Λιούμπιτσιτς

Τον γνωρίσαμε καλύτερα στα μεταξύ μας ματς με την Ντινάμο. Ηταν απο αυτούς τους 3-4 που μας έκαναν θετικότατη εντύπωση. Μερικούς μήνες μετά, “τσούπ”, στα Σπάτα υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα. Από τα ωραία μεταγραφικά σενάρια. Και -οπως πιστεύουμε πολλοί- από τα ωραία μεταγραφικά αποκτήματα. Φυσικά δεν προτρέχουμε, αλλά περιμένουμε. Ομως όπως και να έχει, στο 50% να παίζει αυτού που είδαμε στα δυο ματς με την Ντινάμο,μας αρκεί. Εναν να ξεσκάει τον σκασμένο Πινέδα θέλαμε. Εναν που είναι ικανός και να “κόβει” και να “ράβει”. Οι δυο πανέντιμοι αγωνιστικά Γιονσον και Σιμάνσκι,δεν μπορούν να έχουν ούτε την διείσδυση, ούτε την κάθετη πάσα. Αν είχαν και αυτά, συν τα πολυ καλά αμυντικά τους χαρακτηριστικά, θα κόστιζαν 30 εκατομμύρια και θα έπαιζαν αλλού. Ξέρουν να “κόβουν”.

Ενας που μόνο να ράβει,με τα χέρια στη μέση κατα τα άλλα,δεν μας κάνει. Μα κάνει όμως ένας με τα χαρακτηριστικά του Λιούμπισιτς, που ξέρει και να “κοβει” και να “ράβει” και αν χρειαστεί με σταυροβελονιά. Να μαζέψει λιγάκι την “τρύπα” στο κέντρο, οπου μονάχος του ο Πινέδα είναι αδύνατον να φέρει βόλτα. Ανθρωπινο είναι. Να απελευθερωθούν και οι άλλοι που θα είναι μπροστά του και δίπλα του, στο έργο που τους αναλογεί. Ουτε πλευ μεικερ ειναι Τζούμπερ,αλλά πισω απο τα φορ παίζει, ούτε και ο Γκατσίνοβιτς είναι ο Εντγκαρ Ντάβιτς. Να τακτοποιηθούν, γιατί είχε γίνει λίγο “ανεμοστρόβιλος” η ομάδα. Εκεί κατα το ΄70 και όταν το σκορ ευνοεί, βγάζε τον και βάζε τον Μάνταλο. για καθυστέρηση. Να “κρατάει μπάλα” που λένε. (σα τη γριά που κρατάει κάτι παλιοσακούλες και κάτι ντενεκεδάκια στο ράφι “μη και χρειαστούν” που λέμε) Να βγαίνει η BMW και να μπαινει το FIAT.
Αντε. Ενα εξτρέμ ακόμα,ένα αριστερό-δεξι μπακ και ένα τερματοφύλακα και “γίναμε” το καλοκαίρι. Για φέτος,το ρόστερ αρκεί,-τώρα που ξεφορτωθηκαμε τα “περιττά” ματς και αφοσιωνομαστε στο στόχο τον εναν και μοναδικό. Και κύριο. Το πρωτάθλημα.

Δεν ξέρω βέβαια ο Ατζουν τη γνώμη έχει περί αυτού,Ειναι ένα θέμα. Εφερε συμπατριώτη του να σπρώξει λίγο την κατάσταση, αφού βέβαια είχε συμφωνήσει και ο Αλαφούζος, ο οποίος έ οσο να’ναι έχει κι αυτός μια γνώμη εκει στην ομάδα.
– Να σου φέρω και έναν Πρωθυπουργό Τούρκο; του λέει ο Ατζούν…

-Μπα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Και ο Κυριάκος τα καταφέρνει τό ίδιο καλά” απάντησε εκείνος. Αλλά άμα τελειώσει από το Σαρβάϊβορ ο Γκέτζογλου δεν θα έλεγα όχι.

-Ταμάμ Αλαφού Μπέϊ”

Πρωτάθλημα το οποίο έχει το δικό του ενδιαφέρον. Στο που θα αποδωθεί και εαν τελικά αποδωθεί εκει που είναι προκαθορισμένο,δηλαδή, ή εάν “στραβώσει” και τους “φάει” στη στροφή πάλι ο Μελισσανίδης, ο οποίος δεν εμπλέκεται στις πολιτικές ίντριγκες παρα μονο σε αυτές της νύχτας η οποία βλέπει τη μέρα με τους γραβατωμένους και γελάει.

Την “έπεσε” προκαταβολικά στον Ρουμάνο του ΠΑΟΚ ο βάζελος. Σα τον προπονητη του μπασκετ που διαμαρτύρεται εντονα και συνεχώς στους διαιτητές, οχι γιατί αδικήθηκε κάπου, αλλά προκαταβολικά ωστε να μην αδικηθεί σε επόμενη φάση. Και για να έχουν έτοιμη και κάποια δικαιολογία αν τελικά πάρουν από τα τρία το μακρύτερο στο τέλος του αγώνα. Ποντάρει εδώ και κει ο Αλαφούζος,μπερδεμένος.Τη μια με τον Μελισανίδη και το Σαββίδη, ποντάροντας στο “μαυρο”. Κατόπιν με το “χοντρό” ποντάροντας στο “κόκκινο”. Τώρα έχει βγάλει τις μάρκες απο εκεί και τις έχει βάλει στο κιτρινόμαυρο. Τις μισές.Τις άλλες μισές τις έχει στα “μονά-ζυγά”. Τις πάει από δω,τις πάει απο κεί, τίτλο δεν βλέπει ο καψερός. Να ρίξει το κούτσουρο του πρωταθλήματος στη σόμπα να ζεσταθούμε παρέα με τους γείτονες. Αν χρειαστεί, θα προτείνει και Τούρκους διαιτητές. Γιατί; Είναι καλύτεροι οι Εσθονοί και οι Νορβηγοί που κουβαλάνε οι άλλοι;

Μετράμε τις μέρες ανάποδα λοιπόν για να φτάσει η εορτή του Αγίου Βαλεντίνου, να ανοίξουν και τα γήπεδα για τον κόσμο οι χαραμοφάιδες που αποφάσησαν το κλείσιμό τους. Κάποιοι θα απορούν “γιατί τα έκλεισαν”; ΕΤΣΙ είναι η απάντηση. Θες να υπάρχει και λόγος; “μα και τί θα έχει αλλάξει”; “Τίποτα” είναι η απάντηση.Τί θες να αλλάξει; Σα να φοράς το ίδιο σώβρακο, ανάποδα, Οταν έχεις απέναντι σου ένα πρόβλημα, μαλάκας είσαι να πας κατά πάνω του; Δεν είναι καλύτερα να κάνεις ένα “ζιγκ-ζαγκ” και να περάσεις από δίπλα; Γιατί να πέσεις απάνω του; Ας πέσει άλλος. Ασε που δεν βρίσκουν χρόνο και όρεξη οι “Αριστοι” για τέτοια τώρα. Εδώ ροκανίζουν με δέκα μασέλες και φτιάχνουν περιουσίες μέχρι πέμπτης γενεας. Με μαλακίες θα ασχολούνται τώρα και χωρίς κέρδος; Αυτά είναι “φύρα”. Αμα η δουλειά δεν έχει τουλάχιστον 6 μηδενικά από πίσω,αυτοί δεν βγάζουν το στυλό από το τσεπάκι για υπογραφή με τίποτα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to Λιούμπιτσιτς

  1. Ο/Η Σπύρος ΦΛΩΚΟΣ λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν και σε όλους. Μεγάλη κίνηση με τον Λιουμπισιτς. Μου θύμιζε Χατζηπαναγη στο στυλ, ξέρω ιεροσυλία είναι η συγκριση, αλλα αυτός ο παίκτης έχει μάτια στην πλάτη. Αν θυμηθούμε την πάσα την κάθετη στο γκολ που μας έβαλαν, με πόδι διαβήτη, πιστεύω ότι θα αφήσει εποχή στη Αεκ. Επιτέλους κινήσεις σε θέσεις που πονάει η Αεκ. Μπράβο σε όλους τους υπεύθυνους για αυτήν την κίνηση.

  2. Ο/Η nnektarios λέει:

    Αν και κάποια στιγμή το βράδυ μετά το non-paper του Τσατάλη στους ΑΡΔ πίστεψα ότι το στήσαμε για να μην γίνει η μεταγραφή, έγινε και μάλιστα εμφατικά.

    Η μεταγραφή έχει πολυεπίπεδη διάσταση. Το αγωνιστικό μέρος είναι θεωρητικό, αλλά οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Προσθέσαμε μία ΧΑΦΑΡΑ επιτέλους!

    Η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο, βήμα-βήμα. Σωστή στόχευση και πραγματοποίηση δύσκολων και σημαντικών μεταγραφών, γιατί έχει δύμανη και υγεία. Μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά. Μπορεί να ανταπεξέλθει οργανωτικά. Μπορεί να ανταπεξέλθει στις φιλοδοξίες τέτοιων παικτών μιας και έχει, γήπεδο και προπονητικό κέντρο. Έχει ένα σπουδαίο προπονητή με μεγάλη προσωπικότητα, ο οποίος έχει λόγο και μπαίνει στη ζυγαριά της τελικής απόφασης. Αυτός είναι που μίλησε με τον μεγάλο ΒΙΝΤΑ, τον έπεισε, τον έφερε και μπορεί ακολούθως ο Βίντα να μιλήσει με τον Λιούμπισιτς.

    Υπήρξε ένας αρνητικός αντίκτυπος στα σόσιαλ από δίποδα υπόζωα, πράσινης, κόκκινης και ασπρόμαυρης απόχρωσης αναφορικά με τη διαφορετικότητα και την ηθική της ΑΕΚ. Πόνεσαν και φοβήθηκαν, το καταλαβαίνουμε. Καμία μνήμη Μιχάλη δεν αμαύρωσε η ΑΕΚ, ούτε τους έδωσε άφεση αμαρτιών. Η ΑΕΚ δεν είναι Εισαγγελέας, Αστυνομία και Δικαστής. Η ΑΕΚ είναι αυτή που τους αγόρασε παίκτη, είναι αυτή στην οποία επιθυμούσε διακαώς την ένταξη ο πρώην παίκτης τους. Η ΑΕΚ ανέδειξε την υγεία της ως σύλλογος και έκανε τους δολοφόνους να προσπαθούν να της κάνουν ξανά ζημιά. Μόνο που τώρα όριζε η ίδια την τύχη της και όχι το Ελληνικό Κράτος.

    Δεν θα μας κουνάτε λοιπόν το δάχτυλο, ειδικά οι Πρασινογκρίζοι Λύκοι, συνεργάτες δολοφόνων. Αυτοί που πούλησαν την ψυχή τους στο Διάολο πέρυσι, έγιναν τα πουτανάκια του χοντρού για ένα τίτλο και πλέον έχουν σε θέση οδηγού ένα Γκρίζο Λύκο, ελπίζοντας πως θα κλέψουν (μόνο αυτό μπορούν) τον τίτλο μέσω διακρατικής συμφωνίας. Μη φάτε, έχει γλαρόσουπα.

    Καλώς ήρθες στην ΑΕΚ παιχταρά!

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Ρε συ Στηβ,μήπως είδες τα βίντεο που ανέβασε η ΠΑΕ?
    Τόση χαρά σε ανθρωπο εχω καιρό να δω.Ο τύπος είναι λές και του είναι σηκωμένη ολη μέρα ή σαν τον Οβελιξ που έπεσε στο καζάνξ με το μαγικό ζωμό
    Αντε καλώς ήρθες παιχταρά.

  4. Ο/Η placebo λέει:

    🟡⚫καλημέρα σε όλους