και γενικότερα σε όλο αυτό τον όμιλο με 5 πέναλτι σε 3 αγώνες, παράξενα γκολ που μετράν ή άλλα που ακυρώνονται, κίτρινες σε εμάς μόνο για στραβοκοίταγμα- πληρώθηκαν πάλι. Με τόκο. Και δεν έχουμε ξοφλήσει ακόμα….

    ΑΕΚ=ΕΛΛΑΣ

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Γιωργης ο Γαρατζέος: Μα όπως λέει και το τραγούδι Γιώργη: “…ενα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι…”

  3. Ο/Η Lefkaditis λέει:

    Καλησπέρες σε όλους.Ο Γιώργης τα είπε όλα με δύο λέξεις….ΑΕΚ=ΕΛΛΑΣ.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αν δεν κερδίσετε τον Τσετσένο και τον Ρουμανογυφτο,να μην βγείτε από τα αποδυτήρια της ΝΦ,έχουν ρεντα και τους βγήκε ο ντεσποτοφ,αντίθετα εμείς κλαίμε με πονσε και τραυματισμούς.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Ανώνυμος”: Διαφορετικά τί; Θα τους δείρεις;