Α Ε Κ – ΠΑΟΚ

Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω αν την γυναίκα του Λουτσέσκου την πηδάει ένας ή δέκα Αεκτζήδες ( σύμφωνα με το σύνθημα ), όμως μπορώ να ξέρω άλλα πράματα. Αυτά που είδα. Μια ομαδάρα να την πιεις στο ποτήρι. Μια μπαλάρα για ενενήντα τόσα λεπτά. Το καλύτερο φετινό παιχνίδι της ομάδας μας, χωρίς ίχνος αμφισβήτησης, αν πούμε το γεγονός για την μία τελική του ΠΑΟΚ σε όλον τον αγώνα, που έγινε κάπου στο 94, αν θυμάμαι καλά.

Γιατί να μην θυμάμαι; Διότι είναι αδύνατον στον σημερινό αγώνα να κάτσω να θυμάμαι τι έκανε ο αντίπαλος. Ήταν ένα χωριό, μια ομαδούλα, ένα τίποτα. Έπεσε πάνω σε μια ΑΕΚ ισοπεδωτική, σε μια ΑΕΚ που έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, σε μια ΑΕΚ πραγματικό computer. Στα πάντα. Θέλετε αμυντική λειτουργία; Θέλετε ομαδική προσπάθεια; Θέλετε επιθετική κοντρολαρισμένη επίθεση; Θέλετε ανάπτυξη από τα πλάγια ή από τον άξονα; Τι θέλετε βρε αφιλότιμοι κι αχάριστοι; Ό,τι κι αν θέλατε σήμερα, το είδατε. Είδατε το πρώτο φαβορί για τα πάντα και φέτος, και με τόσες ελλείψεις.

Ναι, είδαμε μπαλάρα. Είδαμε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και δεν είδαμε ούτε έναν να υστερήσει. Δεν είδαμε ούτε έναν αγχωμένο στην κερκίδα, αφού η ομάδα έτρωγε τα χιλιόμετρα και τις σπιθαμές του γηπέδου, σαν να ήταν ένα μικρό σαλονάκι. Στην κυριολεξία κατάπιε τον ΠΑΟΚ του ηθικού και των ανατροπών ( sic ). Ούτε μία φορά δεν διαμαρτυρήθηκε ο Λουτσέσκου, που έβλεπε απανωτές εκρήξεις μέσα στο τερέν. Και γιατί να διαμαρτυρηθεί άλλωστε; Πιο εχθρική διαιτησία θα μπορούσε να έχει η ΑΕΚ; Αν ο γελοίος Γερμανός σφύριζε λίγο έδρα, ίσα που το σκορ θα πήγαινε σε ύψη πόλο.

Τι να πεις για τον Πόνσε και το αχαλίνωτο τρέξιμο του! Τι να πεις για τον Μοχαμαντί, που πήρε παντοδύναμα όλη την αριστερή πλευρά ! Τι να πεις για τον Μάνταλο και τον Πινέδα σήμερα ! Τι να πεις για τον Ελίασον ! Τι για το κεντρικό μας δίδυμο ! Και φυσικά τι να πεις για τον μονομάχο Σιμάνσκι !!!! Μια ομάδα να έχεις μάτια να την βλέπεις και να μην θέλεις να τελειώσει ούτε το πρώτο μέρος, ούτε το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι στο οποίο έβλεπες τον ΠΑΟΚ και νόμιζες ότι βλέπεις κάποιο χωριό. Φυσικά είναι και η διαφορά των διοργανώσεων που αυτήν την στιγμή αγωνίζονται οι δυό ομάδες και που φάνηκε και στο γήπεδο.

Η ΑΕΚάρα μας σήμερα στηρίχτηκε στην ομαδική λειτουργία και στο ασύλληπτο πρεσάρισμα σε όλους τους χώρους. Το οποίο έκοε τον αντίπαλο στην μέση, εκτός του ότι τον ανάγκασε σε δεκάδες λάθη. Στηρίχτηκε όμως και στο μυαλό του Μάνταλου και του Πινέδα, που ξέρανε πώς να κρατήσουν την μπάλα και πώς να την βγάλουν μπροστά. Κάπως έτσι είχαμε το δοκάρι του Πόνσε και κάπως έτσι είχαμε και την γκολάρα του Πινέδα. Με το πρεσάρισμα είχαμε το δεύτερο γκολ του Ελίασον. Με τις κατευθυντήριες γραμμές του Βίντα πίσω και τις εκπληκτικές επεμβάσεις του Μουκουντί, είχαμε το αναίμακτο για τον Στάνκοβιτς και το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι με μηδέν παθητικό.

Και φύγαμε χαρούμενοι και γεμάτοι. Ειδικά αυτοί που ήταν και λίγο αγχωμένοι πριν το παιχνίδι. Που είναι αλήθεια ότι ξεαγχώνονταν καθώς κύλαγε το πρώτο μέρος. Και που παρόλο που είχαν αμφιβολίες για το πόσο θα αντέξει η ομάδα στον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο μέρος, ο Αλμέιδα είχε φροντίσει να αυξήσει το βάθος του πάγκου με το στήσιμο και τις αλλαγές του, και το μόνο που περίμενες ήταν πότε θα βάλουμε κι άλλο γκολ. Νέκταρ ολύμπιο η ομάδα σήμερα, όπως και η ατμόσφαιρα του γηπέδου που μας ξαναέφερε σε όσα ζήσαμε πέρσι. Σε ένα ατελείωτο πάρτυ, που χορεύουν όλοι και μαθαίνουν τι είναι μπάλα και τι είναι γιορτή χωρίς κροτίδες ή τρίχες καπνογόνα.

Συγχαρητήρια ξανά και ξανά. Μπράβο σε όλα τα παιδιά που παίζουν και αγκομαχούν για να βρουν θέση στην ενδεκάδα. Κι έχουν αγωνία να μπουν και να παίξουν και να βελτιωθούν. Συγχαρητήρια στον κόσμο για την ευρωπαϊκή συμπεριφορά του. Και για την στήριξη στον Στάνκοβιτς σήμερα, που δεν είναι κακό να αναπαυθεί και λιγάκι. Και βέβαια….

ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΟΚ

  1. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Επιτέλους, ξαναείδαμε την περσινή ομαδάρα. Μπράβο σε όλους, έδειξαν ότι θα τα διεκδικήσουν όλα πάλι φέτος.

  2. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Στηβεν δυο ερωτηματα.
    Τι ακριβως εχει ο Γκαρσια ?
    Και σε ποια βαρκα εβαλε το ποδι ο κυρ Γιαννης?

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο : Για τον Γκαρσία, δεν ξέρω. Ξέρω για τα διαφυγόντα κέρδη της εταιρείας που βέβαια λίγο απασχολούν τύπους που δεν είναι επιχειρηματίες. Το άλλο πόδι, το έβαλε σε μας….

  4. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Εχει ενα μηνα εκτος ο Γκαρσια, και το μονο που ακουμε ειναι οτο νιωθει ενοχλησεις !!! Ε ,τωρα για τα ποδαρια να πω μονον…. καλωστονε κι ας αργησε..Μια που το απλωσε και μια που θα το μαζεψει…

  5. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Μια σημαντική νίκη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
    Η ομάδα θύμισε την περσινή,σε ολη την διάρκεια,με μονη διαφοροποιηση οτι το πρέσινγκ ήταν 10 μέτρα πιο πίσω.
    Πρώτο παιχνίδι που οι αντίπαλοι ενιωσαν τον Πόνσε,τρομερή δουλειά.
    Τέλος μου άρεσε ο Πιζαρο για οσο επαιξε.Εδειχνε πιο ορεξάτος πιπ μέσα στο παιχνίδι,βέβαια επαιξε στην θέση του.

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ο Αλμέϊδα τον έπιασε από το λαιμό το Ρουμάνο.
    Ολα δούλεψαν ρολόϊ και κυρίως πρώτοι στην μπάλα. Κάτι που ισως να φοβόμασταν ότι θα συμβεί ελέω κούρασης. Και έλεος με αυτην την κούραση πια. Οι άλλοι τί πάιζουν; Κάθε 30 μέρες; (αυτό θα ήταν χειρότερο και όχι καλύτερο)
    Και έυτυχώς που νικήσαμε και δεν θα πελεκίσει τους πάικτες και τον προπονητή ο “ανώνυμος” ο οποιος προφανώς κρατά το ξύλο για την-κάθε- επόμενη Κυριακή. Και η ομάδα φαίνεται ότι έιναι “αναγκασμένη” να νικαέι παντου για να αποφεύγει το ξύλο και να νοιώθουν και κάποιοι ότι ελέγχουν κάτι.
    Ρε δε κοπανάτε το κεφάλι σας στον τοίχο λέω εγω.

  7. Ο/Η nnektarios λέει:

    Χωρίς λεπτομέρειες, τα είπα μια χαρά ο Steven.

    Θέλω να δω πότε θα μιλήσουν ξανά οι ειδήμονες της φυσικής κατάστασης, του ναι, μεν, δεν, αλλά….οι κλασικοί γκρινιάρηδες παντογνώστες…προπονητές, γυμναστές, βοηθοί…τι έγινε ρε παιδιά; Μήπως πήρε τηλέφωνο τον ΖΑΡΙΦ για να τον βοηθήσει;

    90′ ΛΕΠΤΑ ΕΝΤΑΣΗΣ δεν είδαμε καν πέρυσι…γιατί η φετινή ΑΕΚ είναι απλά ΚΑΛΥΤΕΡΗ της περσινής και θα επιβεβαιώνεται στην πορεία κι άλλο…αν χρειαστεί.

    Λίγη πίστη ρε σεις!

    Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΑΤΙΑΣ έχει φέρει (και δεν έχει ολοκληρώσει φυσικά) την ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΕΚ. Ναι, την έχουμε δει δαντελένια, την είδαμε με ψυχή (Χιμένεθ)…αλλά ΤΕΤΟΙΑ ΑΕΚ δεν έχουμε δει. ΟΜΑΔΑ-ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ….μπαίνω να σας γαμήσω, θα σας πιάσω από το λαιμό εντός, εκτός…σε ουδέτερο…όπου θέλετε και θα σας ΔΗΛΩΣΩ…Είμαι η ΑΕΚ, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και δεν θα κάνετε κιχ!

  8. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Είχα άγχος χθες λόγω των τραυματισμών και της φόρας του ζμΠΑΟυγΚ. Ευτυχώς διαψεύστηκα.
    Νομίζω το μακρύτερο τους ταξίδι Αμπερντιν-Θεσσαλονίκη σε σχέση με το δικό μας, όπως και τα 100 λεπτά που έπρεπε να παίξουν στα κόκκινα με τους σκωτσέζους ξυλοκόπους για να το γυρίςουν από 2-0. Τα επίπεα ενέργειας τους ήταν πολύ χαμηλά.
    Βέβαια εδώ να πούμε το ΜΠΡΑΒΟ στον προπονητή μας που γύρισε την τακτική και τις εντάσεις στα περσινά επίπεδα, διαβλέποντας και την κατάσταση του ΠΑΟΚ και βρίσκοντας τους κατάλληλους παίκτες και σύστημα από τη μεριά μας για να το εφαρμόσει. Όπως εμφανές είναι και το μεγαλύτερο βάθος μας του ρόστερ μας. Τα μπακ τους, κάτι Μπαμπάδες, κάτι Βιειρίνιες απλά ανύπαρκτα να σταματήσουν τα δικά μας άκρα. Στο κέντρο της άμυνας, μαζί με Κοτάρσκι ανίκανοι να μην κάνουν λάθη (και τα 2 γκολ από λάθη τους ξεκίνησαν) στην πίεση μας. Βασικά κατάπιαμε το κέντρο και την άμυνα τους, είχαμε πίσω και Μούκου-Βίντα και όπου έπρεπε Στάνκο μπακότερμα, τους κόψαν ΟΛΕΣ τις μακρινές μπαλιές.

    Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, προσοχή να βγεί η χρονιά με συγκομιδή του ΑΠΟΛΥΤΟΥ, μόνο τρίποντα, καθώς και με την πρόκριση στην Ευρώπη, έστω ως τρίτοι για Conference θα είναι τεράστια επιτυχία, λαμβάνοντας υπ όψη τα χειρουργεία που μας έχουν κάνει τα κοράκια. Και φυσικά ΥΓΕΙΑ σε όλα τα παιδιά, να γυρίσουν γεροί οι τραυματίες και θα δούμε όμορφα πράγματα.

    ΥΓ: Ο ΟΦΗ λίγο κλο κλο με γαβριέλλα, αλλά ούτως ή άλλως όλα στα ντέρμπι θα κριθούν και ειδικά στα πλέη ωφ. Ας είμαστε εντός τρίποντου από τον 1ο όταν μπούμε εκεί και θα το πάρουμε πάλι.

  9. Ο/Η bandog λέει:

    η ομαδα εκκπληκτικη ειτε επαιζε σετ ειτε επαιζε πρεσιν.

    ο σιμανσκι επιασε το απολυτο της θεσης αμυντικα και επιθετικα εχθες.
    σε αυτο βοηθησε η παρουσια στα χαφ παικτων με σωστες μεταβιαβασεις και μεταβασεις (γιονσον, μανταλος, πινεδα) και κουβαλημα μπαλας οπως μανταλος και πινεδα.
    ειδικα ο κοντος οταν ξεκιναει αλλαζει ολη την ομαδα με το παιχνιδι του σε ολο το ευρος του γηπεδοιυ.

    εντυπυπωασικα ορθη η αμυνα που οχι μονο δεν δεχτηκε γκολ οπως συνηθιζε ανεπιτρεπτα φετος αλλα απεναντι σε μια μαλλον επιθετικη ομαδα οπως ο παοκ δεν επετρεψε ουτε τελικη στον αντιπαλο!

    επιστροφη στην κανονικοτητα με τον παοκ που πλεον δεν εχει παικτη στο ροστερ να μπορει να μετρηθει με οποιονδηποτε της αεκ.

    τρομερη ομαδαρα και νοοτροπια απο τον Αλμεϊδα που θα ξεπερασει τον μπαγεβιτς.

    κανε το κατι παραπανω φετος στην ευρωπη ρε Ματιας.
    το θελεις , μπορεις!

    τιγρη βοηθα το γεναρη!

    ΥΓ: ποτε ειχε ξανα στο παρελθον η ΑΕΚ δεκα ξενους διεθνεις στο ροστερ της ???

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Κυρίες μουυυυυυυυυυυ, Τρομάξατε? που να επιστρέψουν και οι τραυματίες…

    Η ομάδα μας χθες έβγαλε φοβερό ΠΑΘΟΣ. ένα πάθος τρομερό, λατινοαμερικάνικο, αργεντίνικο, in almeyda we trust.

    άραγε τι παραπάνω μπορεί να πει κάποιος? ΖΗΤΩ Η ΑΕΚ!

  11. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Οσο αφορά στο “πόδι και στην άλλη βάρκα” που αναφερες Steven, πριν αλέκτωρ λαλίσει, εμφάνιστηκε ο Γιαννάκης του Σκάϊ με την κενοφανή-για τα τελευταια χρονια της συμπραξης με τον χοντρό- δήλωση : ” ο Ολυμπιακός είναι κακομαθημένος και ποτέ δεν έχει τιμωρηθεί όπως πρέπει”.
    Δεν ξέρω αν είναι δήλωση “κουβέρτα” ή αν δείχνει κάτι. Δεν ξέρω αν ο ίδιος δηλαδή μπορεί να ισορροπίσει σε δυο βάρκες δίχως να τουμπάρει στο νερο.
    Πάντως η βαθιά αντιπαλότητα μεταξύ Μαρινάκη-Μελισσανίδη τον βολεύει όπως και να έχει. Και το ξέρει. Δεν έιναι κουτός. Απλά δεν είναι τολμηρός.
    Αν διεκδικει πρωτάθλημα δυο χρονιές τώρα, είναι γιατί του τo επιτρέπει η μαχη αναμεσα σε αυτους τους δύο και οι απώλειες του πρώτου σε δύναμη παρασκηνιακή.
    Kαι έτσι η “νυφίτσα” μοιράζει τις μάρκες της και στο μαύρο και στο κόκκινο,ελπίζοντας να “δουλέψει” το καζίνο.

  12. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    3 αποτελέσματα εχει η μπάλλα.Απόψε κανει reset.
    ΠΑΜΕ ΓΕΡ ΑΕΚΑΡΑ