“ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΤΟΝ ΝΤΟΥΣΑΝ, ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΑΛΟΓΟ”

Σαν Παλαιοβιβλική προφητεία μας ακούστικε,κάποτε.Η σαν Πύθια.
“Οταν επιστρέψω τον Μπάγεβιτς,θα τον φερω πάνω σε άσπρο άλογο”. Πρόσεξε εδώ το κόμμα (,). Είναι σαν το “ήξεις-αφήξεις ουκ εν πολεμω θνηξεις”. Το γνωστό χρησμο της μαστούρας από τους Δελφούς.

Αν λοιπόν το κόμμα το βάλουμε μετά την λέξη “Μπάγεβιτς,” τότε έχουμε κτητική σχέση ανάμεσα στον σταυλάρχη και στον τζόκευ του αλόγου. Πάει όπου του πει δηλαδή ο σταυλάρχης. Και επιστρέφει όποτε του πει.
Μας τον πήρε δηλαδή για λίγο και μας τον ξαναφέρνει.
Αν όμως το κόμμα το βάλουμε πριν τις λέξεις “,τον Μπάγεβιτς” τότε αυτό δηλώνει υπόσχεση. A promise.Κάτι σαν τη γη της Επαγγελίας.
Επιστρέφω δηλαδή,αλλά όχι μόνος.Φέρνω και τον Τιραμόλα μαζί.

Δυσερμήνευτη όμως όπως και να’χει. Δεν μας λέει ο θρύλος, ο μύθος, το που θα επιστρέψουν και οι δυο. Δεν έιναι απαράιτητο δηλαδή να επιστρέψουν στην ίδια ομάδα. Η και αν συμβεί αυτό,τίποτα δεν αποκλέιει το να (ξανα) επιστρέψει ο Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό, αφού θα έχει (ξανά)επιστρέψει ο Μελισσανιδης στην ΑΕΚ και εχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μια τρίτη του επιστροφή στον Πειραιά,μετά και την τεταρτή του επιστροφή στην ΑΕΚ.

Μπερδευτήκατε; Λοιπόν. Ας το πιάσουμε απ’την αρχή:
Το “όταν γυρίσω, ο Μπάγεβιτς θα επιστρέψει καβάλα σε άσπρο άλογο” θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως “όταν γυρίσω(στην ΑΕΚ ασφαλώς),τότε και ο Μπάγεβιτς θα επιστρέψει (στον Ολυμπιακό) σε άσπρο άλογο.
Το χρόνο μόνο δεν μπορούμε να σταμπιλάρουμε. Αφού στοιχεία,δεν μας αφήνει η προφητεία.
Και το 2000 μας έλεγαν ότι θα καταστραφούμε και το 2012 τα ίδια.Τζίφος. Δεν ξέρεις όμως. Μπορεί και αύριο. Το καλό είναι ότι δεν θα πανιγυρίζει κανένας μελλοντολόγος,αφού θα έχουμε εξαφανιστεί όλοι.

Πάμε πίσω στην δικιά μας προφητεία. Από τα χείλη του σημερινού “εγγυητή” της κατάντιας μας. Και παλαιού διαχειριστή της ομάδας του Γενεράκη και του Γιδόπουλου. Του χέστη, που μπήκε για αιμόπτυση,όταν ο Σωκράτης έσμιξε τα φρύδια του και ο καπετάνιος έξυσε τα αρχίδια του. Και τον τύλιξαν σα βακαλάο σε χασαπόχαρτο. Και τον ξετύλιξαν απ’το χασαπόχαρτο,την ίδια μέρα που απλωνε την υπογραφή του κρυφά,κάπου στα βόρεια προάστια ο τζοκευ του αλόγου.
Το οποίο ήτο μαύρο για μας,άσπρο για τους γαύρους και τον θείο.
Σε ένα τετράποδο πάνω είναι συνέχεια αυτός. Από τότε που σκότωσε τον παπά με τη Μερσεντές,έχει υποβληθεί στην τιμωρία της αλαλίας. Της σιωπής δηλαδή. Ντεν μιλάει ο πούστης με τίποτα.

Σημ: Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το κάπνισμα ουχί μόνον δεν είναι επιβλαβές αλλά τουναντίον έχει ευεργετικάς ιδιότητας εις τον οργανισμό,είναι οι ίδιες οι θεραπείες που προτείνει το “Σωτηρία” εις ορισμένους ασθενείς που προσέρχονται με αιμοπτύσεις,άσθματα,πνευμονικά οιδήματα κλπ. “Καπνίστε” τους λένε. “Φουλ. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά πούρα. Σαν τάβλες. Να καούν στα σωθικά οι βλαβεροί μικροοργανισμοί και οι ιοι.
Μια λοιπόν η ιατρική εντολή: “Καπνίστε τους μικροοργανισμούς,σαν λουκάνικα”.
Αυτο είναι αδικία. Να αφήνουν τον κοσμάκη να πεθαίνει από καρκίνο συστήνοντάς του να κόψει το σέρτικο,και να θεραπεύουν επιλεκτικά τους γνώστες της θεραπείας του πούρου. Ε,ρε δεν υπάρχει Θεός.

Επανερχόμεθα:
Προσπαθούμε λοιπόν να εννοήσουμε και άρα να προβλέψουμε και άρα να προστατευτούμε εις το εγγύς μέλλον από προλεγόμενες αφήξεις,φυγές και επιστροφές, οι οποίες ισως στας αρχάς των να είναι ηδονικές, στην πορεία τους όμως να αποδειχθούν μοιραίες ξανά και καταστροφικές για το δημιούργημα των προσφύγων,το οποίο γίνεται ενίοτε παίγνιο επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τι εννοείς λοιπόν κύριε μου όταν λες “όταν θα επιστρέψω, ο Ντούσαν θα γυρίσει καβάλα σε άσπρο άλογο”;
Το μόνο άσπρο που βλέπουμε ξεκάθαρα όλοι μας σήμερα-αφηχθέντος του Σερβου τζόκευ- είναι μια άσπρη,μια λευκή σελίδα. Το μηδένισμα από την αρχή,από τα χωμάτινα της Γ και δίχως χρέη.

Λέω λοιπόν: μήπως ο “ποιητής-εγγυητής” εννοούσε “άσπρη σελίδα”;Λες να το διέβλεπε από τότε;
Πως να επικοινωνήσει ο Νοστράδαμος από τη Κοκκινιά,το όραμά του εις εμας τους αφελείς δεισιδαίμονες; Τι να μας έλεγε δηλαδή; Οτι θα γυρίσει ο Μπάγεβιτς πάνω σε μια κόλλα “Α4”; Θα γελούσαμε.
Λογικό μου ακούγεται.
Το ερώτημά-απορία-ανησυχία μου όμως παραμένει: Θα γυρίσει εδώ, ή θα γυρίσει για αλλού;
Η,άντε και γυρίζει εδώ. Θα μείνει εδώ, η θα ξανάχουμε αιμοπτύσεις και υπογραφές μέσα στα αγρια μεσάνυχτα; Ποιος ξέρει.

Και άντε και ξαναπέφτουμε για να ξεχρεώσουμε.Θα είναι ίδιοι οι νόμοι ή θα χρειάζονται 10 χρόνια παραμονής στη Γ για να επιστρέψεις στην Α;
Και να κάνεις όνειρα σαν έφηβος ότι θα δεις την ΑΕΚ πρωταθλήτρια σαν συνταξιούχος. Είναι και μικρή η πουτάνα η ζωή.Πόση ΑΕΚ να χωρέσει έτσι αραιοκατοικημένη που μας επισκέπτεται.
Τέλως Πάντον ( Ο Τέλως Πάντον είναι Ούγγρος συνθέτης)

Το πιο πιθανό είναι να επιστρέψει σαν πρόεδρος.Για τον τζοκευ μιλάω. Δεν έχει επιστρέψει ακόμα ο Μπάγεβιτς. Ας τον βλέπετε δίπλα στον αιμοπτύσαντα προφήτη.
Δεν έχει έρθει ακόμα. Χρειάζεται χρόνο.Εδώ ο Χριστός και χρειάστηκε 40 μέρες για να ανέλθει πλήρως εις τους ουρανούς.Ενας Σερβος τώρα; Οταν γίνουμε ΠΑΕ, τότε.

Θα είναι και η μεγαλύτερη ικανοποίηση.Για μας. Αλλά και η μεγάλη δικαίωση του προφήτου με την στηθάγχη.
Και η πλάκα είναι,να φύγει αυτή τη φορά πρώτος ο Μπάγεβιτς,να μάθουμε ότι αγόρασε καμιά αποβάθρα στο Μαυροβούνιο και μετά να την κάνει και ο Μελισσανίδης αφού θα έχει υπογράψει μεσάνυχτα ότι θα προπονεί την ομάδα της Μότορ-Οιλ στην Κόρινθο.

Ε,γάμισέ τα. Δεν αντέχουμε άλλο. Κοιτάτε μη μας μπερδέψετε μόνο. Τους ρόλους σας τους έχουμε γραδάρει. Πάμε φίνα. Μη μας κάνετε καμιά πλάκα στα γεράματα και δεν ξέρουμε μετά ποιος έφυγε σαν προπονητής και έγινε υπάλληλος και ποιος έφυγε σαν υπάλληλος και ξαναγύρισε σαν ιδιοκτήτης επαναφέροντας τον προπονητή στη θέση του προέδρου,πάνω σε λευκή σελίδα.
Αι στο διάολο πια…μπερδεύτικα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

One Response to “ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΤΟΝ ΝΤΟΥΣΑΝ, ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΑΛΟΓΟ”