ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ…

Δόξα τω Θεώ, διαβάζετε εδώ κι άρα είστε προειδοποιημένοι για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην χώρα γενικώς. Όχι στους αθλητικούς χώρους, που εξ άλλου αυτοί είναι μία μικρογραφία του μπουρδέλου στο οποίο ζούμε από τύχη. Διότι τα ίδια γίνονται και στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις πλατείες, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και φυσικά και μέσα στα σπίτια.

Τι κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση; Τίποτα. ΄Η μάλλον κάνει : Φλυαρεί και εφευρίσκει νέους όρους. Γυναικοκτονία, ανήλικη παραβατικότητα, bullying, οπαδική βία. Τρίχες κατσαρές κοινώς. Μία είναι η βία και είναι αποτέλεσμα της διάλυσης της παιδείας, των θεσμών και φυσικά της ατιμωρησίας αφού οι φυλακές είναι καργαρισμένες. Τίποτα άλλο δεν υπάρχει και δεν χρειάζεται κάποιος να ψάχνει για ψύλλους στα άχυρα.

Στο κομμάτι του αθλητισμού, θα πάμε προσεκτικά και αναλυτικά. Είπε ο Κούλης : Θα πάμε όπως πρέπει και δεν θα διστάσουμε να φτάσουμε σε αυτούς που προκαλούν ή ανέχονται την βία, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Από εδώ να ξεκινήσουμε το κουβάρι. Όταν μας λέει για ψηλά καθήμενους, τι εννοεί; Τον Τσουκαλά ή τον Χατζηχρήστο; Δεν τους βλέπω να κάθονται και τόσο ψηλά. Αλλά και λάθος να κάνω και να κάθονται κάπου ψηλά, λεφτά πού βρίσκουν όλοι αυτοί; Πώς κρατάνε και πώς καθοδηγούν τους στρατούς; Θέλει πολλή σκέψη; Καμία σκέψη δεν θέλει. Και μπορούμε να πάρουμε την τελευταία ανακοίνωση του Μαρινάκη, που μιλάει για μαφία κι εγκληματική οργάνωση που διοικεί το ποδόσφαιρο.

Καλά ρε Αβραμίδη, τρελάθηκες; Πιστεύεις την ανακοίνωση του Μαρινάκη; Προσοχή εδώ. Την παραθέτω απλά. Όπως παραθέτω και τα πρόσφατα σχόλια στο BBC του Αλαφούζου σχετικά με την χρόνια κατάσταση στην μπάλα. Όπως βάζω και τον αγώνα του Μελισσανίδη να διαλύσει την παράγκα που υπήρχε και να δημιουργήσει δικές του προϋποθέσεις κι όπως ξαναθυμάμαι τις πόσες φορές αναβολή δεν πήρε η δίκη του Σαββίδη σχετικά με την εισβολή του με το όπλο. Τώρα πρόσφατα να βάλουμε και στο κάδρο τον μπαλαντέρ Μπέο. Που αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα με τον ΟΣΦΠ για να μην τιμωρηθεί ο Πειραϊκός.

Τι έχουμε λοιπόν; Όλη την ηγεσία του ποδόσφαιρου. Οι οποίοι είναι παντοδύναμοι επιχειρηματίες του τύπου, της βενζίνης, της νύχτας κι βάλτε κι ό,τι άλλο θέλετε. Και οι οποίοι πρακτικά κάνουν κουμάντο και στην χώρα. Και ορίζουν και προσκήνιο και παρασκήνιο. Να θυμηθώ τις πλημμύρες στον Βόλο κι ένα τηλέφωνο στο οποίο μίλαγε ο Μπέος με πολιτικούς; Μόλις το τηλέφωνο έκλεισε, η κάμερα ακόμα ήταν ανοιχτή όταν ο Αχιλλέας ξεστόμισε το περίφημο << τους γάμησα >>. Ή το ακόμα πιο πρόσφατο που ο εισαγγελέας κάλεσε για διευκρινίσεις τον Μαρινάκη. Τι έκανε ο εφοπλιστής; Φυσικά ούτε καν μπήκε στον κόπο να πάρει τηλέφωνο να πει ότι δεν προσέρχεται. Γι΄αυτό λέω, καλώς τους αποφασισμένους τους πολιτικούς…

Την ώρα, που τρέχει μια αποχή διαιτητική. Από το πρωτάθλημα, όχι από το κύπελλο όπως είδατε την περασμένη εβδομάδα. Και η οποία θα σταματούσε μόλις οι τέως μαυροφόρες θα παίρνανε διαβεβαιώσεις. Ασχολείται κανείς; Όχι βέβαια. Ψάχνει κάποιος πολιτικός να βρει ποιός απείλησε τον Διαμαντόπουλο, ποιός έδειρε τον Τζήλο, ποιός τίναξε τον φούρνο του Κωσταντινέα και τόσα άλλα; Κανείς δεν ψάχνει τίποτα. Τι να ψάξει; Αυτά που είναι τοις πάσι γνωστά ; Ψάχνεις κάτι όταν δεν ξέρεις. Όταν ξέρεις, δεν ψάχνεις. Σφυράς αδιάφορα και τιμωρείς τα γήπεδα. Μαζί με αυτά κι όλους όσους πλήρωσαν και πήγαιναν χωρίς να πετάνε ούτε χαρτάκι.

Διότι μόνο αυτό μπορείς. Όλα τα άλλα που θα γίνουν μέσα στο δίμηνο είναι μέτρα που έχουν αποφασιστεί από το καλοκαίρι αλλά που δεν έγιναν. Γιατί λοιπόν να γίνουν τώρα; Ποιος θα τα τρέξει και με την συνδρομή ποιανού; Αφού ούτε μία εταιρεία δεν ασχολήθηκε με το να φτειάξει τον σύνδεσμο της. Αφού ούτε μία εταιρεία δεν ενδιαφέρεται να μην έχει διαφυγόντα κέρδη από τα πρόστιμα που τρώει. Κάθε μία ενδιαφέρεται να έχει το πάνω χέρι στην διοίκηση της διαιτησίας για να πάρει το αποτέλεσμα. Να λέμε κι εμείς κάτι άλλο; Εδώ υπάρχει κατατεθημένη η δήλωση του Σόιμπλε στα χρόνια του μνημονίου : Ρε αφείστε την Ελλάδα ήσυχη. Δεν γίνεται τίποτα. Αυτοί εκεί κάτω γουστάρουν να διοικούνται από ντόπιους φεουδάρχες.

Πάντως στο δίμηνο αυτό, υπάρχει κι η ευκαιρία να ξεκουραστεί η αστυνομία. Τουλάχιστον από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Στα άλλα αθλήματα δεν ξέρω τι θα γίνει. Όπως και κανείς δεν ήξερε τότε παλιά με τον Φιλιππόπουλο. Να ξεκουραστεί λέω, διότι να αποκτήσει επάρκεια το αποκλείω. Μόλις προχθές είχαμε την γυναικοκτονία κι ενώ η νεκρή είχε καταγγείλει τα πάντα. Μόλις παραπροχθές είχαμε το τσουβάλιασμα των ματατζήδων στα Εξάρχεια. Μόλις σήμερα είχαμε τις 424 προσαγωγές – μέσα σε αυτούς κι εκείνο τα βλαμμένο 18χρονο -, που αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι. Πώς πιάστηκε; Τον κάρφωσαν αυτοί που δεν θα συλληφθούν ποτέ. Όπως δεν έχει συλληφθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη. Καλώς τους αποφασισμένους λοιπόν με τις κάμερες, με την ηλεκρονική είσοδο στα γήπεδα με ταυτοποίηση όμως, με την παρουσία στην εισαγγελία για να ζητήσουν δεν ξέρω κι εγώ τι.

Κι ούτε ένα μέτρο, έστω για τα μάτια του κόσμου. Μια τιμωρία για προκλητικές ανακοινώσεις. Ένα επίσημο κλείσιμο κάποιου σύνδεσμου. Ένα κλείσιμο κάποιου πέταλου για κάποιο χρονικό διάστημα ή μια παρουσία όλων εκείνων που έχουν συλληφθεί κι εκκρεμούν δίκες, σε συγκεκριμένους χώρους μακριά από τα γήπεδα. Τίποτα ρε φίλε. Δούλεμα και ξανά δούλεμα στις υγειείς πλειοψηφίες. Κι απόλυτα λογικό : Οι αποφασισμένοι την έχουν κοντή. Κι είναι γνωστό. Της κοντής ψωλής της φταίν’ οι τρίχες. Άρα με τρίχες θα ασχοληθούν.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ…

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Ασοβαρες καταστασεις ,αστειες αποφασεις εως και επικινδυνες, και παραλληλα να πανηγυριζουν εως και να διαφημιζουν την ανυπαρξια βουλησης να τα βαλουν με τους πραγματικους φταιχτες με βαση τα γεγονοτα και γραπτων – επισημως – ανακοινωσεων. Θα δουμε παλι την πουτανιτσα στο BBC, η θα το κανει γαργαρα τωρα ?

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο…: Την έχει πατήσει κι αυτός, έχει αλλάξει στρατόπεδο αλλά έλα που τα ταξίματα έχουν γίνει σε δυό μεριές.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ti είχες Γιάννη, “τι έιχα πάντα”.
    Μια ερώτηση: μετά την 12η Φεβρουαριου, που θα ανοίξουν ξανα οι κερκίδες, τί θα αλλάξει; Τι θα έχει αλλάξει; Τίποτα.
    Ισως και να αλλάξει κάτι,δεδομένου οτι δυο μερες είναι του Αγ. Βαλεντίνου.
    Σπρώχνουμε το χιονι στην άκρη,μέχρι να ξαναχιονίσει. Πρώτοι από όλους γνωρίζουν οι “Κουλιδες” που κατά καιρούς βουτάνε την κουτάλα μέσω προαποφασισμένων εκλογών, προκειμενου να εξυπηρετησουν αυτους που “οσο ψηλά και αν βρίσκονται” “θα τους βρουμε και θα τους τελειώσουμε” και “αυτα που ξέρανε κάποιοι ας τα ξεχάσουν” και λοιπες καταναλωτικές μπούρδες απευθυνομενοι σε κοινο ηλιθίων κατά βάσει που ξημεροβραδιάζεται αναμενοντας φωτηση απο τα μεσημεράδικα και τους Ευάγγελάτους.

    Στη λογική λοιπόν αυτή και το δίμηνο αυτό ξόρκι. Γιατί περί τέτοιου πρόκειται. Πως ας πούμε επί Καθολικισμού το μεσαίωνα επεβαλαν ως τιμωρία την αφωνία για 40 μέρες. Η να μη ξεπορτίζει απο το σπίτι για 10 μερες η “μιαρή” γυνάικα όταν έχει περίοδο. κλπ. Τέτοια πράγματα. Δεν απέχουμε άλλωστε και τόσο πολύ από τότε.Και μη μας ξεγελάνε οι τεχνολογίες και τα λοιπά “άλματα”.

    Ειδικά για το εδω κωλοχανείο μιλώντας, που άγεται και φερεται διοικούμενη απέξω και δινοντας τα κλειδιά του παγκάριού σε τοπικούς κοτζαμπάσιδες που εχουν βαλμένους τους πολιτικούς στο βρακί τους, τα πράγματα είναι πολύ πιο θλιβερά.
    Μεσαιωνική αντιμετώπιση. Που αν βολευει κάποιον είναι τον κυριο φταίχτη δηλαδη τον Ολυμπιακο,δηλαδη το Μαρινάκη ο οποιος είχε έτσι κι αλλιώς ποινες κεκλεισμενων στην πλάτη. Και να σκεφτείς ότι το 90% των λογής λογής περιστατικών βίας, τους τελευταίους τουλάχιστον μηνες που εχουν απασχολήσει την αστυνομια τα μεσα και την κοινη γνωμη, τα εχουν προκαλέσει “Ολυμπιακοί” (εντος και εκτος εισαγωγικών).

    Αρα; Αρα “Γάματα με Κεφαλαία γράμματα”. Ζουμε στη χώρα του κατα λάθος σωστού και του συστηματικού λάθους. Στη χώρα όπου στο πεζοδρόμιο κάνει στην ακρη ο πεζός για περάσει το μηχανάκι. Δεν ψάχνουμε τίποτα. Ουτε απορούμε. Πρέπει να ειναι αφελής κανεις για να αναρωτιέται. Ηδη από τα 4 χρόνια, από το νηπιο δηλαδη, οφειλεις να δεις, να αποδεχθείς, να παραδεχθείς-και αρα να αντιπαλέψεις- στην ιδέα ότι ζεις στο απόλυτο μπουρδέλο οπου δεν γνωρίζεις όχι μόνο ποιες πουτάνες έχουν βάρδια, αλλά ούτε καν ποια είναι η τσατσά.
    Ρε ούτε τη λάμπα επ’έξω δεν έχουν αλλάξει και έχουν βάλει ένα κλεμένο καντίλι πάνω απ’την πόρτα.

  4. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Ολα οσα εχουν συμβει και ειπωθει, εχουν ονοματεπωνυμο. Η επαρση και το απυροβλητο λογω διαπλεκομενων τους εφτασε σε σημειο να εμφανιζονται δημοσια και να απειλουν. Οταν σε αυτη την περιπτωση δεν τους τσουβαλιαζεις σαν πολιτεια,τοτε δεν σου φταιει κανεις αμα γινεται της πουτανας . .Μιλαμε οτι ειναι χειρωτερα και απο τα μπουρδελα του far west. Και φυσικα, ασχετως τι λενε, μονο ικανοποιημενος μπορει να μεινει ο γαυρος απο αυτην την αποφαση . Ψαχνει ο Φλωριδης ,αν υπαρχουν η υπαρξουν δηλωσεις που δυναμιτιζουν την ολη κατασταση !!!!! Δυο φορτηγα λιπος εχεις μπροστα σου ρε ηλιθιε ,που συνεχεια κανουν το ιδιο πραγμα και δεν τους βλεπεις ! Αντε γαμηθειτε ρε, που τα αρχιδια τα εχετε μονο γιατι δεν μπορειτε επισημως να εχετε δυο τρυπες…..

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Το γελοίο του πράγματος: Από τα μέτρα που μας κοινοποίησε ο “Ρένφιλντ”, δηλαδή
    ο εκπρόσωπος του Μητσοτάκη, που τυγχάνει να είναι συνονοματος του Μαρινάκη. Προσέξετε: Σημείο “2” της ανακοίνωσης του μέτρου της διμηνης καραντίνας των γηπέδων:

    2. Έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, προκειμένου να εξετασθεί η παράταση της εφαρμογής της, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου.

    Συγνώμη,αλλά είναι να ανοιγεις με φερμουαρ το κεφάλι σου και να αμολας τον εγκέφαλο σου βόλτα. Τι ακριβως να “αξιολογηθεί” ως “αποτελεσμα” προκειμένου να “εξετασθεί παράταση της εφαρμογής της”. ΠΩΣ θα εξετασθεί κάτι που δεν έχει στοιχεία και δεδομένα αφού ο “ασθενής” θα είναι κλεισμένος σπίτι του 60 μέρες; Θα πάρουν feedback από τα κρύα τσιμέντα; Θα τους απαντήσουν σε ερωτηματολόγια τα σκαλοπάτια; Θα στείλουν ειδικούς κατασκόπους στα σπίτια υποπτων για μελλοντική τέλεση αδικήματος; Θα οσφρησθούν τα σκυλιά της αστυνομίας στο δρόμο τους δυνητικούς μπαχαλάκιδες στο διμηνο αποκλεισμό κα θα τους δαγκώνουν τα μπατζάκια; Θα σημαδευουν με μπογιά κάνοντας ένα σταυρό στο κούτελο κάθε “υποψίφιου” για καυγά;
    Θα κάνουν γκάλοπ τηλεφωνικό και θα μας ρωτάνε αν έχουμε διαθεση πλεον μετα την καραντίνα να κάνουμε φασαρίες ή αν τελικά αποτοξονωθήκαμε και πλέον δυο μηνες “καθαροί” θα μπορούμε να επιστρέψουμε στα καρεκλάκια;
    Είναι σα να αποφασιζεις να μείνεις νηστικός μια βδομάδα για να δεις πως θα λειτουργήσει το στομάχι σου.
    Τι γελοιότητες. Τι μαλακίες. Τι ασυναρτησίες; Ούτε τρελός στο Δαφνί δε θα σκαρφιζόταν τέτοια “επανεξέταση”.
    Ρε μηπως έιναι τελικά του γιατρού όλοι τούτοι; Μήπως.θέλω να πω, τους λειπουν δράμια; Δεν χορατεύω; Μιλώ σοβαρά. Μήπως χρήζουν ζουρλομανδύα;

  6. Ο/Η Hokan λέει:

    Ναρκο-Νοοr μετρα. Πρωθυπουργός dealer εταιρειών και υπουργοί (οικονομικων) μεταφραστές . Οι υπόλοιποι πολιτικοι (?) στο έλεος του predator. Το ” μεροκάματο ” να βγαίνει. Οι δε αστυνομικοί ζητούν προστασία από τους προστάτες. Οι οποίοι προστάτες τις περισσότερες φορές είναι αστυνομικοί, που όμως εντολές εκτελούν. Μπροστά σ αυτές τις καταστάσεις, φαινομενο αντοχής στον χρόνο ακόμα και σε μια παρακμιακή κοινωνία, ο ορθός λόγος υποχωρεί. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

  7. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Δηλαδη ο Βρουτσης που πηγε στον Αρειο Παγο με ονοματα βαθους 15 ετιας, τα βρηκε σε δυο μερες? Γιατι δεν τα πηγαινε τοσο καιρο? Τον Καραπαπα, νουμερο 1 υποκινητη, γιατι τον αφησαν να αλωνιζει μαζι με τον αλλον υποκινητη, τον Μαρινακη? Και ποιος βολευτηκε με αυτην την αποφαση,με βαση το προγραμμα των αγωνων? Σε λιγο θα ψαχνουν τι εγινε με τον Μπακα !
    Ειναι παντελως διαπλεκομενοι . Προσωπικα, θα προτιμουσα εναν αποκλεισμο απο την Ευρωπη για δυο χρονια για ολους, μπας και οι ποινικοι προεδροι αποφασιζαν απο μονοι τους να βαλουν ταξη.Αλλα εδω ειναι ολοφανερο,πως αποφασισαν στην κυβερνηση. Ξαναλεω, δεν ξερω τι “πηραν” οι υπολοιποι ,απλα για να βγαλουν ενα ….”γαμωτο”, η ενα “ντροπη”……

  8. Ο/Η nnektarios λέει:

    Το γνωστό ΜΠΛΕ-ΜΑΥΡΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.
    1. Δολοφονία Έλληνα πολίτη μετά από παράνομη εισβολή ξένων δολοφόνων σε συνεργασία με ντόπιους παράγοντες. Διαχρονική τακτική. Μπόνους, Χριστουγιεννιάτικο δώρο αποφυλάκισης, χωρίς δίκη. Εξέλιξη, δε λέω.
    2. Δολοφονία (ουσιαστικά) Έλληνα πολίτη-αστυνομικού κατά παραγγελία.

    Όπως, είπε ο Hokan. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω….

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο…: Τώρα ξεκινούν, που φαγώθηκε ο χάπιας. Το ένα συγκρότημα τύπου είναι εναντίον της κυβέρνησης ούτως ή άλλως, δεν θέλουν να χάσουν και το άλλο.

  10. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Στηβεν,ειλικρινα δεν περιμενα λυσεις απο την κυβερνηση. Ποτε εδωσαν για να δωσουν τωρα. Ομως, σαν φιλαθλος, περιμενα ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ απο τους θιγμενους .Τσιμουδια ολοι, γιατι σιγουρα κατι πηραν που ισως και να μην εχει σχεση με την μπαλα. Τωρα εμαθα πως ο αθλητικος δικαστης ΔΕΝ τιμωρησε ουτε τωρα τον γαυρο για τον Βολο. Ειναι σκετη ΑΗΔΙΑ πλεον το πραμα .

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο…: Νομίζω θα σε καλύψω με το κείμενο μου….